Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

дадох ти отговор , но очевидно не ти стига капацитета да разбереш какво говоря. Нямам друго обяснение да питаш нещо на което съм отговорил няколко пъти .

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 166,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поискали сме ток от Румъния, но те са отказали. Срам и позор, но радост за всеки либерален родоотстъпник. Затваряха реактори, закриваха проекти и се превърнахме в това.

преди 1 час, иноТ написа:

Поискали сме ток от Румъния, но те са отказали. Срам и позор, но радост за всеки либерален родоотстъпник. Затваряха реактори, закриваха проекти и се превърнахме в това.

То това стара новина. :D

Ей, много лесно ви манипулират, бе хора?!

Ставайки след тежка нощ и посръбвайки кафе, чух по новините. А дали е стара или не, това не променя факта, че искаме ток. По-унизителното е, че са ни отказали. Също така, не виждам връзката между тази новина и манипулация. Ако може да ми разясниш с какво ни манипулират този път?

Изпратено от моят SM-J500FN с помощта на Tapatalk

преди 34 минути, Нел написа:

То това стара новина. :D

Ей, много лесно ви манипулират, бе хора?!

Така е.

чета и аз , че Румъния и тя имала пикови потребления на ток и газ, както и ние, и което е по вжно , от енергото са уверили че ток и резерви има.

Очевидно си уравняват натоварванията, затова не включват винаги резерва, но такива малоумни изводи като ... :

Цитат

Срам и позор, но радост за всеки либерален родоотстъпник. Затваряха реактори, закриваха проекти и се превърнахме в това.

нямат място .

преди 30 минути, иноТ написа:

По-унизителното е, че са ни отказали. Също така, не виждам връзката между тази новина и манипулация. Ако може да ми разясниш с какво ни манипулират този път?

По унизителото е че се хващатъе на такива "партенки" и си правите някакви фантасмагорични изводи за "либерални родоотстъпници" и т.н..

И малко статистика от Екзакта

Spoiler

Политикът с най-висок дял одобрение в България остава Бойко Борисов, въпреки че и при него преобладава неодобрението. В момента в България няма лидер на политическа партия, към когото позитивното отношение да е с по-висок дял от неодобрението.

Това показват данни от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено сред 1000 пълнолетни българи, подбрани чрез двустепенна гнездова извадка, в 92 населени места на страната. Проучването е проведено между 27 и 30 декември 2016 г., допълва "Фокус".

Корнелия Нинова е с рейтинг на одобрение от 27% (по-висок дял от електоралната тежест на БСП). Красимир Каракачанов е одобряван от 35%, Георги Първанов е одобряван от 25%, Божидар Лукарски е одобряван от 17%, а Меглена Кунева е одобрявана от 16%.

Премиерът в оставка Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг на одобрение сред лидерите на партии у нас – одобряват го 43% от българите, а неодобрението към него възлиза на 49%. Президентските избори редуцираха одобрението към Бойко Борисов с около 5%, като с близо толкова се сви и периферният електорат на ГЕРБ.

Въпросът за аргументите, с които Бойко Борисов подаде оставката си, не намира еднозначен отзвук в общественото мнение. 39% от българите приемат аргументите му за оставката, а за 45% те са неприемливи.

Най-понятни са аргументите на Борисов за оставката му сред хората на възраст между 40 и 60 години, сред образованите избиратели и сред жителите на градовете.

Сферите на живот, в които българите са почувствали подобрение през последната година от управлението на ГЕРБ са: транспорт, усвояване на средства от ЕС, туризъм, регионално развитие и спорт. Най-силно са се влошили нещата според интервюираните в сферите на здравеопазването, благосъстоянието и стандарта на живот, социалната политика и образованието.

Същевременно 77% от българите одобряват членството на страната ни в ЕС, а 13% не го одобряват. Над средния дял одобрение регистрираме сред мъжете, сред хората на възраст до 60 години, сред високообразованите българи, сред заможните хора, както и сред избирателите на ГЕРБ, на ДСБ, на РБ и на ДПС.

Над средното е неодобрението за членството на страната ни в ЕС сред възрастните българи, сред нискообразованите и бедните, сред симпатизантите на БСП и на Обединените патриоти (главно за сметка на избирателите на Атака).

59% от българите одобряват членството ни в НАТО, а негови противници са 22%. Този дял нараства с четири-пет пункта за последните три години. Над средната е подкрепата за членството на страната в НАТО сред мъжете, сред българите на възраст под 60 години, сред високообразованите, сред жителите на градовете-областни центрове и сред привържениците на ГЕРБ, на ДСБ и на РБ. Най-много са противниците на НАТО сред привържениците на БСП и на Обединените патриоти.

И въпреки, че повечето българи преосмислиха в някаква степен ранния си еврооптимизъм и приземиха свръхочакванията си, в настоящото изследване регистрираме, че 56% от българите очакват от европейските институции да осъществяват пряк контрол над българските съдебни и правораздавателни органи. Подобни очаквания са следствие от перманентното и високо обществено недоволство от работата на българските съдебни и правораздавателни органи през последните години, регистрирано от всички социолози. При това недоволството е слабо повлияно от това, коя политическа сила доминира във властта.

Най-много привърженици на тезата за европейски контрол над съдебната система у нас има сред мъжете, сред хората на възраст над 40 години, сред високообразованите, сред градското население на страната, сред по над две трети от избирателите на ГЕРБ, на РБ и на ДСБ.

Това коя агенция е. Оная с четиридесетте процента за Трайчо, или оня с победа за ГЕРБ даже без обявен кандидат за президент?

Зарежи статистиките- тия извадиха повече проценти,отколкото запитани.:)  Пък и напоследък, нещо статистиците хич ги няма... Питай Цецка и Килъри.:ph34r:

А... и нещо за ЮП. Да допуснем, че нямаме полза от него. Никаква. С какво точно ни "заробва" той? Трябва да му плащаме някакъв наем ли, кво?

преди 23 минути, иноТ написа:

Това коя агенция е. Оная с четиридесетте процента за Трайчо, или оня с победа за ГЕРБ даже без обявен кандидат за президент?

В Процентите на Трайчо няма противоречие. Дали ще се сетиш защо акцентирах в червено някои неща от тези проучвания за "образованите и интелигентните" хора ?

За съжаление техния процент е заглушен от противоположния тип  хора, които и са с бесепарскотурскоатакистка окраска

преди 23 минути, язе написа:

А... и нещо за ЮП. Да допуснем, че нямаме полза от него.

КАкто казах, тези и мн други неща съм ги споменавал в другата тема, не мисля за всеки "чудещ се" да повтарям.

Тези агенции са по лъжливи и от теб.

Изпратено от моят SM-J500FN с помощта на Tapatalk

преди 1 час, miro20 написа:

КАкто казах, тези и мн други неща съм ги споменавал в другата тема, не мисля за всеки "чудещ се" да повтарям.

Казваш само глупости, без грам вложена мисъл. Нека те подсетя нещо,относно запълнеността на тръбата- когато можеш да доставиш не повечеот 2 краставици на ден, този на който му трябват 200 изобщо няма да те погледне! Та затва в един предишен пост исках да сравниш сегашната тръба с ЮП. Ма то не се сеща бе, не се сеща и тва си е. С чук да го удариш по главата, пак ще пита кво стана... Или ония там са толкова прости и бъкани с пари, че ще похарчат едни милиарди, просто за да ни е кофти на нас.

Аз имам чувството,че с коментарите си всъщност Миро не отблъсква,а привлича  симпатизанти на политиката на Путин...някой е дал нещо,и очаква резонанс...а всъщност ефекта е обратен...та всъщност "про" или "анти"....повод за размисъл....

Относно  снежната обстановка в страната, несгодите на населението и управленските простотии - от 8 до 38 минута:

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Мдам, герберите го раздават обидени на народа и грам не си мърдат пръста да свършат нещо, което всъщност им е задължение. Какви жалкари... Нищо, вижда им се края.

преди 15 часа, язе написа:

Та затва в един предишен пост исках да сравниш сегашната тръба с ЮП.

Ми аз ти споменах че и сегашната не е запълнена, или казано с твоята алегория не 2 краставици, то една едвам се пласира, ти ми говориш "когато дойдат 200 крставици" :)

Второ - защо трябва да внасяш само от една търговия на едро краставици ? Ако има нужда от повече от 2 краставици в бъдеще, защо да не избереш тържище по избор, а не това което ще ти предложи СЪЩИЯ който и до сега ти продава скъпи краставици ?

Къде е логиката тук ми кажи ?

Но дори това не е най важното , най важното съм го казал тук

А това са новите променени и длеч по справедливи и равноправни параметри на ЮП, за който проект незнайно защо руската страна мълчи.

От всичко най големия проблем е монопола. И съм казвал че е по добре за националната сигурност ако щете, газ от Аляска да внасяме, но да има алтернатива и диверсификация на източниците. Газ от Газпром не е алтернатива на същия газ от Газпром.

Укрепването на монопола на Газпром с нищо не допринася нито за цените /има ли монопол с ниски цени?/ нито геополитически е изгодно - виждате как извиват ръцете на Украйна, като им спряха тотално газта, и онези се принудиха да внасят от Норвегия, Словакия, Полша и т.н.

Не знам колко "умен" трбва да е човек за да защитава такъв монопол, и то на доказано нелоялен партньор.

Радвам се че все пак номерата им не минаха, и се осъществиха макар и пробно и в малки количества, реверсивни доставки от Румъбния, Гърция. Това е справедливото , логично решение и мъдра политика.

преди 15 часа, язе написа:

Ма то не се сеща бе, не се сеща и тва си е. С чук да го удариш по главата, пак ще пита кво стана...

Така е. Често и аз си мисля точно това за такива като теб

преди 15 часа, NIKISHARK написа:

Аз имам чувството,че с коментарите си всъщност Миро не отблъсква,а привлича  симпатизанти на политиката на Путин...някой е дал нещо,и очаква резонанс...а всъщност ефекта е обратен...та всъщност "про" или "анти"....повод за размисъл....

:) Режима на Пу привлича такива като вас крайни елементи , които колкото повече им навираш фактите , реагират типично по "детски". - на инат. НЯмат аргументи , но на инат си плямпат пропагандата и лъжите, въпреки че много , ама много добре осъзнавате че съм прав.

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 19 часа, иноТ написа:

Ставайки след тежка нощ и посръбвайки кафе, чух по новините. А дали е стара или не, това не променя факта, че искаме ток. По-унизителното е, че са ни отказали. Също така, не виждам връзката между тази новина и манипулация. Ако може да ми разясниш с какво ни манипулират този път?

Нарича се "дирижирана паника".

Ти нагледно го доказа, веднага хващайки се за Белене и т.н. словоблудства в слугинаж на точно определена политика(на определена партия).

А в този момент България изнася ток за Сърбия, Гърция, Албания и Турция. Ама това не го отчиташ.

Ето това е манипулация, Тони, при това от изключително ниско ниво. Ако се научиш да мислиш когато чуеш нещо, може и да не им се връзваш(на раболепните медии) чак толкова.

И не, не казвам, че съм по-умна от теб, казвам, че не приемам нищо казано(писано) от някой за чиста монета. Проверявам(колкото мога, разбира се)

Паника? Ти шегуваш ли се? Бих го нарекъл дирижирано отвращение от политическия елит, ако е нещо дирижирано.

Цитат

Румънският министър на енергетиката Флориан-Тома Петку заяви днес, че в неделя вечерта България е поискала спешна помощ за доставка на електроенергия заради проблеми с енергийната система.

"Държейки сметка за деликатната ситуация, в която може да се озове Румъния, ние не се ангажирахме с това и им казахме, че не можем да помогнем", заяви днес Петку след заседание на енергийния зимен команден щаб, съобщава агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Румънците явно и те са в схемата с манипулации.

на 10.01.2017 г. в 13:10, иноТ написа:

А ти преди да почнеш да дърдориш за затворените реактори провери ли дали преди да поискаме ток от Румъния сме спрели продажбата на  ток на така наречената "борса" където купуват определени играчи от енергепийната мафия и изнасят. Провери ли работят ли аджеба мощностите стоящи на "студен резерв" точно за случаи като сегашния и си плащаме като попове за непроизведено количество та да има в такива случаи . Ама само залудо си плащаме май. Та в крайна сметка желаем да внасяме ток от Румъния не защото не можем да се справим сами а за да нарушим интереса на господин Кадиев , господин Ковачки и други влиятелни господа.

Проверих, да. Лично звъннах на Ковачки.

В кое управление си ги учил тия маневри?

Цитат

Австрия изпрати полицаи на българо-сръбската граница. Това е красноречива оценка доколко вече европейските ни партньори не разчитат на нас за прекратяване на балканския бежански маршрут. Видимо австрийците предпочитат да осъществят мониторинг на българо-сръбската, а не българо-турската граница и ни подсказват, че това е важната европейска граница, след като при нас всичко е изтървано.
При това кабинетът на Б.Борисов се проваля, след като завари практически решен проблем и трябваше само да доразвие мерките за охрана на югоизточната граница, а не да ги разруши.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

на 1/6/2017 в 16:51, Neli Asenova написа:

налагаш санкции на жена ти и не и даваш пари

и тя ти налага контра санкци и те лишава от секс

и продължение

намира някой да и дава пари и прави секс с него

А преди това се е клела, че ще бъде с него в радост и мъка, в охолство и лишения, в здраве и болест. Че ще го подкрепя и ще уважава решениеята му. Ай бъктън от кyрви!

преди 1 час, darkterminal написа:

А преди това се е клела, че ще бъде с него в радост и мъка, в охолство и лишения, в здраве и болест. Че ще го подкрепя и ще уважава решениеята му. Ай бъктън от кyрви!

прав си хвана ме хаха

но не чак толкова

мъжа не се  ли е клел да издържа жена си и да не я лишава от нищо

преди 1 минута, Neli Asenova написа:

Че ще го подкрепя и ще уважава решениеята му

това не съм много сигурна че го има в клетвата :D  да не си си го измислил

значи трябва да го има следователно и в обратната страна ако пък реша е така с друг да правя секс той да  го уважи и подкрепи моето решение :D

Щом външни оценки признават някои положителни тенденции, това няма как да не ме радва.

Ще видим как ще е след изборите и като какъв ще се представи Радев и червения му екип

преди 10 часа, Neli Asenova написа:

прав си хвана ме хаха

но не чак толкова

мъжа не се  ли е клел да издържа жена си и да не я лишава от нищо

...

Не четеш ли "...в радост и мъка, в охолство и лишения..." ще рече, тя съзнателно е приела, че може и да има лишения... За издръжки, брачна клетва няма!

преди 10 часа, miro20 написа:

Ще видим как ще е след изборите и като какъв ще се представи Радев и червения му екип

Да не сме станали президентска република, пък аз да не знам? Щом очакваш някакво влияние върху икономиката...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.