Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 11 часа, nikssi написа:

Ами свидетели сме на точно това. Според тебе нормално ли е да се разпространяват неподкрепени факти твърдения? Още повече,че доколкото четох из пресата (без да твърдя така ли е или не) създателя на този Новичок е имигрирал в Щатите. И изведнъж била намесена Русия. Много нескопосна манипулация са спретнали англо-саксонците. Ето ти поста:

Не е нормално естествено и не мисля че са го направили без да притежават факти. Защо така категорично твърдиш че всичко е манипулация имаш ли доказателства за това ? Разбира се че не ! Просто така предполагаш. Аз съм решил че по логично е да повярвам в това че наистина Русия има пръст в отравянето . Най голямо основание ми дава самият Путин който през 2010 година заявява

Цитат

"Предателите ще умрат", казва той: "Повярвай ми, тези хора предадоха приятелите си, братята си, в замяна на тридесет сребърника", припомня "Business Insider".

Мисля че при такъв начин на мислене най - нормалното продължение на думите на такъв властен мъж е да ги превърне в действие още повече че според мен това е мисленето и на много от неговите привърженици така че преди изборите това би го утвърдило още повече като "силният човек" . В крайна сметка бъдещето ще покаже кой е бил прав в предположенията си . В един момент доказателствата трябва да бъдат показани или ще се наложи британците да се извиняват на Русия.

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Аз съм от 1991г. в Белгия и тука не са спирали да плюват по Русия. Каквото и да става там, белгийците си намират за какво да плюват. Толкова много плюват по руснаците, че ми се случва да обяснявам предварително че фамилното ми име завършващо на -ов няма нищо общо с Русия и България дори няма обща граница с руснаците.
На детето сме му сменили фамилията за да не го мислят за мръсен руснак разни работодатели.

O, неразумни, поради что се срамиш да се наречеш българин? И, бих добавил, поради что се срамиш от братския ни руски народ? Русофобията на Запад наистина е патология. На тия хора им е в кръвта. В Дания е подобно. Как може подобни обяснения за фамилното име дори да ти дойдат на ум? Аз разбирам да имаше за какво да се оправдаваш, ами то? Виновен че бил руснак или българин? Нашата вина историческа в сравнение с вината за западните колониални сили (вкл. и Белгия) е нищожна. И детето ти ще стане белгиец и ще се идентифицира с техния народ? Остава и джендър да го направят? Замисли се! И това не е пряко волята ти.

преди 3 часа, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Нямам нищо против да си обсъждаш Савченко, Майдана, Украйна и всичките фейкове и спекулации за тях в съответната тема.

Тук  с този офтопик очевидно си на принципа .... "а пък в хАмерика пък бият негрите" :)

Някои заговориха за нов съюз срещу Русия http://clubz.bg/node/65410

САЩ пък с нови санкции срещу 19 руски граждани и организации

https://www.dnes.bg/usa/2018/03/15/sasht-obiaviha-novi-sankcii-sreshtu-rusnaci-i-organizacii.370831

И кои ще сте в този съюз? Плевньо, Бай Мирьо, Митодито, английската бабичка Тереза и Борис Рошльото. Руснаците ще изпопадат... от смях.:D

преди 12 часа, Белгиеца написа:

на мен в Белгия си ми е добре, не им обръщам внимание на пропагандата и си свиркам, па и кво ми пука за Путкин ...

Да не вземат да те подгонят и тебе. Понеже разликата между българи и руснаци за тях не е толкова голяма. И ако стане война на Запада с Русия, на чия страна ще воюваш?

преди 37 минути, Lumberman написа:

И ако стане война на Запада с Русия, на чия страна ще воюваш?

Разбира се че срещу Русия ще стрелям, тамън ще им го върна за откраднатите ми млади години под тяхно робство комунистическо. Ще е жалко за избитите хубави рускини, ама кво да правя, или аз тех или те мене ще ме утрепат, ако сме на война.
И Белгия и България са прекалено дребни държавици и винаги ще си имат началници, въпросът е да ти се е паднал по-богат началник, та да не мизерстваш както беше по комунистическото руско робство. 
Ако руснаците бяха толкова богати колкото са Германците и бяхме тяхна колония , тогава вероятно нямаше да тънем до 1989г. в беднотия. Една Волга струваше 9200 лв при 200 лв заплата, а Волга комби цели 12000лв.
За сравнение сега една Дачия комби струва 9000 евро при 4000 евро месечна заплата на жена ми. А има и Дачия  за само 7000 евро.
Е, срещу кого да стрелям при война между запада и мизерните руснаци ?

От където е жената, от там е и родата.

преди 52 минути, Lumberman написа:

И, бих добавил, поради что се срамиш от братския ни руски народ?

Само българите си мислят че руснаците ни имат за братя.
А те руснаците ни имат за по-долни и от цигани, защото има доста матови нашенци.

преди 12 часа, nikssi написа:

Е да де. Нали това казах. Путин е просто име. Пречи им Русия понеже се бърка в машинациите им. Иначе гледам тук голяма промивка на мозъци пада. То...забрадки, смърфове , току виж от подраздела с празните приказки прилетела и майката орлица.:D Истината е следната - идва време за прочистване, за съжаление. 

Тука не си съвсем коректен. Забрадки, смърфове, пингвини, фереджета има от едната страна, от другата страна обаче са "хора пълни с омраза," "сеещи обиди и помия", "личностни квалификации", "гамени", "комуняги", и прочие цветущи епитети. Нека бъдем коректни докрай и никога да не назоваваме истината, а да заемаме неутрална позиция някъде по средата, дори когато фактите говорят друго. Така е правилно. И също удобно за онези, които имат интерес истината да се потулва и нищо съществено и твърдо да не се говори. Bottom line: нищо никога не се знае, когато не трябва да се знае, и най-необоснованите доводи и клевети са "доказателства", когато това е наложително. Щом така са казали оторизираните източници, нямаме избор да приемем думата им без резерви, като закон Божий.

преди 38 минути, Белгиеца написа:

А те руснаците ни имат за по-долни и от цигани, защото има доста матови нашенци.

Всъщност, мисля че поне по времето на соца и перестройката  ни уважаваха, но не и чак като кой знае какви "братя". По скоро  отношение като нещо средно  аритметично към  грузинци, арменци, украинци.

Реално не познават историята, нито племената и земите откъдето сме дошли, а за Кирил и Методий  им знаете каква е пропагандата :)

Другото което е че има и доказана генетична разлика между московията дето са с угро-фински гени, и истинските ни генетични братя, които са някъде около сегашна Украйна, и бившата Киевска Русь.

Spoiler

преди 29 минути, Lumberman написа:

Тука не си съвсем коректен. Забрадки, смърфове, пингвини, фереджета има от едната страна, от другата страна обаче са "хора пълни с омраза," "сеещи обиди и помия", "личностни квалификации", "гамени", "комуняги", и прочие цветущи епитети. Нека бъдем коректни докрай и никога да не назоваваме истината, а да заемаме неутрална позиция някъде по средата, дори когато фактите говорят друго. Така е правилно. И също удобно за онези, които имат интерес истината да се потулва и нищо съществено и твърдо да не се говори. Bottom line: нищо никога не се знае, когато не трябва да се знае, и най-необоснованите доводи и клевети са "доказателства", когато това е наложително. Щом така са казали оторизираните източници, нямаме избор да приемем думата им без резерви, като закон Божий.

Пак си се надъхал с горчивина и обида заради несподелените ти изцепки.

Именно затова :

преди 1 час, gagodrago написа:

И кои ще сте в този съюз?

По принцип повечето са основните западни държави от цивилизования свят, към който , както знаеш, умиращите от смях руснаци при първа възможност бегат натам :)

Бай Мирьо, към западния свят бягат предимно разни тъпи соросоидчета като тебе, които ги използват за миячи на чинии или за берачи на ягоди. Демек западняците използват соросоидите като тебе като роби и прислужници.

Я кажи има ли някой от соросоидните ви кръгове, които да е избягал на запад и да е станал шеф на банка, шеф на корпорация или конгресмен? Не нали? На Запад най-много ви дават да се издигнете до шофьор на такси, сервитьор в Макдоналдс или мияч на автомивка.

За твой лош късмет, Путин отново успя да възвърне статута на Русия от фалирала държава на световна сила. За разлика от България, в Русия е пълно с западни корпорации и инвеститори, така че за твой ужас на руснаците не им е необходимо да бягат никъде. Всички западни корпорации имат заводи в Русия, има много германски и американски инвеститори, даже Бенц построиха заводи в Русия, докато ти само злобееш и пръскаш плюнки по форумите. 

към западния свят бягат предимно разни тъпи соросоидчета като тебе, които ги използват за миячи на чинии или за берачи на ягоди. Демек западняците използват соросоидите като тебе като роби и прислужници.

Нещо пак не си в час :

http://politrussia.com/control/top-10-predstaviteley-vlasti-203/

https://www.timpul.md/ru/articol/Pochemu-deti-putina-medvedeva-lavrova-jivut-v-evrope-i-sua-58806.html

Путин отново успя да възвърне статута на Русия от фалирала държава на световна сила. За разлика от България, в Русия е пълно с западни корпорации и инвеститори, така че за твой ужас на руснаците не им е необходимо да бягат никъде. Всички западни корпорации имат заводи в Русия, има много германски и американски инвеститори, даже Бенц построиха заводи в Русия, докато ти само злобееш и пръскаш плюнки по форумите. 

И тук пак гредъ :)

Неудобния доклад  :  https://www.currenttime.tv/a/29098256.html

https://stockinfocus.ru/2017/12/26/investory-uxodyat-s-rossijskogo-rynka-v-ozhidanii-rasshireniya-sankcij/

Цитат

Минувший год стал самым провальным для российских фондов с точки зрения привлечения иностранных инвестиций со времен введения санкций.

В отсутствие сближения в отношениях США и России за год зарубежные инвесторы вывели с российского рынка почти $900 млн. Российские фондовые индексы оказались в числе аутсайдеров среди фондовых индикаторов развивающихся стран.

https://www.kommersant.ru/doc/2887855

Цитат

За последние два года из России ушло около 60 известных брендов и компаний — в полтора раза больше, чем во время кризиса 2008 года.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Untitled.jpg

Айде скрий се у кочината си и стига си писал глупости, стига си пръскал плюнки.

До края на 2018 година се очаква преките чужди инвестиции в Русия да достигнат над 28 милиарда долара.

Сега провери колко са чуждите инвестиции в мизерната ти кочина и пак се прави на интересен.

Много ти се иска Русия да фалира, но Путин не е като пияницата Елцин, каквото било, било. Руснаците движат уверено нагоре. 

Ех, Миро, Миро...получи директно у челото секиро.:laughing4:

Руснаците движат уверено нагоре. 

Аз пък като ги гледам по техните телевизии и се оплакват от доходите им нормалните руснаци, за богаташите не знам.

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Ех, Миро, Миро...получи директно у челото секиро.:laughing4:

Напротив. :) Разликата е че обикновенния руснак обеднява  , докато приятелите на Путлер , милиардерите си увеличават милиардите.

https://www.gazeta.ru/business/2017/12/14/11466530.shtml

http://www.mk.ru/economics/2016/11/22/za-god-rossiyskie-semi-obedneli-na-200-mlrd.html

Прекрасен пример за див крадлив капитализъм.

Погледни отново графиките и от този доклад : https://www.currenttime.tv/a/29098256.html

Къде виждаш " Руснаците движат уверено нагоре.  " ?? :)

преди 2 часа, gagodrago написа:

Сега провери колко са чуждите инвестиции в мизерната ти кочина и пак се прави на интересен.

"Мизерната ми кочинка" България в търговията с ЕС и извън ЕС бележи положителни тенденции https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/vynshnata-tyrgoviia-na-bylgariia-se-uskoriava-prez-pyrviia-mesec-na-2018-g-257403/ .

Рекорден износ към  ЕС от над 30 млрд

Което няма как да не ме  радва :)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Аз пък като ги гледам по техните телевизии и се оплакват от доходите им нормалните руснаци, за богаташите не знам.

Вярно е, че се оплакват, но да бъде водена срещу тебе икономическа война и дори централната ти банка да не е под контрола на руската държава, ами какво очакваш? Да им е леко ли? Колко енергийни проекти им съсипаха? Колко пропуснати ползи? Ами дъмпинга на цената на петрола? Американците се надяваха Путин да поддаде, но поне засега не им се получава.

преди 59 минути, miro20 написа:

Разликата е че обикновенния руснак обеднява  , докато приятелите на Путлер , милиардерите си увеличават милиардите.

Прекрасен пример за див крадлив капитализъм.

Абсолютно същото е и в България, богаташите дебелеят, а народа пости. И това се случва с благословията на Брюксел и Вашингтон, за които е единствено важно Боко да не стане дружка с Путкин и да не му възложи да строи Белене например.
А колко мизерно ще живее миро, това Юнкер въобще не го е грижа. 
200 лв пенсия ти е стига, ако искаш повече, почвай да пишеш неуморно в каладата и ще ти дават пари от хамерика за българия на послушковците. Но трябва да пишеш само срещу Путкин и само срещу непребоядисалите се комуняги. Срещу запада думичка да не си посмял да гъкнеш, щото ти спират окончателно допълнителните доходи.

преди 31 минути, Lumberman написа:

Вярно е, че се оплакват, но да бъде водена срещу тебе икономическа война и дори централната ти банка да не е под контрола на руската държава, ами какво очакваш? Да им е леко ли? Колко енергийни проекти им съсипаха? Колко пропуснати ползи? Ами дъмпинга на цената на петрола? Американците се надяваха Путин да поддаде, но поне засега не им се получава.

Руската ЦБ не била под контрол ли ??? :) :)  а под чий е ?

Предполагам знаеш че именно чрез централната им банка държат доста изкъсо неудобните и/или непослушни банки .

Банковата им система е изцяло узурпирана и ще ти е интересно да разбереш например колко банки са с отнет лиценз през годините :

http://www.papabankir.ru/banki/spisok-bankov-lishennykh-litsenzii/

преди 30 минути, Белгиеца написа:

200 лв пенсия ти е стига, ако искаш повече, почвай да пишеш неуморно в каладата и ще ти дават пари от хамерика за българия на послушковците.

Прати ми на ЛС координати на кой да се обадя , че след като се пенионирам  да почна да пиша неуморно, и да знам откъде да вземам парички :) :)

преди 42 минути, Белгиеца написа:

И това се случва с благословията на Брюксел и Вашингтон, за които е единствено важно Боко да не стане дружка с Путкин и да не му възложи да строи Белене например.

Чакай малко... че нали ББ периодично , и определено след нечий червено-путински натиск и лобиране, "възкресява"  с нови напъни да се реализира проекта.

Последно чак БАН натовариха със задача да изкара поне някакви положителни мотиви, но и те колкото и да си изсмукват над 90 варианта на реализация и финансиране, така и не можаха да "измислят" печеливш и изгоден вариант.

В тая тема ти зададох конретен въпрос, гледам и ти нямаш отговор :)

преди 1 час, Lumberman написа:

Не им се притеснявай много на руснаците . Тях открай време лошият капитализъм  ги спъва ама те както преди малко беше изтъкнато вървят все нагоре ,а и ние като тях докато не се озовахме заедно  на дъното и те ни теглиха един братски шут и ни пратиха да ни спасяват гадните капиталисти ама нейсе нали са братушки как да им се сърди човек. Сега май решиха друго - отново да ни приберат под крилото си за да ни доят по удобно ама пустото НАТО нещо май няма да ни остави лесно както го направиха те някога та пак проблем си имат с нас . :)

преди 8 часа, lsmurf написа:

Не е нормално естествено и не мисля че са го направили без да притежават факти. Защо така категорично твърдиш че всичко е манипулация имаш ли доказателства за това ? Разбира се че не ! Просто така предполагаш. Аз съм решил че по логично е да повярвам в това че наистина Русия има пръст в отравянето .

Хайде да видим хронологията , времето , място на извършването. Как няма един пострадал освен въпросния бивш шпионин и дъщеря му ? Как и кога успяха за май четири  дни да направят експертизите, да разследват случая, да се произнесе съдът и т.н и хоп веднага на втория ден виновника бил ясен?

Как така бре Смърфчо! Ти не виждаш ли нещо притеснително в това. И не аз твърдя категорично, твърдят други категорично и без да имат факти. А, пък такива като тебе пък им пригласят.

Не вярвайте на никого това е истината!

преди 3 минути, nikssi написа:

Хайде да видим хронологията , времето , място на извършването. Как няма един пострадал освен въпросния бивш шпионин и дъщеря му ? Как и кога успяха за май четири  дни да направят експертизите, да разследват случая, да се произнесе съдът и т.н и хоп веднага на втория ден виновника бил ясен?

Как така бре Смърфчо! Ти не виждаш ли нещо притеснително в това. И не аз твърдя категорично, твърдят други категорично и без да имат факти. А, пък такива като тебе пък им пригласят.

Не вярвайте на никого това е истината!

Ти не следиш явно развитието на нещата и си пишеш небивалиците. Защо реши че няма други пострадали и къде прочете че съдът се е произнесъл - засега не е . Предполагам затова не изнасят фактите за да не се пречи на разследването и дори във Великобритания имат спорове дали е било редно да се сочи Русия преди всичко да е доказано категорично.  Ама давай громи враговете .:)

преди 19 минути, lsmurf написа:

спорове

Aми зa товa говоря. Кaзвaт хоп преди дa скочaт. A вие си кълвете, aз не живея зa и в политикaтa. 

И прочети пaк постa ми преди дa скочиш пред aмбрaзурaтa. Внимaтелно чети.

преди 22 минути, nikssi написа:

Как няма един пострадал освен въпросния бивш шпионин и дъщеря му ?

Откакто се разшумя случая, говореха за минимум 21 пострадали .  Идея си нямам  ти откъде се информираш за случая, но си смени медята :)

преди 23 минути, nikssi написа:

Как и кога успяха за май четири  дни да направят експертизите, да разследват случая, да се произнесе съдът и т.н и хоп веднага на втория ден виновника бил ясен?

Убийството е на 4-ти март. Мей излиза с доклад пред парламента  че е нервнопаралитичен газ "новичок" на 12-ти.

Колко дена са това ?

На 14-ти пък  излизат с официални   обвинения към РФ .

Интересни твърдения и на един друг избягал руски разузнавач Борис Карпчиков :

https://news.bg/world/bivsh-ruski-shpionin-v-nova-zelandiya-tvardi-che-sa-se-opitali-da-go-otrovyat.html

Интересно, кои ли са  другите 8 имена ? Подозирам че рано или късно, ще се чуе и за тях... посмъртно.

преди 8 минути, nikssi написа:

aз не живея зa и в политикaтa. 

И прочети пaк постa ми преди дa скочиш пред aмбрaзурaтa. Внимaтелно чети.

Аз също . Само че когато не съм в час с нещо не правя коментари базиращи се на това което не знам. :)  А на амбразурата едва ли ще ме видиш скочил . Просто споделям мнението си. Не защитавам никого. Те и англичаните и руснаците са големи момчета и могат да се защитават сами. Явно обаче има хора които смятат че руснаците не могат и са се ярнали да ги бранят .:)

преди 10 минути, lsmurf написа:

Само че когато не съм в час с нещо не правя коментари базиращи се на това което не знам. :)

Там е работата , че точно това правиш. 

преди 26 минути, miro20 написа:

Интересни твърдения и на един друг избягал руски разузнавач Борис Карпчиков :

Хе , ами сега коя година е бре? От 2006 досега ... 

Цитат

Полицията на Нова Зеландия съобщи, че разследва твърдения на бивш руски двоен агент, че неизвестен нападател се е опитал да го отрови на улица в Окланд през 2006 г., информира АФП.

Тази седмица Борис Карпичков разказа за инцидента пред британска телевизия, което е на фона на скандала между Русия и Великобритания, след като Лондон обвини Москва, че е отровила бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Е аз казах кое ми е интересното . Не е това което цитираш.

преди 2 часа, nikssi написа:

Как и кога успяха за май четири  дни да направят експертизите, да разследват случая, да се произнесе съдът и т.н и хоп веднага на втория ден виновника бил ясен?

Той виновникът Е ясен. Путин е виновен, беше виновен и виновен ще бъде. Другото са просто детайли. И кой се интересува от детайлите? Важното е Путин да си получи заслуженото!

А който вдига джангър за експертизи, срокове, логика - такъв само пречи на скорошното разрешаване на случая и осуетява тъй желаното възмездие. Виновен до доказване на противното, туй е то!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.