Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ключът към баланс и вътрешен мир

Featured Replies

Това ни е проблемът, че искаме да се избием, а няма къде да се денем.

кой иска да се бие си е негов проблем

не мой

• Отговори 704
  • Прегледи 102,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как да запазиш собственото си достойнство, без да унижиш или обезсърчиш, как да се самосъхраниш сред ударите, без да извадиш по невнимание нечие око.

Като се замисля, доста пъти ми се е случвало. Е, било е за сметка на нервите ми, но все пак е оставало доволство, че хем съм запазвала достойнството си, хем не съм създава реални проблеми за никого. Най-малкото - не съм го правила зад ничий гръб.

А, и аз не виждам нищо лошо, докато се чувствам така, обаче само докато се сетя да се попитам - пред кого? И става дълго (и скучно) за разправяне.

Пред себе си. Аз не мисля, че човек трябва непременно да се пречупи или да убие егото си, за да бъде добър. Повече от ясно е, че не разбирам осъзнаването по начина, по който го разбирате вие.

Пред себе си. Аз не мисля, че човек трябва непременно да се пречупи или да убие егото си, за да бъде добър. Повече от ясно е, че не разбирам осъзнаването по начина, по който го разбирате вие.

Напротив, разбираш го. Нали веднъж писа за "надрастване", ма малко силово, а то е лек и естествен процес.

Само несигурните се стремят към сигурност?

По тази логика - само сигурните се стремят към несигурност, само умните към глупост, само богатите към бедност и т.н.

Пак ще попитам - какво толкова ви допада в това плакатче? Не се заяждам, интересно ми е как ви е текла мисълта, когато са ви харесали тези думи.

Само несигурните се стремят към сигурност?

По тази логика - само сигурните се стремят към несигурност, само умните към глупост, само богатите към бедност и т.н.

Пак ще попитам - какво толкова ви допада в това плакатче? Не се заяждам, интересно ми е как ви е текла мисълта, когато са ви харесали тези думи.

Този път е в десятката, според мен. Ти дори си го доразвила напълно вярно, така си е до едно.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Този път е в десятката, според мен. Ти дори си го доразвила напълно вярно, така си е до едно.

Ами...не е баш така. Доста хора предпочитат и дори им харесва да живеят несигурно, сигурността ги уморява, намират я за скучна.

Ами...не е баш така. Доста хора предпочитат и дори им харесва да живеят несигурно, сигурността ги уморява, намират я за скучна.

някои хора живеят несигурно не по собствено желание

Чакай, че се объркахме... май и аз същото казах - ами да започнем пак отначало:

че само несигурните се стремят към сигурност - логично е, понеже всеки се стреми към каквото му липсва;

че сигурните се стремят към несигурност - ако разсъждаваме като едни хераклитовци, единственото сигурно нещо (в този плаващ свят, разбира се :rolleyes:) е несигурността;

оттам нататък, значи вече имаме сигурност и това е несигурността, понеже сигурността е несигурна;

и понеже сме сигурни (в несигурността), се стремим да се придържаме към нея (несигурността);

но несигурността е отрицание на сигурността, а отрицанието съществува само и единствено зависимо от отрицавания предмет;

отричайки сигурността, несигурността става несигурна, а сигурността сигурна, дори представена от несигурността...и пате в кълчища също, стигаме до

О, недостижим и сублимен миг

на несигурност,

на завръщане в същите тъмни градини..................

че само несигурните се стремят към сигурност - логично е, понеже всеки се стреми към каквото му липсва;

че сигурните се стремят към несигурност - ако разсъждаваме като едни хераклитовци, единственото сигурно нещо (в този плаващ свят, разбира се :rolleyes:) е несигурността;

оттам нататък, значи вече имаме сигурност и това е несигурността, понеже сигурността е несигурна;

и понеже сме сигурни (в несигурността), се стремим да се придържаме към нея (несигурността);

но несигурността е отрицание на сигурността, а отрицанието съществува само и единствено зависимо от отрицавания предмет;

отричайки сигурността, несигурността става несигурна, а сигурността сигурна, дори представена от несигурността...и пате в кълчища също, стигаме до

на несигурност,

Видя ли сега, че не е чак толкоз ясно? Може да се каже още даже в тази връзка.

Абсолютна сигурност не съществува, както и абсолютна несигурност.

Всеки сам определя дали живее в относителна сигурност или относителна несигурност, в зависимост от разбиранията си.

Мисълта, че живееш в сигурност създава усещането за вътрешен мир, а мисълта, че живееш в несигурност поражда безпокойство, което руши вътрешния мир.

Така че, ако човек успее да промени мисленето си, може да постигне баланс и вътрешен мир.

Ето, че пак опряхме до мисленето. :D 

Абсолютна сигурност не съществува, както и абсолютна несигурност.

Всеки сам определя дали живее в относителна сигурност или относителна несигурност, в зависимост от разбиранията си.

Мисълта, че живееш в сигурност създава усещането за вътрешен мир, а мисълта, че живееш в несигурност поражда безпокойство, което руши вътрешния мир.

Така че, ако човек успее да промени мисленето си, може да постигне баланс и вътрешен мир.

Ето, че пак опряхме до мисленето. :D

Най-голяма неопределеност (несигурност) се получава при равни възможности .

Колкото повече равни възможности - толкова повече несигурност.

При много възможности се търси сбор от съвместими възможности (не всички и винаги са съвместими)...

А бе който му е интересно - "Теория на вероятностите". :)

Може да се пробвате и с "Термодинамика" - максимална Ентропия (неопределеност , несигурност)....има я даже в домашния Ви хладилник впрегната в работа , и на всякъде където можете да си го помислите... :) 

Тук философията не е много ! 

Ние като не знаем , хората са го мислили....!

Не само са го мислили , ами си и играят с нея - къде на сериозно , къде за забавление. :) 

Нищо страшно няма когато се знае и разбира..... това е ключът към баланса на вътрешния мир, а не някакви тайнствени , мистериозни и недостъпни за мислене промени на ...дявол знае какви измислици !

Който не знае и не разбира , с вяра (религия) може да запълни празното.То така се и прави от край време...

И още нещо съществено

Несигурността се определя от околната среда (оня там някой друг , също е околна среда) !

Човек само решава задачите на ред за решаване , по по-добър или по -лош начин....

Не човек ги определя!

"Определя" значи дадено по условие ....т.е. човек определя само ако от него зависят условията на задачата , а не нейното решение....А то най-често не е така....

Но това са понятия и са друга тема на разговор....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

някои хора живеят несигурно не по собствено желание

И това е така. Много зависи кой и какво разбира под сигурност и с какви нагласи подхожда към живота.

на несигурност,

Кого цитираш  разбираш ли и ако щеш преосмисляш ли това което сте написал

И още нещо съществено

Несигурността се определя от околната среда (оня там някой друг , също е околна среда) !

Човек само решава задачите на ред за решаване , по по-добър или по -лош начин....

Не човек ги определя!

"Определя" значи дадено по условие ....т.е. човек определя само ако от него зависят условията на задачата , а не нейното решение....А то най-често не е така....

Но това са понятия и са друга тема на разговор....

Несигурността е и най-прекрасното нещо на света, тъй като тя е полето, на което могат да поникнат всички възможности. Тя е предпоставка за развитие, за нови открития, за нов начин на мислене, за трупане на мъдрост.

"Повечето хора са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат“

Ейбрахам Линкълн

• 3 седмици по-късно...

Аз се чувствам по-добре като нещо ми се е получило,нещо съм направил както трябва,нещо смислено съм направил,когато ми благодарят за труда,когато поне ме наградят с едно "Благодаря",когато си намеря нещо към,което да се стремя,но не да го получавам наготово,ето най-лесния пример,който е играл някоя Survival игра,която има и мод за всичко наготово ще се сети : Survival всичко интересно всичко набавяш,за всичко се трудиш,превключиш ли на всичко готово се отваря нещо празно и си казваш "не е интересно така".

10439381_10152546288647051_1013284342480

Но...как може да се постигне баланс и вътрешен мир?

Като се върнеш по пътя, по който си вървял до сега - просто сменяш посоката наобратно, това е "тайната".

10408670_10152559554802051_1396823082186

10559686_10152566454457051_2671085475242

10516791_10152572185172051_2974973078880

Леле , ако не ти плащат , вероятно имаш проблем :ohmy:

untitled-1.png

10362859_469834246495455_556275509309589

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.