Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Просто препоръчвам FE серията на Olympus като добро бюджетно решение за любители-фотографи като мен, които не искат килограмов апарат на врата си.

Не виждам в момента никой да си търси "бюджетно решение". Но като гледам снимките ти, мисля, че си овладял възможностите на апаратчето си. Не знам имаш ли представа колко повече можеш да постигнеш, ако имаш добра оптика, ръчни настройки, стабилизация, и RAW формат.

Не ти говоря за DSLR, а нещо например от SP серията на Olympus. За това, което предлагат, 400 гр. с батериите е напълно поносимо.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте искам да попитам има ли нещо по-добро от Canon A470 за тези пари?

Понежем скоро обмислям покупка на някое сапунерче, а не разбирам много. Благодаря.

Canon A470

За тия пари май си прав, че няма по-изгодна фотокамера.

Прегледах други и попаднах на този. Хубави отзиви се чуват за него. Как мислите.

Panasonic-а е по-малък, по-лек, с по-хубав дисплей, но според мене качеството на снимките няма да е добро колкото на канончето. Също и за носене ще е по-удобен от тухличката.

Ами за този какво мислиш :|

Гледам сензора на дисплея е 1.8 , което знам, че е добре докато при другите два е 2.5

SAMSUNG S830

Самсунг ме дразнят с някои неща, които съм установил за други видове техника. Нямам впечатления от фотоапаратите им. На спецификации всичко е добре. Голяма матрица, на обектива пише Шнайдер, приятен дизайн. Мисля, че канона е по-добре. Поне 2 години би трябвало да те изкара. S830 е много евтин, това му е силната страна.

Значи от горните кой най-добре ще прави видеоклипове защото ще го ползвам и за това, не само за снимки :)

Редактирано от sarokal (преглед на промените)

Сега гледах тестови клипове във Youtube на Канона и прави страхотни клипове. Да не казвам какви снимки си намeрих из Гугъл. Доволен съм от това, което видях и ще взема него. Благодаря за помоща. :P
  • 4 седмици по-късно...

Качеството на една снимка не зависи единствено от зуум-а и мегапикселите. Не видях тук някой да спомене за скороста на затвора , светлочуствителноста , баланса на бялото, стабилизацията(неща от които качеството на снимката зависи до голяма степен) :) anatoliman , Оly-тата хич не са лидерите в производството на фотоапарати и фотоаксесоари. Лидерите са Никон и Канон (всеки фотограф или човек разбиращ от фототехника ще ти го каже) , чак след тях се нареждат Олимпус и Пектакс (които също са доста добри). В високия клас апарати (DSLR)Олимпус не е чак толкова купуван заради някои малки кусурчета които в последствие прерастват в проблеми за фотографа , също така и цените на ZUIKO обективите... А относно "кучите марки" нещо по-куче от FujiFilm няма. Полароид едно време бяха лидери в моментната фотография (предполагам всеки е виждал апарат който почти веднага вади снимката на хартиен носител от "задното си джобче"). Всеки апарат прави хубави снимки ако знаеш как да го ползваш... А момчето което иска съвет какъв апарат да си вземе - Canon PowerShot A1100 IS или Olympus u850SW (s850sw). Аз снимам с професионални DSLR апарати , но разполагам и с 2 сапунерки (горе посочените) и имам прекрасни впечатления от тях. Железни са :beer:

Не видях тук някой да спомене за скороста на затвора , светлочуствителноста , баланса на бялото, стабилизацията(неща от които качеството на снимката зависи до голяма степен)

Споменават се :huh: , но не им е тук мястото. Има си отделна (важна) тема за избор на фотоапарат, в съответния раздел.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, т.к. не разбирам от фотоапарати... някой би ли дал съвет за марка/модел за цена 400-420 и такъв за 600-620лв. макс... Ще съм благодарен за конкретни модели... Благодяря :)

Здравейте, т.к. не разбирам от фотоапарати... някой би ли дал съвет за марка/модел за цена 400-420 и такъв за 600-620лв. макс...

Ще съм благодарен за конкретни модели...

Благодяря :D

Примерни предложения:

400-420: Panasonic TZ3/TZ4

600-620: Sony H20/H50, Panasonic FZ18/TZ6, Olympus SP-565, Fujifilm F200EXR, Canon SX110/SX120 , Nikon L100 ...

• 1 месец по-късно...

аз съм твърдо за Канон, перфектно качество съответстващо на класа разбира се :yanim:

Сега гледах тестови клипове във Youtube на Канона и прави страхотни клипове. Да не казвам какви снимки си намeрих из Гугъл. Доволен съм от това, което видях и ще взема него. Благодаря за помоща. :whist:

Честито!Пусни после малко снимки.Ама ако се окаже ,че не стават като тия дето си гледал в нета-не се притеснявай.В началото е така.Като разбереш каква е разликата между сензор и дисплей и още доста други неща ,че разбереш и защо не трябва да вярваш на всичко дето виждаш и четеш в мрежата. :biggrin:
  • 2 седмици по-късно...

А аз реших да си продам изгодно новичкия апарат, за който съм писал в темата, тъй като си намерих (дано да стане) Fuji F30, и обмислям да си взема Pentax K20.Какво ще кажете?

Здравейте, т.к. не разбирам от фотоапарати... някой би ли дал съвет за марка/модел за цена 400-420 и такъв за 600-620лв. макс...

Ще съм благодарен за конкретни модели...

Благодяря ;)

Вземи си това и изобщо няма да съжаляваш за избора:

http://www.sony.bg/product/dsc-w-series/dsc-wx1

Спечелил награда на EISA за 2009-2010

Редактирано от archibal (преглед на промените)

Вземи си това и изобщо няма да съжаляваш за избора:

http://www.sony.bg/product/dsc-w-series/dsc-wx1

Спечелил награда на EISA за 2009-2010

Рево на фотоапарата (със снимки) - http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=97

Цена в България - 699 лв.

За тези пари не си заслужава. А и човекът си търси до 600-620 лв.

Вижте каква оферта открих-дори с доставка+данъци идва около 750 лв, а за тия пари най-мното един смотан D40 да си взема...В БГ е около 400 лв отгоре.Какво мислите?

Вижте каква оферта открих-дори с доставка+данъци идва около 750 лв, а за тия пари най-мното един смотан D40 да си взема...В БГ е около 400 лв отгоре.Какво мислите?

Остава да кажеш К20 за какви пари ти предлагат,но предполам говориш за втора ръка.Сонито е добро но предвиди и бъдещите разходи за обективи.Защото съм сигурен ,че качиш ли се тоя влак няма да искаш вече да слезеш. :)

Не, чисто ново е.К20 струва повече, отколкото в БГ.Вчера минах през "Photosynthesis", и поразпитах.Убедиха ме, че Nikon правят апаратите с най-малко шум.CRop-овете в dpreview също ме убедиха.Но, когато направиха няколко снимки с Nikon D90, а после Nikon D300...Извинявай, бате, че ти разкатах фамилията, каза D300...Разликата беше толкова огромна, че дори и аз я видях!Снимайки щанда, едни черни слушалки с уплътнения на ушите, D90 ги изкара странно черни, със съвсем леко синкавеене, а на D300 ясно си личеше всичко, нямаше мазане....И двете снимки бяха на ISO1600.Ако някога си взема D$LR, ще е заради високото ISO.Още на дисплея на апарата видях грамаданската разлика, и не бе нужно да я кача на компютър.Според консултанта, взема ли си D300, в близките 10 години хич няма да ми трябва смяна на апарат.Видях и D300s, който снима и видео.На D90 видеото е голям боклук, уверявам ви, 3 години съм се занимавал с професионална видеообработка, за допълнителни парици.Не съм видял снимки на A300, който е А200+life view, според dpreview.Но нов, с кит-ак обектив идва на цената на скъпа сапунерка.Мога да си взема него, и некоя компактна сапунерка, която снима hd video с добро качество, тъй като DSLR е голям, и място за сапунерката винаги ще има в чантата/раницата.Другият вариант е да броя около 450 лв за Fuji f31fd.Вижте сравнението за А200, както и останалите сравнения в ревюто тук, моля.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Да ама във вагона 24 МП фулфрейм са скъпи билетите все още.

А наливането на пари в фотоапарати с половин матрица и "скопени" обективи за тях, не е особено разумно занимание за хора които няма да изкарват пари от снимки.

Някой да ти е забранил да си купуваш обективи за фулфрейм?Това си е чиста инвестиция,особено ако го намериш изгодно.Имам си фулфрейм с матрици за еднократна употреба,а 24 МП не знам за какво са ти ,освен ако не си решил да правиш билбордове.А рано или късно мойте хора ще пуснат и фулфрейм цифрово тяло,даже си мисля,че ще стане догодина още.Твоя приятел Слончо продава даже един страхотен обектив ,дето и за фул и за халф фрейм става.Е и цената си му я бива,ама това е Цайс все пак. :)

Ebay има чудесни предложения...Използвано тяло (мале, звучи като женичка) D300 за около 1000 долара...Чиста далавера...После спестявам за един обектив 18-200, да речем, колкото и да го плюят, и си щракам с пръсти...D300s има видео, и звучи като сън, но се събуждаш от видеото...с ръчен фокус...W T F Публикувано изображение

предлагат ми този фотоапарат за 160лв но без зарядното.

Искам да знам струва ли си?

Ebay има чудесни предложения...Използвано тяло (мале, звучи като женичка) D300 за около 1000 долара...Чиста далавера...После спестявам за един обектив 18-200, да речем, колкото и да го плюят, и си щракам с пръсти...D300s има видео, и звучи като сън, но се събуждаш от видеото...с ръчен фокус...W T F Публикувано изображение

Фикстул, Д300 е сватбарски апарат,избират го защото е здрав и надежден,но зависи и колко пъти му е сработил затвора.Едва ли в Ebay споменават на колко кадъра е тялото,а и да пишат как ще го провериш?Никон правят един малък трик,на който доста им се връзват клиентите-НЕФ -а е софтуерно обработен от самото начало,не е чист РОУ файл,има добавено изостряне и шумоподтискане.

Поне така твърдят канонците,които между другото са във възторг от новия Канон 7Д.Ама той освен че бил много добър,май си е доста скъп.Та ако си решил да си вземаш сериозно ДСЛР,моя съвет е да си вземеш ново тяло,а обективите вече може да са втора ръка-там съотношението цена качество ми се струва по-приемливо.Е, ако спечели от тотото джакпота,тоя проблем няма да го имаш. :cool:

предлагат ми този фотоапарат за 160лв но без зарядното.

Искам да знам струва ли си?

За нов апарат ли говорим или за втора ръка?И как смяташ да го ползваш без зарядно?

Ако е нов -става.При тоя клас апарати,особени разлики между различните марки и модели почти няма,а и да има някакви са несъществени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.