Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самодостатъчност

Featured Replies

Рамус,вместо да философстваш, по-добре говори по същество.

Така всички ще те разбираме по-ясно.

И ако можеш, бъди по-кратък, за да бъдеш по-разбираем.

Ще ме умориш от смях Писанке. Признавам тук издави рибата.Мисленето на Рамус е силно нестандартно и от там изказа задължително ще по сложен.Нужно е очертаване на повече нюанси и от там и по-дълги текстове.Не става с няколко думи. 

• Отговори 340
  • Прегледи 20k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще ме умориш от смях Писанке. Признавам тук издави рибата.Мисленето на Рамус е силно нестандартно и от там изказа задължително ще по сложен.Нужно е очертаване на повече нюанси и от там и по-дълги текстове.Не става с няколко думи. 

Да, виждам. Но пък иска да го разбират. Тогава да се постарае, да поскъси малко изказванията си. :)

Най-трудното нещо е, да кажеш много неща, с малко думи. За това се иска истински талант.

"Ако искам да прочета нещо хубаво, сядам и си го написвам" 

Марк Твен

В тези думи се открива творческа самодостатъчност, цел и посока, самообслужване, самолюбуване, здрав нарцисизъм...

а, така . давай, още може... Айде пак рамус.

Между другото ето как е възможно да се постигне консолидация в група - колко е просто. Достатъчно е да е налице дразнител, който повечето да го припознаят като такъв. Веднага това сплотява, защото енергията се насочва "навън", това събира, подрежда в резонанс.

Бе, тарикат си ти, но не като Белж, който само си фантазира, че е такъв.

• Автор

Скепсис, защо го пързаляш така човека... не мога да разбера. Тангото нали се сещаш чие е? Той само това очаква, от много години сега му се е паднало да развие изключителните си разбирания по човешката природа. :)

Боже в колко мъка и заблуда живея, божееее. Как въобще съм жив, какъв ли ад е моята вътрешна природа... Това е такава печал, такова ридание... и съм толкова нещастен и самотен... И толкова много искам някой да ме прегърне, да ме обикне, да ме разбере... да, дааааа. Алелуйааааа...

Нямаш проблем, пиле...Ето - прегръдка  :*

а, така . давай, още може... Айде пак рамус.

Между другото ето как е възможно да се постигне консолидация в група - колко е просто. Достатъчно е да е налице дразнител, който повечето да го припознаят като такъв. Веднага това сплотява, защото енергията се насочва "навън", това събира, подрежда в резонанс.

Изкуствено засилвам някои моменти, съвсем преднамерено. Реагирате като по учебник, особено някои хора. При съответен дразнител, се "обаждат" по определен начин точно определени... пишещи. Сами се пишат, това е до мен, до изследванията които ме интересуват - това е динамиката, която после анализирам - по детайли или обща картина, извеждам примери.

Хем ви го написах, признавах го, описвах го - но е толкова по-лесно и по-първосигнално да реагирате защитно... и в група и по единично. Лееекичко в това се наблюдават и изпускания, защото от време на време на полагащия усилие да изглежда по определен начин, с определено "лице", му идва вповече и се изплъзва леееекичко от контрола.

Театъра е онова, което аз изследвам. Толкова време го пиша и ви го признавам. Не съм го направил аз, не съм го създал аз. само го изследвам, разглеждам, наблюдавам. вярно - за да проверя някои предположителни и хипотезни извеждания, лекичко провокирам едно или друго, леко правя и намеса тук-там. Вие ми го предоставяте, и поединично и всички заедно. Всеки от вас, благодарил съм десетки пъти за всичко това... Не, не ви е достатъчно. Просто съм като стършел сред пчели и веднага зажужяват предупредително и са готови защитно дори да атакуват. Не ми пречи, правете го. Вие го правите и без да ме има, други стават дразнителите. Динамиката в транзакциите просто е по-видима за мен, когато няправя някои провокации. Това ме интересува - изследването. Уча, практикувам, опознавам.

Но пак казвам - разкривам кой съм аз, разкривам какво правя. Но основния театър не е моя - аз само заварвам нещо, което го има навсякъде - без значение какво и кой съм аз. Това е света ви, това е живота ви - и всеки пишейки, се пише сам. Това използвам, това ме интересува.

Благодаря - за пореден път! Не съм против нищо, не съм против хората, не само тук, където и да било. Аз съм един от вас, имам просто някои малки разлики, но и са налице прилики. Имам някои интереси, в по-различна посока - това не е нищо съществено. Представям го преднамерено сложно, обърквам словореда, вдигам нивото на изказ, провокирам едно или друго с точно определени фрази, с които пробвам... После вие пишете реактивно спрямо написаното и ми показвате кой, какво и защо е прочел. Оттам - нивото на прочит, на възприятия, на осмисляне и динамика на психичните процеси. По това правя условни характеристики - УСЛОВНИ. за целите на интересите и работата ми.

Нищо от това, за което се говори и пише тук не ми е чуждо, разбирам чудесно колко са важни убежденията за всеки един. Не съм против тях, не го отричам, не ги оборвам. Тук-там се появяват и някои мои лични моменти - гледам кога и при думите на кого става, извеждам в себе си, защо - бъркам надълбоко и разтварям кутията на пандора за да намеря кое, какво и как в мен се движи, откъде произлиза, защо се случва, накъде води...

Аз съм тук за ПОЗНАНИЕ

Моля, винаги на вашите услуги.

Отново си допуснал съществени грешки. Говориш за "света ВИ", а всъщност е "света НИ". От там и всички останали несъответствия, които виждаш в другите, но смяташ, че оставаш недокоснат от тях, че си се издигнал над тях. Хехе....как си се оМАЯл...

Може много да ти харесва идеята, че ни пишеш от друга планета, но реалността сочи друго. :tongue2: Слез малко на земята и се огледай.

Редактирано от Mohini (преглед на промените)

• Автор

Да, виждам. Но пък иска да го разбират. Тогава да се постарае, да поскъси малко изказванията си. :)

Най-трудното нещо е, да кажеш много неща, с малко думи. За това се иска истински талант.

Какво значи самодостатъчност, пълноценност, но на съвсем обикновен език? Какво се крие зад тази "идея"?

Не е ли да направим с възможния живот...възможно най-доброто...?

Да страдаме или да критикуваме заради това, че нещата не отговарят на представите ни, е не само болезнено, но и детинско.

Ако има някакъв истински смисъл в писането по форуми, то това не е дискусията или умението логично да се аргументиране, да блеснем със знания, оригинална мисъл и т.н. Истинският смисъл е в "срещата", това е, което всеки един пишещ и живеещ човек търси - да се срещне, да бъде посрещнат...

Успяваме ли да се "срещнем"? Както и да е. Очевидно е, че не се справяме особено успешно, но не е невъзможно.

Ако има някакъв истински смисъл в писането по форуми, то това не е дискусията или умението логично да се аргументиране

Аз викам, че не е зле някои колеги да наблегат малко и в тази посока, когато пишат по конкретни теми. Инак, има раздел "Празни приказки и забава", където човек може да си пише каквото му се ще и никой няма да има претенции.

Истинският смисъл е в "срещата", това е, което всеки един пишещ и живеещ човек търси - да се срещне, да бъде посрещнат...

Що бе - срещаме се. Дали се харесваме, приемаме и разбираме е друг въпрос.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Отново си допуснал съществени грешки. Говориш за "света ВИ", а всъщност е "света НИ". От там и всички останали несъответствия, които виждаш в другите, но смяташ, че оставаш недокоснат от тях, че си се издигнал над тях. Хехе....как си се оМАЯл...

Може много да ти харесва идеята, че ни пишеш от друга планета, но реалността (чия реалност!?) сочи друго. :tongue2: Слез малко на земята и се огледай.

Ех, мохини. Благодаря за съвета, за топлите думи, за прегръдките, за вдъхновението, за това, че ми стопли студеното мъжко сърце. :)

Провокация - добре! Ти си знаеш защо и заради какво?

--------------

Иначе Мохини - ето ме - силно провокиран. Както обичах да казвам - като ме ядосат и раздразнят и ... най-много да заспя. (шегичка).

=====================

Иначе - за самодостатъчност. Радвам се че най-после има идея някой да уточни нещо, дори и като "народно понятие", без разни фръцльовци като мен да се дуят пишейки научните си глупости.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Автор

Ех, мохини. Благодаря за съвета, за топлите думи, за прегръдките, за вдъхновението, за това, че ми стопли студеното мъжко сърце. :)

Провокация - добре! Ти си знаеш защо и заради какво?

--------------

Иначе Мохини - ето ме - силно провокиран. Както обичах да казвам - като ме ядосат и раздразнят и ... най-много да заспя. (шегичка).

=====================

Иначе - за самодостатъчност. Радвам се че най-после има идея някой да уточни нещо, дори и като "народно понятие", без разни фръцльовци като мен да се дуят пишейки научните си глупости.

Пиле шарено, вече няколко дни подред се опитвам да ти кажа, че когато посочиш някого с пръст, други ТРИ пръста сочат към теб самия.

Радвам се, че се радваш. Така радостта ми е двойна. ;)

Аз викам, че не е зле някои колеги да наблегат малко и в тази посока, когато пишат по конкретни теми. Инак, има раздел "Празни приказки и забава", където човек може да си пише каквото му се ще и никой няма да има претенции.

Не е ли градивното да използваме конфликтите за лично израстване и тест докъде сме стигнали? И вместо да насочваме енергията си към това да променяме "другия", както често се случва и да му посочим грешките и кривотиите, да я употребим таз пуста енергия, за да установим точно коя моя, твоя, негова, нейна черта се оглежда в онова, което ме дразни МЕН, като индивид?

Мммхммм....Трудно човек гледа към себе си. Взорът, фокусът толкова лесно се измества от "навътре" към "навън". Но винаги онова, което виждаш, си ти самият. Ако нямаш определени нагласи, никога няма и да видиш определени неща. И понеже спомена за претенции -претенциозните хора самодостатъчни ли са? От позициите на какъв предявяваш претенции?

Отишъл един човек при Буда и му казал:

- Аз искам щастие! Как да го постигна?

Буда отвърнал:

- Първо, махни "Аз", това е его. После, махни "искам", това е претенция... Виждаш ли, сега ти остана единствено щастие! ;) 

Отишъл един човек при Буда и му казал:

- Аз искам щастие! Как да го постигна?

Буда отвърнал:

- Първо, махни "Аз", това е его. После, махни "искам", това е претенция... Виждаш ли, сега ти остана единствено щастие! ;) 

Това ще да е Дзен-история и то не е предадена в оригинален вид. Откъде я взе? Аха, видях.

Инак, е хубава.

Ето, затова говоря, обаче. Нещо, което е непълно и неточно се разпространява в нета, и се казва, че го бил казал Буда. ;)

Но дори и в този му вид може да бъде разбрано от някой, който знае какво се има предвид под "Его" или "Аз" в будизма. То е нещо доста по-различно от обичайната, ежедневна употреба на това понятие.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Пиле шарено, вече няколко дни подред се опитвам да ти кажа, че когато посочиш някого с пръст, други ТРИ пръста сочат към теб самия.

След "момък", вече съм "пиле шарено". Добре, мъдра мамче. :) Лелките в детската градина най-добре знаят кое какво е относно Аз-другите.

Това ще да е Дзен-история и то не е предадена в оригинален вид. Откъде я взе? Аха, видях.

Инак, е хубава.

Ето, затова говоря, обаче. Нещо, което е непълно и неточно се разпространява в нета, и се казва, че го бил казал Буда. ;)

Но дори и в този му вид може да бъде разбрано от някой, който знае какво се има предвид под "Его" или "Аз" в будизма. То е нещо доста по-различно от обичайната, ежедневна употреба на това понятие.

хубава... като що - красива ли, изящна ли, вярна ли или мъдра - щот тва "хубава"...?

Хубаво... ама като погледна зад хубостта, кво виждам - голям батак. Сигурно минава за голяма мъдрост сред народните други мъдрости. И ако в народните мъдрости някой се опитваше да се вглежда повече и по-внимателно, дори нямаше да ги нарече така. То алегории, афоризми, обаче има някъде дето направо пращи, та се къса по шевовете.

Демек Ти, Скепсис, разбра какво е "егото", само защото "човека" изразил себе си чрез АЗ, така ли? Или че АЗ е заедно с ИСКАМ?

Или е обратното - първо човек има знания и мъдрости... и вече като "види" такава изключителна и заслепяваща мъдра поговорка и веднага ще разбере колко е мъдра. Демек не става без предварителна подготовка... (и не само)Но ако такава предварителна подготовка е налице, защо му е тогава да я разпознава в съмнителни народни мъдрости като тая?

Да не говорим че едно много важно написано тук понятие отсъства мъдрите думи на мъдрия алегоричен Буда.  Вероятно народните мъдреци леко са го прескочили...

хубава... като що - красива ли, изящна ли, вярна ли или мъдра - щот тва "хубава"...?

Не бе. Бях просто любезен, за да не ме превърнат и мен в някое "шарено пиле". Това беше превантивна реакция, защото няма по-голяма беда от раздразнена жена. Пък ако тя така и така си е в такава фаза защо да наливам още масло в огъня? Най-добре би било да си замълча, но пък тогава ще излезе, че Буда е приказвал подобни неща и е общувал по такъв начин с хората. Има ситуации, при които няма правилно решение.

Не бе. Бях просто любезен, за да не ме превърнат и мен в някое "шарено пиле". Това беше превантивна реакция, защото няма по-голяма беда от раздразнена жена. Пък ако тя така и така си е в такава фаза защо да наливам още масло в огъня? Най-добре би било да си замълча, но пък тогава ще излезе, че Буда е приказвал подобни неща и е общувал по такъв начин с хората. Има ситуации, при които няма правилно решение.

Аз ще поема огъня, приятелю. Ще се жертвам и ще застана на пангала. Не ми е за първи път, най-много да умра за каузата на мъдростта. А може и да ме напляскат по дупето... (с пръчка), докато ми обясняват народните мъдрости. Това между другото е и поучително - мъдрост, мъдрост... ма кат не слушкам...

• Автор

Инак, е хубава.

Отдавна говорихме относно автентичността на източниците. Твоите също не са автентични, въпреки претенцията за достоверност.

Затова посланието е важно, смисълът, заложен в него. Ако той е запазен, значи всичко е окей.

А притчата я чух за първи път от инструктор по тай чи.

П.П. Тук няма такива, които да не знаят какво се има предвид под АЗ в будизма.

Затова посланието е важно, смисълът, заложен в него. Ако той е запазен, значи всичко е окей.

Смисълът зависи от интерпретатора, нали?

Отдавна говорихме относно автентичността на източниците. Твоите също не са автентични, въпреки претенцията за достоверност.

А притчата я чух за първи път от инструктор по тай чи.

П.П. Тук няма такива, които да не знаят какво се има предвид под АЗ в будизма.

Между другото - най-интересно е, че всеки е с претенцията че "знае" - даже и такова народно и полулярно понятие като АЗ и Егото. Един от друг все специалисти.

И да не се ослушва Скепсис - това тръгна от популяризирането на Будизма на Запад. И след лекциите на всякакви ринпочета и лами на бедните неуки тийнейджъри през сексуалната революция и ето докъде достигна нивото, с претенциите че е "разбиране".

Обаче - изкуството на социалния развален телефон, е сякаш вълшебно.

• Автор

Аз ще поема огъня, приятелю. Ще се жертвам и ще застана на пангала. Не ми е за първи път, най-много да умра за каузата на мъдростта. А може и да ме напляскат по дупето... (с пръчка), докато ми обясняват народните мъдрости. Това между другото е и поучително - мъдрост, мъдрост... ма кат не слушкам...

Трите ти пръста все още сочат към теб.

В случая сега наблюдаваме същите групови процеси, които ти описа неотдавна, как груповата енергия се свързва и насочва към дразнителя - идеално играете тази роля в момента със Скепсис, но, от самосебе си се разбира, че това не се отнася в никакъв случай до вас. Вие не сте във властта на тези процеси. Мхм. Сладури. Ми, сладки сте ми, какво да ви правя?

За пляскането с пръчка вече се размечта.  :weather2:

Смисълът зависи от интерпретатора, нали?

Да. Само, ако се прави интерпретация, вместо да се разбира такова, каквото е.

Който не е способен да разбере посланието такова, каквото е, ще има нужда от интерпретация.

Ето, виж един чудесен пример как рамус направи по детски сполучливнапън да интерпретира думите превратно с цел иронизиране и уронване авторитета на цитиращия. Това какво ни каза за рамус - ето тук всеки е свободен да интерпретира действията или думите на рамус по собствен начин, но самият факт, самото деяние вече е факт и съществува в казуалната верига.

Очевидно обединението прави силата, щом нито един от вас сам и независимо не успя да се 'справи" с една "слаба" жена, та решихте с дружни услия да я сборите.  :lol6:

Трите ти пръста все още сочат към теб.

В случая сега наблюдаваме същите групови процеси, които ти описа неотдавна, как груповата енергия се свързва и насочва към дразнителя - идеално играете тази роля в момента със Скепсис, но, от самосебе си се разбира, че това не се отнася в никакъв случай до вас. Вие не сте във властта на тези процеси. Мхм. Сладури. Ми, сладки сте ми, какво да ви правя?

За пляскането с пръчка вече се размечта.  :weather2:

Да. Само, ако се прави интерпретация, вместо да се разбира такова, каквото е.

Който не е способен да разбере посланието такова, каквото е, ще има нужда от интерпретация.

Ето, виж един чудесен пример как рамус направи по детски сполучливнапън да интерпретира думите превратно с цел иронизиране и уронване авторитета на цитиращия. Това какво ни каза за рамус - ето тук всеки е свободен да интерпретира действията или думите на рамус по собствен начин, но самият факт, самото деяние вече е факт и съществува в казуалната верига.

Опитваме със Скепсис да се пошегуваме за някои неща, защото иначе чудесна тема я вкара направо в канала. И това става със продължаващо ускорение - коментар, след коментар. Мисленето и знаенето не са достатъчно да са "народни". Защото народното... няма ниво... нищо няма. там са само приказки и поговорки. Дори едно елементарно нещо като интерпретация не разбираш, след като коментираш по този светъл и блестящ начин. Просто не разбираш какво пишеш и колко е наивно то. Не е моя работа, просто нямаш нужната подготовка, знания и разбиране. Не че това е подсъдно и не че е задължително, но когато дойде някой да предложи народната идея за разбирателство по иначе съвсем ненародната идея за ненародни думички и тука вече настава батака.

Запълвах темата както можах, защото иначе празното става все повече. Правих го, защото темата е чудесна, но... не става с народни поговорки. Най-малкото пишещите тук имат ниво, малко по-високо от среднонародното. И за някои народното ниво опира до четене на книги и мултипликации на приказките по едно или друго в тях.  Дори и пред децата вече не минават, щото си имат и гугъл и фейсбук. Най-малкото е това. А във гугъл дори има и народното приемане на съдържание за понятието ИНТЕРПРЕТАЦИЯ. Вярно че само с цитиране и повторения на думичките по него не може да се замести разбирането му. Но пък всеки трябва да си извърви пътя.

Очевидно обединението прави силата, щом нито един от вас сам и независимо не успя да се 'справи" с една "слаба" жена, та решихте с дружни услия да я сборите.  :lol6:

Аз се оттеглям. Днес си като разгневена оса - жилиш наред. Не че реално ужилваш някого друг освен себе си. Не ми се участва в това.

Mohini, на 05 Авг 2013 - 1:53 PM, написа:Публикувано изображение

Ми дааа - от днес вместо рамус, съм "момко", "пиле шарено", сега вече съм и ПСП - провален страхлив пехливанин. Има и още един вариант - "трите пръста" - това ми е индианското име.  :lol6:

искам и да допълня  с въпрос - това за трите пръста все още не ми е ясно докрай като символ - чии са пръстите, те на какво са символ и дали не изразяват заплаха като ми показват какво и къде могат да "влязат". Може да са във вариант "самодостатъчните "три пръста"   :lol6:

============

Добре, няма да скрия че се позабавлявах, но сприрам вече с глупостите. Разбрах че преча на авторката на темата и ще я оставя на желанието й да стреми социалния идеал за "съгласие". Все пак, очевидно е, че Скепсис не само че е по-мъдър от мен, но и с по-верен усет спрямо жените. Така, че нищо не ми остава, освен да го "последвам" в избора му.

• Автор

Аз се оттеглям. Днес си като разгневена оса - жилиш наред. Не че реално ужилваш някого друг освен себе си. Не ми се участва в това.

Поздравления за което. Най-мъдрото нещо, което си писал с дни. Можеше да се сетиш да направиш това и с Бел Ами, която интуитивно усещаш като по-слаба от теб, но вместо да й помагаш да укрепне, ти правиш точно обратното. Това ли е целта на редовно пишещите тук - никакви външни, различни хора да не бъдат допускани, а само хора, които ви пасват на нагласите и претенциите? Един вид затворен клуб, само за посветени?

Поне по-малкото его - скепсис, излезе първо - моите уважения за което. Рамус обаче е прекалено "голям", за да знае истинската стойност на мълчанието.

Един вид затворен клуб, само за посветени?

Да ,самозараждащия се елит е самоиздигане на паметник приживе. Това имах в предвид в  "ексибиционистът е отхвърлящ".

Според мен, в поста на ramus, няма сто процентово приемане. Има само на онази част, където е "човека", без всички "наслагвания", "образи", "лица" , "утайки". Което предразполага към едно бъдещо "разсъбличане". Подразбира се, че е необходимо за самия "събличащ се", защото "ексибиционистът" вече го е направил. И така ловко "подстрекателството" към "стрийптииз", се самозаражда в бъдещия стриийптизор, без "манипулационен" похват.

Сега, дали е завоалирано отхвърлянето на "наслагванията", "образите", "лицата" и "утайките", за да се изпълни творческия импулс-желание на "ексибициониста"?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Поздравления за което. Най-мъдрото нещо, което си писал с дни. Можеше да се сетиш да направиш това и с Бел Ами, която интуитивно усещаш като по-слаба от теб, но вместо да й помагаш да укрепне, ти правиш точно обратното. Това ли е целта на редовно пишещите тук - никакви външни, различни хора да не бъдат допускани, а само хора, които ви пасват на нагласите и претенциите? Един вид затворен клуб, само за посветени?

Поне по-малкото его - скепсис, излезе първо - моите уважения за което. Рамус обаче е прекалено "голям", за да знае истинската стойност на мълчанието.

Ееее - слаб ми е ангелът ( и дяволът) и не мога да устоя на изкушението да запитам Тоя, рамус, дето (му) е голям... Голям, голям... колко да е голям. за да знае за истинските стойности... на "малките"?   :lol6:  :lol6:

Рабира се, има търсене на човека в неговата чистота, и създаване на образ-карикатура удовлетворяващ потребителя. С нагло подчертан подигравателен елемент за да се запази елитарното статуткство в житейския избор "дразнител" - "дразнещ се". Това  подчертава емоционално мотива "липса на разбирателство". И така, през интелекта и чувствата се  самоубеждава елитарната мъдрост в затворения капан на себедоказването.

Да, може да се направи либидно тълкование по Фройд. Още няма идеалистични и хуманистични подбуди по Ерих Фром. Не , че Mohini  не направи опит със споменаването на деменция и Алцхаймер, ама ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.