Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Балансиране на мъжката и женската енергия

Една от целите на повечето духовни учения е постигането на обединение и хармония на противоположностите в материалния свят, при което се получава първоначалното божествено единство на духа, и човек достига до Бог. Практиките за постигане на това включват:

- задържане на вниманието в настоящия момент (миналото и бъдещето изчезват)

- активиране на въображението, вътрешното зрение (за овладяване и насочване на мислите)

- правилно дишане (зарежда с прана, жизнената енергия, пречиства и привежда в готовност тялото и съзнанието)

- постигане на баланс и хармония между мъжката и женска енергия, между приемането и отдаването

- неподвижност на тялото (позволява по-дълбоко и по-дълготрайно потапяне отколкото ако човек се движи)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Добро обяснение на мъжкото и женско начало, както и на цикличността в съществуването на Вселената, породена от взаимодействието между тези две сили. Те са двете страни на едно цяло - Бог:

Мъжката и женската енергия. Цикли в съществуването на Вселената.

Публикувано изображение

Скъпи мои приятели, за мен е голямо удоволствие да сме отново заедно. Толкова се радвам да бъда в компанията ви. Често сте склонни да гледате на мен и на подобните мене същества като на по-висши майстори, но ние не виждаме нещата по този начин. Ние гледаме на вас като на същества, които следват своя земен път в едно много смутно време, време на големи промени и забелязваме как израствате и се доближавате до вашето майсторство. Виждаме как сами се превръщате в майсторите, пред които понякога се прекланяте. И точно до това се свежда всичко – да откриете собственото си майсторство. Не следвайте майстори, попаднали при вас чрез някоя традиция, книга или нещо, казано от някого. Открийте вашето лично майсторство – в това се заключава всичко.

Днес бих желал да поговорим на тема, която идва от далечното ви минало – енергиите на мъжкото и женското начало. Това са стари енергии и в този момент с тях се случват много неща.

Първо искам да ви разкажа малко за природата на мъжкото и женското. Тези две енергии са различни аспекти на Единното. Следователно, в действителност те не са противопоставени една на друга или дуалистични, а представляват едно цяло – т.е. те са двете лица на една и съща енергия.

Мъжката енергия представлява насоченият навън аспект. Тя е онази част от Бога или Духа, която поражда външното проявление, която кара Духа да се материализира и да приема форма. Следователно, мъжкото начало притежава силна творческа енергия. Съвсем естествено е за мъжката енергия да бъде силно фокусирана и ориентирана към постигане на дадена цел. По този начин тя създава индивидуалността. Мъжката енергия ви позволява да отделите себе си от Единното, от Цялото и да се изправите сам, да изпъкнете като уникална индивидуалност.

Женската енергия представлява енергията на Дома. Това е енергията на Първичния Източник, на леещата се Светлина и чистата Същност. Тя е все още непроявената енергия, вътрешният аспект на нещата. Женската енергия е всеобгръщаща и океанична, тя не диференцира и не индивидуализира.

Сега, представете си, че женската енергия осъзнава едно движение вътре в себе си, едно леко безпокойство и желание за излизане навън, отвъд собствените си граници, излизане извън себе си за придобиване на опитности. Тя копнее за нещо ново, за приключения. И ето, към нея се приближава енергия, която отговаря на този копнеж. Това е мъжкото начало, която се поставя в услуга и помага на женското да се прояви и да добие материална форма. Мъжката енергия определя и придава форма на женската и чрез това взаимодействие, крайният резултат от енергиите може да бъде нещо съвсем различно. Може да бъде създадена нова реалност, в която всичко да бъде опознато и изпитано посредством вечно променящите се форми на проявлението.

Танцът на мъжкото и женското поставя на сцената един изпълнен с обрати спектакъл на сътворената реалност, на вашето творение. В този прекрасен спектакъл мъжката и женската енергия се боготворят една друга и празнуват своето сътрудничество и играта на единение. И така трябва да бъде. Тези две енергии си принадлежат една на друга, те са два аспекта на Единното и чрез обединяването си прославят онова радостно проявление, каквото трябва да бъде Сътворението.

Казано е, че крайното осъзнаване на това, което сте, единствената истина, която има значение е: АЗ СЪМ. И именно в тази мистична мантра тези два аспекта се сливат. АЗ крие в себе си мъжката енергия, СЪМ носи женската. АЗ ограничава и определя, то дава фокус, посока и индивидуалност: „АЗ, а не другия, точно АЗ”. А след това идва СЪМ. СЪМ е всеобхватна като океан. Тя представлява океана на Дома, женската енергия, неизчерпаемия източник, който не познава граници и разделение. Потокът и обединението са същността на женското начало. В АЗ СЪМ мъжкото и женското се срещат и в блаженство сливат енергиите си.

В сегашната история на човечеството има, а и преди нея е имало, противопоставяне между мъжкото и женското. Няма да навлизам в дълбочина до първопричината за този конфликт. Но във вашата история е имало отдалечаване на мъжката енергия от женската и е изглеждало сякаш са две противоположни сили. Символът ин-ян чудесно илюстрира реалното положение на нещата. В мъжкото винаги се съдържа женското ядро – така в черното има бяла точка и в бялото има черна. Но с течение на времето, тази мистична единност на мъжкото и женското били забравени и тези енергии станали противоположни една на друга като бяло и черно. Повече никой не виждал залегналото в основата им единство.

продължение...

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Често се възприемате като земни същества, които се отварят за духовното. Но ние виждаме нещата точно по обратния начин. Вие сте духовни същества, които се отварят за Земни опитности. Земята е една прекрасна дестинация, един скрит диамант, на който тепърва предстои да разкрие пълния си блясък. Тази планета е Обетованата земя!

Небето е вашето рождено място. Но вие не можете да се върнете към онова състояние на съзнанието, което помните като „Дома” или „Рая”, състоянието на чисто духовно съществуване. Приключението, наречено Сътворение, ви води към нови места и така вие постоянно растете и еволюирате към едно съвършено ново съзнание. И Земята играе основна роля в това пътешествие."

Публикувано изображение

Научих толкова много от Бог,

че вече не мога да се нарека

християнин, мюсюлманин, индус, будист или юдеин.

Истината сподели толкова много от себе си с мен,

че вече не мога да се нарека

мъж, жена, ангел или дори просто душа.

Любовта стана толкова близък приятел на Хафиз, че превърна всичко в пепел и ме освободи...

от всяка мисъл и представа, които умът ми някога е имал.

"Научих толкова много" от Даниел Ладински

по поемите на Хафиз, персийски мистик и поет

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Публикувано изображение

Мандала

На Санскритски думата - Мандала има две значения - Кръг и Център. Кръгът представлява видимият външен свят, и Центъра - вътрешният свят на тялото и душата. Мандалите са с формата на кръг. Използват се като символи за медитация, закрила и лечение.

Мандала - букв. диск; символно изображение в митологията на махаяна и ваджраяна на представите за трите тела на Буда. Във външен и вътрешен кръг е обхванато космическото цяло, свързаните от центъра четири посоки на света. В изработването на мандала с помощта на естествени материали (семена, листа и други жертвени дарове) будистите влагат цялото свое умение, но после заличават създаденото, с което удостоверяват разбирането си за преходност на света. Мандала е специален обект на медитация в будизма ваджраяна. По същество мандала носи символиката на квадратурата на кръга, или, казано на митологичен език, на вписаността на земното в небесното.

В традицията на тибетския будизъм мандалата бива възприемана както като модел на Вселената, която заобикаля човека, така и на Вселената вътре в него. В процеса на визуализация на мандалата, се постига осъзнаване на единството между външния и вътрешния свят, на свещеното пространство около и в човека.

Сътворението на материалния свят (в индуизма, тантра)

Сътворението на материалния свят. Един цикъл. Eтапите на разделението (еволюция) и след това връщането към първоначалното единство (инволюция). От книгата Yantra: The Tantric Symbol of Cosmic Unity от Madhu Khanna:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Санкхя

Философската система Санкхя (санскр. ??????, sa?khy?), означаваща число, е считана от мнозина за най-древна. Тя е била систематизирана от древния мъдрец Капила. Характерно за Санкхя е, че тя свързва съставните части на Няя и Вайшешика, отнасящи се до реалността, с Ишвара- Бога. Тази система е дуалистична, тъй като прави разлика между пуруша (върховното същество или съзнание) и Пракрти (изначалната природа).За основа на системата служат четирите Веди,Упанишадитете както и традиционните религии от Индия.

Една основна концепция във философската система Санкхя

и Веда е, че в развитието си, още от самото сътворение, природата

се стреми към хармония и ред. Започвайки съществуването си от

природни форми, в които духът не се изявява, тя постепенно се

самоусъвършенствува и чрез растенията, животните и човека все

по-силно и по-силно откроява неговото присъствие. Това

открояване на духа е най-силно при човека. Съгласно Санкхя,

индивидуалният дух може да бъде в различни стадии на

освобождение от Пракрити. Подобно на едно училище, в което с

всяка следваща учебна година се преминава в по-висок клас, така

и в универсума, с всяко свое прераждане, индивидуалният дух

все повече и повече се осъзнава и освобождава от кармата, и все

повече се приближава до Пуруша-Брахман. Така той неминуемо,

в безкрайността на времето, все някога достига до своето

последно, финално прераждане и се превръща в Брахман. В

своето последно телесно проявление индивидуалният дух е в

състояние “transcendo”, в състояние на преход на границата

между Реалността и Отвъдното (Битието и Небитието). В сутра

(І.24) за Ишвара се казва, че е освободен от кармична зависимост

– “klesakarma vipakasa (букв. страдание карма свободен)”.

Следователно, в духовното му развитие, за него е останала една

последна, единствена крачка, чрез акта на освобождение от

телесната си обвивка да прекрачи границата на реалността и да се

сублимира в Брахман.

Платон описва Сократ, като духовен учител, напълно

освободен от “Егото”. Душата му не се страхува от смъртта и след

осъждането му на смърт от атинския съд, очаква с копнеж

завръщането си в небесната родина, там където освободена от

оковите на тялото тя ще се слее с всеобщия дух.

Впрочем проблемът за контакта между хората и абсолютното

начало е разрешен по възможно най-добрия начин в

християнската митология с образа на Исус. Бивайки в състояние

на преход между две реалности, той е едновременно бог и човек,

дух и материя, духовен учител и водач – “Никой, кога и да е, не е

видел Бога; Еднородния Син, който е в лоното на Отца, той го

Изяви” (Йоан І.18); “... нито познава некой Отца, освен Синът и

оня, комуто Синът би благоволил да го открие” (Матея 11.27); “И

словото му стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме

славата му, слава като на еднородния от Отца, пълна с благодат и

истина” (Йоан І.14). Абсолютният дух е недостъпен за човешките

сетива. Единствено само духовен учител, който е на границата

между реалността и отвъдното може да свидетелствува за него. В

четирите евангелия дванадесетте апостоли многократно се

споменават като “ученици” на Исус, а самите те се обръщат към

него с думата “Учителю”. Исус Христос е техния духовен учител,

техния “гуру”. Съгласно Матея 5.48 той отправя категоричен

призив към тях: “И тъй бъдете съвършени и вие, както е

съвършен вашия небесен Отец”. Тази идея, като цел в живота на

християнина, е тъждественна с целта на Йога – стремежа на

йогинът да се превърне в Пуруша –Брахман, съвършен чист дух,

напълно освободен от веригите на “Егото”.

• 3 седмици по-късно...

Док, нещо виждам на няколко поредни страници последователни постове от един потребител, макар и с известна разлика във времето, не ти ли прилича на флуудване за основаване на нова секта, която ще бъде отцепена от официалният поглед върху религията, в най-скоро време?

Док, нещо виждам на няколко поредни страници последователни постове от един потребител, макар и с известна разлика във времето, не ти ли прилича на флуудване за основаване на нова секта, която ще бъде отцепена от официалният поглед върху религията, в най-скоро време?

чак флууд не може да се нарече, но с интерес наблюдавам постовете и активностите ;)

Конференцията на сатана

Сатана организирал световен конгрес на демоните. В обръщението си за откриването казал: “Не можем да опазим християните да не ходят на църква. Не можем да ги опазим да не си четат Библиите и да не знаят истината. Не можем дори да ги опазим от това, да бъдат спасени от Христос. Когато се свържат с Исус, силата ни над тях е разчупена.

Така че, оставете ги да ходят на църкви; оставете ги да си имат своите социални събирания, НО откраднете времето им, за да нямат време да развиват своето взаимоотношение с Исус Христос. Ето какво искам да направите”, – казал дяволът. – “Разсейвайте ги, за да нямат време през деня да поддържат жизненоважната си връзка с техния Спасител!”

.....................................................................................................

Въпросът е: Успешен ли е бил дяволът в схемите си за вашия живот? Вие отсъдете!!!

http://www.green.bg/...ес-на-демоните/

• 2 седмици по-късно...

Геолози установили кога е издъхнал Христос

Разпъването и смъртта на Христос са станали в петък, 3 април 33-а година от нашата ера.

Следователно всички спекулации около Христос са опровергани!

• 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Аз много много много искам, да ми паднат няколко милиарда в евра, долари или друга сравнително стойностна валута от небето или поне от някой оглупял мултимилиардер филантроп(може и Бил Гейтс да ми ги припише). Цял се разтапям от мисли за което, ама нещо не щат да се притеглят към мене, от огромната сила, с която мисля за тях ?! :D

Не го искаш достатъчно силно, затова не ти се получава :)

И, сега, сериозно: "Ако искаш нещо много силно, достатъчно е да протегнеш ръка." Мисълта не е моя, затова е в кавички. На писател - класик е, забравих му името.

Дай Боже мирно и кротко да си изчакаме до септември. Какво ли друго ни остава.

Дано само не зависи от едино познато ревниво божество.

Кое е това "единно, познато, ревниво божество" ? Звучи ми, като гатанка. Отговорът ми е: "Жената. " .

Греша ли?

Жената? Божество? Според библейската притча. Жената е същество, създадено от реброто на човека (и поради това именува се също човешко). За благодарност, помамва го и му навлича проклятието на Греха, ей така - просто за да не е сама в него. Отпиши жената от божествата тогава и я запиши при просто ревнивите същества...

Жената? Божество? Според библейската притча. Жената е същество, създадено от реброто на човека (и поради това именува се също човешко). За благодарност, помамва го и му навлича проклятието на Греха, ей така - просто за да не е сама в него. Отпиши жената от божествата тогава и я запиши при просто ревнивите същества...

Мъж, който не обожествява жената, не го чака нищо добро.

Я да видим какво пише в Изход 20 (добре познатите ни 10 божи заповеди)

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:

2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

3 Да нямаш други богове освен Мене.

4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;

5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,

6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.

13 Не убивай.

14 Не прелюбодействувай.

15 Не кради.

16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.

17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците, гласа на тръбата и димящата планина; и, като видяха, людете се оттеглиха и застанаха надалеч.

19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.

20 Но Моисей рече на людете: Не бойте се; Бог дойде да ви опита, и за да има всред вас страх от Него, та да не съгрешавате.

21 Така людете стояха надалеч. А Моисей се приближи при мрака, гдето беше Бог.

22 Тогава рече Господ на Моисея: Така да кажеш на израилтяните: Вие сами видяхте, че ви говорих от небето.

23 Покрай Мене да не правите и сребърни богове, нито да си правите и златни богове.

24 От пръст Ми издигай олтар, и жертвувай на него всеизгарянията си и примирителните си приноси, овците си и говедата си. На всяко място, гдето ще правя да се помни Името Ми, ще дохождам при тебе и ще те благославям.

25 Но ако Ми издигнеш каменен олтар, да го не съзидаш от дялани камъни; защото ако дигнеш на него сечиво, ще го оскверниш.

26 И да се не качваш на олтара Ми по стъпала, за да се не открие голотата ти на него.

Четем първата и втората заповед и виждаме, че който обожествява нещо различно от Господ, го чакат огън и сяра и губи всякаква надежда за вечен живот. Ходи обожествявай жената тогава ако ти стиска. Защото по-добре нищо добро в този живот, отколкото нищо добро и в този, и в онзи живот. Мхм...

Доста време ми отне да изчета темата от започването и. Признавам, че в началото е била доста по интересна. Воден от разбирането, че първо сме хора, а след това имаме своите вярвания, приемам всичко написано тук откъм познавателната му страна и ви благодаря за всяка дума.

Това, което се открива от науката принадлежи към "Доктрината на окото". Истинското познание е еманация от извора на "Доктрината на сърцето" /Печат на сърцето/"

Доктрина на окото => познание на видимото, формата, мъртвата буква, канонизирана писмина и устна информация;

Доктрина на сърцето => познание получено след иницииране на печат в сърцето от притежател - член на йерархията от човечеството на шестата раса.

Познанието получено от физическите сетива принадлежи към Доктрината на окото.

Познанието получено чрез печат на сърцето е с източник третото око, което е гносис и е лично.

Е.П.Блаватска „Тайната Доктрина“ том III, раздел „Доктрина на окото и доктрина на сърцето – Печат на сърцето“

„Ссылаясь на авторитет японской “Энциклопедии”, Ремусат доказывает, что перед смертью Будда передал секреты Своей системы Своему ученику Кашияпе, которому единственному было доверено священное хранение Эзотерического истолкования. В Китае это называется Чин-Фа-инь-Цзан (“Тайна Ока Благого Учения”). Любому изучающему буддийский Эзотеризм этот термин, “Тайна Ока”, показал бы полное отсутствие какого-либо Эзотеризма. Если бы вместо этого стояло бы слово “Сердце”, тогда бы это означало то, на что теперь только претендует. “Доктрина Ока” означает догму и форму мертвой буквы, церковный ритуализм, предназначенный для тех, кто довольствуются экзотерическими формулами. “Доктрина Сердца” или “Печать Сердца” (Син Инь) является единственной действительной. Подтверждение этому можно найти у Сюан Цзана. В его переводе “Маха-Праджна-Парамита” (“Ta-poh-je-King”), состоящем из ста двадцати томов, сказано, что “любимому ученику Будды, Ананде, после того как его великий Учитель перешел в Нирвану, Кашияпа поручил распространить “Око Доктрины”; “Сердце” Закона было оставлено только у Архатов.

Редактирано от Serpentarius (преглед на промените)

Е, значи всеки мъж трябва да си избере дали блаженство на този свят, или блаженство на оня свят. :)

Има и още един вариант. Жената, да си стои на своето човешко място и да си живеем в блаженство и на този, и на онзи свят!

Има и още един вариант. Жената, да си стои на своето човешко място и да си живеем в блаженство и на този, и на онзи свят!

Ааа, значи ти да си добре, а тя как да е? :nono:

Ааа, значи ти да си добре, а тя как да е? :nono:

че някога някоя жена да се е интересувала дали мъж ще е добре ?

Основен женски принцип : "Мъж ли е -не го жали, дори червата му да се влачат" :whist:

че някога някоя жена да се е интересувала дали мъж ще е добре ?

Основен женски принцип : "Мъж ли е -не го жали, дори червата му да се влачат" :whist:

Е, даже Мистрес Линда не е толкова... настоятелна. Виж въпросните извънземни секретарки във фондацията, нямам идея как се отнасят към земните си мъжки шефове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.