Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ключът към баланс и вътрешен мир

Featured Replies

• Автор

Аз медитирам с чаша в ръка... Става ли така?

Разбира се, ако това те кара да забравиш всичко останало. :)

• Отговори 704
  • Прегледи 101k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разбира се, ако това те кара да забравиш всичко останало.

Това зависи от това с какво е пълна чашата...
  • Автор

Това зависи от това с какво е пълна чашата...

Не, зависи от твоите нагласи. Т.е. от начина по който ще се настроиш за питието, без значение дали е чай или алкохол.

• 1 месец по-късно...

ღღ След 20 години ще сте по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото от тези, които сте направили. Затова отплавайте от сигурното пристанище. Уловете ветровете в платната си. Търсете. Откривайте. Мечтайте. რრ 

Марк Твен

Животът е това, което правиш от него. И винаги е бил това и ще бъде. Животът не е даденост и сам не може да ти достави изобилие, любов, радост, освен, ако ти не ги пожелаеш. Животът просто ти дава време и пространство, а с какво ще го запълниш, зависи единствено от теб.

Публикувано изображение

хм, Може и да става за временно избиване на стреса. Същевременно, би ли ми казал дали смяташ, че е нормално за тема в научна секция(Психология и Психотерапия) да се избива за пореден път в посока религии, езотерики и други подобни(богове, духове, чакри, мантри и други шменти капели) :)

Ами ако не са шменти капели. Учените биват всякакви, но от това науката не страда. Напротив според мен.
  • 2 месеца по-късно...

13 неща, които ви дърпат назад в живота! Отървете се от тях!

Публикувано изображение

Защо едни хора са по-щастливи от други? Защо са по-успели, защо нещата винаги им се получават? Може би е късмет, може би е съдба, а може би е просто въпрос на нагласа и… правилно поведение! Затова се отървете от няколко много вредни навици , които пречат на щастието ви.

1. Спрете да общувате с хора, които сриват самочувствието ви! Особено, ако всячески се мъчите да ви харесат.

2. Спрете да живеете в миналото. Не може да го върнете, нито да го поправите.

3. Спрете да се опитвате да контролирате всичко. Никой не е успял, вие също няма да успеете.

4. Спрете стремежите си да угодите на всички!

5. Не се страхувайте да поемете риск. В крайна сметка, по-добре да опиташ и да не успееш, отколкото никога да не си опитал.

6. Научете се да казвате „Не“ и „Не мога“!

7. Спрете да мислите „Ама, какво ще кажат хората?“ Хората ВИНАГИ ще говорят, без значение до колко ще съобразявате действията си с тяхното мнение.

8. Спрете да прекарвате свободното си време между четири стени. Оставете компютрите, изгасете телевизорите и излезте навън!

9. Спрете да се тъпчете с боклуци! Те съвсем не са „сладката страна на живота“.

10. Спрете да събирате ненужни вещи! Изхвърлете всичко, което не ви е влизало в употреба повече от година.

11. Спрете да се оплаквате! Никой не ви е виновен за каквото и да било. Вие сами сте взели решение да се доверите, да постъпите по даден начин или да се обвържете с определени хора.

12. Спрете да се мръщите! Не знаем дали позитивното мислене  със сигурност ще помогне да ви се случват хубави неща. Но със сигурност знаем, че отрицателното няма да помогне!

13. Спрете да съдите! Всеки си има своята история, своята истина и своя начин на мислене. Вие също!

mall359.com

Публикувано изображение

Има едно мощно упражнение, което е доста просто и аз започнах да използвам преди много години.
Който и да съм се срещал по пътя си, било то лично човек или насекомо, първата мисъл, която допускам, по отношение на това същество е: " Желая ти щастие!" Но най-важното е, че тази идея, наистина трябва да бъде първата:
" Желая ти щастие".

"Тази мисъл напълно ще промени това, което се случва между вас и този човек. Казвам това изхождайки от личен опит.
Понякога е много трудно, когато срещнете врага, когато се окажете лице в лице с неочаквано трудна и тежка ситуация...
Преобразувайте егото, отпуснете се, превърнете в Любов.
"ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ! "

Опитайте и ще видите колко много ще се промени всичко във вашия живот."

Ричард Гиър

beu.bg

Публикувано изображение

Има едно мощно упражнение, което е доста просто и аз започнах да използвам преди много години.

Който и да съм се срещал по пътя си, било то лично човек или насекомо, първата мисъл, която допускам, по отношение на това същество е: " Желая ти щастие!" Но най-важното е, че тази идея, наистина трябва да бъде първата:

" Желая ти щастие".

"Тази мисъл напълно ще промени това, което се случва между вас и този човек. Казвам това изхождайки от личен опит.

Понякога е много трудно, когато срещнете врага, когато се окажете лице в лице с неочаквано трудна и тежка ситуация...

Преобразувайте егото, отпуснете се, превърнете в Любов.

"ЖЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ! "

Опитайте и ще видите колко много ще се промени всичко във вашия живот."

Ричард Гиър

beu.bg

При мен това не действа.

:(

При мен това не действа.

:(

Защо да не можеш? Аз преди изпитвах гняв и ярост като видя определени хора, и да ти кажа в началото трудно се борех срещу тея чувства, ама там ми грекашта. Тайната е да не ги отричаш, а да ги изживееш по някъв начин и после те бавно се превръщат в полезни емоции. 

Винаги мисля пожелавам най-хубавото, на които и да е било, дори на, както се вика, баш душманина. Трудно се преодолява вътрешното его :) Но не е невъзможно.... 

Защо да не можеш? Аз преди изпитвах гняв и ярост като видя определени хора, и да ти кажа в началото трудно се борех срещу тея чувства, ама там ми грекашта. Тайната е да не ги отричаш, а да ги изживееш по някъв начин и после те бавно се превръщат в полезни емоции. 

Винаги мисля пожелавам най-хубавото, на които и да е било, дори на, както се вика, баш душманина. Трудно се преодолява вътрешното его :) Но не е невъзможно.... 

Не съм от хората които изпитват ярост, мразят и желаят злото на враговете си, напротив.

Живота ми доказа правотата на една велика личност, в чиито съвети не се вслушах преди време.

Човек не бива да допуска в близкото си обкръжение неподходящи хора, защото колкото повече любов им праща, толкова повече омраза му връщат.

Златен съвет! :wors:

Всичко това може да се постигне и с игнорирането на неприятните хора, винаги запазвайки една идея готовност за реакция. Игнорирането не винаги означава отричане на чувствата. Човек може да бъде в чудесна хармония със себе си и света и докато има готовност да реагира на врага, без това да го напряга или да се превръща в самоцел. Но пък да пожелая щастие на човек, който ми мисли злото, за да постигам някакъв надценен баланс и вселенска хармония, ми се струва прекалено. Точно в името на запазване на вселенската хармония, не е полезно да се правим на по-католици от папата. 

Не съм от хората които изпитват ярост, мразят и желаят злото на враговете си, напротив.

Точно! Но това може да се постигне и без да обичаме врага си и да му пожелаваме щастие.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Merryl не чак толкова прекалено де(ше ми светне ореола), то принципно враговете не би следвало да си ти в обкръжението, което си е вид игнориране. Говорех за случайна среща с тях  след разочарование. :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Merryl не чак толкова прекалено де(ше ми светне ореола), то принципно враговете не би следвало да си ти в обкръжението, което си е вид игнориране. Говорех за случайна среща с тях  след разочарование. :)

Това, което научих в този живот е, че враговете винаги са в близкото ни обкръжение.  :) 

Говорех за случайна среща с тях  след разочарование. :)

ами те тогава вече са в графата Никакви и следователно не се изпитват и никакви чувства

:)

...то принципно враговете не би следвало да си ти в обкръжението, което си е вид игнориране. Говорех за случайна среща с тях  след разочарование. :)

Преди години имах приятели съседи, които ми навредиха толкова, колкото могат да навредят само близки хора - много.

Когато разбрах истината ми беше много неприятно да ги срещам (навярно защото се чувствах предадена и омърсена), но вече не изпитвам никакви чувства, срещайки ги почти всеки ден. Поздравявам ги с усмивка и продължавайки пътя си почти веднага забравям, че съм ги срещнала.

Да са живи и здрави, благодарна съм, че те вече не са част от живота ми. :)

п.п. Ако бях по-предпазлива и не толкова доверчива, нямаше да отворя сърцето си за хора, чието място не е там.

Вече си знам урока. :)

Преди години имах приятели съседи, които ми навредиха толкова, колкото могат да навредят само близки хора - много.

Когато разбрах истината ми беше много неприятно да ги срещам (навярно защото се чувствах предадена и омърсена), но вече не изпитвам никакви чувства, срещайки ги почти всеки ден. Поздравявам ги с усмивка и продължавайки пътя си почти веднага забравям, че съм ги срещнала.

Да са живи и здрави, благодарна съм, че те вече не са част от живота ми. :)

п.п. Ако бях по-предпазлива и не толкова доверчива, нямаше да отворя сърцето си за хора, чието място не е там.

Вече си знам урока. :)

Хората, които преминават през живота ни, независимо какви са, са неслучайно -

те са за да си научим уроците.

Хората, които преминават през живота ни, независимо какви са, са неслучайно -

те са за да си научим уроците.

Да, важно е да научим уроците си и да не повтаряме стари грешки.

Но за съжаление повечето от нас допускаме грешката да приемаме за втори, че и за трети път хора, които са ни наранили, таейки надеждата, че са се променили.

Уви, хората, които са способни да причинят болка другиму не се променят.

Тези, които са ни причинили страдание със сигурност ще го направят пак, и ако искаме да постигнем баланс и вътрешен мир трябва да прекъснем връзката си с тях категорично и завинаги, колкото и каквото да ни струва.

И да ги пуснем да плуват да си учат техните уроци.

Без нас.

• 1 месец по-късно...

Как да променим света: 10-те правила на Махатма Ганди

10472780_865946990084656_223327374874771

"Разликата между това, което правим и това, което бихме могли да направим, е достатъчна за решаването на повечето проблеми в света."

"Не бива да губите вярата си в човечеството. Човечеството е като океан: ако няколко капки от океана са мръсни, това не означава, че целия океан е замърсен."

"Ако нямах чувство за хумор отдавна щях да съм се самоубил."

"Любовта е най-мощната сила, която е присъща на света, и най-скромната, която човек може да си представи."

1. Промени себе си

"Ти трябва да бъдеш промяната, която искаш да видиш в света!"

"Нашето величие като човешки същества не е толкова във възможността да променяме света - това е мит на атомната ера, - а е в това, че сме в състояние да променим самите себе си."

2. Контролът е във вас

"Никой не може да ме нарани без мое разрешение."

3. Простете и забравете

"Слабият не може да прости. Опрощението е качество на силния!"

"Око за око и скоро целият свят ще ослепее."

4. Действайте! Без действия няма да стигнете до никъде

“Един грам практика струва повече от цял тон с проповеди.”

5. Обърнете внимание на сегашния момент

“Не искам да предвиждам бъдещето. Загрижен съм само за настоящето. Бог не ми е дал контрол върху следващия момент.”

6. Всеки е човек

“Аз съм обикновен човек склонен към грешки, както всеки друг смъртен. В същото време признавам, че имам смирението да изповядам грешките си и да преразгледам постъпките си.”

“Неразумно е да бъдеш прекалено сигурен в мъдростта на един човек. Здравословно е да си напомняш, че и най-силния може да прояви слабост, както и най-мъдрия може да сгреши.”

7. Постоянствайте

“Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.”

8. Виждайте доброто в хората и им помагайте

“Аз виждам само добрите качества у хората. Тъй като самият аз не съм безупречен, не бих си позволил да изпитвам недостатъците на другите.”

“Човек е толкова велик, колкото е работил за добруването на своя ближен.”

“Предполагам, че някога лидерството е означавало мускули, но днес то означава да можеш да се разбираш с хората.”

9. Бъдете на мястото си, бъдете автентични, бъдете истинската си същност

“Щастието е тогава, когато това, което мислиш, това, което казваш и това, което правиш, са в хармония.”

“Винаги се стремете към пълна хармония на мисли, думи и действия. Винаги се стремете към изчистване на мислите си и всичко останало ще бъде наред.”

10. Продължавайте да растете и да се развивате

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.”

Махатма Ганди

https://www.youtube.com/watch?v=AYNbOLSr7u8&feature=youtu.be

Грег Брейдан говори за това, как всички сме свързани.
Как една древна мъдрост и знание са премахнати и забравени от нашата религия и вярвания.
За това как съвременната наука чак сега започва да разбира и признава тези древни знания.

Как една древна мъдрост и знание са премахнати и забравени от нашата религия и вярвания.

За това как съвременната наука чак сега започва да разбира и признава тези древни знания.

Що се отнася до вътрешния свят и тяло на човека - сигурно има нещо вярно ! 

Виждали сме и виждаме какви ли не "нечовешки" изпълнения....просто не познаваме собствените си възможности.

Обаче що се отнася до външния свят , колкото и да сме част от него , ама много скептично съм настроен .

Иначе е убедително ! Изглежда много научно !

Но посочените "като факти" дали не са спекулация някаква ?

Представяш ли си иначе , ако беше вярно , какви знайни и незнайни нелепости щяха да бродят по белия свят? Като тази , излекувана от рак чрез "квантова механика" , не чрез какво да е !  :)

Пък тези от ЦЕРН и НАСА - ряпа да ядат !.... :)

Мен ако питаш , прави се , тече опит по създаване на една , отговаряща на днешните реалности нова религия....Нещо което не е лошо с оглед на днешното време !

От една страна даже е необходимо за да върне вярата на хората , този път в Човека (не в Бога).

От друга страна , както и с предишните религии , тъкмо тези които трябва , едва ли ще си седнат на задниците .

Обратно !

Ще получат едно ново и по-мощно средство за управление и манипулация на общественото съзнание.

Тук я няма така лелеяната романтика и наивност която лъха в по-горните от твоя постове , но това е животът...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Не, не е вярно. Има ги, но ние не ги виждаме, защото не ги разбираме и не разбираме, защото мерим всичко по себе си. В този смисъл и по тази причина даденото изказване на Грег Брейдън е спекулация и манипулация на нашето невежество.

"... защото Ти си, Който принасяш и си принасян, Който приемаш и си раздаван, Христе Боже наш, и наТебе с безначалния Твой Отец, с Пресветия, и благия, и животворящ Твой Дух въздаваме слава, сега и винаги, и во веки веков."

-  от св. Литургия

....

Емилио Салагари е написал най-добрите си романи (за Сандокан примерно) без да мръдне от дома си.... :)

Ученият прекарващ живота си в лабораториите и т.н......Вярно е , че съзнанието им (не тялото) броди къде ли не и не си седи "у дома"....

Нима смисълът на техния живот е с друго предназначение ?

Много полу-истини (ограничени сами в себе си до определен частен случай) или откровенни неистини се изписват тук без необходимите уточнения .

Представяйки нещата по подразбиране , разбирайки ги буквално , се създават множество предпоставки за влизане в заблуда . И слушай после цитати като доказателство на дадена теза ! :)  ....пък били те и изречени от велики умове... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.