Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Не мога да отговоря на този въпрос, аз божиите работи съм ги оставил в божиите ръце.

Измъкна се... ;)

Поне не ги прати в ада, което е обнадеждаващо.

Виждам, че и уважаемият Глен е тук и би ми било интересно да науча и неговото мнение.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

аз съм гушнал библията и чакам да ме научите и да ми кажете на кои страници съм заспал и не съм видел че христяни,агаряни,будисти,мазохисти и др. са едно е че алах е Отец,че св, Отци на църквата са клали и бесили в името на Христа,че ако Бог не е чел Платон и Маркс .........!

Измъкна се... ;)Поне не ги прати в ада, което е обнадеждаващо....

Ко има да се измъквам, има си титуляр, къф съм ас, че да пращам този или онзи в ада. В програмирането това се нарича Сепарейшън оф Консърнс, ако някой (обект, модул, подсистема) не няма знания за дадено събитие, то делегира действието на този, който има знания или просто го пропуска...

....Имат ли тези люде, които все пак вярват в Иисус и Светата Троица, макар и по погрешен начин (католическото филиокве и т.н.) някакъв шанс или не?

Имат, ако се покаят.Всеки има шанс, Бог обича всички хора, стига да спазват Завета му.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ко има да се измъквам, има си титуляр, къф съм ас, че да пращам този или онзи в ада. В програмирането това се нарича Сепарейшън оф Консърнс, ако някой (обект, модул, подсистема) не няма знания за дадено събитие, то делегира действието на този, който има знания или просто го пропуска...

Приема се... Работата е там, че мнозина се изживяват като пророци,светии и други подобни, които имат пряка линия с Бог. Говорят, наказват и прощават от негово име. Това си е техен проблем наистина.

Имат, ако се покаят.Всеки има шанс, Бог обича всички хора, стига да спазват Завета му.

Тъй де... Ако станат православни. Инак, нямат шанс.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Тъй де... Ако станат православни. Инак, нямат шанс.

казах ако се покаят .това означава да признаят грешките си и да променят мисленето си.не съм споменавал думата православни или някакви други ;)

Деяния 26:20 : „Проповядвах…да се покайват и да се обръщат към Бога, като вършат дела съответни на покаянието си."

казах ако се покаят .това означава да признаят грешките си и да променят мисленето си.не съм споменавал думата православни или някакви други ;)

Деяния 26:20 : „Проповядвах…да се покайват и да се обръщат към Бога, като вършат дела съответни на покаянието си."

ОК. Извинявам се, тогава. Не те разбрах.

Приема се... Работата е там, че мнозина се изживяват като пророци,светии и други подобни, които имат пряка линия с Бог. Говорят, наказват и прощават от негово име. Това си е техен проблем наистина.

прощаваме,защото и така се молими прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си (Мат. 6:12). Господ иска да бъдем кротки към виновните,  защото ние молим да ни дари толкова, колкото сами даваме на ближните, и изпросваме за себе си същото опрощение, каквото даваме на своите длъажници. а на тебе какъв ти е проблема-пречи ли ти,дразнили те?

а на тебе какъв ти е проблема-пречи ли ти,дразнили те?

Не, Глен, по никакъв начин. Честно. Може да не съм христянин, но уважавам вашата религия. Общувал съм с хора, които са много отдадени вярващи. Искрени и достойни хора. Такива чиито семейства, както и самите те са били преследвани след 09.09 от комунистическата власт. Един от тях, който е иконописец по професия и призвание, уважавам особено много и той дори ми подари автобиографичната си книга... Тъй че аз с христяните проблем нямам. Виж, дали те имат с мен, не знам и не ме интересува, всъщност.

не е,дори че ти почиташ само Отца без Сина Духа е Богохулство,защото това Го превръща в идол,а не Бог-съвършен!но зазслепяването на евреите е частично и е направено и заради нас!

гледам че почна да триеш!айде лека!за домашно ти оставям да прегледаш отново Матей 23:25-35!и гледай да не заспиш!

и като разгледах какво си писала,що не се закълнеш че Алах е еврейски бог щом твърдиш че са едно?

Редактирано от glen (преглед на промените)

КоренЪТ едва ли е там където разните религиозни , без значение на тяхната религия , се опитват да ни го посочват  :)

Фактите говорят друго :

http://www.youtube.com/watch?v=lNAZqCmLBIk

.....И другите  клипове от серията са показателни какво не е създал Бог.....

А когато фактите говорят , боговете мълчат:)

По всичко изглежда , че човек е създал Бог за да удовлетвори своите умствени потребности , замествайки (временно , а понякога и до живот) собственото си незнание с религиозни измислици и внушения всякакви !

Разбира се никак не е трудно някой приемащ незнанието като даденост да се досети , че това може да се използва в сферата на управление на голяма група хора....

..тези артефакти/от тази документалистика/ са огромен удар срещу Ристиенството,не толкова срещу Религията изобщо!Тънкостта е,че Християнството иска да приватизира,окупира и "зомбирането" й е успешно за сега..Този Машинг-траш е променил Света и тази промяна е създадена от люде с огромна жажда за Власт и Контрол!..Ристиенството се явява пагумна религия с която не би могло да се сравни нито една друга,заради Егоизмът си и "благородството" й е такава Утопия с която въпросния Исус Христос не се занимавал,нито създавал!..Този прочит е валиден /би трябвало да е/ за всеки който НЕ е обсебен от която и да е религия и благодарения на паралели,анализи би достигнал до специфични познания и така достигайки до определени ,разумни изводи!..Тез изводи аз лично ги наричам безпристрастни, реалистично-интелигентни и иновационни - боксово круше срещу утъпканото Клише,не само в тоз раздел!

В предишни постове загатвах за "Откровението на Гавриил" и което пряко кореспондира с Месианството при евреите и артефактът намерен и автентичен говори,че Исус Христос НЕ е Месията,но е създаден да бъде такъв и тази политическо-религиозна стратегия и тактика е била успешно интегрирана,но не и за юдейте,еврейте!..Те още си чакат тоз Месия,както повечето пък от Ристиените, чакат Спасителя Джизъс да ги опрости,помилва по главичките и заведе до лежанката в рая..Приказка създадена от людските илюзии и Не от "богът" от библията,който в принадлежност на характеристики е адски"ревнив",непостоянен,сприхав и безметежно убийствен!

Та в нагледност за артефактът и който упоменавам за пореден път:Публикувано изображение

П.п. и което ми направи впечатление,като мнение в цитат:

Belge, на 20 Юли 2013 - 11:03 AM, написа:

По-лесно се живурка без смисъл.

и scepsis е отговорил:

Ти си сериозен аргумент срещу наличието на разум в Твореца, освен ако не допуснем, че той има някакво много странно чувство за хумор."/от темата в раздел Философия - "Смисълът от това да живеем "

;)

: الله , اللّه , اللّٰه , ﺍﷲ,

доволен ли си драги ,глен :)

доволен е малко!направо задоволен!وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَج

не знаех че на алах ,илах и улах имали един член-определителен от араб и иврит!

благодаря!

.. Ристиените, чакат Спасителя Джизъс да ги опрости,помилва по главичките и заведе до лежанката в рая..

;)

ако искаш ти ме помилвай по главичката и ме заведи в рая!

кръгла е но “камъкът, който отхвърлиха зидарите, той стана глава на ъгъла: това е от Господа, и е дивно в очите ни?”

и почва да омръзва,защото нито един православен не е влезнал в темите на евреи,агаряни,будисти и мазохисти и да плюе налево и надесно,но тук сякаш е станало сборище от обиди!ако това не е истина,кой нормален човек ще си посвети живота да оплюва и опровергава онова,което не е вярно!а на тебе не ти прави чест да ръкопляскаш!казах ти-изхвърли я талмудата!

защото нито един православен не е влезнал в темите на евреи,агаряни,будисти и мазохисти и да плюе налево и надесно,

За протокола.

Първо, не знам как наниза евреите до агаряните и будистите до мазохистите. Ако трябва да бъдем безпристрастно точни, то следва да признаем, че мазохистични изблици исторически са се срещали най-често сред христяните с техните практики за умъртвяване на плътта чрез самобичуване и даже скопяване.

Второ, православните форуми (поне у нас) са единствените, в които има цели раздели посветени на осмиване и критикуване на другите изповедания, религии и дори на различните от православието христянски деноминации. В ислямски форуми на такова нещо не съм попадал, а в будистки - да не говорим. 

Затова, по-горе писах, че мнозинството от вас не са толерантни. Може да се шегувам често, но рядко ми се случва да напиша нещо просто така, без някакъв повод.

и аз ще почна като valkiria,дай некакви линкове да видиме това за протокола!

Веднага... Ето ЛИНК, към целия раздел посветен на оплюването на всички дяволски лъжеучения, демек на всичко, което не е православие. Като се започне от иудаизма и исляма, мине се през източните учения и религии и се стигне до протестанството и католицизма. Няма да посочвам конкретни теми, защото 85 % са такива, т.е. на която и да кликнеш ще се убедиш, че съм прав. Тъй де... аз не съм виновен, че ги пишете такива. Само посочвам, за да не излезе, че приказвам празни приказки, нали...

:) това са над 50 теми някои с над 10000 мнения,мислиш ли че ще си направя непосилния труд да ги изчета?нещо конкретно няма ли? :)

:) това са над 50 теми някои с над 10000 мнения,мислиш ли че ще си направя непосилния труд да ги изчета?нещо конкретно няма ли? :)

E, нали искаше линк, а пък сега не ти се чете... Прочети само заглавията. Ако разполагаш с повече време прегледай и първите няколко поста. Примерно, надзърни в темата за Исляма, където ще откриеш следните бисери:

Как Бог прокле Мохамед?!

За лъжата и свинското месо!

Къде е кръчмата на сатаната?

Традицията Такийа, или Коранът - наръчник за измами!

Мохамед отровен...Коранът променен!

И така нататък. Сега, нека погледнем към другите подраздели. Там попадаме, примерно, на следното в раздела за католицизъм:

Когато синът на сатаната се гушне с баща си!

Крастовите магарета през две езичества се надушват!

Мръсните дела на католицизма

До коя крива круша я докараха католиците?!

Протестанство: Лъжепрояви на Святия Дух при протестантите, както и много други в този и другите раздели, които можеш да си откриеш и сам.

Кой знае защо темата Юдаизъм се намира в подраздел "Източни религии", заедно с индуизъм, бахайство, будизъм и какво ли още не. Антисемитските теми в този форум нямат чет. Черешката на тортата (за мен) е следното Дзен или досег с демоните

Има ли нужда да привеждам още примери? Нещата са ясни.

E, нали искаше линк, а пък сега не ти се чете... Прочети само заглавията. Ако разполагаш с повече време прегледай и първите няколко поста. Примерно, надзърни в темата за Исляма, където ще откриеш следните бисери:

Как Бог прокле Мохамед?!

За лъжата и свинското месо!

Къде е кръчмата на сатаната?

Традицията Такийа, или Коранът - наръчник за измами!

Мохамед отровен...Коранът променен!

И така нататък. Сега, нека погледнем към другите подраздели. Там попадаме, примерно, на следното в раздела за католицизъм:

Когато синът на сатаната се гушне с баща си!

Крастовите магарета през две езичества се надушват!

Мръсните дела на католицизма

До коя крива круша я докараха католиците?!

Протестанство: Лъжепрояви на Святия Дух при протестантите, както и много други в този и другите раздели, които можеш да си откриеш и сам.

Кой знае защо темата Юдаизъм се намира в подраздел "Източни религии", заедно с индуизъм, бахайство, будизъм и какво ли още не. Антисемитските теми в този форум нямат чет. Черешката на тортата (за мен) е следното Дзен или досег с демоните

Има ли нужда да привеждам още примери? Нещата са ясни.

Scepsis, да се позоваваш на темите в някакъв си форум из нета и да вадиш изводи за цялото Православие, си е чиста проба софизъм.

В нета фигурират всякакви неща.

Ето ти например форум на сатанистите .Те нападат всички християни без значение от деноминацията,Те също ли ще са ни за пример и подражание ?

Или пък тук, в този протестантски форум пък плюят католиците.На други места приравняват папата със самия Антихрист.

Те също ли ще са за пример за християнство ?

Този ти пост даже не би могъл да се заключи като Argumentum ad verecundiam , тъй като позоваването на някакъв си форум, пък бил той гръмко се кръстил " Православие България" не е никакъв авторитет по въпросите на религията.

p.s. ако се поразровиж из темите на настоящия раздел ще видиш още по-фрапиращи неща, написани против исляма и християнството изказани от различни люде ( за начало почни с постовете на U.ra)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.