Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ключът към баланс и вътрешен мир

Featured Replies

Смисълът на написаното от теб, Ангеле, е че няма смисъл. :D  Можеше да кажеш нещо за деня и нощта, изгревите и залезите, но не и че слънцета залязва на земята.

Много ми е интересно като качвате символа на ин и ян - тайдзи-ту, доколко разбирате какво означава.

Почетете малко в гугъл и после може и да поговорим.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Отговори 704
  • Прегледи 101k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много ми е интересно като качвате символа на ин и ян - тайдзи-ту, доколко разбирате какво означава. Почетете малко в гугъл и после може и да поговорим.

Ох, и затова щяла да ме светва! :D

Ще ти дам аз едно преобладаване :D

Ти сега с "кедрозвъните" и колегата-астроном ли ще спориш? Индженерка някаква.

Ей, как убаво го е казал Мегре:

"Бог е междупланетен разум, интелект. Той не се намира в единна маса. Половината му е в нематериалния свят, Вселената. Това е комплекс на енергиите. Втората му половина на частички е разпръсната на Земята. Във всеки човек тъмните сили се стремят да блокират тези частички." :ohmy:

Правилно предложи Бадр тази тема да стане от важните в раздела. Култова е отвсякъде.

Ти сега с "кедрозвъните" и колегата-астроном ли ще спориш? Индженерка някаква.

Ей, как убаво го е казал Мегре:

"Бог е междупланетен разум, интелект. Той не се намира в единна маса. Половината му е в нематериалния свят, Вселената. Това е комплекс на енергиите. Втората му половина на частички е разпръсната на Земята. Във всеки човек тъмните сили се стремят да блокират тези частички." :ohmy:

Правилно предложи Бадр тази тема да стане от важните в раздела. Култова е отвсякъде.

И защо сега го демотивираш колегата? :D  Нека си мисли, че съм паднала от крушата!

Никакъв приятел не си :(  ще те кажа на другарката, тъй да знаеш :D

Обаче аз наистина мисля да оставя "вселенските" светлини да си светят и да огряват земята, защото има-няма след 8 часа слънцето ще вземе да залезе и... мани-мани :D 

...

Изключително добре е казано!

... защото има-няма след 8 часа слънцето ще вземе да залезе и... мани-мани :D

...и няма да стане нищо! :)

Заради вас вече няма да си обличам черния анцунг :( ...може да стана негативен

Изключително добре е казано!

Само да уточня за протокола, че това са думи на въпросния Мегре, който е основател на култовата общност или по нашему секта "Анастасия". Горе дадох линк към статия от сп. "Сега". Явно вече става обичайно в раздел "Психология и психотерапия" да се пропагандират подобни неща. След Ошомошо и преподобния Мун, за който ни разказа някъде Ауми, сега и това...

Цитирам от същата статия:

"Основоположник на култа на "кедрозвъните", както ги наричат в Русия, е бившият фотограф от Новосибирск Владимир Мегре (Пузаров). През 1994 г. начинаещият предприемач при пътешествието си по река Об среща красивата русокоса отшелница Анастасия, която

се разхожда

полугола в тайгата

Девойката е опитомила вълците и мечките наоколо и си играе с тях като с домашни любимци. "Храни се с кедрови орехи, някаква трева, горски плодове и гъби. Гъбите яде само сушени - подчертава Мегре. - Сама никога не събира нито гъби, нито орехи, не готви и даже запаси за зимата не прави. Всичко приготвят живеещите в тези места катерички." Анастасия притежава невидим лъч на добротата, чрез който може да лекува и да премества хора от разстояние. "Звяр ли е или човек?", пита се пътешественикът до втората нощ, когато съблазнява отшелницата и тя забременява."

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Само да уточня за протокола, че това са думи на въпросния Мегре, който е основател на култовата общност или по нашему секта "Анастасия". Горе дадох линк към статия от в. "Сега". Явно вече става обичайно в раздел "Психология и психотерапия" да се пропагандират подобни неща. След Ошомошо и преподобния Мун, за който ни разказа някъде Ауми, сега и това...

Вера и Ванга винаги са твърдяли, че Бог е енергия и в нас има божествена искрица. Друг е въпроса, че някои злоупотребяват с това и създават секти, нали? 

Що се отнася до раздел "Психология и психотерапия", да те питам аз какво търсят тук Тъмни материи и енергии на Вселената?

Хайде да се връщаме по темата!

:)

• Автор

Само да уточня за протокола, че това са думи на въпросния Мегре, който е основател на култовата общност или по нашему секта "Анастасия". Горе дадох линк към статия от сп. "Сега". Явно вече става обичайно в раздел "Психология и психотерапия" да се пропагандират подобни неща. След Ошомошо и преподобния Мун, за който ни разказа някъде Ауми, сега и това...

Цитирам от същата статия:

"Основоположник на култа на "кедрозвъните", както ги наричат в Русия, е бившият фотограф от Новосибирск Владимир Мегре (Пузаров). През 1994 г. начинаещият предприемач при пътешествието си по река Об среща красивата русокоса отшелница Анастасия, която

се разхожда

полугола в тайгата

Девойката е опитомила вълците и мечките наоколо и си играе с тях като с домашни любимци. "Храни се с кедрови орехи, някаква трева, горски плодове и гъби. Гъбите яде само сушени - подчертава Мегре. - Сама никога не събира нито гъби, нито орехи, не готви и даже запаси за зимата не прави. Всичко приготвят живеещите в тези места катерички." Анастасия притежава невидим лъч на добротата, чрез който може да лекува и да премества хора от разстояние. "Звяр ли е или човек?", пита се пътешественикът до втората нощ, когато съблазнява отшелницата и тя забременява."

Защо във всичко виждате само негативизъм?

:ohmy:

Какво лошо има в това което казва Мегре, или Ошо, или който и да е духовен учител?

Явно проблемът е във вашия телевизор, както казва Ангел.

Какво лошо има в това което казва Мегре, или Ошо, или който и да е духовен учител?

Точно това се опитвам да обясня, Ауми. Няма лошо в много неща, които тези хора казват. Те са казвани в продължение на векове от мнозина. Лошото е това, което каза Ангел.

Друг е въпроса, че някои злоупотребяват с това и създават секти, нали? 

Затова проверявай източниците, които цитираш.

Инак, утре може да цитираш и Хитлер, щото и той сигурно е казвал и някои хубави неща.

• Автор

Точно това се опитвам да обясня, Ауми. Няма лошо в много неща, които тези хора казват. Те са казвани в продължение на векове от мнозина. Лошото е това, което каза Ангел.

Затова проверявай източниците, които цитираш.

Инак, утре може да цитираш и Хитлер, щото и той сигурно е казвал и някои хубави неща.

Би ли казал, каква е разликата между религия и секта?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Да, казал е. Има сполучливи цитати ...и разбира се, че не всичките. :)

От всеки можеш да научиш нещо - Адолф Хитлер - Цитати

Ми, бачо, няма абсолютен критерий за истинност, има само относителни такива. Всеки критерий е ограничен до предмета, с който се занимава. Отделно, че всеки критерий е правилен в зависимост от съответната опитност, извън която спокойно може да не бъде валиден.

И отново стигаме до нагласите. Каквито са нагласите ни, такъв е и света, който виждаме. Йога се занимава точно с корена на нещата - нашите нагласи, идентификации, мисли, идеи, васани или самскари, както и това, с което ги различаваме.

Всичко, което някога е било сътворено, измислено, изфабрикувано е плод на тези нагласи. Светът ни се състои от нагласи, защото ние живеем в умовете си. Малцина успяват да вдигнат завесата на самскарите си и да се осмелят да видят какво има или няма от другата страна. 

Малко изостанах в темата , ама така ми се наложи.... :(

"Огледай се , ослушай се и ако не иде влак - премини !"..... :)

От къде идва тук нагласата , от какво е породена ?

От вътре на вън или обратно ?

Ако е от вътре на вън , дали би била адекватна ?

Бе , вярно е че може да се затичаш или пък да се поспреш според вътрешните си нагласи , ама все пак влакът си е влак ! :)

И тук му е мястото за избор на критерии , какъв да бъде той.

Значи нещата са обвързани , ама влакът си е по-важен !

Казано по научному , определящ е влакът , а решаващ е човекът .

За това ми е думата !....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор
Публикувано изображение

Седемте навика на щастливите хора

1. Не се безпокоят за това, какво мислят другите за тях.
Те никога не позволяват на негативно настроените хора да повлияят на тяхното самочувствие. Каквото и да казват тези хора, то се оттича от тях както водата от водните птици.

2. Винаги и във всичко виждат плюсове.
Във всяко нехубаво нещо има нещо хубаво. Ако не им се удава да открият положителна страна в ситуацията, такива хора я създават сами. ...

3. Винаги са дружелюбни.
За щастливите хора не е важно как изглеждате или откъде сте. Всичко, което им е нужно – още един човек, редом с който могат да се смеят и да бъдат щастливи. Затова хората са привлечени от тях.

4. Усмихват се.
Усмивките и смехът са неизменна черта на щастливите хора. Ако не се смеете и усмихвате, значи Вие не изпитвате действително щастие.

5. Живеят в настоящия миг.
Те взимат всичко каквото могат от всяка минута и от всеки ден, който имат. Те не чакат веселието, те създават веселието тук и сега.

6. Отблъскват неприятностите.
Щастливият човек ще отблъсне от себе си неприятността. Просто ще забрави за нея и ще продължи напред, защото всичко е временно.

7. Смеят се в лицето на страха.
Щастливите хора изпитват страх, но в повечето случаи не го показват. Шегуват се, за да повдигнат своето настроение и настроението на другите, за да се чувстват по-спокойни.

• 2 месеца по-късно...

Ключът към баланс и вътрешен мир...

Ударението е върху вътрешен. Балансът е вътрешен, мирът е вътрешен и ключът е вътре в човека. А колкото до външното:

"Когато е студено, бъди студът. Когато е горещо, бъди горещината."

Толкова за външното.

А пък то вътрешното е такова каквото си го избере човек. Толкова е просто.

Сега, ако трябва да бъда откровен, като четох темата нагоре, малко се нервирах, дори се гнервирах, както е казал Карлсон, който имаше гащи с перка. Но не защото не съм открил ключа, а защото си позволих да се гнервирам. Чувствата са за това, за да се чувстват. И отрицателните тоже. Защото, какво са положителните емоции, ако не съществуват отрицателните, с които да ги сравним.

А за ключът. Какво за ключът. А, да. Ами аз го казах по горе. ИЗБОРЪТ е ключът. Избирам вътрешният мир. И имам вътрешен мир. Просто е, но няма да се повтарям повече, за да не излезе, че съм прост.

ПП

Забравих да цитирам някой от великите мислители в свое оправдание, задето си позволявам хумористични нюанси. Темата е сериозна, а аз търся смеха. Еми Нилс Бор, кой друг. 

“Има неща, които са толкова сериозни, че трябва да се надсмеете над тях.” 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Ключът към баланс и вътрешен мир...

Ударението е върху вътрешен. Балансът е вътрешен, мирът е вътрешен и ключът е вътре в човека. А колкото до външното:

"Когато е студено, бъди студът. Когато е горещо, бъди горещината."

Толкова за външното.

А пък то вътрешното е такова каквото си го избере човек. Толкова е просто.

Сега, ако трябва да бъда откровен, като четох темата нагоре, малко се нервирах, дори се гнервирах, както е казал Карлсон, който имаше гащи с перка. Но не защото не съм открил ключа, а защото си позволих да се гнервирам. Чувствата са за това, за да се чувстват. И отрицателните тоже. Защото, какво са положителните емоции, ако не съществуват отрицателните, с които да ги сравним.

А за ключът. Какво за ключът. А, да. Ами аз го казах по горе. ИЗБОРЪТ е ключът. Избирам вътрешният мир. И имам вътрешен мир. Просто е, но няма да се повтарям повече, за да не излезе, че съм прост.

ПП

Забравих да цитирам някой от великите мислители в свое оправдание, задето си позволявам хумористични нюанси. Темата е сериозна, а аз търся смеха. Еми Нилс Бор, кой друг. 

“Има неща, които са толкова сериозни, че трябва да се надсмеете над тях.” 

Значи, хората постигнали вътрешен мир, са мирни и външно.

Бихме могли да кажем, че ако има мир в душите на хората - ще има и мир в света.

Значи, хората постигнали вътрешен мир, са мирни и външно.

Бихме могли да кажем, че ако има мир в душите на хората - ще има и мир в света.

Хипотетично да. Не вярвам да е възможно напълно. И все пак, колкото повече хора са постигнали вътрешен мир, толкова по добро място за живеене става света.

Хипотетично да. Не вярвам да е възможно напълно. И все пак, колкото повече хора са постигнали вътрешен мир, толкова по добро място за живеене става света.

В света ще има мир, само ако всеки един човек се опита да постигне вътрешен мир и баланс.Хората са прекалено невротизирани и озлобени. Когато вътре в човека кипи злобата и нервността, няма как това да не избие и навън.Но всичко идва от неосъзнатостта на хората. Децата от малки трябва да се учат на любов и да се обграждат с любов. Всички проблеми в света са породени от липсата на любов.

Редактирано от Nickita (преглед на промените)

Тя е без ръка, той е без крак...Тя се казва Ма Ли (Ma Li) а той - Жай Сяовей (Zhai Xiaowei). Техният танц "Hand in Hand" разтърсва всеки, който го види, нищо, че е заснет преди повече от 4 години.Историята на Ма Ли и Жай Сяовей е драматична - тя е пример за силата на човешкия дух и вдъхновение за всеки, изгубил надежда.Ма Ли на 19 години е талантлива професионална балерина, но след автомобилна злополука се налага да ампутират едната й ръка. В този тежък момент я изоставя приятелят й, след като разбира, че младото момиче ще остане инвалид. Това още повече срива психически Ма Ли и тя решава,че всичко, което до този момент е постигнала рухва и че живота й вече няма смисъл. Прави опит за самоубийство, за щастие неуспешен поради бързата и навременна намеса на родителите й, върнали се ненадейно по-рано в къщата.Жай Сяовей никога не се е занимавал със спорт, нито с балет. Бил е обикновен работещ млад човек, докато един ден една от работните машини не смазва крака му.Налага се ампутация на целия крак и младия мъж остава инвалид. Но той не се предава духом и започва занимания с различни видове спортове. Така един ден се запознава с Ли в балетна група.Тя е професионалист, той - начинаещ. Двамата започват да тренират заедно всеки ден, сутрин от 8.00 вечер до 23.00 ч. За този танц "Hand in Hand" всеки един елемент е бил трениран хиляди пъти. Двамата се явяват на известния международен танцов конкурс на CCTV през 2007 г. в Китай.Стигат до финал и сред 7 000 претенденти печелят второто място и специалната награда на публиката.

pik.bg

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Самонаблюдение и себепознание. Това е ключът.

И да смирим егото си. ;)

• 2 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Аз медитирам с чаша в ръка... Става ли така?

хм,

Аз медитирам с чаша в ръка... Става ли така?

Може и да става за временно избиване на стреса. Същевременно, би ли ми казал дали смяташ, че е нормално за тема в научна секция(Психология и Психотерапия) да се избива за пореден път в посока религии, езотерики и други подобни(богове, духове, чакри, мантри и други шменти капели) :)

Същевременно, би ли ми казал дали смяташ, че е нормално за тема в научна секция(Психология и Психотерапия) да се избива за пореден път в посока религии, езотерики и други подобни(богове, духове, чакри, мантри и други шменти капели) :)

Краткият отговор - НЕ. Дългият отговор - Разбира се, че не. Но нещо има склонност в темите от по-долната част на форума да се прелива от раздел в раздел. От определени лица, които си знаят своето, все летачите, чакрите, извънземните, кармите и т.н им са виновни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.