Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 4 часа, miro20 написа:

Някои влизат само да видят какво "миро е писал" и да насерр...натролят нещо.

За такива странни  извратени малки хорица има съответни теми за помощ

И тази и тази .

Ха-ха-ха!

Вече 15 години влизам ежедневно в сайта заради интересите си към хардуера и софтуера и съм благодарен на колегите, които го поддържат актуален.

В раздел "политика" влизам отпреди 4-5 години, за да се запозная с някои новини, които съм пропуснал.

Да, всеки има право на политическа ориентация и спрямо нея да изказва своето мнение.

Дразня се, когато разни продадени души като тебе отричат всичко постигнато по време на социализма (през който премина почти целия ми трудов стаж) и пратиха България на бунището.

Дразня се, когато щатни тролове като теб се опитват да прокарват политика и интереси, каквито по-голямата част от българския народ не одобряват.

И затова и ти, и източниците ти,  ще бъдете на присмех в коментарите ми!

• Отговори 19,2k
  • Прегледи 791k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 9 минути, dedidi написа:

Дразня се, когато разни продадени души като тебе отричат всичко постигнато по време на социализма (през който премина почти целия ми трудов стаж) и пратиха България на бунището.

Дразня се, когато щатни тролове като теб се опитват да прокарват политика и интереси, каквито по-голямата част от българския народ не одобряват.

Ти си като  дете което не иска да порастне, защото е живяло обгрижвано, не е знаело какво е истински живот със сметки за ток , вода, жилище. И което  дори бих казал, бе  благородно лъжено че Дядо Мраз  му носи подаръците.

И когато е порастнало, е намразило  света затова че ... истината е много по различна от това в което е живяло като дете  и че "родителите му" са живеели на кредит и са били разсипници.

Ти не се дразниш от мен, а се дразниш от това че тези които доведоха държавата до този фалит, са именно твоите "другари" .

Ти не спориш с мен, а със себе си и тоталитарните лъжи, които са лъжи не защото аз съм казал нещо си , а са лъжи , доказани от вашите си , партийни и цоциалистически документи и архиви.

Ето ти си прекрасен пример защо толкова се различаваме от другите пост-съветски страни.

Другите отдавна се изправиха и загърбиха тоталитарното си минало, работят и гледат  напред без да реват и комплексарски да се дразнят заради тази отдавна вече известна ИСТИНА за соца.

Радвам се и за друго -  не знам  какво точно "проповядвам" , но мн добре виждам че моята позиция е споделена и одобряват много повече нормални хора, които не си замазват очите с "розови очила" .

Ти се правиш на психолог, а си застаряваш чичак, който кисне постоянно във форуми и пише ли пише. Не е ли иронично?

Ироничното е че никой не му пука нито ти какъв си , нито аз . Странно е защо обаче теб толкова болезнено те интересува моята личност. Дали защото ти не си такава ?

Е, аз  не съм с 20к мнения за няколко години и то предимно брътвежи. Направиха те ВИП, защото спиш тук и си като бденков. Постоянно правиш некробъмпинг, а в някои теми дори си пишеш сам. Имаш по 3-4 мнения едно след друго. За какво говорим?

преди 2 минути, Тoни написа:

За какво говорим?

за това ...:

....че никой не му пука нито ти какъв си , нито аз . Странно е защо обаче теб толкова болезнено те интересува моята личност

Демек... имаш проблем приятелю :) Само че това не съм аз. Намери си друг отдушник на извратените си мераци и проблеми :)

Единственото което мога да направя, и което го казах на другаря ти Лянгурманчо - е в раздел психология и психхопомощ.

Вземете се в ръце и се консултирайте с правилните хора. Освен насока, аз с нищо друго не мога да ви помогна, въпреки изцяло добрите ми намерения.

Успех !

Гледам Мирча се е впрегнал да представя мненията на мистър 6+ апартамента, на който едва ли има разумни българи, които да му вярват, а него му вярва само българският съд, който пращи от чест и слава в пускането на бандюгите на свобода и задържането на невинните.

Kaкво да имам, братче. Довечера съм на механа и запълвам свободно време. Ти какво ще правиш, самотнико? А, да, ще спиш в https://www.kaldata.com/forums/forum/61-политика/.

преди 6 минути, sliderum написа:

Гледам Мирча се е впрегнал да представя мненията на мистър 6+ апартамента

Що да е само негово мнение ?  В съседната тема споменах че това за изтребителите , бе избор на самия Радев, но когато бе ВОЕНЕН летец. Сега , в качеството си на кукла мижитурка на БСП и Решетников, странно защо му се обърна палачинката, и говори за лобизъм, който САМИЯ ТОЙ бе правил 2012 г. за Ф 16

Катарзис а ? :) :)

преди 4 минути, Тoни написа:

и запълвам свободно време

И аз така приятелю :)

Само дето нито те коментирам в личностен план, нито се интересувам от теб :laughing5:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Aбе жив и здрав. Просто имай едно на ум, че когато тръгнеш да се правиш на психолог и да квалифицираш останалите, не е много впечатляващо, понеже хората те знаят що за отрепка си.

преди 1 час, miro20 написа:

Радвам се и за друго -  не знам  какво точно "проповядвам" , но мн добре виждам че моята позиция е споделена и одобряват много повече нормални хора, които не си замазват очите с "розови очила" .

Къде ги тия бе ? Нещо тук те наритват , що тъй бе Мента? Да не би да имаш предвид офцъТЪ и оня психото с многото теми? Гледам бая си се вихрил тия дни, работа нямаш ли та висиш все във форума ?! 

Самолети ... нямаше ли някаква процедура обявена? Сратегическо партньорство ли? Ами защо се крият и не казват параметрите ? Кой плаща сметките в държавата - Боко и Цвъчко или народа с неговите данъци? После тия самолети дали изобщо ще дойдат до нас...и Цвъчко дали тогава няма да е някъде другаде?

Ти не проповядваш - ти заработваш. Продължавай със срамната си работа.

преди 2 минути, Тoни написа:

Aбе жив и здрав. Просто имай едно на ум, че когато тръгнеш да се правиш на психолог и да квалифицираш останалите, не е много впечатляващо, понеже хората те знаят що за отрепка си.

Разбира се. Всички виждат кой е отрепката и кой квалифицира  :)

преди 1 минута, nikssi написа:

Нещо тук те наритват , що тъй бе Мента?

тролската групичка комунисти и атакисти се имате за  някакъв фактор ли ? :) Нещо бъркаш :)

преди 3 минути, nikssi написа:

Ами защо се крият и не казват параметрите ?

Да, и аз това казвам. да видим офертите или поне аргументите за и против. От последното превеса е за Ф 16.

Само че някои са впрегнати да плюят преди да са обявени параметрите.

Лобиста пРезидент,  Запалката и агент Гоце най вече.

преди 4 минути, nikssi написа:

Ти не проповядваш - ти заработваш. Продължавай със срамната си работа.

Не. както казах , в "свободното си време" изразявам мнението си .

преди 8 минути, Тoни написа:

Тези самолети ще ни ги доставят след десет години, или бъркам?

Ха, дали тогава ще им платим или сега? Ами след десет години - я камилата , я камиларя...

Това наистина ли е така,че нещо много кофти звучи? 

преди 6 минути, miro20 написа:

Не. както казах , в "свободното си време" изразявам мнението си .

Явно е в излишък!

преди 7 минути, miro20 написа:

Разбира се. Всички виждат кой е отрепката и кой квалифицира  :)

Каза активиран след 15 години конспирация трол. 

Много стратегически правителството изнесе информацията, че ще купим Ф-16 в пет следобед, в началото на коледната ваканция, та да няма кой да коментира “малката” им лобистка сделчица. Не разбирам от самолети, но има едно основно предимство на Грипените и то е, че ще ни бъдат доставени след две години, а не в края на другото десетилетие, като Ф-16. Другото предимство е, че компанията СААБ обещава да поеме поддръжката на самолетите Грипен, докато за Ф-16 още не е построен дори заводът, който ще сглобява самолетите и офертата им не включва поддръжка. Парламентът е гласувал за самолети 1,8 милиарда, а Ф-16 струват 2,4 милиарда, при това сумата е за два самолета по-малко, отколкото предлагат Грипен. Грипен предлагат разсрочено плащане, а Ф-16 искат цялата сума веднага. Разликата в цената представлява половината бюджет на МО за една година. САЩ дават оферта извън параметрите на конкурса и България променя параметрите, за да съвпаднат с офертата... Това освен триумф на лобизма, е и триумф на беззаконието. Ако наистина живеехме в пазарна икономика, изборът ни щеше да е очевиден. Няма лошо и да сме колония на САЩ, но поне да не ни обясняват същите тези герберски кратуни, които превиха гръбнак пред Джон Съливан, че сме в светлото бъдеще и ни се случва най-невижданата демокрация, свобода и стабилност. Кажете си, че живеем във втори СССР, само че без индустрия, без работеща икономика и армия и вече не сме шеста космическа сила в света, а пета по износ на кориандър.

преди 9 минути, miro20 написа:

Да, и аз това казвам. да видим офертите или поне аргументите за и против. От последното превеса е за Ф 16.

Само че някои са впрегнати да плюят преди да са обявени параметрите.

Добре де нямаше ли някакви комисии към парламента, нямаше ли някакви конкурси? Как така изведнъж се променят офертите и то на тъмно без да е ясно за какво става въпрос. Пак питам - кой плаща? Който плаща иска и да знае за какво му отиват парите. Или не е така ?

преди 6 минути, Тoни написа:

Разликата в цената представлява половината бюджет на МО за една година. САЩ дават оферта извън параметрите на конкурса и България променя параметрите, за да съвпаднат с офертата... Това освен триумф на лобизма, е и триумф на беззаконието.

Де го офЦЪтЪ експерт да коментира пак.

преди 4 минути, nikssi написа:

Добре де нямаше ли някакви комисии към парламента, нямаше ли някакви конкурси? Как така изведнъж се променят офертите и то на тъмно без да е ясно за какво става въпрос. Пак питам - кой плаща? Който плаща иска и да знае за какво му отиват парите. Или не е така ?

Ами и ти се водиш по "бурята в чаша вода" . До момента реално нищо не е конкретизирано.

Има желание от конкурентите за подобряване на офертите.

Какво и колко , никой не е публикувал още нищо . Така че защо пРезидента, Запалката и Гоце  вече реват на умряло , не знам. :)

"триумф на лобизма" . Само че проявено от тримата най вече :)

Бахрейн купува 16 самолета F-16V Block 70
за цената, на която ние купуваме 8.

https://www.defensenews.com/air/2018/06/25/new-f-16s-are-headed-to-bahrain/?fbclid=IwAR1v9U5Vy5lEMq6PbpnkOchhV6KSVRyLaIvj2ifVLm2S3SQkov8JZczjOqw

Aйде спецовете! :D :D :D

преди 6 минути, nikssi написа:

нещо старо което си забравил

„Грипен” е с малък тактически радиус, няма да сме пълноценни при операции на НАТО

Цитат

актически радиус. В случая "Грипен" е с 800 км., а F-16 е с 1600 км

преди 16 минути, Тoни написа:

Бахрейн купува 16 самолета F-16V Block 70
за цената, на която ние купуваме 8.

https://www.defensenews.com/air/2018/06/25/new-f-16s-are-headed-to-bahrain/?fbclid=IwAR1v9U5Vy5lEMq6PbpnkOchhV6KSVRyLaIvj2ifVLm2S3SQkov8JZczjOqw

Aйде спецовете! :D :D :D

This purchase allows Bahrain to keep pace with other regional competitors such as Saudi Arabia and Qatar, as deals for fighter jets in the Middle East are expected to eclipse $22 billion over the next decade, according to Derek Bisaccio, an aerospace expert with Forecast International. That figure could double if additional services such as spare parts, training and maintenance are included.

Е чети си какво цитираш де.

Очевидно това не включва допълнителните услуги , обучение и въоръжение, каквато е нашата оферта. А това увеличава цената ДВОЙНО. т.е. пак идваме на същото като нашата оферта.

ако имаш по детайлни параметри на бахрейнската сделка, заповядай :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 44 минути, miro20 написа:

Що да е само негово мнение ?  В съседната тема споменах че това за изтребителите , бе избор на самия Радев, но когато бе ВОЕНЕН летец.

Може да е имал предвид изтребители ЕС изработка и предателство да нарича изборът на краварски шитни. Щото не се знае дали ЕС няма да се случи да се наостри на САЩ по някакви причини и като излетят нашите  Fърчила да ни бранят, нас и ЕС, от сащиянските уроди, да не стане така краварите просто да натиснат някое копче и всичките на мига да блокират и изпопадат като круши.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

В случая "Грипен" е с 800 км., а F-16 е с 1600 км

Така е. Това е част от многото аргументи.

преди 1 минута, sliderum написа:

Може да е имал предвид изтребители ЕС изработка и предателство да нарича изборът на краварски шитни.

Цитирал съм ясно какво е имал вредвид военния Радев. Не си измисляй :)

Aло, истината! Офертата на американците към нас не включва поддръжка, тоест пак нищо не се изравнява. Бахрейн купува 16 самолета F-16V Block 70 за цената, на която ние купуваме 8.

Чети малко повече, нали по цял ден висиш в интернет.

преди 32 минути, Без умствен капацитет написа:

нещо старо което си забравил

Кажи бе офцо , еКСперте що тъй бре? 

преди 40 минути, nikssi написа:

Разликата в цената представлява половината бюджет на МО за една година. САЩ дават оферта извън параметрите на конкурса и България променя параметрите, за да съвпаднат с офертата... Това освен триумф на лобизма, е и триумф на беззаконието.

След 10 години я камилата - я камиларя. Я кажи сега как така без решение на парламента ще се прекъсва процедурата ? Нъл комисийка направихте гербераски експерти! 

Цитат

"Локхийд Мартин" се ангажира пред България да работи съвместно с американското правителство по проучването на възможностите за намаляване на разходите в следващия етап от процеса по придобиване на изтребители.

Съгласно принципите на програмата за чуждестранни военни продажби (FMS), цената, посочена в писмото за предложение и приемане (LOA), се определя от американското правителство след консултация с компаниите и правителството, което придобива техниката", пише още в текста.

Поне да си кажат. Наредиха ни и разваляме търга! 

преди 12 минути, Тoни написа:

Aло, истината! Офертата на американците към нас не включва поддръжка, тоест пак нищо не се изравнява. Бахрейн купува 16 самолета F-16V Block 70 за цената, на която ние купуваме 8.

Чети малко повече, нали по цял ден висиш в интернет.

Ало красивия :)

Цитат

Възможността за намаляване на цената Робинсън обясни с начина по който правителството на САЩ води преговори и търгува. Те предлагали висока начална цена, но в офертата им се предлага всичко необходимо за експлоатация на многоцелевия изтребител – от въоръжението до обучение на пилоти и техници. В процеса на преговори между САЩ, като продавач и държавата купувач, цената се намалява, докато от конкуренцията предлагали по-ниска първоначална цена, а в процеса на преговорите излизала нуждата от оскъпяване за необходимото въоръжение и т.н.

....

Първият самолет трябва да е готов през 2020 г. Няколко държави имат договори за ъпгрейд на старите си F-16 до блок 70, известен още и като Viper (V), а други водят преговори.

Джеймс Робинс заяви, че от компанията ще предложат всички необходими системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на жизнения им цикъл. Той каза, че F-16V е самолет от четвърто поколение, но използва системи от пето поколение, които са на оборудване в F-22 и F-35.

:hush:

Тони, ти мазохист ли си кво ? :) Много обичаш да ти го навират...  незнанието  и да се излагаш

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.