Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шериатът - ислямско право, или...криво е?

Featured Replies

Само отчасти от вътрешни, или от външни...Така както те разбрах, ти наблягаш на превеса на външните фактори. Извинявай, че съм отрязал цитата малко по-назад от това което имах намерение...Недоглеждане.

Понеже правя и други неща паралелно с това да си говорим тук, се изразявам неточно. Акцентирам върху вътрешните фактори. Мисля, обаче, че мнозина мусулмани ще акцентират върху външните. Но те грешат, според мен.

• Отговори 457
  • Прегледи 32,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тези, които визираш са ненормалници. Това не са нормални последователи на исляма. За тях жена-мусулманка и немуслуманка са две различни неща.

Така е. Трябва да забраним бозата и да легализираме конопа, защото той има и много полезни лечебни свойства. Не че съм ползвал някога, но чета и се информирам.

Само за уточнение.

На български език се пише :мюсюлманин и мюсюлманка, а не мусулманин и мусулманка.

справка:

http://pravopisen.onlinerechnik.com/duma/%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD

Само за уточнение.

На български език се пише :мюсюлманин и мюсюлманка, а не мусулманин и мусулманка.

Зная, но те така си го пишат/произнасят, доколкото знам и затова. Също и "Куран", а не "Коран".

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Зная, но те така си го пишат/произнасят, доколкото знам и затова. Също и "Куран", а не "Коран".

Кои са тези ТЕ ?

В българския език и литература, не се пише така.

Кои са тези ТЕ ?

В българския език и литература, не се пише така.

OK. Не споря... Днес напр. си говорих с един колега, който ме пита защо пиша "сансара", а не самсара. Пиша я така, защото съм се консултирал с проф Градинаров, който ми обясни, че ако няма чертичка (обяснявам го по-просто, т.е. за неспециалисти) над М, то следва да се пише Н. Звукът е между двете... Признавам, че не знам как е правилно да се изписва - мусулманин или мюсюлманин. Не ми се вижда важно, но ако те дразни мога да го пиша и с "ю".

• Автор

Пиши го с "й", само да не дразниш момата, която има:

• Интереси:Peace & Love

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

OK. Не споря... Днес напр. си говорих с един колега, който ме пита защо пиша "сансара", а не самсара. Пиша я така, защото съм се консултирал с проф Градинаров, който ми обясни, че ако няма чертичка (обяснявам го по-просто, т.е. за неспециалисти) над М, то следва да се пише Н. Звукът е между двете... Признавам, че не знам как е правилно да се изписва - мусулманин или мюсюлманин. Не ми се вижда важно, но ако те дразни мога да го пиша и с "ю".

Не се дразня. Просто посочквам как е правилното изписване на думата на български.

• Автор

Не се дразня. Просто посочквам как е правилното изписване на думата на български.

Прекръсти  се на  "Перфектционистката" :P

Прекръсти  се на  "Перфектционистката" :P

Е, не знам кой е по-голям перфекционист, след като ми намери пет грешки в едно изречение..., които не ми посочи. :(  :tongue2:  :)

• Автор

Е, не знам кой е по-голям перфекционист, след като ми намери пет грешки в едно изречение..., които не ми посочи. :(  :tongue2:  :)

Ами прочети се отново и поне смисловите противоречия, може би ще ти се набият в очите.

Не упадък... Това е най-конфликтния планетарен регион, защото има много нефт.

Петролът е проблем от последните 100години. А проблемите на този район са отпреди това. Казах откъде смятам, че е тръгнало всичко.

Познавам много мюсюлмани, но не съм срещала такъв който да подкрепя това безумие. Явно подкрепата на тези диващини, идва от съзнанието на отделния индивид, което няма пряка връзка нито с религията, нито с образованието.

Дори в Турция, близка мюсюлманска държава имаше изказвания, подобни на споменатите от мен. Безумието просто е масово. Диващината на отделният индивид не я знам, но е факт че в Европа нито е нормално, нито е масова практика да се обезобразява с киселина като цитираното от теб съдържание, защото някоя не искала да се ожени насила. Факт е, че такова поведение се асоциира като богоугодно, също както обезглавяването на християни с кухненски нож в Сирия. Всъщност от времето на Саладин насам не може да се каже, че в ислямският свят съществува каквато и да е нормалност. Османската империя мачка народи векове наред, чак по времето на Кемал Ататюрк имаше реформиране, но като гледам не за дълго. Реформирането се държеше с армията, а днес армията в Турция целенасочено е омаломощена, за да не може да поддържа светското и отново избива див ислямизъм.

Факт е, че такова поведение се асоциира като богоугодно.

Факт е че пишеш глупости.Никъде подобно поведение не се счита за богоугодно.Също така е факт, че никога не си ходил в ислямска страна и не познаваш нито религията, нито културата в такава.

Очевидно така съм те комплексирал, че вече не подбираш простотиите които пишеш.Важното е да се хвърля кал.

Ех, Симчо, Симчо - почти велики....

Факт е че пишеш глупости.Никъде подобно поведение не се счита за богоугодно.Също така е факт, че никога не си ходил в ислямска страна и не познаваш нито религията, нито културата в такава.

Като не е богоугодно защо се случва и при това не просто безнаказано, ами дори оправдано? Тая семейна чест за нищо я нямате, ей. Убивате, като не искат децата ви да се оженят насила в уреден брак. Или това не става в ислямският свят ми казваш? Всяка страна, в която религия с варварски интерпретации е определяща живота в нея е страна изгубена в упадък. В Пакистан жените надигат глас за права и са колени, изнасилвани, заливани с киселина и взривявани. Тук за радост това не става. И ти нагло продължаваш да ми защитаваш подобни неща, понеже теоретичните положения които говориш нямат общо със случващото се в действителност, а теоретичните тълкувания са различни от редовните оправдания на извергите? Ей това е да си изверг в ислямска страна - не стига, че можеш да режеш глави на християни на спокойствие и да насилваш жени, че и никакво наказание не те грози и ходиш на свобода след ужасяващи деяния. Само да се зачетеш в новините от която и да е новинарска агенция - световна или местна ти става ясно, че нещо е много не наред.

Като не е богоугодно защо се случва и при това не просто безнаказано, ами дори оправдано? Тая семейна чест за нищо я нямате, ей. Убивате, като не искат децата ви да се оженят насила в уреден брак. Или това не става в ислямският свят ми казваш? Всяка страна, в която религия с варварски интерпретации е определяща живота в нея е страна изгубена в упадък. В Пакистан жените надигат глас за права и са колени, изнасилвани, заливани с киселина и взривявани. Тук за радост това не става. И ти нагло продължаваш да ми защитаваш подобни неща, понеже теоретичните положения които говориш нямат общо със случващото се в действителност, а теоретичните тълкувания са различни от редовните оправдания на извергите? Ей това е да си изверг в ислямска страна - не стига, че можеш да режеш глави на християни на спокойствие и да насилваш жени, че и никакво наказание не те грози и ходиш на свобода след ужасяващи деяния. Само да се зачетеш в новините от която и да е новинарска агенция - световна или местна ти става ясно, че нещо е много не наред.

Дрън, Дрън, че пляс.Точно това ти казвам.Не става в ислямския свят.Това са изключения и се преследват.

Има статистика за тези неща.Защо ти любителю на "истината" не посочваш статистичесите данни да видим в кои страни жените са обект на насилие?

Защо бе лъжливо овчарче не посочиш тези данни, ами вестникарски агенции и сензации.

Не би трябвало да пренебрегваш научно, методологично издържаните статистики за сметка на евтини клюки.

• Автор

Не става в ислямския свят.Това са изключения и се преследват......

....Има статистика за тези неща

Споко, сТЪКмистика има и у нас в БГ. Къде ти е доказателството за това, че не става и че ако стане се преследва, изключая евентуална вендета. Имам предвид от представителите на официалната власт.

Дрън, Дрън, че пляс.Точно това ти казвам.Не става в ислямския свят.Това са изключения и се преследват.

Не са изключения, а масова практика. От Пакистан беше даден списък с поне десет жени, обезобразени от семействата си или семейството на жениха с киселина по някаква причина. Жените страдат от най-сериозно насилие и потисничество в ислямският свят, не другаде.

Има статистика за тези неща.Защо ти любителю на "истината" не посочваш статистичесите данни да видим в кои страни жените са обект на насилие?

Защо бе лъжливо овчарче не посочиш тези данни, ами вестникарски агенции и сензации.

Не би трябвало да пренебрегваш научно, методологично издържаните статистики за сметка на евтини клюки.

Да, не само в ислямските страни жени и малолетни деца са обект на насилие. Такива примери могат да се дадат от цял свят. В някои азиатски страни се шири детската проституция и цивилизованите западни чичковци отиват на секс екскурзии до тези страни, за да се забавляват с деца. В други цивилизовани държави, цивилизовани и образовани татковци системно изнасилват децата си. Това не трябва да се отрича. Но...разликата тук е, че в ислямските страни, педофилията се прикрива под формата на законите на Шариата и се оправдава с това, че всяко едно дете, навършило полова зрялост, може да се ожени. Но тук трябва да се подчертае, че с настъпването на първата менструация, не е завършена половата зрялост. А се започва пубертета. Докато това дете се превърне в истинска жена минават доста години. Да не говорим, че тези деца се съгласяват пред имамите от страх! Кое дете ще може да се опълчи против жестоките си родители ?! По принцип дете с такива родители,  е само един инструмент в техните невежи ръце. С неговата продажба те осугиряват съществуването си. Така че, за да бъдем обективни и справедливи, трябва да отречем насилието под каквото и да е форма и да не го оправдаваме с някакви примитивни порядки, обичаи и т.н.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• Автор

В някои азиатски страни се шири детската проституция

Във въпросните исляма доста е напреднал, макар да не е официално най-разпространената религия. Което не отменя факта, че въобще све където е капитализъм...а то май, изключая Куба, С. Корея и хм...в някаква степен Китай, е навсякъде, там където парите са най-важното...А капитализъм е и(вече във всички, май без Иран...и Сирия частично) в ислямските страни, независимо дали е гарниран с монархична или друг вид власт. Та навсякъде където идеята са парите, хляба е властта(по-скоро надмощието над другия/другите) и идеята/парите са средство за постигане на хляба/властта и обратното...Пълна права и обратна пропорционалност...А математиката не лъже. В името на тези двете капиталистите няма да мирясат до самата си смърт. Дето властват парите, властват и извращенията и с всички сили и средства извращенията биват оправдавани. Къде се пускат тълкувания, че дадена група от обществото можела да прави секс в детска възраст, или на възрастни с деца, защото видите ли това била тяхна традиционна особеност, foolshit, те живеят в страни където има определени законови рамки, в които не пише, че за тях или за когото и да било законите са отменени и не важат(изключая в някаква степен, (но не и спрямо сексуалните посегателства), длъжностите с имунитет, в това число шибаните дупедати). Ох, много мога да пиша по въпроса, ма ше се появи бай брадър(бадр) и ше заяви, че сам аллах е определил децата за райски хурии и е наредил на дъртите араби да си уреждат рая още тук, приживе и..., с двата пола....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да.Правилно разсъждавате.Ще дойде бай Бадр, а  вие ще трябва да подвивате опашки.

Това се дължи на една съществена причина.Бай ви Бадр много го бива да пише истината, а истината е най-тежкия аргумент.

Дотук разполагаме с празните приказки  на Симчо и сие.Нека цитирам и поставим фактите на масата.Но нека и да посмятаме.

От Пакистан беше даден списък с поне десет жени, обезобразени от семействата си или семейството на жениха с киселина по някаква причина.

Да предположим, че това е вярно и имаме списък с 19, а не с десет жени.

Предлагам Симчо да раздели 20(макар че този брой е два пъти по-голям от посочените 10) на165-175млн и получим броя на залети с киселина в Пакистан.

След това вземаме за пример родната ни страна и виждаме следно.

Ние държим рекорда за най-много жени залети с киселина.

Ха сега де? Дали пък този лошия Бадр не си измисля? Как може да бъде такова чудо.Може ли  изведнъж, ние с големите претенции да сме много по виновни в онова, в което обвиняваме другите?

Не! Не и пак Не .Само злият ислямист е превзел и подкупил МВР.

Само така може да си обясним защо според статистика на министерството държим рекорда в тази област.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1119541

26 497 жени са станали жертви на престъпления у нас през 2010 г., сочи статистиката на МВР.

Страната ни е начело с печален рекорд - по обезобразени чрез заливане с киселина жени.

Жертвите на това престъпление са 26, но до момента има само една осъдителна присъда, стана ясно вчера на кръглата маса в Пловдив за борбата с насилието над деца и жени. Дискусията бе организирана от Информационното бюро на Европарламента у нас.

На шахматен език на това му викат "МАТ".

Или пък  26/8 000 000 ще да се яви по-малко число от 20/165 000 000.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Дотук разполагаме с празните приказки  на Симчо и сие...

Злият ислямист демагогства. Информация за тези страни е трудно да се извади обективна, т.е мащабите на престъпленията може да са многократно по-големи, а дадените примери далеч не са единствените примери. Типичната ислямистка демагогия, с която лъжете хората да се самовзривяват в името на бог. Разлика между твоята демагогия и онези апели е само съдържанието на казаното.

Но нека извън демагогията малко факти да дадем «Убийства чести» в Пакистане - почти 1 000 женщин за год

На шахматен език това вече му викат "мат". Тази партия шах не ти се удава.

около двухсот поплатились жизнью за то, что избрали мужей по собственному желанию, без учета мнения родителей.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На шахматен език на това му викат "МАТ".

Или пък  26/8 000 000 ще да се яви по-малко число от 20/165 000 000.

Прав си, Бадр, но само ако разполагаме с достоверна статистика за Пакистан. Не твърдя, че данните са други. Просто не съм се интересувал и не зная. Говоря по принцип.

Прав си, Бадр, но само ако разполагаме с достоверна статистика за Пакистан. Не твърдя, че данните са други. Просто не съм се интересувал и не зная. Говоря по принцип.

Предполагам статистиците в МВР са ни обявили за рекордьори не просто ей така, а след сравнение с други  статистически данни.

Злият ислямист демагогства. Информация за тези страни е трудно да се извади обективна.

Значи ти не можеш да посочиш достоверна информация, а по стар твой обичай послъгваш.

Или пък аз съм писъл  полицейските статистики.

Защо бе лъжливо овчарче, когато ти поисках статистики ти не ги предостави.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.