Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2019г.

Featured Replies

Корнелия Нинова: Тръгвам си, за да е равно състезанието в БСП

Цитат

"Привърженик съм на споделената отговорност. Всеки да си направи анализ за причините. Имаме места с прекрасни резултати - Ямбол, Добрич, Плевен, Видин и Монтана. Има и където губим и трябва да се види защо. Там структурите да се съберат и решат какво да правят, а не да им се налага отгоре", заяви Корнелия Нинова. 

"Не мисля, че отхвърлянето на Истанбулската конвенция с почти пълно единодушие в партията е отблъснало избирателите. 87 процента от българския народ не я одобряват. Следователно, това би трябвало да ни даде повече избиратели, а не да ги отблъсне", коментира Нинова критиките към нея.

...

"Ако до внасянето на листата от Изпълнителното бюро в Националния съвет отсъствието на Сергей Станишев е било противоречие, разцепление и битки, то НС го вкара в листата. Той е вътре, има преференции. Значи хората, които го подкрепят, са гласували за БСП. Значи с влизането му ние трябва да сме се консолидирали и да сме победили. Къде ни е победата тогава?"- попита Нинова и добави, че е работила добре с него. "Председателят на ЕНП не беше в листа, председателят на АЛДЕ също, защото е председател и има работа. Да не превръщаме това в трагедия. Иска ми се да поговорим за истинските причини за това състояние на изборите. Това са детайли. Истинските причини- бих ги обвързала с ниската избирателна активност. 33% на фона на 50% и отгоре, гласували в Европа показва ниска активност в България. Това е изключително тревожно. Първо ни делигитимира като партии, които представляваме народа, и засилва корпоративния вот. Най-важното е, че е знак към всички нас, че не ни одобряват. Тук намирам сериозната причина за загубата на БСП. Вярвахме, че негативният вот ще дойде към нас. Той се изля към всички партии, чрез негласуване. За три години не успяхме да покажем, че сме различни от статуквото. Показахме, че не сме съгласни със задкулисието, договорки с бизнес интереси, застанахме срещу едър бизнес и олигарси. Много битки отнесохме, за да покажем, че сме различни от статуквото. Не успяхме да убедим хората и това е големият проблем", анализира Корнелия Нинова. Трябва да продължим.

Oбективен анализ според мен.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко хумор или пък не:

Цитат

Да си представим какво би станало, ако през 1876 г. вместо да има Априлско въстание, се бяха състояли първите демократични избори за османски Меджлис. Впрочем, в края на 1876 г. наистина има такива „избори“, проведени от Мидхат паша, които „избират“ първия османски Меджлис, който дори приема и първата османска „конституция“. В Меджлиса влизат и няколко български депутати, един от които е съдията, осъдил Васил Левски на смърт – хаджи Иванчо Хаджипенчович…

Та, ако това се беше случило в един друг исторически порядък, вероятно изборните резултати щяха да са следните:

30% – ГОРБ (Граждани за османско развитие на България)
25% – ОСП (Османска социалистическа партия)
15% – ДПБ (Движение на паши и башибозуци)
7% – МВРО (Мекерета и верни роби на османците)
6% – ДОИ (Демократична Оманска империя)
3% – ВОР (Воля – Османските родолюбци)
1% – Партия на български учители, възрожденци, просветители и революционери, борещи се за свобода и независимост на България.

от фейсбук публикация на Костадин Костадинов от "Възраждане"

преди 2 часа, Lumberman написа:

Обективен анализ според мен.

Колко е обективен анализът на субекта - Корнелия Нинова, не смея дори да предполагам, но определено съжалявам за оставката и. :D Тази жена направи всичко възможно, за да срути столетницата. И почти успя.

преди 1 час, Lumberman написа:

Малко хумор или пък не:

То по-голям хумор от това сам да се простреляш в крака има ли?

Костадинов май така и не го разбра!

преди 23 минути, Мойра написа:

spacer.png

:D

Добре е че даде положителен пример . Сега остава само да се надяваме всички други избрани да го последват и се откажат от месатата си . Ето даже БСП депутатите си прекратиха неплатената отпуска. Явно сериозна работа ще пада вече в парламента. :D

преди 1 час, M.Николов написа:

То по-голям хумор от това сам да се простреляш в крака има ли?

Костадинов май така и не го разбра!

Да, не го разбра и според мен. Иначе си вярва повече отколкото хората му вярват.

преди 33 минути, Мойра написа:

spacer.png

:D

Страхуваха ли ги ГЕРБ, страхуваха ли ги? И се прегърнаха, па се целунаха...

Иначе и този е едно чучело, което да събира народния гняв... Като Борисов. Не съм го чувал как говори, изключае въпросния призив.

А, Николов, с избори трудно ще се промени системата, защото хората, които биха я променили, за добро или зло, са на практика неизбираеми. По-лесно е да бъде избран палячо като Николай Бареков, защото имал достъп до екрана.

преди 6 минути, lsmurf написа:

Добре е че даде положителен пример . Сега остава само да се надяваме всички други избрани да го последват и се откажат от месатата си . Ето даже БСП депутатите си прекратиха неплатената отпуска. Явно сериозна работа ще пада вече в парламента. :D 

А, ама той пак ли се отказа от Брюксел?! Че за къде ще го разнася това шкембе из Европата? Тежка, тежка работа е това. По-добре да си стои тука.

преди 1 час, Нел написа:

Колко е обективен анализът на субекта - Корнелия Нинова, не смея дори да предполагам, но определено съжалявам за оставката и. :D Тази жена направи всичко възможно, за да срути столетницата. И почти успя.

Столетницата в момента на България ѝ е незначителен проблем.

преди 8 минути, Lumberman написа:

Столетницата в момента на България ѝ е незначителен проблем.

Проблем - да. Незначителен - не. Не подценявай популизма!

преди 12 часа, lsmurf написа:

и се опитваш да дадеш абсолютно несъстоятелни аргументи само и само да докажеш че аз както и две трети от българския народ нищо не разбираме и сме мързеливци затова видиш ли не гласуваме.

Пак измишльотини. Акцента ми е че трябва да се гласува, и търся варианти , защо не и стимули за това. Защото така работи демокрацията.

всички, включително и ти си съгласен че малкия процент  гласували означава НЕпредставителност във властта. 

Единия начин е моят - отиваш, и гласуваш. Ако не са ти харесали някои , предлагаш, издигаш и т.н. с Едно голямо НО - трябва да се съобразяваш и с другите.

Аз бих уважил всякакъв твой избор, дори да не ми харесва. Ако сте мнозинство - това ще е пътят на България, това ще е пътя на ЕС .

Другия начин... кой е ? Революции ? анархия ? разстрел на всички във властта ? Добре, би лис е ангажирал  кого да вкараш в затвора, кого да разстреляш ? ИЗбиваш всички, или да го кажем по меко - отстраняваш ги .

После какво ? Ако не се появи тВОЯ МЕСИЯ , вОЖД , бла бла... какво правим ? Или дали тВОЯ вожд ще е и мой ? Защо трябва да е ?

Помисли върху това.

Ами ти явно ги избираш по красота определено има и красиви кандидати.

Мога да ти дам стотици примери в които съм се надсмивал на хората, "харесали " някой политик , които "се влюбват" в идолите си, които търсят вождове и т.н. И винаги, стотици пъти съмповтарял - вождове и месии в политиката НЯМА и никога няма да има ! Особенно в българската. Затова избираме и ИЗИСКВАМЕ. Ако се излагат - няма да им робуваме я - сменяме ги .

Е как  можеш да кажеш че единствения тук който се смее над хората с "вождове, царе, идоли" , видиш ли съм бил избирал по "харесване" ???

Що за нонсенси ? :)

Виж какво се случи с царя и със СДС ,политически трупове защото злоупотребиха с доверието на хората и това се наказва жестоко.

Виждам я . Пак да се повторя - Да си ме чул някога да говоря за идоли и вождове , царе извън това да осмивам такива "коленопреклонни" простотии в хората ??? И че и царя и др са пример как и такива предават хората и си гледат собствените си имоти и интереси.

Ти също непрекъснато пискаш за лустрация но явно я разбираш по начин да се махнат едни за да седнат на тяхно място просто други персони със същото мислене. И да ще ни се въртят като манекени каквито са в момента но в даден момент ще се усетят че народът не желае манекени а истински политици и ще се появят и такива . Пък ти продължавай да си избираш по красота щом това ти допада - демокрация сме .

Е няма да повтарям пак че говориш неща на които съм точно на 180' на противоположност :)

Очевидно не разбираш и какво е лустрация.

преди 5 часа, Lumberman написа:

с избори трудно ще се промени системата, защото хората, които биха я променили, за добро или зло, са на практика неизбираеми.

Първо трябва да се повиши политическата култура на хората, и после да говорим кой колко е "неразбираем" .

докато има таквиа като теб, които цитират доказани фейкомети ,  няма как да говорим за "хора които да променят системата".

А и каква точно система искаш ? КАкво и има на сегашните принципи и закони ? НЕ системата е виновна, а контрола .

Хайде, кажи каква точно СИСТЕМА искаш . Или си като циганите - "искаме искаме искаме ... кво искате бе... квот дадеш батееее"

преди 7 часа, Нел написа:

Реално да. :)

Макар че сега ще ми липсва  стила "партизанска борба"  и игра  "каквото каже опонента ББ, ние да измислим каквото и да е, но да е на контра" :)

Ако намали оборотите БСП , каквато е тенденцията, ще се изхаби и увяхне. Електоратът им е такъв че искат постоянни скандали. Дори с цената да са  тотални лъжи и фейкове.

Ще почнат да се прехласват по новите магистрали, градинки и т.н. което не е добре за БСП :) 

преди 17 минути, miro20 написа:

Пак измишльотини. Акцента ми е че трябва да се гласува, и търся варианти , защо не и стимули за това. Защото така работи демокрацията.

всички, включително и ти си съгласен че малкия процент  гласували означава НЕпредставителност във властта. 

Единия начин е моят - отиваш, и гласуваш. Ако не са ти харесали някои , предлагаш, издигаш и т.н. с Едно голямо НО - трябва да се съобразяваш и с другите.

Аз бих уважил всякакъв твой избор, дори да не ми харесва. Ако сте мнозинство - това ще е пътят на България, това ще е пътя на ЕС .

Другия начин... кой е ? Революции ? анархия ? разстрел на всички във властта ? Добре, би лис е ангажирал  кого да вкараш в затвора, кого да разстреляш ? ИЗбиваш всички, или да го кажем по меко - отстраняваш ги .

После какво ? Ако не се появи тВОЯ МЕСИЯ , вОЖД , бла бла... какво правим ? Или дали тВОЯ вожд ще е и мой ? Защо трябва да е ?

Измишльотини непрекъснато представяш ти. Къде съм казал нещо за революция анархия разстрели на всички във властта. Представителността на власта е грижа на самата власт и това че народът не я ще не е вина на народа. Мен ако някъде не ме искат не държа да стоя да ги управлявам а просто се оттеглям. Не боли толкова много. Що за идиотско поведение да имаш 10 процента доверие в парламента и ти да продължаваш да мислиш че ти се полага да управляваш. Точно ти си този който въпреки че е категорично малцинство счита че неговия вожд трябва да управлява а 2те трети негласували просто са тъпи и нямат думата . Между другото към тези две трети трябва да прибавим и 10 процента които гласуваха с не подкрепям никого или с невалидна бюлетина. Би уважил всеки мой избор и пищиш против избора ми да не гласувам не чувстваш ли противоречие или трабва да ти преведа на български какво ми казваш. Така че да определено сме мнозинство с което ти отказваш да се съобразиш пък и ме поучаваш как аз трябва да го правя. Не виждаш ли цялата трагичност на ситуацията - гласували са клиентелате , държавни общински служители фирми близки до власта обслужващи властта хора и техните семейства и тук там някой заблуден ентусиаст. Не ги обвинявам -едните се боят за хляба си а другите просто не са лъгани достатъчно както по възрастните от нас и си въобразяват че лъжите които им наприказват са чиста монета ще узреят и в един момент ще се осъзнаят.  Моля занапред когато защитаваш тезата си за това че трябва да се гласува изваждай доводи защо а не такива колко са глупави хората които не гласуват като по този начин обиждаш мнозинството от народа ни и с нищо не си по добър от професор Иво Христов . Ето би, ми било страшно любопитно за кого си гласувал ти самия на базата на какви постижения на партията която подкрепяш на базата на кои морални принципи които се спазват в нея на базата на каква програма която ще изпълняват в ЕС и ще доведе до положителни неща за България.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Точно ти си този който въпреки че е категорично малцинство счита че неговия вожд трябва да управлява

Лъжа. Винаги съм казвал - хайде сменяме го .

преди 1 минута, lsmurf написа:

а 2те трети негласували просто са тъпи и нямат думата

Пак лъжа.

преди 2 минути, lsmurf написа:

Моля занапред когато защитаваш тезата си за това че трябва да се гласува изваждай доводи защо а не такива колко са глупави хората които не гласуват

Генерираш лъжи, после ме молиш на тяхнабаза да доказвам нещо си ??? 

Цитат

изваждай доводи защо

Точно това правех.

Айде да спрем малко с измишльотините а ? 

:)

преди 6 минути, miro20 написа:

Лъжа. Винаги съм казвал - хайде сменяме го .

Плитко. Имах предвид този за който ще гласуваш ти а не конкретната личност която ни управлява в момента и добре го знаеш но се правиш на луд . Ако твоят вожд е Борисов кажи си го откровенно както се изрази ти преди малко ще приема твоят избор какъвто и да е той. Ти обаче досега не си заявил че подкрепяш Борисов и сега изведнъж "ами сменяйте го".

преди 11 минути, miro20 написа:

Пак лъжа

Не си го казал в директен текст но се опитваш да го внушиш с всички сили и много добре ти личи.

Както и да е спирам безсмислената дискусия която се изроди по стар български навик в плюене по опонента . Съжалявам че ще трябва да си променя мнението за теб но така е сто трола не успяха да го направят ти го свърши за отрицателно време.

преди 8 часа, Нел написа:

Проблем - да. Незначителен - не. Не подценявай популизма!

Да, в днешно време мнението на народа никой не го цени и уважава, интересът му също. Затова и популизъм "стана" лоша дума. Но няма нищо лошо да нацелваш това, което мислят хората. Въпросът е делата да отговарят на приказките.

А те какво? Натресоха ѝ Сергей в листата и хората се отдръпнаха.

Ма много ясно, че ще ѝ натресат Сергей!

Освен, че е шеф на ПЕС е и една от малкото разпознаваеми фигури в ЕС, колкото и да не го харесват някои!

А и не само там, както видя малко не му достигнаха преференциите да бъде първи в листата, където и трябваше да бъде по начало!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 10 часа, lsmurf написа:

Не си го казал в директен текст но се опитваш да го внушиш с всички сили и много добре ти личи. 

Слез малко на земята и препрочети ако искаш по назад. - Акцента ми е защо трябва да се гласува, и защо когато не гласуваш, ти затвърждаваш статуквото. /ти твърдиш обратното/

Което статукво и хора, правят много по малко усилия , за да си останат на власт и да я узурпират за пореден път. Което е предпоставка за злоупотреба с тази власт. И това е разбираемо, независимо кой е на власт.

Малкия процент гласували води и до непредставителност на народа във властта. Този вот НЕ отразява волята на по голямата част.

Затова "демокрацията" като система и що годе справедливо управление с коректив - хората ,  НЕ работи.

Ти си измисли съвсем други неща, неказвани  и нетвърдени от мен, плюс спекулации с мои думи , заяде се за здравните осигуровки , въпреки че постоянно ти казвах че това малка част от  всякакви идеи и варианти за стимулиране .

Стигна до там да твърдиш на точно 180' неща които съм оборвал стотици пъти.

Ако твоят вожд е Борисов кажи си го откровенно както се изрази ти преди малко ще приема твоят избор какъвто и да е той. Ти обаче досега не си заявил че подкрепяш Борисов и сега изведнъж "ами сменяйте го".

Аз казах за кого гласувах , даже тук. Още в изборния ден.

И не, не е заради това че ББ ми е "вожд".  ПАк повтарям , но едва ли има човек тук , който толквоа много да е спорил за "Вождове, месии, царе" и тям подобни хорски заблуди че ще дойдат да ги оправят.

Няма и никога няма да има "месия" и винаги ще избираме по малкото зло. Избора не трябва да е за "идол" на който да се кланяме, а за работник , който НИЕ назначаваме. И от който да изискваме.

Гласувах за евролистата. НЕ за "вожд и месия".  Даже ти си забравил че изборите са за ЕП. Не за ББ.

Габриел ми хареса, младежите около нея - също. Хареса ми и как  попиля Офшорка Милиончева на дебатите.

Това е.

Както и да е спирам безсмислената дискусия която се изроди по стар български навик в плюене по опонента . Съжалявам че ще трябва да си променя мнението за теб но така е сто трола не успяха да го направят ти го свърши за отрицателно време. 

И аз съжалявам че сам се самонавиваш и си създаваш абсолютно грешни изводи и впечатление, на база собствените ти лъжи и измислици за мен.

И аз не те плюя. Нито позицията ти. Но я оборвам с нормални аргументи и както виждаш с богати ПРИМЕРИ. 

Примера с болницата и ходенето на лекар, мисля си остава най илюстраивна и подходяща защо НЕ трябва да се мълчи и пасува на избори.

Това че ти комплексарски се обиждаш... нека си е за твоя сметка. Не мисля че има дори един момент в който да съм те нападал ЛИЧНОСТНО или да съм се заяждал  по познатия за тролченцата наоколо, начин.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Точно обратното - Корнела сама направи листата и отдръпна хората. Затова и го върна на избираемо място.

Без Стани Шеф, щетите за БСП щяха да са в пъти по зле. И във вътрешен партиен план , и като имидж навънка в ПЕС

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 40 минути, miro20 написа:

Акцента ми е защо трябва да се гласува, и защо когато не гласуваш, ти затвърждаваш статуквото

те тва е най-голямата лъжа използвана от политиците
ако никой не гласува, как шъ съ легитимира статуквото ве?

преди 8 часа, Lumberman написа:

Миро ти е отговорил, но нека и аз - именно заради Станишев твърдият електорат на БСП гласува при това с преференциален вот за него. Много по-интересни(за мен) ще се резултатите от местните избори наесен. Изборите за европейски Парламент не са толкова атрактивни в нашито мило Отечество.

преди 11 часа, miro20 написа:

Реално да. :)

Макар че сега ще ми липсва  стила "партизанска борба"  и игра  "каквото каже опонента ББ, ние да измислим каквото и да е, но да е на контра"

О, не се коси, ще има да се забавляваме, ако не тя, някой друг ще е. Такава е тактиката на столетницата, от време оно, та чак досега. И като(и ако) вземат властта изведнъж дават назад и започват да обясняват, че всъщност дадените от самите тях обещания са неизпълними... този филм сме го гледали няколко пъти.

Така отговарям и защо "популизъм" е мръсна дума. Защото заиграването с болката на хората е извращение - долнопробно, безчовечно, жестоко извращение.

преди 5 минути, дръндю написа:

:D  Ако никой не гласува, няма нужда от легитимация. Същото е ако 99.9% гласуват за единствения кандидат. :D

преди 7 минути, дръндю написа:

Дрънди, легитимността започва от 20% нагоря ... т.е. Ако има поне въпросните проценти гласували от имащите право на гласуване, то се счита за легитимност. За по-малко от въпросните 20% - хм ... някъде би следвало да е написано какво се прави ... Не ме питай кой и как е определил тази 1/5-та за граница на легитимност ... :) Чак толкова не съм еродиран .... :) 

преди 1 минута, Нел написа:

:D  Ако никой не гласува, няма нужда от легитимация. Същото е ако 99.9% гласуват за единствения кандидат. :D

ней баш така, штот ф първия случай е бунт срещу съществуващата система

преди 1 минута, ДиоиД написа:

Дрънди, легитимността започва от 20% нагоря

лошият материал. гарантира тес проценти и Боку требе дъй доволен от тех, щот те са тес дето го избраха

преди 4 минути, дръндю написа:

Боку требе дъй доволен

Той си бе доволен и преди да нагази в политиката, но чест му отдавам, че понесе отговорност която не е за него. За мен ще си остане храбър мъж!

Единствено което мога да кажа е: Браво! Чест и почитания г-н генерал!

преди 6 минути, Нел написа:

О, не се коси, ще има да се забавляваме, ако не тя, някой друг ще е. Такава е тактиката на столетницата, от време оно, та чак досега. И като(и ако) вземат властта изведнъж дават назад и започват да обясняват, че всъщност дадените от самите тях обещания са неизпълними... този филм сме го гледали няколко пъти.

Така отговарям и защо "популизъм" е мръсна дума. Защото заиграването с болката на хората е извращение - долнопробно, безчовечно, жестоко извращение.

:) Да, така е.

НАпример сещаш ли се сега как реват за субсидията от 11 лв ? А забравиха че именно те , комунистите, вдигнаха от 1 лв на 11 лв :) 

преди 14 минути, дръндю написа:

те тва е най-голямата лъжа използвана от политиците

Не .Кога имаш шанс да промениш нещо ? Когато нищо не правиш, или когато активно участваш в обществото ?

преди 3 минути, дръндю написа:

ней баш така, штот ф първия случай е бунт срещу съществуващата система

Много обичам такива клишета. Каква система кви бунтове бре . С какво ще сменяте ? с феодализъм , социализъм, монархия ли кво ???

Не системата ви /ни/ е проблем. А контрола и общата култура. Много съвременни развити държави си живеят в същата като нашата "система" и със същите правила, НО имаконтрол, има изразено гражданско общество.

А тука някои се скъсват да ми обясняват че нищо не зависело бла бла бла... Ами да, допускам че може и нищо да не зависи, но това ще е гартаантирано на 100 % когато ИМЕННО НЕ се гласува, и когато игнорираш участието си в обществото.

преди 3 минути, miro20 написа:

Не .Кога имаш шанс да промениш нещо ? Когато нищо не правиш, или когато активно участваш в обществото ?

аве ти дън си от Атака
:giggle1:
онея искат да въведат задължително гласуване, за да гепят повече парички

току-що, miro20 написа:

То всъщност вече е въведено. Не знаеше ли :)

ъхъ, знам ве, редъ съ ас за кифтета и кибапчета

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.