Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самодостатъчност

Featured Replies

Голям си тарикат... ;)

какъв тарикат - махъъъъъ - голям тарикат, няма що.

можеше да ми обясниш че имало връзка с някого това? Аз се хванах на Локумка-та... а тя стана дявол на магаре.  И все пак - ще ми кажеш ли как така има връзка между двете имена, която все още не разбирам? Има някакъв контекст - в разговор между вас ли или в някакво име, което ти си й дал?... Вместо да гадая просто ми обясни, толкова ли е трудно.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Отговори 340
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

какъв тарикат - махъъъъъ - голям тарикат, няма що.

можеше да ми обясниш че имало връзка с някого това? Аз се хванах на Локумка-та... а тя стана дявол на магаре.  И все пак - ще ми кажеш ли как така има връзка между двете имена, която все още не разбирам? Има някакъв контекст - в разговор между вас ли или в някакво име, което ти си й дал?... Вместо да гадая просто ми обясни, толкова ли е трудно.

Да, приемем твоята версия. Да допуснем за момент.

Бел Ами смени ника си на АУМ и аз на шега започнах да я зова Аумка-Локумка или само Локумка, защото понякога разтяга много локуми за живота, Вселената и всичко останало. После писах в онзи пост за това как си общуваме с нея и ти написа твоя психопрофил. Приемаме, че си писал обобщено и по принцип. Но всички включително тя останаха с впечатление, че визираш нея конкретно. Пък в поста ти имаше едни неща...

Пък после аз съм бил разсеян. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Да, приемем твоята версия. Да допуснем за момент.

Бел Ами смени ника си на АУМ и аз на шега започнах да я зова Аумка-Локумка или само Локумка, защото понякога разтяга много локуми за живота, Вселената и всичко останало. После писах в онзи пост за това как си общуваме с нея и ти написа твоя психопрофил. Приемаме, че си писал обобщено и по принцип. Но всички включително тя останаха с впечатление, че визираш нея конкретно. Пък в поста ти имаше едни неща...

чакай, чакай - кога БЕЛ е сменила ника си? и защо?. Та ника й го виждах на няколко пъти да го ползва и то доскоро. Поне в главата ми така е останало. Може би трябва да се върна назад или нещо голямо съм пропуснал. Вместо да ми се изясни, се оказва тройна връзка - от БЕЛАМИ, през АУМ, сега Локумка.

БЕЛ обявила ли е някъде че си е сменила ника, заради нещо конкретно ли го е направила, за някаква "тема" ли... Има някои теми, които въобще не съм ги поглеждал. А някои - пропускал.

Има ли други хора, които са сменили никовете си?

Ок, има някакъв контекст - как се предполага всички да го знаят това. Всички ли тук четат всички теми? Само аз ли чета единствено тая тема, след като другата я заключиха?

Между другото не ми се случва за първи път - където и да съм винаги последен научавах за събитията и клюките в който и да е колектив. Например за някои неща в училищните ми години в класа, сега, на випускните срещи научавам кое какво било, след 27 години. Сега го коментират, всички го знаели... аз стоях и отново недоумявам какво става и пак разпитване, пак обяснения...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

чакай, чакай - кога БЕЛ е сменила ника си? и защо?.

Ма, теб верно те носи... Смени го докато разговаряхме в една тема. Може и да беше тази. Не знам защо, но може да е затова, че от предишния Вал беше направила един каламбур - вместо Бел Ами и викаше Балами. А може и просто да и е харесало АУМ. Тук един колега си смени ника на "Родина", щото злата Валкирия изопачаваше името му (предния му ник беше фамилията му). Ето ти си "Рамзус I", аз съм "ринпоче-рибоче", Мерил стана "Марчето Темидова" и т.н. Мен ми е забавно, но някой хора явно се дразнят.

Инак, просто влизаш в профила на АУМ и там има опция - "промени в името". Пише предишните и имена. Както и на другите, освен ако не си направиш нова регистрация. Но по принцип и това не помага, ако те познават добре, защото в някакъв момент правиш грешка и някой много наблюдателен като Вал забелязва, че си стар познат с нов ник...

Не си. Или поне не чак толкова...

Добронамерен си, а тази вълна е лесна за яхане. :) 

-----------------------------------------------------------------------

Верно е, че самодостатъчността предполага независимост от външни влияния, но както казах и в предни постове по темата, не предполага да завираме главите си в... айде, нека да е в пясъка... 

Добронамерен си, а тази вълна е лесна за яхане. :)

-----------------------------------------------------------------------

Само до един момент.

Обикновено забелязвам, но минавам метър колкото е възможно по-дълго, но търпението ми не е безгранично. Така си мисля, де...

Ма, теб верно те носи... Смени го докато разговаряхме в една тема. Може и да беше тази. Не знам защо, но може да е затова, че от предишния Вал беше направила един каламбур - вместо Бел Ами и викаше Балами. А може и просто да и е харесало АУМ. Тук един колега си смени ника на "Родина", щото злата Валкирия изопачаваше името му (предния му ник беше фамилията му). Ето ти си "Рамзус I", аз съм "ринпоче-рибоче", Мерил стана "Марчето Темидова" и т.н. Мен ми е забавно, но някой хора явно се дразнят.

Инак, просто влизаш в профила на АУМ и там има опция - "промени в името". Пише предишните и имена. Както и на другите, освен ако не си направиш нова регистрация. Но по принцип и това не помага, ако те познават добре, защото в някакъв момент правиш грешка и някой много наблюдателен като Вал забелязва, че си стар познат с нов ник...

Стига беееееее - и зад всичко това все ВАЛКИРИЯ ли?. Че аз съм в голяма грешка - пълна боза стана. Не съм схващал досега точното съответствие във валкириевите именца, с никовете. Досега си мислех че Марчето е мохини и преди време на определен пост си спомних че се питах - каква е връзката по ник - МОХИНИ и МАРИЯ и че е възможно да се познават или да се знаят от другаде.

Сега ми изниква, че Валкирия ме припознаваше в ника на някой друг - когато започнах да пиша. Ти ми пишеше на друго място, че си мислел че съм бот.

Валкирия беше направила и някаква друга грешка - не смяташе ли че Мохини е Уитнес?

А уитнес - първо прочетох пак в пост на Валкирия че била заявила че се оттегля. Сега я видях в тази тема, но за малко и кратко... Друг ник ли има или нещо се сменят а аз пак съм в издънка?

Добре, какво като някой си прави каламбури от имената. Та това са никове - в училище, в други колективи се прави непрекъснато и то с истинските имена. поне сред мъжките компании - е почти задължително. Хората си го приемат, нямат проблем. Толкова смешни прякори се сещам и личностите за които се отнасят нямат проблем с това.

кое е толкова непоносимо. Може би Валкирия наистина им идва вповече . За мен това няма нищо общо, но да речем че мога да го разбера. 

Само до един момент.

Обикновено забелязвам, но минавам метър колкото е възможно по-дълго, но търпението ми не е безгранично. Така си мисля, де...

Така е. Ти си този, който най-често подава ръка на нуждаещите се да бъдат измъкнати от неловка ситуация. Просто... не са много тези, които се възползват да я поемат...

Това са дребни неща, но все са по темата... това са неща, които ни правят такива, каквито сме, а не такива, каквито декларираме, че сме...

Защото някои са силни в декларациите... а аз се страхувам от категоричности...

Това са дребни неща, но все са по темата... това са неща, които ни правят такива, каквито сме, а не такива, каквито декларираме, че сме...

Защото някои са силни в декларациите... а аз се страхувам от категоричности...

Наистина дребните неща са много по-съществени от кухите фрази и декларации. 

Всъщност това, което са ме учили и което опитвам с променлив успех да правя е да оставам еднакво невъзмутим и добронамерен (като вътрешно отношение, което не винаги може да бъде видимо отвън) независимо дали някой ме хвали или оскърбява. Обаче, понякога е доста трудно.

ПП Не ме хвали, че :shy11:  ще почна да се надувам като "преоценено лукче", както вика приятелката ми.

Може би Валкирия наистина им идва вповече .

Тя е умела в провокирането.

Голям си тарикат... ;)

Не е никакъв тарикат, а иска да замаже нещата, като се прави на...хайде да не кажа нещо друго, а просто ...се прави на недоумял и разсеян. А това не е тарикатлък, нито пък тези номера минават. Поне, не при мен. ;)

Уж правил някакъв общ психопрофил, та матрици, та не знам си кво...

А той като се мисли за самодостатъчен, и че е извън Матрицата, нека каже в какво се състои тази негова самодостатъчност.

И как успява да живее извън Матрицата? :whist:

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Не е никакъв тарикат, а иска да замаже нещата, като се прави на...хайде да не кажа нещо друго, а просто ...се прави на недоумял и разсеян. А това не е тарикатлък, нито пък тези номера минават. Поне, не при мен. ;)

А той като се мисли за самодостатъчен, и че е извън Матрицата, нека каже в какво се състои тази негова самодостатъчност.

Ехооо! Какво стана с огледалото? ;)

Ехооо! Какво стана с огледалото? ;)

Е, ти го нарече тарикат. ;)

ти си добронамерен......мила душица, дори заради това,че търпиш злата валкирия и я побеждаваш с единственото което я кара да прибира кинжала-търпението и добротата.

:shy11:  Е, стига де...

Този номер го знам от първия ми будистки учител, който е западняк. Като млад бил голям дивак в смисъл, че тренирал бокс, карал мотори и не цепел басма никому. Било времето на хипитата и след като завършили университет в Копенхаген той и жена му тръгнали на сватбено пътешествие и стигнали чак до Индия. Запознали се с разни тибетски учители. Но всъщност не започнали да учат при тях, защото вече смятали, че всичко им е ясно. Накрая срещнали един много голям учител, който се оправил с тях по подобен начин.

Обаче, ти изобщо не си зла всъщност. Някои във форума те възприемат така, но е тъкмо обратното. Те не различават форма от съдържание, казано най-просто.

Е, ти го нарече тарикат. ;)

Мхм. Такъв е. Но не му го натяквам. Щом иска да се правим, че не е - ОК. ;)

да бе..припознала съм те/корабче да плува/...директно те посочих къде другаде пишеш като рамус и къде занимаваш нета с личността си/

Така беше. Имаше и за "Златния Орфей" или нещо такова.

Провокацията ти е елементарна, Бел. Може би очакваш да подскоча и да се засиля да доказвам нещо си. :)

Какво се мисля... може да се фантазирам, може и да съм всякакъв. Може и да се правя - всеки е свободен да ме обяснява спрямо него си.

Иронията в думите ти е видима. Тенденциозността на въпросите - очевидна. Може и да съм разсеян за някои неща, просто защото не ме интересуват и си имам други приоритети. Нямам нищо общо с хората, които имат мотиви да сменят никовете си. Сега разбирам и реакцията ти вчера - относно "слабия профил", който съм ти направил. Не се извинявам - това е едно недоразумение. Можеш да си сигурна, че друго бих написал ако трябва да ти правя профил. Но нека кажа нещо което написах и на МОХИНИ - личните неща не ме интересуват, въобще. Маските с които хората живеят живота си и наричат такъв живот "СВОЙ" мога да са всякакви. Имам други интереси и съм го писал навсякъде.

Самодостатъчността не е "моя" . Написах по въпроса разни нещица. Не че ще ги прочетеш, не че и ще ги разбереш. По принцип те не са написани за хора като теб, написал съм там защо. Както и няма как да ги прочетеш,м защото съм направил с някои прийоми така, че хора без специфична нагласа и дадености да са затруднени да го прочетат.

Има всякакви хора - за едни - е едно, За други - друго. За повечето все още са с идеята че света е само един и хората в него са си близки, еднакви и тесни... Винаги, когато пиша някой е докачен и раздразнен. Просто уязвимите хора си имат проекции. Привиждат в мен, в друг... във всякакви неща от техните си. Има много неща които не ги разбирам, просто защото много от вътрешното трептене при тях го няма въобще в мен. В този смисъл - разбирам ги, но като го няма в мен има множество детайли които така и ще си останат за мен невидими. Нито мога, нито ми трябва да влизам в главите им - драмите и мъката и без това са част от живота на много хора и това е огромен проблем за тях. За мен - не е. Това е - просто сме различни. Не казвам че съм с нищо или нещо "повече" - просто различни. Това никога не ми е пречило. Винаги ще има неща, които няма да разбера докрай и няма нищо по-естествено от този факт... за мен.

Питаш ме нещо... написал съм - не са цитати, нито са Ошо. Нямам нищо против теб, нито против който и да било. Да ме въвличаш в някакви форми на лични игри, на лични закачки или отношения - това няма нищо общо с мен. Нищо общо...

нещо се бъгна.обаче повторих поста

Не си лицемерка. Това ценя най-много при теб.

Аз понякога съм... Тъй че дали съм доброжелателен или съм лицемерен в някой случаи съвсем не е сигурно.

Не казвам че съм с нищо или нещо "повече" - просто различни.

И после:

драмите и мъката и без това са част от живота на много хора и това е огромен проблем за тях. За мен - не е.

Мхм... Всъщност индиректно казваш, че си нещо повече от другите.

Кажи си го направо - що се преструваш?

Провокацията ти е елементарна, Бел. Може би очакваш да подскоча и да се засиля да доказвам нещо си. :)

Какво се мисля... може да се фантазирам, може и да съм всякакъв. Може и да се правя - всеки е свободен да ме обяснява спрямо него си.

Иронията в думите ти е видима. Тенденциозността на въпросите - очевидна. Може и да съм разсеян за някои неща, просто защото не ме интересуват и си имам други приоритети. Нямам нищо общо с хората, които имат мотиви да сменят никовете си. Сега разбирам и реакцията ти вчера - относно "слабия профил", който съм ти направил. Не се извинявам - това е едно недоразумение. Можеш да си сигурна, че друго бих написал ако трябва да ти правя профил. Но нека кажа нещо което написах и на МОХИНИ - личните неща не ме интересуват, въобще. Маските с които хората живеят живота си и наричат такъв живот "СВОЙ" мога да са всякакви. Имам други интереси и съм го писал навсякъде.

Самодостатъчността не е "моя" . Написах по въпроса разни нещица. Не че ще ги прочетеш, не че и ще ги разбереш. По принцип те не са написани за хора като теб, написал съм там защо. Както и няма как да ги прочетеш,м защото съм направил с някои прийоми така, че хора без специфична нагласа и дадености да са затруднени да го прочетат.

Има всякакви хора - за едни - е едно, За други - друго. За повечето все още са с идеята че света е само един и хората в него са си близки, еднакви и тесни... Винаги, когато пиша някой е докачен и раздразнен. Просто уязвимите хора си имат проекции. Привиждат в мен, в друг... във всякакви неща от техните си. Има много неща които не ги разбирам, просто защото много от вътрешното трептене при тях го няма въобще в мен. В този смисъл - разбирам ги, но като го няма в мен има множество детайли които така и ще си останат за мен невидими. Нито мога, нито ми трябва да влизам в главите им - драмите и мъката и без това са част от живота на много хора и това е огромен проблем за тях. За мен - не е. Това е - просто сме различни. Не казвам че съм с нищо или нещо "повече" - просто различни. Това никога не ми е пречило. Винаги ще има неща, които няма да разбера докрай и няма нищо по-естествено от този факт... за мен.

Питаш ме нещо... написал съм - не са цитати, нито са Ошо. Нямам нищо против теб, нито против който и да било. Да ме въвличаш в някакви форми на лични игри, на лични закачки или отношения - това няма нищо общо с мен. Нищо общо...

Рамус, би ли отговорил без излишни отклонения от темата, какво означава понятието "самодостатъчност"?

Може ли човек да бъде напълно изолиран от света, ако живее в света, т.е. ако живее в цивилизования свят, а не някъде в планината или пустинята, сам?

Може ли човек живеещ в цивилизацията и ползващ нейните услуги и продукти, да е извън Матрицата?

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

да бе..припознала съм те/корабче да плува/...директно те посочих къде другаде пишеш като рамус и къде занимаваш нета с личността си/това бяха и думите ми/...я се върни и прочети/форума има памет/...и за бел се правиш на ударен..защото искаш да си в центъра на вниманието още 10 поста.... нали? и като поизбледнее..вземе ,че започваш да описваш гащите си и съдържанието им.айде стига,че си ми писнал. :tongue2:

Не фаща, Валкирия... не фаща. Като си сменя ника, ще ти пиша да ме познаеш :)

Между другото тоя словоред и тия липса на точки и главни букви и грешки и многоточия... е много уморителен за четете и го прескачам някак си... с лекота. :) СЛед 2 минути ще съм го и забравил че го е имало.

Толкова е малко съдържанието и е толкова рядко, че е добре че поне извлякох някои положения, които ми бяха полезни относно юдаизма. В това отношение ги представи точно, събрано и много концетрирано. Имах и възможност да ги прочета пояснени пак от теб... Всеки взима каквото може и квото го интересува. Мен - това... Другото - минало заминало, ако ще и Рамзес някой си  или квото и да е. Провокациите ти са ти доста остри и има и други неща и мотиви в тях. Но това не е моя работа и касае и се хващат други.

Може ли човек живеещ в цивилизацията и ползващ нейните услуги и продукти, да е извън Матрицата?

В психологически план е възможно.

Но това не се отнася за колегата. ;)

В психологически план е възможно.

Но това не се отнася за колегата. ;)

А в материален план?

Рамус, би ли отговорил без излишни отклонения от темата, какво означава понятието "самодостатъчност"?

Може ли човек да бъде напълно изолиран от света, ако живее в света, т.е. ако живее в цивилизования свят, а не някъде в планината или пустинята, сам?

и аз искам да чуя отговор на този въпрос,че май не се е отговорило на него :yanim:

Може ли човек да бъде напълно изолиран от света

Изолиран - не. По-скоро съвършено интегриран...

Какво означава - за кого? Защото имаме известни разминавания относно основни неща които ти не си уточнила и разминаването продължава и това пречи на диалог, основан на разбиране.

Каквото и да напиша, това няма да промени нищо за теб, Бел, Аум или квото и да е там от менканията. Така, че ако искаш да те успокоя ще напиша с лекота следното:

Няма такова нещо като самодостатъчност.

Не може човек да живее изолиран от света, дори и в частен случай - като "живее в света".

Не може човек да е "вън от Матрицата".

Права си да го виждаш така, правилно е да го смяташ. Така е, писала си го, питала си ме вече - пак същите въпроси, пак същите думи, пак същото отношение. Хайде да не потъваме в поредната спирала. Дори не си видяла какво вече съм написал по-горе в едни дългички и объркани изложения. Не е и важно да го видиш. Пак казвам - нищо няма да се промени за теб. Моите думи не са за хора като теб. Мога да ги променя... но от това не виждам смисъл за себе си. Надявам се да не те объркам прекалено, като кажа, че дадените три мои формални отговора наистина са правилни и са точно така... спрямо определена форма на гледна точка, спрямо определено ниво на битието. Не ги отричам. Не казвам че не са верни - точно обратното. Ако има "нещо друго" в допълнение, то е за хора, които могат да си позволят да видят нещо друго... Но не като отрицание на това.

Така, че... не играя на съгласяване. ИСТИНИТЕ ЗАВИСЯТ ОТ ОЧИТЕ С КОИТО СЕ ГЛЕДА СВЕТА. Ти пишеш твоите, изразяваш ги, доказваш ги, говориш ги... добре.

А в материален план?

Между другото и това е възможно, обаче е много рядко... Имам предвид напр. тези, за които писах по-рано, че са прекарвали по 15-20 г из хималайските пущинаци и пещери. Там няма лесен достъп до храна. Климатичните условия не са от най-приятните и т.н. Но те правят практики, за които нямаме и понятие. Не са човешки същества в обичайния смисъл на думата. Знам, че звучи като приказки от 1001 нощ... Има напр. една практика наречена джа-лу (тяло-дъга), при която по време на смъртта физическото тяло просто се "разтваря" и остават само косата и ноктите, в които няма нервни окончания. И други разни чудновати неща има по света. ;)

ааааа - вибратора към темата за самодостатъчност.

мчи къде да е - баш на точното място си е

вибратора

:D

Между другото и това е възможно, обаче е много рядко... Имам предвид напр. тези, за които писах по-рано, че са прекарвали по 15-20 г из хималайските пущинаци и пещери. Там няма лесен достъп до храна. Климатичните условия не са от най-приятните и т.н. Но те правят практики, за които нямаме и понятие. Не са човешки същества в обичайния смисъл на думата. Знам, че звучи като приказки от 1001 нощ... Има напр. една практика наречена джа-лу (тяло-дъга), при която по време на смъртта физическото тяло просто се "разтваря" и остават само косата и ноктите, в които няма нервни окончания. И други разни чудновати неща има по света. ;)

Да, но аз питах за тези, които живеят не в планините, и извън цивилизацията, а в нея.

А теб ще те питам, как се изхранват хората в будистките манастири? Сами ли си осигуряват храната?

Няма такова нещо като самодостатъчност.

Не може човек да живее изолиран от света, дори и в частен случай - като "живее в света".

Не може човек да е "вън от Матрицата".

Благодаря.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.