Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Евреите са навсякъде, където стават лошите неща. Да не давам линк, намери нещо за Емилия Манолова на пример и не се шашкай от това, което ще прочетеш.

:lol6: аз като казвам, че ваксинациите са виновни никой не ми вярва :lol6::lol6::lol6:

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бъди сигурна, че не откриваш топлата вода. Много хора изчезнаха мистериозно и един от тях е археолога Китов. Е, те са му поставили диагноза разбира се. А борчетата на Боян Радев и самият той, такава схема въртят, че не ти е в мозъка на реброто. Затова, че позволи и на другите да знаят малко от малко.

Няма значение. Важното е, че ваксините са виновни. А, колко е бил от сърце този сърдечен удар, знаят само определени хора.

Няма значение. Важното е, че ваксините са виновни. А, колко е бил от сърце този сърдечен удар, знаят само определени хора.

-------------------------------

Аз съм от знаещите - от тази гилдия съм.

Китов си беше взел млада жена и му се наложи да премине на виагра, но пък и винцето не пощя да намали...

-------------------------------

Да не би и Китов да има връзка с юдо-масонският заговор срещу фондация Кеше? :whist:

Доста работи се изговориха за Китов и то все от "знаещи" затова, че има доста съмнистики около неговата смърт.

е, как да няма - има разбира се, не знаеш ли, че Луи Пастьор е всъщоност Моше Пастер-виден ционист и един от съзаклятниците, които са измислили ваксините за та държат в подчинение гоите в стремежа си за световно господство ?

На Луиту, му приляга повече да е Леви, а не Моше... Щом с ваксината си против бяс е измислил как да променя НДК-то на соф'янци. Няма как да бъде по друк начин...

На Луиту, му приляга повече да е Леви, а не Моше... Щом с ваксината си против бяс е измислил как да променя НДК-то на соф'янци. Няма как да бъде по друк начин...

Той нарочно се е представял за Луи, за да си мислят, че е Леви, а да не разберат, че всъщност е Моше :whist:

Чат ли си ?

Така де...човеците са решили ;че Бог;има син :tongue2: .Бог никъде не е казал такова нещо!!!!! :wink12:

Имали са просветление свише. Духът Свети им е помогнал да вземат вярното решение!

Не се опитвам да побера християнската религия никъде. Не се опитвам да побера християнската религия никъде.За мен тя е творение и измишльотина създадена да обслужва политически нов ред в една империя.

Искаш да я детерминираш, единствено чрез писанията в Стария Завет. Не може. Не става. Тя е нещо повече. Старият Завет е съществена част от нея. Но забележи, не е основната. Новите послания на Господ, са записани в Новия Завет.

Адонай започва и свършва посланието си точно със СЗ.То е за иудеите..за неговия народ :whist: .

Гледам, пак обясняваш на Господ, къде да му свърши посланието и за кого е предназначено то...

Погърчени се присламчиха към Завета и спретнаха нова религия ..и на всичкото отгоре противопоставиха Бог на самия него и го превърнаха в човек със слабости човешки;грешки и пр..как си представяш Адонай да хленчи в човешки образ на кръста и да се моли на другата част от него си да го спаси...хаааха такова малоумие ;кой болен мозък може да повярва в това.???

Господ, прати Синът си при хората в човешки образ, с всичките му човешки недостатъци и слабости. И въпреки тях, той победи лукавия и доказа, че хората са достойни да бъдат опростени!

Адонай няма даден НЗ на никой и никъде;нито упълномощавал за това някой си измислен Иисус да ходатайства и говори вместо него.Никога няма да намериш цитатите с които да потвърдиш казаното от теб.Никъде.

Що се отнася до религиите, там нищо не трябва да бъде показано и доказано. Необходима е само вяра. Господ, показа и доказа чрез синът си всичко. От нас се иска да само да повярваме в жертвата му!

Всяка година разпъвате и възкресявате Бог а истината е ;че Christianity is one beggar telling another beggar where be found bread..еее хляба знаеш къде е :tongue2:

Разпънаха го римските войници по желание на юдеите. А ние само се радваме на възкресението му!

Той нарочно се е представял за Луи, за да си мислят, че е Леви, а да не разберат, че всъщност е Моше :whist:

Чат ли си ?

Хъхъхъ. Това ли била конспирацията :giggle1:

Ако въобще е било така, това е важело само за първата жена т.е. Ева. После са обменили гени с Мъжа и всичко е влезнало както е в реда на нещата и както Бог не е успял достатъчно добре от първият опит, вероятно от там произлиза народната поговорка: "к** оправя - к** разваля". Обаче не ми е ясно след като вече всичко е наред и сте си готини куклички, що още продължавате да се гримирате? Имам предвид докато сте млади и даже малки! Не само това, но и някои "мъже" прихващат от жените това да се гримират! О, ужас! Сатанизъм, магия, хипноза. :) И защо ни въртите за "уреда" на малкият си пръст - това е експлоатация! Искам да ме експлоатират! :D

Не е било така. Ева е бола красива, за разлика от по-грубия и по-недодялан Адам.

Тази поговорка за пръв път я чувам. Може и да има такава, но аз не виждам някаква мъдрост в нея.

С грим ставаме по-чаровни, по-загадъчни, по-магнетични и по-неземни в красотата си, за да бъдем по-харесвани и по-желани от вас мъжете. И по-обичани ... :)

А какво става с вашия "уред" и нашия малък пръст, не знам.

Икономиката (експлоатацията) нищо общо няма с любовта (взаимоотношението между Мъжа и Жената).

Не е било така. Ева е бола красива, за разлика от по-грубия и по-недодялан Адам.

Тази поговорка за пръв път я чувам. Може и да има такава, но аз не виждам някаква мъдрост в нея.

С грим ставаме по-чаровни, по-загадъчни, по-магнетични и по-неземни в красотата си, за да бъдем по-харесвани и по-желани от вас мъжете. И по-обичани ... :)

А какво става с вашия "уред" и нашия малък пръст, не знам.

Икономиката (експлоатацията) нищо общо няма с любовта (взаимоотношението между Мъжа и Жената).

Ммм, всъщност никой няма как да знае как е изглеждала Ева. Аз си направих просто майтап. Поговорката е от еротичният уличен народен фолклор и може въобще да я няма в сериозните сборници. Ние мъжете можем да се излъжем заради грима първият път(и последен), но ние ако обичаме нещо - това не е маската. Изключая фетишистите... и побойниците, които допълнително "разкрасяват" жените си. Много повече харесваме добре изкъпана жена, отколкото нацапотена с половин кило гримове и напръскана с парфюми, чието излъчване убива по-успешно от Райд.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

еее хубаво де..това всичкото дето си го писал;;за кой път е вече;Ааа локуми вместо да разтягаш...нещо така цитатчета да покажеш..та да видим как думата на Адонай е една и съща в СЗ и НЗ????

1 Цитатче от СЗ/щото нали и той е важен/;че Адонай казва че Иисус му е син.За Йехошуа не е казал такова нещо..гарантирам

2 Цитатче от СЗ дето да е видно ;че Адонай казва ;че е три в едно???

ако нямаш цитатчета по добре недей ми отговаря.Изводите са ясни :tongue2: :tongue2: :tongue2:

-------------------------------------

Въпросът за троицата е разгледан великолепно от автора на тази тема - http://www.kaldata.com/forums/blog/1177/entry-8296-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%86%D0%B0/

Абе я ме светнете кой аджеба е тоя Адонай? Някакъв главен на извънземните, които някои си мислят и вярват, че са ни създали, като биологични роботи - за работни коне, да им извличаме и концентрираме злато и други в чист вид метали, които след време ще се върнат да "ожънат"??

еее хубаво де..това всичкото дето си го писал;;за кой път е вече;

Докато проумееш, че новозаветните събития не са описани в Стария Завет.

Ааа локуми вместо да разтягаш...нещо така цитатчета да покажеш..та да видим как думата на Адонай е една и съща в СЗ и НЗ????

То исканията Му, не са едни и същи между главите на Стария Завет ;) Исканата от теб визия не може да докаже нищичко!

1 Цитатче от СЗ/щото нали и той е важен/;че Адонай казва че Иисус му е син.За Йехошуа не е казал такова нещо..гарантирам

Старият Завет е важен, но не основен! Важното е казано в Новия Завет!

2 Цитатче от СЗ дето да е видно ;че Адонай казва ;че е три в едно???

Това, червенкото само по себе си е невярно твърдение! Съответно прави въпросът ти смешен ;) Господ не е трисъщностен, а едносъщностен! Колко проявления има в човешките очи е друг въпрос. Също както Топлината, Светлината и Твърдата Радиация излъчени от слънцето имат три различни проявления за нас, то същността си им остава една - и трите са електромагнитни вълни!

ако нямаш цитатчета по добре недей ми отговаря.Изводите са ясни :tongue2: :tongue2: :tongue2:

Ясни са ами. Опитваш се да ни покажеш, че търсиш под вола теле. Хубаво, но ние няма да го търсим ;)

биологични роботи - за работни коне, да им извличаме и концентрираме злато и други в чист вид метали, които след време ще се върнат да "ожънат"?? Добре де. Някой ще ми обясни ли, какво значи да имаш злато? Аз, примерно имам пет пендара, със символа на "цар Борис"-да му е*а всичките майки, които са го създали ( защото те не са хора ) и какво трябва да правя с тях ? Въпросът ми е, защо златото, е единица мярка за пари. Ако, има някакви лечебни свойства, съгласен съм. Но, ако някой се опитва да ми каже,че е рядък метал, нека си спести щракането по клавиатурата. За момента съм женен от 16 години и никой от семейството не е пожелал да има злато по тялото си, а имаме възможности.

Редактирано от lefkion (преглед на промените)

биологични роботи - за работни коне, да им извличаме и концентрираме злато и други в чист вид метали, които след време ще се върнат да "ожънат"??

Добре де. Някой ще ми обясни ли, какво значи да имаш злато? Аз, примерно имам пет пендара, със символа на "цар Борис"-да му е*а всичките майки, които са го създали ( защото те не са хора ) и какво трябва да правя с тях ? Въпросът ми е, защо златото, е единица мярка за пари. Ако, има някакви лечебни свойства, съгласен съм. Но, ако някой се опитва да ми каже,че е рядък метал, нека си спести щракането по клавиатурата. За момента съм женен от 16 години и никой от семейството не е пожелал да има злато по тялото си, а имаме възможности.

-------------------

продай ми ги - ще ти дам 4.500 лв :)

Без майтап.

биологични роботи - за работни коне, да им извличаме и концентрираме злато и други в чист вид метали, които след време ще се върнат да "ожънат"??

Добре де. Някой ще ми обясни ли, какво значи да имаш злато? Аз, примерно имам пет пендара, със символа на "цар Борис"-да му е*а всичките майки, които са го създали ( защото те не са хора ) и какво трябва да правя с тях ? Въпросът ми е, защо златото, е единица мярка за пари. Ако, има някакви лечебни свойства, съгласен съм. Но, ако някой се опитва да ми каже,че е рядък метал, нека си спести щракането по клавиатурата. За момента съм женен от 16 години и никой от семейството не е пожелал да има злато по тялото си, а имаме възможности.

Ами честно казано това тъй като е един от мноооогото митове, какъвто е целият набор от каквито се сетиш религии и секти, значи е въпрос на вяра а не на факти и обяснения. Както сега се налага да вярваме в стойността на хартишките наречени пари, след като отдавна нямат съответното материално покритие за обезпечение на стойността им.

П.П. От 16 години, който е женен, определено има защо да вярва и да се моли за спасение(може и на Бойко Борисов) :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ние мъжете можем да се излъжем заради грима първият път(и последен), но ние ако обичаме нещо - това не е маската. Изключая фетишистите... и побойниците, които допълнително "разкрасяват" жените си. Много повече харесваме добре изкъпана жена, отколкото нацапотена с половин кило гримове и напръскана с парфюми, чието излъчване убива по-успешно от Райд.

Гримът има смисъл, когато е незабележим или поне много трудно забележим.

-------------------

продай ми ги - ще ти дам 4.500 лв :)

Без майтап.

Toва си е наследство и нека да стои. От 12-13 години имам шивашки цех и не съм закъсвал серьозно за пари. Платината примерно, я водят също скъп метал и я ползвуват като катализатор в химическите процеси, ама златото не си го обяснявам.

Toва си е наследство и нека да стои. От 12-13 години имам шивашки цех и не съм закъсвал серьозно за пари. Платината примерно, я водят също скъп метал и я ползвуват като катализатор в химическите процеси, ама златото не си го обяснявам.

--------------------

Добре де, пази си ги ;)

а златото е нещо специално, поне като символ.

Ще се опитам кратко, много кратко /ако и да е невъзможно/.

Златото се приема като еманация на Слънцето, нашият баща - той "опложда" нашата майка - Гея и затова сме му рожби. Това е очевидно, а невидимо за нас остава другото - един златен /разбирай слънчев/ Път, за който съобщават мъгливо и в притчи всички религии в своите свещени писания. Например в Авеста - нали за иранската фондация КЕШЕ е темата.И много човеци са извървели по този Път и са превърнали оловото на природата в златото на Духът /както алхимиците се изразявали/.

И така нататък...

Рожба съм на слънцето и на земята (гея), но не и на някакъв метал.

Рожба съм на слънцето и на земята (гея), но не и на някакъв метал.

---------------------

добре де, поне опитах...

...да ти гепа златките изгодно, имам предвид :ph34r:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.