Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

току-що, Без умствен капацитет написа:

да неудобните се блокират / премахват - така са практикували от БКП (в името на народа)

Това им е мечтата. Проблема е че това са го чували смао на книга. Когато им опре до дупето реални рестрикции, съдебни преследвания, че и малко затвор за постове и репостове /каквито случаи има в едни техни любими държави като РФ, Турция и др /  друга песничка ще пеят. :)

Радвайте се на слободията която все още имаме в България. Никой другаде не биви търпял гаменщината, злобата, лъжите и пропагандата.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

да неудобните се блокират / премахват - така са практикували от БКП (в името на народа)

Не неудобните, а наглите и непоправимите.

И да не би да искаш да приемам акъл от "овца"? Все БКП ви е в главата, елементарни! И имате очи да видите кусурите на БКП, но на днешните не ги виждате?!

току-що, Lumberman написа:

И имате очи да видите кусурите на БКП, но на днешните не ги виждате?!

Виждаме бе.   Ти си такъв пример :)  !

според мен форума е да виждаш други мнения различни от твоето, но тъпия си е тъп

логика "0"

Всъщност се почудих - ако политическият форум тук спре, ще остане ли Мирча без работа? От една страна - добре, но от друга - май ще е изпълнил мисията.

преди 3 минути, Lumberman написа:

Не неудобните, а наглите и непоправимите.

И да не би да искаш да приемам акъл от "овца"? Все БКП ви е в главата, елементарни! И имате очи да видите кусурите на БКП, но на днешните не ги виждате?!

твойте мнения ти казах в една друга тема на какво ми приличат и в последно време дори рядко ги чета, но не съм те блокирал, защото може да кажеш нещо интерестно

знаеш ли че рома в компа ти - информацията не се променя или е доста трудно

преди 3 минути, Lumberman написа:

Всъщност се почудих - ако политическият форум тук спре, ще остане ли Мирча без работа? От една страна - добре, но от друга - май ще е изпълнил мисията.

Не, няма. Това ми е свободното време .

"мисията"  ми , по точно желанието ми , е такива катот теб да се научат на елементарна култура, уважение към хората , и да се избавят от комплексарщината си  когато няма какво да отговорят на опроверганите  лъжи, вместо да се "самоблокират" от света  на принципа на "щрауса си заврял главата в пясъка" :)

Всъщност, тези неща дори са вписани и в правилата на форума .

Защо не ги спазвате или поне да се стремите към тях, идея си нямам. Може б защото позлвате форума за нещо друго.

Не за дискусия, а за изливане на комплексарщина и неща които в реалния живот не можете да "излеете" .

преди 3 минути, PigManu написа:

:offtopic_s:Miro20 какво означава?

20лв на ден или 20ст. кое от двете?

че това ми е 20-ти акаунт

преди 53 минути, PigManu написа:

:offtopic_s:Miro20 какво означава?

20лв на ден или 20ст. кое от двете?

Ти пък на ден... 20 стотинки на секунда ве или 20 кинта на ред. :D   ОФцата се образова безплатно в политическите теми. :D Смешници...

На колко глупости се начетох...Блажени са глупаците! Най-големия страх на глупака е да не го нашлякат в гъзока... и скача и писка, отвсякъде всичко на това му прилича. 

Пишело за джендър... Ето идват да го нашлякат в дупето. Пише за нов вид лютеница със спанак -край хомотата прокарват идеите си сред децата му, чрез спанака ще ги правят меки китки. Оле малее, и кво ще правим сега!?!! 

Има и по-важни от тези абсурдни, глупашки страхове. Има хора И ДЕЦА, особено деца с реални проблеми. Техните страхове отдавна са се сбъднали и живеят в кошмар, но на глупаците егоисти не им пука за тях. Важни са само техните отрочета и нищо друго. 

Ако толкова се опасявате за "културата", "нормалността" и "общоприетото" защо никой от вас не писка срещу създаването на деца от трима родители, с дарителски яйцеклетки? В България отдавна се шири тази практика. Прокарана тихо-мълком без конвенция, без нищо. Жена на 50 години няма свои яйцеклетки, а ражда дете. Има много такива в последните години. И не, не е станало чудо на природата.

Веднъж представят родилката като сурогатна, когато носи детето на двойка с репродуктивни проблеми, друг път казват, че сурогатната (тази която е родила бебето) е истинската майка. Според ситуацията представят и "истината". Това лекарите.

А при създаването на едно бебе инвитро, знаете ли колко негови братя и сестри ембриони биват замразявани и до няколко години унищожавани, защото жената/двойката не търси клиниката за още деца. Не ви пука, нека унищожават ежегодно хиляди ембриони, то това е нормално и запазва културата ни. Ама разбира се. Най-вече е хуманно и общоприето.

Щом не гълчите, значи е напълно прието. Но от друга страна, вие сега и за пръв път го научавате. Обсъждане да е имало!?

преди 4 часа, Elaine написа:

. Но от друга страна, вие сега и за пръв път го научавате. Обсъждане да е имало!?

Тук "обсъждане" се нарича събиране на най стряскащи и скандални пропагандни спекулации и лъжи за конвенцията и извън конвенцията,  по света и у нас :) 

И няма как да има "обсъждане" след като  някои влизат тук за съвсем други /комплексарски/ неща и поводи :)

преди 4 часа, Elaine написа:

На колко глупости се начетох...Блажени са глупаците! Най-големия страх на глупака е да не го нашлякат в гъзока... и скача и писка, отвсякъде всичко на това му прилича. 

Пишело за джендър... Ето идват да го нашлякат в дупето. Пише за нов вид лютеница със спанак -край хомотата прокарват идеите си сред децата му, чрез спанака ще ги правят меки китки. Оле малее, и кво ще правим сега!?!! 

Има и по-важни от тези абсурдни, глупашки страхове. Има хора И ДЕЦА, особено деца с реални проблеми. Техните страхове отдавна са се сбъднали и живеят в кошмар, но на глупаците егоисти не им пука за тях. Важни са само техните отрочета и нищо друго.

...

Що бре девойче? Нека сбърканите си решават проблемите без това да засяга несбърканите. Никой не е рекъл да ги изоставяме да ги ядат вълците. Но и да учат децата в школото, че е нормално единият принц да се ожени за другият принц е далеч от необходимото. Също както не е необходимо да се предефинират социални роли и да се дефинират социални полове. Природата го е написала с дебели букви. Половете са два - Мъжки и Женски. За родените хермафродити евентуално може да се пишат Неопределен. При навършване на пълнолетие ако искат да се определят, както и тези с трансексуалните девиации (ама тия дето са освидетелствани, а не защото някой просто е решил) да им се прави операция, да ги залеят с хормони (на тяхна отговорност) и да им сменят половата идентичност. Хората проблем с това нямат. Хората не искат да се стигне до разни шведски и канадски абсурди, в които местоименията той и тя стават нежелани. Както и не искат по телевизията да им се появяват "лелички" по рокля - ама с бради. Или по клубовете тържествено да парадират dry queens, да подвеждат младежите и да ги склоняват към мъжеложество. Както не искат и да ги заливат гледки на хомосексуални парадиращи със сбъркаността си.

Това е - много е просто!

преди 19 часа, Lumberman написа:

Има неща, които са универсални, неограничени от време и пространство, и никога не трябва да бъдат приемливи.

Като казвам, че не ми се продължава да пиша, го приемаш за цупене и фръцкане, а то е защото едно и също нещо го казах около 97 пъти...

И тук най-сетне си достигнал до това, което всъщност аз казвам от началото на темата. Има универсални неща, има универсални ценности, както и има поведения, които са укорими във всяко едно общество и във всяко едно време. Една от универсалните ценности е свободата на личността, свободата ни да изразяваме себе си. И всеки е свободен до там, до където не накърнява чуждата свобода. Азбучни истини.

И когато се опитвам да обясня, че всеки е свободен да бъде такъв, какъвто си иска, веднага ми излизате с тъпотиите от сорта, че щом днес се толерира хомосексуализма, утре ще се толерира садизма, изнасилването, педофилията и прочие простотии. Ето на това не ми се отговаря за хиляден път и за това казвам, че ми писна, а го тълкувате като фръцкане.

Та... хомосексуализма, когато не навлиза в личното ни пространство, си е въпрос на свободата на хомосексуалиста да бъде себе си. Докато педофилията, изнасилването, и всякакви други извращения, които се цитират, са посегателства над личността, но те не са характерни само и единствено за хомосексуалистите. Съвсем между другото самите затворници си имат някакъв вътрешен кодекс, според който изнасилвачите и педофилите са най-ниското стъпало и ежедневно си получават заслуженото от останалите затворници.

Та, хайде да спрете вече тая плоча, че който защитава някакво малцинство, непременно защитава извращения и социално укоримо поведение. Наистина не е честно и наистина плочата се изтърка.

Никой не налага хомосексуализма. Това са изкуствено раздухани "проблеми", сочени като последици от конвенцията, обслужващи определени политически среди. Това беше грозно изместване на центъра на проблема и обществото ни захапа празната кукичка...

Апропо - Едно време такова беше отношението и към метросексуалността. Полека лека се наложи и дори хора, които не я приемаха, сега мислят, че дори е по-хигиенично за младежта. Спомнете си времето на хипи движението - било е ужасно за тогавашното закостеняло общество, преследвано, нехаресвано иии... родило неща, които и до днес се приемат за всепризнати ценности.

Мисълта ми е, че не е коректно като аргумент срещу защитниците на малцинствата да се изтъква това, че щом приемат хомосексуализма, значи приемат извращенията, педофилията и прочие и прочие. Гадно е! А цялата тема се изпъстри точно с това - да се слага знак за равенство между едно малцинствено поведение и социално укоримите извращения.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Усещам че ти си от някакво малцинство и те боли като те гледат на криво от мнозинството, та поради тази причина сега се опитваш да защитаваш всякакви малцинства, та било то и перверзни психично болни садисти, педофили и др.

Стига ве! Какво прозрение! Мислиш, че до такава степен ми липсва емоционална интелигентност, че непременно трябва да преживея нещата лично, за да ги разбера. :D

Верно, че си светъл лъч в темата! Преди двайсетина страници някой реши, че съм хомосексуална... А може пак да си бил ти... Не помня вече... :clown:

За обратните съм на същото мнение, обаче понеже не съм убеден твърдо, че съществуват всеобщи ценности, Цариградската Конференция ми се струва дивотия. Като голямото затопляне и вредата от пластмасата.

Някой да вземе едни пари. А за дейлайт сейвинг тайм ако не съм споменал, сега е момента

честита баба марта с Пижо, Пенда и Дженда

:clown:

Резултат с изображение за мартеници пижо  пенда и дженда

преди 1 час, Merryl написа:

И тук най-сетне си достигнал до това, което всъщност аз казвам от началото на темата. Има универсални неща, има универсални ценности, както и има поведения, които са укорими във всяко едно общество и във всяко едно време. Едно от универсалните ценности е свободата на личността, свободата ни да изразяваме себе си. И всеки е свободен до там, до където не накърнява чуждата свобода. Азбучни истини.

Евала за целия пост,  само да акцентирам на този абзац за ценностите,  и че посоката  накъдето ни дърпат някои противници  , освен че са декриминализирали домашното насилие, т.е. един домашен насилник може да отнесе само административна глоба, та освен това,  се разглежда оттеглянето от ЕСПЧ :

https://www.rbc.ru/politics/01/03/2018/5a97b3e19a7947368eeb7b0a?utm_source=fb_rbc

Това не е моя посока, не са "мои ценности".

тва е лицемерие

говорите за некви права на различните 

а пишете в сайт където командват хора с тоталитарни наклонности.

има  и цензура не малка.

Не, искаме да кажем, аман от конвенции. 

Не вярвам некой да тръгне да малтретира обратните. Пък ако тръгне, във всяка държава си има закони и не са необходими световни конвенции, за да се лъсне имиджа на некой международен тарикат.

Ти не си наясно, какво зло са тия конвенции. Колко коса ми е побеляла. Имаше за дезодорантите, че пробивали дупка в небето. Къде ви е фреона, как го ползвате фреона. Горе ръцете, до стената. За стрел - ба !!!

Айде пак простотии!

Когато се визират правата на всички, не само на различните, се има предвид законно признатите права, интереси и свободи. Естествено е, че когато някой пристъпва закона, ще бъде репресиран от правната машина, при това с цел да се запазят правата на останалите членове на обществото.

Същото е и с форума. При положение, че нечие поведение е против правилата му - реакцията на форумното ръководство е съвсем нормална.

Ето, че всеки иска да се съблюдават правата му, ама повечето не се сещат, че когато не спазват правилата - пречат на някой друг и отнемат от неговите права...

Темата е сериозна. Наистина подобни постове са обида за самите вас.

Дерзайте!

п.п. Това към по-горния пост, не към последния, ама то ясно.

преди 13 часа, darkterminal написа:

Който иска да го лекуват бре. С химия, с операции - няма лошо. Стига да е по желание. Също както твоя съсед съвсем доброволно е взел химията. Но защо ли си мисля, че ти ще искаш да е задължително ;)

Ето виждаш ли че си прикрит джендър !
Като си роден мъж, каква операция сънуваш за да станеш истински мъж ?
Отрязване на гениталите ли ?
Като ти отрежат висулката ли ще си истински мъж ?

А ако детето на съседа отказваше да си пие доброволно лекарствата и беше израснало само 120 см, понеже вие джендърите му признавате правото да не иска да порасне ?
Човеконенавистна е джендърската ви идеология, това от мен да го знаеш.
Не искате да бъдат излекувани дефектните по рождение, щото искате да има повече като вас.

И да, ако имах властта на абсолютен диктатор, тогава ти си щял да бъдеш излекуван против джендърската ти воля. А ако си неспасяем случай, тогава ще си изолиран до края на сбъркания ти живот от нормалните хора и от излекуваните. Гнилите ябълки се отделят от купа, за да не предадат заразата на останалите.

преди 9 часа, Elaine написа:

А при създаването на едно бебе инвитро, знаете ли колко негови братя и сестри ембриони биват замразявани и до няколко години унищожавани, защото жената/двойката не търси клиниката за още деца. Не ви пука, нека унищожават ежегодно хиляди ембриони, то това е нормално и запазва културата ни.

Разбира се че не ни пука.
Ембрионите са само няколко клетки, които сами не могат да се развият без женско тяло.
Какво да ни пука за тях ?
Като си режеш косата ти изхвърляш на боклука много повече клетки, нали така. А като си режеш ноктите, що не плачеш всеки път за загубените клетки ?
Дете като падне и си ожули колената губи много повече клетки от кожата му.
Дебелите като се подлагат на операции за отслабване, губят огромни количества клетки, ама за тях нещо не ревеш.

Много ти е сбърканата фантазията относно думите братя и сестри.
Я кажи сега кво става със всяка яйцеклетка която не е имала късмет да бъде оплодена от сперматозоид, просто защото е нямало мъж мераклия да го направи ?
Това не е ли естесвено заложено още от началото на еволючията на бозайниците ?
Коя си ти та да си по-важна от еволюцията на видовете ?
Май си доста зле с математиката.
Броят на яйцеклетките с които ще разполага една жена , никога не може да бъде изцяло превърнат в братя и сестри, защото ще се пренасели планетата за нула време. И ще почнат страшни войни. Та яйцеклетките си умират сами, без да е имало инвитро оплождане. 

преди 3 часа, Merryl написа:

ИСтига ве! Какво прозрение! Мислиш, че до такава степен ми липсва емоционална интелигентност, че непременно трябва да преживея нещата лично, за да ги разбера. :D

Верно, че си светъл лъч в темата! Преди двайсетина страници някой реши, че съм хомосексуална... А може пак да си бил ти... Не помня вече... :clown:

Налага се да ти го обясня по-директно, щото ти е трудно и сама да си представиш какво означава да си от някакво малцинство.
Та ти може да си момиче родено от циганка майка и баща виетнамец. Като такава да си хем черничка, пем с дръпнати очи. Значи си от някакво малцинство, подигравали са ти са се в училище за това че си различна. От което те е боляло много и си надебеляла прекалено и са ти се подигравали още повече и заради натрупаната сланина. После те е хванал диабет заради затлъстяването и си имала проблеми с доставянето на инсулин или помпа която да ти го инжектира сама. После разни ходения по мъките заради липсата на истинска грижа за болните в България. И в резултат на всичко това, в един момент ставаш борец за права на всички различни малцинства по някакъв признак, даже и джендърите ти стават мили и драги и ги защитаваш, защото не издържаш вече като си представиш как те страдат от отношението към тях. Развила си нетърпимост към нетолерантността на нормалните ( които са мнозинство ) към дефектните малцинства.
Това което го описвам е само хопотетичен пример, не ми обяснявай че не си виетнамка, не ме интересува особено каква си точно.

преди 35 минути, Белгиеца написа:

Налага се да ти го обясня по-директно, щото ти е трудно и сама да си представиш какво означава да си от някакво малцинство.

:D Добре, че си ти да ми обясняваш бавно!

Сега сериозно! Всичко това, което се е случило на момиченцето от примера ти, се е случило точно за това, защото останалите не са били толерантни към нея, а родителите й не са й обяснили, че няма нищо лошо в това да е различна от околните.

Без да искаш си улучил десятката на една от идеите на Конвенцията - да научат децата на толерантност към останалите. Ако останалите деца бяха научени, че няма нищо лошо редом с тях да съжителства и едно различно дете - нямаше да са жестоки и ... спирам... нататък ще се сетиш и сам.

А аз каква съм е абсолютно ирелевантно към темата... Писах ти по-горе за емоционалната интелигентност. Не е нужно да преживяваш всичко сам, за да го разбереш. Аз и на космически кораб не съм се качвала и на Луната не съм стъпвала, но си го представям и като идея, и като визия.

Сетих се и за децата в неравностойно положение... Домовете за деца с увреждания са пълни, а за тях обществото се сеща само след поредния скандал, когато някоя малоумна учителка си позволи да ги бие. Та - нужно ли е да си в неравностойно положение, за да защитаваш правата на хората в неравностойно положение и на тези деца. Още повече, когато учителката е по-... хайде да кажа неравностойна от тях... И това не е шега!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.