Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 14 часа, nikssi написа:

Ако е обикновен гражданин бих бил по снизходителен но в случая не е така...

дай дефиниция на обикновен и необикновен гражданин

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 166,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 14 часа, иноТ написа:

Миро не за пръв път жадува за смърт. Миналата година искаше да се бомбардират хората на концерта в Крим понеже били терористи. Сега разстрели за обикновен скандал. Странна личност е.

За странна не знам, но че е болна е сигурно. Много се радвам, че съм се спасил от простотиите му и че вие му отговаряте достойно, но все пак ви съветвам да си пазите здравето. Общуването с подобни същества може да доведе до непоносимост към човешкия род.

преди 13 часа, язе написа:

Не допусках че е възможно, да хванеш кариес по интернет. По дяволите, колко бързо се развиват технологиите...

Кариесът е добрия вариант. Значително по-лошо е стомашно-чревно разстройство. :shock11:

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

Спор няма

Ние сме си най-добре. Да те е срам да кажеш, че си Бойковист, или може би Трайчовист. :D 

Цитат

Кой от вас може да каже наизуст поне едно стихотворение на руски класици, или да прочете някоя статия без гугъл преводач ?

Я виж ти, как се ставало русофил! Не знаех това. Аз знам, че най-големите предатели също могат да кажат нещо на изуст. Веднага се сещам за 99% от нашите нови демократи.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

Кой от вас може да каже наизуст поне едно стихотворение на руски класици, или да прочете някоя статия без гугъл преводач ?

Aз. :)  Но това не се брои, защото съм учил руски от трети до осми клас (задължително), а по литература се изучаваха руските к,ласици, което включваше и наизустяването на стихотворения (също задължително).  Това се отнася и за теб. Та, твоя руски и стихотворенията са факт,но ги знаеш поради независещи от теб причини, а не защото си русофил. Аз лично по онова време, мразех всичко руско, особено разни филми за войната... Виж, "Судьба человека" и "Как закалялась сталь" ми бяха интересни наистина.

И аз съм учил руски от трети до осми клас, но не мога да кажа наизуст някое стихотворение. Сещам се само за това като помня само заглавието:

Я памятник себе воздвиг нерукотворный - Пушкин, стихи

преди 10 минути, ncl написа:

И аз съм учил руски от трети до осми клас, но не мога да кажа наизуст някое стихотворение. Сещам се само за това като помня само заглавието:

Я памятник себе воздвиг нерукотворный - Пушкин, стихи

Той и Миро не може. Казва го, щото знае че няма как да проверим.

преди 2 часа, иноТ написа:

Я виж ти, как се ставало русофил!

Да си ....фил на каквото и да е , означава да познаваш езика, културата, историята, и т.н.

Аз съм се доказал че на първо място съм българин, уважаващ  ценящ будните възрожденци и др видни личности от нашата история, и на второ място - русофил, живял доста години, учил и познаващ доста добре и руската история, и култура и език.И който имам най добри чувства към руския и др народи с които съм имал досег.

преди 4 минути, язе написа:

Той и Миро не може. Казва го, щото знае че няма как да проверим.

Въобще нямам и грам желание да се доказвам пред такива като теб :) дето освен да се дрязгат друго тук не правят.

:)

И аз руски стихотворения не знам, но знам ето текстовете на:

Пеех ги на първия син, докато беше бебе и го успивах. Сега ги пея и на втория. :)

За да си българофил, не е достатъчно да "уважаваш'" някакви видни личности от историята. Трябва да уважаваш обикновения българин, неговите желания и същност. Не да го обявяваш за "калпав матрял"... Същия проблем имаш и с русофилията си.

преди 1 минута, язе написа:

За да си българофил, не е достатъчно да "уважаваш'" някакви видни личности от историята. Трябва да уважаваш обикновения българин, неговите желания и същност.

Естествено че не е достатъчно. но някои хора тук дори това не правят. В темата за възрожденците е пълно с такива , знаете се много добре.

За обикновенния българин и уважението към него бих казал същото - виж колко и кои тук например се отнасят с гаменщини , обиди , заяжданици към съгражданите си българи съфорумци , и кои не.

Резултатът го знаеш , нали :)

Резултатът е, че ти си единствения тук защитаващ чужди интереси и желания. Защото българските изключват изчезването на България и асимилацията на племето българско...

Точно обратното приятелю :) точно обратното . Доказвал съм го всеки път. А вие беснеете защото много добре разбирате излагациите си .

Вълната от твои съмишленици показва, че нещо не е съвсем наред с възрожденската ти дейност. Бих казал дори, че си провал на НПО-то си.

Доказал? Доволен че България НЯМА икономика, няма армия, няма политика... и българите работещи в чужбина, са повече от работещите в България.

Точно така. Доказвал съм всеки път, особенно в съответните теми кой е продажник и кой не. И кой се подиграва и с историята ни и с лчиностите в нея.

И хайде да не ми приписваш "доволен че нямали сме икономика" и т.н.  :)

То какви ли не простотии и лъжи съм чувал за мен, постоянно го правите, но именно това показва безсилието ви .

преди 20 минути, иноТ написа:

Вълната от твои съмишленици показва, че нещо не е съвсем наред с възрожденската ти дейност. Бих казал дори, че си провал на НПО-то си.

всъщност , много хора мислят като мен.

Не си мисли че тукашната ви путинска антибългарска групичка сте показател някакъв :)

Ми ти се радваш, че няма Южен поток примерно. Бил неизгоден за България... щото да се пръскаме по света или да си лежим в калта е по- изгодно.

преди 11 минути, miro20 написа:

всъщност , много хора мислят като мен.

Дам... всичките трима юзъри в датата, плюс двамата модератори, които се грижат да няма разногласия.  :)  Tова ти е "представителната извадка".:laughing4:

преди 47 минути, язе написа:

Ми ти се радваш, че няма Южен поток примерно. Бил неизгоден за България... щото да се пръскаме по света или да си лежим в калта е по- изгодно.

Естествено че се радвам, както и всеки българин трябва да се радва че не се осъществи това национално кастриране, наречено ЮП.

По заробващ , неизгоден проект /освен и Белене/  скоро не сме имали.

Поне в първоначалния си вид. Последния вариант, съобразен с нашето и с европейското законодателство - да не са монополисти само Газпром, а и ние, и държавата да има право да се разпорежда с трасето , да имаме възможност да се ползва и от други доставчици, спрямо пазарните условия . руснаците да са монополисти само на морския участък, и т.н... за сега втория вариант обаче  не се приема от Газпром.

Но тези неща съм ги споменавал в другата тема, ако искаш да коментираш , заповядай там.

преди 2 часа, miro20 написа:

... да имаме възможност да се ползва и от други доставчици...

Ние да имаме възможност, други да ползват трасето... Що ли ми се струва, че изобщо не става въпрос за нас? Северен поток, кои други доставчици го ползват? Може би Норвегия... Големи тарикати, на чужда баница. Руснаците да построят всичко, а после те просто да се включат и да им правят конкуренция. Няма такива балъци бе Миро. Няма! Ма щом ви е по- изгодно, стойте си без тръба, без транзитни такси, без работни места, без преференциални цени... А относно Белене, ще видиш кон боб яде ли, като се изчерпа ресурса на Козлодуй и почнем да си купуваме ток от румънците.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 27 минути, язе написа:

Ние да имаме възможност, други да ползват трасето...

Ти май наистина не разбираш. Става въпрос за коректно ползване на трасето . Не от един монополист, който /поне по предварителни данни/ никога няма да ти даде дивидент, а да може държавата да позлва това трасе, извличайки транспортни и др вид дивиденти от други доставчици. Спрямо пазара разбира се.

Не разбирам това поведение и антибъулгарска пропаганда.

Не стига че в момента съществуващия газопровод /някои не знаят че има такъв/  е запълнен наполовина, ами и защитавате чуждия монополист, който иска НОВО , но вече МОНОПОЛНО за него трасе с което да се разпорежда. Защото сегашното е собственост на държавата.

Защо искате да продадете един стратегически ресурс на чужд олигархичен монополист, от който и в момента сме на  100% зависими, идея си нямам .При това с огромни геополитически и фючърсни загуби.

Защо защитата на националния интерес и ползи от други алтрнативи,  не се харесва на такива като теб, и искате още повече да затънете и продадете всичко българско под едностранен  монопол , не знам .

Но пак ти казвам , не ми се повтарят отдавна писани неща, заповядай в другат тема АКО имаш нещо да кажеш де.  :)

преди 27 минути, язе написа:

Руснаците да построят всичко, а после те просто да се включат и да им правят конкуренция. Няма такива балъци бе Миро. Няма! Ма щом ви е по- изгодно, стойте си без тръба, без транзитни такси, без работни места, без преференциални цени..

Кои сме ние кои сте вие ?

Има  балъци, има... Тези които искат да строят един ненужен икономичекси ЮП със заробващи неизгодни условия, плюс факта че е в интерес само на един чужд монополист . Което го няма никъде по света.

А тръба има, пак ти казвам, щото виждам че и ти си от тези дето не знаят - има тръба, от която и сега печелим дивиденти .

Разликата е че новата тръба няма да е собственост на държавата, или по точно няма да е с мажоритарен дял,  няма да ти плаща дивиденти , защото такива са предвидени само при 100% запълнена тръба, което никога няма да стане.  И сегашното трасе от 17 млрд кубометра не е запълнено , вътрешното ни потребление е около 3 млрд при капацитет 7 , та кога ли ще запълниш една 60 млрд кубометрова тръба  от която чак тогава да получаваш дивидент ?

Плюс "екстрата" че няма да имаш възможност да включваш алтернативни доставчици от други трасета ... примерно от Румъния, от Гърция, иранкси, азербайджански , катарски и др газ , защо не и от танкери , каквито вече акостират в Европа.

Много ли ви радва това национално кастриране ?

Мен като българин - не.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 20 минути, miro20 написа:

Не стига че в момента съществуващия газопровод /някои не знаят че има такъв/  е запълнен наполовина, ами и защитавате чуждия монополист, който иска НОВО , но вече МОНОПОЛНО за него трасе с което да се разпорежда. Защото сегашното е собственост на държавата.

Ето, че отново не говориш сериозно...

току-що, язе написа:

Ето, че отново не говориш сериозно...

Кое от казаното дето си цитира е "несериозно" ?

Уточни.

току-що, miro20 написа:

Кое от казаното дето си цитира е "несериозно" ?

Уточни.

Какво точно представлява "съществуващия" газопровод и какво Южен поток.

Връщай се където искаш. Зададох ти въпрос и щом няма отговор, значи няма разговор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.