Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Защото точно от СЗ научавате ;че ще се появи вашия Ииус дето е иудейския Иехошуа.Единствената подробност която ти просто се чудиш как да неглижираш е;че никъде не се споменава ;че Адонай ще прати свой син .Иудеите ще чакат Машиях който ще бъде от Давидовия род и ще бъде цар на Израил.

Не е необходимо да се споменава за да се случи по такъв начин ;)

Ето ти една подробна спецификация:

Битие (49: 10)

“Не ще липсва скитър от Юда, нито управителен жезъл отсред нозете Му, докато дойде Сило; и на Него ще се покоряват народите.”

Исая (9: 7)

“Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават, на Давидовия престол и на Неговото царство, за да го утвърди и потдържа, чрез правосъдие и чрез правда от сега и до века.

Посоченото от теб е пророчество, а не спецификация и в двата примера подобно на всички пророчества липсва каквато и да е подробност ;)

Основата е .Основата е .В Библията е преди НЗ..вземи виж. :tongue2:

Старият Завет хронологично предшества Новия Завет, но това не го прави основа на християнската вяра! Така както класическата физика, хронологически предшества квантовата физика, но по никакъв начин не работи там. Така както в една многотомна книга, основното събитие се случва в последният том. Така както супата е първото блюдо в едно ядене, но съвсем не е основното. По същият начин Старият Завет ни дава отговора на въпросът Защо, основната част от посланието е в Новия Завет - там пише Как!

Пък и нали видя по горе.Аз поне не важнича голословно.Вярата е пуста без дела и доказателства...пише го в Библията.

Вярата, за това е вяра, защото не се нуждае от доказателства - сама по себе си тя е приемане на недоказани твърдения за истина! Делата от своя страна, са доказателство, за това, че някой е приел вярата в себе си. Два тотално различни казуса, от които ти забърка поредната логическа заблуда. Пак не мина!

Официално ти отговарям.

Зададох ти конкретен въпрос.Ти не отговори.Вместо това продължаваш със стария си навик да се извърташ...

...

Колко по-ясно искаш да ти се каже, че модераторските решения не се нуждаят от моето одобрение? Твоето поведение си е твоя работа, с какви думи ще го облечеш, си е твой проблем ;)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

напротив :tongue2:

Ти може и да си против, но то не зависи от теб. Случило се е вече ;)

:lol6: ааааа... хайде да предложим на твое ай ти специалистко внимание още нещица от СЗ:

. Старият Завет предсказва в подробности месторождението във Витлеем (Мих. 5:2; Лука 2:4); родословието (2. Царе 7:16; Мат. 1:1-17); това, това че е Човешки Син Дан. 7:13 Неговото дело Исая 42:7 причината за Неговото изпращанеИсая 53:4-5 предаването му за 30 сребърника Зах. 11:12Неговите страдания и смърт на кръста Пс. 22 и а също така и Неговото възкресение Осия 6:2

шшшшт ще си затрая ;че само се фръцкаш и не си чел Библията :tongue2:

Типичен пример за непълнотата на пророчествата. В едното не е предречено едно, в друго не е предречено друго. Някои неща не са предречени в нито едно, но те се случват...

Прави го;прави го поне литературно ;...

Ако го четеш като забавен роман, може и да ти се стори така. Старият завет съдържа обяснения защо е необходимо опрощението, на какво се дължи човешката грешна природа, до какво води тя. Новия завет дава решение на проблема, как да бъде изкупен греха персонално, решение за всеки един от нас, който е готов да повярва - това е основното!

...горните цитати на старозаветните пророчества са доказателство.Те се изпълняват едно към едно в НЗ ;с едно единствено изключение...нема божи син упоменат в СЗ. :tongue2:

Човешките измислици са си човешки..те са си грях според Библията.

Всяко слово Божие е опитано; Той е щит на тия, които уповават на Него.-Притчи 30

Не притуряй на Неговите думи, Да не би да те изобличи и се укажеш лъжец.-Притчи 30

Ето го и самият Иисус който потвърждава и споменава Адонай:

31. А за възкресението на мъртвите не сте ли чели реченото вам от Бога, Който казва:

32. "Аз съм Бог Авраамов, и Бог Исааков, и Бог Иаковов". Бог не е Бог на мъртви, а на живи.

ипр....

Щом се изпълняват значи всичко обещано се е случило. Какво по-добро потвърждение на истинността от това ;)

Вярата в поръчани и създадени от църковни отчета и писари НЗ е глупава и смешна.Тя е вяра за наивници;която обслужва най- богатата фирма в света-Светата Църква.Честита да ви е вярата :tongue2:

Така казваха и преди да Го разпънат, а Той възкръсна!

Така казваха и преди да Го разпънат, а Той възкръсна!

А преди това Той потроши сергиите и изгони търгашите от храма, което не се понрави нито на служителите на храма, нито на търговците, а те всичките фарисеи и въобще юдеи, т.е. асраелски предци.

Това е така, но се случва изключително рядко. Сватбата между душата и духа се е осъществила за малцина.

Знам какво е тяло, знам какво е душа, но не знам какво е дух.

Какво точно е това нещо, наречено дух?

А преди това Той потроши сергиите и изгони търгашите от храма, което не се понрави нито на служителите на храма, нито на търговците, а те всичките фарисеи и въобще юдеи, т.е. асраелски предци.

Може и да мисля твърде елементарно, но ...

Фарисеите въобще юдеите, т.е. асраелските предци, т.е. тези, които са Го замервали с камъни и са поискали разпъването Му на кръста са чеда на Бога или чеда на Дявола!?

Говорим за Бога и забравяме за Дявола.

За да опознаеш монетата, трябва да я разгледаш от двете й страни.

Светът ни е полярен ( + и ( дори минуса трудно намирам на клавиатурата, не го намирам)

Ако трябва да следваме логиката - на Дявола.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Фарисеите въобще юдеите,

Фарисеи са и тогавашните храмови служители, ако не се лъжа..естествено не римските...Имали и партия, т.е. са се мешали сериозно в политиката...абе малко като сега у нас...мафията си има и църква и държава...или беше обратното? Да го кажа по-просто: Богатите юдеи(а храма е бил много богат) и обикновените юдеи - народа. Исус е проповядвал и сред едните и другите, но целта му е бил народа - хората, а малко ми е трудно да нарека тогавашните паразити, както и сегашните - хора...Лошото е, че народа във вид на тълпа, не е било трудно да се провокира да извърши глупости. Фарисеите са пуснали известен брой добре заплатени провокатори да настроят тълпата за Варава и против Исус и voila! Както и сега плащат, за "декрамотизирането" на разни арабски държави, почвайки от платени наемници в ролята на бунтари против режима и после и за по-мащабните НАТО-вски(разбирай главно САЩ и нищожнобритания). Разбира се плащането не е подарък, а инвестиция...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Фарисеи са и тогавашните храмови служители, ако не се лъжа..естествено не римските...Имали и партия, т.е. са се мешали сериозно в политиката...абе малко като сега у нас...мафията си има и църква и държава...или беше обратното? Да го кажа по-просто: Богатите юдеи(а храма е бил много богат) и обикновените юдеи - народа. Исус е проповядвал и сред едните и другите, но целта му е бил народа - хората, а малко ми е трудно да нарека тогавашните паразити, както и сегашните - хора...Лошото е, че народа във вид на тълпа, не е било трудно да се провокира да извърши глупости. Фарисеите са пуснали известен брой добре заплатени провокатори да настроят тълпата за Варава и против Исус и voila! Както и сега плащат, за "декрамотизирането" на разни арабски държави, почвайки от платени наемници в ролята на бунтари против режима и после и за по-мащабните НАТО-вски(разбирай главно САЩ и нищожнобритания). Разбира се плащането не е подарък, а инвестиция...

Да, благодаря!

Разбрах. Фарисеите са деца на Дяола от древни времена та до днес.

Да, благодаря.

Разбрах, фарисеите са слуги на Дяола от древни времена та до днес.

Как го разбра? :rolleyes:

Как го разбра? :rolleyes:

Мисля, че с мисъл. Разбирането друг път (начин) няма.

П.П. :)

Китките подряза прибра;зимнината в качета и буркани приготвяш;..браво браво най добрият сред жените...като гледам само въпрос за краставичките да зададеш и рейтинга ти се вдига с 5 точки;докато приготвиш зимнината ще имаш още 100 точки..браво добре ;че си ти да подържаш рубриката :tongue2: Сега и плетката като приготвиш ще мине зимата.Абеее всеки си е специалист в нещо.Не можем го назорваме за други работи. :tongue2: Поздрави на милата Гами..кажи и тя да заляга над Байбъла.

Недей да се правиш на врачка скъпа Марче;звездите няма да ти кажат нищо.

Прочети пророк Неемия-там е казано;няма деца на дявола има мърша в стадото.Преди векове иудеите си го признаха и оттогава вървят напред.Другите се правят на велики и векове тъпчат на едно място

Вървят напред... как с тези теглещи ги надолу тонове "благородни"метали и начина по-който са изкарани. Триумвират на дявола на Земята правят - нищо друго. Златният телец обаче без златната си стойност и на другите народи подхвърлят, а златото запазват за себе си доколкото могат, но настоящите им врагове от разклонението на Исмайл, също държат много злато и му държат по-ниска стойност на територията на страните си, което кара доста народ да ходи там да купува и кара през върхове и паланки да минава граници и вкарва контрабандно. На евреите държащи(и) златните запаси това харесва още по-малко от не толкова значимото за тях притежание и стойност на петрола и може би да превземат златото на арабските страни е дори по-голяма причина за тях да насъскват войни, от петрола и другите облаги които печелят, защото въртенето на пари въпреки огромните числени стойности, които изумяват народеца, е просто въртене на хартишки без реална стойност и обезпечение...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Фарисеите въобще юдеите, т.е. асраелските предци, т.е. тези, които са Го замервали с камъни и са поискали разпъването Му на кръста са чеда на Бога или чеда на Дявола!?

Говорим за Бога и забравяме за Дявола.

За да опознаеш монетата, трябва да я разгледаш от двете й страни.

Светът ни е полярен ( + и ( дори минуса трудно намирам на клавиатурата, не го намирам)

Ако трябва да следваме логиката - на Дявола.

Какво е това дух? Това е силата, която Бог е вдъхнал в лицето на човека, когато е завършил сътворението му.От движението на духа има различни прояви,като най-важните са-страха божий,съвест,жажда за бога.душата и тялото трябва да бъдат подчинени на духа от съединяването на душата с духа тя е станала одухотворена! От това цялата душа се е преобразила и от животинска, каквото е по природа, е станала човешка, с онези сили и действия,госпотсвощото в нас е духа,нарушаваното госпозство вече е грях и за него ще отговаряме пред бога,защото сме го избрали със свободната си воля!затова и бог ни посети като се въплати чрез неговия син Христа,който пък е роден от бога не преди 2000 години а предвечно за да ни изцери и поправи това нарушено човешко естество.това,че не сме го познали е следствие на нашата болес,немощ и грехопадение!

за юдеите най-точно описание е дал йоан златоуст,след десетте проповеди срещу юдеите ги е анатемосал с най-силни думи, наричайки ги слуги на дявола. Той сравнил синагогата с езически храм, и я представял като източник на всички пороци и ереси - бордей за мерзавци, храм на бесовете и криминално сборище на убийците на Христос. Проповедите на Златоуст станали основа за църковната политика, която осъдила юдаизма като долна, дори сатанинска религия.с това е целял проповядвайки ги от амвона да откъсне окончателно паството си от ебионити от юдаизма.

Китките подряза прибра;зимнината в качета и буркани приготвяш;..браво браво най добрият сред жените...като гледам само въпрос за краставичките да зададеш и рейтинга ти се вдига с 5 точки;докато приготвиш зимнината ще имаш още 100 точки..браво добре ;че си ти да подържаш рубриката :tongue2: Сега и плетката като приготвиш ще мине зимата.Абеее всеки си е специалист в нещо.Не можем го назорваме за други работи. :tongue2: Поздрави на милата Гами..кажи и тя да заляга над Байбъла.

Argumentum ad hominem... Класическа форма... Не е зле... Сигурен съм, че можеш и още ;)

...

Никъде в СЗ не е казано;че Ел Шадай ще прати свой син или; че ще се материализира в човешка плът.как си представяш един Бог да е слаб;да допусне да го бият с пръчки и да увисне на кръст и през цялото време да разправя на другата си част "Да бъде волята ти и ще изпия горчивата чаша която си ми приготвил/тоест сам си е приготвил/.Ако днес някой се появи и се представи за син божий може би няма да го разпънат но в най добрия случай ще го пратят на освидетелствуване.

...

Ей, това евреите сте народ опасен. Тук си също като Сашко, кога ме заведе в Раанана. По пътя ми показа среден път и каза, че Иехошуа е копеле.

Аз имам един рав за приказка. Поддържам му компютъра и често обменяме мисли. За него е важно, човек да има вяра към Всевишния. Най-великите евреи за мен са Сергей Брин и двамата създатели на PHP, разбира се и моя шеф, който започва като шивач-разкройчик, минава през арабска птицекланница и се издига до лазерен микрохирург. Той ми е ментор и често ми споменава, че е спокоен само когато съм в неговия екип. В момента правим клапи за сърца от титаний и волфрам. От рава чух следната приказка. Евреите са загадъчен народ и там където има два еврея има три мнения. Интереса ми към него е, че ми разказва за кабалисти, които са стигнали трето ниво на комуникация с духовния мир. Таванът е 7.

Интерес ще бъде филма на Пол Верховен. Неговата интерпретация е, че Иисус е земен човек, а баща му римски легионер, изнасил майка му. Друга по-стара идея заимства. Терминатор трилогията. Сара Конър е Девата. Тя ражда избрания, чийто баща се връща от бъдещото. Фактически ражда себе си, който израснал е същия пропътувал през времето. Аналогията е че Бог се трансформира в Светия дух. Опложда Мария и се след 9 месеца се преражда. За един всемогъщ Бог това е фасулска работа. Обаче има две мероприятия, които ви слагат тапи в устата. Това е Благодатният огън и Облакът на пъпа на земята (?? ????). Това са два феномена, които правят алибито на Иешо желязно. Има Го и е Бог.

Между 17 и 18 август е Преображение Господне и винаги на тази дата през нощта от 2 до 4 сутринта се появява облак. Винаги, особен с светлини. Океан от вярващи да го видят. Има два малки манастира, францискански и гръцки женски. Благодатният огън на Великден е също проявление на Иешуа и колко и да си камък зърнеш ли го, вече не си същия.

Ей, това евреите сте народ опасен. Тук си също като Сашко, кога ме заведе в Раанана. По пътя ми показа среден път и каза, че Иехошуа е копеле.

Аз имам един рав за приказка. Поддържам му компютъра и често обменяме мисли. За него е важно, човек да има вяра към Всевишния. Най-великите евреи за мен са Сергей Брин и двамата създатели на PHP, разбира се и моя шеф, който започва като шивач-разкройчик, минава през арабска птицекланница и се издига до лазерен микрохирург. Той ми е ментор и често ми споменава, че е спокоен само когато съм в неговия екип. В момента правим клапи за сърца от титаний и волфрам. От рава чух следната приказка. Евреите са загадъчен народ и там където има два еврея има три мнения. Интереса ми към него е, че ми разказва за кабалисти, които са стигнали трето ниво на комуникация с духовния мир. Таванът е 7.

Интерес ще бъде филма на Пол Верховен. Неговата интерпретация е, че Иисус е земен човек, а баща му римски легионер, изнасил майка му. Друга по-стара идея заимства. Терминатор трилогията. Сара Конър е Девата. Тя ражда избрания, чийто баща се връща от бъдещото. Фактически ражда себе си, който израснал е същия пропътувал през времето. Аналогията е че Бог се трансформира в Светия дух. Опложда Мария и се след 9 месеца се преражда. За един всемогъщ Бог това е фасулска работа. Обаче има две мероприятия, които ви слагат тапи в устата. Това е Благодатният огън и Облакът на пъпа на земята (?? ????). Това са два феномена, които правят алибито на Иешо желязно. Има Го и е Бог.

Между 17 и 18 август е Преображение Господне и винаги на тази дата през нощта от 2 до 4 сутринта се появява облак. Винаги, особен с светлини. Океан от вярващи да го видят. Има два малки манастира, францискански и гръцки женски. Благодатният огън на Великден е също проявление на Иешуа и колко и да си камък зърнеш ли го, вече не си същия.

Ти да си чувал, че някои занимаващи се с Кабала, могат сами да привикат дадени духове, които да се въплътят? Няма пре-раждане, само наново раждане, макар че на индивидуално ниво го има, да. Къде е разликата между това да се преродиш и родиш наново, ти кажи като по-запознат. А, какъв е бил Иисус и защо-само някои от 3-то ниво нагоре, може да знае, та до 7-мо... За "благодатния огън" и светлините-ако такива неща те впечатляват, то, и Антихристът може да изимитира малко "светлинки", и айде, повярвал си Му. А за това, кой откъде започнал и докъде стигнал, малей, ако това да слагаш клапи, вместо да "научиш" хората, че може никога да не си слагат такива неща, по тялото, както същият този Йешуа е правил, тц тц тц, каква разлика между Него и последователите му, кланещи се на някакви ментори! Намасте!

Хайде сега отново! Първо българите бяха семити, после духовни семити, после и вампирите се оказаха семити, сега вече и гърците. Следващия път чакам филипинците :giggle1:

valkiria,ако можете дайте мнение по тая тема за Дан!неможе да се разбере защо племето на Манасии замества племето на Дан в 7 глава на Откровение, където са описани 144 000 подпечатани слуги на Бога!а след това -в 21ва глава името на Дан ще бъде на портите на Новия Йерусалим!как го тълкуват това юдеите,какво става с Дан,има ли връзка това с антихрист?

Редактирано от glen (преглед на промените)

Пирдоп, 18 дек. 1960 г.

ден 24 от 12-я бълг. месец

Драги Кольо,

....Честит Идинак, Честита Сурова Нова година, честита за теб, за Муци, за внучето и за децата ви, честита за целия ви род и за цел народ. Заедно с това честит имен ден. И за него ти пожелавам всичко най-хубаво.

Чудно, наистина, но не зная ти празнуваш ли Идинак, учиш ли децата и внучето си да го тачат и празнуват? Обясняваш ли го на близките си и на приятелите там? Идинак е бил не само най-големия български празник, поне от преди две хиляди години, та току до Освобождението. Той е същинското средище на всички истински български обичаи, а също така и белега на същинските български разбирания. В него и в обичаите , свързани с него, са изразени както схващането за единство, така и тия за туптежни излъчвания, за троеж и за съгласувано взаимодействие. Възстановяване спазването и празнуването му би означавало начало на възстановяване духовното единство на народа ни. Благодарение на духовното единство само, народът ни можа да преживее две тежки робства - гръцкото и турското, съпроводени със страшен духовен натиск. Само ако това единство бъде възстановено въз основа на същите старинни обичаи и разбирания, народът ни ще може да оцелее в изпитанията и нещастията, които още му предстоят. На пръв поглед може да изглежда, че тези старинни обичаи и разбирания са отживели вече времето си, колкото здрави и добри да са били в миналото те. Но не е така. Ако и тяхната старинност да отива назад до над четири хиляди години, те са останали по-съвременни в истинската си същност от всичко съвременно. Така:

....Особена комисия в ООН със задача да оправи досегашния недотъкмен календар на цивилизованите народи препоръчала въвеждане на времечислене в основата на който лежи схващането за Идинак - ако и комисията, непознавайки това име, да не го е нарекла така. Би ли бил въвеждан Идинак, ако той е отживял времето си? Съвременните природни науки (Болцман с ентропията, Планк с квантовата теория, Айнщайн с относителността и напоследък Бор, Борн, Шрьодингер, Паули и Хайземберг и още други) все повече и повече потвърждават българските основни разбирания - туптежното излъчване (квантуване), троене (частици и античастици, както и изисквания за симетрия), почивно начало и всмукване (ентропия), срещуположност, допълнителност, съгласувана взаимодействие и т.н. Надали ще е далеч денят, когато съвременните природни науки ще се доберат и до схващането за Върховното единство. Отживели ли са схващанията, до които съвременните науки едва се доближават?

....На теб, на Муци и на внучето още веднъж от всички ни тук честитя Идинак.

Д.Д.Съселов

Димитър Димитров Съселов (1893 - 1973 г.), български историк, участник в четири войни и трикратен носител на Орден за храброст, автор на книгата "Пътят на България"

http://atil.blog.bg/...ot-taini.963116

http://bg.wikipedia....сълов_(историк)

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Драгии;предрагии;ама многууу предрагий ай ти специалисте от Калифорния;

аз както можеш да видиш по горе говоря за Ленчето от Килифарево;ти защо се вреш между нас.Айде ;ако Ленчето ти е един от ипостасите разбирам;ама не е / по свидетелство на спящия принц/ ;така;че за теб остава това което ти казах и миналия път..не си ми интересен и важен.Толкоз за теб.

Сега Цвятко ще отговори на Ленчето от Килифарево.

Ленчееее;кво си прайкаш ма душко.Китките сабален поля ли;мекичките направи ли;каймаклия кайвенце свари ли;чергите изтупа ли?Браво ма Ленче;оправно моме си..като гледам и форума си ошетала..аферим бре душко;ша пратя та поискат :tongue2:

Ся;Ленче имаш качества;ама кат почнеш си въртиш полите наляво надясно олекваш.Колко пъти ти се обясни и се дадоха цитати що ви праим комплимент ;че сте духовен Исраел-не хващаш от първи път да разумееш бе моме;найш момците по седенките как му викат на тва явление-"куха лейка"

Хайде сега;щот нямам много време се занимавам с теб;вземи да проучиш за племето на Дан откъде са;откъде идат.Понеже ме хвърляш в отегчение като непрекъснато се въртиш като фурнаджийска лопата ето едно добро обяснение по въпроса:

"Същинските гърци са данайците, които идват от Африка, смесват се с местното население на Балканите и асимилират част от предгръцките племена - като ахейци, йонийци и др.

Гърците са част от еврейското Даново коляно, прогонени от Египет.

"Първите сведения са от Омир. Той не нарича гърците "елини" - нарича ги данайци. Когато описва гръцкия лагер той говори за данайци, ахейци и аргосци."

"ДАНАЙЦИТЕ (ГЪРЦИТЕ) ИДВАТ ОТ АФРИКА - ЕГИПЕТ

Страбон, География – кн. 7 – 7, стих 1 - Данай довежда хората си от Египет

Според цялата гръцка митология Данай идва от Африка. Да се оспори това е ... трудно. Също и че героя Данай символизира племето данайци.

И митологичното родословие на Данай е свързано с Африка.

- Майка му Анхиноя е наричана "дъщеря на Нил"

- Брат му носи името Египт

- Баща им Бел заселил Данай в Либия, а Египт - в Арабия.

- Бащата на Данай - Бел е митически цар на Египет. (бележка 60)

- Бащата на Бел е Епаф, също митичен цар на Египет, а майка му е Мемфида.

Египетски източник потвърждава идването на данайците от Египет:

Сведения дава египетския историк Манетон от 3-4 в. пр. Хр. Сред египетските управници - във времето след управлението на чужденци, наричани от египтяните "хиксоси" (евреите) - той поставя и Данай - същия Данай, който по-късно с хората си акостира в Пелопонес и това е началото на гърците на Балканите.

Манетон - История на Египет - фрагменти

Манетон, цитиран от еврейския историк Йосиф Флавий в трактата "Срещу Апион":

Фр. 50. Йосиф, Срещу Апион, І, 15, 16, 93 – 105

"...Сетос се наричал Египт, а брат му Хармаис – Данай.”

Фр. 54. Йосиф, Срещу Апион, І, 26 – 31, § 227 – 287

"... Сетос се прекръстил на Египт, а Хермей – на Данай..."

Манетон, цитиран от Евсевий:

Фр. 53 (а). Синцел, стр. 116, 129, 133, 135. Според Евсевий.

12. "Армаис, наричан също Данай, 5 години, след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците"

Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. "ни казва, че египтяните били притеснени от бедствия (за справка: 10-те язви в Изход от Стария завет) и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни (еврейте) от родните си земи. Част от тях, предвождани от Данай и Кадмус, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително сегашен Израел. За предводител на вторите се е водел Мойсей, човек известен със своите мъдрост и смелост" - цитат от C.W.Muller, Fragmenta Historicum Graecorum, 1883, Vol. 2, p. 385.

Ииии сега Ленче фнимавай:!!!!!

В първи век еврейския историк Йосиф Флавий предава съдържанието на писмо, изпратено на евреите от Светите земи няколко века по-рано от царя на лакедемонците (спартанците):

"От Арей, цар на лакедемонците,

До Ониас (еврейския първосвещеник)

Поздрави,

открихме, че някои исторически писания доказват че лакедемонците и еврейте произлизаме от едно и също племе и сме потомци на Авраам. Следователно, тъй като сте наши братя, бихме желали да ни съобщите, ако имате някакви затруднения. И ние ще направим така, тъй като вашите проблеми са и наши и нашите са и ваши. Демотел, който ви връчва това писмо ще ни донесе отговора ви. Писмото е заверено с печат: орел държащ дракон (змия) в ноктите си." (Book 12, chap. 4, sec. 10)

Това е символът на племето Дан ("Flag," The Jewish Encyclopedia, p. 405) и произлиза от пророчеството на Яков: "Дан ще бъде змия по път" (Изход 49:17). Орелът също символизира Дановото коляно (Числа 2).

Сега Ленче;като сколасаш да направиш солените краставички които са истинско "лекарство" за бъбреците;и които ша ти вдигнат рейтинга сред другите моми в куФнята ;те оставям да си помислиш защо племето на Дан не е споменато в Откровение..можеш да се опреш на солидните си знания върху Библията :tongue2: :tongue2:

поздрави от Цвятко; мари убава моме

Хъхъхъхъ. Ма как те знам откъде ще почерпиш мат'р'ял за "убийствения" си отговор. Не знам само дали си обърнала внимание, характера на блога източник на този псевдоанализ. Това не ме касае много, но интересното в случая е колко избирателно си вадила от публикацията там :) Предлагам ти след блога на bakanec (или който и да е от клониралите го експерти блогъри) да посетиш и блога на sparotok. Там ще прочетеш още по-интересни работи :ph34r:

Да видим сега какво мисли Обществото по Изследване на Еврейските Общини в тандем с Еврейския университет в Ерусалим:

Дан - петият син на Йаков, родоначалник на Коляното на Дан. Земята на Дан се простирала на юг от река Яркон и граничела с земите на Ефремците, Венияминците и Юдеите, като включвала градовете Сарая (Цор'а) и Естаол (Ештаол). (Това изглежда доста далеч от Египет и Етиопия - б.а.).

Етиопски Евреи - (фалаша, бета Исраел) - етнолингвистична група, която до началото на 80те години на 20 век живеела предимно на териториите на северна и северозападна Етиопия. Времето на заселването им там не установено. Според местните легенди основател на общината бил цар Менелик I, син на Соломон и царицата на Шеба (това ще рече 10 в. пр. н. е. - б.а.). През 1973 г. сефарадския върховен равин на Израил О. Йосеф, признал общината бета Исраел за евреи, потомци на изчезналото Коляно на Дан. (ще рече, че дори и бета Исраел да са наследници на Дан, те отиват в Африка, след събитията край Троя (12 - 13 в. пр. н. е.). С други думи balkanec яхайки машината на времето, като една съвременна Баба Яга помита с метлата на анализа си 2 - 3 века световна история, но затова пък конспирациите му вървят с пълна сила - б.а.)

Макар и публикувани тук със съкращения, двата материала съставени прилежно, с много труд и подробно поднесени ни от ОИЕО и ЕУЕ не споменават и дума за родство на Израил с гърците, като на места (напр. в статията за филистимците/палестинците), дебело подчертават разликата на шемитските с гръцките и протогръцките племена.

П.П. Бях забравил, ти и палестинците спрегна за шемити :D

П.П.П. В началото пък твърдеше, че българите били шемити по кръвна линия. Били разбир'шли наследници на Шемовият син Зиези, за който не обелена и дума в Библията. После скалъпи някаква история за духовно семитство. Айде, чакам да обрежеш и филипинците след филистимците :D

ще ви копирам това,дано послужи за мир!може и да сте го чели,но прочетете го пак! Йешуа/Исус казва: "Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете. Как можете да повярвате вие, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която е от единия Бог. Не мислете, че аз ще ви обвиня пред Отца; има един, който ви обвинява - Моисей, на когото вие се облягате. Защото, ако вярвахте на Мойсей, повярвали бихте и в Мене; понеже той за Мене писа. Но ако не вярвате неговите писания (Тора и горецитирания текст), как ще повярвате Моите думи!?" Йоан 5:43-47 Няма нищо по-трудно от това да обясниш на един евреин, че Онзи, в чието име през вековете са избити и гонени милиони евреи, е техният Месия! Голяма част от евреите не са прочели Тората нито веднъж, камо ли целия Танах (СЗ). За Брит а-Хадаша (НЗ) те дори не желаят и да чуят! ЗАЩО?!Мнозина юдеи изпитват не само страх, но и отвращение към всичко, свързано с Исус, поради което дори не се докосват до страниците на Новия Завет (НЗ). Крайно-ортодоксалните юдеи са готови да приемат всеки по-умен равин за Месия, само и само да не е Йешуа ми Нацерет (Исус от Назарает), Който презрително наричат Йешу, Бен Пандера (Пантера) и пр. За тях Исус е самозванец, лъжеучител, който дори си позволява да богохулства и нарушава заповедите. Религиозните евреи считат всеки християнин за идолопоклонник, вярващ в три отделни божества, а не в ЕДИН БОГ! Посланията на ап. Павел за юдеите са отрова в чистата вода на Тората. Някои хулят Месията Йешуа директно, други се правят на по-толерантни и Го признават само за мъдър човек, а трети Го отъждествяват с най-голямото зло за еврейския народ, дори се гнусят да говорят за Него... - " А НИЕ ПРОПОВЯДВАМЕ РАЗПНАТИЯ МЕСИЯ, за юдеите съблазън, а за езичниците глупост!" 1 Коринтяни 1:23 "Но техните умове бяха (и все още са) заслепени; Защото и до днес, когато прочитат Стария завет (Танах), същото покривало остава, като НЕ ИМ Е ОТКРИТО, че ТОЯ ЗАВЕТ ПРЕМИНАВА В МЕСИЯТА! и ДО ДНЕС при прочитането на Мойсей (Тора), покривало лежи на сърцето им, но когато Израел се обърне към Господа, покривалото ще се снеме." 2 Коринтяни 3:14-16 "Покривалото", за което говори ап. Павел е същото, за което пр. Исая (25:7-8) пише: "И на тоя хълм ("Гаризин"/ в Самария) Той ще развали външното покривало, което е мятано върху всичките племена, и покривката, която е простряна върху всичките народи. Ще погълне смъртта за винаги; И Господ Бог ще обърше сълзите от всичките лица, И ще отнеме укора на людете Си от цялата земя; Защото Господ е изговорил това." Кой е този хълм? - ЙЕРУСАЛИМ! "Нашите бащи в тоя хълм ("Гризим" в Самария) са се покланяли; а вие казвате, че в Йрусалим е мястото (!) гдето трябва да се покланяме! Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Йерусалим ще се покланяте на Отца. Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите. Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят. Казва Му жената: Зная, че ще дойде Месия; Той, когато дойде, ще ни яви всичко. Казва й Исус: АЗ, Който се разговарям с тебе СЪМ Месия." Йоан 4:20-26 Докато Израел не се обърне към Господа, покривалото ще заслепява духовния им мироглед! "Защото както вие (езичници) някога, не се покорявахте на Бога, но сега чрез тяхното (на евреите) непокорство сте придобили милост (и спасение), та чрез показаната към вас милост и те сега да придобият милост, също така и те (юдеите) сега не се покоряват; Защото Бог затвори всички в непокорство, та към всички да покаже милост. О колко дълбоко е богатството на премъдростта и знанието на Бога! Колко са непостижими Неговите съдби, и неизследими пътищата му!" Римляни 11:30-33 Истината е, че никой не се покорява на Бога, нито пък може, защото (както ап. Павел казва по-горе) ВСИЧКИ сме затворени в непокорство! Християните си мислят, че вършат Божията воля, макар да не спазват заповедите. Юдеите вярват, че вършат Божията воля, понеже спазват заповедите. НО... и едните, и другите все още са под непокорство! Докато християните не се смирят и не обикнат Израел, и докато юдеите не се смирят и не признаят Йешуа за Свой Месия и Цар, покривалото остава и което е най-старшното - такива са все още роби в духовния Египет! - Съвременното християнство не се бои от езическите си корени, бидейки по-близо до идолопоклонството, отколкото до Богопоклонството! - Съвременните евреи не се страхуват, нито се срамуват от обвързване с астролозите или чародеите на всякакви окултни и чужди на Истината учения, които Бог изрично забранява, но се срамуват и се страхуват от собствения си Месия - ЙЕШУА. - Християните са си присвоили Богът на Израел и вярват в някакъв си измислен от тях бог, който е отхвърлил Израел и е приел езико-християните за свой народ! - Юдеите не признават, че Божието Слово дойде в плът, и че това е Месията Йешуа. Те все още се мъчат да спазват повечето от 613-те заповеди на СЗ! И двете страни обаче трябва да разберат, че: "- Йешуа не отмени етиката на Мойсей.... не премахна заповедите (Тора), но задълбочи техният смисъл! - Новият завет (Брит а-хадаша) има толкова общо със Старият Завет (Танах - СЗ), колкото розата с нейните корени! Корените са твърди и сиви, защото обитават в тъмните недра на земята, но те хранят красивият цвят! Така също и от Божественият мрак на Мойсеевите откровения е разцъфтяла благоуханната роза на Новия Завет! - Старият Завет е фундаментът, а Новият Завет е домът, построен върху този фундамент. Но ние можем да живеем само в ДОМА!"

Хаха какво бре драги не ти харесва в цитираното това;че са цитирани по точни като време източници;или понеже не ти уйдисват на врътките..щото нали се сещаш ;че колкото и да се дуеш /все пак Йосиф Флавий;Страбон и египетски папируси и пр..са по надеждни източници от теб :tongue2:

Тук не става въпрос колко надежден източник съм аз, а на колко надежден източник се опирам. С други думи, колко добре Обществото по Изследване на Еврейските Общини си е написало домашното ;)

Инак:

* Цитирала си скалъпен анализ от първоизточник с явно анти-гръцки/анти-семитски уклон.

* Тактично си пропуснала бета Исраеллите.

* Копирала ли без да мислиш, дори без да промениш стиловете от оригиналната статия.

Хайде сега да коментираме постното ти постче..като почвам с броя на синовете на Иаков ето така...Глупости на търкалета :tongue2: :tongue2:

Хайде сега да видим Библията..щото нали според нея говорим :

Синовете на Иаков от двете му жени и двете наложници са :от Лия – Рувим; ;Шимон, Леви, Иехуда, Исахар, Зевулун.От Рахел- Йосеф, Вениамин От Вала -– Дан, Нафтали.От Зилпа- Гад, Ашер.

Тоест колко са синовете на Иаков..смятай :tongue2:

Смятай ти кой подред син на Яков е Дан ;) Жокер за теб - пада се след първите четири Рувим, Симеон, Леви, Юда и преди шестият Нефталим. Отговорът напира напира от самосебе си - Дан е петият син на син на Яков (поне според Библията де - Битие 30:6), пък ти какво и как си мислиш си твоя работа. Моята беше да преведа необходимите отрязъци от статията, без да променям достоверността им. Mission completed :) И тук не ти мина номера!

По нататък просто няма да продължавам коментариите на великия ти източник. :tongue2: Между другото драгий може ли така да ми кажеш като ми цитираш толкова помпозно еврейския университет в Иерушалаим с кой точно от седемте му факултета е направено в тандем това изследване..та да ти цъфне достоверния източник :lol6:

Източника ли ти е проблема :) Няма тайни тук. Предоставям международен стандартен номер на книгата, електронното и издание не е трудно да се намери и е със свободен достъп. Направи си справката сама.

ISBN:9653200496

ISBN:9653201190

ISBN:9653200259

ISBN:9653201204

ISBN:9653202189

ISBN:9653202820

ISBN:9653206575

ISBN:9653206893

ISBN:965320713X

ISBN:9653202065

.

31. Господ (Бог) видя, че Лия не беше обичана, и отвори утробата й, а Рахил беше неплодна.

32. Лия зачена и роди (на Иакова) син, и го нарече с име Рувим, като каза: Господ милостно погледна на моето нещастие (и ми даде син); сега, прочее, ще ме обича мъж ми.

33. И пак зачена (Лия) и роди (на Иакова втори) син, и рече: Господ чу, че не съм обичана, та ми даде и тоя. И даде му име Симеон.

34. И зачена пак и роди син, и рече: сега вече ще прилепне към мене мъж ми, защото му родих трима синове. Затова се нарече името му Левий.

35. И пак зачена и роди син, и рече: сега вече аз ще възхваля Господа. Затова нарече името му: Иуда. И престана да ражда.

Да;ама не!!!!

Genesis 30

17 And God hearkened unto Leah, and she conceived, and bare Jacob the fifth son.

18 And Leah said, God hath given me my hire, because I have given my maiden to my husband: and she called his name Issachar.

19 And Leah conceived again, and bare Jacob the sixth son.

20 And Leah said, God hath endued me with a good dowry; now will my husband dwell with me, because I have born him six sons: and she called his name Zebulun.

17 И Бог послуша Лия; и тя зачна; и роди пети син на Якова.

18 Тогава рече Лия: Бог ми даде награда за гдето дадох слугинята си на мъжа си, затова го наименува Исахар {Т.е., Награда.}.

19 И Лия пак зачна и роди шести син на Якова.

20 И рече Лия: Бог ми даде добър дар, сега мъжът ми ще живее с мене, защото му родих шест сина; затова го наименува Завулон {Т.е., Живелище.}.

Двамата братя са били изключително близки един с друг в духовно отношение.Исахар е коляното на учените, които се задълбочават в изучаването на Тора. Зевулун е коляното на успешните търговци и мореплаватели.те разделят по равно своето материално и духовно богатство.

Хайде да проследим хронологично събитията. Лия ражда четири сина на Яков. След това утробата и пресъхва! Следват два сина от Вала - Дан и Нефталим. Следват още два сина от Зелфа - Гад и Асир. Чак след тях, започва отново да ражда синове от своята утроба Лия. Та Исахар е петият син на Яков, но петият роден му от Лия. Колкото и да се въртиш - петият по старшинство, се пада Дан!

да продължим с това дето ми даваш като доказателство нещица дето не си им проверил източника.Ами ако това псевдо не знам си кво дружество дето най помпозно ми го тръсна в лицето като ярко доказателство толкова си е свършило работата;

Това "помпозно" както го наричаш дружество, се занимава да развитието енциклопедични проекти. Зад това дружество седят с имената си и биографиите си автори, редактори, учени, академични организации. Хора, които добре са си написали домашните и не биха си позволили спекулации. Техните помагала са предназначени да бъдат нормативни източници на информация за еврейството.

то на прима виста може да се каже и това за моите източници.

На прима виста може. Като се замисли малко повече човек - не бива...

Тогава на какво основание твоето доказателство е с по голяма тежест от моето.

Четем блога на balkanec, самоотвержния пропагандатор на бясната теория и се натъкваме на линки като тази, тази, тази, тази, тази, тази и доста други подобни. Явно става въпрос за блога на поредния конспиратор, който тръби, че евреите са корена на световното зло, а гърците са европейския им филиал, творящ злините си на Балканския Полуостров и

в частност срещу България. Не е посочена нито литература, нито са правени анализи на цитираните автори в духа историческия критицизъм. Такива теории бол, под път и над път. Подобни писания можеш да намериш в блога на всеки "историк" и "патриот", знаещ "истинската" история на България. Почти всички са убедени в дълбокия заговор на световното еврейство, част от който заговор е и укриването на истинската история на света и в частност България.

На такива хора не вярвам! Определено. На енциклопедично дружество, занимаващо се с изграждането на енциклопедия за еврейския народ, традиции, история, вяра и т.н., дружество подкрепено работата си от академични организации, вярвам!

И не на последно място, разликата от два - три века е фрапираща ;)

Ти тогава защо не провери това предварително..мхм

Аз достоверността на сведенията предоставени в енциклопедията не съм се съмнявал, какво има да проверявам? Петият син на Яков е Дан. Бета Исраел твърдят, че родът и изхожда от синът на Соломон. Библията не дава сведения за 'артисали еврейски племена в Египет. Троянската война е надеждно датирана от учени глави преди нас. Живота на Соломон също. Всичката тази информация се засича в много източници. Сметката след това е елементарна ;)

Само че драги;предраги; там както виждаш в предложеното от мен са цитирани трудове и на иудеи защото Йосиф Флавий е такъв/така ;че тая ти врътка за антисемитизъм няма да мине/

Ако проследиш част от линките от блога на balkanec, ще видиш много пъти цитирани еврейски авторитетни личности, но тези им цитати са впрегнати в услуга на конспирационните теории на господина. Ще рече, нищо не пречи да се цитира Йосиф Флавий и статията да остане с такава насока, което от своя страна достатъчно компрометира блога и автора на статията вътре като източник.

цитирани са Страбон; цитирани са доказано съществуващи документи за онези събития;така ;че не ми казвай ;че точно ти си пък човека който ще ги обори.Нещо си надхвърляш сянката.Може да ги определяш както си искаш;може да не ги приемаш;но факт е ;че те съществуват и са в основата на изучаването на много дисциплини като библейска история;религия и археология.

Въпросните текстове са взети от автора, като хвърчащи документи и са просто сглобени в псевдо подобие на статия. Да видя критическия анализ, всеки от авторите поставен в контекста на времето си, интересите на които е служил, какво казват други автори от негово време, литература, препратки, студии, имена на историци, етнографи, лингвисти, антропометрични и ДНК изследвания и тогава ще му хвана вяра на анализа на balkanec...

В еврейския университет в Иерушалаим разбират от дентална медицина;земеделие;право и пр..там няма факултет който да застане зад такова изследване.Да си беше проверил поне източника..защото точно него ми даде като доказателство велико.Ако не беше според теб;нямаше да го дадеш :tongue2: Ако имаше съмнения щеше да поставиш уговорка.

Кредитите се дават, така както са изписани. Дадох ISBN на енциклопедията. Отиваш на електронния вариант и проверяваш. Там е кредитиран и въпросният Университет. Да го пропусна нямам право. Нищо, че ти пропусна да кредитираш автора на статията, от която черпиш твоята информация...

Красотата на Творението!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Популярна картинка във фейсбук

Популярна картинка във фейсбук

Предполагам имаш предвид третото око на Хорус:

Публикувано изображение

Окото на Хорус:

Публикувано изображение

Издигнатата змия на челото (на фараона Тутанкамон) е знак за овладяна божествена сила и познания. Богинята Уаджет, покровителка на Долен Египет, обикновено се представя във формата на крилата кобра и означава "змия" или "кобра на Хор":

Публикувано изображение

Бог Хорус (бог Хор; олицетворение и на слънчевия бог Ра) и египетски фараон:

Публикувано изображение

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Публикувано изображение

Окото на Хорус:

Публикувано изображение

Издигнатата змия на челото (на фараона Тутанкамон) е знак за овладяна божествена сила и познания. Богинята Уаджет, покровителка на Долен Египет, обикновено се представя във формата на крилата кобра и означава "змия" или "кобра на Хор":

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Окото на Хорус:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Хо!

Това е хипофизата!

Изключително интересно. Знам практически какво означава инкрустираната змия на челото. Розенкройцерите споменават за белег зад челната кост, който след посвещение става активен и се усеща движението като на змия. Някои индуси си правят червени точки между челото и темето - то е същото. Центърът на новата душа е там. Тя има магнитни линии, които кореспондират със сърдечната чакра.

Египетските жреци са били велики.

При падението в материята в Адам е втъкано Универсалното учение, чрез, което човечеството може да се освободи. Цялото това учение се върти около тези картинки!!! :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.