Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се предпазим от магии и проклятия!

Featured Replies

преди 19 минути, аm-аm написа:

Патентовай си търговските тайни, за да ръсиш още повече щастие и добро, не само близките ти да се облажват.

Т.е. ако не ме слушате, само изчакайте Страшният съд! Нещо коментар по думите ми? Какъв е тоя бог, който уж иска да отсее послушните от непослушните, а между другото дава в арсенала ти заплахите за вечна болка и вечен кеф?

"...заплахите ..."

Ако предупреждението на Бог е заплаха, приеми го така.  Но истината понякога е неприятна. Не може всяко нещо, което не ни харесва да го смятаме за заплаха или както сега е модерно, език на омразата. Тогава всеки лекар като ни споделя неприятната диагноза означава, че ни мрази и заплашва.  Когато КАТ ни предупреждават, че ако не спазваме правилата може да се стигне до смърт, е език на омразата и заплаха. А относно времето, то винаги показва кое е истина и кое заблуда. Лъжата изчезва, а истината остава. 

• Отговори 332
  • Прегледи 153,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам ти какво разбираш под енергиен вампир, но ще се опитам да ти обясня какво разбирам аз. Енергиен вампир е всеки, който изважда извън равновесие хората около себе си. Има хора, които много оби

• Ванга на Лили: Никаква магия не може да ти навреди! Примата Лили Иванова продължава да прави планове за след края на света, тя има неизчерпаеми идеи и въпреки последния си грандиозен концерт в Арена А

• Мойра
    Мойра

Чак сега видях въпроса, но съм сигурна, че всичко е наред. Това не е поверие, а суеверие, така че повод за безпокойство няма. Ето една полезна информация за тези, които имат малки деца.

Публикувани изображения

преди 23 минути, realno написа:

Ако предупреждението на Бог е заплаха, приеми го така.

Ами "ще изпиташ гнева ми с вечни психически и физически болки, ако не изпълниш това, което ти казвам", ако не го усещаш като натиск при вземане на решение, не знам haha.png. И после как очакваш да се вземе съзнателен избор, който да покаже дали си достоен за любовта на иначе и без друго претендиращ да обича всеки Господ?

Направете си инвентаризация у главите ! Това всичкото от там произлиза , или от нечия чужда глава ви е прелято....! Казано иначе :

"...И Човекът сътвори бог по собствен образ и подобие , бог да му служи в собствена (на човека) угода и да осветява пътищата му неведоми ...." в това което не знае....

Който може да мисли - да мисли ! Който не може - да вярва !:nono:

Т.е. богът на всеки , на този "всеки" прилича......

За това : " Колкото люде по земята - толкова богове на небето ! "

на 31.07.2018 г. в 18:11, ДиоиД написа:

Понятия като дявол и "зли" духови са метафора. Да се счита, че реално съществуват е малко или много вяра, че има такова нещо, а де факто няма.

А ти откъде знаеш дали дявол или зли духове съществуват? Да не си всезнаещ, че се изказваш като последна инстанция?

Може да съществуват, може и да не съществуват, никой не може да каже със сигурност.

Имай търпение, когато приключи земният ни живот всеки ще се убеди от първо лице кое как е. 

преди 5 часа, by_chechi написа:

Направете си инвентаризация у главите ! Това всичкото от там произлиза , или от нечия чужда глава ви е прелято....

Е, видимо от цитатите ти, верващите в богове са загубили способност да разсъждават самостоятелно. Те "мислят" с цитати. Самоприпозналите се да си направят инвентаризация.

преди 1 час, gagodrago написа:

Имай търпение, когато приключи земният ни живот всеки ще се убеди от първо лице кое как е. 

Как пък реши вместо нас, че ще разберем? Твоето изказване предполага отвъден живот. Да не си умирал, че да знаеш, че такъв има?

преди 1 час, gagodrago написа:

И защо да не разберем?

Абе козирувай и не питай, човекът Знае. 

преди 2 часа, gagodrago написа:

И защо да не разберем?

Защото говориш за време, по време на което ти си умрял. Със същата сила може да обясняваш какво е било преди да се родиш. Никой не си спомня да е съществувал преди раждането си, обаче всякакви религии и секти обещават да има МНООООООГО след смъртта. Което идеално кореспондира с човешкото Его. Ма как така мене ще ме няма?? Трябва поне още два живота и една безкрайност в Рая да ми се полага, за това че съм толкова готин.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Защото говориш за време, по време на което ти си умрял. Със същата сила може да обясняваш какво е било преди да се родиш. Никой не си спомня да е съществувал преди раждането си, обаче всякакви религии и секти обещават да има МНООООООГО след смъртта. Което идеално кореспондира с човешкото Его. Ма как така мене ще ме няма?? Трябва поне още два живота и една безкрайност в Рая да ми се полага, за това че съм толкова готин.

Атеизмът е религия, която нищо не обещава, така че може да се присламчиш към него.

Атеистите нали вярват, че произлезлизат от нищо, след смъртта пак щели да станат на нищо, така че за какво изобщо живеят?:)

преди 3 минути, gagodrago написа:

Атеизмът е религия

Не, не е.

преди 3 минути, gagodrago написа:

Атеистите нали вярват, че произлезлизат от нищо, след смъртта пак щели да станат на нищо, така че за какво изобщо живеят?:)

Не, не вярват в това. Само идиот може да вярва в това. И само идиот може да вярва, че друг вярва в това, за да оправдае своя избор като смислен.

Абе как да не вярвят, след като точно в това вярват атеистите. Питай някой атеист и ще видиш, че ще ти каже, че цялата Вселена, планетата Земя и човекът са самосъздадени ей така от нищото.

преди 19 часа, аm-аm написа:

Патентовай си търговските тайни, за да ръсиш още повече щастие и добро, не само близките ти да се облажват.

Т.е. ако не ме слушате, само изчакайте Страшният съд! Нещо коментар по думите ми? Какъв е тоя бог, който уж иска да отсее послушните от непослушните, а между другото дава в арсенала ти заплахите за вечна болка и вечен кеф?

Думите на Бог са заплаха за теб, но не и за мен. За мен е възможност. Ако се върна пак на примера с лекаря и болния пациент, думите му за болестта са като заплаха за пациента, но същевременно предлага изцеление. По същия начин, думите за Бог са заплаха за тези, които  живеят в грях ,  но  същевременно Бог предлага изходен път.  Избора е наш.  Но тъй като не вярваш и всичко за теб е заблуда, бъди спокоен  и не се притеснявай за нищо. Как може една лъжа да бъде заплаха за теб?  Живей си както намериш добре и не се замисляй за живота след смъртта. 

преди 4 часа, realno написа:

Ако се върна пак на примера с лекаря и болния пациент, думите му за болестта са като заплаха за пациента, но същевременно предлага изцеление.

Това е погрешен пример. Ти изхождаш от презумпцията, че човекът е повреден, той е болен и трябва да изтърпи лечение. Но това означава, че човек не може да бъде добър и праведен без да е чел Библията. Вярно ли е това? Не. Следователно вменяването на вина е неправилно. Неправилно е и че бог ни е направил болни, по думите ти. Тотално погрешно сравнение си дал, не знам дали си способен да го осъзнаеш.

Ето смислено сравнение: Баща ти казва, че всеки път, когато пресечеш улицата на зелено ще ти даде по 10 лв. Изводът, който ще си направиш е, че пресичането на зелено носи пари, но няма да знаеш какво ще стане ако пресечеш на червено. Няма да знаеш, че това е опасно за живота ти. Този избор убива идеята за Ада и Рая. Човек не избира да бъде еди какъв си и да не "пресича на червено". Той избира насладата в Рая.

Затова "ще те убивам вечно или ще имаш оргазъм вечно" не кореспондира с "избери, без натиск, защото искам това да бъде твоя, а не Моя избор". По тази точка в Библията, личи човешкия почерк. Това са механизми познати като моркова и тоягата. Това е най-простия начин, да се разпознаят думите, че не са с божествен произход. Също както и точката, в която Господ иска да бъде обгрижван редовно с молитви. Няма богове егоцентрици. Това са човешки черти. Това са човешки думи и манипулации. Цялата Библия е списък с начини за убийства, защото човек от това разбира. А един бог не иска да учи с този език. Целта на вярата не е да те сломи или да ти обещава награда като послушно куче, което се премята по команда и график ежеседмично. Пробутвания егоист и изнудвач бог може да върви по дяволите. Аз не го искам. Да си го прибере този, който му се кланя с мечти за невъобразима награда. Защо ли ми звучи като методиката на Дявола?

преди 5 минути, аm-аm написа:

Това е погрешен пример. Ти изхождаш от презумпцията, че човекът е повреден, той е болен и трябва да изтърпи лечение. Но това означава, че човек не може да бъде добър и праведен без да е чел Библията. Вярно ли е това? Не. Следователно вменяването на вина е неправилно. Неправилно е и че бог ни е направил болни, по думите ти. Тотално погрешно сравнение си дал, не знам дали си способен да го осъзнаеш.

Ето смислено сравнение: Баща ти казва, че всеки път, когато пресечеш улицата на зелено ще ти даде по 10 лв. Изводът, който ще си направиш е, че пресичането на зелено носи пари, но няма да знаеш какво ще стане ако пресечеш на червено. Няма да знаеш, че това е опасно за живота ти. Този избор убива идеята за Ада и Рая. Човек не избира да бъде еди какъв си и да не "пресича на червено". Той избира насладата в Рая.

Затова "ще те убивам вечно или ще имаш оргазъм вечно" не кореспондира с "избери, без натиск, защото искам това да бъде твоя, а не Моя избор". По тази точка в Библията, личи човешкия почерк. Това са механизми познати като моркова и тоягата. Това е най-простия начин, да се разпознаят думите, че не са с божествен произход. Също както и точката, в която Господ иска да бъде обгрижван редовно с молитви. Няма богове егоцентрици. Това са човешки черти. Това са човешки думи и манипулации. Цялата Библия е списък с начини за убийства, защото човек от това разбира. А един бог не иска да учи с този език. Целта на вярата не е да те сломи или да ти обещава награда като послушно куче, което се премята по команда и график ежеседмично. Пробутвания егоист и изнудвач бог може да върви по дяволите. Аз не го искам. Да си го прибере този, който му се кланя с мечти за невъобразима награда. Защо ли ми звучи като методиката на Дявола?

Както искаш увъртай нещата,  но според Бог, човек се ражда грешен. Не може да бъде праведен без покорна вяра в Исус и Словото Му. Това е истината на Библията. Не съм забелязал Бог да притиска някого. Той не действа като дявола. Бог, предупреждава ,предлага, помага, насочва те, а ти  избираш. Можеш да приемеш призива Му, можеш и да го отхвърлиш. 

А относно молитвите, разбира се имаш погрешна представа и за това. Бог не се нуждае от нашите молитви /"обгрижван редовно с молитви"/. Молитвата е придобивка за вярващия чрез, която имаме достъп до Бога. Чрез нея можем да споделяме с Него и Той с нас. Не забравяй, че не Той е нуждаещият се от помощ, а ние. Как да му споделя нуждите си, ако Бог не ни е дал тази придобивка - молитвата. Освен това молитвата е нещо повече от това да искаш нещо от Бог, а просто да разговаряш с Него както ние двамата разговаряме. 

преди 34 минути, realno написа:

Не съм забелязал Бог да притиска някого. Той не действа като дявола. Бог, предупреждава ,предлага, помага, насочва те, а ти  избираш.

Не знам кой овърта и се прави, че не ме чете.

на 1.08.2018 г. в 13:57, аm-аm написа:

Ами "ще изпиташ гнева ми с вечни психически и физически болки, ако не изпълниш това, което ти казвам", ако не го усещаш като натиск при вземане на решение, не знам haha.png. И после как очакваш да се вземе съзнателен избор, който да покаже дали си достоен за любовта на иначе и без друго претендиращ да обича всеки Господ?

преди 36 минути, realno написа:

Молитвата е придобивка за вярващия чрез, която имаме достъп до Бога. Чрез нея можем да споделяме с Него и Той с нас.

Което тотално противоречи, че този, с който си комуникираме е всевиждащ, всечуващ и всеможещ бог.

преди 3 часа, аm-аm написа:

Не знам кой овърта и се прави, че не ме чете.

Което тотално противоречи, че този, с който си комуникираме е всевиждащ, всечуващ и всеможещ бог.

Както и да е . Ти си знаеш най - добре. 

Не ми се спори за елементарни неща. 

Когато на някой вярващ не му отърва, той изведнъж губи интерес да доказва, да дискутира, да комуникира. А иначе може да напълни един форум със своите виждания. Някакво специално умение е, когато не можеш да защитиш това, в което вярваш, да продължиш да вярваш в него и на всичкото отгоре да потърсиш вината в този, с който общуваш.

Същото е и когато някой знаещ не иска да си хаби нервите и времето и да си разваля комфорта да доказва нещо на някой неспособен го осъзнае (или поне имащ дълъг път до осъзнаването)... Млъква и го оставя да си троши главата...

Не казвам, че някой от двама ви е прав или че не е прав... Просто добавям малко цветове в картинката...

преди 29 минути, darkterminal написа:

Същото е и когато някой знаещ не иска да си хаби нервите и времето и да си разваля комфорта да доказва нещо

Когато някой изпише няколко тома логорея, а като му зададеш едноредов въпрос ти мълчи насреща, това за мен е crazy-monkey-emoticon-064.gif

Ми... Не всеки въпрос има едноредов отговор... От там и нежеланието да се хаби човек... Особено ако отсрещният не поема...

Магията  и  другите  енергийни  вмешателства  са  възможни  само  тогава  когато  има  почва  за  това  -  напукана  или  нащърбена  аура,  въпросната  енергийна  защита  добива  рехава  консистенция,  когато  една  личност  се  мотивира  в  живота  си  само  от  понятието  искам  /тъмните  сили  много  обичат  искащи  личности/;   когато  движещият  им  мотив  е  алчност,  омраза  отмъщение  и  т. н.  Когато  енергийната  защита  /аурата/  е  плътна  и  чиста  всяко  енергийно  вмешателство  се  екранира,  тоест  магията  не  може  да  се  захване  и  се  връща  при  подателя.  Да  уточним  -  не  при  поръчалият  я  а  при  този  който  я  е направил,  но  тя  никога  не  се  губи  понеже  е  завършена  информационна  структура.   

Така,  че  да  се  освободите  от  магия  трябва  да  промените  начита  си  мислене,  а  при  по-тежки  случаи  и  ценностната  си система.

За  да  оздравите,  пък,  аурата  си  е  необходимо  да  смените  движещия  ви  мотив -  от  искам,  да  преминете  на  трябва  ли  / необходимо  ли  е/   

преди 2 часа, октим написа:

Магията  и  другите  енергийни  вмешателства  са  възможни  само  тогава  когато  има  почва  за  това  -  напукана  или  нащърбена  аура,  въпросната  енергийна  защита  добива  рехава  консистенция,  когато  една  личност  се  мотивира  в  живота  си  само  от  понятието  искам  /тъмните  сили  много  обичат  искащи  личности/;   когато  движещият  им  мотив  е  алчност,  омраза  отмъщение  и  т. н.  Когато  енергийната  защита  /аурата/  е  плътна  и  чиста  всяко  енергийно  вмешателство  се  екранира,  тоест  магията  не  може  да  се  захване  и  се  връща  при  подателя.  Да  уточним  -  не  при  поръчалият  я  а  при  този  който  я  е направил,  но  тя  никога  не  се  губи  понеже  е  завършена  информационна  структура.   

Така,  че  да  се  освободите  от  магия  трябва  да  промените  начита  си  мислене,  а  при  по-тежки  случаи  и  ценностната  си система.

За  да  оздравите,  пък,  аурата  си  е  необходимо  да  смените  движещия  ви  мотив -  от  искам,  да  преминете  на  трябва  ли  / необходимо  ли  е/   

Ако вярвате в Исус и Словото Му няма да имате нужда от демоничните практики на магиите. 

току-що, realno написа:

Ако вярвате в Исус и Словото Му няма да имате нужда от демоничните практики на магиите. 

И  кое  е  истинското  слово  и къде  да  го  намерим

преди 2 часа, октим написа:

И  кое  е  истинското  слово  и къде  да  го  намерим

Библията е писаното Божие слово.

Ако магиите са окултни практики, произхода, на който е от дявола, правейки се с цел да бъдем добре или зле на земята под негово влияние /дявола/, то акцента на Библията е върху вечния живот след смъртта. 

Магиите носят проклятия и обладаване от демони, а Библията , благословения /ако я живееш/.

Предполагам знаеш това и въпроса ти бил риторичен, но е е добре пак да го чуеш. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.