Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво Не е създал господ от Библията?

Featured Replies

" ... в Талмуда, т.е. Вехтия Завет "- :lol6::wors:

Редактирано от Йоло Денев (преглед на промените)

• Отговори 227
  • Прегледи 25,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много сте изчерпателен! Това опит за летене ли беше? Не е нужно да се хабите, до болка сте ми познат........... Специално за това което пише под никът ви.

Редактирано от Myhito (преглед на промените)

" ... в Талмуда, т.е. Вехтия Завет "- :lol6::wors:

Пророк на бог Тангра ?!

Я кажи да чуем пророчествата ти. :whist: 

Ех, колко наивно. Трябва да правите разклика между Талмуда, която сте цитирали и Словото Божие! Талмуда, т.е. -/ Стар Завет/ е пълна с измислици, приказки и лъжи. Това не е нашата религия, това е Талмуда,чрез нея поюдейчените хазари се стремят, да ви, заблудят, отвратят и омаловажат Словото Божие - /Нов Завет/ това е нашата религия. Мислете, когато четете.....

Кой те осакати така, дете? Кой ти вкара в главата това безумие?

Провославна християнка съм, но(интересно защо???) моята Библия, която е издадена от Св. Синод на Българската православна църква, съдържа Вехтия и Новия завет.

Ти мисли като разнасяш такива скудоумия из Интернет?

Не е смешно, жалко е.

Жалко, че споменаваш словота Божие, а нямаш никаква идея за какво става дума.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Автор

Тая несвързана драсканица е пълна с фактологични неточности. Опитала си се да кажеш нещо, но едно че ти е беден речникът и ужасен изказът, второ че не познаваш засегнатата от самата теб материя.

Поздрави!

..казахте ли нещо по темата или поради ваша-та  Неграмотност към-то тази материя си позволявате класификации?!И хич не ви позволявам да ми говорите на ти!Не сте извоювали още тази чест!При други пък се получава от раз тази лежерност. :D  Фактологията ги създава археологията и историческата хронология,но щом Вие сте по-спец от стотиците други изследователи на таз материя - споделете по същество цялата хронология,така,както е пресъздадена от библията в издържан вид и с такъв гриф,че да настъпи такова мълчание,че дори Ехото на баш Специалистите да замълчи и ще заличи всякакви "драсканиците"?! :ph34r:  По същество пишете господине и когато блесне вашата фактология ще видим, Какво в извод ще се получи?! Успех!

Това с Библията , че била история на един народ, така е но е крадена и преиначена от друг народ.

Иначе, между Ило, Ало и Ело има съществена разлика. Виж, Ел, Ело и Аллах са Елохим.

Привет,mecholari!..За Елохим си мисля,че няма какво да спорим и защото се визира мн.число.И в библията има места от които съвсем прилично става ясно,че иди реч за "богове",не за бог! Няма какво точно да цитирам въпросното четиво,но всеки който го е чел ще помни там какво се казва и в перифраза - и стана Адам един от нас..,както и написано в библията, че великият яхве,извиси се той над всички Елохим/Пс. 94:3/..Е,като няма други богове,освен въпросния шумеро-еврейски Яхве - Що е нужно да се вписват тези изрази?... Ако все пак се стигне до въпрос за баш Твореца и визирайки препратката към библията,то аз имам отговор и инспириран разбира се,НЕ само от Писанията библейски..

Динозаврите, динозаврите! Тях кой ги е създал? Стотици милиони години са пасли по тучни ливади и хоп... няма никой. Или рисунките на динозаври с хора между тях, са болни фантазии на някой кроманьонец хапнал някой гъба погрешка!?

Бог и Пума Пунку сигурно е направил, но забравил да спомене, що щат тея камънаци там струпани.

Аборигените и те горките, нЕкъв отпадъчен продукт хвърлен в задния двор. Тъжно да му стане на човек от такава несправедливост, малко е!

И още и още.... край нямат!

А,ти представяш ли си как Ной вкарва в "ковчега" всички твари животински и то по 2-а на брой и тоз съд с размери около 150 метра ще побере Всичките?!..ще ги храни и пои..ще им дава приспивателни от специални треви?!Извини,това са анти и откачени мисли,ама хорицата верват и до сега,че Ной точно така е и това сторил в буквализъм!..???! Гот,че споменаваш Пума-Пукту и там с тези мегалити Нещата са наистина сериозни и само религиозен фанатизъм би си подпявал отново вечната песничка,че в това невероятно инженерно,архитектурно и технологично изпълнение е играла вярата в чудесата божии и диваците индианци,чукали с кости до припадък тези съоръжения,та Ние и днес да вярваме в тез приказки!? Работата обаче е там,че в аналите на самите още олмеки НЕ присъства и грам тяхно участие за построяването на този мегалит/за разрушаването му пък е друг анонс/,даже напротив указват - построен е от боговете за една нощ! Погледни какво "чудо" - археологията намира това и това - е,как в Мезоамерика шумерски и прото-шумерски клинописи и символи?,нали според библията НЕМАЛО други хора по онова време- хи-хи с тъжен смях:

http://2.bp.blogspot.com/_TIQdU8q_Tso/TS04GuScRTI/AAAAAAAAG_M/eUKXtfGpOHc/s1600/image009.jpg

и още пак там:http://intrest.ru/wp-content/uploads/2009/12/ip-98x300.jpg

Извънземните не ги е създал бог според библията! А между другото хората преди стотици години още са "виждали" големи влечуги като Лами, Дракони, Змейове. И на картини ги има дори! ...Само дето скелети от дракони не сме намерили още, а уж ги е имало буквално вчера!

..ама драконите имат точно определен вид ли!?..все едно да се каже,че тиранозавър-рекс,няма нищо общо с велосирапторите или с алозаврите?..Бъкано е от находки археологични за тях ,само библията шушне,че имало всякакви твари,дето човека ще ги командоши!..Ще ги командоши друг - път!Смех в залата,както се казва...нищо персонално и почти сигурна,че правилно си разбрал,какво искам да кажа..

Боже! Първо аз нямам пастор, не съм евангелист нито евреин, схващате  ли разликата? Второ не вярвам в Талмуда, т.е. Вехтия Завет, това са лъжи и измислици. Мисля,че достатъчно ясно съм написал коя е нашата религия, Словото Божие, позната вам като Новия Завет! Ако не сте схванали думите ми, това не е мой проблем, а ваш проблем нали? Вие ако желаете да вярвате,че вашите предци са живеели по 600 години, това е ваше право. Но не ме карайте, аз да вярвам в подобни измислици и лъжи, задръжте  ги за вас.  Вие също отблъсквате с вашия юдаизъм, затова не разбирате, или така ви е по угодно. Дайте доказателства,че вашите предци са живеели по 600 години, а някой дори до 1000 са стигали? На това може да вярва само един луд човек. Сега схващате ли разликата?

п.п. Масоно-еврейските подлоги, комунистите  в България, ни учиха преди години,че ние хората сме произлезли от маймуните? Пожелавам Ви да живеете колкото вашите предци, поне  500 години, да имате много маймуни и да станете свидетел като Йехова как маймуната, ще стане човек..... Надявам се, да имате нужните сетива и да осъзнаете защо масоно-еврейските подлоги, комунистите в България са насаждали това?

Що си така краен?!..излез извън емоцията и се размисли?..Говорим за много назад във Времето и за хора,които по никакъв начин НЕ можем да ги сравняваме в уровен със съвременната логика и Познания/умишлено с главно П/..и не ме разбирай погрешно,защото целият Процес,както е описан от Космогониите на почти всички народи по Света, подчертава генетична намеса,така,както ти/аз,трети/ не се смеем,че е възможно да има бебета от епруветки!Това е разликата и тя касае още много други процеси свързани с човешката физиология,ама е за друга тема.. Библията е препис-некоректен ,напасван към определени семитски племена ,номади които върло са искали да имат своя земя!Това техно верую са го осъществили левитите ,но си прав по отношение само на едно - Масонството е факт,но и то като комунизма ,отдавна е изопачено ! Мислиш ли,че богът от библията е създал тези ситуации?

Аз не съм Скептика да си губя времето да ти обяснявам термини и техните дефиниции, но щом казваш да помагам - добре. Да започнем от това че и религията, и науката са описания на света, Така че не може да наричаш едното знание, а другото незнание.

Знанието и незнанието, истината и лъжата произхождат от това колко описанието отразява действителността, до колкото субектът може да отрази обекта. Ако си говорим за това, много бързо и без особени усилия можем да си отговорим на въпроса кое от двете отразява по-добре. Докато религията разчита само на философското теоретично познание, науката разчита на емпиричният опит и теоретичното познание в една неразривна връзка в опознаването на аспектите от света. Двете са взаимен коректив и не може мисълта да избяга или да се отвлече от действителното. Никоя религия не ползва практиката за коректив и съществува сама за себе си, емпиричният опит няма стойност. Но виждаме и кое от двете всъщност се е доказало като отразяващо истинността. Самият факт, че теоретичните познания на науката отразяват действителността е доказуем от това, че повечето от тях могат да бъдат доказани на практика. Е, някои твърдения не могат - наричат ги аксиоми. За други просто все още нямаме възможност. А самият факт, че науката има коректив помага за отсяването на истините от неистините при развитието й. Хора като теб предпочитат да приемат "абсолютни истини", но до колко каквото и да е било излязло изпод човешката ръка може да бъде абсолютна и меродавна истина, без възможност за коментар, след като ние сме субективни? Хора като мен предпочитат относителните истини. Те са условни, те се проверяват за истинност, въздигат се и падат. И отразяват човешката същност за стремеж към по-съвършено. Тези "истини" имат коректив. Абсолютните нямат. Което е най-страшното. Защото ако са абсолютни неистини, а се приемат безкритично - какво ще може да ги изобличи? Къде е вашият коректив и нима сте толкова самонадеяни да мислите, че нямате нужда от такъв?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кой те осакати така, дете? Кой ти вкара в главата това безумие?

Провославна християнка съм, но(интересно защо???) моята Библия, която е издадена от Св. Синод на Българската православна църква, съдържа Вехтия и Новия завет.

Ти мисли като разнасяш такива скудоумия из Интернет?

Не е смешно, жалко е.

Жалко, че споменаваш словота Божие, а нямаш никаква идея за какво става дума.

Напротив, вие нямате представа за какво става дума. Дядо ми, Бог да го прости, беше свещеник, комунистите го убиха през злокобната 1944г.- от него имам Словото Божие! По наследство, той пък от неговия баща...... Но в Светото Писание не съществува Вехтия Завет, той става възможен,чрез намесата на, фаресейте,т.е. /днешните равини/ като притурват тяхната Талмуда- Вехтия Завет, пред Словото Божие и слагат гръцката  притурка Библия. по този начин заличават  познатото на  вам, Словото Божие!  За заблуда на християните и изопачаване на Светото Писание! Колко православна сте не желая и да знам, достатъчно ми е това което прочетох от вас. Св, Синод,   е пълнен, с ченега  под расото си имат пагони- и псевдоними, Бог знае колко  имена. Факт който потвърждава думите ми. Това бе целта на масоно-еврейските комунисти. Затова от 13 кандидати за патриарх 13 са ченгета на ДС? За този Св. Синод ли ми говорите? Ако трябва да ви образовам как е превзет Рим от юдейте, то дори наскоро извършиха там подмяна и си сложиха послушен евреин, разбира се на мястото на друг евреин, при това бе нацист. Но това е дълга тема, не е за вас ви сте свикнали, да бъдете във вертикална кома.....От този Св. Синод ли си получихте Библията? Благодаря, не желая  изкривена, от фарисейските ръце, Библия,  дръжте си я, на мен не ми е нужна. Този Св. Синод, който допусна тук да се пръкнат секти като Свидетели на Йехова, Евангелисти и прочие но всичките обслужващи точно таза хазарска секта която днес се е нарекла евреи, въпреки, че тези фалшиви хазари нямат нищо общо с библейските евреи, които днес и от 1944 година ги избиват и прогонват от земите им т.е. Палестинците които са истинските Семити. Но това е дълга тема, щом на тази възраст, не сте осъзнали подмяната, явно никога в жалкия си живот няма да излезете от вертикалната си кома. Разбира се, ако не ви плащат за това и не сте на хранилка в някоя  НПО  като Отворено Общество, което аз наричам Затворено Общество......  Ако наистина бяхте, чели Словото Божие и го познавате добре, щяхте да сте наясно за какво говоря, но явно умсветинете Ви способности са твърде ограничени. Но затаво нямам вина. Всеки сам избира пътя по който да върви тук на земята, аз съм избрал моят път. Дали е праведният или грешният има кой да отсъди нали. За това не ме мислете мен, мислете   за себе си, как да спасите своята грешна  душа..... 

но явно умсветинете Ви способности са твърде ограничени.

:D

Явно, но поне правя разлика между Тора и Талмуд.

Ама пишете си, пишете си глупостите на воля, нямам намерение да ви преча. :D

Напротив, вие нямате представа за какво става дума. Дядо ми, Бог да го прости, беше свещеник, комунистите го убиха през злокобната 1944г.- от него имам Словото Божие! По наследство, той пък от неговия баща...... Но в Светото Писание не съществува Вехтия Завет, той става възможен,чрез намесата на, фаресейте,т.е. /днешните равини/ като притурват тяхната Талмуда- Вехтия Завет, пред Словото Божие и слагат гръцката  притурка Библия. по този начин заличават  познатото на  вам, Словото Божие!  За заблуда на християните и изопачаване на Светото Писание! Колко православна сте не желая и да знам, достатъчно ми е това което прочетох от вас. Св, Синод,   е пълнен, с ченега  под расото си имат пагони- и псевдоними, Бог знае колко  имена. Факт който потвърждава думите ми. Това бе целта на масоно-еврейските комунисти. Затова от 13 кандидати за патриарх 13 са ченгета на ДС? За този Св. Синод ли ми говорите? Ако трябва да ви образовам как е превзет Рим от юдейте, то дори наскоро извършиха там подмяна и си сложиха послушен евреин, разбира се на мястото на друг евреин, при това бе нацист. Но това е дълга тема, не е за вас ви сте свикнали, да бъдете във вертикална кома.....От този Св. Синод ли си получихте Библията? Благодаря, не желая  изкривена, от фарисейските ръце, Библия,  дръжте си я, на мен не ми е нужна. Този Св. Синод, който допусна тук да се пръкнат секти като Свидетели на Йехова, Евангелисти и прочие но всичките обслужващи точно таза хазарска секта която днес се е нарекла евреи, въпреки, че тези фалшиви хазари нямат нищо общо с библейските евреи, които днес и от 1944 година ги избиват и прогонват от земите им т.е. Палестинците които са истинските Семити. Но това е дълга тема, щом на тази възраст, не сте осъзнали подмяната, явно никога в жалкия си живот няма да излезете от вертикалната си кома. Разбира се, ако не ви плащат за това и не сте на хранилка в някоя  НПО  като Отворено Общество, което аз наричам Затворено Общество......  Ако наистина бяхте, чели Словото Божие и го познавате добре, щяхте да сте наясно за какво говоря, но явно умсветинете Ви способности са твърде ограничени. Но затаво нямам вина. Всеки сам избира пътя по който да върви тук на земята, аз съм избрал моят път. Дали е праведният или грешният има кой да отсъди нали. За това не ме мислете мен, мислете   за себе си, как да спасите своята грешна  душа..... 

Я кажи, ама честно, колко имаш по БЕЛ? "ФарисеЙ", "юдеЙ"- да си чувал/а, че в българския език няма думичка, която в множ. число да завършва на "й" ? Това правило се учи 2-3 клас! И тук следва логичният въпрос:  Кой даскал ти е писал повече от Слаб(2) по БЕЛ?

П.П. Уникална неграмотност се шири във виртуалното пространство, уникална!

..казахте ли нещо по темата или поради ваша-та  Неграмотност към-то тази материя си позволявате класификации?!И хич не ви позволявам да ми говорите на ти!Не сте извоювали още тази чест!При други пък се получава от раз тази лежерност. :D  Фактологията ги създава археологията и историческата хронология,но щом Вие сте по-спец от стотиците други изследователи на таз материя - споделете по същество цялата хронология,така,както е пресъздадена от библията в издържан вид и с такъв гриф,че да настъпи такова мълчание,че дори Ехото на баш Специалистите да замълчи и ще заличи всякакви "драсканиците"?! :ph34r:  По същество пишете господине и когато блесне вашата фактология ще видим, Какво в извод ще се получи?! Успех!

Привет,mecholari!..За Елохим си мисля,че няма какво да спорим и защото се визира мн.число.И в библията има места от които съвсем прилично става ясно,че иди реч за "богове",не за бог! Няма какво точно да цитирам въпросното четиво,но всеки който го е чел ще помни там какво се казва и в перифраза - и стана Адам един от нас..,както и написано в библията, че великият яхве,извиси се той над всички Елохим/Пс. 94:3/..Е,като няма други богове,освен въпросния шумеро-еврейски Яхве - Що е нужно да се вписват тези изрази?... Ако все пак се стигне до въпрос за баш Твореца и визирайки препратката към библията,то аз имам отговор и инспириран разбира се,НЕ само от Писанията библейски..

А,ти представяш ли си как Ной вкарва в "ковчега" всички твари животински и то по 2-а на брой и тоз съд с размери около 150 метра ще побере Всичките?!..ще ги храни и пои..ще им дава приспивателни от специални треви?!Извини,това са анти и откачени мисли,ама хорицата верват и до сега,че Ной точно така е и това сторил в буквализъм!..???! Гот,че споменаваш Пума-Пукту и там с тези мегалити Нещата са наистина сериозни и само религиозен фанатизъм би си подпявал отново вечната песничка,че в това невероятно инженерно,архитектурно и технологично изпълнение е играла вярата в чудесата божии и диваците индианци,чукали с кости до припадък тези съоръжения,та Ние и днес да вярваме в тез приказки!? Работата обаче е там,че в аналите на самите още олмеки НЕ присъства и грам тяхно участие за построяването на този мегалит/за разрушаването му пък е друг анонс/,даже напротив указват - построен е от боговете за една нощ! Погледни какво "чудо" - археологията намира това и това - е,как в Мезоамерика шумерски и прото-шумерски клинописи и символи?,нали според библията НЕМАЛО други хора по онова време- хи-хи с тъжен смях:

http://2.bp.blogspot.com/_TIQdU8q_Tso/TS04GuScRTI/AAAAAAAAG_M/eUKXtfGpOHc/s1600/image009.jpg

и още пак там:http://intrest.ru/wp-content/uploads/2009/12/ip-98x300.jpg

..ама драконите имат точно определен вид ли!?..все едно да се каже,че тиранозавър-рекс,няма нищо общо с велосирапторите или с алозаврите?..Бъкано е от находки археологични за тях ,само библията шушне,че имало всякакви твари,дето човека ще ги командоши!..Ще ги командоши друг - път!Смех в залата,както се казва...нищо персонално и почти сигурна,че правилно си разбрал,какво искам да кажа..

Що си така краен?!..излез извън емоцията и се размисли?..Говорим за много назад във Времето и за хора,които по никакъв начин НЕ можем да ги сравняваме в уровен със съвременната логика и Познания/умишлено с главно П/..и не ме разбирай погрешно,защото целият Процес,както е описан от Космогониите на почти всички народи по Света, подчертава генетична намеса,така,както ти/аз,трети/ не се смеем,че е възможно да има бебета от епруветки!Това е разликата и тя касае още много други процеси свързани с човешката физиология,ама е за друга тема.. Библията е препис-некоректен ,напасван към определени семитски племена ,номади които върло са искали да имат своя земя!Това техно верую са го осъществили левитите ,но си прав по отношение само на едно - Масонството е факт,но и то като комунизма ,отдавна е изопачено ! Мислиш ли,че богът от библията е създал тези ситуации?

Хенке, с риск да стана банален: Прочела ли си поне една книга по темата ? Изобщо чела ли си нещо, в която и да е област на знанието?

Поздрави!

Я кажи, ама честно, колко имаш по БЕЛ? "ФарисеЙ", "юдеЙ"- да си чувал/а, че в българския език няма думичка, която в множ. число да завършва на "й" ? Това правило се учи 2-3 клас! И тук следва логичният въпрос:  Кой даскал ти е писал повече от Слаб(2) по БЕЛ?

Хенке, с риск да стана банален: Прочела ли си поне една книга по темата ? Изобщо чела ли си нещо, в която и да е област на знанието?

Поздрави!

Аз пък бих писала слаб 2 на всички политици и кандидат политици.

Първо, че не знаят да говорят правилен български език, да не говорим, че ако се явят преди избори на изпит, повечето ще получат двойки по БЕЛ.

Второ, трябва да се радвате, че населението на България е слабограмотно в в мнозинството си, защото иначе нямаше да има кой да гласува за такива високомерни надменници като вас, /политиците и кандидат-политиците/.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2211667

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

:D

Явно, но поне правя разлика между Тора и Талмуд.

Ама пишете си, пишете си глупостите на воля, нямам намерение да ви преча. :D

Ала пропуснахте,  Гемара,Кабала, Танаха, Мишна -т.е. /устен/ който се предава само от уста на уста,предимно само за фарисеи,- т.е./равини/.... Тората т.е. /Закона/ е предназначена за обикновеният евреин, докъто Талмуда, служи за обучение на Равините,  как да манипулирта,лъжат поюдейчените хазари, познати днес на света като евреи. Нали се досещате,че до болка са ми познати и разлика няма, явно съществува само във вашите сънища. Глупостите ги пишите вие. 

Поздрави!

Привет, прочел съм много повече от вас. Но сте прав, не съм учил и нямам образование, по простата причина,че такива като мен ги третираха като враг на народа. За разлика от вас. Слава Богу, не са ме облъчвали в масоно-еврейските учреждения за масово затъпяване наречени училища. И това е разликата между нас. Всичко, което съм постигнал в живота си съм го постигнал с Бжията помощ и желание. Понеже,нямат доводи подобни подводници като вас,ченгета за влияние, нямате умствен капацитет да оборите с факти написаното от мен, се хващате за правописа? Но бъдете сигурен, повечето нормални хора, не подводници на ДС- ченгета и подлоги като вас, повечето хора  ме разбират макар и правописните ми грешки които, в повечето случаи са въпрос на диалект. Виждам,че водещия ви офицер  вие научил да драскате по форумите и въпреки правописните ми грешки сте разбрали какво съм написъл нали? Тогава къде е проблема, в правописните ви измишльотени или в това което съм написъл?  Ако се върнем  назад във времето и погледнем как е писъл Раковски,Каравелов, сигурно и на тях ще пишете 2? Смешник.....

Аз пък бих писала слаб 2 на всички политици и кандидат политици.

Първо, че не знаят да говорят правилен български език, да не говорим, че ако се явят преди избори на изпит, повечето ще получат двойки по БЕЛ.

Второ, трябва да се радвате, че населението на България е слабограмотно в в мнозинството си, защото иначе нямаше да има кой да гласува за такива високомерни надменници като вас, /политиците и кандидат-политиците/.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2211667

А не, не, не... Нокаут от смях! Горката ме мисли за Йоло Денев- :lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6::wors: :wors: :wors: :wors: :wors:

П.П. Да си жива и здрава и все така да ме разсмиваш!

Поздрави!

А не, не, не... Нокаут от смях! Горката ме мисли за Йоло Денев- :lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6::wors: :wors: :wors: :wors: :wors:

П.П. Да си жива и здрава и все така да ме разсмиваш!

Поздрави!

Едва ли би си сложил негова снимка за аватар и би използвал неговото име за форумен ник....

А ако те е хванала склерозата...

http://www.omda.bg/page.php?IDMenu=362&IDArticle=619

Едва ли би си сложил негова снимка за аватар и би използвал неговото име за форумен ник....

А ако те е хванала склерозата...

http://www.omda.bg/page.php?IDMenu=362&IDArticle=619

Привет, същият е. Не виждате  ли,че никролога му се подава от джоба! Слугите, си личат отдалече...... 

Привет, същият е. Не виждате  ли,че никролога му се подава от джоба! Слугите, си личат отдалече...... 

http://www.radiotangra.com/read.php?id=10591

Йоло Денев

Йоло Денев

Редовен потребител

• Публикувано изображение
  • Потребители
  • Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
  • 240 мнения
  • Интереси:Пророк на бог Тангра

................

Да, това е лицето на днешната балгарска политика...
И ние искаме тази държава да се оправи... :huh:

Майко Мила...

Българийо, за тебе те умряха,

една бе ти достойна зарад тях,

и те за теб достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха,

умираха без страх.

• Автор

Какво ми прави впечатление още - и 3-те религии,юдаизъм,християнство и ислямизъм са Не само монотеистични,но и тоталитарни!...налагането и желанието да бъдеш роб!?Контрол 24ч.в денонощието,всяка секунда от живота да е посветена на един Обсебващ бог, овластен контрол върху съзнанието,така наложил го Яхве,така в продължение и от въпросния Аллах от Корана..а в Н Завет,Исус и той продължава тенденцията от Вехтия и при това хем го повтаря многократно,хем се опитва да вкара и нещо ново..

Какво казват Спецовете по таз материя: В Християнството съществуват 4-и основни ракурса за Божеството: 1)Тринитаризъм - обобщено казано са вярващите,че всичко създадено в този Свят е догмата за Троицата,съставена от 3-и различни,но взаимно допълващи се личности/ипостаси/ - Бог Отец,Бог Син и Бог Свети Дух 2)Бинитаризъм = на отстояване на вярата в съществуването на 2-е ипостаси,занимавали се в охормянето на живота наш 3)Монотеизъм,изповядващ и признаващ Исус Христос за богочовек,но не и за Бог! 4)Монотеизъм,който утвърждава,че Христос и Богът от библията са Едно! Какво казва библията по тоз повод? Направих си труда,но и в признание,че е малък,като приведени примери,но и от тях що-годе става ясно каква е тенденцията: - Яхве е богът Наш,Яхве е Единственият бог - /Второзаконие 6:4/ и всичките следващи изброявания за него в продължение от 6:9 са описание,какво трябва да означава това подчинение-любов към-то въпросния Единствен Бог! - В Изход 44: 24 пише,че Яхве е създал всичко?! пак в Изход 48:11 и 42:8,същият бог Яхве бил казал,че Славата си на никого няма да отдаде?! Всичките тези слова са изречени с такава категоричност на внушение за неговата Единственост като Създател,че "никой като мен","никой подобен на мен" - Няма! Е,какво остава за Исус,тогава?..А,може би въпросния Христос от НЗ, визира някакъв друг бог? ..и особено за прословутият израз от СЗавет,който е емблематичен и касаещ всяка логика: " И да нямаш други богове,освен мен",отново е в замах на категоричност бил заявил Яхве....??! Какво е това притеснение на този творец Яхве - нали няма други богове,освен него,Той е Създателят и е ясна постановката и отгоре навсичкото порицавал,наказвал народа на Израил всеки път,когато в молитвите си Те се молели на други богове? Нищо ново навярно не споделям с вас Форумци,ама нали проследяваме,какво НЕ е създал бог-ът от библията и според нея? До тук и в този мой постинг са акценти,които в никакъв случай не са цялата съвкупност,а стигнем ли до доказателствата - е,там верно ще е висока Летва-та

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

амии,доколкото виждам ,визира точно бога  от стария завет,пък и гръцката форма на еврейското му име /иеошуа/означава  "иеова спасява",освен това исус сам казва,че е дошъл да потвърди закона/тора/...всичко друго е фантасмагориии на хора,които не познават и не разбират писаното в библията.

..гърците са лисунгери,не ,че юдейте им отстъпват,но тактиката и стратегията им е по -фина,иносказателна, завоалирана и изпипана..! Йешуа е много повече човек и който с отпадането на Йоан Кръстител/войнът/ е в офанзива да заеме мястото в продължението за месиите ,заемайки едновременно 2-те места на Триградността от "конструкцията" за Храма-Арка, според евреите т.е. Шалом/Мир/ най-отгоре, Давидовото коляно,като изразител на "цар на царете"/мишпат/ и първосвещеника,като изразител на "цедек" - правдивото,святото,Духовно управление-наставление.. Тази специфична постройка,касае евреите и колкото и елините да са искали да са в час за детайлите - са само в микро откъм тълкуване.За християните да не говорим,щот хептем доста от тях Не са у час,ако не са си направили и грам труда да попрочетат материали за религиозното мислене на юдеите-евреи,което е със сигурност в различие от ристиенското! Според мен и не само - има поредица от уловки,както и почини за едно умишлено "затъмнение" по отношение, дали Йешуа е създаден от Йехова,като негов син,който хем е дошъл да подтвърждава закона,хем е в опърничавост иносказателна една такава,все нюансира ала бунт,ама не точно и нивга в директност!...Йешуа говори за бог,наричайки го Отец,но никъде не споменава името Йехова в прав текст за разлика от евреите,които многократно са назовавали по именно своя бог!

..И още поне 2-е подробности: - разликите между Елохим/мн.число/,Елоах/употребява се за ед.число/ и Ел Шадай! За последно изброеният е в тълкуване,че е локален бог,който може да променя,да отменя законите,Нещата в този свят,но които вече са били създадени от Елохимите!...т.е. подчертава се асистенство,съ-Зидателство,но Не и баш Шефа - Отец! ...разбира се има и други ракурси през които Йехова минава пак под "лупа",Йешуа - също и особено в подчертаване за месианството,но тръгнем ли по таз пътека ще се измести темата... П.п. ..има доста силни аргументи-артефакти,които могат дори да детронират много повече "короната" на християнството,отколкото на юдеизма..за юдейте Йешуа е поредният,но не и последният Месия

• Автор

хени,драга

откъде да подхвана да ти отговарям...хвани една нишка и дръж нея,че така сме като ветрове в много посоки.има много истина в поста ти..но много хаотично представена и се губи смисъла.

другото е повечко плява ,ше ме прощаваш ,ама и ти си насъбрала една мешавица от различни източници.само да вметна...ако ще се хващаме за исус като за бог...мен не ме търси там,ако ще го държим като отговорен да е с привилегията на  божи син и там ме няма...виж да е пророк ,по съм съгласна..но той не е последния.за евреите последния е малахия.месианите чакат иеошуа.като такъв го знаят евреите месиани.като исус го знаят другите,които не са евреи. езичниците са друга боя....те не са нито евреите,нито така наречените християни...други са и са от авраамовите чресла...въпрос с не много повишена трудност,стига да си в час с писанията.аз съм в час.давай да видим теб...ще ми бъде интересно да ти прочета становището...та давай да видим ..кои са езичниците?

Какво за езичниците,дето са били в изконност от онези древни времена?!..Ама поголовно,преди да се изрепчи Ехнатон,дето се води първи в таз моно-позиция и залязъл..а въобще египетската "фараонщина"е вече упадък след всичките първи династии..

Езичници сме и ние,ама играем по "свирки чужди"и за приличие от наложено - благоприето и като едно изкуствено "мушкато" в отбора на Чтение,дет изобщо по характеристика не се вписваме!

..виж - тук не сме на изпит пред черната дъска и моят интерес опира до онези "искрящи точки",че христиени плюят юдей,щот тез последните Не признават Йешуа за месия и Бог!..затова и умишлено вметнах инфо,което е указателно,не назидателно..

Така,че въпросът ти за езичниците и ще ме прощаваш не е оформен в директива  и многобожието на семитските племена,преди Авраам да приватизира един от тези "богове" е също било на линия

...,мешавици е създала конкретната религия,така,както този неин бог е просто един от Проектантите и се чудя, Какво прави там ристиенинът,щот дори за въпросният Йехо,това понятие Ич не му е било , ни в речника,нито в действие за изпълнение!..Християнството НЕ е съществувало, преди 1в.от н.е!.И не създадено от онзи бог,дето до припадък си го обичкат евреите

Ама поголовно,преди да се изрепчи Ехнатон,дето се води първи в таз моно-позиция и залязъл..а въобще египетската "фараонщина"е вече упадък след всичките първи династии..

Изключително задълбочени познания имаш за древен Египет. Да не си някоя докторантка по Египтология? :lol6::wors:

Редактирано от Курвето (преглед на промените)

• Автор

хени,

за вечната "любов "на християните към юдеите ,са посветени много страници ,от древността до днес.както винаги съм казвала..евреите нямат проблеми,имат проблеми "феновете" им.виж,важно е и друго нещо...евреите са нямали претенции да налагат бога си на никого другиго..да си намерила някъде исторически източник,който да твърди за насила поюдейчване..няма и да намериш.до ден днешен,евреите са ревниви към вярата си и да станеш духовен евреин е тежка процедура,даже има хора  от равините ,които се мъчат да те откажат от това намерение...било за благото на иудаизма,било за твое благо..защото веднъж като произнесеш "адонай е един и бог и цар" означава ,че приемаш безкомпромисния монотеизъм ..и крачка встрани няма.за самата процедура гиюр ,да не говорим. евреите нямат грях,че не признават исус за бог и за божи син...доказателствата за несъстоятелност на последния като такъв, има в древните писания."съчинителите" на христос са елинизирани евреи..един вид отстъпници от вярата,прозелити,които според второзаконие са язвата във вярата.иначе въпросът за езичниците е точен защото бог се яви на евреите много преди да стигнат до синай. и не е случаен факт,че по време на 40 годишното бродене в пустинята ,няма нито един обрязан евреин..нито един..което също е повод за размисъл,изводи и поуки :wink12:

..в моят прочит на мнението ти - съгласна,че няма юдеи,дето да навиват който и да е в изповядване на тяхната религия,докато ристиените от каквито там разклонения, хвъргат слюнки налево и надесно,ако Джизъс не се признава за бог!..лично аз Не изповядвам никакъв такъв фанатизъм и изобщо съм скарана с крайностите по принцип! В продължение на мнението ти,забележката ми е в тълкуването за бог/погледнато откъм еврейското съдържание на понятието/,защото "адонай"Не е = на бог,така,както цар за бог!Поне така твърди и един никак,ама никак не случаен човек и с когото лично и някъде във времето съм разговаряла - Жак Ескенази..от него в разширение за познанията ми в тази област съм понаучила и други неща от тяхната "кухня"..Та...в техният род,обрязването се спазва и то не е единствено и само поради религиозни вярвания,почти същото като при арабите,почти същото като чак в далечна Гвинея,но там пък други обусловености им се разиграват повече и от религията!...тези паралели са важни и защото са исторически факт до ден-днешен...Няма как да не подчертая,че иде реч изключително за обрязване на човешки същества от женски пол!! ..С една дума казано от моя страна,акцентът за обрязването Не е в никакъв случай само религиозен и затова отпада като главен сюжет по линията която проследяваме.. Няма понятие употребено за християнин,преди въпросният Джизъс да бъде конфигуриран за "възкръснал"!Християни НЕ са се наричали нито учениците на въпросния Иисус,нито симпатизантите му по онова време!.. какъв месия пък се е оказал? - за евреите поредния крах!И защото месианството при юдейте е било в чистия израз на Освободителя-воин,щот Яхвето-Йехова като бог вече си е бил на линия!..чакали са "Арката",Триградността т.е. "мишпат" и "цедек" и най-отгоре - Шалом = на Мир! Още Вал - под огромно съмнение до сега и остава това 40-годишно скитание,защото в аналите египетски се говори за някакви си и само 13г.?! ...А,отделно мнооого съществено си остават и онез изследователи,дето разнищват и анализират маршрута на Мошето и сие,дето било над 600 000 люде,барабар с добитък,челяд и посуда,пък археолозите да не намират нищо в такъв мащаб?! Е,може "всезнаещият" Йехова да ги е предвидливо анихилирал.. Ти сподели и когато имаш време за това - Къде в НЗавет ,Йешуа нарича Създателят си с името Йехова?..

Изключително задълбочени познания имаш за древен Египет. Да не си някоя докторантка по Египтология? :lol6::wors:

..това хич не трябва да е интересно,освен ако ти срамежливата не проявяваш,някакъв изключителен интерес към-то специфични детайли? Та и евентуално,ако те копка от вътре,евреин/юдеин/ е бил и фараон на Египет,ама не е нищо Ново,щот Всичко вече е било унаследено - никакво величие,никаква технология и се е чувало само ускоряващото тракане" на Залезът!Както го е доказала Историята! Ако можеш да оспориш този факт - ок и давай!

Какво Не е създал господ от Библията? отговорът е много прост! gta 5 за компютър

..в моят прочит на мнението ти - съгласна,че няма юдеи,дето да навиват който и да е в изповядване на тяхната религия,докато ристиените от каквито там разклонения, хвъргат слюнки налево и надесно,ако Джизъс не се признава за бог!..лично аз Не изповядвам никакъв такъв фанатизъм и изобщо съм скарана с крайностите по принцип! В продължение на мнението ти,забележката ми е в тълкуването за бог/погледнато откъм еврейското съдържание на понятието/,защото "адонай"Не е = на бог,така,както цар за бог!Поне така твърди и един никак,ама никак не случаен човек и с когото лично и някъде във времето съм разговаряла - Жак Ескенази..от него в разширение за познанията ми в тази област съм понаучила и други неща от тяхната "кухня"..Та...в техният род,обрязването се спазва и то не е единствено и само поради религиозни вярвания,почти същото като при арабите,почти същото като чак в далечна Гвинея,но там пък други обусловености им се разиграват повече и от религията!...тези паралели са важни и защото са исторически факт до ден-днешен...Няма как да не подчертая,че иде реч изключително за обрязване на човешки същества от женски пол!! ..С една дума казано от моя страна,акцентът за обрязването Не е в никакъв случай само религиозен и затова отпада като главен сюжет по линията която проследяваме.. Няма понятие употребено за християнин,преди въпросният Джизъс да бъде конфигуриран за "възкръснал"!Християни НЕ са се наричали нито учениците на въпросния Иисус,нито симпатизантите му по онова време!.. какъв месия пък се е оказал? - за евреите поредния крах!И защото месианството при юдейте е било в чистия израз на Освободителя-воин,щот Яхвето-Йехова като бог вече си е бил на линия!..чакали са "Арката",Триградността т.е. "мишпат" и "цедек" и най-отгоре - Шалом = на Мир! Още Вал - под огромно съмнение до сега и остава това 40-годишно скитание,защото в аналите египетски се говори за някакви си и само 13г.?! ...А,отделно мнооого съществено си остават и онез изследователи,дето разнищват и анализират маршрута на Мошето и сие,дето било над 600 000 люде,барабар с добитък,челяд и посуда,пък археолозите да не намират нищо в такъв мащаб?! Е,може "всезнаещият" Йехова да ги е предвидливо анихилирал.. Ти сподели и когато имаш време за това - Къде в НЗавет ,Йешуа нарича Създателят си с името Йехова?..

..това хич не трябва да е интересно,освен ако ти срамежливата не проявяваш,някакъв изключителен интерес към-то специфични детайли? Та и евентуално,ако те копка от вътре,евреин/юдеин/ е бил и фараон на Египет,ама не е нищо Ново,щот Всичко вече е било унаследено - никакво величие,никаква технология и се е чувало само ускоряващото тракане" на Залезът!Както го е доказала Историята! Ако можеш да оспориш този факт - ок и давай!

Хени, правя ти фен клуб! Най-голямата си! Поклон! :wors:

Ако евреите не са искали да налагат бога си на други, това означава ли, че те имат друг бог, различен от този на другите?

• Автор

valkiria хени, помолих те да бъдеш по събрана в писането и да не се разсейваш във всички посоки,понеже се измества темата на разговора.сега ще ти отговоря по накратко , а ти избираш върху кой въпрос ще се съсредоточим.надявам се ,бебенцето ти ,да ти даде възможност да ни навестяваш по често. 1 пише се ешкенази ,а не ескенази 2 адонай , е прозвището с което вярващите евреи заменят името на иеова,по негова дума..да не се споменава напразно името му...подчертавам думата "напразно",за да не ти хрумне да се разсееш в една глупава конспирация ,че иеова не дава да се споменава името му.дава,ама без да се прекалява. 3 исус, никой не го е чакал да спасява евреите от техния бог..чакали са машиях който да ги освободи от робството на римляните.помисли ,защо евреите в един и същи ден ще го посрещнат с "осанна" и после ще викат "разпни го"...защо ще искат освобождаването на варава, а не това на исус...намеси и историята 4 вярващите евреи не признават "брит хадаша"...той е творение на руските евреи,дето не могат да се отърват от християнството и затова са го омешали 5 обрязването и спазването на шабат са част от завета на авраам с иеова. 6 единствения египетски документ в който се говори за евреите е тъй наречената "стела на мернептах"...дай ми линк към източник в който е показан друг египетски източник ,който разказва за 13 годишно странстване на евреите в пустинята. 7 напиши ми маршрута на мойсей по време на изхода...като местности..за да видя,дали изобщо си наясно къде да търсиш из археологията и историята 8 отговор на въпроса ти ,който съм отделила от другите :самото име иеошуа ,означава "иеова спасява",самият исус потвърждава вярата си в тора и пророците/чети матей/...тоест стария завет и бога в него.тоест ,това че исус не споменава изрично името на иеова,но ясно показва кой има предвид, е точно казаното "не споменавай напразно божието име",изпълнено от един вярващ евреин поздрави.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

..мисля Вал,че за разлика от доста форумци тук,стремежът ми е да се пишат мнения именно по дадена тема,но трябва да е и ясно,че препратките са позволени и то в определени параметри,касаещи въпросна тема - без отежняващи клипчета,къде сполучливи,къде изобщо Не на място .. И по същество: 1.Жак Ескенази е книговедската библиография на обособен архив за БГ и ако не си посещавала Националната Библиотека,където можеш да го срещнеш и да разговаряяш с него - то не е мой проблем!..не е и мой проблем ,ако "с-то"те дразни,щото него - не,представяйки се с фамилия именно - Ескенази 2.Изобщо да не се прекалява с понятието "бог" и то заради "Зохар"/Зоар/,която щепне такива нещица от които ристиените бая ще пият успокоителни,щот там трактовката за личността на бога и неговата полова принадлежност е доста НЕ стандартна! ;) ...адонай е господар,владика и се подразбира за локално господство и е спрягано преди.. 3...подкрепям - йешуа-Христос се явява поредната надежда и НЕ сбъдната такава за юдеите..той е по-скоро пасивен и затова обикновен т.е. нищо свръхестествено-божествено и пак ще намеся "Зохар",защото като древен източник е доста съществен и там акцентите биха се явили и се явяват като шамари за християните,не за евреите!..В таз книга е изографисана същността,биологията на "боговете",което ме подсеща да се поразровиш около понятието - адрогини,както също бе упоменато ..Ще намеся и "Откровението на Гавраил" от което става ясно,че преди Джизъс е имало друг Месия и "възнесение на 3-ят ден" ...Като вметка ще подчертая само,че автечничността на този артефакт от бая учени за сега е НЕоспорим ! 4...не намирам сериозен повод да намесваме съвременни руски,германски,полски или български евреи и ако има издържана препратка ще да е към-то Испания!..Помисли моля те за това.. 5.Авраам произлиза от покрайнините на Шумер и въпросния йеова е бил още тогава известен,макар и под друго име,нооо през цялата следваща История,не се е променил в специфичната си характеристика! ..обрязването е най-незначителното кръцване и само християните го издигат за проблем,обезпокоени навярно за "патките" си!..?? :no-no:  6. Библията казава,че Мойсей е бил на 80г. когато е започнала офанзивата по бягството на евреите от Египет,но според египет.историк Манетон и неговите съчинения-хроники,Мошето с египетско име Осарсиф,още Manu и жрец в храма на Озирис е бил на около 110г...Йосиф Флавии пък в своите хроники "Против Алион",вписва че Моисей станал предводител на "тези,които имаха мръсно по телата,прокажените и други нечисти",а Тацит в неговите писания - "тези хора се преселили за 13г. в Ханаан,а също болните от тях".. Интересна вероятно е и поредната ядовитост на Йехова,където наказал за пореден път тез "болни и прокажени" с лутане и мръсни номера с цел изпитание от сорта,както е от Числа 13: 18-21 и където Яхвето се изцепва :"според броя на четирийсетте дни, през които обгледвхте земята, вие ще теглите за греховете си 40 години, година за ден, та да познаете, какво значи да бъдете оставени от Мене. Аз, Господ, казвам, а тъй и ще постъпя с целия тоя зъл народ, въстанал против мене: в тая пустиня те всички ще погинат и ще измрат" Който чете внимателно този текст,то няма как да не му клъцне следното :40години да,ама година за ден! И на таз стела,открита в погребален храм на Мернептах/синчето на Рамзес II/ са вписани още по-смущаващи нещица за неговите победи над враговете му + и такава над "изстрития Израел,който вече е без име"..разбира се,че това поражда въпроси и търсачка в хронологията на исторически събития а не категоричности 7...относно маршрутът ,по-добре един линк,ама той е в условност,щот всеки си има глава на раменете и ако изобщо задълбочено се е ровил в таз материя:http://www.perspective.bg/Hristi/Bpizl.htm и най-вечеhttp://wol.jw.org/bg/wol/d/r46/lp-bl/1102003110

Но аз от своя страна ще те попитам за храма ,археологично намерен на планината.Хорив/Синай/ и то ехей още през миналия век,дет Мошето именно там шпрехал с въпросния Йеова-Йехова и разните му там "горящи" къпини-храсталаци и получил каменните закони!?..Нека да споделиш и ти археологичните находки,а тази определено е Емблематична!

8.Навярно се шегувкаш,да? - име като Иешуа, е било популярно в онез времена към-то определените семитски племена или да не се получи,че и Исус Навин и той Месията- Синът -Бог!!? ;)  В моят безпристрастен прочит,Йешуа е поредният НЕуспял"месия",затова и отхвърлен от евреите!От нищо Не ги е спасил,нито дори тез,дето се кръстят в християнство до ден-днешен! --------------------- 9-ет.. се явява цифричка на повторна питанка от мен - Къде изрично в НЗавет ,Йешуа нарича бога от библията с името Йехова и който го бил създал по всеобщи ристиенски твърдения? П.п...драго ми е и на мен,че можем да обменяме мисли по дадена тема и по един цивилизован начин до тоз момент

Ако евреите не са искали да налагат бога си на други, това означава ли, че те имат друг бог, различен от този на другите?

.ако си чел ЧКнига и никакви други източници по такава тематика - самият ти,няма да си различен като масово "мислене",което е възприемане-калъп и наложеност за вид вяра!..Много люде изобщо не са чели Библията,но заявяват,че са християни , а това е огромно противоречие,защото иде реч за юдаизъм и древна религия,която в последствие е перформанс на политизъм,контрол и власт,наречена -християнство !.. Евреите не налагат бога си на никого - ристиените са го правели и то доста кърваво и безпощадно за налагане на религия,дето Джизъс си е нямал и хабер понятие! Означава още,че от какъв зор,тез люде и които се наричат християни,могат да ръкопляскат,кланят и изповядват онова,което е вършел богът на юдейте, а Исус бил неговият Син,който хем нарича евреите "деца на дявола",хем бил дошъл с "огън и меч",демек да въдвори справедливостта??!! Иии...какво е следствието на целия тоз сценарии до този момент и кой го е създал?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.