Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Много, объркани и неподредени мисли... Липсват ти елементарни социални парадигми... Блял си много в часовете по Етика и Право! Не можеш да се фокусираш на един проблем и да го анализираш правилно, а просто в желанието си да ми опонираш пишеш глупости... Утре ако ми се занимава ще ти помогна още малко да видиш къде грешиш... Но с тази явна липса на способност за критично мислене и оценка, не знам дали ще схванеш... Все пак, ако времето ми позволява, ще опитам...

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Ммм, не бъркайте човешките права и гражданските привилегии, сър Мрачни. Последните не са автоматично гарантирани с факта на раждането.

преди 13 часа, darkterminal написа:

Въпросът е, че на всяко човешко същество, автоматично с раждането му, са му гарантирани правата на личността му, неговото достойнство и сигурност!

Това да си психично болен до такава степен, че да се подлагаш на отрязване на генитали достойнство ли е някакво ?
Или може би перверзиите като содомия и садизъм са достойни деяния ?
След като ти се иска всеки родил се дефектен да го броим за достоен, що тогава едни психично болни са в лудницата, а други психично болни на свобада на шарени паради ?
Личности като Хитлер и Салин достойни ли са ?
Щото викаш че всички били достойни.
Ражда се сега едно копие на Хитлер в България и ти искаш да ни задължиш да го уважаме и му даваме трибуна да си пропагандира неговите идеи, така ли ? Просто защото джендърската конвенция му е дала дипломатически имунитет.
Ти си от тези само 16% които се опитват да защитават насилственото прокарване за ратификация тази содомистка исенбулска конвенция. Малцинство си !

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Ражда се сега едно копие на Хитлер в България

родил се е хитлер в българия

но осъществява геноцида си тайно

с една голяма  газова камера  наречена

град София  с 2 милиона коли

лъжейки народа  за  капитализъм и демократизъм

и ако някой шукне и каже колите ви се взимат  в полза на държавата и се продават по азия

ще се пръкнат  всякакви нпота за правата на човека

гледах една шматна по телевизията от женски пол била свикнала с колата и не би се качила в градския транспорт

тя може и на ракета да свикне да се вози

ама няма кой  да и шибне 2 шамара.

• Автор

Ето един пример за гнусна пропаганда, изградена изцяло върху псевдо-проучвания и целяща гей-организациите да влязат в училищата с помощта на Истанбулската конвенция.

В училищата се отправят най-много хомофобски заплахи, сочи доклад

• Автор

Интересно, защо Борисов търпи Цветанов?

Да не би Цветанов да разполага с някакъв компромат?

преди 3 часа, darkterminal написа:

Много, объркани и неподредени мисли... Липсват ти елементарни социални парадигми... Блял си много в часовете по Етика и Право! Не можеш да се фокусираш на един проблем и да го анализираш правилно, а просто в желанието си да ми опонираш пишеш глупости... Утре ако ми се занимава ще ти помогна още малко да видиш къде грешиш... Но с тази явна липса на способност за критично мислене и оценка, не знам дали ще схванеш... Все пак, ако времето ми позволява, ще опитам...

Ако написаното се отнася до мен, ще очаквам разяснението. Не съм учил етика и право, тъй че съм необременен в това отношение.

преди 3 часа, Мойра написа:

Ето един пример за гнусна пропаганда, изградена изцяло върху псевдо-проучвания и целяща гей-организациите да влязат в училищата с помощта на Истанбулската конвенция.

В училищата се отправят най-много хомофобски заплахи, сочи доклад

Един от коментарите под статията, е достатъчно изчерпателен и ясен по въпроса :

Цитат

Откога най-важното в училищата стана сексуалната ориентация, а не образованието, бе ?

Гледах в един клип разказваха за Бразилия, че колко деца живеели в крайно мизерни условия, без питейна вода, ток и канализация дори, ала в училищата им преподават "всестранно сексуално образование". Същата картинка и тука - образованието ни в момента е толкова зле, че е чак обидно, ала за най- належащ въпрос за решаване се намери сексуалната ориентация.

• Автор
преди 8 минути, sound написа:

Гледах в един клип разказваха за Бразилия, че колко деца живеели в крайно мизерни условия, без питейна вода, ток и канализация дори, ала в училищата им преподават "всестранно сексуално образование". Същата картинка и тука - образованието ни в момента е толкова зле, че е чак обидно, ала за най- належащ въпрос за решаване се намери сексуалната ориентация.

Някои политици са готови да продадат България и децата и́ и ще опитат да го направят съвсем скоро.

Преди малко разбрах, че ГЕРБ и ДПС са готови да гласуват за ратифицирането на конвенцията.

Дано не е вярно!

Хардкор! : И в Словакия се провали ратифицирането на Истанбулската конвенция

Преразказване на текста. В нашите статии по въпроса, се набляга, че словашките националисти са виновни и се сравняват с нашето БСП(което е меко казано странно, тъй като ние си имаме националисти, които са се декларирали като такива и участват в коалиционното управление, мой коментар) Словаците обаче въобще не се помайват да си играят с конституционните съдии, ами направо искат да деанонсират и подписа под конвенцията, който е положен в далечната вече 2011г..

преди 31 минути, sound написа:

Образованието е такова по дизайн. Сексуалното образование е просто стъпка по-напред по съсипването на образованието и на децата. Съсипията върви ръка за ръка. Не е лесно да си учител в днешно време, и да работиш за МОН.  Но нищо, "Америка за България" ще снабди нови кадри, когато е необходимо. Нали до няколко години се пенсионират 40 % от даскалите?

След дерационализацията идва дехуманизация.

Spoiler

Третият пол вече се появи в официална документация и в България! Ами не, не е смешно. Нито е само противно, отвратително, и омерзително. Проста колониална програма: Точка 5 (винаги съм го казвал, проверете) е Дехуманизация. Разчовечване, на български. Хилехте се, смеехте се, ехидничахте, подигравахте се колко са откачени, ненормални тия там, и вътрешно в себе си се надувахте: “това никога няма да стане у нас!”. Може да сме диви балканци, ама сме последните (чисто възрастово) такива. Днешните 50-60, и част от 40 годишните, за които това е именно разчовечване, и содомо-гоморианство, след 10-15, а още повече след 20-25 години няма да ни има. Поне 50% от нас. Може и повече. Работи се по въпроса. Грамотно, и системно. И днес, а не тогава, вие, ние ще трябва да обясняваме на децата и внуците си, когато видят това в тези документи, и ни питат озадачено “Какво е това?!” Защото ако не им обясним ние, и днес, ще им “обяснят” в без-образованието, в дезобразованието, наричано само по навик, и погрешно все още “образование”. Ще им обяснят така, че пропастта между поколенията да ви направи чужди хора под един покрив, в рамките даже на едно и също семейство. Ще им го “обяснят” и журнаГлистите, pressтитутките и грантомотивираните будители на гражданската съвест в СМРАД, които също са впрегнати коне в една и съща талига: Дерационализацията. Тоест, оглупяването, и обезумяването на някога разумен народ. Това не е прогноза. Това е закъснялото и твърде-закъсняващо описание на картината, в която сме нарисувани с чужди четки, от друг художник. Разберете, този документ, и десетките, стотици като него са доказателството за [почти окончателната] победа на дерационализацията, и дехуманизацията на колониалната машина у нас. Това е символ на победата на т.н. “дълбока институционализация”, вече и на документално ниво. На оглупяването, на обезумяването на огромната част от един някога разумен и даже мъдър народ. Защото срещу този документ, срещу дерационализацията и депопулацията няма даже съпротива. Няма импулс, протест, гняв решение, действие, организация от недоволни хора. Ако има гняв, той винаги е ирационален – разума в него и правилността на избора – срещу кого да е насочен никога не отива по-далеч от кучето, което мрази, хапе, и ръмжи срещу тоягата, с която го бият, а не срещу ръката, или субекта, взел това решение. И тези, които го разбират, осъзнават, са отчайващо малцинство. Когато това малцинство се опитва да обясни нещата на мнозинството, им се налага да си спомнят думите на поета “свестните у нас считат за луди”.

Пламен Пасков, Фейсбук

преди 6 часа, Мойра написа:

Да не би Цветанов да разполага с някакъв компромат?

Е, какво да каже на началника си? Че ще го уволни ли? :D И на слепците е ясно,че Цвъки е шефа на ГЕРБ.

преди 2 часа, sliderum написа:

тъй като ние си имаме националисти, които са се декларирали като такива и участват в коалиционното управление, мой коментар

Не. Ние нямаме националисти.

Никой ли до сега не е разбрал че тези "нарочени" за националисти , са много отдавна доказани ибрикчии  на ДПС и големия им брат БСП ?  А в последните години са пряка , недвусмилена патерица на /отново/ чужда държава , чийто флаг развяват пред българския.

преди 2 часа, sliderum написа:

който е положен в далечната вече 2011г..

Нали ? Аз се питам обаче.. как така всичката тази истерия се развихри 7 години по късно ?

Някой е спал 7 години ли ? или някой е "впрегнал" едни свои зависими проекти в свои интереси и пропаганда ?

Едва ли е първото, особенно като се сетя как нашето БСП  правеше подписки , и питаше ББ и ГЕРБ - КОГА ? КОГА най сетне ще приемете истанбулската конвенция ???

Шизофрения ?  Не.. просто пари. Просто лъжи.

преди 6 часа, Мойра написа:

Интересно ... а защо реши от мнението на един ибрикчия като Сидероуглу, че има конфликт ББ-ЦвЦв ?

Това някаква нова опорка ли е :)

преди 9 минути, nikssi написа:

И на слепците е ясно,че Цвъки е шефа на ГЕРБ.

Е аз пък не виждам това.  Ако се касае за основни въпроси, всички търсят мнението на ББ. НЕ на ЦвЦв.

Греша ли ?

:)

преди 11 минути, miro20 написа:

Е аз пък не виждам това.  Ако се касае за основни въпроси, всички търсят мнението на ББ. НЕ на ЦвЦв.

Греша ли ?

И Борисов какво казва? Каквото наредят началниците. 

преди 2 часа, Мойра написа:

Преди малко разбрах, че ГЕРБ и ДПС са готови да гласуват за ратифицирането на конвенцията.

Дано не е вярно!

http://komentator.bg/nameriha-ubit-dyado-kojto-razkril-che-trite-mu-vnuchki-ne-poseshtavat-uchilishte/

Ох. дано е е вярно  ! Дано да си живеем в средновековието , дано са под ключ, дано не се докоснат и покварят от теи гадни страшни съвременни простотии.... дано никой не говори за тези неща.

Нали така, Мойра ?

С фередже/бурка е още по удобно.

преди 16 минути, miro20 написа:

Някой е спал 7 години ли ? или някой е "впрегнал" едни свои зависими проекти в свои интереси и пропаганда ?

Не знам дали някой е спал 7 години, ако си обърнал внимание става въпрос за Словакия в статията. Вероятно словаците са значително по-добре от нас в мисленето и си нямат мировци да им дават наклон на избора.

Опитах да направя партиен разбор и аналогия. Дори по отношение на тези мои размисли да си прав, а аз да съм крив, или поне да си мислиш че си прав, ще трябва да дадеш доказателство за правотата си.

току-що, sliderum написа:

или поне да си мислиш че си прав, ще трябва да дадеш доказателство за правотата си.

Аз съм ги давал многократно.

Говоря най вече за нашите политически реалности и пропагадна.

Не е нормало партия която до вчера буквално / не преди 7 години/  преди месеци , да пропагандира приемане на истанбулскаа конвенция, а сега да е флагман на анти-конвенцията.

Позират не принципни , а платени, поръчкови внушения.

Като съчетаем примерите които се раздухват, които са все от държави които не са ратифицирали конвенцията.. .като "плашило за ... конвенцията"  съмненията ми за поръчкова кампания, а не  за "задрав разум и дискусия " , надделяват .

• Автор
преди 44 минути, nikssi написа:

Е, какво да каже на началника си? Че ще го уволни ли? :D И на слепците е ясно,че Цвъки е шефа на ГЕРБ.

Това отдавна се знае, но ми е интересно с какво Цветанов държи ББ в подчинение?

преди 9 часа, sliderum написа:

Ммм, не бъркайте човешките права и гражданските привилегии, сър Мрачни. Последните не са автоматично гарантирани с факта на раждането.

Човешките права са част от гражданските привилегии на даден индивид. Та, за да сме точни, не всички граждански привилегии са гарантирани с раждането. Например:

Правото за сключване на еднополови бракове на територията на РБ не е гарантирано.

Човешкото и достойно отношение, към всеки индивид е гарантирано!

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Това да си психично болен до такава степен, че да се подлагаш на отрязване на генитали достойнство ли е някакво ?
Или може би перверзиите като содомия и садизъм са достойни деяния ?
След като ти се иска всеки родил се дефектен да го броим за достоен, що тогава едни психично болни са в лудницата, а други психично болни на свобада на шарени паради ?
....

Умишлено подвеждаш хората! Никой не иска от теб да зачиташ нечие поведение за достойно или нормално, но законът изисква от всички нас да се отнасяме към хората човешки. Колкото и да не ти се ще, хемосексуалните са Homo Sapiens Sapiens и това е лесно доказуемо от всяка биологична експертиза!

...
Личности като Хитлер и Салин достойни ли са ?
Щото викаш че всички били достойни.
Ражда се сега едно копие на Хитлер в България и ти искаш да ни задължиш да го уважаме и му даваме трибуна да си пропагандира неговите идеи, така ли ? Просто защото джендърската конвенция му е дала дипломатически имунитет.
...

Паралелът между Хитлер и хомосексуалните е неадекватен, следователно е невалиден. Даже няма да ти обяснявам защо - ти си знаеш. Ако не те бях чел повече, щях да кажа, че е от незнание. Но уви, не е от незнание, а по някаква причина се стараеш да заблудиш потребителите. Какви са целите ти - не ме интересува. Само подчертавам, че се опитваш да мамиш!

...
Ти си от тези само 16% които се опитват да защитават насилственото прокарване за ратификация тази содомистка исенбулска конвенция. Малцинство си !

Смешник! Ако беше чел внимателно, щеше да видиш, че съм против конвенцията. Мнението ми е еднозначно отразено и в анкетата. Може да го видиш!

преди 15 минути, darkterminal написа:

Смешник! Ако беше чел внимателно, щеше да видиш, че съм против конвенцията.

Мисля че това е съспенса и акцента в цялата дискусия. Толкова се разми темата, толкова фантасмагории, толкова простотии, толкова несвързани , но приписвани на конвенцията неща се изговориха, че дори тези които са против , вече не знаят кой е против, и ЗАЩО е против :) И  които са против, хапят всеки по навик, независимо че и те всъщност са против.... :)

Което бе "целта на занятието" както казваха едно време... Колкото повече се омаже, обезсмисли същността, толкова по добре. Евала на БСП . Добра кампания.

Замазаха ФАКТА че именно за тях / и ПЕС , и движението на цоциалистките жени/   бе приоритет приемането на конвенцията.

Гьобелс с неговите аксиоми и постулати в пропагандата, се върти в гроба  си ... аматьор.

Да  настроиш тотално противоположни групи и  партии да реват както евреин да реве  за концлагер, е наистина велико постижение.

Мойра, какво мислиш за тези практики :

https://www.goodhouse.ru/family_and_children/psihologiya/magazin-texniki-razreshil-muzhchinam-vyvozit-zhenshchin-v-les-za-ploxie-podarki/

:)

Рекламата става норма на поведение  а ? И ти нямаш нищо против. Защото това не е "налагане на гйове" , а е "мъжкарско"    :)

преди 20 минути, darkterminal написа:

Човешките права са част от гражданските привилегии на даден индивид. Та, за да сме точни, не всички граждански привилегии са гарантирани с раждането. Например:

Правото за сключване на еднополови бракове на територията на РБ не е гарантирано.

Малко бъркаш нещата. Бракът е институция, която гарантира достъп до привилегии и не е задължения някому. Правилегиите и някои права възникват като резултат от поемане на задължения към обществото, или изпълнението на някои от разрешените институционални действия. Разрешеното институционално действие брак между мъж и жена, води към привилегиите, която дава тази институция и от които бракуваните може да се възползуват в даден момент от съжителството помежду си. След като не е разписано, че може да има брак между партньори от един биологичен пол, това не е отнемане на граждански права, понеже такива по не е предвидено да бъдат раздавани. Още един път повтарям. Бракосъчетанието не е изконно човешко право, не възниква с акта на раждането на човека. Обществото е разрешило при бракосъчетание да има привилегии, защото се очаква обществото да има полза от този брак - раждане на нови членове на това общество.

преди 15 часа, darkterminal написа:

Ако беше чел внимателно, щеше да видиш, че съм против конвенцията. Мнението ми е еднозначно отразено и в анкетата. Може да го видиш!

Ти само привидно си против, а на практика наливаш вода в мелницата на джендърите, като се изявяваш като защитник на техните привилегии да заразяват обществото с тяхната чума.
Срямо джендърите не може да има средно положение, или си срещу тях или си с тях.
Също както не може да има средно положение спрямо религиите, или си вярващ или си атеист, да се правиш че не си вярващ, ама непрестанно да проповядваш колко добри хорица били ония от светата католическа инквизиция, си е лицемерие. Гледам вчера бг президентът се кръсти пред икони и целува ръка на някакъв поп в съседна Македония. Според мен човекът симулира набожност, за да го изберат втори път бабичките. 
Та ѝ ти симулираш, че уж си бил против содомистката конвенция, за да можеш по-лесно да манипулираш колебаещите се, да им внушиш симпатия към дефектните. 

преди 15 часа, miro20 написа:

И  които са против, хапят всеки по навик, независимо че и те всъщност са против...

Я се виж колко неграмотно си се изказал.
Точно ти защитаваш тъмниятерминал защото се борите и двамата за налагането на джендърството в Република България. Той обаче го играе внедрен аген в редиците на враговете на джендър идеологията.
Схемата е разкрита, разобличени сте.

преди 20 часа, sliderum написа:

Eто ви и от словашката новинарска телевизия оригинално:
https://www.ta3.com/clanok/1122515/slovensko-neschvali-dohovor-o-predchadzani-nasilia-na-zenach.html

за да не вземат джендърите да го изкарват пак че имали съмнения че било на български, както стана с новините за Канадските джендъри от една провинция там.
И в Белгия ни излиза в новините дори на обществената телевизия, че словаците няма да я ратифицират содомистката конвенция от Истанбул.

преди 17 часа, miro20 написа:

http://komentator.bg/nameriha-ubit-dyado-kojto-razkril-che-trite-mu-vnuchki-ne-poseshtavat-uchilishte/

Ох. дано е е вярно  ! Дано да си живеем в средновековието , дано са под ключ, дано не се докоснат и покварят от теи гадни страшни съвременни простотии.... дано никой не говори за тези неща.

Нали така, Мойра ?

С фередже/бурка е още по удобно.

Не се надявай чел си го от сайт за фалшиви новини тука в тази тема както и в други не съм видял и един линк от тиражираните известни бг сайтове , а все някакви измислени .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.