Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шериатът - ислямско право, или...криво е?

Featured Replies

Предполагам статистиците в МВР са ни обявили за рекордьори не просто ей така, а след сравнение с други  статистически данни.

Може аз да не съм доразбрал, но там пише: Страната ни е начело с печален рекорд - по обезобразени чрез заливане с киселина жени. Начело на какво не става ясно. Подозирам, че в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

• Отговори 457
  • Прегледи 32,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може аз да не съм доразбрал, но там пише: Страната ни е начело с печален рекорд - по обезобразени чрез заливане с киселина жени. Начело на какво не става ясно. Подозирам, че в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

Начело по броя на жени обезобразени чрез заливане с киселина.

Значи ти не можеш да посочиш достоверна информация, а по стар твой обичай послъгваш. Или пък аз съм писъл  полицейските статистики. Защо бе лъжливо овчарче, когато ти поисках статистики ти не ги предостави.

Аз ли лъжа? Не, ти се опитваш да лъжеш и заблуждаваш. Факт е, че достоверни статистики за ислямският свят официални дори не може да се говори да съществуват, защото масово се потулват нещата. Там масово жени са жертви на насилие, просто са репресирани до степен, в която да се оплачат = смъртна присъда. Сравняваш две несъизмерими понятия - хора, които крият фактите и други, които просто ги пишат. В Пакистане изнасилованных женщин считают преступницами Ти си написал българските полицейски статистики и ги сравняваш със статия, която описва част от случаите и не е статистическа извадка в абсолютен вид. Сравняват се понятия с еднаква база. Извинявай, че пакистанците са заети да взривяват жени, които се борят за правата на женитв в ислямските страни и да потулват истината.

Начело по броя на жени обезобразени чрез заливане с киселина.

На чело спрямо кого? Измерил си пет, ама ябълки ли са, круши ли са. Без база не значи нищо. Още повече, че статистиката тук не се потулва от изчанчени ислямисти, които си мислят, че да се убиват 1000 жени на година в името на честта е нещо нормално. Или пък изнасилените жени да се убиват с камъни.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На чело спрямо кого?

ТУК и ТУК пише, че сме начело в ЕС. Не че в това има нещо успокоително.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ТУК и ТУК пише, че сме начело в ЕС. Не че в това има нещо успокоително.

Никъде не съм твърдял, че е успокоително. Казвам, че все пак положението е далеч по-добро и няма такова религиозно потисничество тук, каквото има в ислямските държави.

Аз ли лъжа? Не, ти се опитваш да лъжеш и заблуждаваш. Факт е, че достоверни статистики за ислямският свят официални дори не може да се говори да съществуват, защото масово се потулват нещата. Там масово жени са жертви на насилие, просто са репресирани до степен, в която да се оплачат = смъртна присъда. Сравняваш две несъизмерими понятия - хора, които крият фактите и други, които просто ги пишат. В Пакистане изнасилованных женщин считают преступницами Ти си написал българските полицейски статистики и ги сравняваш със статия, която описва част от случаите и не е статистическа извадка в абсолютен вид. Сравняват се понятия с еднаква база. Извинявай, че пакистанците са заети да взривяват жени, които се борят за правата на женитв в ислямските страни и да потулват истината. На чело спрямо кого? Измерил си пет, ама ябълки ли са, круши ли са. Без база не значи нищо. Още повече, че статистиката тук не се потулва от изчанчени ислямисти, които си мислят, че да се убиват 1000 жени на година в името на честта е нещо нормално. Или пък изнасилените жени да се убиват с камъни.

Разбира се че ти послъгваш.Сега твърдиш, че няма достоверни статистики.След като няма достоверни статистики значи ей там дето си ги оцветил са отново твои хрумвания.Твое задължение е да подкрепиш с факти твърденията си.

Питаш за база, но ти, а не аз написа цифрата 10.Самият ти написа тази цифра.Аз съвсем джентълменски дори я удвоих, защото не ми приляга да приличам на теб, а допускам максимално възможните предели на написаното от теб.Това е стремеж към обективност, който отсъства при теб.

И не аз пиша статистиките на МВР, а думата рекорд означава най-висок резултат от всички.

Така се оказа, че с киселина заливат жените най-вече в България, но никой не твърди че закона позволява такова нещо, нито пък някой е съгласен с него.

А ти се опитваш да внушиш, че това била масова практика в Пакистан, въпреки, че там цифрите са над 20 пъти по ниски по сведенията, които ти ни даде. Ами извода е ясен.Отново заслепен от злост и омраза се проявяваш за сетен път.

Опитай бе Симчо да опонираш спокойно, разумно, да  не лъжеш, да не пляскаш първата глупост, която срещнеш и одобряваш само защото пасва на мерака ти.

Разбери че само баш глупците постъпват тъй.Разумния човек проверява доколко фактите отразяват очакванията му и прави съответните корекции.

И съвсем дружески ти подсказвам, виждайки че шахматните ти умения са като знанията ти по физика, та още преди да ти задам въпросите за статистиката знам отговорите.И това са отговори дадени от специализирани институции.Според мен няма да е много уместно да ги оспорваш, но ти си знаеш.

Разбира се че ти послъгваш.Сега твърдиш, че няма достоверни статистики.

Заповядай едни статистики, в дъното на страницата има посочени източници ЦЪК

Публикувано изображение

Стремеж за обективност нямаш, защото където казвам "най-малко, поне" ти казваш "не повече". Жените в България спрямо останалите в ЕС, не останалите в света. Тук никой не го приема за нормално, но никой няма да съжалява, ако извергът бъде убит от близките на пострадалата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

В мола в Найроби убивали, ако не цитираш Корана

Терористите, превзели мола "Уестгейт" в кенийската столица Найроби, пускали мюсюлманите и убивали или вземали за заложници всички, които не могат да цитират Корана или да кажат името на майката на пророка Мохамед, съобщава "Скай нюз", цитирайки очевидец. Били освобождавани и онези, които знаели арабски. Хладнокръвно обаче разстрелвали деца. Ако някой опитвал да избяга, откривали безразборна стрелба. Бандата ислямисти е ръководена от "бяла вдовица" - 29-годишната британска гражданка Саманта Лютуейт. Покойният съпруг бил един от атентаторите в Лондонското метро през 2005 г., съобщават западни медии. Бойците на свързаната с "Ал Кайда" сомалийска групировка "Ал Шабаб" сами съобщили в туитър, че сред тях има "важна лейди". Спецслужбите отдавна я издирват, посочва в. "Дейли мейл". На страната на терористите воювали още двама британци с мюсюлмански корени, както и петима американци от Минесота и Канзас. Пред Би Би Си обаче високопоставен представител на ислямистите опровергал тези информации. Според него сред превзелите мола нямало чужденци. Министърът на вътрешните работи Оле Ленку съобщи, че всички терористи са мъже, но някои били преоблечени в женски дрехи. Двама от тях са мъртви. Останалите били изтласкани само в един отсек на мола, но използвали заложниците като жив щит. Следобед вчера армията опитваше да влезе през покрива. Малко преди това се чуха няколко силни експлозии и имаше опасения, че терористите са се взривили. Общо около 1000 заложници били освободени. В ръцете на терористите останали 10-ина, които те заплашват да убият. Според Червения кръст жертвите са 62, изчезналите - 63-ма, а ранените - около 200. Заради трагичните събития Международният наказателен съд в Хага пусна за седмица в Найроби вицепрезидента на страната Уилям Руто, обвинен в престъпления срещу човечеството. Той трябва да помогне за справяне с кризата. Сред жертвите има чужденци от няколко държави Сред жертвите на атаката в мола има граждани на Великобритания, Франция, Канада, Китай, Индия, РЮА и Австралия. Загинали са племенникът на президента на Кения и съпругата му, както и известният африкански поет от Гана Кофи Авунор. Прочут британски архитект, който има и австралийско гражданство, също е сред екзекутираните. С него била застреляна и бременната в последните месеци негова партньорка от Холандия. Спасена французойка твърди, че терористите искали да убиват само американци и кенийци. Групировката "Ал Шабаб" твърди, че е устроила касапницата като отмъщение за участието на кенийските военни в операциите на Африканския съюз срещу ислямистите в Сомалия.

(24 часа) 

Интересно -защо останалата част на мюсюлманския свят не се разграничава категорично от тези изроди, които даже правят лоша реклама на цялата религия с тия си  действия и гаври  ?

• 1 месец по-късно...

Накaзаха шофиращите жени в Саудитска Арабия

Публикувано изображение

Дамите в Саудитска Арабия, които вчера се качиха зад волана, са били издирени и глобени с по 58 долара, съобщи АФП. Всяка една е била принудена, в присъствието на мъжкия си попечител - мъж, брат, да се подпише, че няма да нарушава забраната.

Саудитска Арабия е единствената страна в света, където жените нямат право да шофират. Макар да няма законова забрана, представителките на нежния пол просто не могат да получат шофьорска книжка. Причината за санкциите е твърдата интерпретация на исляма, известна като уахабизъм. Според нея жените шофьори ще разрушат саудитското общество.

Организаторите на протеста твърдят, че вече 20 хиляди души ги подкрепят, а това е втората подобна акция от 2011 година насам. Първата подобна акция е през 1997 година. Тогава 47 жени биват арестувани и наказани, заради шофиране.

(24 часа)

• 1 месец по-късно...

Бягащият башибозук от Ан-Небека и Дейр Атия е нахлул в християнския град Маалюля/ за втори път/ и устроил поголовна сеч на коренното население - деца, жени, старци, пали и руши къщи, манастири и църкви. Градът се отбраняваше от 15 войника?! Дошлите на помощ войски водят битка за неговото освобождаване. Боевете са съсредоточени край древния манастир "Света Фьокла", на улица Старинна. Публикувано изображение
http://anna-news.info/node/12960

Папа Франциск призова християните по целия свят да се молят за 12-тте монахини , които  ислямистки бунтовници отвлякоха от сирийски манастир. Понтификът помоли всички да се молят за сестрите от манастира Saints Thecla в Маалула,  които въоръжени мъже със сила изведоха от манастира в неизвестна посока.

Не  съм  чел  темата.

Има  ли  нещо  за  женското  обрязване  и  ако  няма  може  ли  да  ми  се  обясти  от  гледна  точка  на  мюсюлманите  защо  се  прави?

Редактирано от октим (преглед на промените)

Бягащият башибозук от Ан-Небека и Дейр Атия е нахлул в християнския град Маалюля/ за втори път/ и устроил поголовна сеч на коренното население - деца, жени, старци, пали и руши къщи, манастири и църкви. Градът се отбраняваше от 15 войника?! Дошлите на помощ войски водят битка за неговото освобождаване. Боевете са съсредоточени край древния манастир "Света Фьокла", на улица Старинна. Публикувано изображение

http://anna-news.info/node/12960

Папа Франциск призова християните по целия свят да се молят за 12-тте монахини , които  ислямистки бунтовници отвлякоха от сирийски манастир. Понтификът помоли всички да се молят за сестрите от манастира Saints Thecla в Маалула,  които въоръжени мъже със сила изведоха от манастира в неизвестна посока.

Не  съм  чел  темата.

Има  ли  нещо  за  женското  обрязване  и  ако  няма  може  ли  да  ми  се  обясти  от  гледна  точка  на  мюсюлманите  защо  се  прави?

По повод обрязването на момичета, Бадр е казвал и друг път, че това е племенна традиция по тези места където се извършва това варварвство, и че в Исляма няма такава практика.

При  обезобразяването  с  киселина  трябва  да  си  зададем  въпроса  -  Защо  е  обезобразена  една  жена,  какъв  е  повода.   И  мога  да  кажа   че  няма  нито  една  жена  обезобразена  в  България  поради  причинте  в  ислямският  свят.

Например  когато  убиеш  християнин  трябва  да  му  събереш  кръвта  за  да  не  цапа  земята. 

Жената  в  ислямският  свят  е  домашен  любимец,  но  само  късметлииките. 

Редактирано от октим (преглед на промените)

• Автор

Например  когато  убиеш  християнин  трябва  да  му  събереш  кръвта  за  да  не  цапа  земята. 

Това някакъв оневиняващ фактор ли е? Има награда за убийство на християни ли, ако е почистена земята? Кръвта на християните омърсяваща ли е за земята, според шериата? Това ли е причина радикалните ислямисти да искат да изтребят християните. Ти би ли го направил? Или си го правил, и някой ти е обяснил как да постъпиш след това, че дори кръвта на, както там наричате обидно християните, да не мърси ново завладяната за исляма територия?

П.П. Надявам се, че просто си се изразил неправилно и тези въпроси, които изкачат в съзнанието ми, когато чета коментарите ти, да са само и единствено погрешно разбиране, на това което си искал да ни кажеш...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

При  обезобразяването  с  киселина  трябва  да  си  зададем  въпроса  -  Защо  е  обезобразена  една  жена,  какъв  е  повода.   И  мога  да  кажа   че  няма  нито  една  жена  обезобразена  в  България  поради  причинте  в  ислямският  свят.

Жената  в  ислямският  свят  е  домашен  любимец,  но  само  къдметлииките. 

Повода идва от мъжкият шовинизъм, от мъжкото его. Колкото един мъж е по-посредствен и по-невеж, толкова е по-ревнив.В западния свят също има ревниви мъже, които малтретират жените си, независимо от образованието  им, но в по-изостаналите общества, хората нямат никакви задръжки.Там бушуват първичните инстинкти.

Това някакъв оневиняващ фактор ли е? Има награда за убийство на християни ли, ако е почистена земята? Кръвта на християните омърсяваща ли е за земята, според шериата? Това ли е причина радикалните ислямисти да искат да изтребят християните. Ти би ли го направил? Или си го правил, и някой ти е обяснил как да постъпиш след това, че дори кръвта на, както там наричате обидно християните, да не мърси ново завладяната за исляма територия?

П.П. Надявам се, че просто си се изразил неправилно и тези въпроси, които изкачат в съзнанието ми, когато чета коментарите ти, да са само и единствено погрешно разбиране, на това което си искал да ни кажеш...

Ти уби рибата с бомба. Той напада исляма, не го защитава.

• Автор

Ти уби рибата с бомба. Той напада исляма, не го защитава.

Не съм на това мнение. Или по-скоро съм на мнение, че не му отърва мирният ислям.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не съм на това мнение. Или по-скоро съм на мнение, че не му отърва мирният ислям.

Той е против Исляма и против религите изобщо.

• Автор

Той е против Исляма и против религите изобщо.

Тогава да се изразява по-ясно. Аз намирам негово отъждествяване, с описаното в онзи коментар. Може просто да не може да се изразява правилно колегата, надявам се да е така.

Тогава да се изразява по-ясно. Аз намирам негово отъждествяване, с описаното в онзи коментар. Може просто да не може да се изразява правилно колегата, надявам се да е така.

Може би не си чел предишните му коментари и затова си останал с такова впечатление.

• Автор

Може би не си чел предишните му коментари и затова си останал с такова впечатление.

Повечето от останалите изглеждат неутрални...донякъде. А и не ме занимават,  в случая.

Малко  биография

Занимавам  се  с  езотерика  повече  от  40 години.  За тези  години  съм  видял  какво  ли  не, но  както  казах  в  един  друг  пост важното  е  какви  изводи  си  прави  човек,  и  какво  може  да  промени  в  себе  си,  така,  че  теорията  са  се  превърне  в  практика! Не  е  важно  какво  знаеш,  а  какво  можеш!  Ето  тук  във  форума  има  много  интелигентни  и  знаещи  хора,  но  колко  са  можещите?

Отдавна  съм  престанал  да  се  интересувам  от  всякакъв вид  религия  или  божии  учения.  Пътят  към  Бога  е  строго  индивидуален  и  по  него  няма  посредници,  човек  сам  се  ражда,  сам  живее,  сам  си  отива,  с  другите  само  споделя.  Да  станеш  последовател  е  напразно  изгубено  еволюционно  време.  Неприятни  са  ми  фанатиците  независимо  от  сферата  в  която  се  проявяват  и  ще  се  боря  срещу  институциите  които  ги  създават. 

Малко  биография

Занимавам  се  с  езотерика  повече  от  40 години.  За тези  години  съм  видял  какво  ли  не, но  както  казах  в  един  друг  пост важното  е  какви  изводи  си  прави  човек,  и  какво  може  да  промени  в  себе  си,  така,  че  теорията  са  се  превърне  в  практика! Не  е  важно  какво  знаеш,  а  какво  можеш!  Ето  тук  във  форума  има  много  интелигентни  и  знаещи  хора,  но  колко  са  можещите?

Отдавна  съм  престанал  да  се  интересувам  от  всякакъв вид  религия  или  божии  учения.  Пътят  към  Бога  е  строго  индивидуален  и  по  него  няма  посредници,  човек  сам  се  ражда,  сам  живее,  сам  си  отива,  с  другите  само  споделя.  Да  станеш  последовател  е  напразно  изгубено  еволюционно  време.  Неприятни  са  ми  фанатиците  независимо  от  сферата  в  която  се  проявяват  и  ще  се  боря  срещу  институциите  които  ги  създават. 

Тази дума фанатизъм е много тънка. Можеш ли да дадеш определение, що е фанатизъм.

Чакай сега, това че на Октим му се иска да поутрепе някой друг християнин или ги намира за замърсяващи е съвсем отделен проблем.

Това няма нищо общо нито с Исляма, нито с шариата.Това са виждания на Октим.

Чакай сега, това че на Октим му се иска да поутрепе някой друг християнин или ги намира за замърсяващи е съвсем отделен проблем.

Това няма нищо общо нито с Исляма, нито с шариата.Това са виждания на Октим.

По  рождение  съм  християнин! Това  не  са  мои  виждания  просто  споделям  информация. Исляма  и  християнството  са  жестоки  религии. Да  поговорим  ли  за  жестокоста  им.  В  Мадан,  в  с.  Букова  поляна  Смолянско  не  погрибат  починали  мюсюлмани  с  български  имена  провери  това  е  факт!

По  рождение  съм  християнин!... 

Няма християнин по рождение. Трябва да минеш през светото таинство - кръщение, за да можеш да се наречеш християнин...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.