Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво играхте през последните две седмици в STEAM?

Featured Replies

• Автор
преди 14 минути, Атанас Славов написа:

Ооо, аз изобщо не ги сравнявам игрите с реалността. Да, и аз съм шофьор, да, има някаква доза прилика между игра и реалност в съвременните симулатори, но да разчитам  на това какво правя в игра и се получава, и да очаквам, че зад волана става същото.... може да прилича, но не и да е същото. Та аз стоя на неподвижен стол пред компютъра... и къде е тежестта на автомобила в този момент.......... И ТЕ ТАКА! 

Е не е баш така. Навреемто играх GRID  1  онлайн 2 години почти нонстоп. В един момент реших да опитам една нощ на сняг с тоагвашната си Фиеста. Дрифтих на едно кръстовище  там, дето работя (не е от пътната мрежа, да не каже някой нещо). Ами разлика почти 0 спрямо GRID! Вярно, при GRID  карах Понтиак със задно предаване, но ръчната като дръпнех, същото! Давам газ и знам какво точно става. Симулаторите изобщо не са далеч от действителността. Поне някои от тях. Чувстваш задника си? Айде стига! Аз съм шофьор от 1990-та и мога да ти кажа, че усещанията зависят най-вече от колата. Няма как да се качиш на дарак и да търсиш усещания. Качвал съм се на коли, дето още първия завой ме пращат към първия стълб. Качвал съм се и на коли, най-вече френски, дето волана им по-зле и от моя G29  в момента!!! И то доста по-зле. Все едно е вързан с ластик от чорапогащник на баба ти :P Говоря за Пежо и Ситроен. Отврат като управление, недай си боже да ти се наложи да караш по-бързо, да не говорим за дрифт. Пълна фигня, както казва руснака. Поне в игрите се стараят да доакрат някакво удоволствие от управлението. Франсетата обаче се опитват да те откажат от удоволствието, що се отнася до бързото шофиране. не знам как толкова хора карат подобни коли. Лично аз не мога! Не случайно напоследък французите почнаха да заимстват от германците. 

• Отговори 167
  • Прегледи 20,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Agentpat™
    Agentpat™

Последните 2 седмици нищо не съм играл в Стийм. Иначе и аз съм така - маньосам ли се по някоя игра ме тресе с месеци манията и почти не поглеждам друга. Иначе сега играя новата "Плячка" и засега опред

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

И е така и не съвсем. Аз лично ползвам системата си за работа и за игри, но макар да е актуализирана колкото е възможно (според старото вече дъно) си е вече морално остаряла и си е за смяна. Първата м

Публикувани изображения

E те затова някои от нас карат немски коли.;) И с по-сериозна кола усещането е в пъти по-добро от симулатора пред компютъра. Дори и в онея дето ти се вързах да караме за време и след около 50-60 обиколки човек като получи пълното усещане за всеки милиметър от поведението на колата. Няма място за сравнение примерно при излизане от аутобан с истинска кола със 120+ км в дългите завои на изходите. Даже и старото ми БМВ правеше повече кеф от всяка една суперспортна кола пред екрана, нищо че беше само 245 коня. Само че като те бутнат тон и половина в гъза и усетиш приплъзването ,което колата позволява в режим спорт, преди леко да коригира с тракшън контрола и адреналина ти после 5 минути не може да падне. Или като се надцениш и предната гума мине по ръба на банкета, защото не си се съобразил точно с тези килограми под теб или пък гумите са ти били още студени или с по-ниско налягане.

Пред екрана е кеф, но както обсъждахме в една друга тема, си склонен много повече да рискуваш. Знаеш ,че каквото и да направиш, биеш ESC и почваш отначало. Тръпката на реалния живот идва от това, че като изпростееш и е Game Over. А най-лошото е ,че може да е и за на някой човек детето. Направо като ви гледам новините всеки ден ме побиват тръпки, какви малоумници има. Не че и тук няма де,но тук поне има пътища. Да не говорим докато чаках миналата година 4 часа полицията насред София, какви джигити минаваха на всеки 5-10 минути. Но това е друга тема. Идеята ми е да не подценяваш гъзометъра и знанието,че няма рестарт. Дават много повече адреналин дори и да минеш завой със 120, който в играта минаваш със 150...

• Автор
преди 1 час, Tommygun написа:

E те затова някои от нас карат немски коли.;) И с по-сериозна кола усещането е в пъти по-добро от симулатора пред компютъра. Дори и в онея дето ти се вързах да караме за време и след около 50-60 обиколки човек като получи пълното усещане за всеки милиметър от поведението на колата. Няма място за сравнение примерно при излизане от аутобан с истинска кола със 120+ км в дългите завои на изходите. Даже и старото ми БМВ правеше повече кеф от всяка една суперспортна кола пред екрана, нищо че беше само 245 коня. Само че като те бутнат тон и половина в гъза и усетиш приплъзването ,което колата позволява в режим спорт, преди леко да коригира с тракшън контрола и адреналина ти после 5 минути не може да падне. Или като се надцениш и предната гума мине по ръба на банкета, защото не си се съобразил точно с тези килограми под теб или пък гумите са ти били още студени или с по-ниско налягане.

Пред екрана е кеф, но както обсъждахме в една друга тема, си склонен много повече да рискуваш. Знаеш ,че каквото и да направиш, биеш ESC и почваш отначало. Тръпката на реалния живот идва от това, че като изпростееш и е Game Over. А най-лошото е ,че може да е и за на някой човек детето. Направо като ви гледам новините всеки ден ме побиват тръпки, какви малоумници има. Не че и тук няма де,но тук поне има пътища. Да не говорим докато чаках миналата година 4 часа полицията насред София, какви джигити минаваха на всеки 5-10 минути. Но това е друга тема. Идеята ми е да не подценяваш гъзометъра и знанието,че няма рестарт. Дават много повече адреналин дори и да минеш завой със 120, който в играта минаваш със 150...

Съгласен, но аз по-горе писах за управлението, не за гъзомера. Тия френски коли, дето съм карал ( от началото и средата на 2000), просто имат едно гумено усещане във волана. Абе все едно съм изключил вибрация и съм направил волана да е нечувствителен към нищо, само да ми опъва ръцете. И то ги опъваха доста тия френски коли, не като сегашната ми Фиеста, дето волана в града може да въртиш и с 1 пръст, ако са ти по-силни пръстите. Но айде, да сравня с преданта си Фиеста, дето нямаше електроусилвател, а само хидроусилвател на волана. Оня волан ми даваше информация дали карам по някакви неравности, по коловози и така нататък. Имаше отлична обратна връзка. Дори модели 2002 ако сравняваме, немското е доста по-добро за управление. Да кажем една Астра от полицейските. Ами няма място за сравнение с един Ситроен Ксантия да кажем или Пежо 206! 

И още нещо за удоволствието. Ти си в Германия, вероятно гледаш или си гледал TV  предаванията на Ауто мотор унд шпорт. Там тестват всякакви коли и само примерче от миналата седмица, че се сетих. Рено Каптур мисля бе ( щото много сои приличат с Каджар), в слалома тестващия направо да се разплаче още малко, щото колата минаваше с ужасно никса скорост, спирана от ЕСП. Като казвам ниска, най-добрите образци минават с десетина километра в час отгоре! А това на ниво 60-65 км/ч е много. Такава кола няма как да ти направи удоволствие.  Или да кажем тестват някакви големи джипове в слалома. Същата работа. Да, ако се наклони много и си помисля, че ще се преобърна, ще ми вдигне адреналина, но това няма нищо общо с кефа от шофирането. Малко нещата са различни. 

Иначе по темата. Да се похваля, че още не съм зарязал Shadow Warrior 2  и вече гоня 250 часа игра на втората степен след Кошмара. Вероятно като я превъртя, ще почна третата степен, но ззависи, дали няма да излезе някоя игричка, дето да ме зариби и да зарежа SW 2.

Редактирано от BG-Team-DRIFT (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Един антирекорд. Откак съм се регистрирал в STEAM, не е имало такова чудо:

2018-03-18-12-10-17.jpg

Тая Deus Ex  не знам как е пускана на 3 март, след като STEAM  не съм ползвал. 

Аз за последните 2 седмици в Steam имам пуснати само няколко игри и 2 изиграни мача на PES 2018. Една от игрите беше Resident Evil 7, на която най-сетне си купих и сийзън пас-а, но кога ще ги изигравам тези DLC-та - нямам си на идея. Иначе играя всеки ден онлайн FIFA 18.

Кико, ти май яко си наблегнал на SGM 2.2? Виждаш ли Зоната как те "заразява" и не те "пуска" в друга игра. :P

• Автор
преди 5 часа, Agentpat™ написа:

Аз за последните 2 седмици в Steam имам пуснати само няколко игри и 2 изиграни мача на PES 2018. Една от игрите беше Resident Evil 7, на която най-сетне си купих и сийзън пас-а, но кога ще ги изигравам тези DLC-та - нямам си на идея. Иначе играя всеки ден онлайн FIFA 18.

Кико, ти май яко си наблегнал на SGM 2.2? Виждаш ли Зоната как те "заразява" и не те "пуска" в друга игра. :P

Преди година някъде бях писал, че трудно е да се задържа на една игра. Сега за половин година имам 3 месеца Shadow Warrior 2, месец SGM 2.2  и 2 месеца на таблетa Star Wars Galaxy of Heroes. Между тях малко рейсъри, но главно RRRE. Постоянството се върна. Ей така си го налагам да играя само една игра и друго не пускам. А, да, купих си BF1  и някои други игри, ама ги пуснах за малко, а някои дори не съм инсталирал още. Иначе тоя Star Wars  на таблета ме е хванал, че и на работа ме занимава, та работния ден минава по-бързо. Иначе играта е дразнеща, иска много, ама много пари за да напредваш и реално ти дава максимум час-час и половина да играеш на ден. През останалото време чакаш да мине времето, да ти се възстанови енергията, да дойдат някои награди и така. P2W  игра, ама от доста лошите, щото трябва да налееш не 100, а може би 1000 лева и нагоре, ако искаш да постигнеш нещо. Иначе просто минават месеците игра, напредваш до едно ниво и се задържаш там. Нещо като War Thunder, дето те пуска срещу все по-силни противници и колкото да напредваш и наливаш пари, нямаш голям шанс. Обаче там поне може да играеш постоянно, а при SWGOH чакаш по денонощие или дори месец.  Обаче хората са му хванали цаката. Не знам дали ще работи при мен, но е интересно:

И като се замисля, ако това работи, смисълът на играта се губи. И пак като се замисля, няколко такива идиоти да има ( или подобни), смисълът да играеш пак се губи. И още малко като се замисля, няма как да се боря срещу ония, които плащат много. Но най-прецакващото при тая игра е, че ако си мислиш, давайки стотина лева, че ще напреднеш, жестоко се лъжеш. За 100 лева на практика може да напреднеш до 40-то ниво, което реално се постига за седмица, седмица и половина игра. След това си пак като другите и пак се мъчиш с тях или даваш още пари.  Но аз се хванах да играя тая игра и се зарекох ни стотинка да не им давам. Бих дал някоя стотинка, но срещу тия стотинки ми дават 10 пъти по-малко, отколкото трябва да ми дадат. Отначало оцених играта с 3 или 4 звезди, но като поиграх малко се ядосвах все повече и повече и я оцених на 2 звезди. Още не ми се е променило мнението след близо 2 месеца игра, дори може да смъкна и на една звезда ако продължава така.  А ако някой реши да я пробва, да заповяда в guild BGTeamDRIFT, какъвто ми е и ника в тоя сайт. 

Здравейте, отново Huble Bundle са пуснали нова безплатна игра този път е F1 2015 който желае може да я вземе. https://www.humblebundle.com/store/f1-2015?utm_source=Facebook&utm_medium=Link&utm_campaign=Free_F1_2015

• 2 месеца по-късно...

От 23-ти април, до 7-ми юни (вчера) изиграх най-после тази епична игра, наречена The Witcher 3 Wild Hunt. Играех по 7-8 часа на ден - всеки ден (което си е мой личен рекорд).

Впечатления: внушителна и много интересна история.

Геймплей - занимателен, но леко писващ на моменти (особено, ако си с голям левъл)

Графика - много добра.

Управление - сравнително добро.

Минуси - многото бъгове (на тази игра ѝ трябва поне още 1 пач) и често повтарящи се странични куестове.

Превъртях я за 227 часа, като съм минал всички куестове (с изключение на картите), навсякъде и във всички DLC-та. Завърших почти 54-то ниво.

Е те това играх последните 6-7 седмици в Steam.

• Автор
преди 1 час, Agentpat™ написа:

От 23-ти април, до 7-ми юни (вчера) изиграх най-после тази епична игра, наречена The Witcher 3 Wild Hunt. Играех по 7-8 часа на ден - всеки ден (което си е мой личен рекорд).

Геймплей - занимателен, но леко писващ на моменти (особено, ако си с голям левъл)

Графика - много добра.

Минуси - многото бъгове (на тази игра ѝ трябва поне още 1 пач) и често повтарящи се странични куестове.

Превъртях я за 227 часа, като съм минал всички куестове (с изключение на картите), навсякъде и във всички DLC-та. Завърших почти 54-то ниво.

Ехааааа! Ако не бе трето лице и аз сигурно щях да я играя. 227 часа ми се струват малко. Има ли възможност да се мотаеш още или това е краят? Примерно като при Fallout 4. Там мисля имам малко под 600 часа игра и да кажем 400 часа след последния рестарт, но края ми е доста мъгляв. Нищо че има бързаци, дето са я превъртели за двайстина минути по спомен или някъде в тия рамки. На мен пък рекорда ми е да въртя ShadowWarrior 2 над 400 часа, превъртайки я 4-5 пъти. Пак по спомен, че сега не ми се гледа. И това от миналата есен  + началото на тая зима. Иначе рекорда ми за незавършена игра няма как да бъде стигнат - СТАЛКЕР СГМ 2.2. Тая година за трети път я почвам. Първия път нещо се омотах и рестартирах, втория път напреднах доста, чак в подножието на Припят, но пустия му компютър рестартираше ли рестартираше от време на време и в един момент играта изобщо не искаше да зареди сейфовете и ме изхвърляше. Преинсталация и пак опит, ама не стана. Сега пак я почнах и се движа яваш яваш, щото играя от дъжд на вятър, ама вече пообиколих Затон.  Съмнява ме да успея да я превъртя, но ще опитам. Мисля от 2011-та година се опитвам да я завърша тая игра и не мога. Вече 3 пъти ако не греша, идва момент, когато сейфове не могат да се заредят и ме праща да зареждам по-стар сейф. И така докато нищо вече не може да се зареди. Ама открих що рестартира компютъра ми вчера, макар да предполагах че е от това, но нито ми се занимаваше, нито  ми се искаше да е точно това - един 1TB HDD на Seagate, който мисля купих със престарата си GTX460 през 2010-та. Отдавна знаех, че има лоши сектори и там си оставих само някои филми, та сега не ми е жал, ако не го подкарам въобще. Изключил съм го от захранването и САТА, нека си стои така, не ми пречи. Обаче вече се замислих да посменя марката, въпреки че скоро едва ли ще ми се наложи да купя хард, щото вече си имам и 2 ТБ и 6 ТБ и 250ГБ ССД и два стари Seagate 250 GB, дето извадих от щайгата за да намеря място за 6 ТБ-вия. Дискове бол, само да не се прецака новия, който вече не е толкова нов, че имам доста нови снимки там. Вярно и в облак ги имам, ама не е същото, щото в облака няма RAW  формат, а някакви намалени копия. 

Отплеснах се. Аз последните две седмици в STEAM  играя единствено Project Cars 2  и то от дъжд на вятър. Иначе си играя най-вече на таблета оная омразна игра, дето я почнах преди 5 месеца - STAR WARS - Galaxy of Heroes. Голяма краста, секунда почивка не дава. Вчера я деинсталирах за 5-ти път сигурно, но след няма и час пак я инсталирах и то с двата си профила, с които играя. 5 месеца развитие и сега изведнъж да я спра...ама ме дразни пущината. Толкова не ме е дразнила никоя друга игра. Разработчиците си чешат постоянно гъзовете от попържните ми. 

Гледай кво развитие съм направил. Ама хората играят вече над 2 години и са доста напред. 

преди 4 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Има ли възможност да се мотаеш още или това е краят?

Има! Краят е само на основния сюжет. Ако имаш недовършени задачи в DLC-тата, мисля, че също можеш да ги играеш (но за това не съм 100% сигурен). Можеш да бродиш и да отваряш местата с "питанки", съкровища и т.н.

на 8.06.2018 г. в 13:14, Agentpat™ написа:

Графика - много добра.

Mного ми е чудно къде намери бъгове. Аз я играх още като излезе и още тогава беше перфектна и като вървеж и като куестови линии и изобщо перфектна. Нещо което не може да се каже за 99% от касовите заглавия. Имам и DLC-тата и все не сторвам да ги изиграя а знам че са много яки от един приятел, дето беше и той като Кико и не можеше да играе от трето лице. После се побърка по вещера.

Аз пък да ви споделя съм се побъркал по Russian Fishing 4 и само това правя когато изобщо играя на компютъра. Иначе имам нов бърз телефон(Mate 10 Pro) и само на него яко Fallout Shelter, The Walking Dead и от няма и седмица Legacy of Discod. Последната е яко p2w обаче аз на такива игри се видиотявам и не давам стотинка. И пак вървя напред. И се регистрирах за новата игра на Bethesda за телефон, The Elder scrolls Blades. Дано да ме допуснат до бетата.

Но сега може да отнеса някой и друг ден на компа, че току що си купух моя лична Metal Gear Solid V The Phantom Pain за 7 евро на промоция и мисля да я разцъкам. Дано да ми е запомнило прогреса откакто я игра в споделения профил на един приятел. Че бях направил бази, оръжия, ъпгрейди почти на макс.

ПП. Кико, да ти споделя и това ми БМВ се счупи преди 30 000 км. Оня ден ми го върнаха след като се наложи да ми сменят изцяло компютъра...;)

преди 19 минути, Tommygun написа:

Mного ми е чудно къде намери бъгове. Аз я играх още като излезе и още тогава беше перфектна и като вървеж и като куестови линии и изобщо перфектна.

Уфф, и аз се учудих, но бъговете си бяха факт и то не един и два. Помня, че един ме сполетя на партия гвинт - не можех да пасувам каквото и да правя, пълен блокаж. Друг беше при едно надбягване - в бързината не успях да премина през един от чек-поинтите, а минах странично и някак си успях да вляза в трасето и до края успях да хвана другите, въпреки това ми призна победата. Имах и 3 краша - 2-та се оправиха с ново зареждане, но третия се оказа много упорит и минах през кът-сцената като намалих графиката на минимум. Това беше на последното и най-дълго DLC - Кръв и вино. Имаше и няколко графични в една пещера, но тях не ги броя. Иначе вървеж и плавност - без забележки. Всичкото това с настройки на абсолютния максимум, с всички Nvidia глезотии на макс.

Изиграй я цялата - самите 2 големи DLC-та, с всички странични задания, са по-дълги от самата основна игра!

• Автор
преди 5 часа, Tommygun написа:

дето беше и той като Кико и не можеше да играе от трето лице. После се побърка по вещера.

Аз сега съм се побъркал по Star Wars Galaxy of Heroes, дето е от трето лице за телефон. Обаче не ме карай да играя игри от рода на Вещера. Такива само първо лице. 

Между другото, няколко пъти пиша за тая телефонна игра. Може да я пробвате, ако имате нерви. Ще помагам кое как.  Аз на работа само това правя и тая година кажи речи съм заебал работата. Проклети телефони. Е, моето таблет, ама все тая. 

Последната е яко p2w обаче аз на такива игри се видиотявам и не давам стотинка.

Тя тая такава. От края на януари играя постоянно и стотинка не съм дал. Дори напротив. Все повече се заричам да не давам и стотинка. Обаче тая игра като твоята дето играеш от години. все напредваш и напредваш, а край няма. В същото време все те бият и бият и аха да дадеш пари, ама мамито им викаш. 

ПП. Кико, да ти споделя и това ми БМВ се счупи преди 30 000 км. Оня ден ми го върнаха след като се наложи да ми сменят изцяло компютъра...;)

Това какво общо има с мен? Затова хората казват - купи си Форд, за да си горд. Измислих си го сега, ама при мен е така. 12 години с Форд и съм най-гордия притежател на автомобил, дето все повече се зарича - Фиеста, Фиеста, Фиеста...хаха...

Аз съм най-гордия притежател на автомобил и то Форд. Кефи ме тая кола и мисля, че никога няма да я сменя с друга. 

преди 4 часа, BG-Team-DRIFT написа:

12 години с Форд и съм най-гордия притежател на автомобил, дето все повече се зарича - Фиеста, Фиеста, Фиеста...хаха...

Хайде да не са 12 години а Кико ! Аз кога се регистрирах в този форум ти още форда не го беше купил. Така де първата ти фиеста от магазина.

преди 9 часа, Tommygun написа:

Кико, да ти споделя и това ми БМВ се счупи преди 30 000 км. Оня ден ми го върнаха след като се наложи да ми сменят изцяло компютъра...;)

Е то е било гаранционно. И на мен турбото ми замина на 27 000. Смененото турбо с по внимателно каране замина на 113 кога вече не беше в гаранция. С предното нямах пък никакви проблеми до 100 хил км.
Всичко е късмет.

E, един път късмет ,втори път късмет, ма третия вече става закономерност. Или аз не мога да ги карам тея коли. Ма хайде да не съм чак толкова некадърен. Пък и Хюндая ми вече на 6 години и почти 90 000 км не е мръднал. Първото ми БМВ с турбо на 2 години и 6 месеца. Но пак ми го смениха за тяхна сметка като се разсмърдях. Второто на 20 и няколко хиляди километра възвратен вентил за отработените газове ако го превеждам правилно. Него направо ми го вдигнаха с камион. И сега като викам ,може да е от дизелите и взех бензин, на 27 000 км компютъра. Първо ми отказа старт/стопа на един светофар, после показа че ми е изгорял фара (ЛЕД :angry:) и накрая угасна със 120 на магистралата. 2 пъти... Това без даже да мога да пусна аварийните и с жена ми при мен бременна в 9-я месец... След 5 секунди рестарт от само себе си и съм нямал тркашън контрол. После трябвало да видят дали е гаранционна повреда. Лек скандал по телефона и се оправиха нещата. Но за да си купя четвърти път ново, трябва да ми го дадат без пари, иначе да си ги държат. И това го казва човек, фен на БМВ от над 20 години.

Ма това офтопик.

По темата ,горещо препоръчвам MGS V . Вчера я разцъках пак и е наистина една от най-добре направените игри. Прави супер кеф и да преиграваш мисиите по друг начин.

преди 13 часа, BG-Team-DRIFT написа:

Обаче не ме карай да играя игри от рода на Вещера. Такива само първо лице. 

Ако поиграеш няколко дена на Вещера 3, ще се убедиш сам, че тази игра изглежда и се играе най-добре само в 3-то лице. Отделно от това бойната ѝ система ще е лудост да я играеш от 1-во лице - просто ще те ликвидират за секунди, ако противниците са повече от 1 и ти си по-нисък левъл от тях.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

През последната седмица - American Truck Simulator.
През последния месец Kenworth Truck Simulator 2. :D  Всъщност е ETS2, но я прекръстих така, защото експортирах Кенуърта от ATS да може да се играе на ETS2 с него и така ETS2 стана KTS2. :P 

• Автор
преди 11 часа, BMW Маниак написа:

Хайде да не са 12 години а Кико ! Аз кога се регистрирах в този форум ти още форда не го беше купил. Така де първата ти фиеста от магазина.

Точно 12 години стават края на юни, откак колата дойде в магазина и стоя две седмици на витрината, да посъбера малко пари ;) Иначе колата беше произведена месец май 2006-та.  Та тая вече прави 7 години другия месец, а предната беше точно на 5 години като я продадох. Е, ходул съм в първи клас и са ме научили да смятам до 12 :P Мога ти кажа и предисторията, ако не я знаеш. Аз пари нямах спестени, но се очерта една добра поръчка за фирмата и се сетих, че през 2004-та на едно изложение тук, питахме за едни Фордове - Фиеста и C-Max, които бяха изложени. Разбрах долу горе условията и цените, но чак след 2 години края на април на същото изложение, докато пътувах с автобуса от работа до вкъщи, реших да сляза и да попитам за Фиестата, дето бе изложена. Искаха и 15 000 лева и бе точно след фейслифта от началото на 2006-та година. Та там се заприказвах с дилъра, после рекох да седна в колата да видя, дали ще се събера, той ми вика след 17 часа като затворят, да отида за тестдрайв и така. После една седмица не се решавах да я взема на изплащане ( подобна, не изложбената, че бе дизел и струваше 23000 лева с някои екстри). Обаче дилъра ме потърси по телефона и ми вика - какво става, ще ходя ли да поръчвам кола. Тогава ей така се престраших и отидох. Поръчах си отгоре един климатик и боя металик, това беше. Колко ли не ме кара да си взема радиокасетофон и 5 врати, ама на касетофона не се реших, че кой ти слушаше вече касети тогава. 5 врати струваха 1000 лева отгоре, а аз за 1800 отгоре вземах климатик и боя металик. Освен това при 5 врати ми бе тясно за ръката и слепоочието ми точно до страничната колона. Гадно. Затова взех 3 врати и спестих 1000 лева, за което не съжалявам. А и тривратката имаше повече фаца, че задното и стъкло не бе така изправено като при 5 вратата версия, а наклонено. Това е предисторията, останалото би трябвало да го знаеш, ако си спомняш какво съм писал. 

преди 2 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Иначе колата беше произведена месец май 2016-та.  Та тая вече прави 7 години другия месец, а предната беше точно на 5 години като я продадох. Е, ходул съм в първи клас и са ме научили да смятам до 12 :P

Хептен ме обърка вече.
Имал си някаква която си карал 5 години, друга която караш 7ма година и някаква от 2016 !!! която не би трябвало да е повече от 3 годишна.

та 5+7+3 ...

• Автор
преди 22 минути, BMW Маниак написа:

Хептен ме обърка вече.
Имал си някаква която си карал 5 години, друга която караш 7ма година и някаква от 2016 !!! която не би трябвало да е повече от 3 годишна.

та 5+7+3 ...

Корогирах го. Виж, мога да смятам, ама писането с клавиатура така и не го научих докрай ;)  Два математически анализа съм учил, една аналитична геометрия, някаква статистика, дето и забравих името и дето учихме за Тотализатора и подобни нещица. Общо взето всякакви математики съм учил, включително разни матрици за програмиране и ала бала... Между другото, по Математически Анализ 1 и 2 част имам 6, по ЛААГ мисля 5, че оня бе един дядка гадняр, програмиране естествено 6, че помогнах на сумати народ да си решат задачите и курсовите проекти...

преди 1 час, rado84 написа:

През последната седмица - American Truck Simulator.
През последния месец Kenworth Truck Simulator 2. :D  Всъщност е ETS2, но я прекръстих така, защото експортирах Кенуърта от ATS да може да се играе на ETS2 с него и така ETS2 стана KTS2. :P 

Ех, тая ЕТС2...имаше 2 седмици безсънни нощи след работа с тоя тир :P Тук заради някой от форума си купих играта, че питаше за някои неща, а исках да помогна. Ама това ми бе карането. После ми се стори малко скучно, а и като отидех в Англия...мама миа, тия що карат срещу мен :P

преди 3 часа, Agentpat™ написа:

Ако поиграеш няколко дена на Вещера 3, ще се убедиш сам, че тази игра изглежда и се играе най-добре само в 3-то лице. Отделно от това бойната ѝ система ще е лудост да я играеш от 1-во лице - просто ще те ликвидират за секунди, ако противниците са повече от 1 и ти си по-нисък левъл от тях.

Това твърдяха и за Батман АК - как щели да играят от първо лице, че се чакаше някакъв мод. Той нямало да вижда зад гърба си. Малко тъпо, щото аз очи на гърба си нямам. Все едно да ме караш да играя рейсър от трето лице. Мога, но не ми е интересно. Тия де играеха онлайн ГРИД имаха предимство, че бяха от трето лице и виждаха малко зад гърба си. Ама аз нали си имам огледала...все тая, друго си е да им изтопосаш някой рекорд от кабината и да се пулят като лисунгери, как става тая работа. 

преди 3 часа, Tommygun написа:

E, един път късмет ,втори път късмет, ма третия вече става закономерност. Или аз не мога да ги карам тея коли. Ма хайде да не съм чак толкова некадърен. Пък и Хюндая ми вече на 6 години и почти 90 000 км не е мръднал. Първото ми БМВ с турбо на 2 години и 6 месеца. Но пак ми го смениха за тяхна сметка като се разсмърдях. Второто на 20 и няколко хиляди километра възвратен вентил за отработените газове ако го превеждам правилно. Него направо ми го вдигнаха с камион. И сега като викам ,може да е от дизелите и взех бензин, на 27 000 км компютъра. Първо ми отказа старт/стопа на един светофар, после показа че ми е изгорял фара (ЛЕД :angry:) и накрая угасна със 120 на магистралата. 2 пъти... Това без даже да мога да пусна аварийните и с жена ми при мен бременна в 9-я месец... След 5 секунди рестарт от само себе си и съм нямал тркашън контрол. После трябвало да видят дали е гаранционна повреда. Лек скандал по телефона и се оправиха нещата. Но за да си купя четвърти път ново, трябва да ми го дадат без пари, иначе да си ги държат. И това го казва човек, фен на БМВ от над 20 години.

Ма това офтопик.

По темата ,горещо препоръчвам MGS V . Вчера я разцъках пак и е наистина една от най-добре направените игри. Прави супер кеф и да преиграваш мисиите по друг начин.

Е ти си егати каръка. То при всички коли има такива случаи, включително при Форд, Мерцедес, Хюндай... Правена е явно в петък или са ги карали нещо извънредно да работят, а гастарбайтерите не са искали ;)  Това електрониката е шибана работа. може дори на автомивка да си я омокриш като хората, може някой лисунгер да ти изгризе кабелаците ( в Германия чета често стават такива неща и особено много гризачите обичали кабелите на Форд :P ). Не ме питай какво е лисунгер. Просто ми харесва думичката. 

BMW Маниак, те някои теми мисля ги изтриха. Търсех си аз много стари теми, ама нямаше. Оптимизираха нещо форума. Тогава още нямаше автомобилен раздел и аз бях първия радетел, дето искаше да има такъв. Щото бях си купил нова кола и ми се щеше да коментирам, ама в автомобилен раздел. Едва по-късно го създадоха. Аз 2007-ма имах още 4-5 регистрации тук, хаха, та не знам ти с коя ме помниш. Явно не ме помниш с другите, а доста време си ги редувах. 

Между другото, пуснах една тема за това, дали е възможен реален разход под 7 литра на сто километра. Това ще да е било края на 2006-та, след като засичах вече моя разход и ми стана интересно, как много се хвалят с ниския си разход.  Не знам дали тая тема още съществува. Не знам как да я намеря, но е някъде от края на 2006-та или началото на 2007-ма. Всичко вече ми се размива, не знам с каква регистрация съм пуснал темата. Затова и може ти да не си схванал, че имам кола. 

преди 57 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Това твърдяха и за Батман АК - как щели да играят от първо лице, че се чакаше някакъв мод.

Нямаш си и на представа колко е огромна разликата между Батман АК  и Вещерът 3 - особено в бойната система.

преди 1 час, BG-Team-DRIFT написа:

Ех, тая ЕТС2...имаше 2 седмици безсънни нощи след работа с тоя тир :P Тук заради някой от форума си купих играта, че питаше за някои неща, а исках да помогна. Ама това ми бе карането. После ми се стори малко скучно, а и като отидех в Англия...мама миа, тия що карат срещу мен :P

Аа, на мен Англията не ми пречи, стига камионът, който карам да е с ляв волан. Ако е с десен, не мога и 5 метра да мина без да натрупам на купчинка колите пред мен или да се забия в някоя стена. А пък ако е американски камионът още по-добре. :) 

• Автор
преди 6 часа, Agentpat™ написа:

Нямаш си и на представа колко е огромна разликата между Батман АК  и Вещерът 3 - особено в бойната система.

Да, нямам си. Но ми е тъпо да играя нещо от трето лице, различно от шах ;) Шахът така и така се играе от трето лице. Дори играта дето играя на таблета, си е като шах или там каквато игра с фигурки се сетиш, щото и самите герои са фигурки от Междузвездни войни с различни способности и възможни комбинации. Отбор от 5 фигурки, като тия, дето са сходни във филмите, са си групирани и имат специфични свойства и способности за себеподобните си. Има си лидери както се полага. Интересна игричка, ама поради факта, че искат да печелят парички, постоянно излизат нови герои, които са доста по-силни от старите и им искат доста парички. Освен това има и някои недомислици като тая, че Тъмната страна е доста по-силна от светлата. А нали се сещаш, аз съм светъл и открит човек, не като много колеги по форум тук. Затова и се опитвам да играя главно на светлата страна, което ме и тормози доста. Форд си е кола за светли и сияйни хора като мен ;)  Всичко от групировката ВАГ се числи към тъмната страна. Ето и едно прозаично обяснение, що не съм с Фолксваген или негов дериват, като СЕАТ. Ама да се върна пак на игричката, която изобщо не е игричка, а нещо огромно. 4-5 месеца играя кажи речи постоянно - и в къщи и на работа, но реално за да става нещо от героите ти, трябват по мои сметки поне година игра, за предпочитане две. Штото първата половин година е за развитие на няколко героя и опознаване на геймплея. Сигурно е нещо то рода на ДОТА или там други подобни мащабни игри, но тук си играеш с телефона и не се налага почти никога да бързаш. Все едно играеш шах и има достатъчно и предостатъчно време за мислене. То това е и главното и предимство де - мисленето. Отдавна не бях играл игри, дето трябва и да мислиш, освен да пуцаш и въртиш геврека. Иначе сега си играя СТАЛКЕР СГМ 2.2 и си има мислене, но това е различно. С телефона можеш да си легнеш в кревата, със СТАЛКЕР и подобни те заболява кръста и гъза на стола. 

Играх Вещера известно време, но целта бе друга. Казах, че може и да ме грабне, но ако искам различен бой, има си Shadow Warrior 2,  дето комбинации всякакви. Там и мислене много трябва и то бързо. Затова ме извини, ама си предпочитам Shadow Warrior 2  пред Вещера. 

преди 13 часа, BG-Team-DRIFT написа:

Иначе сега си играя СТАЛКЕР СГМ 2.2

До къде си стигнал? И дано играеш SGM 2.2 Stalker mod edition, защото ако играеш онази бъгава глупост SGM 2.2 Lost Soul, си обречен на поредното недоизиграване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.