Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво Не е създал господ от Библията?

Featured Replies

Исус е македонец. От тук целият ви спор става безсмислен.

• Отговори 227
  • Прегледи 25,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

привет хени,

"Зохар" е мистика,кабала..във всяка религия го има.който има интерес чете..имам понятие  ,но не харесвам кабалистите поне не и тези от рода на Лайтман

.

хени,в стария завет е казано името на чакания машиях :

14 Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, И ще го нарече Емануил.

Емануил,означава "бог с нас" и това е съвсем различно име от името Иеошуа .

иеошуа е евреин..няма как да нарече евреите деца на дявола ,защото той самият е равуни на иудаизма..виж обръщението на учениците му към него. обръщението се отнася до свещениците левити и това е добре показано в Неемия и обяснавала съм друг път това.ако имаш на интерес можеш да потърсиш.

поздрави

..Здравей отново в тоз късен час,Вал!

..мисля,че изобщо пишейки по таз тема,човек би трябвало да превъзмогва личностните си вероизповедания и емоции/принципно/..."Зохар",дали е мистика или не, Е източник !А,всеки източник е важен,пък и не говорим за глинената паница на баба ми,де :P 

Не бих подценявала Кабала-та ,защото все едно да отрека,че бон-религията е същата мистика,спрямо будизмът или индийските Веди са се родили,докато Ной се е чудел,що един от синовете му го е "онодил" в един момент! - Хайде във внимателност за този мизанцен

-----------------------------------------------------------------

..ами бих могла да кажа,че това НЕ противоречи на онова,което вече споделих!Т.е. - месианството!..Йешуа-Христос е просто поредния с което изобщо се развенчава так.нар. уникалност на Християнството!/"Откровението на Гавраил"/..със себе си това влече,че този бог от библията и наречен такъв, след един епизод време, НЕ е уникален,нито баш Създател!

..за всеки логично проследяващ,чел и чел библията,ноо и четейки между редовете + историография да е и онова,че нещо би трябвало да му клъцва в сивите гънки,ако те вече не са "религиозно полирани" и да е останало място и шанс за истината,дори тя да е сриваща!

Намирам за некоректно,че не получих отговор за трети път на въпроса си и защото е свързан с темата - Йехова ли е създал Йешуа-Исус Христос или не??!

Исус е македонец. От тук целият ви спор става безсмислен.

..направо е от "Левски" ,а баща му от "ЦСКА" :whist: 

...всъщност ,ако въобще има локален спор ще  е сладко и лежерно,нооо иде реч за Дрога в мащаб...,Simtect

• Автор

хени,драга,

аз толкова пъти отговорих на този въпрос,че чак ми става неудобно за теб,дето ме питаш за трети път.не искам да остане сянка на съмнение у теб,че избягвам въпросите ти. и така...за пореден път:

1 за евреите изповядващи иудаизъм..Иеова е  бога ,който те избраха да следват на Синай и който сключи с тях завет.вярващите иудеи са твърди монотеисти..за тях никой друг освен адонай,не е бог..тоест Исус Христос не е бог.

2 самото име на Иеошуа ..означава  Иеова спасява

3 не знам кой е създал Иеошуа /най -вероятно бин Пантера е догонил Мария/ ,но,че той е обрязан евреин,равуни,проповядващ и спазващ Тора  и водител на секта в иудаизма е повече от видно и това е в библията.

надявам се вече да стана ясно.......

поздрави :)

Приеми,Вал,че точно сега е онзи момент и не поради егоизъм да приема най-същественото от: "не знам кой е създал Иеошуа.."

Аз също не зная,нооо все пак някои и там от онова време са знаели,дори това да значи,че самата Мери-Мариам да не е била в кондиция да знае? :help wanted4: !т.е. нищо не става ясно, Кой баш "бог" е създал Йешуа,а преди него Адама и Хава/Ева/ според библията,защото това четиво има още от самото си вписване 2-е противоречия, относно съзиданието човешко! Хем в Битието библейско 1-но,някой си бог говори,че създал "човека по Наш образ и Наше подобие..жена и мъж ги сътвори",хем после,като верно някакъв кърпеж - създал Адамчо,а "втората употреба"Евица,требвало от немай къде да се пръкне "от реброто му" Елементарният прочит на тез писания са в основата-репчения на Патриархизмът и изобщо вменяването,пропито и проповядвано от Християнските стратези по-късно! Има едно изречение в СЗавет,който е пропуснат от "заличителите" към-то корекциите там за срамотии,голотии..смокинови листа и изчервявания,дето водят до измишльотините за "грехопадението" - "И двамата бяха голи,Адам и Ева и не се срамуваха" Е,Какво излиза - Бог/богове/ ли е създал сексът или само "дупката" на чаршафа с които удобно е манипулирал мъжът-пенис? :tongue2:  Убедена почти,че много добре си ме разбрала какво визирам..

• Автор

Валкирия,драга,

..по българските села, след като насилствено е прието Ристиенството!..и толкова допаднало на Патриархатът!..и толкова,че даже мнооого преди тях и сие,така изтипосано,че Адамчо "квакал"яростно,че Евица требвало все да е отдолу в поза разчепатена :) !..е,Лилит,като "екс-уайф" му била шута в образният изказ от Древната История и преди библията да застене от колики изкуствени и да наложи вето за вопли и шавания на жената по време на порочните "движения"под чаршафа :ph34r:  МалЕй - традикомедия е това със секса,според библейските натрапени тълкувания!!,направо"Монолог на вагината" :shy11:  И сега да попитам и аз : - Кой точно е създал сексът/полът/?т.е.Князът на тоз свят наш или Старецът/Отеца/дето му се иска,ама нито му стиска,нито вече може или въобще не се интересува?!?..а,може и да съществува друг вариант?

Ако,четеш библията със сексуален подтекст ,няма да стигнеш до истината.Ето , една друга гледна точка на една писателка .Мариане Валах-Фалер .Тя е еврейска феминиска , написла е книгата ,, Сдобряване с Лилит ,,Приятно четене.http://knigi-news.com/?in=pod&stat=2415&section=12&cur=265

Да ,права си не оспорвам.Но ,както писах това е само друга гледна точка.Иначе секса движи света.Аз имах друго в предвид , жената не само като сексуален партньор , но и като жена и майка , съблазнителка.То и в астрологията Лилит е антипод на Луната.Луната е майката ,жената а Лилит искусителката не случайно и викат черната Луна.Не знаех , това за Африка пък и тази писателка само от незадоволеност ли е писала.Хубаво е ,че не съм поп , щяха или да ме свалят или да ме анатемосват.Това за секса и конгреса ми харесва , четох го в един твой коментар .Поздрави и от мен.

Из “Втора книга на Мойсеи  Изход Глава 20 14. Не прелюбодействай; 17. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си (нито нивата му), нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му (нито някакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти. Из “ТРЕТА ГЛАВА МОЙСЕЕВА. ЛЕВИТ” Глава 20 10. Ако някой прелюбодейства с омъжена жена, ако някой прелюбодейства с жената на ближния си – да бъдат умъртвени и прелюбодеецът, и прелюбодейката; 11. Който легне с бащината си жена, той е открил голотата на баща си; и двамата да бъдат умъртвени; кръвта им е върху тях; 12. Ако някой легне със снаха си, и двамата да бъдат умъртвени; те са извършили мръсотия, кръвта им е върху тях; 13. Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия; да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях; 15. Който се съвкупи с добитък, да бъде умъртвен, и добитъка убийте; 16. Ако жена отиде при някой добитък, за да се съвкупи с него, убийте жената и добитъка: те трябва да бъдат умъртвени; кръвта им е върху тях  Книга на И в книга Премъдростна Иисус сиН Сахаров глава 26 .1

Редактирано от родина (преглед на промените)

......или казано по народно му: адонай,никъде не отхвърля "уважението към жената"..жената трябва да бъде уважавана и денем и нощем и където свариш и това е задължение  мъжко и достойно.грехота е да се пропуска,без уважителни причини ...затова секса е разрешен даже и през шабата..тогава  жената поиска ли секс..отказ не се уважава и приема..кой,както може така :lol6:....

И ако ми разрешите да цитирам мечо пух: Колкото повече толкова повече :)

...

от златните ти уста,в божите уши. амин!

шабат шалом

Шабат шалом, уважаема, нека почивката ви бъде наистина божествена

какво му е лошото,жената да е изкусителка?ай не ми казвай,че това ше ти разстрои нервите:

:tongue2:

Публикувано изображение

А ,не! Мед ,ще потече от устата ми .

10 Колко е хубава твоята любов, сестро моя, невесто!

Колко по-добра е от виното твоята любов,

И благоуханието на твоите масла от всякакъв вид аромати!

11 От устните ти, невесто, капе мед |като| от пита;

Мед и мляко има под езика ти;

И благоуханието на дрехите ти е като миризмата на Ливан.                                                                                                 Песен на песните гл.4   Той и прави комплименти и в следващата  глава 5, пък е обратното.

18 Да бъде благословен твоят извор,

И весели се с жената на младостта си.

19 |Тя да ти бъде като| любезна кошута и мила сърна;

Нейните гърди да те задоволяват във всяко време;

И възхищавай се винаги от нейната любов.Притчи Соломонови гл.5                                                                             То изкушението е още от сътворението.Хубаво е за жената ,да е изкусителна.Но  някъде четох , спорят за Адам и Ева дали са брат и сестра.До времето на Мойсеи е имало кръвосмешения.След това той ги забранява.Но , мисля че не се тълкува така.И Адам се превежда като глина .Човек е съставен от 41 елемента и земята е съставена с толкова.Няма ,нищо случаино.Щом човек клонира животно ,защо да не е възможно за Бог.И между другото да те попитам .Вярно ли е .че всеки еврейн помни от кое племе е ? Четох , че от време оно се записва родословното дърво.Сега да обърна внимание на жената ,че е вкъщи ,днес.

Я оставете темата да си почине, и се погрижете за демографския проблем на България, че след някоя и друга година сирийците, ромите и..талибаните ще станат мнозинство :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=GTDJ6vbZHuE

Я оставете темата да си почине, и се погрижете за демографския проблем на България, че след някоя и друга година сирийците, ромите и..талибаните ще станат мнозинство :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=GTDJ6vbZHuE

То ,природата си знае работата ,няма да изчезнем.Но , ако искаш да си в час , може да прочетеш .Иначе можем да си поговорим ,примерно от Сътворението до сега колко ли народ се е раждал.Както и дълголетието описвано в библията.Хубаво е ,че сега не живеем толкова дълго , голямо страдание щеше да бъде.Пък и жените дали ще ни издържат ,толкова дълго.Адам и Ева са имали 33 сина и 23 дъщери.Между другото ,тези дни учените открили 4 агрегатно състояние на водата.А това, ще даде някий отговори както за произхода на живота така и за сътворението.Иначе ти си пиши и чети , защото много хора влизат в църква , но не знаят и едно слово или молитва.

А Господ слезе да види града и кулата, които градяха човеците.

6 И рече Господ: Ето, едни люде са, и всички говорят един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може вече да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да направят.

7 Елате да слезем, и там да разбъркаме езика им, тъй щото един други да не разбират езика си.

8 Така Господ ги разпръсна от там по лицето на цялата земя; а те престанаха да градят града.

9 За това той се наименува Вавилон1, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и от там Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя. Битие 11                                                                                                                                     Всъщност , тогава хората са се разпръснали по земята и започнали да говорят различно един от друг ,И точно тогава , започнали да живеят по различни начини.На земята има само една раса и това е човешката раса.Другото е различие в родовете.Различни хора ,по цвят на кожата ,на очите и тн.Разликата я прави меланина.И разликата между различните групи е минимална.Хората който имат тъмен тен ,живеят в по топли страни. И тъй като са се разпръснали по земята те не са се смесвали свободно .И са се обособили отделни като самостоятелни групи, А може ида греша и просто тези групи да са се обособили от кръвосмешението и греха.Но ,второто е по малко вероятно. 26 направил е от една |кръв| всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като |им| е определил предназначени времена и пределите на заселищата им;  Деяния 17 . 26  

много сте смешни - нищо не е казал Господ

гледа ни сеира

даже и сеира не ни гледа, амнайсе хиляди години ни е гледал, писнало му е сто про, тоа сериал край нема

много сте смешни - нищо не е казал Господ гледа ни сеира

Господ е мъртъв. Той е мъртво роден. Никога не е бил жив, освен във фантазиите на хората.

Господ е мъртъв. Той е мъртво роден. Никога не е бил жив, освен във фантазиите на хората.

Е, ся... Нали знаеш к'во е рекъл бай Волтер: " Ако нямаше бог, трябваше да бъде измислен. Господа, аз не желая да бъда заклан в леглото си от моя слуга!". Религията е единственото средство, което възпира примитивния ум от поразии. Така че в известна степен е "необходимото зло".

:) Усмихвайте се и си гледайте еволюцията.За да кажеш, Господ е мъртъв , значи ти липсва нещо .Моя съвет е да ядете ,ябълки.Защо ли? Отговорете си ,сами.

За скептиците . 2. Съгласуваност на библейските текстове с научните факти. Въпреки, че са изразени с думи от всекидневния живот и опит, много принципи на съвременната наука са били записани в Библията като природни факти много преди учените да са ги потвърдили експериментално. Ето някои от тях:  земята е кръгла (Исая 40:22); Закона за запазване на масата и енергията (2 Петър 3:7); кръговратът на водата в природата (Еклесиаст 1:7); огромното количество звезди (Йеремия 33:22); Закон за увеличаващата се ентропия (Псалм 102: 25-27); първостепенната роля на кръвта в жизнените процеси (Левит 17:11); атмосферната циркулация (Еклесиаст 1:6); гравитационното поле (Йов 26:7) и много др.http://www.blagovestie.com/statiq1.html

• Автор

Ако,четеш библията със сексуален подтекст ,няма да стигнеш до истината.Ето , една друга гледна точка на една писателка .Мариане Валах-Фалер .Тя е еврейска феминиска , написла е книгата ,, Сдобряване с Лилит ,,Приятно четене.http://knigi-news.com/?in=pod&stat=2415&section=12&cur=265

Привет,Родина!..направо си помислих,че нещо съм те засегнала и няма да има диалог веч помежду ни,а виж хубаво е,че пак се срещаме в помисли на таз тема! ;)  Четивото библия нали било философско,психологично и сие?!..Значи ще се разглежда от всякакви ракурси и да даде отговори на всички въпроси,нал тъй? За секса ЧКнига къде мълчи,къде не може да не изтъкне мъжагите си,кат Соломон и неговия харемец от там си 1 000 женки!..Ооо,не избързвай,че вече знаеш накъде е полетяла мисълта ми?! Мисълта ми е спокойно Не обременена от никакви феминистки уклони и залитания нито на еврейки,нито французойки/хи-хи/ нито италиянки!В прочита за Лилит, прозира точно онова четене между редовете,което оказва,че стратегията на Левитите и по-късно на Църквата е в такава наложена тенденция,че хората да страдат от това,че изпитват такова удоволствие от процеса на "плодете се и се размножавайте"! Ако Йехова-Яхве е бил "кастриран"/препратки с апокрифите/ то изобщо няма да е заблуда,защо е толкова гневен и саркастично-садистичен!?..загубвайки мъжкото начало,тоооо "по образ и подобие" рефлектира и към-то загуба на женското начало! Съчинителите на библията, изхвърлят писанията на Енох,завоалират и случката с Ной,която носи заряд за сексуална биполярност,явно така естествена за Елохимите и предадена и на "продуктът" им с име Адапа/Адама/ = на понятие Землянин!..За никакъв грях не иде реч и въпросното "грехопадение" е НАЙ-СЪСЪПВАЩАТА Манипулация създадена от хората,не от бог/богове/! Разбираш,че до тук обединявам 2-а твои постинга и то в "есенцията" от тях, затова онова там "Из Втора книга на Мойсеи Изход,глава и номерации за прелюбодеяния,съвъкупления и разните му там забрани Е НЕ спазвано нито от "богове" ,нито от людете до ден-днешен! ЧКнига говори и за как " ангелите божии се влюбвали в човешките дъщери,влизали при тях и ония им раждали синове..". Само от това изречение следва,че ангелите въпросни изобщо не са безполови,дори да са андрогинни,развратничали са,както човекът е създаден от Проектантите си - "богове"в продължение в който и друг опис от космогонията на различните народи с което изобщо отпадат и безумните твърдения,че Христос е такъв бог,че да е лишен от изконното мъжко начало и да е втълпен като някакъв скопец,щот иначе се развенчавала Божествената му "диадема",ако се разглежда като мъж с неговите физически потребности!Дрън-дрън! Смея да твърдя,че и "богове и хора" са развратни,а сексът е издигнат в култ още преди примата-хуманоид и хибрид да може да говори!Не забравяй и култовата фраза от самата библия - " по образ и подобие ги създадоха"! П.п...извини ме, но ще подмина писателката Мариане Валах-Фалер и то не защото е в ниво за подценяване,а защото феминизмът не ми е в дестинация!

много сте смешни - нищо не е казал Господ

гледа ни сеира

..ааа,казвал е,наказвал е и безпощадно в прищявки е избивал жени и деца,тоз бог от библията с име Йехова! За Другия? : верно е най-вероятното : гледкал си е Небесните Нещица и случващото се на Земята е само една от перифериите му.. ;)

Зависи и е в зависимост - Как се тълкува това човешко понятие?! Представи си,че това което изказваш като мисъл е вярно,то автоматично следва,че и ти и аз,трети ,пети сме също "родени мъртви",без фантазии,без воля и стремежи - роботи и нищо повече!? Бих казала,че е имало състрадателност и дори радост в Генезиса,ама нещо се е объркало..

И към Валкирия:

Вал - Вааал :handshake: ..Не аз/хенито/ ще оспорва определенията ти ,че Лилит била демон!Ще оспорваш евентуално таз теория с капацитетите-левити, ама отсега сигурна,че ще има по-скоро прегръдки,отколкото съдирания на ризи! Левитите, драга Валкирия са точно началото на оназ религиозна Стратегия,която в продължения вече на над 2000години обработва тоз Свят и най-големите сексуални извращения идват от изперкан прочит на библията,както и с препратки от "кама-та"/желание/ и Сутрата/нишка/! Иии за да няма заблуждения още по там библейски "грехопадения" ,индийските са образни,контрастни,естествени или дето до цитати да опираме,включват и таз концепция: "Кама Сутра описва хапанията и драсканията с нокти, които любовниците може да си причиняват. Глава седма (част втора) се концентрира върху шамарите и ударите с юмрук, които може да се разменят в страстен секс, както и звуците които трябва да бъдат издавани .." :tongue2:

Лилит е от "боговете" и инспирим Шумер,щот библията на юдеите е още била в бъдещите гащи на Мошето и Аарончо и са блеели овце и козички по чукарите в околностите на Ур!..а,Йехова-Яхве е дебнел удачният момент,какво да създаде за себе си величие и да престане да бъде мъничкия бог,тънещ в сянката на Големите такива!..И не така би се изцепил,ако е баш Шефа - " И да нямате други богове,освен мен".. И да,Адамчо в началото не е разбирал първо изобщо Що е?!,та камо ли да изпитва срам и свян от каквото и да е!Но,това не означава,че е бил невинно херувимче,дето премигвало със сини очета!..За да съществуват в библията 2-е Начала, касаещи Генезиса Ни опира и до невъзможността въпросните левити да замацат Събитията случили се мнооого преди да блесне Тора-мора,много преди на хоризонта да блесне и въпросната"квадратна еврейска писменост"! Алфавитът на юдеите-евреи Не им го е създал Йеховата-Яхве,ама с отвратителна сигурност казано! :P

Това си ,беше голяма фантастика.От висш пилотаж.Захария Сичин сме го  чели и много други за шумерите.Археологията и антропологията , както и езиковедите не лъжат.Шумер съществува от 2300 пр.Н.ера.Точно ,там пък са били най- големите извръщения.Ако си запозната със принципите на Хермес ,ясно ще видиш ,че всичко си има пол и род.Сега ,няма смисъл да говорим за кой бил хермафродит;

1 Царе: 2:8 Въздига бедния от пръстта,
И възвишава сиромаха от бунището,
За да ги направи да седнат между князете,
И да наследят славен престол;
Защото стълбовете на земята са на Господа,
Който и постави на тях вселената.

1 Летописи: 16:30 Треперете пред Него, |жители на| целия свят;
Защото вселената е утвърдена, та не може да се поклати.

Псалми: 18:15 Тогава се явиха коритата на водите,
Откриха се основите на вселената
От Твоето изобличение, Господи,
От духането на дъха на ноздрите Ти.
19:4 Тяхната вест е излязла по цялата земя,
И думите им до краищата на вселената.
В тях Той постави шатър за слънцето,
24:1 (По слав. 23). Давидов псалом.
Господня е земята и всичко що има в нея,
Вселената и тия, които живеят в нея;
33:8 Нека се бои от Господа цялата земя;
Нека благоговеят с боязън пред Него всичките жители на вселената.
49:1 (По слав. 48). За първия певец, псалом на Кореевите синове.
Слушайте това, всички племена;
Внимавайте, всички жители на вселената,
50:12 Ако огладнеех, не щях да кажа на тебе;
Защото Моя е вселената и всичко що има в нея.
77:18 Гласът на гърма Ти бе във вихрушката;
Светкавиците осветиха вселената;
Земята се потресе и се разклати.
89:11 Твои са небесата, Твоя и земята;
Вселената и всичко що има в нея - Ти си ги основал.
90:2 Преди да се родят планините,
И да си дал съществувание на земята и вселената,
От века и до века Ти си Бог.
93:1 (По слав. 92).
Господ царува; облечен е с величие;
Облечен е Господ, и опасан с мощ;
Още и вселената е утвърдена така щото да не може да се поклати.
96:10 Кажете между народите: Господ царува;
А и при това вселената е утвърдена та да не може да се поклати.
Той ще съди племената с правота.
97:4 Светкавиците Му осветляват вселената;
Земята вижда и трепери.
98:7 Нека бучи морето и всичко що има в него,
Вселената и ония, които живеят в нея;
98:9 Пред Господа; защото иде да съди земята;
Ще съди вселената с правда,
И племената с правота.

Лука: 4:5 Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече:
21:26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще се разклатят.

Деяния: 17:31 тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите.
19:27 И има опасност не само това наше занятие да изпадне в презрение, но и капището на великата богиня Диана да се счита за нищо, и даже да се свали от величието си оная, на която цяла Азия и вселената се покланят.
24:5 понеже намерихме, че тоя човек е заразител и размирник между всичките юдеи по вселената, още и водач на назарейската ерес;

Римляни: 10:18 Но казвам: те не са ли чули? Наистина, |чули| са: -
"По цялата земя е излязъл гласът им,
И думите им до краищата на вселената".

Евреи: 1:6 А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: -
"И поклонете се Нему, всички Божии ангели".

А ,сега чети внимателно .Говорисе не само за хората на земята ,а и за тези който живеят във вселената.Вселената и тия който живеят в нея.Тези думи казват много.В библията е казано всичко ,стига да четеш.Забележи ,говори се за вселената, не за галактика.А ,какво има отвъд ,само Той знае.Откъде слизат ангелите ,къде е духовният свят ,седмото небе ? Едва ли , сме дорасли да разберем.И какво е времето .Бил света на милиони години.Глупости на търкалета.Когато вселената се разширява времето се скъсява, затова сега живеем кратко.Нямало ,грехопадение .Това е за Нобел.Ето . Библия и Наука.http://www.kaldata.com/forums/blog/529/entry-3314-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/

Това си ,беше голяма фантастика.От висш пилотаж.Захария Сичин сме го  чели и много други за шумерите.Археологията и антропологията , както и езиковедите не лъжат.Шумер съществува от 2300 пр.Н.ера.Точно ,там пък са били най- големите извръщения.Ако си запозната със принципите на Хермес ,ясно ще видиш ,че всичко си има пол и род.Сега ,няма смисъл да говорим за кой бил хермафродит;

Земята вижда и трепери.

И племената с правота.

Лука: 4:5 Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече:

21:26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще се разклатят.

Деяния: 17:31 тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите.

19:27 И има опасност не само това наше занятие да изпадне в презрение, но и капището на великата богиня Диана да се счита за нищо, и даже да се свали от величието си оная, на която цяла Азия и вселената се покланят.

24:5 понеже намерихме, че тоя човек е заразител и размирник между всичките юдеи по вселената, още и водач на назарейската ерес;

А ,сега чети внимателно .Говорисе не само за хората на земята ,а и за тези който живеят във вселената.Вселената и тия който живеят в нея.Тези думи казват много.В библията е казано всичко ,стига да четеш.Забележи ,говори се за вселената, не за галактика.А ,какво има отвъд ,само Той знае.Откъде слизат ангелите ,къде е духовният свят ,седмото небе ? Едва ли , сме дорасли да разберем.И какво е времето .Бил света на милиони години.Глупости на търкалета.Когато вселената се разширява времето се скъсява, затова сега живеем кратко.Нямало ,грехопадение .Това е за Нобел.Ето . Библия и Наука.http://www.kaldata.com/forums/blog/529/entry-3314-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/

Родина, искам да те питам само едно нещо. Толкова ли лоши бяха твоите преподаватели в училище? И прочел ли си поне ЕДНА научно-популярна книжка?

П.П. Т'ва за Шумер и извращенията ме запрати в царевичака. Благодаря за безплатната доза смях!

Поздрави!

..ааа,казвал е,наказвал е и безпощадно в прищявки е избивал жени и деца,тоз бог от библията с име Йехова!

тва значи е дявола

Родина, искам да те питам само едно нещо. Толкова ли лоши бяха твоите преподаватели в училище? И прочел ли си поне ЕДНА научно-популярна книжка?

П.П. Т'ва за Шумер и извращенията ме запрати в царевичака. Благодаря за безплатната доза смях!

Поздрави!

Не си заслужава ,да ти отговарям.Има  достатъчно информация за жертвоприношенията на шумерите.Но ,така е като не ядеш ябълки.Даи ,едно доказателство , че шумерите не са правили масови жертвоприношения.Докажи ,че ти поне си чел .Ако ли пък не ,остави ни нас неуките от твоята особа.

Не си заслужава ,да ти отговарям.Има  достатъчно информация за жертвоприношенията на шумерите.Но ,така е като не ядеш ябълки.Даи ,едно доказателство , че шумерите не са правили масови жертвоприношения.Докажи ,че ти поне си чел .Ако ли пък не ,остави ни нас неуките от твоята особа.

Само едно не мога да разбера- какво общо имат ритуалните жертвоприношения в която и да било култура с термина "извращения" ?

• Автор

Земята вижда и трепери.

И племената с правота.

..Опитвам се почтително да разбирам Родина, емоционалната ти привързаност и убеденост,че библията била казала всичко!..но винаги съм твърдяла,че  емоциите пречат на здравия разум ,логическата последователност,както и голямата доза Незнание,което ние хората все още НЕ притежаваме и повечето тълкуваме ,казано изрично в аспекта на темата!

Понятието вселена на простите пастири,скитащи номади,крадци и прокажени и сие от тоз род,дето бил събрал Мошето за да ги спасява са били толкова нещастно неграмотни,че дори галактиката им е дума отвеяна,непредставима и зона такава,дето днес някои ти шушне Каква е таз зона 51?! и дет до безобразно скоро я отричаха даже,че съществува!..то пък се оказала верно ,че си действа там,ноо това е щрих от моя страна и за да продължа в подсказка,че когато човек си даде воля в интерес да прочете "Книгата на Енох" ще му проблесне какво е "седмото небе",кои са Наблюдателите и какво са вършели съвсем реално на планетата Земя!

Това,че гравитираш непрестанно около библията и подценяваш всеки друг източник на Инфо и което датира мнооого назад във времето и преди писанията от библията е наистина глупост на търкалета,особено за хора претендиращи ,че сериозно се занимават с книжнина!

Чети това внимателно,защото е акцент,а не някаква проява към-то личностна обида!

Глупости на търкалета още е да се вменява на хората,че планетата Земя е само на 5 800г.,според библибията и е тъжно,че все още има люде,дето изповядват такива нелепици,които отдавна, както археология и исторически източници е развенчала,а само Догматиката християнска се е впила като пит бул!

Безпорен ФАКТ е,че библията е преписвация на поредица от случаи,история,преди да бъде роден Авраам, дет е от Ур/Шумер/ и онова,което после са присвоили юдейте!

Затова и за сега най-издържани,прилежно-автентично изографисани и археологично подтвърдени си остават Шумерските и Индийските!..С това въпросните юдеи не могат да се похвалят,щот дори не са имали собствена писменост за която писах по-горе и Мошето на планината Хорив и там в храма на Хат-Хор/категорично доказана археологична находка/ е съчинявал бъдещите стратегии за една религиозна Власт!Никакви нови закони и заповеди НЕ е получил ,нито Йехова ги създал,защото ТЕ вече са били създадени!

П.п...Сичин Не е единственият сериозен изследовател на Шумер, т.е. нека да се престане с това елементарно вменяване за личностни негови "алюзии"

ааа,какви по големи гадателки и прорицателки,дето им говорят звездите и хапчетата ,не познаха,че какво остава на теб.. :lol6::tongue2:

виждаш ли ,драга ми хени,ами Лилим/щото така е правилното изписване/ я няма в Библията,никъде я няма.Лилим,наднича от една шумерска теракота и в пантеона на шумер,тя е позната повече като Инана ,а пък в древен Бабилон  я знаят като Лилиту и Ищар /Ламасту/ има и версия ,че била либийска царица с роля в гръцката митология под името Ламия..представа нямаш с какви портфейли  са я товарили,тая Лилит/м -министерка на войната и министерка на секса..вече почвам да си мисля,че садо мазото е изскочило от там ,а не от Кама Сутра...и ако е вярно твърдението ,че Лилим била натирена от райския апартмент щото предпочитала да "язди" Адам,то тогава първата секс поза в света изобщо не е "мисионерска"-та..и Адам още тогава е загубил превъзходството си над жената :tongue2:

с левитите няма какво да говоря.каквото е имало за казване  е казано...Адам се е научил да си ползва лингама едва след изпъждането от Гад Еден  и конгресите му с Хава,довеждат на света първите родени човеци.Лилим  е демон ,която прави масови конгреси с Асмодей и всеки демон който и се изпречи на пътя и така се появяват на света безброй "лилим"/дяволчета/..това е в Мидраш-а, и аз на него му вярвам,защото ясно е разграничено дори с молитва ,как да се пазиш от демони,а не от жени

в духа на християнските религиозни традиции е да се заклеймява жената като демон..общо взето всичкото поп по света, припява едно и също..."чада божии,да знайти Сатана бяга по права линия,пък Лилим/т/жената/ бяга лъкатушно"...така,че драги ми хени,ако търсиш някой дето петни жената ,ще го  търсиш не в синагогата :wink12:

абе, душице хени,ти коя Кама Сутра четеш ?какво е това хард порно дето и го приписваш.не знам ти върху коя глава си се концентрирала,ама аз такава концентрация  в такава глава ,никъде не видях .ти, май го даваш джайнист..последователите на Махавира от щата Бихар,така са ненавиждали секса и жената,че където седнела жена,те не сядали след нея..ама то извращения по индийските учения колкото искаш.джайни вярвали че принц-консорта на учението им ,не ходел по голяма и малка нужда ,та се стискат до последно и от немай къде се изпущат и се мразят след това дълго време, или поне до другата належаща нужда.джайните не дават и пукната рупия за една жена,та ако ще да е мис Индия.ама какво искаш от извратеняци,дето вечер като легнат си слагат една мрежа на устата,да не би да влети някой комар в нея. иначе индийското сиганин си говори съвсем свободно за секс и тия думи като "лингам","йони" са,  като едното добро утро в Индия.

ами,това като песничката"велик е нашият войник бе хени, :whist: тарикати евреи ,ааа...мислили не в петилетки ,а дългосрочно и  даже вечно :wink12::whist:

..защо е тоз похват твой да разводняваш нещата,когато куца дълбочина на знания още повече,че въпросната Li.Li.TU не е отпъждана,нито натирена и е имала абсолютно свободната воля да упражни тази свобода и да каже Чао на Адамчо и лабораторията Едем за разлика от него и не защото да му вменяваме вина и грехопадения,а защото така е бил създаден!..Лилит не му е равнопоставена,защото изобщо НЕ е създавана от "ребърцето "му,нито е проба за "качество"!..Адапа-Адам е експеримента/словосъчетанието е важно/,не тя!

П.п. ..Камата-Сутра не е за таз тема,макар,че е навлязла в нея и определено само упадъчният "прочит" за визираното изкуство"сексуална чувственост" ще са в монолози на "вагини и пениси"..бих казала - жалка,самотна и само изпразваща,временна "картинка"!..Дали това Йехова е създал?..Разгеле на един директен въпрос да се получи и пряк отговор?!? ;)

тва значи е дявола

..ами натам клони,макар,че има една подробност Пикасо/с твое евентуално позволение бих така се обръщала в бъдеще към теб,ок?/

- този детаил е свързан и обвързан с детайлите около понатията "дявол","сатана" и Луцифер!

По този повод в питанка е - Кой е дявола всъщност?Къде в библията/ако изобщо има описание такова/тоз елемент да е описан с точно име,характеристики неоспорими за Зло и той е същият с който говори и Мошето и после даже Джизъс?!?..брехх,тез "капиняци и все в пустиняци".. и без свидетели :ph34r:

..ами натам клони,макар,че има една подробност Пикасо/с твое евентуално позволение бих така се обръщала в бъдеще към теб,ок?/ - този детаил е свързан и обвързан с детайлите около понатията "дявол","сатана" и Луцифер! По този повод в питанка е - Кой е дявола всъщност?Къде в библията/ако изобщо има описание такова/тоз елемент да е описан с точно име,характеристики неоспорими за Зло и той е същият с който говори и Мошето и после даже Джизъс?!?..брехх,тез "капиняци и все в пустиняци".. и без свидетели :ph34r:

числото на звяра - 666

това знам аз че пише в Библията

и той рогатия и той си има много имена - но е само един

пп. както искаш ме наричай, няма проблеми

:cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.