Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Аз не знам дали има или няма Бог. Склонен съм да мисля, че няма, но нямам доказателства и личен опит нито за едното, нито за другото, така че не отричам съществуването Му. А защо Го пиша с главна буква? Ми за всеки случай... :D

..... не отричам съществуването Му........нима се страхуваш от неговата предопределеност?

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако са лесни - защо не отговориш без да увърташ ?

Ако ми отговориш на въпроса дали щом сме сътворени по образ божи, както се твърди, трябва да подражаваме на Бог или напротив?

Ако ми отговориш на въпроса дали щом сме сътворени по образ божи, както се твърди, трябва да подражаваме на Бог или напротив?

А ти ще ми отговориш ли на въпроса - какъв е Бог, за да знаем дали да му подражаваме или не ?

А ти ще ми отговориш ли на въпроса - какъв е Бог, за да знаем дали да му подражаваме или не ?

Сия, кат децата почна... Ти пита първа, но аз поставих условие. Ако искаш отговор, то първо отговори ти. Инак, аз също няма да ти отговоря, пък начи. Да видиш... :lock:

Сия, кат децата почна... Ти пита първа, но аз поставих условие. Ако искаш отговор, то първо отговори ти. Инак, аз също няма да ти отговоря, пък начи. Да видиш... :lock:

Да бе да. Не знам кой първи почна да увърта.

Аз те питах дали вярваш че няма Бог или дали знаеш, че няма Бог.

Е и ? Какъв ти е отговора ? :)

Първо отговори ти, после аз ще ти отговоря на въпроса.

Първо отговори ти, после аз ще ти отговоря на въпроса.

Ххахаха... Ай де от мен да мине. Питаш ме какъв бил Бог, за да знаеш дали да му подражаваш? Ми, то ти вярваш в Бог, а не аз, тъй че откъде да знам в какво точно вярваш?!?

Има, обаче, нещо, което е съвършено сигурно и то е... Познай!

Или отговори на въпроса - трябва ли да подражаваме на Бог след като сме сътворени по негов образ?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Ххахаха... Ай де от мен да мине. Питаш ме какъв бил Бог, за да знаеш дали да му подражаваш? Ми, то ти вярваш в Бог, а не аз, тъй че откъде да знам в какво точно вярваш?!?

Има, обаче, нещо, което е съвършено сигурно и то е... Познай!

Или отговори на въпроса - трябва ли да подражаваме на Бог след като сме сътворени по негов образ?

Първо, аз никъде не съм казала, че сме сътворени по Негов образ. ;)

Първо, аз никъде не съм казала, че сме сътворени по Негов образ. ;)

Аха... Странни представи имаш за Бог, тогава. Според всички големи религии е така. Според теб не е ли? Как е тогава?

Аха... Странни представи имаш за Бог, тогава. Според всички големи религии е така. Според теб не е ли? Как е тогава?

Второ, никъде не съм казала, че следвам някоя религия.

И не във всички религии е така. Така е казано само в Библията доколкото знам.

А от религиите, само в Будизма не се говори за Бог.

Нали не мислиш, че хората са длъжни да следват някоя религия, за да вярват в съществуването на Творец ?

така де.ама тука говорим как е според религиите /трите познати световни ,такива/..другите неща ,са за други теми..

Нали не е забранено да се обсъждат религиите ... от скептици, агностици, атеисти и еретици ?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Бог е скаларно поле,по важното е кои го създадоха,и защо?

Според мен е по-важно, кой е създал нас и всичко във Вселената и защо ?

Според мен е по-важно, кой е създал нас и всичко във Вселената и защо ?

На този въпрос сама ще си отговориш когато преминеш на квантово ниво...

На този въпрос сама ще си отговориш когато преминеш на квантово ниво...

Да, със сигурност.

Да, със сигурност.

Нали?Така ще е с тия 8% акъл и тая биология в която "живеем".

Полетата kemwuri, си имат параметри които ги описват - градиент, ротация, дивергенция, интензитет и т.н. Дай параметрите на това сакрално поле да го видим...

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Полетата kemwuri, си имат параметри които ги описват lи т.н. Дай параметрите на това сакрално поле да го видим...

Не сакрално а СКАЛАРНО..

Не сакрално а СКАЛАРНО..

Хихихи. Ми те тези са точно параметри на скаларното поле. Давай ся да четем. Набли. Лапласиани. Единични вектори. Пиши му интеграла на това поле да го обсъдим.

http://www.youtube.com/watch?v=D9w-xJfSOyc

http://www.youtube.com/watch?v=QAaW6BYhfNM

http://www.youtube.com/watch?v=D9w-xJfSOyc

http://www.youtube.com/watch?v=QAaW6BYhfNM

уууух ,драгата ми ауми,олекна ми..мислех ,че ще вземе да доказваш, че исус е българин,та направо полудех ,от тревога как ще те оборвам :lol6::tongue2:

виж ся,няма пречка евреин да бъде будист...никаква пречка.аз лично познавам двама такива и си прекарваме много весело, когато се видим през година-две ..

обаче няма как  иудейски равин да изповядва будизма...пък според библията ,йешу е бил точно такъв..обрязан,изповядвал тора,дошъл да я потвърди и нея и пророците.

за времето в което го "пращат" на екскурзии по екзотични дестинации, като индия и тибет,той си е стоял чинно и кротко и е изучавал тора, като назорей...черно на бяло посочено в библията .

да беше намерила из тубата ,матреал,че исус, язди крава..да ти се хвана на акъла да мисля,ама исус е влязъл в иерушалаим на магаре :wink12:

между другото в древна иудея,язденето на магаре също символизира нещо,ама няма да ти кажа,щото ми е още един коз за това,че исус не е никакъв будист.

в случай,че решиш да изнамериш от тубата ,некъв материал,че и тримата влъхви, са индийци..да знаеш от мен...не са такива,нищо ,че идват от из

Някои "прозрения"идват и от запад,много преди Колумб ,а?

с теб ,за коя конспирация,ше си "говорим" :tongue2::whist:

Без значение, :tongue2:

уууух ,драгата ми ауми,олекна ми..мислех ,че ще вземе да доказваш, че исус е българин,та направо полудех ,от тревога как ще те оборвам :lol6::tongue2:

виж ся,няма пречка евреин да бъде будист...никаква пречка.аз лично познавам двама такива и си прекарваме много весело, когато се видим през година-две ..

обаче няма как  иудейски равин да изповядва будизма...пък според библията ,йешу е бил точно такъв..обрязан,изповядвал тора,дошъл да я потвърди и нея и пророците.

за времето в което го "пращат" на екскурзии по екзотични дестинации, като индия и тибет,той си е стоял чинно и кротко и е изучавал тора, като назорей...черно на бяло посочено в библията .

да беше намерила из тубата ,матреал,че исус, язди крава..да ти се хвана на акъла да мисля,ама исус е влязъл в иерушалаим на магаре :wink12:

между другото в древна иудея,язденето на магаре също символизира нещо,ама няма да ти кажа,щото ми е още един коз за това,че исус не е никакъв будист.

в случай,че решиш да изнамериш от тубата ,некъв материал,че и тримата влъхви, са индийци..да знаеш от мен...не са такива,нищо ,че идват от изтока :wink12:

Драга, Вал, трябва да решиш на кое да вярваш - дали на писаното за Исус в Библията, дали на това което не е писано за него там, но пък е писано в други източници, или на това дали изобщо е съществувал или не, както и ти самата понякога твърдиш.  ;)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

По изключение Писанка е права.В Исляма, човек не е създаден по образ и подобие божие.Напротив.Всяко подобие или равенство е категорично отречено.

В сура Ихлас се казва.

Аллах е един, Аллах е вечен.Не е раждал и не е раждан.Няма равни или подобни нему.

това,което ти даваш ..не е никакво доказателство..надявам се, поне си прочела в началото на първия клип какво е писано..това са теории,драга, теории..всеки може да ги извежда колкото си иска и да си интерпретира както си иска..като например , коптските ръкописи ,какво поле на фантазия дават..просто не е истина. :tongue2:

това на което ,аз стъпвам е отлично познаване на историята на древна иудея,самария и исраил ,и повярвай това  е много по сериозно от хоби..освен това имам куража  да твърдя,че познавам иудаизма,като история, обичаи и религия , в пъти повече от много хора,които пишат по форумите  и това ми дава достатъчно основание да ти кажа... един иудейски месия и равин ,не се покрива с представата която имат за него християните...в новия завет  е представен един исус,такъв ,какъвто искат да го виждат хората,а не такъв,какъвто би бил в действителност един иудейски равин...

Помня, че на места в Библията му казват рави. А всъщност какъв е трябвало да бъде един юдейски равин и пише ли в Новия завет, как и кога Исус е станал равин ?

Точно! Вярата в Исус дарява с вечен живот, а фокусниците си правят чудесата...

Дали вярата в Исус дарява с вечен живот, все още никой не го е доказал.

Но пък, никой не може да оспори факта, че само Бог може да създава живота.

На кой? Нещо пропуснах, май.

Това е в отговор на поста на Хени:

Поради времево-то израстване на технологии, Сай Баба ще отнесе яко шамари-те/клипове,камери за проследяване в презентации на живо/,а Исус христос ще си остане "неоспорваният,единствен божи син" и "господ",който безапелационно бил доказвал своите "божествени умения!?

..Ммм-даа.. и разбира се клипчета,който развенчават,уличават или манипулират, а Джизъс си остава "недосегаем ,като "господ"?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.