Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Властимащите в Украйна сега оправдават тежкото икономическо положение в страната с някаква недоказана руска агресия. Армията им не е бягала от Дебалцево - героично организирано и под строй те са напуснали района почти без жертви...  Постоянно лъжат и както личи ...няма да изпълнят договореното в Минск-2.    

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

мхм.. хем оптстъпват , хем видиш ли , не спазвали споразуменията :)

Как така се получава да отстъпваш .. от кого ? от мирното опълчение с бухалки и мотики ли ? :) и да говориш че отстъпващия е агресор и не спазвал споразумения... :) :)

Виж .. никой не оспорва принципните неща които говориш. Проблема е че този референдум бе проведен под дулата на руските "вежливи човечета" , плюс самопризнанието на Путин че цялата анексия и всички действия бяха плод на руска спец операция с участието на военни и всякакви други спец служби.

Напълно съм съгласен с теб за "волята на народа" , но този принцип няма нищо общо с проведения фарс , пародия на референдум в Крим.

Именно затова никоя нормална държава не призна този референдум.

Така че - принципно си прав, но ти куца базата. Това което проведоха руските служби там , не е референдум

А за езика - стига разпространявахте смешки :)

Никой никакъв език не е забранявал а е отнет статута на официален.

Има балкан разлика между "забрана" и "отмяна като официален или майчин регионален ". :)

Същите тук сигурно сте борци и за въвеждането на турския като втори официален ?  както сте за "новороссия" и за една бъдеща  "новоосмания"  тук.

Е аз не съм съгласен, но уважавам вашите принципи които сте приели , под въздействието на руската пропаганда :)

Момче,

започваш да се държиш като "латерната" Реджеб.Повторението не винаги е майка на знанието.

Ти трябва да знаеш, че ако САЩ не се стремяха да се настанят в Севастопол, всички тези събития нямаше да се състоят.

Прави ми впечатление, че много време отделяш за участие в тези няколко форума и много бързо намираш необходимите ти линкове.А май говореше, че си някакъв инженер.Това ли е пряката ти работа?....

И не подхожда в тази тема да пробутваш някои проблеми, свързани с турците в България.Тези въпроси са също важни и трябва да се решават от нашите правителства.

Добре е да го игнорираме Миро - както с мен постъпват в Украйна.   Насила нищо не мога да им наложа там на украинците  - а и те са решили глупаво и упорито да си страдат. Стадо е това - липсва му елементарна обща преценка.   Прилича ми на някакво грешно общо психопатско обсебване.

Не обсебване - това са промити здраво от пропаганда мозъци. Те са точно като нацитите: "Фюрерът винаги е прав", "Това не е вярно, ние не вършим такива неща", "Моят син не би постъпил така, не сме го учили на това", "Руснаците са прости хора, получовеци, нищо не са направили за света, те са паразити". Това мислене не може да се изкорени, Атжи!  Може само и единствено, ако хората бъдат накарани насила да видят снимки, клипове и на живо трупове на избитите от нацистите, точно както отварянето на концентрационните лагери за обикновените немци след войната им разкрива каква тотална война са одобрявали. Но това може да стане единствено при пълната и тотална победа над нацистите, олигарсите и американската империя. Дотогава да ги оставим да си тънат в неведение! Докато има кой да им промива мозъците,  те няма да приемат истината.

• Автор

Прави ми впечатление, че този, дето си го цитирал, пише само и единствено в политическите теми. Никъде другаде. Осра няколко други, в които пробутваше едно и също - Украйна та Украйна. Заради това и обидите в тях бяха затворени други две теми, той обаче се пресели в тази за президента и още няколко други, където демонстрираше същия поналъхващ отходен продукт на мозъчната си перисталтика като сега. Отворих втора тема за Украйна, само и само да мирясат и да не дрискат по другите теми. Накрая се принудих да го блокирам, за да не се наложи да се самобанна, след като му отговоря някой ден подобаващо.

По темата - не им били забранили езиците, ама им били забранили да си ползват езика като втори официален, демек пак същото. Ясно е, че вкъщи не могат да им забранят, но на официални събития на публични места - само украински. И там като тук има хора, които не владеят официалния език, и то много повече. А и в случая не е важно дали го владеят или не, безпричинно им беше отнето право.

screenshotteoys.jpg

“Винаги съм казвал и повтарям днес, че решението на Върховната рада да отнеме статута на регионален език, какъвто имаше руският, бе грешка. По време на предизборната си кампания неведнъж подчертах, че никога няма да одобря подобен закон”, казва Порошенко.

Усети се, ама като взеха да правят референдуми, щото им писна на хората - организиран отвън преврат, кафеви на власт, олигарсите ги дояха, накрая им забраниха да ползват официално и езика си - нещо, което дотогава си им беше позволено. И стана тя каквато стана...

За намесването на етническата карта - подличък похват. Ясно е, че ще сме чувствителни на тая тема, и се пробутват спекулации.

Момче,

започваш да се държиш като "латерната" Реджеб.Повторението не винаги е майка на знанието.

Ти трябва да знаеш, че ако САЩ не се стремяха да се настанят в Севастопол, всички тези събития нямаше да се състоят.

Прави ми впечатление, че много време отделяш за участие в тези няколко форума и много бързо намираш необходимите ти линкове.А май говореше, че си някакъв инженер.Това ли е пряката ти работа?....

И не подхожда в тази тема да пробутваш някои проблеми, свързани с турците в България.Тези въпроси са също важни и трябва да се решават от нашите правителства.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

..

Една такава аналогия ми се завъртя сега в главата.

Нека чисто хипотетично да допуснем, че САЩ окупират утре Гуантанамо, А в други ден напълно законно проведат референдум с един единствен въпрос

"Желаете ли Гуантанамо да се присъедини към САЩ"

Какви ли биха били резултатите ???

...

Отново хипотетично, да приемем, че гражданите на провинция Гуантанамо гласуват по убеждение. Не мога да дам прогноза какъв ще бъде резултата, но "Глас народен, глас божи". Какъвто е такъв!

И друго написах после, защото после ми хрумна, как мога да покажа на читателите по образно, че идеята ти не е читава. Най вероятно не си го видял.

...

Коя ми идея не е читава? Че всеки има право на самоопределение? Ми, това не моя идея. Това е международна норма. Или, идеята че доволните граждани не мислят за териториално обособяване? Ми факт е.

...

В Украйна, кой език са забранили, че ми стана интересно. И коя телевизия.

...

Олег Тягнибок крещя Февруари 2014, че ще отнема украинското гражданство на рускоговорящите и ще се преследва говоренето на руски език, до криминализация.

...

Защото руснаците вече забраниха татарската телевизия в Крим.

Ще пуснат нова... Която отговаря на лицензните условия...

Разбира се.

В случая с РФ и Путин проблема е че ... завладява територии със измислени фалшифицирани референдуми, с цел не запазване на териториална цлостност, а единствено и само за оправдаване на своята агресия към чужди държави.

И втория проблем е че.. отдавна РФ не е никаква федерация, а еднолично управление на един фюрер и неговата клика.

А Украйна нищо никому не е забранила, и както вече се каза - Кримските татари вече усещат реалните репресии и руска цензура върху гърба си .

...

Ми не и дадоха да време на Украйна да забрани руския език и да отнеме гражданството на рускоговорящите. Те се хванаха за пушките и отстояват правата и ценностите си!

Как така се получава да отстъпваш .. от кого ? от мирното опълчение с бухалки и мотики ли ? :) и да говориш че отстъпващия е агресор и не спазвал споразумения... :) :)

Агресори са в окупирани рускоезични територии като Мариупол...   За съжаление са - насила ги карат да воюват   Сепаратистите са въоръжени с украинско оръжие - изглежда допълнително са получили и руско.   Танк  T 90  има ли го в Украйна?    Американски бронирани джипове окомплектовани с украинско високоточно оръжие как ще воюват с подобен руски танк!? Един такъв танк е с възможности да унищожи всичките подарени джипове!   Трябва ли това да се случва и пак да броят избити?

Прави ми впечатление, че този, дето си го цитирал, пише само и единствено в политическите теми. Никъде другаде. Осра няколко други, в които пробутваше едно и също - Украйна та Украйна.

Спрете да обиждате !!!

Ние си казваме мненията и вие си казвате мненията. Темите ги осираме не ние, които си излагаме мненията без да ви обиждаме, а вие, които постоянно обиждате и стигнахте дотам, да започнете и да ни разстрелвате, а изисканата дама изкара мене трол, щото видите ли, съм ви бил изнервял.

Хем вие се държите като каруцари, хем ние сме ви виновни, че сме ви изнервяли !!!

Само ти днес си позволи да ме наречеш трол и куче. Може би пак аз съм виновен, задето ти ме обиди. Логика та дрънка. Но няма какво да се учудвам, след като вие изкарвате, че агресора е в правото си да анексира територии, а тези, чиито територии анексира, са виновни защото се бранят !!!

Реджеп явно желае рускоезичните територии вечно да  си бъдат украински!  Как да се запази това?    Това вече е абсурдно!

Мдаам, ей зaради таквизи тиквеничкови човечета дето не отбират от дума като нашите двамца  тука, само че в Киев, се хванаха хората на оръжие в Донбас , а Крим гласува независимост и после присъединяване към РФ .. С такива дискусия няма, договаряне не става, те тяхното само си знаят и повтарят като латерна, дори когато в очите им набиваш очевадните факти че не е така....

Мдаам, а после се чудят защо съм щял да ги разстрелям като кучета... е как защо, за да питате и се чудите :D

И пак горките онеправдание видите ли, те само си отстоявали мнението и виждането , не обиждали никого, а че се опитват вече н-ти постове да ни правят на балами и на луди, лъжат и мажат като за световно , неее, те само използват правото си на мнение и свобода на словото ....ех тази свобода бе, как не им изникна и от задника с толкова повтаряне не знам ......май бъркат слободията яко със свобода, свободата не значи да лъжеш като разпран циганин и дори окото ти да не мигва.... и после да блееш като овца че те обиждали, ритали, нагрубявали.....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Автор

Бъди така добър да се върнеш няколко страници назад и да си погледнеш поведението: умишлено дразнене на моменти, отказ от диалог в момента, в който се отклони някой от "правата" линия, непрекъснато повтаряне на едно(и) и също(и) нещо(а), в повечето случаи без аргументация... Което си е типично тролско поведение. Виждаш, обаче, каквото и когато ти изнася. На няколко пъти ти се прави забележка за спазване на някакъв нетикет, ама ти показваш пълно пренебрежение към това, и после се чудиш на ответната реакция.

Не съм те наричал куче, казах ти, че ако породължаваш със същото неуважение, хвърляйки разни неща като на кучета, в един момент е много вероятно да получиш същото реципрочно поведение.

Спрете да обиждате !!!

Ние си казваме мненията и вие си казвате мненията. Темите ги осираме не ние, които си излагаме мненията без да ви обиждаме, а вие, които постоянно обиждате и стигнахте дотам, да започнете и да ни разстрелвате, а изисканата дама изкара мене трол, щото видите ли, съм ви бил изнервял.

Хем вие се държите като каруцари, хем ние сме ви виновни, че сме ви изнервяли !!!

Само ти днес си позволи да ме наречеш трол и куче. Може би пак аз съм виновен, задето ти ме обиди. Логика та дрънка. Но няма какво да се учудвам, след като вие изкарвате, че агресора е в правото си да анексира територии, а тези, чиито територии анексира, са виновни защото се бранят !!!

Нямам спомен да съм искал да разстрелвам някого, не обвинявай мен за това.

Той визира мен, боли го още значи хахаха... А м/у другото съм сериозен, в един момент такива са единствено за разстрел като кучета , на човек се повтаря, говори, убеждава, и човека рабира, но тяхното поведение е извън всяка норма на нормално общуване да не говорим дебат разумен... разума за този индивид специално се изразява само в любимата му фраза логиката говори :D

Аз обиждам признавам си, саркастичен и жлъчен език имам, както и малка поносимост към идиотизми и глупост човешка.... а когато е нарочно правено, търпимостта ми  клони към нула .....но тяхното е целенасочено правене на луди на всички дебатиращи, а не само един ... 

Реджеп явно желае рускоезичните територии вечно да  си бъдат украински!  Как да се запази това?    Това вече е абсурдно!

Има си международни договори. Русия следва първо да изтегли войските си от окупираните територии и тогава да преговаря.

Не може по такъв безогледен начин да нарушат международното право, да унизят съседна държава, и да очакват посрещане с хляб и сол.

О чем боролись, на то и напоролись !!!

Фразата е : 

за что боролись, на то и напоролись

Поне я научи като хората ..... като си решил да се правиш на разбирач на езика 

• Автор

Има си международни договори. Русия следва първо да изтегли войските си от окупираните територии и тогава да преговаря.

Не може по такъв безогледен начин да нарушат международното право, да унизят съседна държава, и да очакват посрещане с хляб и сол.

Това, което ти наричаш "кутията на Пандора" е международно признат, основен демократичен принц. Принципа за самоопределяне на човека във всички аспекти - национално, етнически, политически, културни, религиозни, битови, граждански...

Виждаш ли колко погрешно разсъждаваш.Кой те пита какво може или не може?

Кой си ти за да оспорваш международна конвенция, която страната ни е подписала?

Тук не се изисква твоето съгласие.Тази декларация не се нуждае от моето или твоето одобрение.В конституцията ни е записано, че международните правни норми са с предимство пред нашето законодателство.

Самият факт, че  изразяваш несъгласие с фундаментално право, говори че твоята позиция е напълно безпринципна.

Вие тук ни проглушихте с международното право.Е съгласно това Крим въз основа на референдум е станал част от Русия.

Правото на самоопределние е естествено право и не се поражда от събитията в някоя страна, а е изконно човешко право по силата на съществуването на човешкия живот. 

Аз  не искам да приемаш мен като аргумент.Аз ти посочвам произхода на правото на самоопределение съгласно всеобщата декларация за правата на човека, която е международен правен документ с фундаментално значение.

Че всеки има право на самоопределение? Ми, това не моя идея. Това е международна норма.

Обясниха ти го хората неколкократно и също така подробно и популярно. Моля, чети не само това, което ти изнася. Понякога можеш дори да научиш нещо...

• Автор

Дотук с опорната точка за международното право, давай следващата.

Ние пък ти показахме доказателства, в това съм сигурен.

Следващата.

И никой не е забранявал руския език в Украйна. 

В това съм сигурен. Не заблуждавайте хората !!!

Рон Пол: Какво търси САЩ в Украйна?

Бившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол подлжи на унищожителна критика работата на Държавния департамент.  Според него, Белият дом играе „опасна игра“, която може да доведе до печален край.

Рон Пол изяви позицията си в статия, публикувана на портала Townhall.com. Политикът започва материала си с анализ на ситуацията в Украйна.

„За изминалите няколко месеца украинските военни нееднократно откриваха огън по своите граждани. Десетки можеха да бъдат убити по време на тези взривове от насилие. Правителството на САЩ, което обикновено осъжда използването на сила срещу мирното население, особено ако става дума за мирни протестиращи, този път прехвърли отговорността върху жертвите на трагедията. След гибелта на около 20 мирни граждани по време на празнуването на 9 май, представителят на Държавния департамент осъди насилието, „предизвикано от проруски сепаратисти“, отбелязва Рон Пол.

Бившият кандидат за президент на САЩ задава в статията си въпроси за причината за насилието в източна Украйна.

„Хората не вярват на правителството, което дойде на власт в резултат на въстание, подкрепено от САЩ. Те не признават властта на президента и министър-председателя. САЩ твърдят, че това е опит за дестабилизация на страната, зад който стои Русия. Но нима е толкова трудно да се разбере, че украинците са недоволни от намесата на САЩ и ЕС в смяната на режима? Дали ние самите бихме били готови да приемем правителство във Вашингтон, което реално НЕ Е избирано, което е дошло на власт с подкрепата на Китай и Иран?“, – пита политикът.

Правителството на САЩ използва в Украйна двойни стандарти, отбелязва Пол.

„В началото на кризата САЩ изискаха от Украйна да се въздържа от каквито и да са действия срещу тези, които са на улиците, дори тогава, когато те започнаха да извършват жестокости и да завземат сгради. Когато бившите протестиращи дойдоха на власт, САЩ започна да гледа на протеста по друг начин. Сега те напълно подкрепят кървавото потушаване на вълненията в източната част на страната. Това е напълно противополжно на говоренето им през февруари. Те какво си мислят, че светът не вижда лицемерието им?!“, – пита Пол.

Според политика, въввеждането на нови санкции срещу Русия от страна на САЩ е безсмислено.

„Президентът на Русия откликна на исканията на САЩ и призова източна Украйна да отложи гласуването. Но Държавният департамент обяви, че ще въвежда нови санкции, ако референдумът се състои. Къде е смисълът в това?“, – пита Рон Пол.

Бившият кандидат за президент посочва още една грешка на САЩ по отношение на ескалацията на украинката криза.

„Ние дори не можем да се справим със собствената си икономика. И независимо от това искаме да се занимаваме с Украйна? Това ли е същата тази национална сигурност, заради която си струва да рискуваш и да предизвикаш ядрена война с Русия?“, – отново задава въпрос Рон Пол.

„Нима властта в САЩ вече не ни докара до ръба на поредната война в Европа? Да се надяваме, че те ще спрат тази опасна игра и ще дойдат на себе си. Не си струва да се воюва заради Украйна“, – завършва Рон Пол.

Американският политик Рон Пол е известен с унищожителната си критика към Вашингтон по много въпроси. Той изповядва либертариански възгледи и три пъти е избиран в палатата на представителите на САЩ от щата Тексас. През 2012 г. Пол участва в президентската гонка и събра 0.02 % от гласовете на избирателите.

Рон Пол е баща на пет деца. Синът му Ранд Пол тръгна по стъпките на баща си и понастоящем представлява щата Кентъки в американския Сенат. През 2010 г. Рон Пол се превърна в първия в историята политик-републиканец, който заседава в Конгреса на САЩ заедно със сина си.

https://infobalkani.wordpress.com/2015/04/04/%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/

Има една хубава българска приказка - Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Та и хамавите янки - ако се бяха седяли в шибаната Америка, всичко щеше да си е наред. Ама те не могат докато не свалят правителство, докато не унищожат държава и икономика, докато не заграбят богатствата и парите на някоя държава..

Пяна им излиза на устата от яд, че Русия е страната с най-големи природни богатства а те нямат право да се облагодетелстват от тях. Използваха Украйна като стръв, за да предизвикат ответна реакция от Путин и да започнат войната, но сметките им излизат криви. Малоазийския самолет свалиха, оня алкохолик Немцов убиха - не можаха да предизвикат провокации и безредици.

Сега разполагат танкове и военна техника в близост до Русия сякаш си играят на стражари и апаши. Русия не е Либия или Ирак. Най-много отново да останат с пръст в уста..

Жалко, че имаме продажно правителство и президент-курабия. Подариха държавата и предоставиха бази на световния терорист и агресор фащ.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Ми, щом това първо ти дойде под пръстите да го напишеш... Обаче, към твоята Русия, аз бих добавил, Швейцария, САЩ, Индия. Ей ги на хората си живеят, на никой не му идва наум да забранява езици, религии, култура и съответно на никой не му идва наум да се отцепва...

Не си напълно прав. Що не даде за пример Великобритания, Испания, Франция, Холандия…Или тези държави не осигуряват приличен и спокоен живот на хора от всякакъв етнос и вероизповедание?

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Явно има и проблем с българския език нашия...  ех, така и не си каза именцето поне да съм сигурен от кой миллет се е пръкнал такъв един :D   за какво намеквал Ванката вика, хахахахахахах

А наздраве,  the show must go on  :clown:

P.S Оффффффффтопик, забравих да добавя  :ph34r:

Дотук с опорната точка за международното право, давай следващата.

Ние пък ти показахме доказателства, в това съм сигурен.

Следващата.

По спокойно, дамата пак ще каже, че се опитвам да те изнервя.

Мисля, че ясно ти обясних като човек, че в линковете, които предлагаш, става абсолютно ясно, че руският език никога не е бил забраняван в Украйна.

Това, че ти по необясними причини пускаш статии, в заглавието на които пише твърдение несъответстващо на съдържанието, не ти дава право да ме набеждаваш в това, което вероятно ти правиш !!!

• Автор

Има един мой пост с картинка, част от който ти така добросъвестно прочете. Моля, прочети и другата му част. По-конкретно онази над картинката, точно под това, което така проникновено вече прочете. Благодаря.

Направиха се, че не го виждат този пост  :)  :)  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.