Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Дъщеря ми се казва Златка, така, че да стоят. Не, че с жена ми си нямат друго, но не изпитват острата нужда да го носят.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тъй като по презумция Бог е всесилен и всеможещ, е погрешно да се изброяват за Него качества, защото така бива принизяван, заради невъзможността да нито да бъдат изброени всички, а отделно че качествата са категория притежаваща степенуване. Как се степенува Абсолюта? Иначе Дявола може да бъде задоволен като основният му враг е принизен в качествена система, така че хич не се учудвам, защо иудеите правят така. Защо обаче Бог да е "ваша правда" вече е напълно неясно, след като всички сме хора и сме Божии чеда. Да не би да сте го приватизирали нещо, а? Ако бяхме имали късмета навремето Бог да не се смили над Ной, а ако не се лъжа и по-късно над Лот, сега въобще можеше и да няма иудеи. Освен ако оспорите съответните части от Завета...Били сте много непослушни навремето, и явно това не се е променило особено. Вече се чудя, ако тъй или иначе Второто пришествие дойде, да не се окаже в действие именно и само над иудеите(като за света се има предвид обетованата, а не цялата земя), ако такова пришествие въобще има, след като намеквате с имената(или титлите) давани от вас(как смеете да го правите) на Бог, който явно искате да бъде за вас запазена марка, макар че дали на него служите? Малко...всъщност доста объркано се получи и вероятно може да не бъда разбран правилно. Обаче поне поставените въпроси са горе-долу ясни и имайки предвид "над 2000-те книги в личната ми библиотека"(всъщност не помня дали точно в твоята са толкова или на друг колега ама ми са върти в главата, че или в тази или в друга тема беше нещо такова споменато :) ) би трябвало да си в състояние да отговориш...може би? П.П. Ако нещо съм объркал, нека да бъда извинен като атеист, защото не съм напълно наясно с Библията в цялост( то кой ли е) и си пиша колкото да не заспя в тази тема. П.П.2. Ама къде избяга, обсъждането на темата поставена в заглавието? :rolleyes:

Евреите не са приели Христос защото той предлага нови Божи заповеди. А според Божиите заповеди дадени от Бог на Мойсей те не трябва да се променят. Не знам евреите да отричат, че Христос е евреин. Тайната вечеря е празнуване на Песах – еврейския Велик ден. Но след като евреин промени Божиите заповеди той престава да е евреин. Еврейството е начин на живот. Всеки може да стане евреин. Но не може да има евреин – християнин.те са искали да направят задължителни за християните обрязването, съботата, различните ограничения в храната, посещаването на синагогите. Смятали са, че след като Христос е излязъл от старозаветните, законови рамки и е дал спасение не само на еврейския народ, но и на останалите народи на земята, редно е юдейският закон да присъства, макар и частично, в християнския закон.бог им каза да обърнат внимание на Моисеевия закон, тъй като той предвижда, че за дълго време те няма да го разберат духовно и правилно!но това е божия план за спасението на езичниците„Ерусалим ще бъде тъпкан от народи докато се Изпълнят времената на езичниците.” (Лука 21: 24,б Римляни 11:11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост. 15 Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите? 16 А ако първото от тестото е свето, то и цялото засяване е свето; и ако коренът е свет, то и клоните са свети. 17 Но, ако някои клони са били отрязани, и ти, бидейки дива маслина, си бил присаден между тях, и си станал съучастник с тях в тлъстия корен на маслината, 18 не се хвали срещу клоните; но ако се хвалиш, знай, че ти не държиш корена, а коренът тебе. Йоан 4 защото спасението е от юдеите. диалог между християни и юдеи не е имало никога!но valkiria1 ако не се нерви може да ни помогне да разбереме по добре стария завет,в смисъл,че когато човек не познава еврейския бит,история,начин на мислене много трудно може да се ориентира в доста неща!

Всъщност Христос не знам дали променя заповедите сведени на Моше на билото на Хорив и дали всички или само някои, но и да го е направил, не е в качеството му на човек, а на същност на Бога, с която Той се е представил на хората в плът и страдал и жертвал я, пред себе Си за спасението на хората от греховете(които, до тогава са били извършени тях) и пример за праведен живот, с напътствия за начина по който трябва да се живее, за да не се трупат нови грехове. Това което е по-скоро тревожно, е че нямаме оригинала на описанието на живота и напътствията, а променена версия удобна на висшите духовници, съгласувана помежду им на Първият Вселенски събор, а вероятно променяна и преди това и по-късно също.

И сега;след туй прозрение остава да се появи Митьо ;да те покани в жакузито;да ти покаже питоня и да ти обещае кариера в някоя чалгаджийница дето ще ти пъхат в деколтето банкноти с различен номинал.Виж сега ;драга;ако случайно си се заглеждала по картините на ДА Винчи;ще видиш ;че женското лице е изчистено от тежък грим и еоставено да грее със собствената си натурална красота. ако някой път се намериш в Ломбардия в градчето Сароно;влез и разгледай църквата "Санта Мария деи Мираколи" там има удивителна икона на Мадоната и в нея е обезсмъртен образа не на Нешка Робева ;а на красавицата Симонета.Когато Луини;ученикът на Леонардо търсил своя прототип за образа на Мадоната;той попада на Симонета.Тя става негов модел.Между тях пламва страстна любов.Резултата е : една прекрасна Мадона и един световно известен ликьор/това като опровержение на писаното от теб за любовта и икономиката/Симонета създава уникалното питие ползвайки за него плода от бадемовите дървета в имението си.Бадем ..като горчивината в любовта;кайсия символ на топлата плът и сладоста от първата им целувка;черен карамфил като косата на любимия;виеща се обелка от зелена ябълка;да напомня за греха;който изпитала в обятията му и жълт пламък на лимон като слънцето в любовта им.Ето така съчетавайки сладкото и горчивото една жена изразила чувствата си към любимия.Ако имаш път;отбий се ;виж и изпий една чаша Амарето.

Уважаеми;

знам;че харесваш китките на Ленчето и нейната пуйезия.Обаче в случая и правиш лоща услуга.Написаното просто потвърждава това което твърдя и аз :tongue2:

Хубава работа.Хайде стига се излага така тотално..нали от СЗ знаете ;че Йешуа ще дойде като Месия и Спасител..нещо ти превъртат чивиите :tongue2: Преди два поста ;ти се съгласи с мен че СЗ са пророчествата;а НЗ са изпълненията..даже ми се изрепчи;че те са се сбъднали..тоест дошъл е Божия син.Хайде сега пак да те приканя да ми покажеш къде в СЗ /който е основата / се казва ;че Ел Шадай ще прати своя син на земята.Къде Ел Шадай казва ;е ще бъде едно със този свой син?Къде точно е споменато името на Иисус като чакания божи син??

Айде стига въртя фустани;;чакам точен отговор с точни цитати :tongue2:

Бабати случайно да не се казва Сребрина?? :tongue2:

Продължаваш да мислиш с реброто си. Разбери, че това е кост без мозък.

Продължаваш да мислиш с реброто си. Разбери, че това е кост без мозък.

Ако следваме тази логика, то и Адам, след като е направен от кал, също няма мозък, защото в калта също няма мозък., но оттук пък ясно се вижда, кой Човек е по-съвърешн дали този, който е направен от кал - Мъжът, или този, който е направен от човешки материал - Жената. Разбира се, че по-съвършен Човек е Жената!

Ако следваме тази логика, то и Адам, след като е направен от кал, също няма мозък, защото в калта също няма мозък., но оттук пък ясно се вижда, кой Човек е по-съвърешн дали този, който е направен от кал - Мъжът, или този, който е направен от човешки материал - Жената. Разбира се, че по-съвършен Човек е Жената!

Тази сутрин гримира ли се ?

Уважаеми;

знам;че харесваш китките на Ленчето и нейната пуйезия.Обаче в случая и правиш лоща услуга.Написаното просто потвърждава това което твърдя и аз :tongue2:

-----------------------------

Валкирия, уважавания от мен калифорнийски ай-ти специалист, който ти, не е ясно защо, наричаш "Ленче" НЕ Е автор на посочения от мен трактат, а моя приятел Скептика. Това говори, че не си правиш труда не само да вникнеш в това, което после безотговорно критикуваш, но дори не го четеш. Явно кавгата е това, което ти доставя удоволствие тук и с това си поведение можем спокойно да те имаме за наш си "форумен трол" - така се наричат този тип потребители.

Язък, защото на моменти пишеш смислени неща, но после ги съсипваш с непредизвиканата си агресия и дори бруталност.

Аз казах ХАУ

..за това;че троицата е измислена от хората;

Може би ще ви улесня всички, ако задам въпрос - можеш ли да посочиш едно нещо, което не е измислено от хората, т.е.което не е преминало през твоите представи и думи?

Създаването на света!!!!!!!!!!!!!!!!!

всесилен и всеможещ са качества..ти защо ги изброяваш;не принизяваш ли така Абсолюта?? :tongue2:

Представката "все" ги изважда от качествата, ако бяха качества щяха да са ограничени примерно до: "той е силен и може да вдигне 50 килограма, което обаче дава възможността над този да има по-силен, който да вдигне 100кг." Докато теоретично все-лена = без-крайност. Всъщност донякъде си права ,защото едното, което си избереш, примерно всеможещ, е напълно достатъчно, за да няма нужда да се използува каквото и да е друго понятие, със или без представка. Именно това ме кара да се чудя на цялата система на наименования с която наричата Бог, който практически не би трябвало да има име, понеже имената(с може би някои изключения), също произлизат от качествени категории или от професии, а не са просто съчетание на звуци.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Създаването на света!!!!!!!!!!!!!!!!!

Правилният отговор е на въпроса "можеш ли да посочиш едно нещо, което не е измислено от хората, т.е.което не е преминало през твоите представи и думи?" е "не".

Правилният отговор е на въпроса "можеш ли да посочиш едно нещо, което не е измислено от хората, т.е.което не е преминало през твоите представи и думи?" е "не".

Логика ли търсите у колежката . Това е въпрос за победителя в Менса тестовете и иска все пак да се замисли човек.

..я вземи си отвори очото :tongue2: :tongue2:

Третото, вероятно. Така току взели да ми се открият свещените текстове и може и двете да се запишем на уроци при Михаел Лайтман.

Логика ли търсите у колежката . Това е въпрос за победителя в Менса тестовете и иска все пак да се замисли човек.

Чак пък. Аз само заради Троицата рекох да направя опит :whist:

пита се чия е математиката ??

Това е въпросът на въпросите и дори този за смисъла на живота е много по-лесен, понеже е решен именно с използуването на математика. Сега трябва да разберем на кой е, и дори какво точно е математиката. Всички ние можем, кой повече или по-малко успешно, да работим с нея, но повечето "ни работят" (и)чрез нея. Да се надяваме, че поне едно от откритията, които ще бъдат споделени от фондацията, е именно отговор по отношение на математиката!

В Старият Завет основната тема е Божието единство. Това е, че Израел постоянно е бил заобикалян от народи, които са вярвали в много богове. Има някои стихове в еврейските Писания, които са един вид сянка на по-късното Божие откровение като Триединен. (Битие 1:2; Съдии 13:5; Псалм 51:11). Освен това, понякога Бог използва първо лице множествено число, когато говори за Себе Си: Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; (Битие 1:26) И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; (Битие 3:22) Нека слезем и там да разбъркаме езика им, (Битие 11:7)

Уважаеми Вал;

понеже си проспал повода;затова не ти е ясно.Чудя се обаче;защо ти се "обиждаш" вместо него.Както виждам калифорнийския ай ти специалист не рИве от тази работа..май само теб те бърка :tongue2: Още повече;че един човек може да бъде уважаван и без да е ай ти специалист който работи в Калифорния;та не виждам последното да е повод да уважавам или не някой.Пък и вЕрвай ми;този специалист не е единствения който "виждам" в живота си;че чак толкова д асе шашкам..направи си справка с подписа ми.

Аз къде твърдя такова нещо?? :tongue2: Май вие не си давате труда да доизчитате постовете ми.

напротив;напротив........затова писах;че точно писаното от Скепсис потвърждава това което казвам..за това;че троицата е измислена от хората;нещо което уважаемия от теб ай ти специалист отрича .. и точно ти;който май не следи постовете;вместо да му помогнеш го "забиваш".Ти хубаво се изказваш вместо него;;ама не разбрах защо :tongue2:

и аз казвам -два пъти хау.

пп припомни ми къде съм обещала да галя някой с перце и да му подавам и другата си бузка когато "удари" или обиди?Ти драги Вал; си ми на "контра" още от първия ти пост към мен тук..да ти припомня ли???

Понеже на едно място се афишира от гилдията на знаещите;кажи ми сега уважаеми Вал..къде в НЗ пише като ти ударят едната буза да подадеш и другата????.Надявам се вместо теб;да не отговори уважаемия ай ти специалист.. :whist:

иначе да видиш ;че нямам злопаметно сърце поздравявам с песента "Я надуй дядо кавала" :wink12: ...из цикъла "Хайдути"

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=yTRymjM7m_k

-----------------

Е, кавала ще пропусна :ph34r:

Позволих си да коментирам Вашето поведение във форума, а не иудейските вярвания.

Позволих си, щото това ми е работата - да не допускам постовете да излизат от рамките на добрия тон, колкото и широки да са тези рамки.

Вашите излизат, при това често.

Затова официално Ви предупреждавам да не използвате вулгарни изрази и да не обиждате другите участници. :mad:

Обикновено наказанията не се повтарят, а се увеличават! Не се коментират решенията на екипа, което е нарушение на правилата на форума!

Разправят, че едно време Аполон свикал в Делфи 7-те гръцки мъдреци, заедно с Катон и Сенека, чийто съвет трябвало да реши как човекът да бъде спасен от нещастното положение, в което се намира.

Талес предложил в гърдите на всеки да се пробие дупка и да се постави там стъкло, през което да се виждат лицемерието и пороците, и така да бъдат те отстранени от света.

Солон предложил собствеността да се раздели по равно между всички.

Хилон иска да бъдат премахнати от света златото и среброто, ужасни метали, виновни за много злини на човечеството. Клеовул обаче ги защитава и предлага вместо тях да бъде иззето желязото, за да не могат хората да водят войни.

Биас предлага да бъде преустановен всякакъв контакт между нациите, като се разрушат мостовете, планините бъдат направени непроходими, а корабоплаването бъде напълно забранено.

Препоръката на Катон е да бъдат премахнати жените, като Бог изпрати нов потоп - който обаче да погълне само тях, - а след това нареди нещата така, че мъжете да могат да се възпроизвеждат сами :ph34r:

На това предложение - цялата компания отговорила с най-голямо неудоволствие и го сметнала за толкова отвратително, че всички единодушно се проснали на земята и замолили Бог милостиво да благоволи да запази прекрасната раса на жените” (какъв абсурд!) (бележката е на Де Куинси! - не е моя, въпреки, че не споделям абсолютно мнението му :tongue2: ) и да спаси света от втори потоп.

Накрая се наложило предложението на Сенека; което било това - от членовете на всички съсловия да се състави едно общество, чиято цел да е общото благополучие на хората и тази цел да бъде преследвана в строга тайна. .... :whist:

не мисля,че има разминавания,защото според вас кое е по правилно да се каже-Бог го възкреси или сам се възкреси! Йоан 1:1-14 В начало беше Словото; и Словото беше у Бога; и Словото беше Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това стана чрез Него; и без Него не е станало нищо от това, което е станало. В Него беше животът и животът беше светлина на човеците И светлината свети в тъмнината; а тъмнината не я обхвана. Яви се човек, изпратен от Бога, на име Йоан. Той дойде за свидетелство, да свидетелства за Светлината, за да повярват всички чрез него. той не беше светлината, но дойде да свидетелства за Светлината. Истинската Светлина, която осветява всеки човек, идваше на света. Той беше в света; и светът чрез Него стана; но светът не Го позна. При Своите Си дойде, но Своите Му не Го приеха. А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии чеда, т. е. на тези, които вярват в Неговото име; които се родиха не от кръв, нито от плътско пожелание, нито от мъжко пожелание, но от Бога. И Словото стана плът и живя между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина. Йоан повтаря по нов начин една друга история – историята за сътворението на света. Отначало Той е създал света чрез Своето Слово. Сега изпраща това Слово, което е Исус Христос, в света. Той е създал живота и светлината. Сега Исус, Който е живота и светлината влиза в света. Той се въплъщава и идва между хората. Както казва св. Ириней: “Бог стана като нас, за да ни направи като Себе Си.” Старото премина ето всичко стана ново.СМЪРТТА НЯМА НУЖДА ОТ ЗАКОН! старозаветният закон е бил даден на израелския народ, а не на християните. Части от този закон са били дадени, за да знаят израилтяните как да се покоряват на Бога и да водят живот, угоден на Бога (например, Десетте Божии заповеди). Други части от закона дават указания как да се покланят на Бога (жертвената система), а трети - просто, за да ги отличават от заобикалящите ги народи (правилата за това какво да ядат и как да се обличат). Никой от старозаветните закони не се отнася за нас днес. Като умира на кръста, Исус слага край на старозаветния закон (Римляни 10:4; Галатяни 3:23-24; Ефесяни 2:15). Вместо под старозаветния закон ние сме под Христовия закон (Галатяни 6:2), който гласи: “Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с целия си ум. Това е най-голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея е тази: ‘Да възлюбиш ближния си както себе си.’ На тези две заповеди висят целият закон и пророците” (Матей 22:37-40). Ако правим тези две неща, ние ще изпълняваме всичко, което Христос иска от нас: “Защото това е любов към Бога – да пазим Неговите заповеди; и заповедите Му не са тежки” (I Йоан 5:3). В новия завет ясно се дефинират греховете.Исус каза: "Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, блудство. Всички тия зли неща идват отвътре и оскверняват човека.” (Марк 7:21-23)Бог не е само за евреите,защото ИМА ЛИ ТВОРЕНИЕ БЕЗ ТВОРЕЦ? Вярно,че той дойде за "изгубените овце" на Израил,но също казва- Йоан 10:16 И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир. А притчата за блудния син как я разбираш?

....,защото ИМА ЛИ ТВОРЕНИЕ БЕЗ ТВОРЕЦ?

.

има - хипотезата ( вече превърнала се в теория) на Опарин и експериментите на Стенли Милър го доказват ;)

Накрая се наложило предложението на Сенека; което било това - от членовете на всички съсловия да се състави едно общество, чиято цел да е общото благополучие на хората и тази цел да бъде преследвана в строга тайна. .... :whist:

На кои хора да е общото благополучие и ако все пак в реалността има подобна лига, която да се грижи за общото благополучие, доколко адекватни на целта и доколко вече излизат действията извън нормите на хуманност? Дали целта е определена правилно и дали са оправдани използуваните средства. Нещо мисля въпросната лига или отделни нейни членове възгордели се, с властта която са приели, че да мислят и да се имат за нещо повече от хора, или че някои от останалите извън тази лига са нещо по-малко от хора?!

На кои хора да е общото благополучие и ако все пак в реалността има подобна лига, която да се грижи за общото благополучие, доколко адекватни на целта и доколко вече излизат действията извън нормите на хуманност? Дали целта е определена правилно и дали са оправдани използуваните средства. Нещо мисля въпросната лига или отделни нейни членове възгордели се, с властта която са приели, че да мислят и да се имат за нещо повече от хора, или че някои от останалите извън тази лига са нещо по-малко от хора?!

Може и да си прав - кой знае :)

Проблемът с тайните общества е точно в това, че са тайни.Ако се знаеше какво правят, кои са членовете им, какви са методите , средставата и целите им - нямаше да са тайни, а позьорски, не ли ?

Има някои учени, които мислят да минат без Бога и приказват и разсъждават за това, дори пишат книги, но когато езикът им творят такова пусторечие, сърцето им говори друго. Те се надуват да се представят като невярващи в Бога, но много е съмнително дали окончателно успяват в това пред своята съвест.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.