Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 5 минути, Anne написа:

Но ако някоя хомосексуална особа  почне да ме тормози,  защото ме е харесала, просто ще я поставя на място по такъв начин, че цял живот няма да забрави думите и отношението ми.  Не се страхувам да кажа истината.

Само не го бий моля те, че ще нараниш крехката душа на момчето.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 319,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 3 часа, Lumberman написа:

Миро ше мо'е ли 'а мине за лелка в детската градина? Що да не мое? Ще сменят дефинициите доде се побЕре. Аман от гротески.

Но виждам, че не малко хора не се притесняват от тоя войнстващ либерализъм и подмяна на "всичко свято". Само феминистката Anne има очи да види чудовището, което се извайва в момента. Текстът е пределно ясно, че се иска скъсване със всякакви патриархални традиции и традиционни роли на мъжа и жената. Но човек, който е заквасен с либерализъм, е готов са хапне поредната порция от същото. Въпросът е докъде ще стигнем? Докъде стигнахме с патентоването на живи организми и с ГМО-то? И "хубавото" тепърва предстои. Само че връщане назад има ли, се пита в задачата? Или просто, който не приема джендърната идеология, ще бъде остракиран (отхвърлен от обществото на "избраните")?

Да, имам очи, защото съм своенравен характер, не обичам да ми казват какво да мисля, как да мисля, държа много на семейството, традициите,  културата и цивилизацията.  Книжен плъх съм и вечно търся информация, искам всичко да знам. А и се осланям на опита си от преди.  Преди много вярвах на всичко  западно и  смятах, че САЩ е върхът на цивилизацията.  Но живот в Източна Европа ти дава друг поглед над нещата,  дава ти даже безболезнени уроци за какви глупости съм мечтала преди и съм се стремяла............ Тук виждам една сплотеност в семействата, традиции и неща, които липсват на запад а са важни.  Например винаги съм се чудила :

- защо първокласниците на запад нямат празник на буквите?

- защо западните народи не знаят кой им е създал азбуката?

- защо на запад нямат празник като 24 май?

- защо там на образованието не се гледа с такава важност, каквато има тук? Тук от яслата до университета родителите се интересуват от всичко, свързано с образованието и възпитанието на децата си, създават и поддържат приятелства с учители, родители на други деца..............

- защо католическата и протестантската църква не са  заели позицията на БПЦ за евреите и не са им помагали?

- защо тук на децата се гледа като на по - голяма ценност,  отколкото на запад?

преди 6 минути, sound написа:

Това ли имаш предвид?:lol6:

http://store.picbg.net/pubpic/03/D5/8f51083d744e03d5.png

преди 8 часа, sound написа:

Аз се самоопределям, като канибал, ала докато не ме хванат в някакво престъпление, какъв е проблема? Това първо и второто - ако съм извършил престъпление, да речем съм откраднал колата на някой депутат, какво значение има аджеба, че съм се самоопределил, като канибал? А третото - никой закон и никой човек в тази държава не ми пречи да се самоопределям, като канибал, съответно каква нужда да се прокарва конвенция, според която да имам правото да се самоопределям, като канибал?

Отговора на последния ти въпрос е именно за да можеш да кажеш  първата част. :)

преди 6 часа, sound написа:

Няма логика. Ако е хомосексуално привличане, би трябвало да е момиче. :)

• Автор

Каракачанов: Истанбулската конвенция ще бъде отложена, Борисов е съгласен

Цитат

Истанбулската конвенция трябва да бъде подложена на обществено обсъждане и след това да се гласува в НС. Премиерът е съгласен гласуването й да бъде отложено. Тази конвенция ще отвори вратата на организации, които ще вземат грандове, за да натискат обществото да я приеме. Това заяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

През задния двор по терлици се опитват да заменят понятието пол със социален пол. 14 % от българската армия са жени, те нуждаят  ли се от специална конвенция? Тук става дума за лобита.

Истанбулската конвенция трябва да бъде подложена на обществено обсъждане и след това да се гласува в НС. Премиерът е съгласен гласуването й да бъде отложено.

Тази конвенция ще отвори вратата на организации, които ще вземат грандове, за да натискат обществото да я приеме. 

Борисов - господ наш настоящий, само дето постоянно си мени мненията и решенията, та утре може и да заповяда конвенцията да бъде приета спешно.

Но не е виновен той, а тези, които допускат да бъдат командвани, срещу нещо, разбира се.

преди 10 часа, Джугашвили написа:
  1. А защо трябва да прави нещо изобщо??? Какво Ви кара да мислите, че всеки е длъжен да се занимава с педеругите???
  2. А би ли ми казал, онази педеруга с каква цел ще се самоопределя като жена или така бленувания трети пол!!! Какво ще се промени??? Ще стане самотна многодетна майка ли??? Каква е целта на цялото занятие???
  3. А, и още нещо!!! Аз ако се самоопределя като Нед Старк, педеругите какво ще направят и какво трябва да направят всъщност!!!
  1. Точно за това е цялата дискусия - трябва или не да се прави нещо спряма различните (от мен, теб, него...). Всичкото ви говорене, писане, бълнуване ... Ей го , оня - даже цитира Бог, все едно е бил там и е стенографирал!!!
  2. Защо аз да ти казвам - попитай тях!! Вероятно по същата причина, по която ти се самоопределяш като мъж, жена или нещо друго.
  3. Спокойно - други ще ти обърнат внимание, едни ризки с дълги ръкави.
преди 8 часа, Anne написа:

Ако е непознат или приятел - просто няма да общувам с него,  ще го подминавам, ако ме заговори на улицата, просто ще се държа мило, възпитано и резервирано.
За близък няма шанс - близките ми са нормални.
Но ако някоя хомосексуална особа  почне да ме тормози,  защото ме е харесала, просто ще я поставя на място по такъв начин, че цял живот няма да забрави думите и отношението ми.  Не се страхувам да кажа истината.

Много ти станаха „ако-тата“!!!

За близките (и далечните) - аз познавам много хора, които съм си мислел, че са едни, а се оказва, че са по-други. И не само за сексуална ориентация говоря!

Колкото до истината - ще кажиш твоята истина. Колкото са хората - толкова са и истините. Поне!

преди 17 минути, jhoro написа:
  1. Точно за това е цялата дискусия - трябва или не да се прави нещо спряма различните (от мен, теб, него...). Всичкото ви говорене, писане, бълнуване ... Ей го , оня - даже цитира Бог, все едно е бил там и е стенографирал!!!
  2. Защо аз да ти казвам - попитай тях!! Вероятно по същата причина, по която ти се самоопределяш като мъж, жена или нещо друго.
  3. Спокойно - други ще ти обърнат внимание, едни ризки с дълги ръкави.

Много ти станаха „ако-тата“!!!

За близките (и далечните) - аз познавам много хора, които съм си мислел, че са едни, а се оказва, че са по-други. И не само за сексуална ориентация говоря!

Колкото до истината - ще кажиш твоята истина. Колкото са хората - толкова са и истините. Поне!

Хех, ето ги типичните за неолибералите лицемерие и двуличие!!! Точно този отговор очаквах!!! Никаква изненада!!! Я да видим...ако се самоопределям като Нед Старк ще ме вкарат в лудница, ако се самоопределям като жена, ще ми защитават правата!!! Къде отидоха приказките ви за ПРАВОТО НА САМООПРЕДЕЛЯНЕ??? Ами не може да искате всички да се самоопределят като педерасти!!! И естествено че ще се цитира Бог, защото сме християни...и мюсюлмани, ако щеш!!! И там нещата не са по-различни!! Има едни други ценности - християнски, които действително са ценности, а не извращения като вашите, които се опитате насила да натрапите на нормалните люде!!!

преди 4 часа, miro20 написа:

Отговора на последния ти въпрос е именно за да можеш да кажеш  първата част. :)

А първата част я казвам без отговора на последния ми въпрос - странно, а?! Ма може би съм със връзки и, ако някой ми рече нещо, ще си има разпра с Падишаха.

Мерси на всички, които не им стиска да си признаят очевадните отговори на тъй ясните въпроси - та тези са и отговорите против коварната конвенция. Казано в кратце - спрете да си сваляте гащите при всеки полъх на уж демократични принципи, действайте малко повечко с главата, а не само със задниците си, защото с тези ваши задници ни докарвате и задници в парламента.

преди 3 часа, Мойра написа:

Борисов - господ наш настоящий, само дето постоянно си мени мненията и решенията, та утре може и да заповяда конвенцията да бъде приета спешно.

Но не е виновен той, а тези, които допускат да бъдат командвани, срещу нещо, разбира се.

Meтодът на налагане чрез отлагане. И като я отложат какво? Ще я наложат след председателството.

Поздрави на всички! 

опаааааааа какво изнамерих

http://www.huffingtonpost.co.uk/nathalie-greenfield/the-istanbul-convention-w_b_13408890.html

по важното

Цитат

Истанбулската конвенция ще се справи с това, като гарантира, че Обединеното кралство спазва минималните си стандарти за борба с насилието, основано на пола.

и какви са минималните стандарти

в българия ако се приложи може да означава  полицая да се отзове от гонка на убиец за да ходи до адрес по сигнал за домашно насилие за да покрие минималните стандарти....

пп и примерно престъпника който го гони полицията   се обажда   на 112 и казва еди къде си има домашно насилие и хоп спират да го гонят или обирджия на банка щото парите не са важни а   пък може някъде да има потенциален насилник на жени..

Цитат

Например тя ще изисква държавите, подписали споразумението (от които Обединеното кралство е един), да защитават финансирането на убежища за домашно насилие, центрове за изнасилване и 24-часови линии за помощ и да предлагат консултации за преживели домашни насилие.

играта е ясна >..  ще правят безплатни пансиони за мангалите

мангалката  с  10 деца ще подаде сигнал и ще я настанят  в квартира за издръжка на държавата

а бай манго ще се признае за виновен да лежи безплатно в затвора  да го хранят и отопляват>.....

с бежанците същата работа....

би трябвало да има оставки в правителство и да се пита # кой подписа конвецията

и да се  върне смъртното наказание

за престъпления срещу държавата.

а като знаеме  и бг системата може делото да се точи 100 години

манго да си е на свобода пък жена му на държавна издръжка през това време.

преди 40 минути, Yvan Sergeev написа:

.........

Още като чух за тази конвенция рекох, че тука ще става дума за "едни пари" - като я прочетох, че то вътре си го пише буквално. Същата идилия, като защитата и интеграция на малцинствата - колко са вече организациите по въпроса, стотици, де ги тез интегрирани малцинства, няма такива, тъкмо напротив увеличават се. И сред организациите "едни пари". Дай му на добитъка мамул на пръчка и ще те следва, и ще мучи, и гладен ще стои - пък после са чуди Путин ли му е виновен, кака Мара от долния етаж или нашествието на извънземните.

или бай манго  бяга в сърбия ама нали жената я страх....  да и назначат и едни милиционер  24/7   да я пази....

а шуробаджанаци за назначение на такъва длъжности  за пазене на водата от водопада над път и под път.

• Автор
преди 7 часа, Мойра написа:

Сутринта написах горното, но не очаквах от Борисов да промени решението си толкова бързо. :D

Явно са го смъмрили шефовете, а пък той ще смъмри депутатите и президента и ще им наложи да приемат конвенцията колкото е възможно по-скоро.

Борисов: Ще приемем Истанбулската конвенция с "резерви"

Цитат

"Ще приемем Конвенцията с "резерви", така че всички да са спокойни. Готов съм да приемем всеки текст от Конвенцията с "резерви", но тя касае основно защитата на жените." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Давос, коментирайки най-горещата тема от вътрешно-политическия живот в България.

Spoiler

”Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да е ”за” или ”против” да пребиваме жените и децата. Ние ще я приемем тази конвенция с резерви, за да може всички да са спокойни”, заяви Борисов. "Дето се вика и арменския поп я е приел тази конвенция. Аз винаги съм работил и в диалог с обществото и църквата. Надали има по-религиозен човек в държавата от мене. Така че малко да си пестят думите. Убеден съм, че ние не можем да не защитим жените и децата", каза Борисов.

"Конвенцията касае закрилата на слабите, на жените и децата. Всичко останало съм готов да го приемем текст по текст с резерви, за да са спокойни всички. Ще питам и църквата, и мюфтиите какво толкова ги смущава", отбеляза още премиерът.

"Убеден съм, че ние като една държава с морал и хуманност не можем да не защитим жените. От БСП са двулични - в Европа говорят едно, в България гласуват друго. Ще приемем конвенцията с резерви, така че всички да са спокойни. Когато хората работят добре, за мен са добре дошли. Жалко е в България да страхуваш хората, а в Европа да се правиш на европеец. Готов съм да приемем всеки текст от Конвенцията с резерв, но тя касае основно защитата на жените."

Нищо ново под небето българско. :(

Ей страшен измекяр, ама страшен - защо референдума да не е "за или против джендърството", м? Какво ми се правят на умрели лисици - махат понятието от конвенцията и всичко е ок. Помияри!!! Нищо добро не ни очаква - разрухата от последните три десетилетия, все така ще продължава. Ще правят каквото си искат и какво им наредят, и това е - народа да го духа.

• Автор
преди 6 минути, sound написа:

Ей страшен измекяр, ама страшен - защо референдума да не е "за или против джендърството", м? Какво ми се правят на умрели лисици - махат понятието от конвенцията и всичко е ок. Помияри!!! Нищо добро не ни очаква - разрухата от последните три десетилетия, все така ще продължава. Ще правят каквото си искат и какво им наредят, и това е - народа да го духа.

Погледни в темата за президента и ще ти станат ясни и други неща. :(

преди 20 минути, Мойра написа:

Сутринта написах горното, но не очаквах от Борисов да промени решението си толкова бързо. :D

Явно са го смъмрили шефовете, а пък той ще смъмри депутатите и президента и ще им наложи да приемат конвенцията колкото е възможно по-скоро.

Борисов: Ще приемем Истанбулската конвенция с "резерви"

Това е скандално! Не че е ново. Най-добре Борисов да направи услуга на България и да си подаде оставката, за такъв показен слугинаж на чужди интереси, който навремето се е награждавал с... подсетете ме?! И после я към Софийския затвор, я към някой друг - все ще има за какво.

При такова скандално обръщане мисля, че е редно, даже наложително, протестърите я от Протестна мрежа или някоя подобна организация да се самосезират и да спретнат един безсрочен протест срещу Борисов! Може да излязат на палатки в градинката до Парламента, ей сега при -15. Може и Едвин Сугарев (ако е още жив) да започне поредната си гладна стачка! Обаче що ли си мисля, че няма да го направят? Очевидно щом имаме корупция в "правилната посока" - всичко е в реда на нещата и не се предполага някой да протестира!

Който има връзка с такива, може да им препрати окуражителните ми слова!

• Автор
преди 10 минути, Lumberman написа:

Това е скандално!

Не само е скандално, страшно е! :(

преди 1 час, Мойра написа:

Аз винаги съм работил и в диалог с обществото и църквата. Надали има по-религиозен човек в държавата от мене.

Брей, Мирча, тоя излезнА по-набожен и от тебе! Такива кат' вас са срам и позор, че се разнасят насам-натам като човеци. Как не го е срам този да плещи такива глупости? То верно, че православните съвсем са я окъсали, ама ако този престъпник бил най-религиозен, то какво да кажем за останалите? Или може би той е най-религиозен в чуждопоклонничество? Как трябва да реагират присъстващите на такива думи на премиера?

Още един повод за простестърите, само парите да се преведат остава.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Чета ви приказките и не мога да разбера - тия неща мислите ли ги, или ги повтаряте "като развален грамофон"???
И ако махнат понятието - какво???
Ако въведат рестрикции - какво???
Ако забранят и/или криминализират "
джендърството" - КАКВО???
Тези хора така или иначе съществуват!!! И няма да изчезнат!
  • Автор

Вижте какви конвенции и декларации на ООН е ратифицирала България.

https://www.unicef.bg/assets/CRC_Materials/CRC_bg.pdf

https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=CONTENT&I=411

преди 3 минути, jhoro написа:

Чета ви приказките и не мога да разбера - тия неща мислите ли ги, или ги повтаряте "като развален грамофон"???

Съществуват и имат права като всички хора.

Или трябва да им се дадат повече права?

преди 4 минути, jhoro написа:

....

Кои са "тези" хора бре, къде ги - колко пъти ще ви питам едно и също, вас дето уж не сте развалени грамофони. 

За чукчи, като вас има един лаф - га гееба писател, га стана критик. Оня ден чухте думата "джендър", днес станахте първи джендъри. Аз като съм канибал що не рева за конвенция и права? Бати роботите сте братче - лоботомирани ли сте, какви сте, ай замислете се малко.

Такоз ще стане, че няма да ми учат децата на извратени идеологии в училище - толкоз сте кухи и слепи, че не вдявате как сами си копате гроба, пък после герб, соца, дядо мраз ви виновен.

преди 28 минути, jhoro написа:

Викаш, карай да върви, така ли?

То е ясно, че демокрация няма реално, но тези все пак са там да представляват народа - и не могат да си позволят подобна гавра. Историята и следващите поколения, ако ги има и ако оцелеят в тая среда, която им готвят - няма да им го простят.

Те тия хора съществуват и никой няма да ги забранява или унищожава, и не това е проблема; проблемът е, че тези и онези, които ги контролират/финансират искат да сложат ръка върху душите на децата на хората! Това Е проблем за всеки нормален родител. Проблемът е, че хората са ги избрали ония проститутки там да ги представляват и очакват някаква адекватност, проблемът е за хората, защото те ще живеят с последствията от тези решения. Защо трябва да пробутват нелегални неща заедно с легалните, защо слагат един етикет, а в опаковката добавят съвсем други работи? Това е престъпно, или може би не ви прави впечатление? Защо ли?

Хората копнеят не за някакви велики държавнически жертви, а за хора във властта, хора с Човешки облик, не творения на Партията по Оруел! И това го няма. Аз не знам какво трябва да стане, че да не кажете "какво толкова"? Борисов с деца ли трябва да бъде сниман как закусва, че някой да се трогне?

Но нищо чудно - понеже те именно заради тоя ефект я провеждат това обезчувствяване/деморализация, за да може хората нищо да не разбират докато не изтрезнеят от либералните бълвочи, които самите те си харесват.

И, хора, дори да я приемат тая Конвенция, нищо няма да стане по-добре за жените, които страдали от насилие! Не виждате ли че просто ви използват за своята си адженда, а гейовете и лесбийките са просто новата революционна маса по Маркузе? Кукловодите не ги е грижа нито за обратните, нито за жените, нито за децата пострадали от насилие; ако беше ги грижа, нямаше ежедневно и сега конкретно да извиват чуждите ръце за своя си изгода, което Е НАСИЛИЕ. Тъй че, Мерил и компания, не бъдете наивни и не се оставяйте да бъдете полезни идиоти, защото без вас те нямат шанс да прокарват програмите си. Пък ако се окаже така,че в крайна сметка намалят насилието с такива съглашения, което няма как да стане - но, напомнете ми за тези ми думи.

Не е ли парадоксално, че хората и днес биха викали "разпни го" на онзи, който се застъпи за тях и за това, което е правилно, а гейовете ще приемат и помилват? Не всички хора, но очевидно достатъчно са съюзници на онзи набожния дето уж е най-отгоре. "Какво толкова" викате? Само си чешем езиците?

преди 8 минути, Lumberman написа:

Аз не знам какво трябва да стане, че да не кажете "какво толкова"? Борисов с деца ли трябва да бъде сниман как закусва, че някой да се трогне?

:( и моите наблюдения са такива - никъв шанс братче, сякаш са лоботомирани някои хора. Развращаване на децата, а оно маха с ръка "че какво толкова". Тва като оня анекдот:

Двама българи на круиз в Атлантика.
- А бе, Гошо, корабът потъва.
- Е к'во ти пука, да не е на баща ти?

It's cool, man!

Да, анекдотът е на място.

Остава ни да се надяваме и да се молим да не им се получи това, което са запланували, защото по-никой начин не е в полза на народа. Мъже все още имаме, но все по-малко, а стане ли факт революцията в социално-обусловените роли в семейството, мъжът ще е на изчезване, а с него и жената. А оттам и възможността за съпротива и самосъхранение. Въобще и тук за живот няма да става... не само икономически ще са тегобите ни.

Най-лош сценарий при приемане на пакета от закони е не след дълго да глобяват родители, които не искат децата им да бъдат обучавани сексуално и джендърно в системата на образованието и ги връщат от училище, в стотици и хиляди евро, може би евентуално модерни концентрационни или "поправителни" лагери да спретнат за дръзналите родители с пари от Брюксел (т.е. с нашите пари за наша сметка и в наш ущърб), "да ги/ни учат на толерантост"... и натам вече, кой-откъде е, може да добавим и цитата от Мартин Нимьолер тук. А по-паметливите може би си и спомнят, че неотдавна от МОН натискаха за българския вариант на "No Child Left Behind" - сиреч никое дете да не остане необхванато в новото образование. Малко свързвам точките... Докато овците спят, вълците в овчи кожи заемат позиция.

Вижте какви конвенции и декларации на ООН е ратифицирала България.
https://www.unicef.bg/assets/CRC_Materials/CRC_bg.pdf
https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=CONTENT&I=411
Съществуват и имат права като всички хора.
Или трябва да им се дадат повече права?

Кой говори за "повече права"? Ту чета за забрани!
Пп. Линковете ще ги отварям утре, на компа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.