Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

Безплатното саниране ни излезе през носа. Откраднати са 500 милиона лева!

Това определено е за разследване.

Но кой ще отсъди справедливо?

Скандал: Над 100 магистрати са посетили САЩ на разноски на фондация Америка за България

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,9k
  • Прегледи 166,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колеги, не намерих по-подходяща тема в която да пусна последната си дописка. Реших да изразя моето скромно мненийце защо БВП е лош и некачествен измерител на реалното състояние на националната икономика и мантрата за растежа се е превърнала в удобен инструмент на политическата пропаганда у някои родни политици.

https://klibr.blogspot.bg/2017/02/zashto-bvp-e-losh-izmeritel.html

Политик - по дефиниция = професионален лъжец. Кавото и да ти приказва, значи е точно обратното.. Единствената му цел е да те окраде за да забогатее. Особено това се отнася до някои нашенски тъпи кратуни като ББ, ЦЦ, ЦвЦв.Няма такава наглост и безочие е цялата галактика.

преди 38 минути, Филипов написа:

Политик - по дефиниция = професионален лъжец. Кавото и да ти приказва, значи е точно обратното.. Единствената му цел е да те окраде за да забогатее. Особено това се отнася до някои нашенски тъпи кратуни като ББ, ЦЦ, ЦвЦв.Няма такава наглост и безочие е цялата галактика.

И аз така си мислех, докато не видях какво се случва в Румъния. Партията ти да спечели изборите, да станеш министър-председател и първата ти работа да бъде приемането на на закон(указ), който ти позволява да крадеш и да не носиш отговорност - по-нагло от това не съм виждал.

преди 11 часа, A.com написа:

И аз така си мислех, докато не видях какво се случва в Румъния. Партията ти да спечели изборите, да станеш министър-председател и първата ти работа да бъде приемането на на закон(указ), който ти позволява да крадеш и да не носиш отговорност - по-нагло от това не съм виждал.

И то в прав текст...

Нашите завоалират нещата така, че когато разберем... вече е късно.

Но и ние си имаме пример за наглост, де... не сме забравили предложението Пеевски - шеф на ДАНС... все още.

преди 12 часа, A.com написа:

който ти позволява да крадеш и да не носиш отговорност - по-нагло от това не съм виждал.

Мен ми е странно че на една от последните пресконференции бат ви Бойко извади прмер за закон , с който нашите червени си въведоха подобни правила  за /без/отговорност на управляващит минстри

Цитат

Бившият министър-председател спомена, че през 2009 г. бил приет Закон за амнистията, според който министър не подлежи на разследване за съмнителни сделки, ако подписът му не е върху документа.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/405206-no_mobile.html

Тук това мина безпроблемно , нали , и никой не рева. Но тук не е Румъния....

преди 12 часа, Филипов написа:

Особено това се отнася до някои нашенски тъпи кратуни като ББ, ЦЦ, ЦвЦв.

Може и за тях да се отнася, но е странно че не ти правят вопиющите кражби и далавери на червенотурските управления, освен международния отвук от тези кражби и спиране на европроекти и пари.

преди 46 минути, Нел написа:

Но и ние си имаме пример за наглост, де... не сме забравили предложението Пеевски - шеф на ДАНС... все още.

И това някои не забелязват :) нали разбираш защо. :)

Мнението на Волгин предполагам съущо сте чули за протестите в Ръмъния.

Не знам още колко може да се излага  този червен пропагандист. Даже тук гледам  някои ги е срам да цитират вече а-спекто и подобни волгински простотии. :)

преди 18 часа, Phused написа:

Колеги, не намерих по-подходяща тема в която да пусна последната си дописка. Реших да изразя моето скромно мненийце защо БВП е лош и некачествен измерител на реалното състояние на националната икономика и мантрата за растежа се е превърнала в удобен инструмент на политическата пропаганда у някои родни политици.

https://klibr.blogspot.bg/2017/02/zashto-bvp-e-losh-izmeritel.html

Много интересно! Или с други думи казано: Благосъстоянието ни се повишава, само дето ние не го знаем. Или с още по-други думи: Направо си умираме от щастие, на второ място в света сме! Ура, другари, за партията-майка герб!

Ура, другари, за майка герб!;)

преди 1 час, crazy katon написа:

Много интересно! Или с други думи казано: Благосъстоянието ни се повишава, само дето ние не го знаем. Или с още по-други думи: Направо си умираме от щастие, на второ място в света сме! Ура, другари, за партията-майка герб!

Повишава се благосъстоянието на богатите и фракциите (партии, фирми), свързани с тях. Като прибавим и тотално несправедливото преразпределение на богатството (изразено не само в пари) се получава картинката - БВП се "помпи" и от там някой пишман експерт казва, че народът забогатял. Пълна глупост. Доказано е, че е така не от мен, а от нобелисти по икономика.

преди 11 часа, miro20 написа:

Мен ми е странно че на една от последните пресконференции бат ви Бойко извади прмер за закон , с който нашите червени си въведоха подобни правила  за /без/отговорност на управляващит минстри

Разбрах за това от новините по БНТ. И се запитах - защо Борисов, след като дойде на власт, не прие закон, с който да отмени този на БКП и да съди когото трябва? Казва истината, но пак си измива ръцете и други са му виновни. За престъпна безотговорност също има наказание.

Аз пък последно чух от Харизанов по канал 3,че Борисов не бил взел 16 милиарда заем. И сме били на второ място в Европа по съотношение дълг и БВП.

Смисъл пропорционално ни е много малък дълга.

Отляво казват, че излишъка не бил истина и че растежа се е генерирал от заема?

Никой политик или партия нама да си признаят братче.Обвиняват се в лъжи и манипулации!

преди 5 минути, M.Николов написа:

Аз не слушам какво ми говорят политиците, следя официалните данни.

А кои агенции вадят "официалните данни", не са ли на пряко подчинение именно на тези политици?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Официалните икономическите данни по-трудно се подават на манипулиране.

Точно страница по-назад обясних как БВП е тотално манипулиран и неефективен метод за измерване на реалното икономическо състояние.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Не е манипулиран, а просто метода е неточен.Има разлика.

И двете заедно.

Неточен, защото обхвата му е ограничен

Манипулируем, защото банки, елити и корпорации могат изкуствено да го завишат, повишавайки единствено богатството си.

преди 24 минути, M.Николов написа:

Дай ги тез данни!

преди 2 часа, M.Николов написа:

Тогава би трябвало да си пръв герберист :)

преди 2 часа, Phused написа:

Точно страница по-назад обясних как БВП е тотално манипулиран и неефективен метод за измерване на реалното икономическо състояние.

Да, видях и "анализите" и не само този . И какво казваш ? да не гледаме икономистите, а статистиката на ЦРУ ? :) и то не всички , а една изборателно подбрана от теб ?

Айде не  . мерси.

Всеки път съм ти оборвал несериозните аргументи в твоя блог, ти си пееш едно и също . Уважавам мнението на всеки, но когато се говорят очевидни и доказани глупости, би било добър тон да се съобразиш поне малко.

преди 7 часа, miro20 написа:

Тогава би трябвало да си пръв герберист :)

Да, видях и "анализите" и не само този . И какво казваш ? да не гледаме икономистите, а статистиката на ЦРУ ? :) и то не всички , а една изборателно подбрана от теб ?

Айде не  . мерси.

Всеки път съм ти оборвал несериозните аргументи в твоя блог, ти си пееш едно и също . Уважавам мнението на всеки, но когато се говорят очевидни и доказани глупости, би било добър тон да се съобразиш поне малко.

Точно гледаме икономистите в Давос, които миналата година разбиха мита за БВП на пух и прах

https://www.weforum.org/agenda/2016/01/gdp/

Аргументите са ми сериозни, лежат на стабилна основа и са много далеч от "доказаните глупости" за които говориш.

Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ

0000331697-article2.jpg

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца. Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.