Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

В темата за Нефилимите е отговора ми , но в едно изречение : Не мисля, че Елохим са Нефилим, но Нефилим са синовете на Бене Елохим. :baby:

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 6k
  • Прегледи 400,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Secret rose:

Ако ме сполети подобен блаженосен контакт сигурно ще се гръмна

Как в различните вярвания (християнство, ислям, юдаизъм) се определя кой е пророк и кое послание или среща с ангели е истинно и кое не ?

Подозирам, че дори да се появи истинен пророк в съвремения свят, той ще бъде обявен за луд :offtopic_s:

пп. Бе, не може всичко да му е черно на тоя свят, бе ![/i]

Как в различните вярвания (християнство, ислям, юдаизъм) се определя кой е пророк и кое послание или среща с ангели е истинно и кое не ?

Подозирам, че дори да се появи истинен пророк в съвремения свят, той ще бъде обявен за луд :rolleyes:

"А той ги погледна и рече: Тогава що значи това, което е писано: "Камъкът, който отхвърлиха зидарите, Той стана глава на ъгъла"?" - Лука 20:17

Не. Не е всичко черно, Ел. :)

Подозирам, че дори да се появи истинен пророк в съвремения свят, той ще бъде обявен за луд :)

Със сигурност :)

Облечен в скъсан чувал = клошар

Чуващ гласове = шизофреник

Смятащ себе си за пророк=параноя , мания за величие

:rolleyes:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

.....

Подозирам, че дори да се появи истинен пророк в съвремения свят, той ще бъде обявен за луд :rolleyes:

пп. Бе, не може всичко да му е черно на тоя свят, бе !

Знаеш, че не само ти си на това мнение, спомни си госпожа Теодора Димова какво каза в онова впечатляващо интервю:

Ще изгоним следващия Христос.

Ако се появи нов свят човек, който говори същинските неща, той ще бъде линчуван.

Теодора Димова - 2007г.

А, няколко години преди нея, Някой написа същото в едно писмо...

сега нямам много време, да потърся писмото

Но, според мен:

Има време за всичко

Всяко нещо, което е съществувало, вече си е получило името;

и е известно, че онзи, чието име е Човек,

не може да се състезава с по-силния от него.

Еклисиаст

• 4 седмици по-късно...

Подозирам, че дори да се появи истинен пророк в съвремения свят, той ще бъде обявен за луд :biggrin:

Мисля, че няма начин да се разпознае. Всичко е на принципа проба-грешка. Нали затова се прераждаме...

И преминаваме прев всякакви дивотии и небивалици, в които откровено вярваме, докато не разберем, че издишат. Просто... път няма, пътищата са неверни. Верния не съществува, не е вървян.

Пък ако се появи пророк и не е луд, няма да е пророк :blink:))

п.п. Всичко му е черно, Ел... и бялото даже. Нали са си едно.

• 2 седмици по-късно...

КОИ е ТОИ- БОГ...Това сме ние,намерили сме си тази планета, направили сме я подходяща за нашият вид, направили сме си закони по които да живеем и ето ни тук.Едната част-индивиди с виш разум управляват и се грижат за по ниско интелигентните видове(човеци),там където има прнаселване има природни катаклизми,или воини,на други се дава право да правят открития,трети не се допускат да надникнат в природните феномени(берудскит триъгълник)Новостите и откритиятя се подават поетапно на човечеството.Да не говоря за контактите ни с извън земни-толкова упорито се укрива тази информация....Какво ви мислите за това

КОИ е ТОИ- БОГ...Това сме ние,намерили сме си тази планета, направили сме я подходяща за нашият вид, направили сме си закони по които да живеем и ето ни тук.Едната част-индивиди с виш разум управляват и се грижат за по ниско интелигентните видове(човеци),там където има прнаселване има природни катаклизми,или воини,на други се дава право да правят открития,трети не се допускат да надникнат в природните феномени(берудскит триъгълник)Новостите и откритиятя се подават поетапно на човечеството.Да не говоря за контактите ни с извън земни-толкова упорито се укрива тази информация....Какво ви мислите за това

отговор на професионалиста

Публикувано изображение

Трябва да се кланяте и да целувате ръцете на Вашите учители. И да ги молите да Ви научат да пишете!

Трябва да се кланяте и да целувате ръцете на Вашите учители. И да ги молите да Ви научат да пишете!

Шапка ти свалям за уместната забележка.Браво.

• 3 седмици по-късно...

"Господи, имам проблем! - Какво има, Ева? - Много съм ти благодарна за всичките блага, които си ми дал, но въпреки това не съм щастлива. - Защо? - Самотна съм, Господи. - Добре, Ева, в такъв случай ще ти създам мъж. - Мъж? Какво е това? - Създание, изтъкано от противоречия - той ще лъже, ще мами, ще бъде високомерен и горд. Но ще бъде и много силен, бърз и ще ловува за теб. Ще задоволява твоите физически нужди, но ще се държи много детски, наивно и глуповато, така че винаги ще има нужда от съветите ти. - Звучи добре - казала радостно Ева - но къде е уловката? - Ами, ще го създам при едно условие. - Да? - Както казах, той ще е много горд и самовлюбен, затова нека го оставим да си мисли, че той е създаден пръв. Това ще бъде нашата малка тайна. . . казвам ти го като жена на жена. . ." Току-що го прочетох в Хулите и нямаше как да не ви го донеса тук, понеже отговаря на всички въпроси... :)

За какво иде реч тук? Та то си е написано В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.. Никаква тайна няма. Явно някоя от двете здраво се е разприказвала...

За какво иде реч тук? Та то си е написано В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.. Никаква тайна няма. Явно някоя от двете здраво се е разприказвала...

:wors: :wors: такъв коментар не очаквах :wors:
  • 4 седмици по-късно...

здравейте още от малък мисля за света за неговото създание и за БОГ някой хора казват че не е възможно да съществува БОГ че е много чудно а как тогава може да има човек това да съществува човек не ли е също толкова велико чудно и невероятно колкото да съществува БОГ аз съм стигнал до заключението че след като е възможно да съществува човек човешката душа цялата тази вселена всякакви животни зверове цялата природа всичко в света след като е възможно да съществува всичко това значи е възможно да съществува всичко друго БЕЗ НИКАКВИ ГРАНИЦИ абсулютно всичко е възможно да съществува след като съществува всичко това което виждат очите ви а и виждате че всичко в света е създадено по разумен начин и си личи че всичко е създадено от разум и то много велик рзум а не просто ей така от нищото ако няко не вярва че има БОГ че е невъзможно тогава той не трябва да вярва че ги има и хората и целият този свят защото това е също толкова чудно и невероятно колкото да съществува БОГ

• 2 седмици по-късно...

Ех, Бог. Би било найс да го има...-ама НЕ! Един приятел преди мноого години казваше "Космическият шегобиец" за него. Аз бях религиозен. Сега НЕ! Що? -Защото видях как неправдата,злото побеждават! Как болката не се утешава с молитви! НИКОГА! Как лошите просперират! Как няма възмездие! Затова съм атеист. Живея честно и достойно. И то не защото ме е страх от някого. А защото АЗ ИСКАМ ТАКА! Напук на злото!(бог)!

Редактирано от ROBERT12345 (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

отговор на професионалиста

Публикувано изображение

Ама че картина - направо смешно и потресаващо - духовен човек с пистолет в ръка.

А ИСУС ХРИСТОС Е ПРОПОВЯДВАЛ САМО ЛЮБОВ. А не като вандалщината в Бургас. Бургазлии направиха

както едно време римските императори и Светата инквизиция,които са гонили най-ранните християни тогава,гностиците,и други ереси,катари,богомили и т.н. Те искат да върнат времето назад през вековете. Агресията не довежда до нищо хубаво. А ИСУС ХРИСТОС Е ПРОПОВЯДВАЛ САМО ЛЮБОВ,ДА СЕ ОБИЧАМЕ БЛИЖНИТЕ. СВИДЕТЕЛИТЕ НА ИЕОВА не вършат нищо лошо,те само проповядват по християнската БИБЛИЯ,КОЯТО НЕ Е РАЗЛИЧНА ОТ ДРУГИТЕ ХРИСТИЯНСКИ БИБЛИИ. Те никога няма да накарат деца да се самоубиват понеже в БИБЛИЯТА пише,че самоубийството и убийството е грях,а те вършат само това което пише в БИБЛИЯТА - гледат да не вършат грехове. Много добре знам какво говорят и какво вършат,защото бях 1-2 месеца преди 20 години при тях и никога няма да накарат деца да се самоубиват и убиват. Преди години бяха спечелили подобно дело,което го бяха скалъпили пак,а се оказало,че детето се самоубило поради други причини. :speak:

..СВИДЕТЕЛИТЕ НА ИЕОВА не вършат нищо лошо,те само проповядват по християнската БИБЛИЯ,...

Какви свидетели, това са сборище аферисти, които търсят податливи хора. Единствената им цел е да те омаят с сладки приказки и после да им робуваш. Бягай надалече от тях. Системата им е елементарна - ела тук, ще ти пеем песнички, ти вземи ни препиши апартамента си, нали си ни брат.

Ако Бог е мъж ще създаде жена, ако е жена ще създаде мъж! Още една питанка. Излиза, че е хермафродит и най-гоемия куриоз е, че не е Бог, ами Богове. Това от превода, защото евреите го наричат (елюким) елюим, което според правилата на граматика на иврит е множествено число. Явно този, който го е познал в тази минута е бил под наркозата на цар Киро и е видял господим елюим стерео, а може и йеменски орехи да е дъвчал, има ги много по Синай.

Какви свидетели, това са сборище аферисти, които търсят податливи хора. Единствената им цел е да те омаят с сладки приказки и после да им робуваш. Бягай надалече от тях. Системата им е елементарна - ела тук, ще ти пеем песнички, ти вземи ни препиши апартамента си, нали си ни брат.

Ако Бог е мъж ще създаде жена, ако е жена ще създаде мъж! Още една питанка. Излиза, че е хермафродит и най-гоемия куриоз е, че не е Бог, ами Богове. Това от превода, защото евреите го наричат (елюким) елюим, което според правилата на граматика на иврит е множествено число. Явно този, който го е познал в тази минута е бил под наркозата на цар Киро и е видял господим елюим стерео, а може и йеменски орехи да е дъвчал, има ги много по Синай.

Аз съм също против много религии и против много секти също така,а също така и въобще

против агресията,както и против много политически партии и против агресията на футболните

терени. Не че искам да я защитавам тази секта,просто съм против агресивното действие.

• 1 месец по-късно...

Ако Бог е мъж ще създаде жена, ако е жена ще създаде мъж!

Той създава и мъж и жена, какъв е? Бисексуален?

• 3 седмици по-късно...

Значи ще се повторя вероятно...Господ е имало до земното му убийство! Защо не вярвам ли? ------------------------------------------------ Някой, някога дали е осмислил безбройните книги,статии и филми ...включително Коледа и Великден?! Защо със знамената на християнството и полумесеца ...и в тяхно име са убивани...клани и прочие милиони невинни хора!

Преди да направите всякакви коментари, моля изчетете статията ми до край, ще бъда максимално кратък и ясен.

Като казах 3-те водещи религии веднага се сещаме за Юдаизъм, Християнство и не на последно място по брой вярващи - Ислям. Но някой от нас да се е замислял от къде идват имената на 3-те религии ? Защото аз се замислих и открих още 1 аргумент, с който Исляма стои над другите две религии.

Основната религиозна книга, на която се оповават евреите е Тората. Там някой от вас срещал ли е термина ,,Юдаизъм'' Не ! Няма я там.. ами в Талмудата (която е писана от най-водещите равини) ? ... Не ! И там я няма !!! А в Мицвата ? - И там неще я намерите.. защо ? - Защото там я няма също ! Е тогава от къде се е взела ? От къде се е взел термина ,, Юдаизъм ''. Смятате ли, че Мойсей е чувал думата "Юдаизъм" ? Не ... не е чувал дори за тази дума. Ако мойсей беше жив, ако можехме да го срещнем лично, може би и в отвъдното и ако имахме възможност да го попитаме "Каква е била твоята религия ? Какво е името на религията, която си проповядвал ? " Аз не очаквам да каже "Юдаизъм" Защото "бедният" човек никога не е чувал за " Юдаизъм " ... през целия си живот. Това, което очаквам да каже е ,, Моята религия е религията на пълното упование (подчинение) на Божията воля." Едно прекрасно и дълго описание за религията, която е изповядвал. Сега единствената дума за това на арабски език е "Ислям" .. допитайте се до всички, които знаят арабски език. Като Българските учени и ще разберете.. че е така както ви казвам. Тя (думата Ислям) дава описание на религия изцяло уповаваща се на Божията воля. Но нека се върнем на думата "Юдаизъм" .. от къде идва ? - Идва от думата Юда. Юда е един от синовете на Яков (библ) или Исрал (иврит) Якуб (арабски) син на Исраил. Останалите хора кзвали, че религията следвана от Юда в Юдея е Юдаизъм. Ето как се е получило названието на религията " Юдаизъм ". Няма я в нито една еврейска религиозна книга ! Това е просто 1 измислен, скалъпена дума.. хората са я харесали и приели. Юдаизъм... а горкият Мойсей никога не е чувал за "Юдаизъм".

А какво да кажем за Християнството ? Ако имахме възможност да попитаме Иисус Христос личнп: "О, Иисусе... каква е твоята религия ? " - Аз не очаквам да каже Християнство, защото той също никога не е чувал за тази дума.. Повярвайте ми, когато той е бил жив, той никога не е чувал за "Християнство". Никога не е чувал думата "Христос" - По негово време не са използвали такива термини. Какво очакваме да каже ? Ние очакваме да каже ,, Моята религия е религията на пълното уповаване на Божията воля " С една дума на арабски - Ислям. Това е всичко... неговата религия е Ислям. Религията на Мосей е Ислям, той също е бил мисюлманин - напълно се уповавал на божиите закони и заповеди !

Чакай сега ама това означава ли, че те следват Мухаммад ? Не ! Мисюлманин на арабски означава, човек който се уповава и подчинява искренно на волята на Бог ! Авраам е бил Мисюлмаинн, Давид е бил Мисюлманин, Соломон е бил мисюлманин. Иисус е бил мисюлмаинн ... Мухаммад също ! Всеки, който се уповава на Божията воля е Мисюлманин ! Цялата природа е мисюлманска, тя също се подчинава на Бог. Човек разбира се, често е против Божията воля. Той е непокорен.. сами виждаме, че от всички създания на Бог единствено човека не е признателен и подчинителен... Той казва " Аз съм атеист. Аз съм агностик " .. Той говори глупости, но всичко в природата се подчинява на Бог. Човекът е единственото изключение - само той се бунтува..

Да се върнем отново на ,, Християнство '' - от къде идва тази дума ? Има ли я в Библията, Светата Библия на Християните ? Не, не е там ! - Ако не е така успорете го сега ! Или се примирете с това, че сте неверници.. защото доказателствата са много. Моята мисъл няма за цел да засяга, когото и да е... тя има за цел да ви подтикне да търсите Истината.. и няма я думата "Християнство" в Библяита, но се среща? А дали не пропуснах нещо ? - Ми тя думата била в Новият завет .. в Антиохия. Враговете на последователите на Иисус ги сочели с пръст и казвали "Тези са християни ! " Имайки в предвит, че те боготворят Христос ! Така ги нарекли враговете им - "християни". Иисус казавал ли е Аз съм християнин или тези са християни ? Не !

"О хора, защо не вярвате в знаменията на Аллах, след като сте свидетели? O хора на Писанието, защо смесвате истината с лъжата и потулвате истината знаейки ?" Сура 3 Ал-Имран, аяти 70-71.

Редактирано от Yakuza (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.