Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

преди 19 минути, Lumberman написа:

Той виновникът Е ясен. Путин е виновен, беше виновен и виновен ще бъде. Другото са просто детайли. И кой се интересува от детайлите? Важното е Путин да си получи заслуженото!

А който вдига джангър за експертизи, срокове, логика - такъв само пречи на скорошното разрешаване на случая и осуетява тъй желаното възмездие. Виновен до доказване на противното, туй е то!

Хей , на теб май не са ти платили заплатата щом говориш така лошо за Путин. Спри се човече ще ти платят ама трябва повеееечко метани  да Путин да сториш.

• Отговори 8,7k
  • Прегледи 494,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 3 минути, lsmurf написа:

Хей , на теб май не са ти платили заплатата щом говориш така лошо за Путин. Спри се човече ще ти платят ама трябва повеееечко метани  да Путин да сториш.

Че какво общо има заплатата ми с Путин? А и откъде знаеш, че сам не си я плащам заплатата? Как говорите наизуст. Е, то бива-бива 'начи, човек против Путин да се не изкаже...

преди 7 минути, Lumberman написа:

Че какво общо има заплатата ми с Путин? А и откъде знаеш, че сам не си я плащам заплатата? Как говорите наизуст. Е, то бива-бива 'начи, човек против Путин да се не изкаже...

Ми де да знам . Прозвуча ми нещо като служител обиден от работодателя си. :)

преди 42 минути, Lumberman написа:

Той виновникът Е ясен. Путин е виновен, беше виновен и виновен ще бъде. Другото са просто детайли. И кой се интересува от детайлите? Важното е Путин да си получи заслуженото!

А който вдига джангър за експертизи, срокове, логика - такъв само пречи на скорошното разрешаване на случая и осуетява тъй желаното възмездие. Виновен до доказване на противното, туй е то!

Възможно е да има и руска намеса. Например на службите или пък на руската мафия. Възможни са варианти и да е дело на други западни служби. Всичко е възможно но според мене избързаха доста и сега изкачат разни бивши шпиони дето мълчали повече о 10 години и опаааа. 

Тука някакъв анонимен смърф ме обвинява,че не съм следял темата с руския шпионин. Ами това остана да живея само с интригите на някои хора.

преди 3 часа, lsmurf написа:

Само че когато не съм в час с нещо ...

Щото тя Тереза ти се обажда преди да подготви оплюването на Путкин чрез тровене н някакъв измет, така ли ?
Въобще не съветвам никого да има доверие на англичани, тези са се доказали през вековете че са сбособни на всичко, ако им е изгодно на тях.
Тереза я е яд че Путкин е забогатял повече от нея и му завижда, това е положенито.
Тереза всъщност не е никакъв лидер, тя е неспособна да бъде лидер.
Нея са я сложили там за да им се размине по-леко брексита на англичаните, понеже е безлича и несъществено посредствена, да не дразни много баба Меркел при преговорите.
Какво му пука на Путкин за бедната Тереза от някаква си дребна държавица от някакъв си малък остров ?

Добре, че е шегата за да си кажем истината!!!

Сергей Шойгу: "Ако ще воюваме с Пакистан, трябва да ударим в Азия, а не в Лондон, който е периферна колония...
Ако ще воюваме с Пакистан, той се намира в Азия, а столицата му е Исламабад."
Така руският военен министър Сергей Шойгу отговори на журналистически въпрос, във връзка с размяната на остри реплики между Лондон и Москва.
"Великобритания от поне 10 години е провинция на Пакистан, основните избиратели са пакистанци, кметът на Лондон е пакистанец, а депутатите от управляващата партия учат пакистански език, за да печелят изборите. При лявата опозиция е още по-зле. В този смисъл, сериозна сила като Русия, не следва да се съсредоточава върху периферията, а върху центъра."- коментира министърът.
"В Пакистан има сериозни терористични групировки, някои от които имат позиции в правителството. Не е изключено да получат достъп до ядрено оръжие. Това е сериозна заплаха. Но на този етап не считаме, че пакистанските колонии в Европа са заплаха, те по-скоро са в процес на доизграждане и преформатиране на местните общества. Не очакваме от тях проблеми скоро" - добави Шойгу.
Журналистите се разсмяха на иронията му, посочваща как Великобритания няма нужда от Русия или от друг външен враг, за да се самоубие.
Но тогава министърът добави: "Сега ви е смешно, но след 10 години премиерът там ще е с мюсюлманско име, и ще е посочен пряко от Исламабад. Аз се шегувам, но шегата понякога може да е по-убийствена от истината..."

преди 13 часа, nikssi написа:

Тука някакъв анонимен смърф ме обвинява,че не съм следял темата с руския шпионин. Ами това остана да живея само с интригите на някои хора.

Ако му кажеш, че я следиш, ще се окаже, че не я следиш където трябва. А трябва най-малкото по българските гербовизии, след това по западните медии, които никога не лъжат и накрая за достоверност някой и друг руснак, няма значение откъде, може и в Русия да е, там никой не му пречи, но по-добре някой избягал руски шпионин, може и преди двайсет години.

И какво си мислиш, че ще каже този скрипал, ако се събуди. Познай от един път, тук няма нужда от въображение, листа вече му е написан.

И хубаво им е отговорил Сергей Шойгу. Тия грозници да не би още да се имат за оная империя от едно време или че островчето им вечно ще ги спасява. Два Сармата и ще отърват света от кухнята си.

на 16.03.2018 г. в 10:47, lsmurf написа:

....Не е нормално естествено и не мисля че са го направили без да притежават факти.....

В дълбока грешка си изпаднал ! За тях ненормалното е нормално ! 

.....като започнеш през гей парадите , минеш през Ирак където ни показваха нишесте някакво за химия , а сега се канят да ръсят със "същото" нишесте в Сирия.......може да завършиш (за сега ) с Истамбулската конвенция .........Съвсем са се сбъркали .....!

преди 1 час, crazy katon написа:

И хубаво им е отговорил Сергей Шойгу. Тия грозници да не би още да се имат за оная империя от едно време или че островчето им вечно ще ги спасява. Два Сармата и ще отърват света от кухнята си.

Аз лично, ще тъжа единствено за Джейми Оливър, Гордън Рамзи, Франк Лампард и Джон Тери!!! И дано Сармата падне някъде по средата между Ливърпул и Манчестър!!! Много излишна пасмина има в този регион!!!

преди 1 час, by_chechi написа:

Ми ко да каже :) Естестрвено глуха отбрана в стил.. а пък те англичаните са таквиз онаквиз ...

Мен  ми стана интересно .. кои са тези 40 човека, между които серийни убийци, които руската страна е искала за екстрадиране, а Англия ги приютила и им дала убежище и грижи ?

Междувременно руския отговор е налице - гонят и те 23 дипломати , и закриват преговори за посолство в С.Петербург.

и...британския съвет

Цитат

"Руският отговор не променя фактите по случая - опита за убийство на двама души на британска земя, за който няма друго заключение, освен това, че е виновна руската държава", заяви външното министерство.

Руският отговор беше по-суров от очакваното. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще сложи край на британското дипломатическо присъствие във втория по големина руски град, отбелязва Ройтерс.

Британският депутат Том Тугендхат каза, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си.

Бившият британски посланик в Русия Родерик Лин каза, че Великобритания би трябвало да избягва да бъде въвлечена в продължителна конфронтация с Русия.

"Не мисля, че би било разумно да бъдем въвлечени в кална борба с горила", заяви той по Би Би Си.

Сарматата за сега я отлагат... :) :)

Все пак не забравяйте че всичката  бизнес и политическа елита живее на запад, учат децата на запад, и парите им като правило , са в "слия запад" . Едва ли  ще "превърнат в радиоактивен пепел"  своите си авоари  и роднини.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Ми ко да каже :) Естестрвено глуха отбрана в стил..

Ми ко да каже не идиоти ? Главите на управляващите във Великобритания - кухи лейки , и си въобразяват , че и на другите са такива....Ама то май вярно при управляващите им комшии . Съвсем същото като тебе . Ще каже човек , че ти си Т.Мей.....Тъкмо пък срещу Русия , номерът срещу Ирак няма никакъв шанс да мине . Дори и най-тъпите се научават при преповтор - само ти не можеш.....:)

Да се молят , да не се объркат нещата и Жириновски да стане президент. Защото ако отбраната е звучна , на Британците ще им спре Гълфстрийма .....!  :lol6:

П.П. В същност Путин вече благодари за тази "акция" на Т.Мей - съвсем си утвърди лидерството всред здравомислещите хора по света и у нас ......:)

съвсем си утвърди лидерството всред здравомислещите хора по света и у нас ..

И кои е сплотил другаря ти Путлер  ???  Аз обща декларация и изявления на "евразийски" или някакъв-какъвто-и-да-е-Путин-съюз , не виждам.

За разлика от единодушната реакция на европейските лидери, и на САЩ също.

А и как да вярваш на някой който постоянно лъже. Лъже най нагло и безпардонно. А когато опровергаят поредната официално избълвана лъжа, просто минават към друга такава..

Какъвто най емблематичен пример са версиите за сваления малайзийски боинг , от които самите руснаци се отказваха една след една, кълнейки се във всяка една предишна : )

. И не само това разбира се.

Цитат

Истината на британците междувременно се превърна и в истина за целия Запад. Американският президент Тръмп, британската премиерка Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Меркел излязоха с обща декларация, в която обвиняват Русия за извършеното покушение. Западът явно все пак е в състояние да реагира сплотено, щом почувства заплаха отвън.

Никой обаче не залага вече на честността и волята на Москва да разкрие истината. Иначе четиримата политици нямаше толкова категорично да обвинят Русия в държавен тероризъм. Списъкът на греховете на Москва е достатъчно дълъг и без случая Скрипал: негласната, необявявана и упорито отричана война срещу Украйна, държавната програма за допинг на олимпийските спортисти, свалянето на малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна с ракета от руския военен арсенал - във всички тези случаи от Москва идваха само лъжи. Тамошното ръководство постоянно осуетяваше разследванията и отправяше абсурдни обвинения срещу Запада.

Пропагандата, която и ти цитира от рашаТВ  най добре е илюстрирано с това :

42990031_403.jpg

Не че искам да те върна, но случайно да знаеш за какви 40 издирвани от РФ претъпника и серийни убийци  става въпрос  ? Дето Англия е приютила и обгрижила ?

За Жириновски ми знаеш мнението .

Дори и най-тъпите се научават при преповтор - само ти не можеш....

Не можеш да излезеш от обсебването и стереотипа постоянно и по всякакъв начин да обиждаме събеседника ?

Нали знаеш за вашия проблем :)

преди 19 минути, miro20 написа:

Не можеш да излезеш от обсебването и стереотипа постоянно и по всякакъв начин да обиждаме събеседника ?

Още не си дал дефиниция що е това обида . И поради това все обиден се намираш ......." Мамо , пък един Батко ме бие ! "....

То , каквото и да каже човек за теб , не може да е обида ! Нищо или похвала е ! :)

Не те обиждам . Констатирам фактите ! :)

Факт е примерно , че защитаваш упорито и настоятелно несъстоятелни идеи . Дори не го разбираш .Това ти как ще го наречеш с истинското му название ? :)

Spoiler

То от малък или до сега ако не разбираш какво е обида....  айде няма смисъл... :)

Всъщност, ти не си прецедент. Речника на много други е много по зле от твоя, но и те не се усещат, и са самата невинност. Ех тези първи 7 годинки....

Бай Мирьо, стига си пръскал лъжи. Няма официални доказателства, че инцидентът в Англия е свързан с руснаци. До сега има само истерични ревове по медиите на някаква истерична бабишкера и някакъв рошав английски пияница. 

Официални доказателства все още никой не е видял.

преди 4 часа, Джугашвили написа:

Аз лично, ще тъжа единствено за Джейми Оливър, Гордън Рамзи, Франк Лампард и Джон Тери!!! И дано Сармата падне някъде по средата между Ливърпул и Манчестър!!! Много излишна пасмина има в този регион!!!

Аз да не ти казвам! За кого ще тъжа ли? За Майкъл Кейн, Крисчън Бейл, Орландо Блум (последните двама може и да не са на острова, но там са родени) и още много живи и починали легенди на киното. А за футбола? Гари Линекер с култовата си реплика: "Футболът е проста игра. 22 души тичат след топката за 90 минути и накрая побеждава Германия." , Дейвид Бекъм, Уейн Руни, Пол Гаскойн и още колко много. За великите писатели, повечето от които са класика и са починали, но се сещам и за един настоящ, Лий Чайлд, измислил също култовия Джак Ричър. Изобщо много са дали на света за да позволят на тази грозна истерия да ги въвлече във война. Но за съжаление те не мислят трезво, никой не реагира срещу очевидно клиничния случай, което говори, че англичаните вече са забравили самобитния си хумор. Е, да им го напомня:

5aad42f0cb03c_-iloveimg-compressed.png.ea1d878b6a1b49fa5f577b3d4c06e176.png

MI6 откакто съществува,никога не е посягал на хора, нито пък ги е убивал!

ако някой не е съгласен с това нека да попита миро!:lol6::lol6:

Всички търсят кой би имал полза или вреда от това убийство. Според мен - никой.

Но ще припомня едни думи на Путлер  от 2010 г. за службите - "те живеят по собствени закони, и тези закони са известни на всички служби"
Както и ... "предателите винаги завършват лошо... "  и че ги знае поименно.

Цитат

"Здесь комментировать особенно нечего, я сказал уже о том, что это результат предательства, а предатели всегда плохо кончают, они кончают, как правило, либо от пьянки, либо от наркотиков под забором. Вот недавно один примерно так закончил свое существование. Непонятно, ради чего", - сказал Путин. Премьер подтвердил, что знает всех предателей поименно. На вопрос, собирается ли он их наказывать, премьер сказал, что "это некорректный вопрос". "Он не решается в процессе пресс-конференции, они живут по своим законам, и эти законы всем спецслужбам хорошо известны", - отметил Путин.

Така че според мен "фронта" е на друго ниво, не на това публичното , международното , което се ескалира в момента.

То хубу се оправдават , това е нормално, но защо и трябваше /отново/ да лъже другарката Захарова ?

Цитат

Захарова также отметила, что в России никогда не проводились исследования химического оружия под кодовым названием "Новичок".

РИА Новости https://ria.ru/politics/20180317/1516597396.html

Обаче "новичок" е споменат още в 2012 г ...  :

Цитат

В сентябре 1992 года химик Вил Мирзаянов, работавший с 1960-х годов в ГосНИИОХТ (НИИ органической химии и технологии - головном разработчике боевых ОВ) опубликовал в "Московских новостях" статью "Отравленная политика", в которой сообщил, что, по его сведениям, в Советском Союзе под самый занавес существования было создано химическое оружие третьего поколения (так называемая тема "Фолиант").

Речь шла о группе принципиально новых нервно-паралитических ОВ, получивших, по словам Мирзаянова, шифр "Новички" и поставленных на вооружение Советской Армии буквально в последние месяцы существования СССР (несмотря на официально объявленное с 1987 года прекращение разработки и производства ХО).

РИА Новости https://ria.ru/analytics/20120429/637272405.html

преди 7 минути, miro20 написа:

То хубу се оправдават , това е нормално, но защо и трябваше /отново/ да лъже другарката Захарова ?

Обаче "новичок" е споменат още в 2012 г ...  

Комсомолец, толкова си зле, че не е истина!!! Новичок е разработен оше през 70-те години!!! Хайде сега си задай въпроса, за какво им е на братята руси да правят изследвания орез 2012-та година на газ, измислен преди близо 50 години!!! После се запитай дали за тези 50 години не са разработили по-нови, по-ефективни и непроследими газове, та ще тръгнат да го трепят с този!!!

Ти въобще нещо прочетте ли от статиите ? Не, кви статии... ти всъщност дори цитираното текстче  от мен не си прочел  :laughing4:

преди 3 минути, miro20 написа:

Ти въобще нещо прочетте ли от статиите ? Не, кви статии... ти всъщност дори цитираното текстче  от мен не си прочел  :laughing4:

Че кой нормален человек ще тръгне да си губи времето и да ти чете пасквилите!!! Пък и ти си блокиран и теябва да е малък празник за теб това, че ти обръщам някакво макар и елементарно внимание!!! Добрините ми край нямат!!! Но какво да го правиш и ти душичка носиш!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.