Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 2 часа, Мойра написа:

Ей върху този абзац си струва да се поразсъждава, може да се изкаже и някой от борците против насилие:

Цитат

Свободата на изразяване е традиционно, негативно човешко право. Направлявайки изразяването, държавата създава заплаха от контрол върху нашите мисли. Принудителното слово е най-крайното нарушение на свободата на словото. То слага думи в устата на гражданите под заплахата от наказание, ако те не се съобразят с него. Когато словото е просто ограничено, поне можете да запазите мислите си за себе си. Принудителното слово заставя хората да казват неща, с които не са съгласни.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 5 часа, Merryl написа:

Разбира се подобни теми са най-удачното място, където да упражняваш езика си.

Удачни са да, защото не съм на територията на Република България и няма как да ме следят управниците.

Този сега какъв "джендър" е?

Image may contain: 1 person

преди 4 часа, Merryl написа:

Никога не се знае дали и кога хетеросексуалните ще станем малцинство. Тогава не бих искала някой да потъпква правата ми, само защото е силен на основание, че попада в по-голяма група. Както и да е.

Това е валиден аргумент, и нещо, за което трябва да се внимава. Винаги е изкушение за по-силния или по-многочисления да злоупотреби със силата си спрямо по-слабия или по-малобройния. В случая обаче виждаме и друго - диктат и насилие упражнявано върху мнозинството от малцинството, с одобрението на част от мнозинството. Аз затова те накарах да си представиш какво би станало, когато наистина си малцинство?

Например, вижте как ни третират нас, българите, циганите по гетата. Те не са срамуват да нападат, грабят, презират, мразят без да са провокирани, и при положение, че са малцинствена група. Хайде сега опитайте да си представите какво ще е положението, когато/ако те станат мнозинство. Който ще ни пази тогава, ако сега не могат/не искат да ни опазят? Справки много: Катуница, Красна Поляна, Асеновград, за северозапада да не говоря, ежедневието ни е пълно с примери, ако ги потърсим. Но да не ме обвините в етническа омраза, за мен много по-виновни са онези, които направиха това с циганите, отколкото самите цигани. Преди т.нар. "преход" циганите си работеха и създаваха незначителни (на фона на днешните) проблеми. Бащината къща на дядо ми беше (в един момент) се озовала посред циганска махала, и макар и циганите да бяха крадливи и недостоверни, и да не сме ги обичали особено, въпреки всичко се живееше и имаше някакво разбирателство. В последните десетина години положението обаче е нетърпимо, особено след като и дядо ми се спомина. Новите поколения цигани просто надминаха по гяволък и безсрамие старите, под безучастния поглед на властите.

преди 23 минути, Lumberman написа:

Хайде сега опитайте да си представите какво ще е положението, когато/ако те станат мнозинство. Който ще ни пази тогава, ако сега не могат/не искат да ни опазят?

Те не искат мнозинство, защото това означава отговорности .

Същото е и с любимите на твоя ветеринар Пасков, чеченци . Тези толкова горди, войствени главорези, клекнаха на Путлер. След две войни на горда и абсолютно непреклонна борба  . Защо ?

Много просто приятелю.. тези етноси не работят. Те не прозивеждат. Те паразитират. Кой ще им плаща , няма никакво значение. Дали ще са ислямисти от СА , дали ще е Путлер - няма никакво значение.

Единствено когато има признаци да им спре кранчето , ревват, и Путлер кляка и плаща  :)

Циганите същата работа . Те искат смао да цоцат. Да паразитират. Те не могат да се организират в държава, в самостоятелност, просто защото ще трябва да цоцат от кого ? от себе си ли ? от собствената структура, държава, област  ?

Не, мерси...  Я по добре клякай на всеки който ти плаща по изборите, кълни му се във вярност, пък после той ще ти опрости или ще си затвори очите за кражбите, престъпленията, грабежите, кражбите на тока и т.н.

Просто бизнес.. и оцеляване;

преди 25 минути, Lumberman написа:

за мен много по-виновни са онези, които направиха това с циганите, отколкото самите цигани.

Ти търсиш някой "политически отговорен отгоре" , но се заблуждаваш. Това не е само в България, а е характерна черта на етноса.

т.нар. "мешерета" са им единствения орган с койт могат да се съобразяват. Но пък "мешерето" не се и нтересува от теб, а от това кой плаща... т..е пак стигаме до по горе казаното

преди 38 минути, miro20 написа:

...

Същото е и с любимите на твоя ветеринар Пасков, чеченци . Тези толкова горди, войствени главорези, клекнаха на Путлер. След две войни на горда и абсолютно непреклонна борба  . Защо ?

...

Ми много просто! Спряха им арабските субсидии!

...

Циганите същата работа . Те искат смао да цоцат. Да паразитират. Те не могат да се организират в държава, в самостоятелност, просто защото ще трябва да цоцат от кого ? от себе си ли ? от собствената структура, държава, област  ?

...

Това са опасни приказки. Кажи го това по отношение на който искаш етнос в любимите ти държави и ще се простиш набързо с досегашният си живот. Не че се очаква повече от теб де...

...

Ти търсиш някой "политически отговорен отгоре" , но се заблуждаваш. Това не е само в България, а е характерна черта на етноса.

т.нар. "мешерета" са им единствения орган с койт могат да се съобразяват. Но пък "мешерето" не се и нтересува от теб, а от това кой плаща... т..е пак стигаме до по горе казаното

Естествено че има политически отговорен! И това е този, който търпи да има друг правораздаващ орган на територията на държавата.

преди 9 минути, darkterminal написа:

Това са опасни приказки. Кажи го това по отношение на който искаш етнос в любимите ти държави и ще се простиш набързо с досегашният си живот. Не че се очаква повече от теб де...

Кое е опасни приказки бре??. Всеки го знае , а и това си е факт, Циганите паразитират, независимо в България или ЕС са.. Смучат и послват всички привилегии които могат да съществуват :)

Няма нужда да "откриаме хАмерика"

преди 12 минути, darkterminal написа:

Ми много просто! Спряха им арабските субсидии!

Случая  не е точно така. СА и ислямистите конкретно казано, в момента са в абсолютна далавера.

Харчат се  православи, християнски пари , за попълване 90% от бюджета на ислямска Чечня, и то за строежи на джамиии , позлатени минарета и какво ли не.

Ми направо уцелиха джакпота бре. Ислямска пропаганда, ислямски проекти, осъществявани  изцяло с християски пари, Що да се намесват , ми кажи ?

:laughing4:

Грозното е че някои , като феновете на ветериаря Пламен Пасков се кефят на това.

на 2/27/2018 в 0:35, Белгиеца написа:

Ето виж как хубавко се издаваш че турчинът и циганката и обратният са ти на челно място по важност, а етническият българин атеист е на последно за теб.

...

По твоята логика, за теб съм писал преди турците, значи за теб ми пука повече отколкото за турците. Значи всички приказки надолу са неверни... Виж се само колко си елементарен.

на 2/27/2018 в 0:35, Белгиеца написа:

...
Сифилистичният Ленин е наложил диктатура, като я е кръстил че уж била на пролетариата. По същия начин сега трябва да се наложи непримиримост към психичните перверзни отклонения на джендърите, иначе ще ви се качат на главата.

...

Е тфа искаш ти - дикататура... Някой да преследва хомосексуалните, така както Хитлер ги е преследвал...

преди 11 часа, Без умствен капацитет написа:

аз имам редовен контакт с цигани и точно че ще им резнат кражбите са ЗА;)

...

1. Твоите 5 или 55 циганина не са представителна извадка
  2. Дай разбивка на гласовете от референдума по етнос да видим дали циганите са били решаващият фактор

Дотогава всичко е булшит!

преди 14 часа, miro20 написа:

Почнахме и циганите да защитаваме :) Това изключение само потвърждава правилото.

Какви са циганския етнос, какъв им е имиджа в България /и другаде/ няма никаква нужда да обяснявам. И този имидж ама въобще не е като на Чирков.

преди 11 часа, Без умствен капацитет написа:

аз имам контакт с цигани 90% нямат завършен 8 клас

Фактите са си факти. И моите и вашите. :)

На Simtech(не му знам новото име във форума) преди време споменах за ето този човек: Сриниваса Рамануджан

"Циганин" някакъве, ама... историята е друга(историята май не познава по-талантлив математик от него). И за Чирков може би са казвали "мръсен циганин", ама... историята е друга. Та... уважаеми бледолики братя и сестри, не знаем от коя дупка ще изскочи зайчето, затова...

преди 8 минути, A.com написа:

На Simtech(не му знам новото име във форума) преди време споменах за ето този човек: Сриниваса Рамануджан

"Циганин" някакъве, ама... историята е друга(историята май не познава по-талантлив математик от него). И за Чирков може би са казвали "мръсен циганин", ама... историята е друга. Та... уважаеми бледолики братя и сестри, не знаем от коя дупка ще изскочи зайчето, затова...

Браво Момче!

преди 6 часа, Merryl написа:

Никога не се знае дали и кога хетеросексуалните ще станем малцинство.

Усещам че ти си от някакво малцинство и те боли като те гледат на криво от мнозинството, та поради тази причина сега се опитваш да защитаваш всякакви малцинства, та било то и перверзни психично болни садисти, педофили и др.

преди 11 минути, darkterminal написа:
  1. Твоите 5 или 55 циганина не са представителна извадка
  2. Дай разбивка на гласовете от референдума по етнос да видим дали циганите са били решаващият фактор

Дотогава всичко е булшит!

незнам дали са били решаващи но ти казвам защо бяха ЗА и са повече от 50  само часта които нямат и 8 клас и им бе казано от този на ДПС - неграмотен циганин трудно лъже грамотен, от опит ти го казвам

преди 13 минути, A.com написа:

сега ми кажи образованието 22 декември 1887 г. толкова ли достъпно е било за обикновения човек

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Усещам че ти си от някакво малцинство и те боли като те гледат на криво от мнозинството, та поради тази причина сега се опитваш да защитаваш всякакви малцинства, та било то и перверзни психично болни садисти, педофили и др.

белгийче, ако не се лъжа форума е затова - сблъсък на мнения

преди 17 минути, darkterminal написа:

Е тфа искаш ти - дикататура... Някой да преследва хомосексуалните, така както Хитлер ги е преследвал...

Да ги лекуват искам, от състрадание към психическите им дефекти.
Например миналия век имаше един съсед набор на брат ми, точно срещу наща къща, роди му се дете. Радости големи щото е момче. Хубаво, ама по едно време почна много да си личи че не расте достатъчно, без да има характерните форми на тялото на джудже. Е, ами хуманните доктори му предписаха хормони на разстежа и порасна детето чак до към 160 см.
Та и на джендърите ако им се предпише подходяща химия, може и да не развият психичните им отклонения.

преди 37 минути, miro20 написа:

Кое е опасни приказки бре??. Всеки го знае , а и това си е факт, Циганите паразитират, независимо в България или ЕС са.. Смучат и послват всички привилегии които могат да съществуват :)

Няма нужда да "откриаме хАмерика"

...

Това е, защото някой им гие дал тези привилегии. Те не са си ги дали сами! А да кажеш за цял етнос, че са паразити си е перебор! Не че се очаква друго от теб де...

преди 37 минути, miro20 написа:

...

Случая  не е точно така. СА и ислямистите конкретно казано, в момента са в абсолютна далавера.

Харчат се  православи, християнски пари , за попълване 90% от бюджета на ислямска Чечня, и то за строежи на джамиии , позлатени минарета и какво ли не.

Ми направо уцелиха джакпота бре. Ислямска пропаганда, ислямски проекти, осъществявани  изцяло с християски пари, Що да се намесват , ми кажи ?

...

И на теб ти липсват куп социални парадигми. Парите не са християнски, а са държавни! Въпрос на добро отношение е след като си помлял страната, да я поправиш. И това без значение на причината, а поради простият факт, че там живеят руски граждани!

А че на чеченците им подпалиха фитилите отвън е повече от известно и добре, че имат свестни държавници, та не ги накараха сами да си възстановяват тфа дето насраха!

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Да ги лекуват искам, от състрадание към психическите им дефекти.
Например миналия век имаше един съсед набор на брат ми, точно срещу наща къща, роди му се дете. Радости големи щото е момче. Хубаво, ама по едно време почна много да си личи че не расте достатъчно, без да има характерните форми на тялото на джудже. Е, ами хуманните доктори му предписаха хормони на разстежа и порасна детето чак до към 160 см.
Та и на джендърите ако им се предпише подходяща химия, може и да не развият психичните им отклонения.

Който иска да го лекуват бре. С химия, с операции - няма лошо. Стига да е по желание. Също както твоя съсед съвсем доброволно е взел химията. Но защо ли си мисля, че ти ще искаш да е задължително ;)

преди 17 минути, Без умствен капацитет написа:

незнам дали са били решаващи но ти казвам защо бяха ЗА и са повече от 50  само часта които нямат и 8 клас и им бе казано от този на ДПС - неграмотен циганин трудно лъже грамотен, от опит ти го казвам

...

Разбирам, че искаш да се включиш в разговора, но в случая включването беше неудачно. Да репликираш изказването ми, че наш мирко ни манипулира, като ни снася измислени данни за референдума, с това какво си чул от 5 сиганина - е меко казано неадекватно...

преди 10 минути, darkterminal написа:

Разбирам, че искаш да се включиш в разговора, но в случая включването беше неудачно. Да репликираш изказването ми, че наш мирко ни манипулира, като ни снася измислени данни за референдума, с това какво си чул от 5 сиганина - е меко казано неадекватно...

темата не ме интересува има слаба активност в нея от моя страна, просто по задължение имам контакт (разговори) миришещи на въглища, боклук и алкохол мангалки и мангали

преди 25 минути, Без умствен капацитет написа:

сега ми кажи образованието 22 декември 1887 г. толкова ли достъпно е било за обикновения човек

Това какво общо има? Ясно е, че не си си направил труда да прочетеш нещо допълнително. Вземи прочети статията в Уикипедия на английски, че българската ѝ версия е много орязана. След това пак питай за образованието през 1892 г в Британска Индия.

По-интересното е това - един английски математик не си е казал "абе тоя мръсен индийски циганин" и нататък историята я знаем.

преди 55 минути, A.com написа:

И за Чирков може би са казвали "мръсен циганин", ама... историята е друга. Та... уважаеми бледолики братя и сестри, не знаем от коя дупка ще изскочи зайчето, затова...

Прав си . Има 0.0001 % вероятност да има нов циганин професор като Чирков.

Проблема е... в останалите 99.9999 % , които оглозгаха цял един блок в Ямбол.... И не само в Ямбол... Просто примера е емблематичен.

Не Чирков.. Блок 20 ли беше в Ямбол е емблематичен.  Който вече го няма.

преди 47 минути, Белгиеца написа:

Викаш, в химията е отговора. Повече химия! А според мен и заради химията е станала тая епидемия. Твърде много химия.

Ако ти се гледа: https://topdocumentaryfilms.com/the-disappearing-male/

преди 4 минути, Lumberman написа:

А според мен и заради химията е станала тая епидемия.

Ъхъ.. древите гърци само с химия са се помпали , затова е имало такива "интересни" хомо-порядки там .... :)

преди 5 минути, Lumberman написа:

Викаш, в химията е отговора. Повече химия! А според мен и заради химията е станала тая епидемия. Твърде много химия.

Ако ти се гледа: https://topdocumentaryfilms.com/the-disappearing-male/

и вулкана може да те унищожи, но това което изхвърля като истине е богата почва всичко расте на нея

Цитат

Брей, умора нема. Все мисли, че за него съм писал, и че има нужда да отговаря. Миро, не те чета, не си "хаби мастилото", моля.

Огладнял е за това. А и в ДАТА положението е бая умряло. Няколко хомота и една тема жива за Венецуела. САЩ и Русия също разбира се, но Венецуела е болката на българина. 

преди 2 минути, Lumberman написа:

Брей, умора нема. Все мисли, че за него съм писал, и че има нужда да отговаря. Миро, не те чета, не си "хаби мастилото", моля.

да неудобните се блокират / премахват - така са практикували от БКП (в името на народа)

преди 2 минути, Lumberman написа:

Това че си се самокастрирал не ми пречи. Ограничавай се от неудобни мнения колкото искаш. Излагацията ти прекрасно си личи отстрани :) 

И на другия самокастрирал се дето "не ме чете и не храни тролове" , също прекрасно си личи :)

преди 1 минута, иноТ написа:

Огладнял е за това. А и в ДАТА положението е бая умряло. Няколко хомота и една тема жива за Венецуела. САЩ и Русия също разбира се, но Венецуела е болката на българина. 

От глад ще да е. Гладът не прощава, а и той ... шкембе носи, и гушка. Значи има резон в цялата работа, не е от диоптъра. Дай да се пишат глупости. За толкова страници май наистина няма да "гътнем конвенцията"... но някой ще облажи. Блазе му!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.