Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Исус, макар и роден от жена, не беше същество човешко, а беше Син Божи! Заченат от Светият Дух, излязъл от утроба човешка, той беше същността на Господ (Матей 1, Лука 1, etc...) - неговото земно обиталище! За туй, ние християните боготворим Господ, но казваме че дохождаме до низпосланата ни милост, само чрез вярата в жертвата на синът Му - на неговия човешки облик!

Доколкото знам, всички сме Божии чеда.
  • Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но не всички сме заченати без грях от Светият Дух!

Аре стига! Сочиш към дискриминация на децата родени от зачеване при изнасилване ли, или какво. Кои са тия, които са заченати със и тези без грях. Ти от висшата раса ли се броиш? А ние какви сме? Роби някакви, обречени на ада още със зачеването ни? Тези глупости, разбира се за мен не значат нищо, щото съм атеист, но камара народ може да засегнеш! Има ли въобще грях във зачеването, след като заповедта е "Плодете се и се множете.." или тия които не правят секса по каноните измислените канони на някое от теченията на църквите, като използуват само една точно определена поза и вече са грешни?

Аре стига!

Стига какво?

Сочиш към дискриминация на децата родени от зачеване при изнасилване ли, или какво.

Не! За тези деца, дума отваряш първи ти...

Кои са тия, които са заченати със и тези без грях.

В грях са заченати хората. Над нас тежи товара на първородния грях. Забележи, това не е греха от зачеването. Това е греха извършен от първия човек. Греха да наруши божията повеля. Греха, поради който му биват отнети привилегиите да стои наравно с Него и ангелите Му в райската градина.

Без грях е роден само Исус Христос, защото той е син божи, излезнал от женска утроба, но заченат не от човек, а от Светият Дух.

А ние какви сме?

Грешни хора сме. Създадени от кал, всеки със своите човешки слабости и сили.

Роби някакви, обречени на ада още със зачеването ни?

Не! Ангел донесе благата вест, че на земята, ще дойде Божият Син, който със силата на вярата си, чрез своята смърт ще изкупи теглото на първородния грях, на всички повярвали в жертвата Му.

Тези глупости, разбира се за мен не значат нищо, щото съм атеист, но камара народ може да засегнеш!

Да засегна някого как или по-скоро с какво? Това не са истории измислени от мен. Всичките, до една са описани в Библията. Умни хора са я чели преди теб и са установили, че няма нищо обидно и засягащо в нея.

Има ли въобще грях във зачеването, след като заповедта е "Плодете се и се множете.."...

Не! Господ ясно е казал, да се плодим и размножаваме! По единствения възможен от сътворението ни начин - мъжът да поставя семето си в утробата на жената и там да расте плода на тяхната връзка.

...или тия които не правят секса по каноните измислените канони на някое от теченията на църквите, като използуват само една точно определена поза и вече са грешни?

Няма описание на позволени и непозволени пози в Библията. Всички пози са позволени и не са грешни.

П.П. Сугестивната форма на аргументация е доста първобитен начин да се води спор. За да не останеш объркан, това е когато, едната страна от спора хвърли обвинения за предполагаеми, грешни съждения на другата страна от спора и развие на аргументацията си, върху критиката на въпросните, предполагаемо грешни съждения. Пример - в разговора ми воден по-горе, става въпрос, че всички ние сме божи чада, но само Христос е син божи и поради това, той не е човешко същество (следователно не е против Закона да се боготвори - както се опитва да ни заблуди valkiria1). А ти, кой знае откъде измисли, че адресирам децата заченати след изнасилване, че всички хора са роби и т.н. без за това да е ставало въпрос въобще. Този тип евтина заблуда, е показател за слаба позиция в спора, породена от липсата на солидни аргументи и/или непознаване на материята. Да се избягват подобни положения не е трудно, но се изисква малко повече желание и опит. Успех!

Понеже чета по долу в постовете ти;че зачиташ СЗ;бъди така любезен да ми посочиш къде точно там е писано ;че Бог ще изпрати свой син при хората????Също така да вземеш да ми метнеш едно цитатче пак оттам къде точно Бог сключва завет с тоя Иисус и го оторизира да му върши работата тук на земята??

Библията се състои от Стар Завет и Нов Завет. В исторически план Новият Завет разглежда събитията около раждането, живота, смъртта, възкресението и възнасянето на Исус. Няма как във Старият Завет да е писано след като това се случва доста по-късно. Това е разкрито в Новият Завет, където ангелът вестоносец на Господ, донася на людете благата Му вест.

Ами вие християните като боготворите Адонай защо не му спазвате заповедите

"Аз съм първият, аз и последният, и освен Мен няма Бог" (Исая 44:6).

"И да разберете, че съм Аз, че преди Мен не е имало Бог и след Мен няма да има. Аз, Аз съм Господ, и освен Мен няма Спасител" (Исая 43:10-11).

"Да нямаш други богове освен Мен" (Изх. 20:3).

мхм.....

Бог Син, не е друг бог! Той е единосъщен с Бог Отец! Този казус, е разрешен преди близо 17 столетия...

В целия НЗ няма нищо оригинално... Един умело забъркан коктейл от легенди;предания;приказки;регионални митове;философски идеи и поучения от по ранни исторически периоди.. С две думи каквото е писанието;такава е и религията :tongue2: :tongue2: :tongue2:

Същото важи и за СЗ :clown:

и няма как един Бог да е Месия/тоест помазан/ или пък по смешния вариант Бог който едновременно е и син на самия себе си;един път да се казва Йехова пък друг път Месия;

Че защо Йехова ще е Бог-Отец, не е, разбира се, той е един от Елохимите...

Това е стара християнско-старозаветна каша и няма да се справим с нея, ако четем Библията буквално. Защото трябва да се знае къде в СЗ е Всевишния, къде - Елохим или нещо друго... Същото важи за нефеш, руах и нешама. Първите навсякъде са преведени от еврейския текст като Бог (и иди разбери после за какво става дума), вторите - като душа, макар че някъде нефеш фигурира и като кръв... Аз доста рано се отказах, но не съвсем.

Между другото, какво общо има това с фондация Кеше? Сама се питам, де :whist:

Всички библейски притчи от Стария завет и от Новия завет са писани от ХОРА - пророци, писанията, на които са "продиктувани" от Бога. И сега има такива пророци, които твърдят, че предават послания от извънземни и от мъртавци. Ако има Бог, то той , според мен, е такъв, какъвто го определя Хегел, като абсолютната идея, абсолютния дух и абсолютната истина. И всеки човек ( разбирай: мъжът и жената, според всички философски учения, но не и религиозните) притежава частица от Божията същност. В този смисъл всички сме божии чеда, Darkterminal.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

СЗ е пророчествата;а НЗ е сбъдването им;надявах се поне това да знаете. :tongue2:

Пророчествата се изпълниха и Новият Завет биде създаден, за ги опише, заедно със новите пророчества...

Пък в СЗ е казано;че ще дойде Месия;а не син Божий ;надявах се и туй да знаете; :tongue2: ...

Е дойде! И месията беше син божи, но роден от жена. И това по никакъв начин не противоречи на пророчеството. Защото месията излезе от дома на Давид и донесе свобода на народа си...

...и няма как един Бог да е Месия/тоест помазан/ или пък по смешния вариант Бог който едновременно е и син на самия себе си;един път да се казва Йехова пък друг път Месия;и да чака някой смъртен да го помаже и кръсти и да го легитимира пред хората :no-no:

Как Господ си върши работата, не е съдено на хората да знаят...

В целия НЗ няма нищо оригинално базисната му идея е от иудеизма;...

Иначе християнството нямаше да бъде аврамистична религия...

Един умело забъркан коктейл от легенди;предания;приказки;регионални митове;философски идеи и поучения от по ранни исторически периоди.

НЗ е една от най изкусните и умели фалшификации създавани някога.С две думи каквото е писанието;такава е и религията :tongue2: :tongue2: :tongue2:

Същото може да да се каже и за Старият Завет...

...доказателствата са в изобилие започнете от индийската митология там триединството е Брахма;Шива и Вишну. и пр.и пр. и пр;

Ти не бъркай Тримурти с Господ. Тримурти е концепция за компонентен триувират, докато Господ е единосъщен!

Уважаема;мисля че при вас нещата са оплескани още от самото начало.

При кои нас? Ти, приблизително поне, къде си?

..що за вяра сте да отделите сградата от основата??

Тук всичко е обърнато наопаки, с главата надолу и отдясно наляво, ако щеш. Сградата е разделена точно от този тип мислене, отхвърлило основата, която е горе (образно казано).

тая сграда,която сама свиделствуваше за себе си ,че ще дойде нейния край,Бог я разруши и в 3 дена построи нова!юдаизма,примесен с езичество е бил и преди,и сега и ще продължи до определеното му време!Бог предупреди падналото човечество да се пази от фарисейски квас!ето и един цитат-

Неверниците, излезли извън нормалното човешко естество, обикновено се обръщат за потвърждаване на своето неверие към ненормалностите. Такова е - извън измисленото от тях ненормално възпитаване на човек от животни - и посочването на глупавите по природа. А какво ли не говорят?! И Бог няма, и душа няма. Докато съдейки здраво, от тези случаи не бива да се правят никакви изводи, защото самите те още не са обяснени. Моля ето как да разсъждавате за тях. Те също имат душа, както всички хора, но нямат възможност да я проявят напълно, защото е свързана. Отнасяйте го ето към какви действия на Божия промисъл!. Ако някои измежду много учените не вярват, това не означава, че те са се придвижили много напред или че по-високо са се издигнали във висините, а значи че те са излезли от човешката природа, че са се обезобразили и изопачили така, както ако някой си извади очите или си отреже носа.

край на цитата,

Йосиф е предобраз,както и много други,даден на юдеите да го познаят кога дойде!онези думи ги разбирам така-

Матей 23 глава

25 Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото чистите външността на чашата и блюдото, а отвътре те са пълни с грабеж и насилие.

26 Слепи фарисеино! очисти първо вътрешността на чашата и блюдото, за да бъде и външността им чиста.

27 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! защото приличате на варосани гробници, които отвън се виждат хубави, а отвътре са пълни с мъртвешки кости и с всякаква нечистота.

28 Също така и вие от вън се виждате на човеците праведни, но отвътре сте пълни с лицемерие и беззаконие.

29 Горко вам книжници и фарисеи, лицемери; защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате:

30 Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците.

31 Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците.

--

те не познаха духа на закона.

1.за мен лично това Йешу е нова ерес,сега я чувам!ако ми кажете какво изповядвате бих разбрал директивата на тая секта!Заклеймяването е може би най-често срещания грях при християните. Най-кратко то може да бъде определено като остри думи, съдене и поставяне на етикети на хората.В Новия Завет четем една друга интересна история – тази за изцелението на слепородения човек (Йоан 9:1-41).учениците побързаха да заклеймят,а Иисус побърза да помогне!Исус беше заклеймен от фарисеите: “Този човек не е от Бога”

2.продължение на това което цитирате- 11 И през следващата нощ Господ застана до него и рече: Дерзай, защото както си свидетелствувал за Мене в Ерусалим, така трябва да свидетелствуваш и в Рим.

3.убягва ми това йешу,а пък за другото което казвате Христос не е отхвърлил правото на учителство дори на лицемерните книжници и фарисеи, но остро е изобличавал делата им: „На Моисеевото седалище седнаха книжниците и фарисеите, затова всичко, що ви кажат да пазите, пазете и вършете; а според делата им не постъпвайте, защото те говорят, а не вършат...”(Мат.23:2-3). доста капанчета поставяте!!! :P

Именно !!!НЗ беше поръчан и създаден за Никейския събор; където бе"роден" един нов Бог и божи син...Иисус Христос.

В СЗ никъде не пише;че Месията ще бъде божи син;а че ще излезе от дома на цар Давид от племето на Иуда и ще донесе избавление на народа си от тиранията на Рим....казано е бен Йосиф-син на Йосиф;а не бен Йехова.

И беше син на Йосиф, защото го роди жена му! И беше от дома на Давид! И донесе свобода на народа си! До тук 100% пророчеството е изпълнено!

В СЗ никъде не пише ;че Бог ще изпрати свой син...

Не е и необходимо да пише. Така е изпълнено пророчеството.

...да бъде Спасител на някакви християни /защото такова понятие е нямало тогава изобщо/ нито пък има сведение Йехошуа бен Йосиф да е бил някога християнин;...

Правилно. Той не е спасител на християни, то е спасител на всички хора, а повярвалите в неговата саможертва се наричат християни!

...нито пък има и следа написано ;че Бог сключва някакъв завет с тоя Иисус.

За какво му е на Отца да сключва завет със Сина, след като са единосъщни? М?

"Преди мен нямаше бог и подир мене не ще има. Аз;съм Господ ;и няма спасител освен мене.Аз съм бог от началото на дните"-Исая 43:10-13

Е няма де. Християните не заместват Господ с юнеца на Баал Карнаим - нито с нехущана на Апоп. За друг бог и нов господ, дори и дума не става. Отецът и Синът са единосъщни! И този казус е решен преди близо 17 века...

Но моля Ви се - то си е ясно посочено - Стар Завет и Нов Завет. Явно е имало знаещи, та така да ги нарекат навремето. Стария Завет е по-рано разпространен гносис във вид разбираем за тогавашните. Новият Завет и следваща, по-близка до нас вълна от гностични радиации, преведени във формата на притчи - кой докъдето може, до там ги схваща. ------------------- Ерго, едно и също нещо е, но преведено на съответния език с актуални за времето си форми и изразни средства. А с течение на времето хората го овалват в мръсотията си и колкото повече време минава, толкова по-затлачено е посланието. ------------------- Щото гносисът облича дрехата на природата, когато се представя на човечеството, иначе е невидим... Наместе.

Защо хриситяните трябва да заместват нещо..нали таткото и синчето са едно??? :tongue2:

Титанични усилия влагаш да защитаваш безумията на църковните отчета от Никея ;драги Дарки.Истината обаче е;че иудеина Йехошуа/Йехова спасява/ няма нищо общо с християнския Иииииииииииисус..те са много различни и доказателството за това е в Библията.

Йехошуа е иудейски равин.Той проповядваше Тора/чети МАТЕЙ/;той беше чакан като цар на Иудея;да я освободи от римското потисничество;а не като някакъв Спасител на езичниците.Неговите ученици бяха иудейски апостоли;а не християнски;никой от тях не се молеше в църква;даже Павел се върна да празнува в синагога ;а не в църковен храм.

Простотиите които се четат в НЗ са ;че Ииииииииииисус е дошъл да наруши Тора;да изостави иудеите и да се юрне да спасява езичници които дори не е виждал и чувал.Тоя Ииииииииисус в НЗ нещо не е с всичкия си..веднъж разправя на иудеите да слушат фарисеите ;после осъжда фарисеите...и пр безумия породени не от друго;а от опита да се нагаждат към писанията в СЗ ;религиозните изгъзици на църковните падрета.

Църковните отчета стигат до безумието да държат СЗ във Библията;но в същото време отхвърлят Танак;просто защото не могат да го прибщят към литературните си фантазии.СЗ е част от Библията но християнчетата не спазват нито заповедите ;нито празниците в него.

НЗ е една каца с лайна;на която църковните отчета сложиха надпис "мед" и всички гребат с пълна лъжица ;лапат и сладко се облизват :tongue2: :tongue2:

Поради всичко това, о божествена Valkiria Prima, през Лето Господне 680 ( една година преди Ювиги хан Аспарух да си бучне уреда в земята мизийска) , Аллах, да се свети името Му, точно през този месец, който измина,изпратил своя посланни - архангел Гавраил да се яви на скромият Абу Касим ибн Абдаллах и да му е заповяда "Чети! " .По този начин му е низпослал свещения Коран - за да се изкоренят заблужеденията, които са внесли в думите на Аллах християните и человеците да се върнат към Словото Му и да живеят праведно.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Нещо повече. Министър на образованието е жена, а децата влизат в школото на 28 август. Тази жена обаче издава нов танах и хвърля в смут харедимите. Танах е Тора + Петокнижие. В новия Танах са застъпени любимите стихове на цар Давид, а тяхната окраска подсказва, че Давид си падал по битки и моми. Най-стъписващото е, че е включена Девата, зачятието с Светия дух и патилата на Йешу машиах. Мисля, че идеята носи информативен харктер, защото за тези персонажи от редовия евреин можеш да чуеш глупости. За него има разлика между "християни" и "католици". Мъгла около Иисус. Бил евреин и толкова. Има един момент, който не убягва ушите ми, всъщност повече. Когато вземем скалпела и започнем поредната микроперация - първите думи са "С Бога напред!". Когато се консултираме пак първите думи са - "Ние всички ходим под Бога!", нещо като прехвърляне на отговорност. Разбира се при фал на операцията се стига до подмяна на мезузите. Този стереотип ме накара да сложа мезузи на всяка врата и то металически, гравирани ('баси, за тези пари можех, да си докарам певец от Банско и цяла нощ да ми пее на партито в двора).

....Има един момент, който не убягва ушите ми, всъщност повече. Когато вземем скалпела и започнем поредната микроперация - първите думи са "С Бога напред!". Когато се консултираме пак първите думи са - "Ние всички ходим под Бога!", нещо като прехвърляне на отговорност. Разбира се при фал на операцията се стига до подмяна на мезузите....

ето така се живее сто години :)

valkiria1,тоя стар завет,за който говорите ние не сме и чули за него.къде има примери в тоя завет,където се посочва разлика между Отца и Сина и Светия дух!събора в никея не е направен за да изяви нов бог,а за да изясни спора създаден от арий и македоний!павел влезе в синагога с риск за живота си за да не изкуши евреите,изпълнявайки закона!Иисус не е нарушил нито един закон,напротив той изпълни и божия и човешките закони.никъде не пише,че е отменил закона,той го изпълни и даде нова заповед!всичко това беше казано от пророците.всико случило се в новия завет е обещано от бога в стария!закона не беше в състояние да спаси нито един човек,той е за поука,да покаже греха на падналото човечество и сам свидеталстваше за себе си че има край!времето,което евреите не познаха-идването на месия!някои заповеди не се спазват,защото няма нужда от тях!ние приехме благодатта и вече нямаме нужда да колиме агнета и телета!за нашите грехове си имаме ходатай,който положи живота си за нас!други закони които не спазваме са тези,които фарисеите наложиха на хората -да се мият шулци,да даваме десятък от гьозум и магданоз и др..за езичниците и евреите най-точния пример е притчата за блудния син!ако греша дайте пример къде точно четете тия неща!

Само да вметна => Исус Христос е духовен учител - адепт. И за да не излизам отвъд темата => Той няма нищо общо с фондация Кеше :ph34r:

Каква точно свобода донесе на иудеите тоя Ииииииииииииисус?

Този Ииииииииииииисус, не е освободил никой, най-вероятно не е и съществувал. Ако питаш за Исус, питай нормално...

джилязна логика...изпълнява се нещо дето не е писано и предречено :tongue2:

Логика та дрънка! След като писаното е 100% изпълнено, значи и пророчеството се е сбъднало. Това, че го месията, се е оказал и Божият Син, това е само бонус към изпълнението на пророчеството. Така Господ е решил, така си е свършил работата.

значи Йехова и Иисус са едно???

Единосъщни!

Баал е бог на ханаанците ;драги ми Дарк..чети внимателно Библията :tongue2:

То и Апопчо е египетски бог, ама нехущана му се подмята насам натам из мойсеевия лагер (та чаак и в соломоновия храм му кадят), също като златния рогат юнец на другият рогат Баалчо Карнаим, под генералното диригентстро на Арон (както и доста пъти по-нататък)...

Защо хриситяните трябва да заместват нещо..нали таткото и синчето са едно??? :tongue2:

И на мен това ми беше въпроса!

Титанични усилия влагаш да защитаваш...

Без никакви усилия се справям, ти си от лесните...

...на църковните отчета от Никея ;драги Дарки.Истината обаче е;че иудеина Йехошуа/Йехова спасява/ няма нищо общо с християнския Иииииииииииисус..те са много различни и доказателството за това е в Библията.

Йехошуа е иудейски равин.Той проповядваше Тора/чети МАТЕЙ/;той беше чакан като цар на Иудея;да я освободи от римското потисничество;а не като някакъв Спасител на езичниците.Неговите ученици бяха иудейски апостоли;а не християнски;никой от тях не се молеше в църква;даже Павел се върна да празнува в синагога ;а не в църковен храм.

Простотиите които се четат в НЗ са ;че Ииииииииииисус е дошъл да наруши Тора;да изостави иудеите и да се юрне да спасява езичници които дори не е виждал и чувал.Тоя Ииииииииисус в НЗ нещо не е с всичкия си..веднъж разправя на иудеите да слушат фарисеите ;после осъжда фарисеите...и пр безумия породени не от друго;а от опита да се нагаждат към писанията в СЗ ;религиозните изгъзици на църковните падрета.

Църковните отчета стигат до безумието да държат СЗ във Библията;но в същото време отхвърлят Танак;просто защото не могат да го прибщят към литературните си фантазии.СЗ е част от Библията но християнчетата не спазват нито заповедите ;нито празниците в него.

НЗ е една каца с лайна;на която църковните отчета сложиха надпис "мед" и всички гребат с пълна лъжица ;лапат и сладко се облизват :tongue2: :tongue2:

Набора от същите тези (както ти ги наричаш) простотии, едни хора са кръстили Брит Хадаша и сладко, сладко си похапват, от същата тази каца с конситентата каша вътре и също не са недоволни...

Всъщност обявената дата е 21 септември.

Това малко като с и края на света. Все във вторник, ама кой вторник?!

нема да е зле и да се четете от време навреме като пишете баси

И се оправдавайте с Нострадамус, че повече лови декиш

Ами четем се, също и четем останалите, обаче ни писна и от предсказания и от (не спазени)обещания.

В този раздел да спориш е като да забиваш пирон с обратното на теслата. Никой няма собствено мнение и единствените доводи са цитати от Библията. Няма собствено мнение, няма разсъдък, има само инерция. На много мозъците им са като във вакуум... Не оспорвам Библията, но в творческият и редакторският колектив на издателството и не е имало физици....

В този раздел да спориш е като да забиваш пирон с обратното на теслата.

Никой няма собствено мнение и единствените доводи са цитати от Библията. Няма собствено мнение, няма разсъдък, има само инерция.

На много мозъците им са като във вакуум...

Не оспорвам Библията, но в творческият и редакторският колектив на издателството и не е имало физици....

Ако желаеш научен поглед върху темата, помоли да бъде преместена в подходящ раздел. Обаче страхувам се, че и да стане това, въпросните колеги които я оспамиха с религиозни писания(темата беше, ако не се лъжа), в раздел "Новини от България и Света) ще продължат с тяхното си и пак в крайна сметка ще бъде преместена в този раздел.

аз по принцип съм си мълчалив и се извинявам,че понааках тая тема,но бях изкушен от тези,които поругаха бога!ще си призная,че и аз в по-голямата част от живота си поругавах още по ожесточено божието име,но всяко нещо си е до време!казано е че с немощна ръка не се опитвай да промениш света!благодаря,че ме подсетихте да не цапам толкова!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.