Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

думите тези от първия пост са съвсем прости, ако не сте или не станете почитател на Христос или там христовата религия, отговарям по ред на номерацията:

53. няма да има живот във вас - тоест нещо няма да ви е наред със живота образно казано

54. тука е наобратно, ако станете негов последовател ще има вечен живот за вас уж де не е ясно точно как, един път ще ви възкреси после не пише пак ли ще се умира или вече ставате безсмъртен

55. тука продължава да си хвали неговата сектичка, тоест да не се отказвате .............. абе продължава в същия дух да се намира на празни приказки нали вече го каза в 53., но сега го казва по заобиколен начин, както казах да се намира на приказки .....

56. тука сега е малко тъпичко, смисъла е ако станете негов почитател и двамата ще имате полза от това (каква полза не казва обаче) - което всъщност е една голяма лъжа за ползата, но така е за хората написано

сега тука едно доуточнение, от това в цитата може да се изтълкува и така, понеже Христос нали той говори от негово си име и виждаме че на 2 пъти се нарича Мен и Аз са с главни букви (а другото лице е - той и него - са с малки букви), та значи това пребъдване един вдруг ще бъде не равностойно, тоест ще бъде като между господар и подчинен ..........нататък смисъла е че извънземните ще пребъдват във вашите съзнания и вие ще им бъдете подчинени, щото Христос отдавна е умрял нали остава там бог или както казах извънземните .....

по-точно казано,исус е представител на Бог(негов син)предлага своята доброта и управленческа насока в живота.човек се съгласява с него и бог се вселява в човек,като живее в него(в сърцето)и го ръководи през целият живот.също като избираме кмет.само че няма мандат.

обещава хубав живот с малко проблеми и много доброта.Бог живее в мен,превзел ме е и съм много доволен.

аааа,Бог е извънземен.той не е от земята.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едва ли са всеки хляб и вино отговарят на условията:

По принцип това са хляба и виното ползвани в Евхаристията.

Редакция: Отделно логиката на въпроса ви е грешна.

Аз казах:

От думите ми по никакъв начин не следва това:

Що се опитваш да обясняваш на аналогов предавател. Той разпръсква, а не (въз)приема, при това от дигитална логика - още по-малко. :)

Хубавото е, че накрая може да се окаже сродна душа - атеист?! :rolleyes:

Ами ще обясня подробно, въпреки че е очевидно:

1. "значи всеки път когато говори", т.е. Имах предвид изрично местата в Библията когато Иисус казва "моята плът" и "моята кръв"

2 После от това че кръвта и плътта на Иисус са представени като вино и хляб не следва, че всеки хляб и вино са негова плът и кръв. Или като за 5и клас - това че всеки квадрат и кръг са съответно правоъгълник и елипса не значи че всеки правоъгълник е квадрат и всяка елипса кръг...

разбрах,значи всеки път когато Исус говори за кръв трябва да се разбира вино,вместо плът да се разбира хляб.заместваме плът с хляб,а кръв с вино.а ако говори за вино,него с какво да го заместваме? :whist::eek:

Що се опитваш да обясняваш на аналогов предавател. Той разпръсква, а не (въз)приема, при това от дигитална логика - още по-малко. :)

Хубавото е, че накрая може да се окаже сродна душа - атеист?! :rolleyes:

в момента съм на фаза да изучавам библията,и съм все още агностик. :)

Редактирано от Francisk (преглед на промените)

разбрах,значи всеки път когато Исус говори за кръв трябва да се разбира вино,вместо плът да се разбира хляб.заместваме плът с хляб,а кръв с вино.а ако говори за вино,него с какво да го заместваме? :whist::eek:

Ха, то виното като го имаме си го пиеме, що ни е да го заместваме? :cheers:

Ха, то виното като го имаме си го пиеме, що ни е да го заместваме? :cheers:

Pекох си така като са тръгнали всичко да земестват че и виното ша заместят :cheers::beer11:

Pекох си така като са тръгнали всичко да земестват че и виното ша заместят :cheers::beer11:

Ако ще го заместват поне даме викнат да го превърна във вода, щото иначе оцета ще е твърде много за салатите, които след като няма вино, няма да имат толкова разходна част :huh:

...Макар че, доста народ вече набляга прекалено много на твърд алкохол...В този ред на мисли съвременните му варианти като Уиски, водка и прочие е редно също да се отразят в религиозните писания със собствените им имена и в молитвите - също! Като чуя някой поп да реди: Господи, дай нам,....дъра-бъраХ2 и уискииии, амин!

Ами ще обясня подробно, въпреки че е очевидно:

1. "значи всеки път когато говори", т.е. Имах предвид изрично местата в Библията когато Иисус казва "моята плът" и "моята кръв"

2 После от това че кръвта и плътта на Иисус са представени като вино и хляб не следва, че всеки хляб и вино са негова плът и кръв. Или като за 5и клас - това че всеки квадрат и кръг са съответно правоъгълник и елипса не значи че всеки правоъгълник е квадрат и всяка елипса кръг...

и като ядете и пиете вино как ще разберете дали в това вино и хляб е неговата плът и кръв или е нещо друго, май съвсем сме изкукали .................

сега пичове тука едно въпросче, как плътта и виното което консумира човек всъщност се оказва че е част от плътта на Христос и част от неговата кръв, той да не ходи навсякъде по Земята и да отделя по-малко от тези части от неговото тяло и тайничко ги слага във хляба и виното на хората (на някои места обаче, нали имало и обикновено вино и нормален хляб)), провеждайте по-сериозни разговори, а не абсолютни идиотщини .........

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Христос трансмутира и прави пригодни за "консумация" от дванадесетте, които са в неговото силово поле пранични сили /Неговата кръв/ и етерни субстанции /Неговата плът/ - те са неопходими за раждането на новата душа и за изграждането на нова телесна система /скиния се нарича в Библията/ с които става възможно Той да бъде последван в Небесното царство, когато им дойде времето.

-----------------------

2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. Публикувано изображение

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. Публикувано изображение

4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете]. Публикувано изображение

5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя? Публикувано изображение

6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

-----------------------

Йоан, 14

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Христос трансмутира и прави пригодни за "консумация" от дванадесетте, които са в неговото силово поле пранични сили /Неговата кръв/ и етерни субстанции /Неговата плът/ - те са неопходими за раждането на новата душа и за изграждането на нова телесна система /скиния се нарича в Библията/ с които става възможно Той да бъде последван в Небесното царство, когато им дойде времето.

-----------------------

2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. Публикувано изображение

3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. Публикувано изображение

4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете]. Публикувано изображение

5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя? Публикувано изображение

6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

-----------------------

Йоан, 14

Доста добре сте обясинли всичко за което съм ви благодарен.

Здравей малък просяк;

надявам се поне да знаеш защо се обръщам така към теб. :cool:

Хубаво си съгласен чадо Божие;остава само да се чудим какво общо има това с аватара ти.Защото светеца от Азиси си е парче католик във вярата;.пък както знаем това си е деноминация християнска;която обръща повече внимание на майката отколкото на Сина.

Виж сега;малък просяк; Иисус е казал това в определен контекст на вярата .

Аз съм живият хляб, слязъл от небето.....Йоан

"Аз съм хлябът на живота"...Йоан

Кой разбрал ;разбрал.Говорилнята си ти дрипав малчо.Така както си я подкарал;Библията никога няма да я разбереш;защото и светията от Азиси не е разбрал какво е казал Иисус.Затова я карал само на границата на оцеляването;като дори си поръсвал храната с пепел за да не усеща вкуса и.Страдал от обезводняване.За вино не е чувал;защото сигурно не е чел и за чудото в Кана Галилейска.Толкова се напрягал да сервилничи на вярата;че взел да се изприщва..тоест появили се по тялото му белези от мъченията Христови;наречени стигма.

Заради натегачество религиозно ;бил наречен "Alter Christus" – „Втори Христос”.;макар ;че видно от Библията;Христос никога не е давал такъв краен пример за святост. :tongue2:

Иначе за едно си прав..на прости хора е трудно да обясниш ;каквото и да е. ;) ..заради това е бил отхвърлен и Иисус ..намери си в Библията; тоя момент на отхвърляне заради тия думи за виното и плътта.Все отнякъде трябва да почнеш нали..макар и от средата :tongue2:

За майка Мария е написано толкова малко ,а за Христос толкова много.

Заинтригуваха ме тези думи затова се спрях върху тях.Ако имам някакви други въпроси може би пак ще питам.

много добро обяснение, просто ще ти избоде очите,

преди да се е появил Христос като човек ( и след това там станал някакъв си ........) интересно хората как са раждали нови деца, тоест душата как им се е сформирала и изграждала телесната система, нали Христос го правел това нещо,

сега пак преди Христос да е съществувал сигурно хората са били смъртни и са умирали наистина, обаче той като се появил и вече ги пращал в небесното царство, аха продължава им живота наистина

Как разбирате думите на Христос -да се яде неговата плът и пие неговата кръв ?

Това не говори ли за вампиризъм ?

Тези думи имат ритуален характер - т.е. те не са употребени в пряк смисъл!

Привет Вал :) ;

Вие сте прав.Обаче тук малкия просяк/така е наричан Св..Франциск отАзиси/говори и разбира все още на най-ниско ниво. ;)

Отговора на въпроса му е даден в Библията:

10. Тогава се приближиха учениците Му и Му казаха: Защо им говориш с притчи?

11. А Той в отговор им каза: Защото на вас е дадено да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено.

12. Защото който има, нему ще се даде, и ще има изобилие; а който няма, от него ще се отнеме и това, което има.

13. Затова им говоря с притчи, защото гледат, а не виждат; чуят а не слушат, нито разбират.

14. на тях се изпълнява Исаевото пророчество, което казва: "С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите.

( Матей 13 )

......та;ако просяка беше чел Библията; последователно ;нямаше да открива цяла тема;за да пита неща на което вече е отговорено.Отделно тук много неща следва да се обяснят и за Пасхата..но това е далечна история за все още начинаещи.

Обаче;на пръв поглед тук в тази случка се крие нещо друго и това е което дава основание на иудеите по късно да я използуват като едно от обвиненията срещу Йешу.

Ето какво пише в Битие 9:

4 Месо обаче с живота му, тоест, с кръвта му, да не ядете. Публикувано изображение 5 А вашата кръв, кръвта на живота ви, непременно ще изискам; от всяко животно ще я изискам; и от човека, да! от брата на всеки човек, ще изискам живота на човека. Публикувано изображение6 Който пролее човешка кръв, и неговата кръв от човек ще се пролее; защото по Своя образ направи Бог човека.

Тук се поставя началото на практиката "кашер"-иудейските религиозни изисквания за приготвянето на храната.Месото е кашер ;тоест годно за консумация според Божия закон-само когато кръвта се е отекла от него. Представете си какъв шок са преживели слушателите на Йешу;който им предлага да ядат /тези като просяка;които са го разбрали дословно/ или да имитират консумация на човешки труп/тези които са схванали ;че не се говори дословно/..при това ;този труп принадлежи на Месията..от която и страна да го погледнеш..си е неприемливо.Древен Израил е познавал канибализма..Йехова е обещавал;че ще накара враговете на Израил да достигнат до тази крайност:

Исая :

49:26 А притеснителите ти ще заставя да изядат собствените си меса, И ще се опият със собствената си кръв както с ново вино; - И всяка твар ще познае, Че Аз, Господ, съм твоят Спасител, И че твоят изкупител е Могъщият Яковов.

Йехова дава и клетва:

28:53 И тогава, при обсадата и притеснението, с което ще те притесни неприятелят ти, ще ядеш плода на утробата си, месата на синовете си и на дъщерите си, които Господ твоят Бог ти е дал.

28:54 Оня мъж между вас, който е изтънчен и изнежен, ще гледа с немилостиво око на брата си, на жената, която почива на пазухата му и на останалите чада, които му оцелеят,

28:55 та няма да даде ни на едного от тях от месото на чадата си, които ще яде; защото не ще му остане нищо при обсадата и притеснението, с което неприятелят ти ще те притесни във всичките ти градове.

Мисълта;че Месията ;тъй дълго чакан и жадуван от тях иудеите ;би могъл да им предложи дори символично да пият от кръвта му;е толкова непристойна;че дори ужасна според техните религиозни чувства..отделно от закононарушението което представлява това. Точно този епизод е причината;по късно да му се потърси отговорност за тези думи и да го обвинят в пристъпване на законите Божии.

След като иудеите не са го разбрали,как един неук и невеж човек като мене би могъл да го разбере.

„Продължавайки разглеждането на мистериите на познанието, ще останем верни на достойното и почитано правило на традицията, започвайки с произхода на вселената, установявайки онези главни черти на физическото изследване, които е необходимо да се предпоставят и отстранявайки всичко, способно да стане препятствие по нашия път; така че ухото да се приготви за възприемане на традицията на Гнозиса, и почвата да бъде разчистена от бурените, ставайки пригодна за засаждането на лозето; защото стълкновението се предшества от стълкновение, и мистериите се предшестват от мистерии.”

Св. Климент Александрийски

Редактирано от witness (преглед на промените)

много добро обяснение, просто ще ти избоде очите,

преди да се е появил Христос като човек ( и след това там станал някакъв си ........) интересно хората как са раждали нови деца, тоест душата как им се е сформирала и изграждала телесната система, нали Христос го правел това нещо,

сега пак преди Христос да е съществувал сигурно хората са били смъртни и са умирали наистина, обаче той като се появил и вече ги пращал в небесното царство, аха продължава им живота наистина

---------------

Да, безмислици и откровени глупости пиша, уважаеми, защото извънземните разуми са ми обсебили акъла и са ме о-о-о-обърнали на шебек. :ph34r:

Венсеремос!

---------------

Не става въпрос за раждане на деца, а за трансфигурация - процес, практикуван в Големите мистерии през всички времена. За това съобщава Спасителя, ма на тия, които имат уши да го чуят...

Раждането на деца е следствие на други действия, доста приятни...

Не става въпрос за раждане на деца, а за трансфигурация - процес, практикуван в Големите мистерии през всички времена. За това съобщава Спасителя, ма на тия, които имат уши да го чуят...

"Щастлив си ти, Каликле, че си посветен в Големите мистерии, преди да си бил посветен в Малките - не мислех, че това е позволено."

Платон, "Горгий" 497с

Как разбирате думите на Христос -да се яде неговата плът и пие неговата кръв ?

Това не говори ли за вампиризъм ?

Какви вампири,какви тъпотии!

Защо все свързвате библейските неща с вампири,извънземни и още какви ли не глупости?!

Хлябът е символ на Христовото тяло,а виното е символ на неговата кръв.

Щом въпроса е библейски,разсъждавайте библейски,а не светски!

И за да ти обясня... АЗ СЪМ СИЛНО НЕВЯРВАЩ.

И все пак разбирам писанията в тази книга.

Ха-ха-ха пукна ме от смях,именно,че си Силно Невярващ,но също така и Силно Неразбиращ!

То човек с малко познания(като мен) не може да разбере Библията,ти тръгна да се изказваш неподготвен,разбирал я бил!

... да беше се сетил отпървом за блудството между децата на ной...

Това в коя измислена Библия го пише?!

Като искаш да се изказваш трябва да бъдеш подготвен.

Вземи прочети първата книга на Стария завет(Битие),че поне малко от малко да му мяза!

Ако Бог е всемогъщ, може ли да направи толкова голям камък, че сам да не може да я вдигне?

Искаш да кажеш да Го вдигне,а не да я вдигне! ;)

Въпросът е формулиран по такъв начин,че каквото и да кажеш излиза че не вярваш на християнския библейски Бог.

Знаете ли някой си е казал че е много лесно да се задават въпроси и продължава и казва,че не само отговорите са налудничеви,а понякога въпросите са още по налуднечеви.

Но все пак мисля че има отговор на този въпрос и отговорът е да,той не само че може да създаде такъв камък,но го е и направил,искате ли да го видите?

Погледнете в огледалото,той създаде моята и твоята свобода,създаде я толкова тежка,че той самия(Господ) се направи неспособен да я вдигне.

Той никога няма да противоречи на вашата свобода.Той я е създал по този начин. ;)

Значи според вас всеки пък като ядем хляб трябва да си мислим че ядем плътта на Христос,а като пием вино,че пием кръвта на Христос.

Ако искаш да получиш точен отговор вземи прочети Новия завет на Библията,там ще прочетеш какво представлява Господната вечеря и така ще задоволиш любопитството си по този въпрос!

Знае ли някой;кой от всичките тези споменати символи;е символ и на уникално българско духовно учение..кое е учението;май питам вече за трети път и няма отговор?? ;):tongue2:

IYI

Знаем Ленче; :P знаем..за целувки и любов всеки е готов..льох„льох :tongue2:

Обаче;мило Ленче;питането е кой какво разбира; от това какво става на НЗ-та гара;затова сме писали"или"

Влез в час Ленче. :tongue2: Поздрави:

То твоето разбиране е ясно! Българите са първи семити, начело с филистимците. Змиите нямат кости. Архангелът прелюбодействал с Ева сексуално. И последно по място, но не и по забавност - закона няма да се промени, но Исус неочаквано идва с мисия да реформира юдеизма. Давай следващата доза смях :lol6: :lol6: :lol6:

Ленче; от китки разбираш душко;ама от Библия й-й-йч. Колко пъти ти се каза; и показа бре цветна радост наша:

Битие:

27 Бог да разшири Яфета. И да се засели в шатрите на Сима; И Ханаан да им бъде слуга.

обяснено ти беше китно Ленче;че връзката със Сем е духовна.

Ама ти драгост наша си буквалистка;с теб може да се говори как да си засади човек пръчки ;за друго не. Със НЗ е същата работа;само че Ленче да знаеш точно Откровението на Йоан си е чиста доза Кабала;ама теб за тия неща нема те закачаме да ги обясняваш;щото ще се загелпиш драгост наша.

Хайде; китна цветна драгост наша ..гледай си китките по живо по здраво :tongue2: :tongue2:

Аха! Духовния семитизъм го пробутай на израелците с цвят на абанос. На тях им трябва легенда за да се изселят от Етопия. Но колкото и усърдно да търсят начин, те само скромно се пишат за деца на Сюлейман бен Даут. А пък ти за нас виж какво правиш - цял несъществуващ син на самия патриарх Шем от ръкава си изкарваш! Че колко му е? Като прочетеш богомилската кабала, не само такива работи ще ти хрумнат :lol6:

valkiria1 13 март 2012 - 22:18 :

Какво представлява Господната вечеря;според НЗ???

Човек,който се интересува си сяда на Д-то,взема Библията отваря Новия Завет и започва да чете!Не е нужно да се предполагат и пишат неща от рода на :

valkiria1 13 март 2012 - 22:18 :

Нещо в стил яли и пили;или ..........????

...и тем подобни тъпотии! ;)

П.С.

И един съвет накрая,гледам много офтопици имаш,не само ти,но при теб са най-много,гледай да не смесваш нехристиянските неща с християнските - като кръстове на "Изида" и символи на "Анкх" и тем подобни!

Някъде в Библията да пише за тях или пък да показват такива картинки?!

Човек,който се интересува си сяда на Д-то,взема Библията отваря Новия Завет и започва да чете!Не е нужно да се предполагат и пишат неща от рода на :

...и тем подобни тъпотии! ;)

П.С.

И един съвет накрая,гледам много офтопици имаш,не само ти,но при теб са най-много,гледай да не смесваш нехристиянските неща с християнските - като кръстове на "Изида" и символи на "Анкх" и тем подобни!

Някъде в Библията да пише за тях или пък да показват такива картинки?!

Дай некакъв цитат от библията дето да пише за некви си кръстове да знаеме кви са.

:wink12:

Многу интересна таз библия ве как я рабираш.

http://presscafe.org/mix/%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82.html

Не разбрахме само, от Магог ли са българите или от Зиези. Земи се уточни най-накрая вече. Ади, и като покажеш копие от Богомилската Кабала - пак ще си говорим :wub:

Здравейте. Следя развитието на темата с интерес. Почна се с кръвта и тялото на Исус, а се стигна до българи-МаГози. :)

Тялото и кръвта Христови ли?

А що е то Иисус Христос (Йехошу́а Маши́ах)?

Тогава ще е по-разбираемо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.