Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самодостатъчност

Featured Replies

Много личен въпрос, ако разбере точно какво я питаш. А тя ще разбере, най-вероятно. Не съм сигурен, че трябваше да го задаваш, но ти си знаеш по-добре.

• Отговори 340
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Това означава ли, че когато писа в другите си коментари, ти си имала "онази" позиция и понеже е била такава, си я отстоявала. Това е било толкова скоро... Академичния стил в изложението си личи, но едва ли ти вчера си била на съвсем "друга позиция от днешната, понеже умът е ограничен от и отъждествен с някаква фиксирана във времето позиция. Защото това не означава, че ДВЕТЕ УСЛОВНИ ПОЗИЦИИ ще имат логическа или каквато и да е връзка една с друга. И понеже двете в даден момент ще са изява на идентичността, то тогава тя днес е една, друг път друга - и то, важно е да се отбележи - сякаш прескача от едно състояние в друго.

Това означава ли, че утре примерно, твоят АЗ пак, заради неговия ум, ще се измести и ще придобие някаква нова форма на конструкция, вече дори отричаща или дори напълно незасяваща сегашната в това изложение и в предното като него?

Това означава, че всеки човек може да заеме на пръв поглед противоположни и дори взаимоизключващие се позиции и да не изгуби нищо от същността си. Мотивите за това могат да бъдат най-различни. Но това са позиции - т.е. здраво фиксирани, не са супълни и това е много погрешно да се смята за негова същност. Всеки един от нас е много повече от каквато и да било фрагментнарна, риджидна проява. 

Това означава, че всеки човек може да заеме на пръв поглед противоположни и дори взаимоизключващие се позиции

Това означава, че мненията, които изказваме са напълно обусловени от нашите емоции. И означава, че ги сменяме според настроенията си. Това означава, че нямаме никаква способност да се дистанцираме от текущите ситуации. Просто емотивният аспект надделява над рационалния. Не виждам нищо хубаво, в което...

Разбира се, ако постъпваме така нарочно е друго, т.е. ако променяме позицията си в синхрон със ситуацията. Но това е рядко.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Академичния стил в изложението си личи

Няма как да не личи... Все пак е Хорхе Букай "Да се обичаме с отворени очи".

И не само, разбира се...

Нищо де... Това да се пляскат цели абзаци като лични мъдри мисли не е сефте в този раздел... :P 

Няма как да не личи... Все пак е Хорхе Букай "Да се обичаме с отворени очи".

И не само, разбира се...

Нищо де... Това да се пляскат цели абзаци като лични мъдри мисли не е сефте в този раздел... :P

Мхм... Коректно е да се посочва източника. Не че Хорхе Букай ще разбере, но не е хубаво, някак.

Мхм... Коректно е да се посочва източника. Не че Хорхе Букай ще разбере, но не е хубаво, някак.

Въобще нямаше да се обадя дори, ако една страница преди това нямаше прочуствен пост за общуването, искреността и подобни високопаризми... 

И всичко това се случва в тема за самодостатъчност... ;) 

Млъквам и продължавам да чета... Е... Само, докато не правя по-интереси неща по време на отпуска си... :)

ааа,тя добре,че не  е преписала паулу коелю...като манекенките :tongue2:

Ми не! Преди два дни "набарах" и от Мактуб... :D

темидааа,темида,

ми ти съвсем  не си била със завързани очи бре душата.иначе,ти на кой сефирот си се покачила :tongue2: ..така поне информативно

Бях се обзаложила, че ще отбележиш, че индиректно съм си признала, че съм чела Букай и Коелю... :lol6:

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

аз направих опит с коелю,видях една от сапунките му-"алеф", и понеже съм заинтересована от тая буква ,викам си "чакай да го видя тоя ,какво разбира от "отиот йесод"...ами нищо не разбира :tongue2: ..наплескал едни щуротии,едни духовни оргазми..аааа не се трае тоя словесен шербет. :lol6:

Е... Поякога човек трябва да опита и шербета... Та дори и за да може да каже, че не му харесва...

А аз лично бих пила едно с него... :ph34r: Кво?! Пич е.

Може би, защото нямам никаква перспектива да стана манекенка... Знам ли?! :D

аз направих опит с коелю,видях една от сапунките му-"алеф", и понеже съм заинтересована от тая буква ,викам си "чакай да го видя тоя ,какво разбира от "отиот йесод"...ами нищо не разбира :tongue2: ..наплескал едни щуротии,едни духовни оргазми..аааа не се трае тоя словесен шербет. :lol6:

Да. Аз четох първата му книга. Това ми беше достатъчно. Но пък някои обичат шербет... Няма лошо. Инак от този тип литература има къде-къде по-качествени неща.

Това на Ричард Бах е добро стига човек да не го приема прекалено сериозно.

темидааа,темида,

ми ти съвсем  не си била със завързани очи бре душата.

Тя е печена. Само се прави на наивна и гледа сеир. ;)

Да. Аз четох първата му книга. Това ми беше достатъчно. Но пък някои обичат шербет... Няма лошо. Инак от този тип литература има къде-къде по-качествени неща.

Това на Ричард Бах е добро стига човек да не го приема прекалено сериозно.

И той ми харесва... Въпреки, че и неговият "Мост през вечността" се е превърнал във фейсбукцитатник...

абее, и ти ще си кажеш :tongue2: ..чакай да публикувам първо моя списък :whist:

пп  капитана как ще го делим...со кротце,со благо или со кютек

О, никак! Аз обичам да обичам, а не да притежавам... А мога да обичам и това, което не притежавам... Дори повече... Едно такова многострадално дори се получава... :)

Да се бия за мъж... и кого да превърна в трофей от евентуалната победа - себе си или мъжа...

Просто си отивам...

Само се прави на наивна и гледа сеир. ;)

Не се правя... Съм... :shy11:

чакай да публикувам първо моя списък :whist:

Аде бе. Колко време ще те чака колегата... Да не го назовавам, че не е хубаво.

гледа сеир. ;)

Не е като да няма... Ай млъквам, че ще ми дърпат ушичките...

И той ми харесва... Въпреки, че и неговият "Мост през вечността" се е превърнал във фейсбукцитатник...

Чел съм "Чайката" и "Едно", а май и още нещо, но не се сещам как се казваше. Но "Чайката" е класика на Ню Ейджа. Има добри попадения.

каква самодостатъчност бре темида

Ааа... аз никога не съм била за самодостатъчността... Аз съм примитивен човек с обикновени желания. Важно е под юргана да не е празно... /това много условно и образно казано, разбира се... че май прозвуча леко вулгарно, а това не ми харесва/...

Духовното го задоволявам накрая. Нямам време да науча всичко, което искам и... спирам да го искам... Толкова е проста моята философия. Чак звучи философски просто... :shy11::P

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

например  рамузес първи ,дето не пропусна да ни осведоми какво е скрил в гащите си...сякаш си мисли,че всички кокошки са гладни  и просо сънуват.

Пробва да ви провокира, но вие се усетихте и запазихте вербално целомъдрие.

Вал, истината е, че ти си източника на тези провокации и насочваш темата в тази посока. Пък после се правиш на "света вода ненапита". ;)

Пробва да ви провокира, но вие се усетихте и запазихте вербално целомъдрие.

Вал, истината е, че ти си източника на тези провокации и насочваш темата в тази посока. Пък после се правиш на "света вода ненапита". ;)

Който говори открито, значи няма какво да крие... Винаги е по-добрата позиция. Дори да не си личи в началото и да минава за наивност.

Ааа... аз никога не съм била за самодостатъчността...

Аз затова викам, който има по-богат опит да споделя директно. Демек, техническата страна - с образователна цел, разбира се. :lol6:

Който говори открито, значи няма какво да крие... Винаги е по-добрата позиция. Дори да не си личи в началото и да минава за наивност.

Да. Това казах по-горе за Вал... Ма, разни невежи и емоционално нестабилни колеги си правят някакви свои проекции. Както и да е.

–––––––––––––––––––––––––––

Баси, няма ли мъже в тая тема?

С толкоз много като вас не мога да се оправя. Тъй че ви оставям да се оправяте сами. :D

Аз затова викам, който има по-богат опит да споделя директно. Демек, техническата страна - с образователна цел, разбира се. :lol6:

Ще се сетиш тиии... :D

абее, и ти се се отклонила от нормалния  половживот :tongue2: ..макар ,че вътре във фетиша,  казват  също кипял страстен живот.но отвън  е тихият прототип.... :wink12:

Абе правилно казва Скепс, че въртиш и сучиш и все сваляш разговора до юргана... :)

Има неща, които отказвам да обсъждам, така че - ще го оставя без коментар...

Тъй че ви оставям да се оправяте сами. :D

и аз така.не мога да се оправям сама :lol6::tongue2::whist:

Айде лека ви нощ... щото и аз не мога сама... :D

Айде лека ви нощ... щото и аз не мога сама... :D

И аз не можех, ама се научих....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.