Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Spoiler

преди 8 часа, darkterminal написа:

Примерно, аз по никакъв начин не мога да уважавам човек като теб, но по тъй като закона не ми позволява да ти откажа сървис поради житейските ни разногласия. За да не престъпя закона, всеки път когато видя, че приближаваш магазина ми, аз ще обявявам санитарен полуден! Така хем ще съм спазил закона, хем няма да показвам уважение към теб.

Имам леко подозрение че не разбираш много  от хора... :) Поне аз винаги съм посрещан с усмивка и приятен разговор , не знам защо, и не мисля да питам ТЕБ защо така са тея магазинери и магазинерки към мен :) Дали защото в езика ми и отношението не присъстват псувни, гаменщини, нерви и истерия, каквато  прозира в много други и тук, например ?

преди 21 часа, Lumberman написа:

Това са приготвили и за нас. Дано им се провалят плановете. Това е по-лошо от комунизма.

Забравих и онази мааааалка подробност... че Канада не е ратифицирала конвенцията.

т.е. пак по стар навик , плашим с примери , които "ще ни натресат с конвенцията", от държави които не са в конвенцията :)

Странна работа...

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

• Автор

Лъжите за Истанбулската конвенция - малко фактология и числа

Цитат
Ако накрая вземем всичките 53 държави и организации, които са участвали в писането на Конвенцията, тези, които не са я ратифицирали, са 25, или 47%. Сред тях са САЩ, Япония, Канада, Ватикана... Тези държави диви и варварски ли са? Ако някой мисли така, нека си каже, ще бъде забавно. Накрая една забележка. Да се лъже тотално в епохата на тотален интернет, макар и пълен с фейкове, е леко глупаво. Че и средно даже. Защото ние тук имаме тотален интернет и не сме глупави. Ама хич.
Spoiler

Всеки е чувал забележителната поговорка, че когато фактите говорят и боговете мълчат. Разбира се, някои хора интерпретират фактите така, както дяволът чете Евангелието. Което пък е друга прекрасна българска поговорка.

От спекулациите и лъжите във връзка със злополучната Истанбулска конвенция, която май логично си отива, една ми направи особено впечатление. Защото директно противоречи на фактите. Много от хората, с които съм говорил на тази тема и които само бегло познават нещата, казват нещо такова: добре, не ни харесва Конвенцията в този вид (то друг вид тя няма и не може да има!), но защо само ние и Русия не сме я ратифицирали? И добавят Азербайджан, който нищо не е ратифицирал, а даже не е и подписвал. Както впрочем и Русия. Ми, отговарям аз, защото това не е вярно! И не просто не е вярно, а даже е архилъжовно. Защото не са я ратифицирали 40%, или даже 47% от държавите, зависи коя база ще приемем. Как ви изглеждат тези проценти на фона на лъжовното „само Русия и Азербайджан”?

Нека кажем още нещо за числата. Както ще видим по-долу, у нас стават относително два пъти повече изнасилвания, отколкото в Черна Гора. И това е лошо. Но у нас изнасилванията са (моля, седнете стабилно, за да не паднете!) 36 пъти по-малко на глава на населението за една година, отколкото в Англия и Уелс! Това също така значи, че в Англия и Уелс има над 70 (седемдесет!) пъти повече изнасилвания, отколкото в Черна Гора.

Тук всеки може да продължи да добавя удивителни знаци и те все ще са малко. И нека поясня: това са данни на европейската агенция Евростат за 2015 година, а не на президента Путин и на неговата пропаганда. Ако тук някой се сети, че ужасяващият брой изнасилвания в Англия и Уелс е свързан с променения етнически състав на Обединеното Кралство след Втората световна война, няма да седна да го/я разубеждавам.

Тази статия е пълна с числа и за мнозина ще бъде скучна. Но моля не я захвърляйте. Защото зад тези числа е истината, ужасяващата истина. Когато наистина се ужасите на макс, някои от вас ще си помислят, че България стои толкова добре в статистиките, защото у нас изнасилванията се крият. Тъй като изнасилените циганки знаят, че ако се оплачат, ще ги бият, както често се случва. Но в Англия и Уелс изнасилените пакистанки също не се оплакват. Тъй като се страхуват, че ще ги убият, както често се случва. Кой страх е по-страшен?

Според официалните данни на Евростат (има ги свободно в Мрежата) броят на изнасилванията на 100 хиляди души за една година в Европа стои така. Класацията се води убедително от Англия и Уелс с 62 изнасилвания. Следва Швеция с 57, а там доскоро нямаше такива ужасии. Някой може ли да познае до три, защо сега Швеция е на второ място в тази срамна класация? В гордата Исландия, където слънцето е кът и има дефицит на витамин Д, изнасилванията са 54. При това там няма мигранти и значи исландците сами си изнасилват жените, по една на всеки 920. У нас обаче е една на 30 000, за сведение на всички, които мислят, че тук е Адът, а там – Раят. Е, не е точно така. Следват останалите две парчета от Обединеното кралство, а именно Северна Ирландия с 39 и Шотландия с 33.

В следващата по-умерена група са Белгия с 26 и Франция с 20 изнасилвания. Да видим сега скандинавските страни, където уж е най-високо качеството на живот и са най-щастливи хората. В Норвегия изнасилванията официално са 22, но там има много скрити изнасилвания и убийства на бебета, като някои педофили правят това със собствените си деца на възраст до една годинка (колко удивителни знака заслужава това свинство?!). Но защо свинство, има ли свиня, която изнасилва малките си? Там впрочем са добре и с убийствата, като през 2011 г. един младеж застреля 77 души по принципни съображения. И днес е в затвора за цели 21 години, горкият. Следват Финландия и Дания с по 19 изнасилвания. Германските държави Австрия и Германия са с по-прилични показатели, съответно с 13 и 9 изнасилвания годишно.

Хулената и нетолерантна уж България е някъде на „опашката” на Европа с по-малко от 2 (две!) изнасилвания. Излагат се значи мъжете на България, дето иначе загиват под бойните си знамена, заради жените и децата си загиват, а знаме пленено нямат. За разлика от гордите тевтонци, дето тонове знамена им изгориха на един московски площад преди 73 години. То и затова днес им изнасилват жените на конвейер, примерно в Кьолн по Нова година. И после германците си крият жените в кошарки, за да не ги насилват онези, които дойдоха всички, щото ги поканиха. В столицата Берлин си правят кошарките, а в главите им пушат изгорените знамена. Тевтонци, сър! И не, не ми е весело да пиша това, защото с Германия сме губили две войни, от големите, а това свързва навеки.

Някой съмнява ли се какво ще им се случи на онези, поканените в Германия от лелята на нацията, ако имат глупостта да повторят изпълненията си от Кьолн в някой български град? Знаем какво ще им се случи. Но и те знаят, та не смеят да посягат. Щото тук джендъри почти няма, и дай Боже да не проима, но има наследници на хъшовете. Дето е бяла от костите им земята на България.

Но да се върнем към статистиката. С под 2 изнасилвания годишно е и Словакия. Гърция пък направо е с неприлично малко изнасилвания – само едно, далеч назад от големите европейски държави, онези демократичните. И накрая е Черна Гора, с по-малко от едно изнасилване годишно на 100 хиляди жители. Нещо слабо се представят черногорците, за бойните знамена на които не знам, но които пет века завоевател не пуснаха в земите си.

И какво се оказа? Балканските държави, простите, неуките и мърлявите, почти не си изнасилват жените! Не го казвам аз, Евростат го казва. Но пък големите, умните, демократичните и чистичките, не се спряха да ни поучават как не трябва да си бием и изнасилваме жените. Не е лошо това поучение, но то щеше да е още по-убедително, ако поучителите не биеха и не изнасилваха жените си 10 пъти повече от нас. Че даже 20, 30, 40, 50, 60 и 70 пъти повече! Повтарям: пъти, а не проценти. Щото процентите са 7000, за който може да смята. Така, че айде по-леко с поученията, ако е възможно. Да добавим, че в тези, цивилизованите уж държави, в мюсюлманските им закрити общности, дето полицай не е влизал 10 и повече години, не само си бият и изнасилват жените. Обрязват ги, а това е гадост от най-висш порядък. За такова нещо, ако законът го допускаше, трябва да се режат глави, и то не в преносен смисъл, а по особено мъчителен за престъпниците начин! Та белким на останалите им светне нещо в увредените мозъци.

Много се трогвам, когато ми дава акъл държавата, която уби един от най-талантливите си писатели (Оскар Уайлд) и най-великия информатик на всички времена (Алън Тюринг), дето на всичкото отгоре й спечели Втората световна война, и то заради хомосексуализма на тези двамата! Така, че айде и тук малко по-кротко, ако е възможно. Нека тези държави, които си избиваха хомосексуалистите, а и евреите и циганите също, да подписват всякакви конвенции, необходимо им е. А ние сме подписали Конвенцията на ООН срещу насилието над жени във всичките му форми още през 1979 година, заедно с още почти 200 държави. Ама нямало било джендъри там! Ми няма, ние затова сме я подписали на ООН конвенцията (това последното е шега, но не съвсем). За да приключим с Евростат, по брой убийства сме на средно европейско ниво. А по разкриваемост сме на първо място с 94 разкрити убийства от общо 95 за 2017 г. Което е световен рекорд от цели 99%. Дай Боже всекиму!

Време е да приключим с последната лъжа за това как е ратифицирана Истанбулската конвенция. Данните са на сайта coe.int на Съвета на Европа от 15.02.2018 г., по-нови данни няма. Самият сайт е лошо проектиран и с грешки (Мърлячи, сър!), но числата, с едно изключение, са верни. Сега внимавайте с данните, защото и там продължават да ни лъжат. В Съвета на Европа има 47 държави. От тях 45 са подписали (не става въпрос за ратификация) Конвенцията, като изключенията са Азербайджан и Русия – те си знаят защо. Сега наистина внимавайте! Конвенцията е ратифицирана от 28 държави, или 60% от всички. От тези 28 държави, 21 на брой, или 75%, са направили това със забележки и резерви. Така искаха и нас да ни помамят, да ратифицираме котка в торба, но с резерви. Защото резервите нямат никакво значение.

Когато осъзнаха това, поляците подеха инициатива за излизане от Конвенцията. Сътветно, Конвенцията не е ратифицирана от 19 държави, или 40% от всички. Сред тях е и България. Така нашата страна, най-малкото, не е някакво изключение. Две от пет не е изключение. В доста от тези 19 държави тече аналогична на нашата дискусия. И Конвенцията там вероятно също няма да бъде ратифицирана. Та затова са тези джендърни истерии и тръшкания, щото заверата е разкрита и се проваля.

Съгласно родните джендърофили, тези 19 държави (сред които е Великобритания) са недемократични и примитивни и мъжете там искат да продължават да си бият жените. Което, специално за Англия и Уелс, може и да е вярно, предвид рекордния брой изнасилвания. За огромния брой регистрирани изнасилвания в Европа има и друго обяснение, върху което ми обърна внимание един наш социолог. Просто там лесно се получава обезщетение от държавата. Ако и тук стане така, държавата ще бъде залята с молби за обезщетения по истински и по измислени причини. Естествено, ние трябва да се грижим за истинските жертви. Въпросът е кои са те. Българите категорично няма да приемат някоя мигрантка да получава многохилядни обезщетения от българския бюджет, щото била изнасилена в лагера, докато възрастни българи агонизират с 200 лева пенсия.

Ако накрая вземем всичките 53 държави и организации, които са участвали в писането на Конвенцията, тези, които не са я ратифицирали, са 25, или 47%. Сред тях са САЩ, Япония, Канада, Ватикана... Тези държави диви и варварски ли са? Ако някой мисли така, нека си каже, ще бъде забавно. Накрая една забележка. Да се лъже тотално в епохата на тотален интернет, макар и пълен с фейкове, е леко глупаво. Че и средно даже. Защото ние тук имаме тотален интернет и не сме глупави. Ама хич.

А иначе полза от Истанбулската конвенция има. Най-малкото заради дебата, дето ни отвори очите. А ние очите си ще продължим да ги държим отворени и нека никой да не заблуждава по този въпрос. И да, законодателството и другите обществени практики трябва да се усъвъшенстват така, че добрите идеи в Конвенцията (има и такива, макар и калпаво поднесени) да се наложат ефективно. Тук трябва да се помни, че от насилие трябва да се предпазват всички, включително тези, които се самонаричат с антинаучното наименование „джендъри”. Не на последно място от закрила се нуждаят и мъжете, особено възрастните и безпомощните, които са между 20 и 25% от всички насилени хора по целия свят.

За да се случи това, трябва да се разработи друг документ (Истанбулската конвенция е безнадеждна), в който не трябва да има сексизъм и джендъри, а само жени, мъже и деца, тоест хора. Защото такива ни е създала природата и защото това е нормата. Другото са извращения. Които по хуманни причини не трябва да се преследват, но по същите тези причини не трябва да се пропагандират и налагат. Новият документ трябва да пази всички беззащитни и особено децата. Както от физическо, така и от психическо насилие, от които второто често е по-страшно.

И нека на всички да е кристално ясно, че ние децата си няма да дадем. Защото знаем, как предците ни са загивали за жените и децата си, т.е. за род и Родина. Няма да допуснем тези жертви да се окажат напразни. И дай Боже България, най-старата държава в Европа, да поведе войната за нормалност на човека, която предстои. Защото засега спечелихме само една от многото битки.

Брилянтно!

Мирко къде си? :rolleyes:

Прочети и коментирай!

преди 39 минути, Мойра написа:

Лъжите за Истанбулската конвенция - малко фактология и числа

Затвори скритото съдържание

Всеки е чувал забележителната поговорка, че когато фактите говорят и боговете мълчат. Разбира се, някои хора интерпретират фактите така, както дяволът чете Евангелието. Което пък е друга прекрасна българска поговорка.

От спекулациите и лъжите във връзка със злополучната Истанбулска конвенция, която май логично си отива, една ми направи особено впечатление. Защото директно противоречи на фактите. Много от хората, с които съм говорил на тази тема и които само бегло познават нещата, казват нещо такова: добре, не ни харесва Конвенцията в този вид (то друг вид тя няма и не може да има!), но защо само ние и Русия не сме я ратифицирали? И добавят Азербайджан, който нищо не е ратифицирал, а даже не е и подписвал. Както впрочем и Русия. Ми, отговарям аз, защото това не е вярно! И не просто не е вярно, а даже е архилъжовно. Защото не са я ратифицирали 40%, или даже 47% от държавите, зависи коя база ще приемем. Как ви изглеждат тези проценти на фона на лъжовното „само Русия и Азербайджан”?

Нека кажем още нещо за числата. Както ще видим по-долу, у нас стават относително два пъти повече изнасилвания, отколкото в Черна Гора. И това е лошо. Но у нас изнасилванията са (моля, седнете стабилно, за да не паднете!) 36 пъти по-малко на глава на населението за една година, отколкото в Англия и Уелс! Това също така значи, че в Англия и Уелс има над 70 (седемдесет!) пъти повече изнасилвания, отколкото в Черна Гора.

Тук всеки може да продължи да добавя удивителни знаци и те все ще са малко. И нека поясня: това са данни на европейската агенция Евростат за 2015 година, а не на президента Путин и на неговата пропаганда. Ако тук някой се сети, че ужасяващият брой изнасилвания в Англия и Уелс е свързан с променения етнически състав на Обединеното Кралство след Втората световна война, няма да седна да го/я разубеждавам.

Тази статия е пълна с числа и за мнозина ще бъде скучна. Но моля не я захвърляйте. Защото зад тези числа е истината, ужасяващата истина. Когато наистина се ужасите на макс, някои от вас ще си помислят, че България стои толкова добре в статистиките, защото у нас изнасилванията се крият. Тъй като изнасилените циганки знаят, че ако се оплачат, ще ги бият, както често се случва. Но в Англия и Уелс изнасилените пакистанки също не се оплакват. Тъй като се страхуват, че ще ги убият, както често се случва. Кой страх е по-страшен?

Според официалните данни на Евростат (има ги свободно в Мрежата) броят на изнасилванията на 100 хиляди души за една година в Европа стои така. Класацията се води убедително от Англия и Уелс с 62 изнасилвания. Следва Швеция с 57, а там доскоро нямаше такива ужасии. Някой може ли да познае до три, защо сега Швеция е на второ място в тази срамна класация? В гордата Исландия, където слънцето е кът и има дефицит на витамин Д, изнасилванията са 54. При това там няма мигранти и значи исландците сами си изнасилват жените, по една на всеки 920. У нас обаче е една на 30 000, за сведение на всички, които мислят, че тук е Адът, а там – Раят. Е, не е точно така. Следват останалите две парчета от Обединеното кралство, а именно Северна Ирландия с 39 и Шотландия с 33.

В следващата по-умерена група са Белгия с 26 и Франция с 20 изнасилвания. Да видим сега скандинавските страни, където уж е най-високо качеството на живот и са най-щастливи хората. В Норвегия изнасилванията официално са 22, но там има много скрити изнасилвания и убийства на бебета, като някои педофили правят това със собствените си деца на възраст до една годинка (колко удивителни знака заслужава това свинство?!). Но защо свинство, има ли свиня, която изнасилва малките си? Там впрочем са добре и с убийствата, като през 2011 г. един младеж застреля 77 души по принципни съображения. И днес е в затвора за цели 21 години, горкият. Следват Финландия и Дания с по 19 изнасилвания. Германските държави Австрия и Германия са с по-прилични показатели, съответно с 13 и 9 изнасилвания годишно.

Хулената и нетолерантна уж България е някъде на „опашката” на Европа с по-малко от 2 (две!) изнасилвания. Излагат се значи мъжете на България, дето иначе загиват под бойните си знамена, заради жените и децата си загиват, а знаме пленено нямат. За разлика от гордите тевтонци, дето тонове знамена им изгориха на един московски площад преди 73 години. То и затова днес им изнасилват жените на конвейер, примерно в Кьолн по Нова година. И после германците си крият жените в кошарки, за да не ги насилват онези, които дойдоха всички, щото ги поканиха. В столицата Берлин си правят кошарките, а в главите им пушат изгорените знамена. Тевтонци, сър! И не, не ми е весело да пиша това, защото с Германия сме губили две войни, от големите, а това свързва навеки.

Някой съмнява ли се какво ще им се случи на онези, поканените в Германия от лелята на нацията, ако имат глупостта да повторят изпълненията си от Кьолн в някой български град? Знаем какво ще им се случи. Но и те знаят, та не смеят да посягат. Щото тук джендъри почти няма, и дай Боже да не проима, но има наследници на хъшовете. Дето е бяла от костите им земята на България.

Но да се върнем към статистиката. С под 2 изнасилвания годишно е и Словакия. Гърция пък направо е с неприлично малко изнасилвания – само едно, далеч назад от големите европейски държави, онези демократичните. И накрая е Черна Гора, с по-малко от едно изнасилване годишно на 100 хиляди жители. Нещо слабо се представят черногорците, за бойните знамена на които не знам, но които пет века завоевател не пуснаха в земите си.

И какво се оказа? Балканските държави, простите, неуките и мърлявите, почти не си изнасилват жените! Не го казвам аз, Евростат го казва. Но пък големите, умните, демократичните и чистичките, не се спряха да ни поучават как не трябва да си бием и изнасилваме жените. Не е лошо това поучение, но то щеше да е още по-убедително, ако поучителите не биеха и не изнасилваха жените си 10 пъти повече от нас. Че даже 20, 30, 40, 50, 60 и 70 пъти повече! Повтарям: пъти, а не проценти. Щото процентите са 7000, за който може да смята. Така, че айде по-леко с поученията, ако е възможно. Да добавим, че в тези, цивилизованите уж държави, в мюсюлманските им закрити общности, дето полицай не е влизал 10 и повече години, не само си бият и изнасилват жените. Обрязват ги, а това е гадост от най-висш порядък. За такова нещо, ако законът го допускаше, трябва да се режат глави, и то не в преносен смисъл, а по особено мъчителен за престъпниците начин! Та белким на останалите им светне нещо в увредените мозъци.

Много се трогвам, когато ми дава акъл държавата, която уби един от най-талантливите си писатели (Оскар Уайлд) и най-великия информатик на всички времена (Алън Тюринг), дето на всичкото отгоре й спечели Втората световна война, и то заради хомосексуализма на тези двамата! Така, че айде и тук малко по-кротко, ако е възможно. Нека тези държави, които си избиваха хомосексуалистите, а и евреите и циганите също, да подписват всякакви конвенции, необходимо им е. А ние сме подписали Конвенцията на ООН срещу насилието над жени във всичките му форми още през 1979 година, заедно с още почти 200 държави. Ама нямало било джендъри там! Ми няма, ние затова сме я подписали на ООН конвенцията (това последното е шега, но не съвсем). За да приключим с Евростат, по брой убийства сме на средно европейско ниво. А по разкриваемост сме на първо място с 94 разкрити убийства от общо 95 за 2017 г. Което е световен рекорд от цели 99%. Дай Боже всекиму!

Време е да приключим с последната лъжа за това как е ратифицирана Истанбулската конвенция. Данните са на сайта coe.int на Съвета на Европа от 15.02.2018 г., по-нови данни няма. Самият сайт е лошо проектиран и с грешки (Мърлячи, сър!), но числата, с едно изключение, са верни. Сега внимавайте с данните, защото и там продължават да ни лъжат. В Съвета на Европа има 47 държави. От тях 45 са подписали (не става въпрос за ратификация) Конвенцията, като изключенията са Азербайджан и Русия – те си знаят защо. Сега наистина внимавайте! Конвенцията е ратифицирана от 28 държави, или 60% от всички. От тези 28 държави, 21 на брой, или 75%, са направили това със забележки и резерви. Така искаха и нас да ни помамят, да ратифицираме котка в торба, но с резерви. Защото резервите нямат никакво значение.

Когато осъзнаха това, поляците подеха инициатива за излизане от Конвенцията. Сътветно, Конвенцията не е ратифицирана от 19 държави, или 40% от всички. Сред тях е и България. Така нашата страна, най-малкото, не е някакво изключение. Две от пет не е изключение. В доста от тези 19 държави тече аналогична на нашата дискусия. И Конвенцията там вероятно също няма да бъде ратифицирана. Та затова са тези джендърни истерии и тръшкания, щото заверата е разкрита и се проваля.

Съгласно родните джендърофили, тези 19 държави (сред които е Великобритания) са недемократични и примитивни и мъжете там искат да продължават да си бият жените. Което, специално за Англия и Уелс, може и да е вярно, предвид рекордния брой изнасилвания. За огромния брой регистрирани изнасилвания в Европа има и друго обяснение, върху което ми обърна внимание един наш социолог. Просто там лесно се получава обезщетение от държавата. Ако и тук стане така, държавата ще бъде залята с молби за обезщетения по истински и по измислени причини. Естествено, ние трябва да се грижим за истинските жертви. Въпросът е кои са те. Българите категорично няма да приемат някоя мигрантка да получава многохилядни обезщетения от българския бюджет, щото била изнасилена в лагера, докато възрастни българи агонизират с 200 лева пенсия.

А иначе полза от Истанбулската конвенция има. Най-малкото заради дебата, дето ни отвори очите. А ние очите си ще продължим да ги държим отворени и нека никой да не заблуждава по този въпрос. И да, законодателството и другите обществени практики трябва да се усъвъшенстват така, че добрите идеи в Конвенцията (има и такива, макар и калпаво поднесени) да се наложат ефективно. Тук трябва да се помни, че от насилие трябва да се предпазват всички, включително тези, които се самонаричат с антинаучното наименование „джендъри”. Не на последно място от закрила се нуждаят и мъжете, особено възрастните и безпомощните, които са между 20 и 25% от всички насилени хора по целия свят.

За да се случи това, трябва да се разработи друг документ (Истанбулската конвенция е безнадеждна), в който не трябва да има сексизъм и джендъри, а само жени, мъже и деца, тоест хора. Защото такива ни е създала природата и защото това е нормата. Другото са извращения. Които по хуманни причини не трябва да се преследват, но по същите тези причини не трябва да се пропагандират и налагат. Новият документ трябва да пази всички беззащитни и особено децата. Както от физическо, така и от психическо насилие, от които второто често е по-страшно.

И нека на всички да е кристално ясно, че ние децата си няма да дадем. Защото знаем, как предците ни са загивали за жените и децата си, т.е. за род и Родина. Няма да допуснем тези жертви да се окажат напразни. И дай Боже България, най-старата държава в Европа, да поведе войната за нормалност на човека, която предстои. Защото засега спечелихме само една от многото битки.

Брилянтно!

Мирко къде си? :rolleyes:

Прочети и коментирай!

Прочетох я още по рано от теб даже :) нали  дъреводачковския сайт ми е любим , както и на теб :)

Нищо по различно от януарския му коментар за конвенцията.

Сега е украсено с 1001 епитети и забележи ... "ЛЪЖИ".

Зачетох се и се зачудих... Къде са  ЛЪЖИТЕ ??? Цитира статистики ... хубаво . прекрасно. Показва е в западните държави проблемите са по драстични.

Поставя въпроса за конвенцията в плоскостта ... кой има повече изнасилвания и къде се налагали гейски простотии.

ЗАЩО ?

Къде е ЛЪЖАТА обаче за конвенцията, така и не разбрах.

Ти ще ми обясниш ли ?

Да, дава примери за държави които НЕ СА ратифицирали конвенцията , но приемат различни правила за "нестандартните" и малцинствените групи.

Да попитам пак, възможно най най простичко  - защо примери от страни които НЕ СА ратифицирали конвенцията, се дават за пример КАКВО ЩЕ Е , ако приемем конвенцията ???

• Автор
преди 20 минути, miro20 написа:

Да попитам пак, възможно най най простичко  - защо примери от страни които НЕ СА ратифицирали конвенцията, се дават за пример КАКВО ЩЕ Е , ако приемем конвенцията ???

За да разберат и неграмотните за какво става въпрос и да кажат " Не!" на това безумие и на тези, които го налагат.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 минута, Мойра написа:

За да разберат и неграмотните за какво става въпрос и да кажат " Не!" на това безумие и на тези, които го налагат.

Е да де. Затова е конвенцията. Да се каже НЕ на насилието . Никой не очаква на момента от днес , след като се приемат тези ангажименти по конвенцията да се СПРЕ моментално насилието . Това е дълъг  и труден процес.

Но се връщам на основния въпрос - Казваш - Да се каже НЕ на това безумие, насилие, беззаконие, описвано и в примерите.. Е да ДЕ ! Конвенцията точно е за това.

Мойра, прочете ли за какво е конвенцията ???

Това е някакъв абсолютен нонсенс.... Такива като теб, които са против тези досегашни практики и насилие, които са ужасени от деградацията, безаконието , и т..н   да пропагандират СПИРАНЕ на инициативи които са ИМЕННО за предотвратяване на такива.

Понеже свикнах че на много им липсва логическото разбиране на казаното, да го кажа по простичко ...-  все едно евреин да  е против мерки срещу концлагерите на нацистите.

преди 1 час, miro20 написа:

Е да де. Затова е конвенцията.

Освен да я ползваш за тоалетна хартия, тази конвенция за друго не става.

преди 9 часа, A.com написа:

Могат да съдят църквата, че е забранила еднополовите бракове, евентуално и Бог, че, може би, той така е наредил. Вземи едно църковно календарче(от тези малките) и виж на последните страници в кои ситуации църквата отказва църковен брак. Поповете не са виновни, шефовете им обаче са.

...

Могат да подадат иск. Този иска няма да бъде уважен и дело няма да има.

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

и тук се намесва религията тва  че ти е лесно да правиш измекярщини не значи че всички могат

да обяват  санитарен полуден

вместо да кажат истината- и да посочат вратата на нахалниците и да им кажат  че не са добре дошли.

...

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

...

негови са си тортите ако иска ще им продава

ако иска  ще им слага фигурки ако  не иска няма да им слага

сделките са двупосочни

срещу услуга получаваш пари

срещу отказ  не получаваш пари .

точно и ясно

човека е отказал услуга

а те го съдят че им е отказал

щото са гейтаци.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Че това лошо ли е хората да са хомофоби? Аз и банкерите хич не ги долюбвам, както и продажните политици. Или може би трябва насила да ги обикна обратните и да ги одобря, за да се покажа като по-прогресивен? Но едно е някого да не одобряваш, не харесваш, мразиш, друго е да тръгнеш да го наказваш и да се саморазправяш с него, особено ако не е тръгнал да ти се бърка в живота.

Това е хитро, но и по американски лицемерно. Отделно законите се менят постоянно, не в синхрон с разбиранията/вярванията на хората. И винаги можеш да се окажеш "извън закона". Днеска за гейове и транссексуални, утре за педофили, после за некрофили и всякаква друга "различна", "нетрадиционна" маса хора. И няма да ти дават да изкажеш неодобрението си, сакън да не им нарушиш правата и да не ги дискриминираш. А дискриминация значи правене на разлика и разликата я има и е съществена, т.е. нормално е да се прави. Вече да наречеш някой "той" и "тя" е проява на дискриминация и е наказуема в Онтарио.

Всеки си прави изборите в живота и никого не съм тръгнал насила да променям, както се опитват да правят ТЕ с децата на хората. Това е насилие, легитимирано от Конвенцията.

Ами те реално Бога съдят, защото това, което държи църквата, то е заради казаното от Бога (в Библията), а не просто заради нечии измишления и прищевки. Т.е. реално те съдят и наказват Бога, чрез репресирането на хора, които изповядват християнството, а и исляма... Имаме показно възкресяване на едни съвременни Содом и Гомор, без да им трепне окото. Аз не знам за вас, но аз не бих заложил живота си на една такава цивилизация, с такива ценности, и такива исторически препратки...

Ей, като ви чета и ми се приплаква. Никой не иска да харесвате някой или да му показвате, че го харесвате! Въпросът е, че на всяко човешко същество, автоматично с раждането му, са му гарантирани правата на личността му, неговото достойнство и сигурност! Отворете и четете Конституцията НИ. Тези права са заложени в самото начало на текста и са причина създаването му, както и за създаването на всички последващи закони! Тази конституция защитава достойнството на всяко човешко същество на територията на която е в сила. В категорията човешки същества влизат освен всички други, също и  хомосексуални, мюсюлмани, цигани и т.н. С други думи, всички тези, които колкото и да ненавиждате или да не харесвате, са облечени в същите, като нашите  права за достойно отношение към тяхната личност. Защитавайки правото на ВСЕКИ да бъде третиран, човешки и достойно, защитаваме и нашето лично право да бъдем третирани така! Помислете си как би се почувствал всеки един от вас, ако в турско село му откажат да да му продадат хляб, защото не е турчин. Това, би ли било правилно? Точно така! Нито ще се почувствате добре, нито ще е правилно!

на мен ми е грантирано да отказвам

гарантирано ми  е да не съм  йес мен  или греша.

преди 6 минути, darkterminal написа:

достойнството на всяко човешко същество на територията на която е в сила.

моето достойнство е е да ми дават 10к долара  на ден без  да бачкам що не ми  осигуряват достойнството

преди 14 минути, Yvan Sergeev написа:

на мен ми е грантирано да отказвам

...

Разбира се, по такъв нагъл начин можеш да откажеш всичко. Това обаче, води до ответна реакция

1. В правен аспект води до наказание
  2. В морален аспект рискуваш и на теб да ти откажат да те третират като човешко същество и да ти откажат я да ти продадат хляб и да ти доставят ток или пък кой знае какво
преди 17 минути, Yvan Sergeev написа:

...

гарантирано ми  е да не съм  йес мен  или греша.

...

Никой не иска да бъдеш Йес мен. Правото на лични убеждения е гарантирано от конституцията. Но законите са за да се спазват...

преди 20 минути, Yvan Sergeev написа:

...

моето достойнство е е да ми дават 10к долара  на ден без  да бачкам що не ми  осигуряват достойнството

Това не е достойнство, а проява на архи-мързел и неоправдано желание да живееш на чужда гръб!

Влезе в режим заяждане... по-добре е да спреш...

преди 14 минути, darkterminal написа:

В морален аспект рискуваш и на теб да ти откажат да те третират като човешко същество и да ти откажат я да ти продадат хляб и да ти доставят ток или пък кой знае какво

по турските райони в българия като не знаеш  турски   и ти отказват   хляб защо  педераските организации си мълчат за правата на българина 

преди 24 минути, darkterminal написа:
преди 46 минути, Yvan Sergeev написа:

Това не е достойнство, а проява на архи-мързел и неоправдано желание да живееш на чужда гръб!

Влезе в режим заяждане... по-добре е да спреш...

ти влизаш в режим на заяждане

защо гейтаците да искат да бъдат обслужвани

а аз да не мога да бъда обслужван безплатно

ако вярвам че така трябва да бъде .

преди 38 минути, Yvan Sergeev написа:

по турските райони в българия като не знаеш  турски   и ти отказват   хляб защо  педераските организации си мълчат за правата на българина 

...

Тц! Не! Това става, защото ти не си търсиш правата и те мързи да си ги защитиш в съда!

преди 38 минути, Yvan Sergeev написа:

...

защо гейтаците да искат да бъдат обслужвани

а аз да не мога да бъда обслужван безплатно

ако вярвам че така трябва да бъде .

Ми сам го каза. Обслужването е законово регулирано и този закон защитава ВСИЧКИ, включително и теб! А да бъдеш обслужван безплатно, е само вяра, която при това облагодетелства лично и само теб, като това води неминуемо до нечий ущърб!

И това, което отказваш да възприемеш е, че никому не е гарантирано обслужване, закона гарантира, че не можеш да откажеш обслужване базирано на групови принципи!

Малко примери да зацепиш!

Ако нямаш търсената стока, никой няма и копче да ти каже, че не си обслужил някого!
Ако кажеш че не приемаш поръчки за денят ХХХХХХ и наистина не приемеш нито една поръчка, никой не може да ти каже и копче.
Ако кажеш, че не изработваш торти по даден дизайн (примерно с фигурки на двама мъже), и наистина не изработваш такива, никой не може да ти каже и копче.
Ако кажеш, не одобрявам хомосексуалните връзки и взаимоотношения, за мен те са порочни и ще възпитам детето си да не ги одобрява, извън Отава и скандинавските държави, никой нищо няма да ти каже.

Ако кажеш, няма да те обслужа защото не изповядваш моята религия, това нарушава базови права на гражданина е в ущърб на закона и на гражданското общество. Това е законово наказуемо!
Ако кажеш, няма да те обслужа защото не си от моята раса, това нарушава базови права на гражданина е в ущърб на закона и на гражданското общество. Това е законово наказуемо!
Ако кажеш, няма да те обслужа защото не носиш моята сексуална ориентация, на определени места това нарушава базови права на гражданина е в ущърб на закона и на гражданското общество и може да бъде законово наказуемо!
Ако кажеш, няма да те обслужа защото си гейтак/педал/педераст (или друг пейоратив, подчертаващ отрицателната конотация), моментално се класифицира като обида и в във всяка нормална държава ще те осъдят за обида. Забележи, не защото си го нарекъл хомосексуален (какъвто той/тя е), а защото си го нарекъл с обидна дума!
Ако кажеш, няма да те обслужа защото моята религия не одобрява хомосексуални взаимоотношения, отиваш на пангара, Защото религията ти не одобрява хомосексуални взаимоотношения, а не да обслужваш хомосексуалисти. Освен това, религиозните правила по дефиниция не могат да противоречат на законовите. Там където имат противоречие, законът взима върховенство!

Надявам си вече си зацепил!

Цялата тази лекция беше да ти дам аспектите на правната обосновка и нейната валидност. Това, което те вбесява, най-вероятно е, наглата безкомпромисност, с която малцинствата прокарват исканията си за неморални и неконституционни свръх облаги (получени в следствие на обратна и ли някаква друга дискриминация), както и за промяната изконни традиции и ценности в обществото ни. Тук, съм съгласен и солидарен с теб. За това, моята позиция е твърдо против тази конвенция. Но това няма нищо общо с тираничните ти хейтърски настроения и желания да отказваш базови човешки права по групов признак! Такова мислене е примитивно и присъщо на неандерталците, а не на образован, съвременен младеж.

преди 2 часа, darkterminal написа:

... всички тези, които колкото и да ненавиждате или да не харесвате, са облечени в същите, като нашите  права за достойно отношение към тяхната личност. Защитавайки правото на ВСЕКИ да бъде третиран, човешки и достойно, защитаваме и нашето лично право да бъдем третирани така! Помислете си как би се почувствал всеки един от вас, ако в турско село му откажат да да му продадат хляб, защото не е турчин. Това, би ли било правилно? Точно така! Нито ще се почувствате добре, нито ще е правилно!

Тука някой да говори за недостойно третиране? Ако някой турчин откаже да ми продаде хляб понеже съм българин (без нещо друго да съм направил), това е недостойно. Но я ми кажи, един алкохолик, който се влачи по улицата, не изисква ли уважението към човешкото в него и към личността , човек да не приеме и да се погнуси от състоянието му? Или е белег на човечност да игнорираш реалността, и да го приемеш такъв какъвто е избрал да бъде - алкохолик и развалина на човек? И не е ли същото с обратните?

Много ясно, че дори и хомосексуалист, човекът си е човек - и следва да бъде третиран като такъв, но и това не означава, че трябва да си кривя душата пред него... просто сексуалната девиация няма нищо общо с етнос или цвят на кожата. А човек, който парадира с хомосексуалността си, няма как да получи равно отношение, както и търкалящият се по асфалта алкохолик да бъде третиран с уважението подобаващо за трезв, себеуважаващ се, нормален човек. Това го казвам с тъга, не високомерно. Да, ще получи отношение като към човек, не като към прасе, но докато алкохоликът не се отвърне от избора си да пие, просто петното върху образа му си остава. И да хленчи, че някой го дискриминирал, заради това, че е алкохолик, и че не го уважавал, е меко казано смешно. Защото именно уважението към човека те кара да не го приемаш за нормален в това му състояние. (А един, който си е променил пола, и си е барнал необратимо тялото - това е много по-сложно; не знам как да оправдаеш човек за такова нещо, как да го уважаваш и с каква надежда да комуникираш с него въобще. Един човек с обезобразено от злополука лице е по-достоен за уважение и съчувствие. И все пак, хората правят грешки, някои по-големи от другите.)

Ако аз бях обратен, и си мислех, че съм окей така, какъв  шанс щях да имам да пожелая да се променя, ако всички ме третираха като нормален и беше забранено някой да изрази неодобрение от сексуалната ми ориентация? Но ако гледат на мен с осъждение и с друго око, току-виж съм се замислил. Защото и на престъпниците, крадци, убийци, изнасилвачи, мошеници не се гледа с добро око и не получават добро отношение - та инак какъв стимул ще имат да се отвърнат делата  си? Или и те да надигнат вой, че били дискриминирани? И, да, неестественото влечение към същия пол е избор (макар и по някога да има олекчаващи обстоятелства, хормони попаднали в организма, индоктрнация, кондициране, педофилия, и т.н.), също както е избор да крадеш, да лъжеш, да вършиш неща, които всеки човек знае, че не са правилни.

Ще повторя, че не одобрявам хулене и саморазправа с хора, които не одобряваш или презираш (примерно, да носиш фланелка с надпис "God hates fags")... но и лицемерниченето и затварянето на очите, и потъпкването на съвестта не са за препоръчване.

А чрез въпросната Конвенция уж са се загрижили за правата на обратните и на жените, но всъщност потъпкват правата на всички граждани - най-вече правото да живеят по съвест, по убеждение и да отглеждат и възпитават потомството си според своите разбирания, свободни от чужда намеса и принуда. Нали гражданинът е суверен според нашата Конституция? Но не може законно да предпази децата си от ЛГБТ-образование или от проблемна ваксина?

преди 1 час, darkterminal написа:

която при това облагодетелства лично и само теб, като това води неминуемо до нечий ущърб!

ако преценя  че обслужването на гейтаци е в мой ущърб какво правиме 

преди 7 часа, miro20 написа:

Зачетох се и се зачудих... Къде са  ЛЪЖИТЕ ???

преди 7 часа, Мойра написа:

"От спекулациите и лъжите във връзка със злополучната Истанбулска конвенция, която май логично си отива, една ми направи особено впечатление. Защото директно противоречи на фактите. Много от хората, с които съм говорил на тази тема и които само бегло познават нещата, казват нещо такова: добре, не ни харесва Конвенцията в този вид (то друг вид тя няма и не може да има!), но защо само ние и Русия не сме я ратифицирали? И добавят Азербайджан, който нищо не е ратифицирал, а даже не е и подписвал. Както впрочем и Русия. Ми, отговарям аз, защото това не е вярно! И не просто не е вярно, а даже е архилъжовно. Защото не са я ратифицирали 40%, или даже 47% от държавите, зависи коя база ще приемем. Как ви изглеждат тези проценти на фона на лъжовното „само Русия и Азербайджан”?"

Ето я лъжата!И ти я повтаряше в началото!Само Русия и Азербайджан не били ратифицирали конвенцията.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Ето я лъжата!И ти я повтаряше в началото!Само Русия и Азербайджан не били ратифицирали конвенцията.

Никой не е твърдял "единствено" . А че посоката е РФ или Азербайджан. Аз конкретно пък да ме обвиняваш че съм ПОВТАРЯЛ  "САМО" е меко казано смешно. Та нали аз повтарям за ПРИМЕРИТЕ които се дават и които  НЕ СА от държави ратифицирали конвенцията бре :) :)

Нямам думи. :)

Конкретно за РФ пък съм питал това ли искате -  че там пък е обратното - декриминализираха домашното насилие, и побойници семейни педофили, и др   най много да получат административна глоба.

преди 7 часа, darkterminal написа:

Въпросът е, че на всяко човешко същество, автоматично с раждането му, са му гарантирани правата на личността му, неговото достойнство и сигурност!

Точно това много хора , увлечени в елементарно хейтърство, забравиха тук. 

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

ако преценя  че обслужването на гейтаци е в мой ущърб какво правиме 

Тогава ще се разминеш с присъдата, но само ако успееш да докажеш пред съда, ущърб, пряко и недвусмислено причинен ти от обслужване на обикновена и безобидна хомосексуална двойка...

преди 5 часа, Lumberman написа:

Тука някой да говори за недостойно третиране? Ако някой турчин откаже да ми продаде хляб понеже съм българин (без нещо друго да съм направил), това е недостойно.

...

Недостойно е и е незаконно!

...

Но я ми кажи, един алкохолик, който се влачи по улицата, не изисква ли уважението към човешкото в него и към личността , човек да не приеме и да се погнуси от състоянието му? Или е белег на човечност да игнорираш реалността, и да го приемеш такъв какъвто е избрал да бъде - алкохолик и развалина на човек?

...

На алкохолик лесно може да откажеш предвид състоянието му. То се таксува, като обществено опасно априори...

...

И не е ли същото с обратните?
...

Не! Тяхното състояние не представлява обществена опасност! Ако са пияни или друсани или с оръжие или демонстрират пряка или косвена опасност към теб, обекта ти или клиентите ти, спокойно можеш да им откажеш обслужване на такова основание!

...
...
...

Грешни паралели правиш! Никой не те кара да обичаш или уважаваш хомосексуалните заради хомосексуалността им. Нито някой те кара да приемаш или одобряваш изборът им, а да се отнасяш с тях, а като с пълноправни граждани имащи покровителството на конституцията и законите върху себе си.

...
А чрез въпросната Конвенция уж са се загрижили за правата на обратните и на жените, но всъщност потъпкват правата на всички граждани - най-вече правото да живеят по съвест...

Твоята съвест няма нищо общо с факта, че ти не одобряваш хомосексуалните граждани. Защо? Защото съвестта ти е твоята лична потребност, да носиш отговорност за твоите лични постъпки! Хомосексуалният е във случая се явява второ лице в картинката и няма никакво отношение към твоята съвет, а към неговата си лична, която най-вероятно съди базирано други правила и лични норми!

...по убеждение и да отглеждат и възпитават потомството си според своите разбирания, свободни от чужда намеса и принуда...

Живей си с убежденията, никой не те спира, напротив има специална точка в конституцията, която защитава твоето право на лични убеждения! Възпитавай децата си според тях. Протестирай против рамкови документи и закони, които се опитват да слагат юзди на убежденията ти! Чудесно. Но не забравяй, че това право е гарантирано на всеки!

...Нали гражданинът е суверен според нашата Конституция? ...

Булшит! Мани го адлера какви ти ги разправяше! Понятието суверен има значение на върховен, едноличен и безсрочен управител на държава. Тъй като България по Конституция е "...република с парламентарно управление...", то такъв вид едноличен и безсрочен управител, няма място в управлението на нашата държава. За това, колкото и да търсиш думата суверен, няма дая намериш, защото тя не фигурира в текста на нашата Конституция! Според нея властта произтича от народа, но се упражнява, чрез държавните органи дефинирани пак там. С други думи тоя разбойник, адлера създаде на думи една риторично красива, но правно невярна метафора!

...Но не може законно да предпази децата си от ЛГБТ-образование или от проблемна ваксина?

Е, как да не може? Нали това правим бре хора? Протестираме против една човеконенавистна и вредна за гражданите и семействата конвенция - позната ни като Истанбулската Конвенция! Аз съм се писал в протестиращите също. Но протестирайки против свиването на своите права, няма защо да закачаш други исконни човешки права за свободен и достоен живот на всички граждани... Просто е! Вземат ли ги на едни, ще ги вземат и на всички ни!

преди 55 минути, miro20 написа:

...

Точно това много хора , увлечени в елементарно хейтърство, забравиха тук. 

Аре! Чао!

преди 18 часа, Lumberman написа:

...Или може би трябва насила да ги обикна обратните и да ги одобря... - Хомофобията е да ги мразиш. Съвсем различно е да не им обръщаш внимание. В България хомофобията е не само към педалите, ами и към всеки различен. Прост пример - скинари бият хора с различен цвят на косата.

...Днеска за гейове и транссексуални, утре за педофили, после за некрофили и всякаква друга "различна", "нетрадиционна" маса хора... - Винаги ми е било чудно по каква логика хората поставят съвсем различни дейности под един знаменател. За теб едно и също ли е двама педали да се чукат един друг и педофил, който изнасилва деца?

преди 1 час, darkterminal написа:

Тогава ще се разминеш с присъдата, но само ако успееш да докажеш пред съда, ущърб, пряко и недвусмислено причинен ти от обслужване на обикновена и безобидна хомосексуална двойка...

може да се плякат без презерватив и да имат спин

може ли да им изисквам тест за спин

ако имам рани по ръцете

и искат да се здрависаме 

държавата  ще ме задължили да си сложа ръкавици 

или да си бия  ваксина срещу спин

1. Никой не може да те задължи да се здрависаш, с когото и да било, ако не желаеш!
  2. Там където закона не ти позволява да откажеш на хомосексуални обслужване с мотивацията, че са хомосексуални, обикновено законът не позволява да откажеш обслужване на болни от СПИН, с мотив, че са болни от СПИН.

Не успя да убедиш съда. Ама дерзай...

преди 10 часа, darkterminal написа:

В категорията човешки същества влизат освен всички други, също и  хомосексуални, мюсюлмани, цигани и т.н.

Ние проблеми с Конституцията нямаме. И я спазваме, както и не я четем и тълкуваме като дявол - Евангелието. Имаме проблем с разни конвенции - рамкови, безрамкови, на малцинства, на жени, а то джендъри и т.н. Та тези конвенции целят не да дават равни правила, права и задължения, а да дават специални правомощия, квоти и статут на изброените от теб, любими създания, както и много други. Всичко, което може да се използва за пета колона и създаване на смут, проблеми и поквара в нормалното общество, с цел поддтискането му и в крайна сметка, унищожението му.

преди 8 минути, darkterminal написа:

Никой не може да те задължи да се здрависаш, с когото и да било, ако не желаеш!

тва е целта на ИК

да се здрависваш със всеки

може да го сметнат за дискриминация

как така ще се здрависваш с едни пък с други няма

тва е отказ от обслужване и накървняване на честта.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Рейнджър, в грешка си, Дарк ти е по-скоро съюзник, всъщност и двамата сте против конвенцията.

Аха, е явно ми се спи още и чета по-диагонал. Сигурно го бъркам с някой друг.

Явно, прочети внимателно постовете му и ще разбереш, че е категорично на страната хетеросексуалния бял мъж.

Без да отрича и правата на всички останали, стига да не му се месят в живота.:)

Лек ви ден!

Не! Тяхното състояние не представлява обществена опасност! Ако са пияни или друсани или с оръжие или демонстрират пряка или косвена опасност към теб, обекта ти или клиентите ти, спокойно можеш да им откажеш обслужване на такова основание!

Е, как да не представлява? Ако ти навират хомосексуалността си в очите и в очите на децата ти, и тръгнат да ги обучават да изследват различни сексуални ориентации?! Едно общество има право да прогони обратните, ако хората така се съгласят демократично. Ценностите на хомосексуалиста са дори по-опасни от тези на алкохилика и пияницата.

Грешни паралели правиш! Никой не те кара да обичаш или уважаваш хомосексуалните заради хомосексуалността им. Нито някой те кара да приемаш или одобряваш изборът им, а да се отнасяш с тях, а като с пълноправни граждани имащи покровителството на конституцията и законите върху себе си.

Че някой да е тръгнал да им отнема правата? А моето право на неприкосновеност? Ти да не би да очакваш толерантност от хора, които удоволстват в показни гей-паради и напират за джендърно образование в детската градина?

Живей си с убежденията, никой не те спира, напротив има специална точка в конституцията, която защитава твоето право на лични убеждения! Възпитавай децата си според тях. Протестирай против рамкови документи и закони, които се опитват да слагат юзди на убежденията ти! Чудесно. Но не забравяй, че това право е гарантирано на всеки!

Е именно това право е поругано чрез текстовете на Конвенцията. Какво ни ползва Конституцията, ако не се спазва и се приемат противоконституционни закони... или се окаже, че има проблеми в самата нея? И за твое сведение, съвестта на човека е над конституцията и държавните закони, иначе за какво си говорим? Държавата може да направи всяко нещо престъпление (днес норма ще е атеизъм, комунизъм, утре православия или ислям). И как ще си възпитавам децата законно според разбиранията си, ако те ме задължават да ги възпитавам/обучавам по техните програми, с ЛГБТ-уклон и не само? Шегуваш ли се? Те считат, че децата са на държавата, а не на родителите, и че имат право да се разпореждат с живота им!

Булшит! Мани го адлера какви ти ги разправяше! Понятието суверен има значение на върховен, едноличен и безсрочен управител на държава. Тъй като България по Конституция е "...република с парламентарно управление...", то такъв вид едноличен и безсрочен управител, няма място в управлението на нашата държава. За това, колкото и да търсиш думата суверен, няма дая намериш, защото тя не фигурира в текста на нашата Конституция! Според нея властта произтича от народа, но се упражнява, чрез държавните органи дефинирани пак там. С други думи тоя разбойник, адлера създаде на думи една риторично красива, но правно невярна метафора!

Щом властта произлиза от народа, то в гражданина е реалната (не представителна) власт. И Адлер е напълно прав - ако конституционната държава се изврати и не зачита и се обърне против волята и интереса на суверена, то той може да си вземе властта обратно в ръцете и не дължи преклонение пред въпросната държава. Как точно имаме неприкосновеност на тялото, съвестта и частната собственост, когато почти всички закони, които сегашните управници приемат, се отнасят към гражданина като към роб, не като свободен и като началник? Нали те са министри, сиреч слуги? Или представители? Тия там мене не ме представят.

Протестираме против една човеконенавистна и вредна за гражданите и семействата конвенция - позната ни като Истанбулската Конвенция! Аз съм се писал в протестиращите също. Но протестирайки против свиването на своите права, няма защо да закачаш други исконни човешки права за свободен и достоен живот на всички граждани... Просто е! Вземат ли ги на едни, ще ги вземат и на всички ни!

Съгласен съм с тебе. И с голяма част от примерите, които си дал по-горе. Проблем за мен, е че дава арбитража в ръцете на една корумпирана власт, която не е в състояние да дава адекватни присъди и да пише читави закони, така че и виновник и жертва да са удовлетворени.

Принципно, ако гейовете не ми се месят в живота и не ми натрапват обратността си, нямам проблем с тях. Но като цяло при близко съжителство това е трудно да се случи, защото те ще трябва да прикриват идентичността си, за да не са трън в очите. Същото би било за мен ако хомосексуалността беше нормата. Затова за мен най-добрият вариант е разделение: да има райони, където обратните да са привилегировани и да имат спокойствие, и други, където се знае, че са нежелани, понеже хората така са решили. Ама къде ще се намерят хора да подкрепят гей-общности да са норма не знам. Може би за дадено село или градче.

преди 1 час, badsector написа:

Винаги ми е било чудно по каква логика хората поставят съвсем различни дейности под един знаменател. За теб едно и също ли е двама педали да се чукат един друг и педофил, който изнасилва деца?

Трудно е да се каже кое е по-лошо. При всички положения поне гейовете го правят по съгласие, като пълнолетни. Но примерът ми касае практиката лека-полека да вдигат прага на социална търпимост и да налагат все по-трудно приемливи в началото поведения като нещо нормално за мнозинството. Сега може да не мислиш за педофили, зоофили и т.н., но повярвай ми - в този ред на стъпки и тяхното време ще дойде.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.