Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

image.png.d98c306afd0e1c618cd6778bd82d8ba2.png

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

Навремето попитали Адам Михник- "Кое е по-страшно от комунизма? "
Дисидентът отвърнал- "Това,което идва след него"

И е бил много прав човека.

преди 6 часа, adersa написа:

Не се надявай чел си го от сайт за фалшиви новини тука в тази тема както и в други не съм видял и един линк от тиражираните известни бг сайтове , а все някакви измислени .

Ето ти още един https://nova.bg/news/view/2018/02/22/207841/убиха-мъж-оплакал-се-че-внучките-му-са-заложници-на-родителите-си/

:)

Руската реклама също си е с видео и пояснения.

Други въпроси ?

преди 21 минути, upili написа:

Навремето попитали Адам Михник- "Кое е по-страшно от комунизма? "
Дисидентът отвърнал- "Това,което идва след него"

И е бил много прав човека.

Не знам, никой не достигна до комунизма, та да види какво има след него.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Не знам, никой не достигна до комунизма, та да види какво има след него.

След комунизма е наред американската некултура наложена първо в западна Европа, а сега и в източната ѝ част се пробват, но май има отпор вече.
Страните от бившия соц лагер които вече са в ЕС съюз, трябва чисто  и просто да отказват да прилагат послушно хамериканския диктат. И ако Юнкер много знае, ами след някоя година може бившите соц да си направят между тях съюз с техни нормални правила и да си търгуват с когото си искат без да приемат емигранти и без да приемат джендър идеологии. Излизат от НАТО и си правят собствен съюз за отбрана и от Америка и от Русия и от Турция. А и гърците най-вероятно ще се присламчат и те към този нов съюз. Най-големият майтап ще бъде и ако Австрия ги зареже послушковците на хамериканците и се включи в новия съюз. И украйнците като се включат и става бая народ.

преди 1 час, Белгиеца написа:

И украйнците като се включат и става бая народ.

Аааа не.Ние сме достатъчни да прецакаме всяко начинание. Не е нужно да ни помагат укропски мафиоти.

преди 11 часа, Белгиеца написа:

Eто ви и от словашката новинарска телевизия оригинално:
https://www.ta3.com/clanok/1122515/slovensko-neschvali-dohovor-o-predchadzani-nasilia-na-zenach.html

Ако не ме лъже паметта, по време на Втората световна война Словакия е плащала на германците да ги отърват от ерейските ѝ граждани. Имат си традиции хората. :)

преди 13 часа, nikssi написа:

Аааа не.

Аз пък като гледам украинския тв канал "1+1" в неделя вечер и украинките много ми харесват, би било добре да могат нашенците свободно да си довеждат булки славянки от Украйна.

на 22.02.2018 г. в 15:03, Lumberman написа:

Ако написаното се отнася до мен, ще очаквам разяснението. Не съм учил етика и право, тъй че съм необременен в това отношение.

Извинявам се на теб и моят стар приятел Дартерминал, че се намесвам,но ето според мен къде е акцента тук.

Да речем продаваш фъстъци в твоя магазин.Не можеш да откажеш да ги продаваш на някого, защото е гей.Ако,той не те занимава и натрапва ориентацията си, докато си купува фъстъци, а поведението му е като на всеки друг клиент - липсва каквото и да е основание ти да му отказваш обслужване.Той не е дошъл за хомоизява, че да му отказваш.Есенциално  въпроса може да се представи така:  Мрази греха, а не грешника.Той също е човек.

преди 15 часа, A.com написа:

Ако не ме лъже паметта, по време на Втората световна война Словакия е плащала на германците да ги отърват от ерейските ѝ граждани. Имат си традиции хората. :)

Не мога да разбера защо подхващаш дежурното папагалстване на неолиберализма? Всеки, който не им играе по свирката веднага става фашист и нацист. Тия призраци от преди две поколения и лов на вещици, до кога ще ги дъвчем? Ясно е кой има изгода и то пряка, че и финансова, постоянно да дъвче и тъпче на едно място тази тематика и да насажда някакъв вариант на бялата вина, на съвременна Европа. Но нещата нямаше да са толкова гротески, ако този някой нямаше цяла греда в окото. Колкото до словаците - едно голямо браво. Линкът с репортажа, който си цитирал е много поучителен. Показва, че и там е имало същите казуси и същите манипулации от НПО-тата, както и тук. И там не са се вързали на заглавието и евтините манипулации и веднага са видяли педерастката и педофилската следа и там църквата е изразила отговорна позиция. Наш Цар Тиква може да се поучи от словашкият си колега, как да изиграе ситуацията. Нали все другите гледа, все каквото му кажат, това ще е. Ето как се прави в Европа и то истинската Европа, все още незаразена от самоунищожителен неолиберализъм.

В нета се върти постоянно някъв клип от АЛФА ТВ как Сидеров бил спрял конвенцията. :D Абсолютно всички партии се подиграват с избирателите си и ги правят на малоумни. Същевременно всички са яхнали вълната и извличат дивидинти, само наш Боко е в най-трудно положение, защото е поел ангажименти към Европа, а в същото време трябва да се подмазва на малограмотните си избиратели, които са под стрес, че някой ще ги изпедерасти. 

преди 1 час, иноТ написа:

Същевременно всички са яхнали вълната и извличат дивидинти, само наш Боко е в най-трудно положение

Ми човека го интересува ЧЕЗ бре! Кви джендъри , кви пет лева....

преди 2 часа, miro20 написа:

https://play.nova.bg/programi/gospodari-na-efira/921447

Отново в десетката особенно за конвенцията :)

2018-02-24_22h18_51.jpg.03200faae18204cd5d1b3a91e2abbd57.jpg

Дръж си шпионите у дома.

....само г-жа Лъжа  е в най-трудно положение, защото бе поела ангажименти към Европа, а в същото време трябва да се подмазва на малограмотните си избиратели, които са под стрес, че някой ще ги изпедерасти. 

:)

преди 33 минути, nikssi написа:

Дръж си шпионите у дома.

Е щом и "господарите" не мое гледаш.... :) Нали знаеш... Яж безплатното сиренце.

преди 12 минути, miro20 написа:

:) Нали знаеш... Яж безплатното сиренце.

Ами да ти е вкусно безплатното шпиониране. Не ме мисли какво мога да гледам. ;)

За тези години герберство разбрах, че винаги друг е в трудното положение. :D 

Кой изобщо управлява тази държава? 

преди 4 минути, иноТ написа:

За тези години герберство разбрах, че винаги друг е в трудното положение. :D

Добре де, всички минаха по - реда си. На патриотите им разширяват сега халките ... следват Марешки и компания и после някой друг Слави , Кънчо или който се сетите. 

преди 18 часа, badr написа:

Да речем продаваш фъстъци в твоя магазин.Не можеш да откажеш да ги продаваш на някого, защото е гей.Ако,той не те занимава и натрапва ориентацията си, докато си купува фъстъци, а поведението му е като на всеки друг клиент - липсва каквото и да е основание ти да му отказваш обслужване.Той не е дошъл за хомоизява, че да му отказваш.Есенциално  въпроса може да се представи така:  Мрази греха, а не грешника.Той също е човек.

То греха и грешника са си едно цяло. Именно заради греха грешникът е грешник. Но в случая и аз не бих отказал обслужване на някой, понеже е обратен. И не мисля, че е правилно това да е основание за отказване на някаква услуга на човека. Но вече натрапването на обратността е вид насилие/агресия и тук има тънка граница. Отделно, ако магазинерът прецени, че не иска да има вземане-даване с някого и не иска нищо да му продава, по някаква причина, нали си е неговият магазин - какъв е проблемът? Може онзи да го е нагрубил, заплашвал или друго, дори да не е обратен. Не дължи обяснение, не че не може да го даде. Може да го направо по-хитро, като каже, че са приключили работа за деня, или директно да си го каже.

Познавам хора, на които ако трябваше да продам фъстъци, не знам дали бих го сторил, но и те едва ли биха дошли да си купят фъстъци от мене без да ги е срам.

Иначе определено трябва да се прави разлика между конкретно прегрешение/деяние (примерно кражба, опит за кражба), и това, че си гей, турчин, циганин, българин и т.н. Но пак да си обратен и да го показваш/натрапваш пред чужди хора, които знаеш, че не го одобряват, това не е същото като да си циганин. Ето, миро20 е супер нахален и продължава да си натрапва "мненията" и прогнилите аргументи на хора, които не искат и да го чуят. Друго е примерно да го предупредиш един-два пъти и той да се вразуми, да разбере, че приносът му е нежелан, и да се кротне. Но той и затова има такава привързаност към наглостта на ЛГБТ-аджендата, краставите магарета се подушват и през девет баира...

Очаквах до 100-ната стр. да сте тръшнали душманската конвенция, но нещата взеха обрат и дотогава вече очаквам трима от противниците да се признаят за гейове и хомофобските изказвания да преминат в защита правата на абревиатурите им, които даже не си правя труда да запомня.

Предполагам, че никой не се трогва от очакванията ти. Вертоятно ти си мислиш обратното, но това е просто грешна самооценка. 

преди 1 час, аm-аm написа:

Очаквах до 100-ната стр. да сте тръшнали душманската конвенция, но нещата взеха обрат и дотогава вече очаквам трима от противниците да се признаят за гейове и хомофобските изказвания да преминат в защита правата на абревиатурите им, които даже не си правя труда да запомня.

Никой не си е поставил за цел нещо да "тръшва". Нито това може да бъде сторено във форумна дискусия. А относно това кой какво издига и срутва в съзнанието си, това си е лична отговорност.

Ти от гейовете ли си или от техните адвокати? И нещо по темата имаш ли да добавиш съдържателно?

Spoiler

преди 2 часа, Lumberman написа:

Ето, миро20 е супер нахален и продължава да си натрапва "мненията" и прогнилите аргументи на хора, които не искат и да го чуят

Аз фъстъци мога да продам и да купя без грам угризения или срам . Защото нямам нито едно мнениеказано тук , от което да се срамувам. Виждам че ти има за какво да те е срам... :)

За разлика от такива  като теб, аз не казвам на никого какво да пише или не,  дали е стойностно или не, а го закопавам с аргументи .

Точно това ви липсва на вас, затова и ревете , обиждате, заяждате, без грам аргументация.

преди 27 минути, miro20 написа:

. Защото нямам нито едно мнениеказано тук , от което да се срамувам. Виждам че ти има за какво да те е срам... :)

За разлика от такива  като теб, аз не казвам на никого какво да пише или не,  дали е стойностно или не, а го закопавам с аргументи .

Знам, че не се срамуваш. То трябваше да си пукнал от срам.

Аз затова, че съм казвал на някого какво да пише или да не пише, я покажи къде е това? Това, че споря с хората принципно и аргументирано, не означава, че насилвам някого какво да говори. Или може би ти малко се засягаш, че не ти цепим басмата, че ти изобличаваме лъжите и нездравите обвързаности, и че ти казваме истината в прав текст, а тя не е по вкуса ти (твоя и на шефовете)? И точно ти ще ми говориш за аргументиране, при положение, че съм влизал многократно в дискусия с тебе, с аргументи, и ти даже един път докладва и ми триха мнения с много параграфи и цитати. С такъв като тебе няма смисъл някой въобще да си губи времето. Да беше глупав или заблуден, ами ти си продажник! Единствено умееш сам да свидетелстваш в своя полза, ама вече никой не ти вярва.

Spoiler

преди 21 минути, Lumberman написа:

Или може би ти малко се засягаш, че не ти цепим басмата, че ти изобличаваме лъжите и нездравите обвързаности, и че ти казваме истината в прав текст, а тя не е по вкуса ти (твоя и на шефовете)? И точно ти ще ми говориш за аргументиране, при положение, че съм влизал многократно в дискусия с тебе, с аргументи, и ти даже един път докладва и ми триха мнения с много параграфи и цитати.

Ето че не се усещаш че "аргументите" ти са такива че са единствено и само личностни заяжданици, обиди и гаменщина. Ако бе говорил с аргументи ПО ТЕМИТЕ, нямаше да има никакъв проблем.

Гледам и сега "аргумента" ти е... "продажник", "лъжи" /дето все чакам поне една да ми цитираш/ и т.н.

Проблема не е в моя телевизор , драги :)

Цитат

Знам, че не се срамуваш. То трябваше да си пукнал от срам.

Заради това че говоря с аргументи спрямо темите, без цинизми, обиди и заяжданици ли ?   Не мисля че  "трябва да съм пукнал от срам"  за това  :) 

Обратното - хора които постоянно говорят с твоята, и подобна на твоята безпочвена арогантност, точно вие имате повод за срам.

преди 16 часа, miro20 написа:

Е щом и "господарите" не мое гледаш....

Какво да им гледа, като и за тях се знае, че са изпълнители на поръчки. Уж големите разследвания правят, скандалните случаи, гледа народа и си вика "шса обадя на господарите", щото даже и спец служби се задействали с този бутон - пък, че след тях всичко си тръгва по старите коловози, дори и играчите са пак същите ........ защо ли не идат да погледнат от "господарите".

п.п. не, че ги виня - то е ясно, че няма как да бъдеш независима медия в България, пък и смешките им определено са по- забавни от тези на плешундера.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.