Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Ай сеа, женомразци таквиз. А мъжа( който наричате Бог, ако приемем, че не е фикция) да не би да не си е отмъстил на жената..като я е осъдил всеки месец да се гърчи в неистови мъки по 10 дни и да се чуди в коя дупка да се завре от болка и гадост, а? А? Егаси изрода значи! Ако го хвана ще му завра реброто няма да казвам къде..

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ааа, значи ти да си добре, а тя как да е? :nono:

Това па къде го видя да съм го написал? Пише "да си живеем"! Множественото число адресира блаженството и на мъжете, и на жените! Специално за теб - да и на двата свята!

Ай сеа, женомразци таквиз....

Не мразим никой. За равнопоставеност сме. Друг искаше едните да се обожествяват от другите. Мхм...

...А мъжа( който наричате Бог, ако приемем, че не е фикция)...

Дали е мъж или не, не е дадено на нас да знаем...

...да не би да не си е отмъстил на жената..като я е осъдил всеки месец да се гърчи в неистови мъки по 10 дни и да се чуди в коя дупка да се завре от болка и гадост, а?

А?

Егаси изрода значи! Ако го хвана ще му завра реброто няма да казвам къде..

Ами тя защо послуша лукавата змия и яде от плода от забраненото дърво? Сега щяхме да си седим на спокойствие в градината на Едема и да се радваме на духовните си сили и липсата на каквито и да било мъки. Мхм...

Ми историята в книжката е такава. Змията е наказана за лукавството си да се влачи без крака по земята. Жената е наказана за любопитството си да дава нов живот с мъка . Мъжът пък, е наказан за небрежната си доверчивост, с това да търпи щуротиите на жена си. Всеки с наказанието си и всеки с мъките си...

Ми историята в книжката е такава. Змията е наказана за лукавството си да се влачи без крака по земята. Жената е наказана за любопитството си да дава нов живот с мъка . Мъжът пък, е наказан за небрежната си доверчивост, с това да търпи щуротиите на жена си. Всеки с наказанието си и всеки с мъките си...

Каквито и да ги говориш от Стария зявет, в Наше време, без жената мъжът е кръгла нула. А, мъжът остава без жена, тогава когато отказва върховенството й и не се отнася към нея, като към богиня.

:) И не подкукоросвай, и не подмамвай събратята си в загубена - напълно неуспешна кауза. :)

Как съм с метофорите сега?

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Каквито и да ги говориш от Стария зявет, в Наше време, без жената мъжът е кръгла нула.

Колкото жената не може без мъжа, толкова и той без нея не може! И така върви от време оно, да не могат един без друг и да се търсят, в радост и злочестие, в охолство и мъка. Така, както човека не можа да живее сам в градината на Едема, та помоли Господ да му сътвори другар. Така и жената не можа да живее сама в греха си, та привлече и човека в него, за да живеят заедно и да споделят трудностите. Всекиму каквито са отредени...

...А, мъжът остава без жена, тогава когато отказва върховенството й и не се отнася към нея, като към богиня.

:) И не подкукоросвай, и не подмамвай събратята си в загубена - напълно неуспешна кауза. :)

Многобройни са пътищата на грехопадението! Подмамвайки човека, жената го накара да яде от ябълката и той биде изгонен от рая, така и ти ги подмамваш да нарушават заповедите на завета, като обожествяват човешко същество, но цената за това ще бъде персонална и много по-висока!

Ясно, Darkterminal, за мен лично блаженство няма да има нито на земята, нито на небето. Може и да има, но само, ако си мълча и трая, и проиема, че не съм човек, а същество създадено от човека. Е, аз не си мълча ....

И казваш: "За равнопоставеност сме.", и правиш първата крачка към обожествяването на жената - издигаш я от мястото й по-долу от мъжа и я поставяш на място, равно до това на мъжа и така от човешко същество я превръщаш в човек.

А, като казваш: " ... мъжът е наоказан да търпи щуротиите на жена си " правиш втарата - превръщаш я от човек в богиня.

Е, точно това искам и аз!

Ясно, Darkterminal, за мен лично блаженство няма да има нито на земята, нито на небето. Може и да има, но само, ако си мълча и трая, и проиема, че не съм човек, а същество създадено от човека. Е, аз не си мълча ....

И казваш: "За равнопоставеност сме.", и правиш първата крачка към обожествяването на жената - издигаш я от мястото й по-долу от мъжа и я поставяш на място, равно до това на мъжа и така от човешко същество я превръщаш в човек.

А, като казваш: " ... мъжът е наоказан да търпи щуротиите на жена си " правиш втарата - превръщаш я от човек в богиня.

Публикувано изображение

Ми тя жената, си е богиня(-та)...от Вилендорф. Ай сиктир от такива богини. То бива да е крушовидна формата, ама чак пък толкова...Явно жените (или някои от тях) още си живуркат в (далечното)минало|то, с мечти за матриархат, докато уж се борят за равноправие?

Марея, откъде ти хрумна, че ревнивото божество е жената :no-no:

Имах предвид Яхве, а той е двуполов, и името му точно това означава - JHWH, Jah-Eve, битие под формата на мъже-женско, като в случая визирах Израел. Но както и да е, лаф да става. Надявам се, че плашат гаргите.

Serpentarius, окото на Дангма се отваря след извървяване на дълъг път и той минава през чертозите на скръбта и илюзиите.

"Ако ти кажат, че можеш да станеш Архат само ако престанеш да обичаш всичко съществуващо, кажи им, че това е лъжа."

" Ще се въздържаш от дейност ли? Не, не така ще достигне душата ти Освобождение. За да се достигне Нирвана трябва да се придобие самопознание, което е дете на действената любов." - "Гласът на Безмълвието" - там доста се споменават "Доктрината на Окото и "Доктрината на сърцето".

Публикувано изображение

Ми тя жената, си е богиня(-та)...от Вилендорф. Ай сиктир от такива богини. То бива да е крушовидна формата, ама чак пък толкова...Явно жените (или някои от тях) още си живуркат в (далечното)минало|то, с мечти за матриархат, докато уж се борят за равноправие?

Публикувано изображение

Има и друга богиня - Афродита - богинята на красотата.

Аз не мечтая за матриархат и не се боря за равноправие (имаме си достатъчно равноправие)

Аз искам мъжете да боготворят жените си.

1. Има и друга богиня - Афродита - богинята на красотата.

......

2. Аз искам мъжете да боготворят жените си.

1. Тъй де, Венера от Вилендорф(Венера е поримченото име на гръцката богиня Афродита)

Ако трябва да сме реалисти, напълно неправилно именуване на въпросният тип статуетки съобразно тяхното датиране

2. Защото го желаят, или защото нямат друг изход?

Че кой па те кара да си мълчиш?

Жената е човек, точно толкова, колкото и мъжът! Следователно, даваш невалиден аргумент.

Щуротиите на жената са плод на нейната човешка същност. Следователно, трансмутацията която ти описваш липсва. Втори невалиден аргумент.

До тук 100% невалидна аргументация.

Със същия успех можеш да поискаш от утре Земята да се върти на обратно!

Има и друга богиня - Афродита - богинята на красотата.

Аз не мечтая за матриархат и не се боря за равноправие (имаме си достатъчно равноправие)

Аз искам мъжете да боготворят жените си.

Боготворят се божествата, жената както се разбрахме е човек! Нелепо е да се боготвори човек...

Че кой па те кара да си мълчиш?

Жената е човек, точно толкова, колкото и мъжът! Следователно, даваш невалиден аргумент.

Щуротиите на жената са плод на нейната човешка същност. Следователно, трансмутацията която ти описваш липсва. Втори невалиден аргумент.

До тук 100% невалидна аргументация.

Със същия успех можеш да поискаш от утре Земята да се върти на обратно!

Боготворят се божествата, жената както се разбрахме е човек! Нелепо е да се боготвори човек...

Darkterminal, приказките ти в този пост започват да излизат от естествената логика за потдържане и водене на спор (дискусия) и твърде много се доближават до караници по пазари, махленски дувари и комшийски балкони. Този тип "спорове" (разговори) ми е твърде чужд и много, много неприятен, затова той остава без отговор от моя страна.

Darkterminal, приказките ти в този пост започват да излизат от естествената логика за потдържане и водене на спор (дискусия) и твърде много се доближават до караници по пазари, махленски дувари и комшийски балкони. Този тип "спорове" (разговори) ми е твърде чужд и много, много неприятен, затова той остава без отговор от моя страна.

За да кажеш, че спориш, трябва да предоставиш някакви смислени аргументи, чиято логическа линия да детерминира позицията ти като валидна. Ти не успя да дадеш нито един такъв, докато всеки от моите постове е логически издържан, в контекста в който е поставен. Жената е човешко същество и да се боготвори е лишена от логика прищявка, в както и да го погледнеш.

Лека Нощ

1. Тъй де, Венера от Вилендорф(Венера е поримченото име на гръцката богиня Афродита)

Ако трябва да сме реалисти, напълно неправилно именуване на въпросният тип статуетки съобразно тяхното датиране

2. Защото го желаят, или защото нямат друг изход?

1. От Древногръдската богиня на любовта и красотата Афродита и от бог Ерес (от гр. избор) ражда бог Ерос, богът на любовта, според Платон, на красотата. ( още в Древна гърция са направили връзката любов - красота, които вървят ръка за ръка, като не забравяме за за всеки човек скрасотата има негово си точно определение) "Въпросният тип статуетки" изобразява богинята (-ите) - майка (-и) в различните митологии. И, сега си давам сметка, че в Древногръдската митология няма богияна на майчинстгвото или просто аз не знам за нея. Но знам, че за философите, в Др. Гърция жената -майка не е била в обсега им на умотворство и, може би, затова ...

Майчинството деформира жената и това е факт, а дали я прави по-грозна, или по-красива е въпрос на субективна гледна точка.

2.Защото го жоелаят.

За да кажеш, че спориш, трябва да предоставиш някакви смислени аргументи, чиято логическа линия да детерминира позицията ти като валидна. Ти не успя да дадеш нито един такъв, докато всеки от моите постове е логически издържан, в контекста в който е поставен. Жената е човешко същество и да се боготвори е лишена от логика прищявка, в както и да го погледнеш.

Лека Нощ

Аз не искам да споря с теб, това е.

Лека нощ!

1. От Древногръдската богиня на любовта и красотата Афродита и от бог Ерес (от гр. избор) ражда бог Ерос, богът на любовта, според Платон, на красотата. ( още в Древна гърция са направили връзката любов - красота, които вървят ръка за ръка, като не забравяме за за всеки човек скрасотата има негово си точно определение) "Въпросният тип статуетки" изобразява богинята (-ите) - майка (-и) в различните митологии. И, сега си давам сметка, че в Древногръдската митология няма богияна на майчинстгвото или просто аз не знам за нея. Но знам, че за философите, в Др. Гърция жената -майка не е била в обсега им на умотворство и, може би, затова ...

Майчинството деформира жената и това е факт, а дали я прави по-грозна, или по-красива е въпрос на субективна гледна точка.

2.Защото го жоелаят.

За "културният" елит на Елада положението не е било особено различно от това в древен Рим, разбирай секса е бил важен а не последствията, нямало е особено значение с кой го правиш...Всъшност не е съвсем така. Хомосексуализмът е бил доста разпространен, има рисунки на елинска керамика на тези теми. Разбира се, желаните обекти на секса не е като да са вече "деформираните" от майчинството жени.

Въпроса е дали и за какво се борим с телесните форми, като уж ще надарят с перковски изобретения от някаква фондация, между които може да има и такива, с които да си наместваме телесата в елегантни пропорции, още докато се телепортираме(?) от една точка на планетата на друга за същото време(какво също време?)?

Ние положихме основите на промяна в хода на развитие на човечеството и в следващите месеци ще го доведем до край

Края на света ли?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Любовта често е лишена от логика...омразата още повече!

Любовта е отдаване и приемане. Отдаване на себе си и приемане на отсрещния - такъв какъвто е. Любовта обаче, не е изискване за това как да бъдеш приеман ти самият (примерно като бог или богиня). Това е малко по-различна категория. Тук е намесен егоизма, за разлика от алтруистичната любов...

Аз не искам да споря с теб, това е.

Лека нощ!

Защото не намираш разумни аргументи!

За "културният" елит на Елада положението не е било особено различно от това в древен Рим, разбирай секса е бил важен а не последствията, нямало е особено значение с кой го правиш...Всъшност не е съвсем така. Хомосексуализмът е бил доста разпространен, има рисунки на елинска керамика на тези теми. Разбира се, желаните обекти на секса не е като да са вече "деформираните" от майчинството жени.

Въпроса е дали и за какво се борим с телесните форми, като уж ще надарят с перковски изобретения от някаква фондация, между които може да има и такива, с които да си наместваме телесата в елегантни пропорции, още докато се телепортираме(?) от една точка на планетата на друга за същото време(какво също време?)?

Аз, Марея, казвам това:

Неее, коренно различно е ... В Др.Гъция много добре се е знаело и се държало сметка с кого и за какво правиш секс. Собствените жени са строго охранявани и с тях мъжете в повечетго случаи са правели секс, когато са искали да имат деца и са имали някаква согурност, че детето, което ще роди собствената им жена е тяхно. А, иначе са ппавели секс с хетерите, обаче, те никак не са били "лесни" , самостоятелни, умни, образовани и за разлика от другите жени, които са били нещо като, да не кажа направо - крави за разплод са имали права, равни на тези на мъжете (да се разхождат сами, да седят на една маса, по време на пирове и тържества, наравно с мъжете и да учавстват в техните разговори и спорове ) и са се "пускали" на този, когото изберат. Не случайно бащата но бога на любовта Ерос е бог Ерес (избор)

Слайдрум:

Края на света ли?

Неее ...

Аз казах: " Аз искам мъжете да боготворят жените си.".

Ти попита: " Защото го желаят или защото нямат друг идход?".

Аз отново отговарям: "Защото го желаят!".

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Неее ...

Аз казах: " Аз искам мъжете да боготворят жените си.".

Ти попита: " Защото го желаят или защото нямат друг идход?".

Аз отново отговарям: "Защото го желаят!".

Някога е имало жени, които...всъщност и сега има в някои места по света, които са омъжени далеч не по любов, а по сметка от своите родители. Нямам идея дали в миналото и/или и сега няма места по света в които това да правят и с мъжките рожби. Така че, колко точно любов и желание за боготворене има примерно в тези връзки. Аз не знам как е положението в "родната" страна на тази фондация "Кеше" с браковете и какво точно е отношението на мъжете към жените, дали има някои религиозни групи, които се отнасят към жените все едно не са не богини, ами дори като да не са хора. Значи тези жени би трябвало да се борят да ги признаят за хора и признание че имат душа, а пък вие даже искате да сте боготворени. Не ви ли е хрумвало, че и ние мъжете можем да имаме подобна претенция към жените си - да ни боготворят?.

Не ви ли е хрумвало, че и ние мъжете можем да имаме подобна претенция към жените си - да ни боготворят?.

Ние ви боготворим, без да ни е хрумвало ...

sliderum, нали тази фондация имала технология за безплатна /почти/ енергия в неограничено количество?! Кому тогава е нужна скъпата и мръсна ядрена енергия?Е, значи мирният атом е само параван...

Фондацията си е поставила за цел първо да информира нациите за новите технологии, с което да даде възможност за равен страрт на всички (използвала е нова технология за защита) А, и доколкото разбирам новите технологии не са достатъчно разработени - призовават се учените да се запознаят с тях и да работят в тези нови технологични направления.

Аааа и аз това разправям ..хич не е хубаво дето християните обожествиха човешко същество и спретнаха от това цяла религия..в нарушение на Завета :tongue2:

Исус, макар и роден от жена, не беше същество човешко, а беше Син Божи! Заченат от Светият Дух, излязъл от утроба човешка, той беше същността на Господ (Матей 1, Лука 1, etc...) - неговото земно обиталище! За туй, ние християните боготворим Господ, но казваме че дохождаме до низпосланата ни милост, само чрез вярата в жертвата на синът Му - на неговия човешки облик!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.