Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

До колкото съм разбрал Йехова е бог от 3-то измерение,построил е слънчевата система защото му е било наредено,от кой?Исус не е син на Йехова.

Това в Библията ли го пише ?

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това в Библията ли го пише ?

Защо смяташ че всичко трябва да се съдържа в библията?

Защо смяташ че всичко трябва да се съдържа в библията?

Защото Йехова е библейски герой, както и Исус Христос.Ако някъде извън библията пише нещо за тях, без да бъде свързано с библията - моля за източник.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Защото Йехова е библейски герой, както и Исус Христос.Ако някъде извън библията пише нещо за тях, без да бъде свързано с библията - моля за източник.

Епос на Гилгамеш,Мардук-ЙеховаЕлинска митология,Зевс-Йехова

двете природи (божествената и човешката) са представени „неслято, неизменно, неразделно, неразлъчно”.

Ако става въпрос за двете природи в обикновения човек (не в Исус Христос): неслято е вярно, неизменно не е вярно, неразделно не е вярно, неразлъчно е вярно, според мен. Сигурно е ерес, но ще се моля да ми се прости.

Ако се отнася до Исус Христос: неслято е вярно, неизменно е вярно, неразделно не е вярно, неразлъчно не е вярно. 

майстор над майсторите

Много точно.

До този момент някой да е представил това състояние 2 в 1 че съществува дори и в състояние на фотошоп?

Ако става въпрос за Исус Христос, точно това е уникалното, че се е случило един единсвен път в човешката история.

Западната Мистична Школа казва дословно: Исус е от човешката вълна на живот, човек от плът и кръв, посветен от най-висш ранк, дал доброволно двете си земни тела - физическото и виталното на Христос, в които Христос е извършил мисията си на земята.

Христос е от вълната на живот Архангели, когато те са били хора ние сме били растения (не се шокирайте, състояние подобно на растение, без съзнание). Христос е най- високо в еволюцията от "йерархията" Архангели - "майстор над майсторите" (и хората не са равни, някои са по-напреднали други са по-изостанали). Архангелите не са имали тела от земна материя, човекът е пропаднал в плътната земна материя.

Бог е Бог - Единият, но Господи има много. Господ (господ-ар) Исус Христос е християнският Бог, значи Господ който ни е Бог, затова казваме "Господи Боже мой".

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

Може ли цитати, които да доказват, че Мардук и Зевс са Йехова.

Знаеш ли, че е малко досадно, когато някой не пояснява ясно тезата си, а само подхвърля някакви неща... Тук сме се начели на хора, които започват да пишат с идеята, че са открили топлата вода. Твърдиш нещо. ОК. Поясни какво и се аргументирай. Примерно: "Твърдя, че Исус не е бог и цялата история е копната от шумерите (примерно)" или "Твърдя, че Исус е бог и Възкресението му е уникално събитие, което няма аналог в историята". Така е прието, за да има смислена дискусия.

Западната Мистична Школа казва дословно 

Така кажи... Розенкройцерите или други някои? Няма лошо. Ще си спестим много време, ако от началото е ясно кой на какви позиции е.

Може ли цитати, които да доказват, че Мардук и Зевс са Йехова.

Изчети епосите,добави и ЕНУМА ЕЛИШ,книга на Енох,анализирай и мисли

Така кажи... Розенкройцерите или други някои? Няма лошо. Ще си спестим много време, ако от началото е ясно кой на какви позиции е.

Розенкройцерите, Макс Хайндел.

Розенкройцерите, Макс Хайндел.

Благодаря... Чел съм една дебела жълта книга от него. За еволюцията, но в момента не помня името и.

Изчети епосите,добави и ЕНУМА ЕЛИШ,книга на Енох,анализирай и мисли

Е, сега да не мислиш че ще седна да чета цели епоси, за да си отговоря на въпроса дали Йехова е Мардук или Зевс.

Не може ли да ни дадеш някакви цитати за да сравним какво пише за Мардук, какво за Зевс, и да видим какви са приликите и какви разликите с Йехова ?

Аналогично може да се постави въпроса и с Исус наречен Христос.

Благодаря... Чел съм една дебела жълта книга от него. За еволюцията, но в момента не помня името и.

"Космогонията на розенкройцерите". Единствената преведена и издадена на български от Христо Маджаров.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

"Космогонията на розенкройцерите". Единствената певедена и издадена на български от Христо Маджаров.

Не съм я чел и не знам нищо за възгледите им. Какви са техните възгледи ? Какъв е строежа на света според тях ? Какво е отношението им към обективната истина и детерминизма ?

Не съм я чел и не знам нищо за възгледите им. Какви са техните възгледи ? Какъв е строежа на света според тях ? Какво е отношението им към обективната истина и детерминизма ?

http://www.videlinabook.com/userfiles/productlargeimages/product_3459.jpg

Виж, ся... Май, че ти и някои други колеги не знаят що е то дискурс. Значи в момента обсъждаме що е Исус Христос според христянския дискурс, т.е. според схващанията на христянските богослови, а не се занимаваме с търсене на доказателства.

Кое или кой превърна Йешуа бен Йосиф в Исус Христос?

Господ!

Но кой,богове много..

Богове много, а Господ е само един!

Ами ако е аватар и има много еманации?

Ами ако е аватар и има много еманации?

Да, има много еманации. Достатъчно е само да се огледаме колко и различни хора ни заобикалят. А формите продължават, тъй като са безкрайни и безначални. И в този ред на с-мисли:

Няма човек, който да не е негов аватар. :dancing18:

Горкият Исус

още го разпъват и разпъват

Прехвърлям въпроса на Ауми тук, защото другата тема е за Севрюкова, все пак.

Теистите нямат такъв проблем, драги ми, Скепс.

Обяснявам втори път. Моля, прочети внимателно, че трети път няма да обяснявам. Теодицеята е теологичен проблем, на който са се спирали почти всички богослови. Сложна и интересна тема, защото е свързана със проблематиката на свободната воля и предопределението. В това, което съм писал в блога си условно и схематично съм извел (както вика Рамус) различни възможни решения, които дават различните религии и учения. С други думи, под "проблем" в случая се разбира "тема", която е предмет на обсъждане, а не проблем в смисъл "Дали да си направя зелен или розов маникюр?" или "Къде ще обядваме днес?"

А ти знаеш, че няма Бог, или вярваш, че няма Бог ?

Много лесни капанчета ми поставяш, Ауми. Да не ме подценяваш нещо? ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Аз не знам дали има или няма Бог. Склонен съм да мисля, че няма, но нямам доказателства и личен опит нито за едното, нито за другото, така че не отричам съществуването Му. А защо Го пиша с главна буква? Ми за всеки случай... :D

Много лесни капанчета ми поставяш, Ауми. Да не ме подценяваш нещо? ;)

Ако са лесни - защо не отговориш без да увърташ ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.