Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 часа, miro20 написа:

За сега никой не лъже. В офертата няма поддръжка и въоръжение, и това не е спор.

Ако в офертата няма включена поддръжка и въоръжение за какво ги поръчваме тези самолети тогава? Това не са руски самолети, за които може да приемем, че все още имаме качествен и опитен обслужващ персонал, а и цялата инфраструктура на ВВС е строена по руски образец, съобразен с нуждите на руската летателна техника. Да бяхме купили МиГ или Су, да не включваме обучение и до известна степен поддръжка(само луд би го направил) и въоръжение(защото имаме някакво налично, макар и остаряло).

Независимо дали ще вземем Ф-16 или Грипен ще трябва да се обучават механици и всякакъв друг персонал от нулата. Ще трябват тренажори за пилотите или ще трябва да го изпратим някъде да ги запознаят с новия самолет и да го обучат, та тук като се върнат и имаме поне една спарка да има кой да учи останалите. Ще трябва да се сдобием и с ново оборудване, с което да се поддържат и обслужват тези самолети. Ще трябват и резервни части(включително двигатели).

Ако пък американците са предложили и обучение на летци и друг персонал + инфраструктура + поддържка + въоръжение в тази цена, то тия от СААБ за какви се мислят, че и нас за какви ни мислят. Чак такива балами да сме?

Ама, ето:

Цитат

4. Стойността на един летателен час на F-16 е с почти 50% по голяма от тази на Грипен. Това е големия маркетингов балон на Грипен, защото са само разходите за гориво, предполетна подготовка и полеви периодични прегледи. Позволили са си да включат и разходите за заплати, сякаш знаят колко са. Никой не знае колко ще струва експлоатацията на Грипена с останалите консумативи освен горивото. Даже гумите не са включени. Няма никаква информация за цената на целия жизнен цикъл, нито има цена с включени в летателния час парите за КВР и други ремонти и поддръжка, над ниво техническа ескадрила. Въоръжението изобщо не е включено. Поддръжката на злополучния софтуер също я няма.
Няма и цената на наземното оборудване и калибровката му. Изобщо не се говори за обучението на хората, колко ще струва и при какъв режим на пресертификация.
Решаването на спорове ще става с ползване на оригиналната техническа/летателна документация на шведски език - само заради това трябва да бъдат изгонени, както ги изгониха словаците, словенците, швейцарците и останалите.
Не се знае колко ще струват на България договорите с трети страни, защото шведите оставят въоръжението на клиента, само вземат пари за монтирането и настройката на компютрите.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 847,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

От новинарските тв емисии се видя, че на Светата литургия за Рождество Христово в катедралния храм "Св. Александър Невски" нашата държавност е представена от президента на републиката Румен Радев. Останалите протоколни фигури като председателят на парламента и премиера, както и кметът на София, отсъстваха. Техните демонстрационни отсъствия станаха традиция, която особено ярко се откроява в липсите на премиера. И аз съм доволен, че това е така, защото не е хубаво да се опошляват историческите годишнини и църковните празненства с неподходящи присъствия. Доволен съм и от това, че президентът винаги е там, където трябва да бъде и никога не превръща присъствията си в демонстрация.
Президентът с постоянство и последователност отстоява държавността и ритмично показва на опонентите си как трябва да се почитат паметниците, бележитите дати, героите, светините и църковните празници. Все неща, непознати за премиера, парламентарния началник и останалите в описа на властта. Все неща, несъвместими с мирогледа и манталитета на изброените по-горе. Все неща, непонятни особено за премиера, който си позволи в неработен ден и на прага на християнския празник Бъдни вечер да се среща с някакъв треторазряден чиновник, представител на една мюсулманска държава с реноме на терористична институция.

пак тъпизми от президента, Радев само говори простотии по медиите Плевналиев поне се въздържаше от медийни изяви, да не личи колко е тъп, ама този :evil-minion:

Писна ми от платените плювки срещу президента!

Цитат

Д-р Цветеслава Гълъбова, Фейсбук:

Набедената за анализатор и професор Антоанета Христова по телевизията сипе плювки по адрес на президента!

Женичке, знаеш ли ти, що е анализ и правиш ли разлика от платените плювки?

Явно не.

Ама то и на мен някой да ми даде половин милион за нещо, дето не го разбирам, ядрена физика примерно, и аз сигурно ще обяснявам на лягане и ставане колко е велик, колко е опитен и т. н.

Писна ми от тази опорка, че президентът нямал политически опит.

Това е мантрата на гербавите.

Те не разбраха, че у нас проблемът на т. нар. политици, към които се числят и те, е, че нямат лична история - професионална, житейска, че им липсва морал, а не че нямат политическа история.

Президентът ни има твърде богата лична история, има категорична и явно видима за всички професионална кариера и за всички такива недоразумения като Антоанета Христова, станала професор незнайно къде и незнайно за каква научна работа (може би, дисертация на тема "Закъде сме без ГЕРБ"), те са трън в очите.

Така че, моля продуцентите на сутрешните блокове да ни представят недоразумения като Антоанета Христова и Георги Харизанов не като анализатори, а като платени плювачи, щото те толкова си могат.

И да не ни развалят настроението по празниците с появата на такива физиономии - кощунствено е на Рождество Христово да видиш едно толкова зло и просто същество от екрана.

преди 1 час, Мойра написа:

и на мен ми писна от платената ти работа в нета, но не се оплаквам - самата идея че този/тази го споменава показва че и той/тя е платен/а

преди 49 минути, Без умствен капацитет написа:

и на мен ми писна от платената ти работа в нета, но не се оплаквам - самата идея че този/тази го споменава показва че и той/тя е платен/а

ОФцоооо на Бъдни Вечер и на Коледа си дежурна тук и ми говориш кой бил платен...семейство нямаш ли? Приятели нямаш ли? Някой коч не се ли намира?

преди 5 минути, nikssi написа:

ОФцоооо на Бъдни Вечер и на Коледа си дежурна тук и ми говориш кой бил платен..

не съм аз вижда че леля мойра почна да казва кой бил платен

посети някоя оптика, одъртяваш и почват проблеми с зрението ти

а ти защо винаги по празници ме гледаш и ми отговаряш и сега

преди 8 минути, nikssi написа:

...семейство нямаш ли? Приятели нямаш ли? Някой коч не се ли намира?

http://www.informiran.net/само-радев-присъства-на-светата-литур/?fbclid=IwAR0h2OQ4Xlpy1xKuM4EyszpxYexRn0VspV6C6jGRsy_QWmt6uGA4K0qgI0w

Само Радев присъства на Светата литургия за Рождество Христово. Нито един от ГЕРБ не се яви там.

От новинарските тв емисии се видя, че на Светата литургия за Рождество Христово в катедралния храм „Св. Александър Невски“ нашата държавност е представена от президента на републиката Румен Радев.

Останалите протоколни фигури като председателят на парламента и премиера, както и кметът на София, отсъстваха.

Техните демонстрационни отсъствия станаха традиция, която особено ярко се откроява в липсите на премиера.

преди 8 минути, gagodrago написа:

Само Радев присъства на Светата литургия за Рождество Христово. Нито един от ГЕРБ не се яви там.

то и ти не бе там,

Даже двама са цитирали тази спекулативна "новина" от "информиран.нет."

Първо, то и от БСП сигурно е нямало, Сидерович не съм чул да е бил  и т.н. но се правят анти-герберски внушения.

Второ - сайта е тотален фейкомет. :)

преди 11 часа, nikssi написа:

ОФцоооо на Бъдни Вечер и на Коледа си дежурна тук и ми говориш кой бил платен...семейство нямаш ли? Приятели нямаш ли? Някой коч не се ли намира?

Радвам се че има "дежурни" които нонстоп да следят кой кога пише и да им дава оценки . Дори на Бъдни вечер и на Рождеството  :)

Е аз не бих им азадавал същите въпроси , не ми е на нивото такива банални комплексарски заяжданици .

Затова просто както на повечето до сега, просто и на теб да пожлеая "Весела Коледа". :)

Първо, не ти трябва сайт, за да си направиш равносметка кога някой политик е бил на подобно събитие. Говорим за управляващите. Борисов пък изобщо го няма, защото знае, че хората ще го освиркват.

И второ, моето е мнение от фейсбук на човек, който също се чуди кога някой гербаджия ще каже нещо на някой празник.

преди 20 часа, Тoни написа:

26 минути · 

От новинарските тв емисии се видя, че на Светата литургия за Рождество Христово в катедралния храм "Св. Александър Невски" нашата държавност е представена от президента на републиката Румен Радев. Останалите протоколни фигури като председателят на парламента и премиера, както и кметът на София, отсъстваха.

преди 15 часа, gagodrago написа:

От новинарските тв емисии се видя, че на Светата литургия за Рождество Христово в катедралния храм „Св. Александър Невски“ нашата държавност е представена от президента на републиката Румен Радев.

Останалите протоколни фигури като председателят на парламента и премиера, както и кметът на София, отсъстваха.

Хм.. каква ли е разликата ? Демек, твоето мнение е на човек, копиращ този сайт, но пък ти си мислиш че е и твое мнение :)

И второ .... ако се покаже някой гербаджия , ще плюете как си прави пи-ар, ако го няма - защо пък го нямало :laughing5:

Защо любимия ви сайт не коментира липсата  на други политици ?

Корнелия къде е ? Гоце ? Сидерович ?

E, кажи какъв човек си? Съвсем коректно съм цитирал името на човека, който е споделил нещо, което съвпада с моето мнение.

преди 58 минути, miro20 написа:

Хм.. каква ли е разликата ? Демек, твоето мнение е на човек, копиращ този сайт, но пък ти си мислиш че е и твое мнение :)

Tъп си беше, тъп ще си останеш и през идващата година.

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 2 часа, Тoни написа:

Първо, не ти трябва сайт, за да си направиш равносметка кога някой политик е бил на подобно събитие. Говорим за управляващите. Борисов пък изобщо го няма, защото знае, че хората ще го освиркват.

И второ, моето е мнение от фейсбук на човек, който също се чуди кога някой гербаджия ще каже нещо на някой празник.

с религията не се парадира, както мислят някои тъпи военни

преди 1 час, Тoни написа:

E, кажи какъв човек си? Съвсем коректно съм цитирал името на човека, който е споделил нещо, което съвпада с моето мнение.

Да де. Копирате и двамата ЕДНО И СЪЩО от фейкомета "информиран.нет"

Което съвсем коректно коипирах и показах че е едно към едно.

Какъв човек си не разбирам ?

Тъп си и тъп ще си останеш за много години  , заедно с копиращия "информиран.нет" :)

Николов, специално за теб - коменар и позабравени подробности за удобния за РФ профил на Радев, за доклада на РИСИ , Решетников , изборите  и т.н.

Напълно се препокриа с моите изводи казвани отпреди 2 г. ако се сещаш ти колко реакционно бе реагирал тогава с мантрата ти за "клевети срещу президента" :laughing5:

Aсен Генов, който не е ясно какво работи, но пък е ясно, че получава пари от Америка за България.

И още нещо което не предизвика никаква  реакция  :)

Цитат

"Вашата офицерска чест и преданост към род и родина ще бъдат поставяни все по-често на изпитание и помнете, че от историята на българския генералитет сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на Вашите пагони и още няколко години служба, но не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ."

и една анкета за тези скандални думи

НЕщо  млъкна за пРезидента, проучването на Решетников и т.н. ?  :)

Както и да е .Ето ти още едно картофче към манджата

преди 14 минути, miro20 написа:

НЕщо  млъкна за пРезидента, проучването на Решетников и т.н. ?  :)

Както и да е .Ето ти още едно картофче към манджата

Защо не коментиращ безумното твърдение, че президента е призовавал за неподчинение.....забележи спрямо себе си, като върховен главнокомандващ!!!:lol6:

А за мнението на А.Тодоров...Сигурно президента е единствения български военен, който при пенсионирането си е получил 20 работни заплати?

Но гледам на другите не им смята парите!!!

С две думи едно жалко човече цитира друго още по-жалко човече.:getout:

Май нищо не разбра за какво  саморазобличение говори А.Тодоров, нали :)

Жалко е да... когато някой плямпа и се самоизлага . Още по жалко е когато не се усеща.

Така и не каза нищо за Решетников и др неща. Във видеото с Асен Генов има линк към проучването на рашистите  .

В нормална държава това би предизвикало импийчмънт. Тук предизвикват само гузно мълчание като твоето .

Но.. нека си е на вашата съвест. Просто констатирах как за пореден път се оказах прав . :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.