Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avast Anti-Virus Free/Pro/IS - проблеми, въпроси, мнения, обсъждане-част 2

Featured Replies

Теста на avast! Free 8.0.1483.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 120,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Официален сайт на Avast! Новата версия 5.0 допринася за постигането на целта на компанията да предлага пълноценна антивирусна и анти-malware защита, която е модерна, опитна – и безплатна. Н

• И едно мое мнение ...  избор на антивирусна програма е личен избор на всеки, който би трябвало да се базира на вашите нужди, техническите умения, опит и възможности, предлаганите от антивирусните комп

• Здравейте,     Ако ви се случва често да грешите URL-тата при въвеждане, а и за да се предпазите от phishing след грешно въвеждане на сайт ви препоръчвам добавката Adblock Plus, като в настройките

Публикувани изображения

Супер са тестовете на comms. Малко не ми стана ясно що пробва дали са стелтнати портовете и какво общо има Аваст, чистия антивир и някои други неща, кото тестват стената...Но това, което е важно и различно от другите тестове е, че настройва Аваст (стига да не го отслабва при настройка :)). Може и да е само една отметка, но немалко програми за защита е добре да бъдат донастроени, а ако става дума за програма като Comodo...Винаги съм се чудил като тестват "по подразбиране"...  Не разбрах накрая не изпразни ли сендбокса на аваст и темп файловете. Ма верно стрес-тест. 

Без двупосочна стена, с гол антивир...дотам.

В този тест тук, от януари...хм..Комодо лийк теста...верно е от януари - 7:46 мин. 130/340? При мен е 250/340.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Супер са тестовете на comms. =========

В този тест тук, от януари...хм..Комодо лийк теста...верно е от януари - 7:46 мин. 130/340? При мен е 250/340.

При мене пък с Касапа винаги при стартиране на теста Касперски го трие. Не само това на MiniSecurityTest резултата е 4 от 7 при него 1 от седем.

В последният тест на КИС 2014 пише и говори за TR версията а пък ползва в теста 4651 Вета.

Говори за модула "Безопасно стартиране" ,а той не е достъпен в момента - ще го въведат в MP1 и т.н. Така,че смятай колко му вярвам на тестера.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

За мен най-добрият тест е собственият тест,ти да си тестваш и да си направиш изводите за себе си.

Мен ме радва методологията му. Има доста...особености (нека така да го кажа). И независимо от тези особености и противоречия, не може да се отрече, че се старае пича. Те му плащат сигурно, де...ма пак. Особено в този сборния тест от януари се вижда, че бая работа е прехвърлил - огромната таблица и подробностите...сега резултатите...то нещо не знам имаше противоречия, но на две-три места в обобщаващия тест беше уточнил, че има субективизъм в някои от резултатите, което е хубаво да го чуеш от тестър.

А за коректността на резултатите...ми тва е ок. В смисъл, то едва ли ги гледа някой, който не му пука за сигурността, а това значи и, че знае това-онова и доколко може да се вярва на тестове - те са ориентировъчни и често субективни, просто не го казват предварително. Особено есет като го гледах.

Но му отделих час, за да го зяпам. И то не на fast forward, както правя с другите тестове. Любопитен е.

А иначе има доста странности - като да сравняваш защитата предоставяна от чист антивир с тази на интегриран пакет, но ей го гледайки на аваст, някой който не знае, може да си извади поука - с гол антивир само не е добре. Сигурно половината, че и повече поражения, ако имаше двупосочна стена, щеше да ги спести чрез забрана за свързване, но той може би точно това и цели да покаже...индиректно.

Когато казва, че системата е срината и затова няма да даде оценка, а е мислил да даде четворка... Ми ей това примерно не мога да се съглася, ако вземем, че горната граница е 6. Лично аз, при уговорката, че не давам на никой чиста 6-ица - ултимативна сигурност. Бих поставил много добър на Аваст, не взимайки предвид това, че е безплатна, защото ако взема предвид цената...хм...много от платените решения от пет, ще минат на 4. :)

В теста има много положителни страни на аваст показани - като чудесните и възможности за уеб и интернет филтриране (тук според мен е с едни гърди пред ЕйВиДжи, Авира и Комодо). Що се отнася до фишинг страниците - те всички се дънят, понеже обикновено няма зловреден код в тях и докато не измислят некъв супер интелигентен начин и хората почнат да забелязват "0"-та във facebo0k.com и започнат да гледат масово за наличието на хттпс - все така ще е. 

Има решение - това са "белите списъци", но за обикновен юзър няма как да се изготвят, а за офиси единствено.

Вижда се, че чехите работят, не си клатят краката и не дропват постоянни бети като словаците да речем. Много ми харесва блокатора по поведение и ме е яд, че в нод вместо хипса не сложиха един behaviour blocker с възможностите на този в Емси (говоря преди намесата на румънците, след това не знам). Не е като в Емси на Аваст, но е добър. Автовиртуалната кутия също е супер. Пропускала била. Ми, случва се. В много случаи не пуска. Това съм го тествал - всъщност не съм я виждал да се дъни, но не съм прекарал повече от 40-50 проби през нея сигурно, като не съм пускал червеи и разни супер nasty гадости, те обикновено биват прихващани.

Една критика към тях ми е защитната стена - какво толкова ще им стане да добавят една двупосочна стена. Доколкото разбрам интернет пакета е платен не толкова, заради стената, а заради другите цвъчки по-скоро. 

Сложих си Интернет пакета - ужас. Не знам при други как е, но баси самосвала. Ужас.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

avast! AV Beta-Version [8.0.1496]

Changelog/Fixes:
- Исправлены проблемы совместимости с Windows 8.1 Preview.
- Различные твики и исправленные ошибки 

Download:
http://public.avast.com/~kurtin/a8r2/avast_free_antivirus_setup.exe
http://public.avast.com/~kurtin/a8r2/avast_pro_antivirus_setup.exe
http://public.avast.com/~kurtin/a8r2/avast_internet_security_setup.exe
http://public.avast.com/~kurtin/a8r2/avast_premier_antivirus_setup.exe

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Пуснах в действие функцията "Изчисти свободното място на диска" с мисълта да премахна безвъзвратно изтритите файлове, но след завършване на процеса по "изчистването" имам 4 GB свободно пространство по-малко, съответно по 2 GB на всеки от дяловете.

Има ли начин да си ги върна?

Редактирано от Tutankamon (преглед на промените)

Пуснах в действие функцията "Изчисти свободното място на диска" с мисълта да премахна безвъзвратно изтритите файлове, но след завършване на процеса по "изчистването" имам 4 GB свободно пространство по-малко, съответно по 2 GB на всеки от дяловете.

Има ли начин да си ги върна?

Първо трябва да откриеш къде са и тогава да ги възстановяваш.

Я направи по едно почистване на хардовете на временни файлове и др.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/delete-files-using-disk-cleanup#delete-files-using-disk-cleanup=windows-8

https://resnet.appstate.edu/images/images/diskcleanup/Disk%20Cleanup%2003.gif

Немам нови файлове, които да са се появили след работата на Аваст по чистене на свободното пространство. В единия от дяловете имам само една папка с филми и една с музика, техния обем и съдържание са си същите. Скрити папки и файлове също не виждам. Просто свободното пространство се изпари.

Каква е връзката с Avast! не ми става ясно!?

"Пуснах в действие функцията "Изчисти свободното място на диска"

"Немам нови файлове, които да са се появили след работата на Аваст по чистене на свободното пространство"

И как разбра,че тези файлове с размер 4GB са точно на Avast! ?

Аз не знам дали са на Аваст и дали изобщо има такива файлове, след като не ги откривам. Казвам само, че след като пуснах Аваст да изчисти свободното пространство, то намаля с по 2 GB на всеки дял. Какво точно е правила програмата не ми е ясно, но от нейните действия имам с 4 GB по-малко свободно место на твърдия диск.

Анализирай дяловете с Folder Size и виж кои файлове/папки заемат най-много място от диска.

Както вече написах, немам нови файлове и папки, които да са се появили след споменатите действия на Аваст. Проблемът е друг.

...Както вече написах, немам нови файлове и папки, които да са се появили след споменатите действия на Аваст. Проблемът е друг.

Не може да се заеме място с нищо. Как установи, че нЕмаш нови файлове и папки?

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Не знам какво може и какво не може, но в (D:) имам само 2 папки, чийто обем и съдържание са си същите като преди. Има и две скрити папки, които са празни. А това уголемено "Е" в "нЕмаш" като какво да го разбирам?

Не знам какво може и какво не може, но в (D:) имам само 2 папки, чийто обем и съдържание са си същите като преди. Има и две скрити папки, които са празни.

Скритите папки през уиндоус може да изглеждат празни, но през програмата която предложих, може и да са пълни.

А това уголемено "Е" в "нЕмаш" като какво да го разбирам?

Не се пише нЕмам, а нямам. :)

Специално я инсталирах тая програма - скритите папки са си празни.

Ето какво показва за дял D, където са филмите и музиката:

Size: 239,49 Gb

Used: 237,12 Gb

Free: 2,38 Gb

А като сканира папките и файловете ги изкара общо 232,92 Gb.

Факт е, че преди да пусна Аваст да вършее, свободното место беше над 4 Gb. Верно че функцията се казва "изчистване на свободното пространство", но очаквах само да изчисти следите от изтритите файлове, а не да заличи половината свободно пространство.

А за "немам" не си прав, но не му е тука местото.

Гигабайт, Гибибайт? индексирани от ОС...Кошчето почисти ли го, след като Аваста "изтри" това-онова?

Колега, я си вземи един нов HDD  и не се занимавай с толкова изискващи мислене въпроси. Ами ти реално нямаш никакво място на хард диска. Със или без 2 GB, диска ти е все така препълнен. 

Гигабайт, Гибибайт? индексирани от ОС...Кошчето почисти ли го, след като Аваста "изтри" това-онова?

За Гигабайтове става въпрос. Кошчето го изтрих. Аваст нищо не е трила. Това което прави е да запълни свободното пространство докрай за да се премахнат изтритите файлове безвъзвратно. После уж требва да си самоизтрие файловете и ако некой иска да ти възстанови изтритите файлове, да намери само авастовите изтрити файлове. Да ама от целата процедура съм с 4 GB назад.

Колега, я си вземи един нов HDD  и не се занимавай с толкова изискващи мислене въпроси. Ами ти реално нямаш никакво място на хард диска. Със или без 2 GB, диска ти е все така препълнен. 

Чекам да навлезнат по-масово ултрабуците с 500 GB SSD, за да заменя сегашния лаптоп. Не съм за тия липсващи 2 GB, имам още какво да изтрия за да се сдобия със свободно место на диска, но поне да знам че са изчезнали за добро. А така сега не знам къде са се денали, утре като реша пак да пусна Аваста, може пак да изяде неколко GB.

Редактирано от Tutankamon (преглед на промените)

Немам нови файлове, които да са се появили след работата на Аваст по чистене на свободното пространство. В единия от дяловете имам само една папка с филми и една с музика, техния обем и съдържание са си същите. Скрити папки и файлове също не виждам. Просто свободното пространство се изпари.

Не разбрах... изпълни ли това което ти казах?

И кажи с какъв Windows си?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.