Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 51 минути, Lumberman написа:

Парламентът на канадската провинция Онтарио прие закон, предписващ отнемане децата от родители, които критикуват нетрадиционните извращенски бракове и джендърната идеология на хомосексуалистите.

Може ли малко по подробно за този закон , примерно от някой официален  сайт на Онтарио ?

пп

А намерих : https://news.ontario.ca/mcys/en/2017/06/ontario-passes-legislation-to-strengthen-child-welfare-and-improve-outcomes-for-youth.html

Доколкото виждам, тълкованията на "булшитс" медиите е както винаги .. "дявола чете евангелие".

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Тая статия си я бива, пак в Канада:

https://www.lifesitenews.com/news/university-grills-grad-student-over-transphobic-thought-crimes

Цитат

Joel told Shepherd that she had caused “harm and violence” to “trans folk” by presenting Peterson’s position that the government should not force Canadians to use recently coined pronouns to describe transgender people.

Значи трябвало да се използва новото местоимение, за да не обидят транссексуалните. Не старомодните тя и той! А нея и него някой пита ли ги? Едното било дискриминация, а другото не! ЛГБТ-"логика". Много пропаднали и нагли хора могат да прибягват до такива аргументи...

Някой няма ли и при нас да се сети да въведе едно свежо, недискриминационно обръщение към момчетата и момичетата, така че да не се обидят перверзниците/различните? И да не си помисли някой, който се счита за момче или момиче (мъж или жена), да недоволства. Това е мислопрестъпление!

George Orwell was right, Canada!!

преди 6 часа, Мойра написа:

Нинова: Борисов излъга, че оттегля Истанбулската конвенция

Покажи скритото съдържание

Корнелия Нинова добави, че конвенцията не само, че не е оттеглена от парламента, както е казал Борисов, а е разпределена за разглеждане в комисии. „Към днешна дата – Комисия по правни въпроси, Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Комисия по образование и науката, гледана е вече в Комисия по външна политика и има доклад по нея. Ще повярваме в думите му, че ще я оттегли, ако утре, на заседание на МС, правителството реши да  оттегли внесената в парламента Истанбулска конвенция. Всичко друго би било за залъгване на хората, за успокояване на общественото мнение и тупане на топката, докато се търси някакъв измислен консенсус”, каза още лидерът на левицата.

Миналата седмица в ефира на бТВ премиерът Бойко Борисов съобщи, че заради общественото недоволство Истанбулската конвенция, въвеждаща у нас странното понятие "социален пол", ще бъде оттеглена от Народното събрание докато в обществото не се получи абсолютен консенсус. 

Не е изненада.

От един наглец и лъжец друго не можем да очакваме и ме е срам, че подобен човечец толкова години е премиер на България.

По западните телевизии няколко пъти съм чувал да казват за Боко че има вид на мутра.

преди 2 часа, miro20 написа:

А намерих : https://news.ontario.ca/mcys/en/2017/06/ontario-passes-legislation-to-strengthen-child-welfare-and-improve-outcomes-for-youth.html

Доколкото виждам, тълкованията на "булшитс" медиите е както винаги .. "дявола чете евангелие".

Нищо не виждаш, закона се сваля от друг линк и е много дълъг. Аз го свалих на френски, ама не ми се четат всичките му страници.
Ти канадци от провинция Онтарио наистина са превъртели.

в сащ има закон  ако се занимаваш с някаво производство и откажеш на гей двойка продукт  по тяхна поръчака да те осъдят за 50000 долара.

примерно сватбена торта  с фигурка на двама мъже да сложиш отгоре и ако откажеш  те съдят....

преди 1 час, Белгиеца написа:

Не ги знам тия адвокати на подобни закони дали са превъртели, или са просто продадени души, които действат подмолно. Защото това са лукави хора, виж разговора между колежанската преподавателка и двамата защитници на транссексуалните, които били засегнати. От една страна трябва да има неутрално представяне на темата (т.е. преподавателят да НЕ заеме позиция), от друга не било коректно да представя дори алтернативната позиция... а само тази на ЛГБТ-лобистите. Типичен двоен стандарт наглосаксонски.

А това за отказ да обслужваш обратни съм го чувал. Пълен абсурд. Всеки може да си избира клиентите, какво е това насилие - да обслужваш някого насила? Защо дискриминират онези, които проявяват дискриминация? Защо са нетолерантни, към хората, които не приемат криворазбраната им толерантност? Смятай, с петдесет бона глоба човек си остава на улицата в Щатско. Те могат да фалират всеки като му пратят гейове-агенти, които да го провокират да откаже да ги обслужва. Човек трябва да им плаща или да им се моли да не му поискват услугите ли? Що за абсурд. Правото на отказ става задължение за положителен отговор. А ако някой отиде в гей-бар с фланелка с надпис "Мразя педали" - дали ще уважат "различността" му, дали ще го дискриминират, сегрегират, или ще го намразят? Нали сме за плурализъм и толерантност? Или толерантността трябва да работи само в едната посока?

Като гледам каква каша забъркват на Запад ми се струва, че там предстоят много сериозни катаклизми.

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

в сащ има закон  ако се занимаваш с някаво производство и откажеш на гей двойка продукт  по тяхна поръчака да те осъдят за 50000 долара.

примерно сватбена торта  с фигурка на двама мъже да сложиш отгоре и ако откажеш  те съдят....

Булшит! Табелки като тази по-долу, може да видиш навсякъде! Нямаш право да отказваш обслужване базирано на групови белези (точно изброени в един или повече закони), но можеш да откажеш базирано на правила важащи за всички! Примерно - Моето заведение изработва торти само с фигурки на мъж и жена. Независимо дали е за хомосексуални сватби или за не за хомосексуални сватби. - Не могат да те барнат при такава аргументация! Бизнеса ти ще се лиши от една поръчка и ще ти лепнат име... Не може обаче да се аргументираш, че им отказваш защото са черни или защото са бели, или защото не са християни. В 20 щата не можеш да откажеш обслужване защото клиентите ти са хомосексуални.

Right-Refuse-Services-Sign-S-7385.gif

това което си го постнал е табелка от митинг

заради такива документчета  като ИК

в съда влизат геиове да съдят че  попа не  ги венчава

щото им  нарушават правото-дискриминация

а попа трябва да се защитава и да наеме адвокати  че е против неговата религия.

накрая ще се стигне и до конвеция че христянството е расистка религия  има дискриминация на джендери

50 % от квотите за митрополия трябва да  са кросдресери 

50% от  монахините  да са с пишки-мъжки

Welcome to Bulgaria :)
Какви конвенции какви 7 лева?
Да ви имам разсъжденията-локум за разтягане 

5  години процес ....  в сащ ....  тва в бг ако е ще е 100 години и ще се харчат държавни пари за съдии и протакане  дела ако адвокатите не са добри или подкупни  може  всеки да спечели  като хвъли повече пачки

и май геовете имат повече кинти .... познайте кой ще спечили  делото ...

преди 5 минути, Ваcко написа:

Какви конвенции какви 7 лева?

де споко там  в англия спокойно си сменяте пола без да ви правят закони и иконвенции

преди 3 минути, Yvan Sergeev написа:

де споко там  в англия спокойно си сменяте пола без да ви правят закони и иконвенции

Aз съм в Бг бе сулюьо :) 

да не се върна от бране на нарциси .... :D 

пускаше ли жетони в автоматчето да ти дойде тока :D 

на 1/21/2018 в 22:07, Мойра написа:

...В България никой никога не е дискриминирал различните...

Ти май не живееш в България. Тука не просто хомофобията е водеща. Всеки, който прави каквото и да било различно нещо от масата, е заклеймен и по възможност малтретиран.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

По западните телевизии няколко пъти съм чувал да казват за Боко че има вид на мутра.

Не само, че има вид, ами е най-голямата мутра в България. А народът милее да получи каквато троха му се откъсне от сърцето. Изключително проста нация сме.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 7 часа, darkterminal написа:

Булшит! Табелки като тази по-долу, може да видиш навсякъде! Нямаш право да отказваш обслужване базирано на групови белези (точно изброени в един или повече закони), но можеш да откажеш базирано на правила важащи за всички! Примерно - Моето заведение изработва торти само с фигурки на мъж и жена. Независимо дали е за хомосексуални сватби или за не за хомосексуални сватби. - Не могат да те барнат при такава аргументация! Бизнеса ти ще се лиши от една поръчка и ще ти лепнат име... Не може обаче да се аргументираш, че им отказваш защото са черни или защото са бели, или защото не са християни. В 20 щата не можеш да откажеш обслужване защото клиентите ти са хомосексуални.

Right-Refuse-Services-Sign-S-7385.gif

Именно.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Нищо не виждаш, закона се сваля от друг линк и е много дълъг. Аз го свалих на френски, ама не ми се четат всичките му страници.

Ами може да се публикува да го видим , но имам едни подозрения че десетките организации и стотици адвокати, обсъждали този  техен закон и положения, едва ли са на по ниско ниво от тукашните пропагандатори на "булшитфейк" медиите и техните "тълкования" .

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

5  години процес ....  в сащ ....  тва в бг ако е ще е 100 години и ще се харчат държавни пари за съдии и протакане  дела ако адвокатите не са добри или подкупни  може  всеки да спечели  като хвъли повече пачки

и май геовете имат повече кинти .... познайте кой ще спечили  делото ...

Ако беше следил внимателно цялата дискусия щеше да чуеш същият аргумент. Сладкарят им е отказал защото са хомосексуалисти. Ако беше отказал да им продаде торта с две мъжки фигурки, нямаше да има проблем.

това което си го постнал е табелка от митинг

...

Друго нямаш май да кажеш? Това е табелка от каталог за табелки. Ако си мераклия обаче, ше ида да ти снимам една табелка от някъде!

преди 39 минути, miro20 написа:

Именно.

...

Не ми именкай! Моята информация е винаги от първа ръка и няма нужда от потвърждаване. Бягай да си защитаваш Истанбулската Конвенция.

преди 2 минути, darkterminal написа:

Не ми именкай! Моята информация е винаги от първа ръка и няма нужда от потвърждаване.

:) Е именно де. Твоя пример е именно показателен че преди всичко трябва да се уважават хората за това че са хора, и показва разликата между избор на асортимент на магазин и това да се дискриминират хората по расов, полов, религиозен и др признак.

ОБратното означава да се върнем в едни други времена преди ВСВ..... или преди 200 г в хАмерика :)

преди 58 минути, miro20 написа:

Именно.

Ами може да се публикува да го видим , 

За докторските текстове от Америка и международните си направих труда на два пъти да ви вадя точните изречения от точните членове на коя страница са и с линк за сваляне на английски, български и френски.
Ама те са важни, а пък канадските закони в само една тяхна провинция на мен лично не са ми важни по никакъв начин, та няма да тръгна аз да върша работа да ти ги търся и поднасям на готово. Намери си ги, ако ти трябват , има ги на френски и на английски, понеже там и двата езика са официални. Нали за това ти плащат, търси ги и докладвай на работодателите ти, за да ти дадат инструкции как да защитаваш джендър идеологията. Това твоето е неблагодарна работа, при положение че президентът казва че е против и на премиера въобще не му пука за вашите джендърски работи, той само гледа европейските пари на прибере чрез разпределяне на порциите към фирми свързани с ГРОБ.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Намери си ги, ако ти трябват , има ги на френски и на английски, понеже там и двата езика са официални.

Е аз не искам д асе ровиш. КАза че си ги чел, предполагам с един клик ще се сетиш къде си чел. И едно копи пейст да направиш.

Ама щом те затруднява.. няма проблем.

преди 5 минути, miro20 написа:

Е аз не искам д асе ровиш. КАза че си ги чел, предполагам с един клик ще се сетиш къде си чел. И едно копи пейст да направиш.

Ама щом те затруднява.. няма проблем.

Снощи ги свалих два на компютъра, ама много старници за четете и ги изтрих. Скивах даже и снимка на премиера им на гей парад как се здрависва с участниците от него, ама като знам че снимки могат да си манипулират, и не я показах, пак точно защото не ми се разправя да проучвам дали е достоверна.

...

щото им  нарушават правото-дискриминация

а попа трябва да се защитава и да наеме адвокати  че е против неговата религия.

накрая ще се стигне и до конвеция че христянството е расистка религия  има дискриминация на джендери

...

Хахаха. Това някъде другаде може и да мине, но не и в САЩ. Разбира се, всяка хомосексуална двойка може да заведе дело по подобен случай, но решението на съдията ще бъде в полза на свещеника. Трика е, че свещеника упражнява само църковни/религиозни ритуали, а реално бракът се сключва от общински служител, който заверява документите попълнени от свещеника. Реално хомосексуалните двойки не са лишени от възможност да сключат брак (там където е позволен) защото могат да отидат директно в общината и да не се разправят със свещеник, следователно дискриминация няма... Свещеника би могъл да си има проблеми, ако извън пълномощията си на религиозен или култов служител извърши дискриминация базирана на нечия сексуална ориентация и то само в онези 20 щата дето съм споменал по-горе!

преди 20 минути, miro20 написа:

:) Е именно де. Твоя пример е именно показателен че преди всичко трябва да се уважават хората за това че са хора, и показва разликата между избор на асортимент на магазин и това да се дискриминират хората по расов, полов, религиозен и др признак.

ОБратното означава да се върнем в едни други времена преди ВСВ..... или преди 200 г в хАмерика :)

Да се уважават хората е едно, а да се спазват законите е съвсем друго. Примерно, аз по никакъв начин не мога да уважавам човек като теб, но по тъй като закона не ми позволява да ти откажа сървис поради житейските ни разногласия. За да не престъпя закона, всеки път когато видя, че приближаваш магазина ми, аз ще обявявам санитарен полуден! Така хем ще съм спазил закона, хем няма да показвам уважение към теб.

преди 5 часа, Yvan Sergeev написа:

Могат да съдят църквата, че е забранила еднополовите бракове, евентуално и Бог, че, може би, той така е наредил. Вземи едно църковно календарче(от тези малките) и виж на последните страници в кои ситуации църквата отказва църковен брак. Поповете не са виновни, шефовете им обаче са.

Ако сте гледали "Али Макбийл", в една от сериите се заведе и иск срещу Господ.

преди 3 часа, darkterminal написа:

, че приближаваш магазина ми, аз ще обявявам санитарен полуден! Така хем ще съм спазил закона, хем няма да показвам уважение към теб.

и тук се намесва религията тва  че ти е лесно да правиш измекярщини не значи че всички могат

да обяват  санитарен полуден

вместо да кажат истината- и да посочат вратата на нахалниците и да им кажат  че не са добре дошли.

преди 3 часа, darkterminal написа:

Ако беше следил внимателно цялата дискусия щеше да чуеш същият аргумент. Сладкарят им е отказал защото са хомосексуалисти. Ако беше отказал да им продаде торта с две мъжки фигурки, нямаше да има проблем.

негови са си тортите ако иска ще им продава

ако иска  ще им слага фигурки ако  не иска няма да им слага

сделките са двупосочни

срещу услуга получаваш пари

срещу отказ  не получаваш пари .

точно и ясно

човека е отказал услуга

а те го съдят че им е отказал

щото са гейтаци.

преди 6 часа, badsector написа:

Ти май не живееш в България. Тука не просто хомофобията е водеща. Всеки, който прави каквото и да било различно нещо от масата, е заклеймен и по възможност малтретиран.

Че това лошо ли е хората да са хомофоби? Аз и банкерите хич не ги долюбвам, както и продажните политици. Или може би трябва насила да ги обикна обратните и да ги одобря, за да се покажа като по-прогресивен? Но едно е някого да не одобряваш, не харесваш, мразиш, друго е да тръгнеш да го наказваш и да се саморазправяш с него, особено ако не е тръгнал да ти се бърка в живота.

преди 4 часа, darkterminal написа:

Да се уважават хората е едно, а да се спазват законите е съвсем друго. Примерно, аз по никакъв начин не мога да уважавам човек като теб, но по тъй като закона не ми позволява да ти откажа сървис поради житейските ни разногласия. За да не престъпя закона, всеки път когато видя, че приближаваш магазина ми, аз ще обявявам санитарен полуден! Така хем ще съм спазил закона, хем няма да показвам уважение към теб.

Това е хитро, но и по американски лицемерно. Отделно законите се менят постоянно, не в синхрон с разбиранията/вярванията на хората. И винаги можеш да се окажеш "извън закона". Днеска за гейове и транссексуални, утре за педофили, после за некрофили и всякаква друга "различна", "нетрадиционна" маса хора. И няма да ти дават да изкажеш неодобрението си, сакън да не им нарушиш правата и да не ги дискриминираш. А дискриминация значи правене на разлика и разликата я има и е съществена, т.е. нормално е да се прави. Вече да наречеш някой "той" и "тя" е проява на дискриминация и е наказуема в Онтарио.

Всеки си прави изборите в живота и никого не съм тръгнал насила да променям, както се опитват да правят ТЕ с децата на хората. Това е насилие, легитимирано от Конвенцията.

преди 1 час, A.com написа:

Могат да съдят църквата, че е забранила еднополовите бракове, евентуално и Бог, че, може би, той така е наредил.

Ами те реално Бога съдят, защото това, което държи църквата, то е заради казаното от Бога (в Библията), а не просто заради нечии измишления и прищевки. Т.е. реално те съдят и наказват Бога, чрез репресирането на хора, които изповядват християнството, а и исляма... Имаме показно възкресяване на едни съвременни Содом и Гомор, без да им трепне окото. Аз не знам за вас, но аз не бих заложил живота си на една такава цивилизация, с такива ценности, и такива исторически препратки...

Тия, отатък океана, в САЩ, отдавна им хлопа дъската. Искаха да променят/премахнат думата Hello, защото съдържала в себе си HELL. После им хрумна, че не е правилно да се казва HISTORY(His Story), а трябвало да има и HerStory, или пък съвсем нова дума. Сега са на път да си премахнат и His и Her и да го заменят с It. Луда работа, но всичко си е в реда на нещата. Колелото се върти и ако преди 100-200 години едни са били мачкани, преследвани, охулвани, репресирани, сага "те(наследниците им)" пък ще мачкат, преследват, охулват, репресират. Французите се чудят защо африканците им се качиха на главите - защото колелото се върти. От викингите не остана нищо, и наследниците им са меко казано... женчовци. Ама колелото се върти, та затова така. Педераси, лесбийки и разни други нетрадиционни сексуални ориентации дълго време са били наказвани от обещствата, сега обществата ще бъдат наказани от педерасите, лесбийките и т.н. Не съм съгласен това да се случва, ама... колелото се върти. Ако не го спрем на време... след време ще се чудим що така се случи.

преди 52 минути, A.com написа:

Тия, отатък океана, в САЩ, отдавна им хлопа дъската. Искаха да променят/премахнат думата Hello, защото съдържала в себе си HELL. После им хрумна, че не е правилно да се казва HISTORY(His Story), а трябвало да има и HerStory, или пък съвсем нова дума. Сега са на път да си премахнат и His и Her и да го заменят с It. Луда работа, но всичко си е в реда на нещата. Колелото се върти и ако преди 100-200 години едни са били мачкани, преследвани, охулвани, репресирани, сага "те(наследниците им)" пък ще мачкат, преследват, охулват, репресират. Французите се чудят защо африканците им се качиха на главите - защото колелото се върти. От викингите не остана нищо, и наследниците им са меко казано... женчовци. Ама колелото се върти, та затова така. Педераси, лесбийки и разни други нетрадиционни сексуални ориентации дълго време са били наказвани от обещствата, сега обществата ще бъдат наказани от педерасите, лесбийките и т.н. Не съм съгласен това да се случва, ама... колелото се върти. Ако не го спрем на време... след време ще се чудим що така се случи.

Не съм сигурен, че онези, които са преследвали и мачкали са същите, чиито деца сега ще са от другата страна на палачинката. Преследвания за инакомислещите/еретиците са организирали и католици, и православни, и протестанти. Но в момента например ще видиш, че Папата в Рим е сменил доктрината и приема обратните, т.е. католиците не се разграничават от изпедерастяването на културата. Може би разчитат те, заедно с православните, в един момент да дойдат на бял кон и да спасят човечеството от разврата.

Основното за мен е, че хората на Запад са си оставили традициите и просто нямат гръбнак да противостоят на тези процеси. Враговете им лесно могат да им надделеят. Сравнете изнежените мъже в  Европа с радикалните и саможертвени мюсюлмани.

Другото, което не трябва да се забравя - както и ти си споменал - че наистина много невинна кръв има по ръцете на европейците, и рано или късно колелото се завърта и каквото са посяли ще им дойде обратно на главата. Друг въпрос е дали самите африканци, араби и т.н. не са просто използвани от някого за определени цели - защото аз съм далеч от мисълта, че те са се преместили в Европа с цел да си го върнат на европейците. По-скоро те се явяват удобни малцинства за осъществяване на контрол/рекет над мнозинствата и за прокарване на желани промени. Да не би циганите у нас да знаят какво се случва и накъде са тръгнали? Те са като добитък, който бива размножаван и насъскван против българите, на наш гръб и за наша сметка. И тук каква е вината ни? Само преди 30-40 години положението с циганите беше коренно различно, за такава наглост и безнаказаност не може да става и дума. Къде е нашата вина? По-скоро виждам наша глупост и недалновидност да си оставим управлението на държавата в ръцете на недостойни хора, които ни предадоха държавата. Сравнете ни с една Унгария.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.