Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шериатът - ислямско право, или...криво е?

Featured Replies

Виждаш ли така прозвучало, при това си го пишем ние и се вижда, а как тогава да вярваме на статии от жълти вестни, само защото прозвучава така.При това възможно е да е истина, но може и да не е.

Е, ДНЕВНИК, не е жълт вестник. нали?

• Отговори 457
  • Прегледи 32,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

ееее,знаех си аз,че с мен е трудно да се раздели човек :whist:

Верно е! Не оставяш човек да те остави... :clown:

Другото няма смисъл да го коментирам...

Остани си с мнението и аз с моето...

Явно е, че говорим за различни неща...

Това, в което съм сигурна обаче е, че ме разбираш чудесно!

Този път наистина те оставям... :) Лека нощ!

п.п. И да - не всички, които казват тук лека нощ, си лягат сами... :ph34r::P Знаеш какво имам предвид... :tongue2:

Евала.

Правиш всичко възможно да ме превърнеш в ислямофоб ли? Дори не погледна линка за Пол Пот.

Бадр, абсурдно е да твърдиш, че будистите са агресивни или нещо подобно. Вие сте тези, които делите света на две. Така ли е?

Какъвто искаш такъв ставай.Това е твоя работа

Кой ти казва, че будизма проповядва агресия или нещо подобно?

Коментирам следния факт 20% от  населението на една страна е ликвидирано.Това е огромен процент.Недостигнат през ВСВ.

За по-малко време от същата ВСВ.

Някои са го извършили това.Очевидно без да има съдействие на една голяма част от останалото население не може да стане.

Не и в такива колосални размери.

95% от населението на тази страна са някакви.Няма как без участието на тези някакви да се извърши подобни мащабни деяния.

Възможно е участниците в тези  престъпления да се водят само будисти, да има огромно разминаване м/у учение и действията им.

Но на същото основание в което белия петел твърди, че вижда същността на мюсулманите по разкривените им от злоба лица, по този начин трябва по същата логика трябва  да определим,  че тези убийствата са дело на будисти.

Затова внимавай кой, на какво и защо отговаря и едва тогава реагирай.Ти трябва да си чист от смущаващи емоции, а не си обективен, реагираш неадекватно и стреляш не където трябва.

Затова подобни критерии трябва да се избягват, защото са риторични аргументи, а не принципни.  

• Автор

Явно бадр, си далтонист и не можеш различи червени кхмери от зелени кхмери. Честно казано и за мен всички негри, са негри :)

Е, ДНЕВНИК, не е жълт вестник. нали?

Кое не му е жълтото? Има ли тук в България медия, която да държи принципно на тези въпроси и да се иска потвърждение?

Нито една медия тук няма и помен от такива стандарти.

Затова внимавай кой, на какво и защо отговаря и едва тогава реагирай.Ти трябва да си чист от смущаващи емоции, а не си обективен, реагираш неадекватно и стреляш не където трябва.

Просто пуснах инфо. Нищо повече.

След това имаше всякакви абсурди - червените кхмери и други подобни. ОК.

Имам  съвсем ясна представа как ще се развият нещата (не във форума).

Не искам да се случва и правя всичко, което зависи от мен. То много мъничко, но е нещо, все пак.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Просто пуснах инфо. Нищо повече.

След това имаше всякакви абсурди - червените кхмери и други подобни. ОК.

Имам  съвсем ясна представа как ще се развият нещата (не във форума).

Не искам да се случва и правя всичко, което зависи от мен. То много мъничко, но е нещо, все пак.

Да..., виждате ли докъде водят религиите и привързаността към тях?!

И най-големите приятели веднага се превръщат във врагове, когато единият засегне религията на другия...

.... :weather2:

Имам въпрос към Бадр. Дотук ти отхвърли два източника на инфо, които дадох - Резолюция на Европейския парламент от 17 ноември 2011 г и в. "Дневник". Моля, кажи кои източници считаш за достоверни, защото тези очевидно не ти се виждат такива.

Да..., виждате ли докъде водят религиите и привързаността към тях?!

И най-големите приятели веднага се превръщат във врагове, когато единият засегне религията на другия...

.... :weather2:

Тез неща ги знам по-добре от теб, Бел.

Знам и неща, които на този етап не само, че не знаеш, а нямаш никакъв шанс да научиш.

Имам въпрос към Бадр. Дотук ти отхвърли два източника на инфо, които дадох - Резолюция на Европейския парламент от 17 ноември 2011 г и в. "Дневник". Моля, кажи кои източници считаш за достоверни, защото тези очевидно не ти се виждат такива.

Тез неща ги знам по-добре от теб, Бел.

Знам и неща, които на този етап не само, че не знаеш, а нямаш никакъв шанс да научиш.

И какво като ги знаеш?!

С какво ти помага твоето знание, или с какво помагат знанията на Бадр?!

Знанието не прави никого осъзнат.

• Автор

Европейският парламент е най-жълтият източник в света. Дай същата резолюция, но от талибанските медии, които са конкуренция на Ал джазира, която медия е на ЦРУ.

Но на същото основание в което белия петел твърди, че вижда същността на мюсулманите по разкривените им от злоба лица, по този начин трябва по същата логика трябва  да определим,  че тези убийствата са дело на будисти.

Да, и по това се вижда същността. Както и по тонът ти, когато се почувстваш засегнат.  Определения като "глупак", "малоумен" и "прост" показват, че въпреки привидната ти смиреност и мъдрост, има и много арогантност в теб. Арогантност, която се усеща много отчетливо. На това отгоре доста умело изопачаваш фактите и носиш от десет кладенеца вода, само и само за да не допуснеш, че е възможно някой мюсюлманин да е сбъркал. Моите уважения за Синбад, който каза, че не му допада тази крайна уахабитска формулировка на исляма. Ти обаче си по-католик и от папата... И последно - при следващ път, когато използваш подобни епитети по адрес на други потребители, ще бъдеш наказан според правилата на форума.

Да, и по това се вижда същността. Както и по тонът ти, когато се почувстваш засегнат.  Определения като "глупак", "малоумен" и "прост" показват, че въпреки привидната ти смиреност и мъдрост, има и много арогантност в теб. Арогантност, която се усеща много отчетливо.

Така е. От известно време само чета темите в раздела и доста често, в контекста на посоченото от теб, си повтарям наум "Защо ни е този път, щом не води към храма?" За какво е цялото познание, образование и осъзнаване, ако не само, че не ни променя към добро, а ни прави по-несъвършени, отколкото сме били в началото. Както и да е...

Моите уважения за Синбад, който каза, че не му допада тази крайна уахабитска формулировка на исляма.

Абсолютно!

:tongue2:

ай спокойно де..всяко правило си има изключения :whist:

хе хе... и кой е изключението ...ти или Бадр?

Ако ти критикуваш по някакъв начин мюсюлманите и Исляма, или ако Бадр критикува по някакъв начин юдеите, ще бъдем свителети на края на вашето приятелство! :)  :D

хе хе... и кой е изключението ...ти или Бадр?

Ако ти критикуваш по някакъв начин мюсюлманите и Исляма, или ако Бадр критикува по някакъв начин юдеите, ще бъдем свителети на края на вашето приятелство! :)  :D

а какво приятелство е това, в което не се съобразяваш с чувствата и вярата на приятеля си ?! 

а какво приятелство е това, в което не се съобразяваш с чувствата и вярата на приятеля си ?! 

Фалшиво... :tongue2:

Фанатикът никога не може да бъде истински приятел.

Да, и по това се вижда същността. Както и по тонът ти, когато се почувстваш засегнат.  Определения като "глупак", "малоумен" и "прост" показват, че въпреки привидната ти смиреност и мъдрост, има и много арогантност в теб. Арогантност, която се усеща много отчетливо.. И последно - при следващ път, когато използваш подобни епитети по адрес на други потребители, ще бъдеш наказан според правилата на форума.

Ей на това се вика  "обективност." "Обективност" уж произтичаща от правилата на форума. Хайде сега да видим хронологията.

И така потребителя  Profruit в 22.59 е написъл поста в отговор на който съм употребил тези изрази

Дрън-дрън ярина. Камбоджа стана от Кампучия и сатрапите бяха червените кхмери. Не лъжи! Те ги изклаха, какви будисти, какви 5лв!!!

Чудя се колко сребърника чини ренегат, за да си окастри мандалото

Но видно е, че ти си одобрил това изказване по мой адрес.Много интересно е как не се сети за модераторските си правомощия при поста инициращ този разговор.Да кажем не си бил известен, но не, ти си го прочел и харесъл.

Или когато не можем да му запушим устата с факти да му я запушим иначе.

Иначе аз трябва да съм смирен, когато по мой адрес се използват подобни реплики и не мога да се чувствам засегнат.

Добре, напълно правилно и коректно  е че си редактирал поста ми, но си забравил да редактираш тези с обидни епитети по мой адрес.

Тях ти просто ги одобряваш.

Брех че интересно чувство за справедливост.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Моите уважения за Синбад, който каза, че не му допада тази крайна уахабитска формулировка на исляма. .

И моите уважения също. По-горе пропуснах да ги изкажа.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Добре де. Аз не разбирам, толкова ли е трудно човек да е обективен. Аз мога да изпиша страници с критики към тибетските будисти. Защо не, след като има неща, за които да бъдат критикувани. Защо да боядисвам всичко в розово и да представям някаква фалшива картина за нещата, на която и аз самия не вярвам.

• Автор

Нищо ново под слънцето.Когато, не можеш да се обосновеш идва ред на такива подмятания.

Ха, кой го споменава. Я ни посочи на мен и колегите един твой обоснован отговор. Съдържащ твое собствено мнение, а не само цитат, който пък евентуално да не е от източник, толкова, или по-"жълт", отколкото посочваните от тях.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добре де. Аз не разбирам, толкова ли е трудно човек да е обективен. Аз мога да изпиша страници с критики към тибетските будисти. Защо не, след като има неща, за които да бъдат критикувани. Защо да боядисвам всичко в розово и да представям някаква фалшива картина за нещата, на която и аз самия не вярвам.

Може би да ви е трудно, не знам - и аз мога да изпиша куп неща за явления в ислямските страни, които са меко казано против нормите на исляма.

Не знам кое наричаш обективност.Аз съм маликит, тоест школата на имам Малик, няма как да защитавам Ханбалидски възгледи по определени въпроси.

Но ето че тук разбирам, че съм ухабит.Термин с неясно значение, но предимно отнасян към хандбалити.

И какво като ги знаеш?!

Не ме, разбра Бел. Има "предсказания" (думата е неточна, но не намирам по-добра в момента) относно последователите на тази религия, която коментираме тук. Дадени са от Буда. По това време тази религия още не е била възникнала. Нещата, които могат да се случат не са неизбежни, но са твърде вероятни. Това е, което мога да кажа.

Но ето че тук разбирам, че съм ухабит.Термин с неясно значение, но предимно отнасян към хандбалити.

Е, аз таквиз неща не съм казвал.

и аз мога да изпиша куп неща за явления в ислямските страни, които са меко казано против нормите на исляма.

Досега не си казал и думичка в тази посока. ;)

.... Има "предсказания" (думата е неточна, но не намирам по-добра в момента) относно последователите на тази религия, която коментираме тук. Дадени са от Буда. По това време тази религия още не е била възникнала. Нещата, които могат да се случат не са неизбежни, но са твърде вероятни. Това е, което мога да кажа.

....

какви ? 

• Автор

и аз мога да изпиша куп неща за явления в ислямските страни

Изчака ни се чакането и се изпариха надеждите от обещания. Ми щом можеш  - пиши де. Ама не пишеш, а само се каниш...или просто ни ментиш, че можеш? Все пак, като ще пишеш неща от този род, избери тези от тях, които са свързани с темата, доколкото ти е възможно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.