Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 2

Featured Replies

Що ми се струва че въобще не разбра намека с тази "случка" и начина на примиване на мозъци ???

Мисли си каквото искаш.. включитлно и от "рпеки впечатления на твои познати"...    Аз нямам нищо против

• Отговори 2k
  • Прегледи 80,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Специално за теб :

http://fakeoff.org/socium/puteshestvie-iz-moskvy-v-kiev-i-obratno-glazami-ochevidtsev

Аз не вярвам на 100% че е имало такава случка, но посланието е показателно.

Напълно ти вярвам че говориш искренно.

Обаче ..  хайде да помислим ?

Цък тука

4 млрд долара преки  инвестици и и в РФ ? ами добре :)

Така пише. Отделно преките плащания между двете страни в рубли и юани, отделно търговските преференции, отделно непреките инвестиции.

Що ми се струва че въобще не разбра намека с тази "случка" и начина на примиване на мозъци ???

Мисли си каквото искаш.. включитлно и от "рпеки впечатления на твои познати"...    Аз нямам нищо против

Кво промиване на мозъци от сайт с вицове, бе, човек?

Е хубу де :) съгласих се

От Китай 4 млрд в РФ , 3.6 млрд в Украйна, и още 15 пак в Украйна..

Къде е спора не разбрах.. съгласен съм :)

Спрямо  разказчето как руснаците се стараят да "помогнат на хората от фашистката им хунта" .. знам че и твоите  познати също от чисто сърце биха ти писали същите неща, ако някой анексира и български територии .

В другата тема дадох сценарий за КНДР /кърджалийска дмократична народна република/  и сигурно тези твои познати ще те канят в РФ да избягаш от българската фашистка хунта... която репресира и тероризира кърджалисйкото опълчение ....

Разликат амежду нас е може би че аз ще съм част от българска АТО , стараеща се да запази българската държава, а ти .. може би бежанец в РФ...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не знам, защо изобщо спорите, с двата трола? :ph34r:  Сега е новата опорна точка. Че Китай, инвестирал в Украйна, но не инвестира в Русия. На такъв човек, какво да му обясняваш? :ph34r:  Ето полезно четиво http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-4-2014/1640-shanhayskoto-sporazumenie-i-perspektivite-pred-kontinentalnata-rusko-kitayska-geopoliticheska-os

Стотици милиарди инвестиции в съвместни енергийни проекти. Военни проекти. БРИКС. Ама е на, нашето момче, си знае своето.

КАква опорна точка те гони бре :) за тези неща в момента се сетих само аз, и не виждам дори в никои други медии или форуми да се говори за това.

Знам , не ви се вписвам в стадното мислене, учудващо е за вас, но .. такъв съм си ...

Вашата опорна точка в случая е доста прозрачна... всички сайтове само това повтарят - за злите САЩ и НАТО ... и вие по тях ... :)

Ето на... Ани се побърка горката от тези постоянни простотии и демонстрира нещо като страхова невроза...

Трудно ви е да повярвате че има хора, нормално мислещи , и такива които дискутирт нещата не като едногънкови футболни запалянковци , заклети фенове  защото .. само защото така трябва и защото са .. заклети фенове :)

И понятието "опорни точки " и "контрапротест"  само  да припомня, е патент на червената партийна клика.

• Автор

Е, те и сега

Е хубу де :) съгласих се

От Китай 4 млрд в РФ , 3.6 млрд в Украйна, и още 15 пак в Украйна..

Къде е спора не разбрах.. съгласен съм :)

Спрямо  разказчето как руснаците се стараят да "помогнат на хората от фашистката им хунта" .. знам че и твоите  познати също от чисто сърце биха ти писали същите неща, ако някой анексира и български територии .

В другата тема дадох сценарий за КНДР /кърджалийска демократична народна република/  и сигурно тези твои познати ще те канят в РФ да избягаш от българската фашистка хунта... която репресира и тероризира кърджалисйкото опълчение ....

Разликата между нас е може би че аз ще съм част от българска АТО , стараеща се да запази българската държава, а ти .. може би бежанец в РФ...

Ако обичаш, не ми излагай като провокативни аргументи някакви псевдолитературни съчинения - ако някой се опитва в случая да промива мозъци, то това не съм аз.

За N-ти път повтарям едно и също нещо - не давай глобални оценки за човек, когото не познаваш!

Аз самият не знам дали ще командвам гаубица или кашишко отделение (това мога, и то добре), или ще съм някъде в чужбина - зависи дали ще реша, че защитавам дома и семейството си, или се опитват да ме накарат да защитавам чужда кауза от сорта на хамериканската. Тогава с радост ще забегна нанякъде и няма да се явя на сбор, както направиха украинците.

За кого се мислиш ти, че да раздаваш подобни оценки?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Говоря единствено и само на базата на неща които е казал/написал някой.

И нищо повече.

Ако те е срам от нещата писани от теб, това не е мой проблем, но понеже питаш на каква база - ето отговорих ти.

пс

А ето изрових ... за тази "новоосмания" говоря :

https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-положението-в-украйна/?p=3089686

Вие за коя страна ще се борите ?

• Автор

Не, срам ме е единствено, че се опитвам да говоря с теб като с човек...

Край на тази грешка.

screenshotjauk6.jpg

ИЗдръжката на Крим струва на Кремъл половин милиард на ден

http://www.kasparov.ru/material.php?id=550671E2859D0

По темата за руската пропаганда :

Най-известната "фабрика на троловете" е кантората под название "Интернет изследвания" работи денонощно в Санкт Петербург. Напоследък зачестиха случаите на изтичане на информация от тази секретна организация: неотдавна едновременно трима нейни сътрудници разказаха пред радио "Свобода" за това как са обичали Путин по 12 часа на ден срещу 40 хиляди рубли на месец (около 700 долара). Ето още едно свидетелство, което хвърля светлина върху дейността на най-нелепото подразделение на кантората, намираща се на ул. "Савушкина" в Петербург.

http://www.mediapool.bg/bezumieto-na-kremalskite-trolove-news232249.html

Една добра за Украина новина от Китай :

http://www.gazeta.ru/business/news/2015/02/20/n_6946549.shtml

Ще предоставят 3.6 млрд за нефтохимическата сфера,

http://fakty.ua/197494-kitaj-vydelit-ukraine-15-mlrd-doll-na-stroitelstvo-dostupnogo-zhilya

И още 15 млрд за жилищно строителство.

:)

Ха-ха, наивник, четеш ли внимателно?Става въпрос за кредити бре, човек!Не за подаръци!И после правиш сравнение за преки китайски инвестиции в Русия и Украйна, като забравяш една малка подробност, а тя е, че Русия е богата държава в добро икономическо състояние, а Украйна от друга страна е една вече фактически фалирала държава!На Русия не и трябват кредити, напротив самата тя отпуска такива!

Ха-ха, наивник, четеш ли внимателно?Става въпрос за кредити бре, човек!Не за подаръци!И после правиш сравнение за преки китайски инвестиции в Русия и Украйна, като забравяш една малка подробност, а тя е, че Русия е богата държава в добро икономическо състояние, а Украйна от друга страна е една вече фактически фалирала държава!На Русия не и трябват кредити, напротив самата тя отпуска такива!

Естествено. Кой говори за подаръци ????

Естествено. Кой говори за подаръци ????

Ми разликата между кредит и пряка инвестиция в производство е в това, че кредита трябва да се връща! :)Заедно с лихвите.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Как беше...Един българин - хайдутин. Двама - дружина. Трима - чета с предател :P

Трима французи - революция, трима германци - армия, трима българи - парламент :)

Мдааа мухите налетяха и усещам,че скоро някой ще прави поредната тема за Украйна или не? Според мене няма смисъл да се хабим.

По въпроса за националните предатели и мижитурките....

Седем страни от ЕС правят блок срещу антируските санкции, България при ястребите

http://bgnews.me/%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B0%D0%BD/

Лидерите на Италия, Гърция и Кипър, както и на Испания, Австрия, Унгария и Словакия, най-вероятно няма да подкрепят нови санкции срещу Русия, съобщава Bllomberg.

Те могат да действат като един блок на започващата на 19 март среща на върха в Брюксел. В същото време, разширяването на секторните санкции на Европейския съюз срещу Москва може да бъде отложено за лятото.

“Увереността на страните – противници на санкциите, изглежда расте,” – каза водещ експерт по външна политика на Европейския съюз в Брюкселския Център за европейски политически изследвания Стефан Блокманс.

Въпреки това в Европейския съюз има така наречените “ястреби” – онези страни, които подкрепят по-строги санкции и разширяването им. По-специално, председателят на Съвета на Европа, бивш министър-председател на Полша Доналд Туск заяви, че санкциите срещу Москва трябва да продължат да действат като подкрепа на изпълнението на сключените в Минск споразумения и на отношенията между САЩ и ЕС. Неговата позиция бе подкрепена от британския премиер Дейвид Камерън.

България ще подкрепи нов кръг от санкции срещу Москва, ако се установи, че Руската федерация нарушава мирното споразумение, постигнато за Източна Украйна. Това заяви външният министър Даниел Митов в изказването си по време на неформалната среща на външните министри на ЕС “Гимних”, която се провежда на 6-7 март в Рига в рамките на латвийското председателство, съобщиха от Министерството на външните работи.

Само дето тия Мински спорозумения досега над 34 пъти са нарушавани от страна на Украйна.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.ukrainadnes.com/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%BE/

Терористите продължават да нарушават споразуменията от Минск !!!

Конгреса на фашистите е в Санкт Петербург, защото Русия е фашистка държава, то е ясно.

Не знам, защо изобщо спорите, с двата трола? :ph34r:  Сега е новата опорна точка. Че Китай, инвестирал в Украйна, но не инвестира в Русия. На такъв човек, какво да му обясняваш? :ph34r:  Ето полезно четиво http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-4-2014/1640-shanhayskoto-sporazumenie-i-perspektivite-pred-kontinentalnata-rusko-kitayska-geopoliticheska-os

Стотици милиарди инвестиции в съвместни енергийни проекти. Военни проекти. БРИКС. Ама е на, нашето момче, си знае своето.

Спори се с цел да се доизяснява истината.  САЩ следват интересите си да разединяват  ЕС и РФ - те просто употребиха Украйна.  Уж с добронамерени 5 000 000 000 долара ги подведоха в посока ...лесна демокрация.  Украинците наивно клъвнаха на въдицата на янките и с Майдана започна вътрешноукраинския конфликт.   Миро и Реджеб и това сигурно ще оспорват...

Много скоро долара ще се срине и ще бъде само една ненужна хартийка - затова и фащ са освирепели и полудели..

Опитват на всяка цена да задържат хегемонията си, но това е края им. Затова предизвикаха бунтовете в украйна и свалиха легитимния президент Янукович. Затова скалъпиха куп провокации срещу Русия надявайки се на ответно действие, но не сполучиха. Идва времето, когато принтера в мазето на федералния резерв, ще спре да бълва хартийки..

Русия се присъединява към Китайския аналог на МВФ - съобщава първия вицепремиер Игор Шувалов

Русия е решила да се присъедини към Азиатската банка са инфраструктурнно развитие, създадена по инциатива на Китай. Към решенитео за създаването на банката, която ще започне действие до края на тази година, са се присъединили 27 държави, 20 от които от Азиатско-Тихоокеанския регион.

Азиатската банка за инфраструктурно развитие, ще бъде основен конкурент МВФ и Световната банка, където доминират  фащ и Япония, а това всява ужас у тях.

Нещата отдавна са ясни !

Редактирано от algor
Не коментирайте други потребители! (преглед на промените)

• Автор

Европа с дрейф към Азия, обръща гръб на САЩ

Владимир Путин се завърна на синия екран и ежедневието стана сиво. Няма бараж от бойни хеликоптери над Кремъл. Не са убити сътрудници на руския президент. Руската федерация остана спокойна. Липсва паника сред народа. Поне двойник да имаше. Но и това се оказа пълен „балон“. Още с появата си Владимир Путин се срещна неформално с Лукашенко и Назърбаев в Астана. Тримата дискутираха валутния съюз между трите страни. Искат да договорят обща валута. Още на 10 март, когато го нямаше по екраните на телевизорите, руският президент даде поръчение на правителството и на Централната банка на Русия до 1 септември да определи целесъобразността на валутния Евразийски съюз. Вече се спори за името на бъдещата валута, която може да се появи през 2016 година.  „Алтън“ или „евраз“! А доларът се „отпусна“ и слезе под 60 рубли. Еврото е под 65 рубли. А съвсем скоро европейската валута беше стигнала 120 рубли. Агенцията Bloomberg не позна съдбата на рублата през последните седмици. В България се коментира разгорещено предстоящият спад на руски туристи у нас.

С указание на руските власти в татковината ни няма да могат да идват на почивка цели гилдии от държавни служители, че даже деца и ветерани. Руската държава престана да субсидира техния престой у нас. Министърка ни успокои, че вместо руски туристи в България ще започнат да идват финландски, шведски и още каквито ви дойде на ум. В София се чуха приказки, че това е в резултат на безумно агресивната русофобска риторика на българския президент и редовната помия, която излива нашият „дипломат №1“ върху Русия. Паралелно с притесненията в българския туристически сектор от Москва се чу нещо ново. Има ясен намек, че скоро може да падне руското ембарго за селскостопанска продукция за редица европейски страни. На 6 април експерти от Россельхознадзор ще отидат на инспекция в Гърция, после в Унгария и Кипър. След това местните производители на селскостопанска продукция започват да товарят и да изнасят за РФ. И да печелят естествено. В България независимо от състоянието на икономиката ни… Добре че в личен план остават агентите за влияние във власта и „приятелите на долара“. Вече някои се досетиха, че „гласуваш за Бойко-получаваш Плевнелиев, Митов…и т.н.“. Или „гласуваш за Миков – получаваш Вигенин, Найденов…и т.н.“. За Реформаторския блок и ДПС няма такъв проблем. За когото гласуваш… него и получаваш. В периода, когато Владимир Путин „изчезна“, се промениха отношенията между Централната банка на Русия и руското правителство. Невероятно.

Централната банка на Русия започва да финансира развитието на Крим. Ще се отпуснат средства за строеж на електростанция на полуострова. Промените в Централната банка на Русия настъпиха веднага след назначаването на Дмитрий Тулин за отговорник за парично-кредитната политика на банковата институция. Руската банка се отказа незабавно от либерално-компрадорската догма, че отговаря само за инфлацията и мощно се зае с развитието на руската икономиката. В момента, когато в България охранените „приятели на долара“ от щатските НПО-та с пяна на уста разказваха как Барак Обама със своите санкции е сринал руската икономика… разни типове от най-голямата инвестиционна банка на САЩ Goldman Sachs им забиха нож в гърба. Въпросната банкова институция препоръча закупуването на руски ценни книжа. Някак си между другото Goldman Sachs отбеляза, че ескалацията на въоръжения конфликт в Украйна няма да застраши устойчивостта на финансовата система на Русия. Даже прогнозира, че инфлацията в Русия ще падне под немислимите 4%. Goldman Sachs е „перлата“ на банковата империя на Ротшилд. Вечен опонент на групата Рокфелер и на глобалното доминиране на САЩ в глобален план. Редица косвени признаци показват, че Ротшилд считат за неизбежен разпада на световния пазар на микрорайони. И се борят да вземат под свой контрол взаимодействието между тях. Колкото повече регионални глобализации толкова по-добре за групата Ротшилд. Реализирането на Евразийския съюз е стратегия на Русия. Но тя се вписва в стратегията и на Ротшилд. Нещо като ситуационни съюзници.

Още нещо, което е от ключово значение. Московската борса изигра силно негативна роля в спекулативната атака срещу рублата преди време. Един от нейните ключови ръководители господин Сулжик бе уволнен неотдавна. Той бе известен като гражданин на Украйна и САЩ. Както и като голям фен на Майдана и Джон Маккейн. След освобождаването му за две седмици бе пуснат фючерс рубла-юан. Преди това въпросът се мота близо една година. Тези дни от Китай пристигна една много важна новина. Пекин  в края на тази година ще е готов със своя собствена система, която е аналог на механизма за междубанкови плащания SWIFT. От глобалния финансов пазар се „откъртва“ огромен сегмент. След тази новина от Китай, изведнъж Западът се отказа да изхвърля Русия от SWIFT. Май късно се сети. Между Лондон и Вашингтон бавно, но се появи сериозна „пукнатина“. Ротшилд са базирани в Англия, но изнесоха своята главна квартира в Хонконг. На всичкото отгоре казахстанските власти обявиха свой план за дедоларизация на своята икономика. В Украйна се разрази чудовищна схватка между олигарсите Порошенко, който го играе президент и Беня Коломойски, собственик на групата „Приват“ и губернатор на Днепропетровска област. Това, което остана за крадене в страната вече не стига за всички олигарси. През последната година активите на Беня Коломойски намаляха с 800 милиона долара. И той превзе в буквален смисъл с неговата частна армия офиса на „Укрнафта“ в Киев. Средният доход на украинеца стана 131 долара, а в Молдова е 229 долара. Даже в Таджикистан е 168 долара.

Камбоджа е някъде около нивото на Украйна. Някои твърдят, че битката между Порошенко и Коломойски е сблъсък между САЩ и Израел. Самият Беня е гражданин едновременно на три страни -Украйна, Израел и Кипър. Тези дни Порошенко се срещна с инвалиди от АТО /антитерористична операция/. Младеж с ампутирани крака получи за награда от украинския президент часовник и…футболна топка. Ако беше без ръце сигурно щеше да получи ракета за тенис. Не липсваха и други „екзотики“ от Украйна. В Днепропетровск подръжници на режима в Киев издигнаха лозунг „Ние сме бандеровци – борци за интересите на трудещите се“. Лозунгът си е ленински от всякъде. Защо тогава бандеровците им трябваше да свалят статуите на Ленин по страната? Не става ясно!

Русия проведе най-широкомащабните военни учения за последните десетилетия. Владимир Путин, анализират блогърите, не бил вече уверен, че Барак Обама контролира своите въоръжени сили. В тази посока е и една публикация от 21 март на The National Interest: „Американският президент Барак Обама е загубил очевидно контрола върху ключовите си съветници по въпросите касаещи Украйна, по-точно евентуалната доставка на летални оръжия на Киев…Поведението на някои функционери от американската администрация „не вдъхва доверие“, защото вместо да се опитват да убеждават президентът да вземе решение, те предпочитат да придвижват директно своите лични интереси през главата на държавния глава“. Американският президент тези дни издаде изумителен указ. Той посочи Венецуела за „необичайна и извънредна заплаха за националната сигурност и американската външна политика…и обяви извънредно положение, за да се овладее тази заплаха“. Причини са „ерозия на правата на човека“, „произволни арести и задържания“ и „държавна корупция“. В същото време САЩ неизменно подкрепят Колумбия – „светинята“ на правата на човека. Иначе, 33 страни от CELAC- Общност на латиноамериканските и карибски държави, обявиха своята подкрепа за Венецуела и осъдиха американската намеса.

Правителството на Мадуро представи убийствени доказателства, че в неуспелия държавен преврат „десните“ сили в страната са били свързани и са се финансирали от подставени щатски организации. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Джейн Псаки обаче каза, че това не е вярно. И всички повярваха. Българската общественост с нетърпение се запозна с последния анализ на Лабораторията на Костов за кризата в Кремъл и новите рискове за ЕС. Човек като чете въпросния труд се пита дали анализаторите се интересуват от това какво става по света или слушат само Джейн Псаки. След като се установи и името на украинският пилот свалил малайзийския самолет четем „дори след свалянето на малайзийския самолет от паравоенните му (на Кремъл) формирования в Източна Украйна…“. Комичен е аргументът, че „политическият авторитет на Германия и Франция принуди Кремъл да приеме условията на примирието в Източна Украйна и това бе прието като тежък удар върху авторитета на Русия…“.

Анализът на Лабораторията на Костов обслужва стратегията на американските „ястреби“. Разсъжденията нямат нищо общо с европейските позиции на големите страни в ЕС и даже се разминават драстично с една голяма част от американското обществено мнение. На 16 март световно известният индийски анализатор Bhadrakumar написа, че „Европа е с дрейф към Азия, обръщайки гръб на САЩ“. William Pfaff на 18 март ни каза: „Отношенията на САЩ със западноевропейците от години наред не са били толкова лоши… Може би е дошло време за Вашингтон да приеме, че Европа би могла да декларира своята независимост“. Френски анализатори считат, че „интересни са случаите“ с Гърция, Унгария, Словакия, Австрия и Италия. Останалите европейски страни много или малко имат васално поведение спрямо Вашингтон. Французите отбелязват, че някои страни от Източна Европа в следването на американската политика стигат „до подчертано истеризиране“.

Нагледен пример за „истерия“ е нашият президент Росен Плевнелиев. Не можем да не отчетем, че трансатлантическата ос днес няма нищо общо с това, което е било през 1945-1948 г. и 1981-1991 г. По-горните френски анализитори оприличават Запада като „пиян кораб, без кормчия, без кормило, без компас, без нищо, което да създава усещане за сплотеност”. Единствената „сила“ , която поддържа сегашното състояние е заекваща риторика, редуваща се с безкрайни срещи на върха и събрания, които могат да се оприличат на събиранията на „Анонимните алкохолици“, които не успяват да се окуражат взаимно да не пият повече. Това, което е смъртоносно опасно за европейците е, че продължава да се подкрепя една нео-нацистка тенденция на Стария континент, която най-релефно изпъква в Украйна.

Автор: Боян Чуков

И още:

По света и у нас

Стана известно, че руските „лондонски олигарси“ вече  имат проблеми с недвижимите си имоти и своите банкови сметки на Албиона. Предупреждение – или сваляйте Путин, или ще берете ядове с имането си! По-важно е друго. На 16 март изтече годишният срок, в който временно бе ликвидирано за САЩ понятието лимит на държавния дълг.

Сега пак са необходими пазарлъци с Конгреса. Паричната база на САЩ преживява поредното рекордно съкращение. Това означава, че проблемът с вдигането на лимита на дълга престава да бъде за САЩ само вътрешен проблем между заинтересовани лица. Рязкото падане на нефтените цени, задълбочаването на дълговите проблеми в Европа, охлаждането на отношенията с Русия правят проблема с финансирането на държавния дълг на САЩ сърцераздирателна драма. Бившият най-добър шеф на ФРС , известният Алън Гриспен си позволи да каже, че вижда в бъдеще събитие, което може много мощно да повлияе на пазарите и на състоянието на американската икономика. Той го свързва със срив на долара и рязко влошаване на благосъстоянието на обикновените американци. Лондон, който „има вечни интереси, но не и вечни приятели“, реши да се присъедини към Китай , към създаващата се Азиатска банка за инфраструктурни инвестиции. Последната има за цел да замени Световната банка и МВФ в бъдещата световна финансова система.  Ако добавим и изгражданата банка на БРИКС, в която британците имат косвено участие посредством ЮАР, усещането за янките е като на „американско влакче“.

САЩ остават извън играта. Затова Лондон отнесе критика от Вашингтон. В Москва на борсата вече е пуснат фючърс на валутния дует рубла-юан. В Украйна започнаха разпродажбата на земята.

Извън рамката

„Разузнавателната информация се наглася според нуждите на политиците”. Това означава, че службите понякога могат да открият оръжия за масово поразяване там, където ги няма, да убият Борис Немцов или най-малкото да внушат кой го е убил, да подхвърлят доказателства за каквото си пожелаят, да изфабрикуват причини, обстоятелства, вина, дискредитация, лъжи, майдани, снайперисти, атентати и какво ли още не. Читателят по света си казва: фактите са истина само ако са написани в „Ню Йорк Таймс”! Или са излъчени по Си Ен Ен. В противен случай са конспирация, измама, пропаганда и пр. Това постижение на хегемониалната глобализация позволява да се създават огромни маси от хора с манипулирано съзнание.

За да разбираш истинската действителност на нещата, които се случват по света, трябва да имаш особено сетиво. Трябва да си извън рамката. Защото медийните лъжи са новата версия на тиранията. Човешкото съзнание е адски крехко, много ловко се вбиват шаблони, проектира се поведение, създава се свят такъв, какъвто е удобен на „цивилизацията на финансовия капитал”. Това е изкуствен свят на насилваната действителност. Това са войни, в които главното оръжие е човешкото възприятие.

Тук не ви е Европа!

Когато в края на 2013 г. в Киев започват протестите срещу президента Виктор Янукович, редица западни анализатори и политици заговарят с инфантилен възторг за „светлото европейско бъдеще”, което се очертавало пред „смелия украински народ”. Възхвалява се украинското гражданско общество, което дръзнало да излезе „в бой последен срещу ненавистната олигархия”, пеят се химни за „гордите борци срещу кремълската агресия”. Заети с тази логорея, певците на „украинската пролет” не забелязват, или по-точно казано, се правят, че не забелязват една изключителна трансформация на т.нар. „Евромайдан”. Оттам твърде бързо изчезват белите рояли, както и останалият мирен реквизит, познат ни и от софийската протестърска клоунада. На мястото на „умните и красивите”, на хората, повели невръстни дечица и сладки кученца, идват едни съвсем различни персонажи. Киевските улици са превзети от добре тренирани младежи, разполагащи най-напред с боксове и бухалки, а твърде скоро и с коктейли „Молотов”, хладно и огнестрелно оръжие. Те не се възторгват от европейските ценности и не призовават за „върховенство на закона”. Те съвсем открито възхваляват Бандера и украинските нацисти и с огромно удоволствие крещят „демократични” лозунги от сорта на „Москаляку на гиляку!” („Руснаците на бесилото!”). Западните спонсори на тази т.нар. „европейска революция”, която по същество си е съвсем откровен метеж, не се притесняват от тези подробности. Целта оправдава средствата. А целта е изключително „благородна”. С всички възможни средства трябва да бъде ударена Русия, задето си позволява да води самостоятелна политика и да оспорва „безалтернативната” американска хегемония. За да бъде изпълнена тази задача, крайните украински националисти и откровени нацита набързо са произведени в „борци за свобода и за европейско бъдеще на Украйна”. В крайна сметка Янукович е свален, а на власт в Киев идват хора, за които една усмивка на Виктория Нюланд осмисля целия им живот. Но какво се случва с Украйна? Превръща ли се тя в „съвременна европейска държава, където върховенството на закона е над всичко, а омразната олигархия е победена веднъж завинаги”? Ако има хора, които все още отговарят положително на този въпрос, то те са в непреодолима финансова зависимост от американски NGO-та.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Много обширен и точен обзор на настоящото положение в света. Браво. Да видим сега Реджеп какви икономически и политически доводи за могъщия САЩ и неговата финансова и политическа непоклатимост ще даде :D

Редактирано от upili (преглед на промените)

Много скоро долара ще се срине и ще бъде само една ненужна хартийка - затова и фащ са освирепели и полудели.

Доларът няма скоро да се срине. Напротив. Още ще поскъпва.

Дори поради прекалено бързото му поскъпване, вчера Джанет Елън се опита да поуспокои страстите, като заяви, че няма да бърза с повишението на лихвите.

• Автор

Много обширен и точен обзор на настоящото положение в света. Браво. Да видим сега Реджеп какви икономически и политически доводи за могъщия САЩ и неговата финансова и политическа непоклатимост ще даде :D

Очакваш да отговори и да коментира ли? Надявай се - не му изнася => игнориране на поста.

Очакваш да отговори и да коментира ли? Надявай се - не му изнася => игнориране на поста.

Кое точно не ми изнася.

Каквото говоря това и търгувам. Пари залагам за това, което казвам. Разбираш ли. И за сега съм доволен. Не си чеша само езика.

• Автор

С точно обратното впечатление съм останал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.