Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предимствата на евтиното комби

Featured Replies

Ти ако не си, аз пък съм и купувайки евтино комби, ставам още по-богат.

Браво.

Sent from my phone using Tapatalk

• Отговори 363
  • Прегледи 30,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Е тва вече си е предимство. До сега - празни приказки. 

• Нека не казваме  "малка ти е мбижката", нека бъде "моята е по-голяма". Така оставяме място за надежда, че може да не му е толкова пък малка мбижката, просто на някой си там му е по-голяма, ама то вина

• Не разбрах на счетоводна отчетност ли присъстваме, на хвалба колко пари си похарчил или колко си се набутал? Пълен катарзис няма никъде. Рендетата са колкото френски, толкова и японски...

Публикувани изображения

на 6.11.2016 г. в 18:40, чьст написа:

клуба на ОСО- Овча Купел.

Стар кадър си:ph34r:

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 12/11/2016 в 12:04, ostavime написа:

Браво.

Гледам че съседът който се изръсил 24 хиляди евро за едно Пежо, сега си изнася багажа от събота, ама не е наел специален камион с двама бачкатори, ами с колите на роднини го прекарват. Така е, като не е собственик на къщата в която живееше, ще се изнася. Пък и не се хвали къде отива, значи е пак безславно на квартирка някъде, може и в панелка да е за по-евтин наем.
А като не имал акъл да си купи евтино комби, в неговото Пежо само дребни кашончета слага.
Брата на жена му докарал едно ремерке и го дърпат той и зет му с колите им, щото е те не са комби та не влиза много багаж вътре.
Както го писах и в една друга тема, аз с моето комби прекарах на един път всичкия багаж на бабето към старческия дом. При това без да качвам нищо на релсите на покрива.

Белжо! Знаеш, че съм ти фен и затуй ще си позволя да ти дам един съвет. 

Отвори си една транспортна фирма за превоз бе брадче, ша изкараш кинти.

Е...то за фирма ша требва да са оръсиш, ма може и нелегално да бачкаш, само пусни слух че извършваш превози :wink12:

пп. И не са бъзикам с теб ей! Нъл знайш, че та кльопам.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Кво нещо е човека... Дай му евтино комби, да прекарва по цял ден багажи и не го мисли!

на 16.12.2016 г. в 18:13, язе написа:

Кво нещо е човека... Дай му евтино комби, да прекарва по цял ден багажи и не го мисли!

Ааа, така не! Нашия човек изнесе целия Люксембург с това комби в Белгия а също и с един курс настаниха тъщата в старчески дом.

на 14.12.2016 г. в 0:43, Белгиеца написа:

Гледам че съседът който се изръсил 24 хиляди евро за едно Пежо, сега си изнася багажа от събота, ама не е наел специален камион с двама бачкатори, ами с колите на роднини го прекарват. Така е, като не е собственик на къщата в която живееше, ще се изнася. Пък и не се хвали къде отива, значи е пак безславно на квартирка някъде, може и в панелка да е за по-евтин наем.
А като не имал акъл да си купи евтино комби, в неговото Пежо само дребни кашончета слага.
Брата на жена му докарал едно ремерке и го дърпат той и зет му с колите им, щото е те не са комби та не влиза много багаж вътре.
Както го писах и в една друга тема, аз с моето комби прекарах на един път всичкия багаж на бабето към старческия дом. При това без да качвам нищо на релсите на покрива.

Е, аз пък закарах брат ми с жена му до Пловдив преди време със старата Фиеста. Пренесохме всичко в багажника и половината разпъната задна седалка - сакове с багажа им, телевизор и вече забравих колко още работи. Малко натоварих до тавана, ама карай. Трима човека с багажа им се завлякохме на 300 км без проблем. Та не знам защо ми е евтино комби, след като и евтин малък хечбек върши същата работа.  В същия тоя хечбек си товаря и по 10 чувала дърва ако се налага. За повече да не се напъваме, че няма кой да ги реже :P. Важното е, че хечбека превозва всичкия материал до казана и остава място, та трябва да уплътнявам, за да не се клатят тубите и бидоните. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Пък аз в ламбото даже една по- едра жена не мога да кача. Та се занимавам с разни 18 годишни, до 55кила...:(

• Автор
преди 6 часа, Кико написа:

Та не знам защо ми е евтино комби, след като и евтин малък хечбек върши същата работа. 

Ами тя Фиестата нова едва ли е по-евтина от комбито ми.

• Автор
на 16/12/2016 в 23:13, язе написа:

И не само багажи, днес три курса клони, ето ги:

kloni8.jpg

:wors:

на 12/18/2016 в 4:09, Кико написа:

Трима човека с багажа им се завлякохме на 300 км без проблем.

Това, че пак си карал на 3-та не го броим за проблем, нали?

преди 1 час, zemonti написа:

Това, че пак си карал на 3-та не го броим за проблем, нали?

Далече си от истината :) А според теб с колко кара тая Дачия тон и половина почти без товара? С 200 ли? дай да си поговорим и за мотори тогава и по-точно за това, с какви мотори се оборудват народните комбита в Европа. 

2016-12-19_231636.jpg

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 12 часа, Кико написа:

А според теб с колко кара тая Дачия тон и половина почти без товара?

В голяма грешка си.
Само 1016 кг е моята Дачия с мотора 1200 куб. см  бензин , 75 к.с.

Максимално допустим полезен товар го дават 554 кг, а върху релсите на тавана е само 80 кг.

--------------------

Вчера на паркинга на един супермаркет един французин почна да ме разпитва дали съм доволен от Дачията ми. Сам идва към колата още преди да съм слязъл и ме разпитва. Такова нещо с предишните каруци въобще не ми се е случвало. Значи Дачията има някаква особена притегателна сила, най-вероятно заради цената. Показах му багажника на човека, да види колко е дълбок, щото неговия Фиат е по-късичък. Обясних му и че ще трябва да чака от 2 до 3 месеца за доставката и че в никой шоурум няма да може да види базовия модел като моят. Просто защото излагат само по-скъпите версии с разни ненужни екстри. Успокоих го и че цвят няма да може да избира, ако не плати 1000 евро отгоре.

Комби не купувам. Комбито е грозно. Струва си да направиш компромис с това само ако го ползваш за работа - да си носиш инструментите, ако си семеен мъж под чехъл или си някой пенсионер, който си носи бурканите.

на 20.12.2016 г. в 11:36, Белгиеца написа:

В голяма грешка си.
Само 1016 кг е моята Дачия с мотора 1200 куб. см  бензин , 75 к.с.

Максимално допустим полезен товар го дават 554 кг, а върху релсите на тавана е само 80 кг.

--------------------

Вчера на паркинга на един супермаркет един французин почна да ме разпитва дали съм доволен от Дачията ми. Сам идва към колата още преди да съм слязъл и ме разпитва. Такова нещо с предишните каруци въобще не ми се е случвало. Значи Дачията има някаква особена притегателна сила, най-вероятно заради цената. Показах му багажника на човека, да види колко е дълбок, щото неговия Фиат е по-късичък. Обясних му и че ще трябва да чака от 2 до 3 месеца за доставката и че в никой шоурум няма да може да види базовия модел като моят. Просто защото излагат само по-скъпите версии с разни ненужни екстри. Успокоих го и че цвят няма да може да избира, ако не плати 1000 евро отгоре.

Тя кола не се мери така. Мери се с шофьор, пътник и заредени на 90% течности. Така колата ти излиза поне 150 кила отгоре. На практика си 1300 кила, ако се сравнява с Фиеста, тежаща около 1100 килограма при същите условия. А 100-150 кила отгоре за 75 коня са много.  Ти ако ускоряваш при изпреварване, аз съм като стрела спрямо теб.  Малко относително е, но 75 коня на Фиеста не са като 75 коня на твоето комби. Когато карах тая кола, доста хора са се изненадвали, как ускорява. А и сегашната с 96 коня изненадва хора, каращи около 200 коня коли среден клас. 

Ето ти и килата:

2016-12-22_003516.jpg

1087 кила празна е 75 к.с. версията. Когато се казват кила, руснаците имат една приказка - снаряженная масса. Тоест, с шофьор и зареден автомобил с гориво и разни течности. Дачия лъжат за теглото. То не е толкова, защото реално се гледа показателя, който споменах. Празен всеки автомобил е лек, но той не се движи празен, нали? Най-много да липсва пътник до шофьора, но ако липсва, разпределението на масите се обърква и ето ти пак проблем. 

Сега малко истински данни за теглото:

2016-12-22_004444.jpg

Това е за Фиеста, където ясно се вуижда как се мери теглото. Това и при комунизма бе така за руските возила и не само. На Запад отдавна обичат да послъгват, но добре, че американците все още държат на истината.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 5 минути, bildera_ написа:

А и сегашната с 96 коня изненадва хора, каращи около 200 коня коли среден клас. 

Викаш - балъците се срамуват, че са се набутали за нищо? 

transport-cavewoman-neanderthal-cavewome

преди 9 минути, zemonti написа:

Викаш - балъците се срамуват, че са се набутали за нищо? 

transport-cavewoman-neanderthal-cavewome

Нищо не викам. Показвам разликите.  Още предната със 75 коня бе определяна като малка изненада, а като им кажех, че е 1.25 литра, поклащаха глави. Тогава нямаше даунсайзинг и никой не бе наясно, че и с малък мотор колата може да върви. 

Не че мотора е чудо на техниката. Напротив, отдавна ми е слабоват, но 99% от колите си се карат като тая Фиеста с 96 коня. Тоест, нито ускоряват по-бързо в ежедневието, нито вдигат по-голяма скорост на магистрала. Имаш кола, която е пъргава и ускорява колкото твоята голяма талига в реалността. Това е то да имаш кола с достатъчна мощност, както навремето Ролс Ройс определяха моторите на колите си. Има досатъчна мощност за ежедневието и това е! Ако искам, ще натисна повече и ще те оставя зад мен, ако ти си караш нормално. Какво не е ясно?

Обаче 75 коня за Дачия са мъка. Ей това е разликата. Ако 75 коня стигат на Фиеста, то те не стигат изобщо за тежкото комби на Дачия. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 2 минути, bildera_ написа:

Нищо не викам. Показвам разликите.  Още предната със 75 коня бе определяна като малка изненада, а като им кажех, че е 1.25 литра, поклащаха глави.

Хората за разлика от мен са били любезни. Аз не обичам да правя комплименти, когато някой ми прави зорлем демонстрации.

Ясно е, че бръмбъзъците са по "пъргави".  Ускорението при тях и тежките коли се усеща по съвсем различен начин. Да не говорим, че многото коне не са направени за да си пръв на светофара, за за да можеш да товариш багаж и пътници, или да ускоряваш след 150.

Не ме разбирай погрешно. Ако бях сам човек, каращ предимно в трафик, сигурно и аз бих си взел малолитражка (каквато карах преди над 20 години). 

преди 1 минута, zemonti написа:

Хората за разлика от мен са били любезни. Аз не обичам да правя комплименти, когато някой ми прави зорлем демонстрации.

Ясно е, че бръмбъзъците са по "пъргави".  Ускорението при тях и тежките коли се усеща по съвсем различен начин. Да не говорим, че многото коне не са направени за да си пръв на светофара, за за да можеш да товариш багаж и пътници, или да ускоряваш след 150.

Не ме разбирай погрешно. Ако бях сам човек, каращ предимно в трафик, сигурно и аз бих си взел малолитражка (каквато карах преди над 20 години). 

Не е точно така. Демонстрации не съм правил. Просто 96 коня на Фиеста са предостатъчни не само за града, а и за много ситуации извън него. Дори при пълно натоварване няма баир в България, който да затормози колата на пета предавка от пет възможни. Изключвам планината, а нормалните ни български пътища. Няма баир, дето да не мога да карам на пета с пълно натоварване. Всичко нагоре като мощност е иузгъзица и опит за демонстрация на нещо. Не че не искам по-мощна кола, но когато вземах тая, бях на нивото под 100 коня. Тоест, там вече зависи и какво оборудване имам, не само мотор. А и да си призная, питах за 120 к.с. версията, но в България не се предлагаше!  Само преди 1-2 години го имаше тоя мотор в ценоата листа, но когато купувах, нямаше. Мисълта ми бе, че на по-голяма кола и 150 коня може да се сторят малко. да вземем един Ford Edge с 210 коня. Ами той ускорява до 100 за 9.6 секунди, което си е цяла вечност за подобен SuV  автомобил и за такъв дизел. Същите показатели има една Фиеста със 125 коня от еднолитров турбомотор. За какво изобщо говорим? 100 коня отгоре, тройна цена и същата динамика?

преди 1 час, bildera_ написа:

Дори при пълно натоварване няма баир в България, който да затормози колата на пета предавка от пет възможни. Изключвам планината, а нормалните ни български пътища. Няма баир, дето да не мога да карам на пета с пълно натоварване.

Или ни се различават схващанията за "пълно натоварване", или България е яко ерозирала последните 10 години.

преди 1 час, bildera_ написа:

да вземем един Ford Edge с 210 коня. Ами той ускорява до 100 за 9.6 секунди

Ами "пъргавостта" не е заложена в този тип возила. От тях друго се очаква.

преди 13 часа, simtech написа:

Комби не купувам. Комбито е грозно.

Честно да ти кажа това хич не ми се види грозно ама щом ти казваш ...
audi-rs6-customer-wins-b%2526o-prize-1.j

• Автор

Абе пичове, аз съм карал цяла Ниса ( бая гежка) с двигател от Варшава с мощност само 75 конски сили и си вървеше бе !
Вие ли не знаете да карате, аз ли съм магьосник ... не знам .

Не съм я купил тая Дачия за да се състезавам с ниски БМВ-ета или Алфи и Хонди.
Като натисна газта изпреварва всеки камион и на байр, другите коли въобще не ми пречат, та да се надбягвам с тях. Аз тука не изпитвам потребност да изпреварвам навлизайки в насрещното платно, не бързам. Обикновено карам по пътища с по две ленти в една посока, даже и са разделени от насрещното движение, та за колко време ще го изпреваря някой бавен, няма почти никакво значение.
А бързото изпреварване харчи повече бензин.
Това от мен да го знаете.

преди 45 минути, Белгиеца написа:

А бързото изпреварване харчи повече бензин.
Това от мен да го знаете.

Малко си преиначил думите на Енцо и вече ни ги представяш като твои! Чак пък и от теб да го знаем !!! Лично аз това за го знам още от времената преди ти да си се друсал в Нисата.

Колкото по бързо толкова по скъпо!
То е ясно и за малките деца Белджо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.