Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2019г.

Featured Replies

А като спомена бАтака , това е един от най грандиозните провали на избори. Колко гласуваха за тях ?  20-на хил.

Колкото са и гласувалите  за фейкометите от "Възраждане" :) 

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 36 минути, Нел написа:

:D  Ако никой не гласува, няма нужда от легитимация. Същото е ако 99.9% гласуват за единствения кандидат. :D

сега като се замислих, ами да права си
за една робска държава от третия свят, няма значение броят на гласувалите
но пък си мисля, че и ние сме се запътили натам с двойния плосък данък а именно ДОД и ДДС
мисля си, че един обикновен работник, за да получи доход, ползва като ресурс ръцете си, а един собственик на предприятие, ползва стотици, хиляди ръце
не ме разбирай буквално, казвам, че по-големия доход се базира на използване на повече ресурси и справедливо може да бъде единствено прогресивното облагане с данък и олигархичния подход на облагане с данъци, който е сега, ще ни доведе до задънена улица
ако продължава така, в близките 100 години ще догоним страни от третия свят и тогава няма да има значение броят на гласувалите
с много голяма вероятност, няма да съм жив за да видя последствията от тази недалновидна политика

преди 47 минути, sliderum написа:

Малко са ги клали.

според днешните управляващи ней имало турско робство ве
Левски сам съй обесил
ней имало фашизъм и нацизъм
Вапцаров сам съй гръмнал 
баси извратеняците дет управляват днес
изпокрадаха всичко де беше натрупано по времето на Живков, а после оплюха режима

преди 3 часа, дръндю написа:

но пък си мисля, че и ние сме се запътили натам с двойния плосък данък а именно ДОД и ДДС

Лично аз не виждам пряка зависимост между данъците и гласуването, причината е елементарна - плащам същите данъци като негласувалите, но смятам за свое право да гласувам и да се коригирам когато съм разочарована от тези, за които съм гласувала на следващите избори, което не означава, че съм съгласна с избора на мнозинството и политиката, която следва от този избор. И това е причината, поради която гласувам - именно защото не съм роб и  нямам робското мислене, че нищо не мога да променя. Съответно негласувалите имат своето мнение, което за тях е правилното. Лично аз смятам, че ако съм аполитична спрямо изборите, би трябвало да съм изцяло аполитична - т.е. да не мрънкам и да недоволствам от политиката на онези, които другите са избрали. Предпочитам да имам свободата да съм недоволна и да не ме бъркат онези 15 минути, които "губя" в гласуването.  

преди 5 минути, Нел написа:

Лично аз не виждам пряка зависимост между данъците и гласуването

аз също, просто изразих мнение накъде се е запътила държавата с облагането на гражданите ѝ, с олигархични данъци

преди 10 минути, дръндю написа:

аз също, просто изразих мнение накъде се е запътила държавата с облагането на гражданите ѝ, с олигархични данъци

И олигарсите са хора... не ли? :D 

Да, не съм против плоския данък, но ако има и прогресивен от една определена сума нагоре. Много държави с плосък данък го имат това допълнение. Колкото до ДДС справедливо е стоките от първа необходимост да са обложени с по-нисък процент от останалите, но и тук има подводни камъни - кои ще са тези стоки? Ако е доволен потребителя, ще е недоволен производителя... Сложно е, Дръндич... Понякога даже ми е жал за политиците... ама много за кратко и за единици от тях :D

И е петък. Спокоен уикенд!

преди 6 минути, Нел написа:

И олигарсите са хора... не ли? :D 

шегуваш се, но днес само те са хора
всичко друго е лош материал 

Ренета Инджова: Изходът ще дойде отвън и ще е унизителен

Цитат

„В българския вариант изборите не решават нищо. Ако те решаваха нещо, щяха да бъдат забранени“. Това каза пред БНР Ренета Инджова, министър-председател на България в 84-ото правителство, назначено от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 г. „Българският народ няма доверие в избирателната ни система. Той се е нагледал на фалшифицирани, нечестни избори, които с голяма лекота се обявяват за демократични. Проблемът не е в това, че няма да се пусне бюлетина, а не е извървян целият предишен път, в който гражданите, хората, които са жертва на властта, би трябвало да имат и други форми на борба. Изборите са последното средство. Българите не са доказали, че в бунтовете, в протестите, в изразяването на интересите си им се чува гласът. Затова и с такава лекота не отиват на избори. Очаквах този резултат“, коментира Инджова в интервю за предаването „Хоризонт за вас“.

*Линкът към статията е в заглавието.

преди 4 часа, Мойра написа:

„В българския вариант изборите не решават нищо. Ако те решаваха нещо, щяха да бъдат забранени“.

Да, старо банално клише. Ето, в случая дори избори за ЕП промениха доста политическия спектър. БСП искаха преврат , не се получи. ГЕРБ се стабилизира, някои популистки партии изпаднаха, други си показаха рогата / Възраждане с фейкове , БСП с фейкове и партизанска борба/ и т.н и т.н.

Ако бе спечелило бСП, гаранция Корнела  нямаше да стъпва по земята от надувки, щеше да има незабавни предсрочни избори и всичката дандания, която искаха да се случи.

Ама уви.. отложи се май. Не знам за добро или лошо.

Така че бих перефразирал това клише по друг начин. Щом партиите правят толкова огромни усилия , впрягат толкова мащабна пропаганда и кампания , харчат стотици хиляди... е значи има полза от гласуване.

Дори само в този аспект да се гледа. За мен по е важното другото - не толкова боричканията, а това че демокрацията не работи при негласуване и избора няма реална пълна легитимност  пред народа.

Проф. Михаил Мирчев сензационно: Радан Кънев няма право да е евродепутат, под чертата е!

Цитат

Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходимите за това проценти. Той обвини ЦИК в нарушение на закона, защото изпраща в ЕП представител на съюза на Христо Иванов и ДСБ, чиито проценти не са 6,06%, а 5,87%. Бариерата обаче е 5,88%. Тезата си проф. Мирчев разгласи в профила си в социалната мрежа Фейсбук, предава Канал 3. 

"Току що проверих една ИЗМАМА от ЦИК. "Демокр. Б-я" нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Не им стига за 1 депутат. Не им стигат 58 гласа. Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК...", твърди социологът.

Той твърди, че това е направено от ЦИК в разрез с методическото й указание и в нарушение на чл. 278/2/ т.9 от Избирателния кодекс.

"Там е императивно записано, че вотът "не подкрепям никого" е вот, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН вот. Значи, той е в 100% от които се вадят %-те на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци. Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100% вадят %-те на партиите... Това е манипулацията... Става дума за игра с едни 61.029 гласа, които са маркирали вот "не подкрепям никого", заявява Михаил Мирчев.

Дали ще има скандал, че стана скучно напоследък?...

преди 4 минути, Мойра написа:

Интересно ми е някой да обясни след като "Не подкрепям никого"  е действителен вот ако всички които не гласувахме а това са две трети от гласоподавателите бяхме отишли и бяхме дали този вот щяха ли да останат незапълнени съответния брой места. Ако е така следващият път ще ходя да гласувам и е логично и другите гласували да го направят за да спестим поне пари на държавата. Това е особено важно за национални избори. Според мен обаче такова нещо няма как да се случи така че проф. Мирчев не е прав защото в противен случай ще има различно третиране на съответния вот.

Едно мнение на Ренета Инджова за изборите и ситуацията в България. Мисля че е доста точно.

Цитат

„В българския вариант изборите не решават нищо. Ако те решаваха нещо, щяха да бъдат забранени“.

Заслужава си да се чуе от хора които имат желание да мислят.

https://www.bnr.bg/post/101126395/reneta-indjova-izhodat-shte-doide-otvan-i-shte-e-unizitelen

преди 10 минути, lsmurf написа:

Едно мнение на Ренета Инджова за изборите и ситуацията в България. Мисля че е доста точно.

Заслужава си да се чуе от хора които имат желание да мислят.

https://www.bnr.bg/post/101126395/reneta-indjova-izhodat-shte-doide-otvan-i-shte-e-unizitelen

Мнението на Ренета Инджова се намира два поста над твоя

Май и ти не четеш?

преди 3 минути, Мойра написа:

Мнението на Ренета Инджова се намира два поста над твоя

Май и ти не четеш?

Не  чета наистина , защото обичам да чуя оргинала а не това какво е решил да подбере някой журналист. Ами ако желаеш в bnr.bg има запис на цялото интервю.Мисля че са "пропуснати" много съществени моменти.

преди 1 минута, lsmurf написа:

Не  чета наистина , защото обичам да чуя оргинала а не това какво е решил да подбере някой журналист. Ами ако желаеш в bnr.bg има запис на цялото интервю.Мисля че са "пропуснати" много съществени моменти.

Слушах го, не е пропуснато чак толкова много.

на 31.05.2019 г. в 8:47, дръндю написа:

мисля си, че един обикновен работник, за да получи доход, ползва като ресурс ръцете си, а един собственик на предприятие, ползва стотици, хиляди ръце
не ме разбирай буквално, казвам, че по-големия доход се базира на използване на повече ресурси и справедливо може да бъде единствено прогресивното облагане с данък и олигархичния подход на облагане с данъци, който е сега, ще ни доведе до задънена улица
ако продължава така, в близките 100 години ще догоним страни от третия свят и тогава няма да има значение броят на гласувалите
с много голяма вероятност, няма да съм жив за да видя последствията от тази недалновидна политика

Защо не вземете да мислите малко с тези главици!!! Аз като доказан комунист, мога да споря със всеки, че прогресивното данъчно облагане не е никаква лява политика, нито помага с нещо на хората!!! Напротив, това си е жив популизъм използуван от управляващия западен елит прикрит зад паравана на така нареченото социално равноправие!!! Само си отговори на въпроса, по какъв начин облагането на богатия с по-високи данъци, ще допринесе за благосъстоянието на бедния??? Бедният пак ще си остане беден!!! А какво ще кажеш за момента, в който лекар ще взима приблизително същата заплата като мангала с незавършен 3-ти клас!!! На какво отгоре ще налагат на лекаря по-високи данъци??? Затова че той и родителите му са инвестирали време, пари и средства за образование??? Ами ако това е лява политика, здраве му кажи!!! Виж, ако си толкова загрижен за бедните и тяхното благосъстояние, вдигни минималната заплата!!! Хем бедните люде ще го усетят директно, хем в държавата ще влизат повече пари от данъци, отколкото с прогресивния данък!!! Виж за ДДС съм съгласен, че за някои стоки може да бъде променено (лекарства и хранителни стоки)!!! Според скромното мнение на вехтия Джугашвили, данъците не трябва да се пипат!!!! Друга е мярката която трябва да се предприеме!!! При това резултатите ще дойдат на момента(буквално за 1-3 месеца) и веднага ще се усети от хората, при това не само от бедните, а от всички работещи, можещи и знаещи люде!!! Тази мярка се нарича "ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ" при регламентирано работно време!!!!! В белите държави е 40 часова работна седмица - 160 часа на месец!!! Пише си го в договора когато започваш работа, а ако работиш извънредни часове, заплащат се допълнително, с 25% по-високо заплащане!!! Променя се начина на заплащане и заплатите се вдигат автоматично от самосебе си, а експлоатацията на назначените бизнесмени намалява или поне ще си плащат за некадърното управление и организация производството или бизнеса си!!! Само че на управляващите не им отърва, щото са сложени от тия дето ще засегне тази мярка и думичка не дават да се обели по темата!!! Вместо това, пуснат ви за стръв прозаичната тема с данъците и Вие кълвете като шарани!!!А всички са наясно, че нищо няма да стане и нищо няма да се пипне!!!  А сега идва ред да сметнеш собствената си заплата в момента и колко би взимал при почасово заплащане (естествено ако нямаш свой бизнес и не работиш за себе си)!!! Та мисълта ми беше малко от малко да си напрягате мозъците преди да вярвате на всичко което ви се спуска като информация!!! Спирам дотук, че поста стана твърде дълъг!!!

преди 2 часа, Мойра написа:

Слушах го, не е пропуснато чак толкова много.

Може да не е много като количество но е важно. 

Цитат

Партийно строителство, правено по този начин, рано или късно се превръща в погром. Той е погром – вътрешен, партиите вътре в себе си се унищожават.Вижте какво се случва със вторите. Вижте какво се случва с партия демонстрираща формално реми с управляващата опозиционна партия.  Вижте какво става с управляващата партия, която е в ситуация, че главният трябва да екзекутира дясната си ръка.

Защо така срамежливо се замита че БСП е на прага на погрома и Инджова започва именно с нея когато обосновава тезата си? Тоест "опозицията" не ерешение на проблема тя е част от проблема.

Цитат

""Във всички случаи предварително това е съгласувано"

Колко по ясно да го каже -изборите са предварително нагласени и от избирателя нищо не зависи . Всики призиви да гласуваме за да променим системата са приказки за наивници.

Цитат

"Ако идват от тези откъм зад океана които са тръгнали на поход срещу безчинствата и извращенията на либерализма тогава тежко се пише на нашите управници."

Отново премълчано. Защо ли ? Ами според мен защото не бива да се знае че нещо добро се заражда от зад океана. Ние трябва да очакваме хубавите неща откъм Москва.

Цитат

С други думи никой не е спечелил от бългаският народ с изключение на тези които го управляват.

Може да ви се вижда изтъркано но е изключително важно да се подчертае.

Цитат

„Ние сами сме като слепци и не може да намерим изход. Изходът ще дойде отвън, защото първо не се учим на това какво е политика , второ нямаме силата и волята да се изправим срещу злото ,трето свикнали сме да ни тъпчат -изглежда това един стокхолмски вече чисто български синдром. Изходът ще дойде отвън.

Цитат

Тоест не по принципите на правовата държава а по принципите на правоверното партйно строителство.

Ето това е един гибелен принцип който унищожи социализма и продължава да ни унищожава .

Но всчко това са дреболии за хората публикували материала със съкращения и даже с нахалството да слагат скоби на пасажи които са съкратили. Знам че най хубавите лъжи се правят с части от истината но мисля че "журналистите"  ни прекаляват .Та Мойра затова не чета такива материали. Пък това че на теб ти се струва че нищо важно не е пропуснато си е твое мнение просто аз не го споделям.

преди 1 час, Джугашвили написа:

Аз като доказан комунист, мога да споря със всеки, че прогресивното данъчно облагане не е никаква лява политика, нито помага с нещо на хората!!! Напротив, това си е жив популизъм използуван от управляващия западен елит прикрит зад паравана на така нареченото социално равноправие!!! Само си отговори на въпроса, по какъв начин облагането на богатия с по-високи данъци, ще допринесе за благосъстоянието на бедния??? Бедният пак ще си остане беден!!! А какво ще кажеш за момента, в който лекар ще взима приблизително същата заплата като мангала с незавършен 3-ти клас!!

https://totrants.wordpress.com/2013/02/27/плосък-или-прогресивен-данък/

и поглед от друг ъгъл
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=363:ef21&catid=39:epifin&Itemid=52
странно, че почти всички са бивши и настоящи комунистически държави

пп

не ме цитирай, няма да пиша повече в темата
голяма грешка направих, че се включих

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 58 минути, дръндю написа:

https://totrants.wordpress.com/2013/02/27/плосък-или-прогресивен-данък/

и поглед от друг ъгъл
http://www.trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=363:ef21&catid=39:epifin&Itemid=52
странно, че почти всички са бивши и настоящи комунистически държави

пп

не ме цитирай, няма да пиша повече в темата
голяма грешка направих, че се включих

Грешка или не, заел си неправилната позиция!!! Другаде е заровено кучето и ти го казах, при това без да се заяждам!!! А сметна ли си заплатата, която вземаш сега, колко би била при почасово заплащане, при същите работни часове??? Сега си я сметни и при прогресивно облагане, каква ще бъде??? После пак ми кажи, че това е лява политика и защитава интересите на работника!!! В първата статия е написано много ясно... хората с пари нямат никакъв проблем да избягат или заобиколят законът, ако не им отърва!!! А познай, кой ще отнесе цялата тежест от тези експерименти!!! Казах ти къде е истината, ако искаш я проумявай, ако искаш вярвай в прогресивния данък и се прави на сърдит!!! 

П. П. В първия линк е обяснено много вярно и точно!!! 

Предстоят местни избори и предизборната кампания вече започна!

Цитат
Ако не разбрахте изявите на Борисов и Фандъкова от днес означават, че ГЕРБ натиснаха на педалите и де факто са в предизборна кампания за местните избори.

Борисов се бори да докаже, че Цветанов не е незаминем и може да се оправи без него. Проблемът е, че хората няма да гласуват за него.

От сега ще ви заливат с кадри от Борисов зад волана във град А, след това град Б и телевизиите услужливо ще покриват изявите на премиера.

И никой няма да посмее да каже - че премиерът злоупотребява с властта си.

И се започва - магистрали, водни цикли, Бойко страшен си, Т-шърти с неговия лик, песни за Него, оркестри за него.

Чалга политиката не е от днес, от десет години е.
И нейния идол се възползва на макс.

Въпросът е не да се констатира, а да се контрастира.

Илиян Василев, Фейсбук

ИЗТ.

преди 38 минути, Мойра написа:
Ако не разбрахте изявите на Борисов и Фандъкова от днес означават, че ГЕРБ натиснаха на педалите и де факто са в предизборна кампания за местните избори.

Борисов се бори да докаже, че Цветанов не е незаминем и може да се оправи без него. Проблемът е, че хората няма да гласуват за него.

От сега ще ви заливат с кадри от Борисов зад волана във град А, след това град Б и телевизиите услужливо ще покриват изявите на премиера.

И никой няма да посмее да каже - че премиерът злоупотребява с властта си.

Верно бре, тоя как така никой не го пита защо харчи народни пари за предизборна агитация. Все пак парите в бюджета са на всички българи. ГЕРБ не е България!

преди 14 часа, Мойра написа:

Предстоят местни избори и предизборната кампания вече започна!

ИЗТ.

Проблемът не е само в Брисов- ако беше така отдавна да беше решен. Проблемът е че останалите "алтернативи" са така старателно подбрани че ГЕРБ да бъде в крайна сметка най- приемливото решение. Затова и тези избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ и все по малко хора ще си правят трудът да отидат до урните. Просто актьорът е Борисов а останалите партии са клакьори докато режисьорът не реши да ги размени но засега не личат такива намерения. Така че и за местните изброри хората които предричат загуба на ГЕРБ ще се наложи да търсят както сега аргументи защо предсказанията им не са се случили.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.