Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

то хубаво,драга ауми,ама излиза,че и другите евангелисти са бълнували..щото и те разправят,че предават думите на исус....пък въобще не са го виждали :tongue2:

бълнуването май е станало заразно!

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

драги ми глен,аз теб,та чакам вече половин година да ми кажеш...колко дни стоя исус в гроба и в кой ден възкръсна?

и с очи да висиш,пак няма да повярваш!в талмуда какво пише,каква е версията там?

ти, талмуд  остави настрана.там за исус не пише.още повече пък за кръстна смърт.такова понятие при евреите няма.

пише в новия завет..ти си му фен,драги ми глен...затуй теб питам ..колко дни стоя исус в гроба и кога възкръсна?

ти много шикалкавиш!какво имаш предвид гроба?как е точно библейския текст?

глен...в кой ден бе разпънат исус и в кой възкръсна?

според предреченото от самия него,той би следвало да е мъртъв три дни и три нощи.

ай ся изброй от петък вечер до неделя сутрин има ли три дни и три нощи  и ми отговори на въпроса?

може да си броиш до сутринта,я дай точния текст да видиме какво пише!

та сега вече не те питам драги ми глен ,а те карам да смяташ..от петък вечер до нделя преди слънце,изпълнено ли е пророчеството упоменато в матей :

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.

просто и ясно нали...?

иначе,ако трябва да ти поднеса по твърда храна за смилане....то има уловка в дните и празниците ,и в деня на кръстната смърт и за деня на възкръсването ..но трябва да се завъртиш около порядките в празниците на иудаизма/по специално левит 23/ , за да го разбереш..иначе има три дни и три нощи,но те не са от петък вечер до неделя преди слънце и то си е ясно писано в това дето ти го дадох като цитат...иначе излиза ,че  не припознаваш  иудеин, иешуа от писанията , а мич големия мускулест  пич, от плажовете на ел ей,където единствения ангел е кака памела :tongue2:

хайде брой сега!!!!!!!!

значи да почнеме одзад напред!дала си ми Матей глава 12,да видимме целия стих

39. Но Той им отговори и рече: лукав и прелюбодеен род иска личби; но личба няма да му се даде, освен личбата на пророк Иона;

40. защото, както Иона беше в утробата китова три дни и три нощи, тъй и Син Човеческий ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи

как разбираш-в сърцето на земята?в талмудата каво пише?после ще правиме гимнастиката с броенето!

Господ Иисус Христос казва-"Както Йона бе в корема на рибата…така и човешкия Син ще бъде в сърцето на земята", ти смяташ  ,че сърцето на земята символизира гроб и мислиш,че Иисус ще бъде в гроба и ще лежи 3 дена и 3 нощи?.

"три дни  в гроба,както йона в утробата на кита"това от талмудата ли го чете,или още не си стигнала до там?

значи,ти отричаш исус да е умирал на кръста????? :cant believe:

ти,православния християнин..отричаш евангелията/новия завет/ :shock11:

ти го отричаш,не аз!а сега убеждаваш,после ще кажеш ,че не съществувал,увърташ и шикалкавиш според случая!одеве искаше да броиме!дерзай!само че ти мислиш,че ще броиме шекели!отвори си талмудата,така ли пише там?покривалото ти пречи и не знаеш какво точно искаш да броиш!

гленчик,съкровище ,

за това сега ,коментираме новия завет....и броим,според както е написано там..разпънат в петък след залез и възкръснал в неделя преди утрото и питаме...изпълниха ли се три дни и три нощи ,според казаното от самия исус??

аз казвам,че дните на които се празнува тоя празник са объркани..защото няма изпълнени три дни и три нощи и защото единствения пълен ден е шабатния..и твърдя ,че исус е разпънат не в петък ,а в сряда....и това го има черно на бяло в библията.оттам нататък броиш дните и виждаш кога е възкръснал и кога трябва да се празнува.........това е.

ако имаш нещо смислено да пишеш..пиши.ако ли не..здрав да си :)

драга Valkiria1,как да ти отговоря смислено,като ти ме питаш безсмислено?Когато Исус каза: "Както Йона бе в корема на рибата три дни и три нощи, така и Човешкия Син ще бъде три дни и три нощи в сърцето на земята"според тебе какво означава този текст?как го разбираш?опитай се да помислиш поне малко!тука не пише -гроб!за домашно ти оставям да помислиш-кога Иисус започна да страда за греховете?когато го предадоха юдеите,на кръста ли,или когато го положиха в гроба!и ти ако имаш нещо смислено да питаш,питай!жива и здрава да си!и ако в талмудата не пише нищо,изхвърли я през прозореца!

та ,жив и здрав да си.весели празници 

да си ми жива и здрава и ти!време е да си подмениш библиотеката от тия талмуди!весели празници и на тебе,и ако имаш смислени въпроси-заповядай!с удоволствие бих ти подарил една Библия!

Глен, друже, виждам, че Валкирия ти е посочила линк към Православието.сом.

Едва ли там се мъдрят точно талмудските писания

не го гледай,ами го прочети!само с гледане не става.....

32. това е за вас събота за почивка и смирявайте душите си, от вечерта на деветия (ден) от месеца; от вечерта до вечерта (на десетия ден от месеца) празнувайте вашата събота.

Левит 23

Това е обяснението за празник, при който съботата може и да не денят от седмицата събота, а друг почивен ден, в глава 25 събота се употребява като година

4. а в седмата година нека бъде събота - почивка на земята, събота Господня: нивата си не засявай и лозето си не режи.

За мен възкръсването на Христос е на третия ден, а не след три дни и три нощи. Не мога да съдя нито преводачите, нито онези, които са писали(споменава се петък в НЗ) защо има разминавания, пък и не мисля, че е толкова важно. Точно като буквоядене никога не съм приемала учението на Иисус, напротив.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

не го гледай,ами го прочети!само с гледане не става.....

Ами прочетох го и там пише

© Жития на светиите. Синодално издателство, София, 1991 година, под редакцията на Партений, епископ Левкийски и архимандрит д-р Атанасий (Бончев).

Синодалното издателство не издава талмуда, а православна литература.

отделно е,че екзекутиран като престъпник се хвърля в масов гроб и никой не  го погребва в гробница .....но както казах,то какво ли няма компилирано в християнството,че това да е само чудното.

това наистина ли го мислиш или си плампяш!

а за броенето,ако разбереш кога е започнало страданието на Господа Иисуса Христа ще видиш че точно е написано и няма смисъл да правиш различни гимнастики в сряда ли е било,в вторник ли,колко съботи и петъци е имало тая година!!

сама казваш-

цитираме библията..тя е общоприето божие слово.не можем да кажем,че в нея има буквоядство/поне не и аз/

и веднага променяш цитатите и си противоречиш!

няма гимнастики ,драги ми глен..цитирам библията ..стария и новия завет.някои нямаше проблем да разберат това.

левит обяснява нещата.

християните говорят за исус като за пасхално агне..но не виждат къде е  пасхата ,така както е обяснена в завета...това е смущаващо нали?

не се притеснявай глен,те и свинските пържоли и котлети ги няма в библията....та явно е,че сте подменили и  пасхалното агне с прасе,по празниците.....много християнско,но не и библейско ,нали?

искаш да кажеш,че в левит се обясняват нещата,които ти сега отричаш?а относно пържолите и свинското можеш ли да ми обясниш Бог ли създаде свинята нечисто животно?

Натали,

цитираме библията..тя е общоприето божие слово.не можем да кажем,че в нея има буквоядство/поне не и аз/.

Буквоядството идва в тълкуванията, Валка. Безкрайните спорове и разделения - също.

Благодаря за отговора, защото наистина исках да знам позицията ти за онези три дни, преди толкова много години, а и защото попълва знанията ми. Благодаря!

Нееднократно съм си признавала, че не се придържам стриктно към религията, догмите и, насаждането на точно определено тълкуване. Разговорът се завъртя в много интересна посока и затова се намесих.

За мен Рождество и Възкресение са повече символика, отколкото реалност, която трябва да си доказвам или да ми бъде доказвана, но винаги ми е било приятно да чуя различно(от приетото от мен) мнение.

Изпросих си(демек) обяснението. :clown:

Натали,

обяснението беше точно за теб. :)защото знаех,че ще оцениш усилията.

фанка краева съм аз :D

Освен, че оцених твоите усилия, посветих доста време на Левит, да споменавам ли, че и Евангелиетата не бяха пожалени :D  и пак нещо не ми се връзва, губи ми се един ден...

Сега обаче гледам, че сте задъвкали с Глена свинското... вярно, го няма в библията, но нали(все пак) трябва да се различаваме,  нов завет следваме.

Можеш ли да ми обясниш Бог ли създаде свинята нечисто животно?

Разбира се, че не. В онези времена и в онзи климат... е било(меко казано) нездравословно да се консумира свинско месо.

Когато бях дете, баба ми казваше, че е отровно да ям заедно с рибата яйца и мляко, бях го приела буквално и едва като пораснах разбрах къде е уловката... :D  което не означава, че след като знам, съм се втурнала да ги смесвам.

Но не намирам и нищо лошо в свинското :D  в твърде умерени количества(разбира се).

Валка, ама ти не си ли опитвала свинско? Въпросът ми е чисто любопитство, без грам желание да обидя вярата и верските закони, които спазваш. Може и да не ми отговаряш.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Защо  сминското  месо  се  смята  за  "нечисто"?  -  Посещавахме  ресторант  в  Аллепо  където  се  сервираше  алкохол  и  свинско.  Първата  вечер  си  поръчах  10  свински  пържоли  и  бутилка  вино,  в  интерес  на  истината  пържолите  им  бяха  малки  не  като  нашите. Келнера  ме  молеше  да  не  ги  ям  всичките  и  в  същото  време  ме  убеждаваше,  че месото  е  прясно,  ама  кои  да  слуша.  Хапнах  си,  пиинах  си  и  и  до  обяд  на  другият  ден  ми  нямаше  нищо,  но  щом  ни  напече  пустинното слънце  стана  страшно.  Като  казах  на  Алито  какво  съм  ял   мале  ........ В  болницата  ми  казаха  да  се  поливам  със  студена  вода  и  това  е.

Е  оправих  се,  но  повече  от  три  пържоли  и  то  преди  почивка  не  си  поръчах!  Не,  че  свинското  е  нечисто,  но  просто  не  е  подходящо  за  климата.  За  климата  там,  но  не  тук,  при  нас  също  не  се  колят  прасета  през  лятото. 

Амин!

Благодаря за хубавите пожелания, Валка!

това е най общо..много ясно се вижда,че божите думи са препоръка за здравословен живот,а не ограничителна заповед.

Така е. И всеки, който е чел Левит може да го потвърди.

И аз искам да пожелая светли, топли и спокойни Празници!

Бъдете усмихнати, добри и милосърдни, мили хора!

Уважаеми  съфорумци,

Изживейте идващите празници  с много топлина в сърцето, настроение и усмивки!Бъдете специални и обичани,обичайте!

Любов,топлота и доброта – дарявайте  и получавайте,

Имайте  дни на радост с усмивки и веселие,  и много мигове на сбъднати мечти.

Бъдете  здрави, весели,вие  и вашите близки  !

И от Бог благословени!

Благодаря!Бог да благослови теб и твоето семейство!и нека не забравяме че Господ ни обича и ни приема кротко, без укор, както бащата не е укорил Блудния син от Евангелието, но наредил да му дадат нова дреха, скъпоценен пръстен и обувки, разпоредил да заколят угоено теле и да се веселят, и в нищо не го изобличил.

Весели працници!

• 3 седмици по-късно...

напротив..признал го е.освен това името на йеова  е споменато и в новия завет...но просто трябва да си чела библията,за да го знаеш!!!

..ще те помоля да цитираш от библията  от което и издание по света, където в прав текст Исус казва,че Йеова/Йехова/ е бащ Отеца му?..Да кажем нещо от сорта : Моят Отец е Йеова/Йехова/ или  пък - Яхве  ме създаде/заигравките с транскрипция няма да помогнат/..както и всякакви други косвени заврънкулки/ :wink12: ще  са само тълкувания,пристрастия религиозни и дето ще рече в прав текст - вид манипулации с трезвата и логическа мисловност на людете от тоз век !..?

Тъй,че - очаквам цитат в чиста форма

Поздрави!

Започваш с Брит Хадаша и навсякъде където срещнеш ХаШем и Адонаи (а това става още в Матей 1:20) можеш спокойно да четеш YHVH ;) С тези си имена е наричан сам Йехова Саваот още в Танах...Особен интерес (не за друго, ами това са думи от устата на Исус!) представлява Матей 7:21. Употребени са думите Адонаи (като обръщение към Исус), ХаШамаим - небеса/рай - от родителен падеж (притежание) за ХаШем - на YHVH, както и Авиино Ше'баШамаим - баща небесен (от владението на YHVH).Като свършиш забавленията с Брит Хадаша, можеш да преминеш към други издания - навсякъде където срещнеш LORD, Κύριος, Господ, Отец и т.н. еднозначно става въпрос за YHVH Елохим

Въпросът на Хени беше съвсем друг.

А именно:

..ще те помоля да цитираш от библията  от което и издание по света, където в прав текст Исус казва,че Йеова/Йехова/ е бащ Отеца му?..
Да кажем нещо от сорта : Моят Отец е Йеова/Йехова/

Цялото ти писане за алелуя се обезсмисля, тъй като никой и никъде не пита за значението на думата. Въпросът бе съвсем ясно зададен.

Или не си разбрала въпроса, или не можеш да отговориш на него.

Още повече, че даденият цитат е от Откровение, където във визиите на Йоан Богослов странно се преплитат ведически сюжети. Приликата между Калки и явяването на Исусу Христос в Откровение са направо поразителни - например Откровение 19:11-16.

Затова е наистина интересно да бъде даден цитат, където Исус в прав текст казва, че Яхве е Баща му. Яхве, а не някой друг Бог. Например Вишну… :D

In the Revelation part of the Bible, it's said that Jesus will be coming to earth riding on white horse
Kalki is also said to be coming to earth riding on a white horse

They both will carry a BLAZING SWORD

They both will come to sweep the evilness from the earth 

And 

They both will be bringing NEW HEAVEN & NEW EARTH with them.

Редактирано от мохини (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.