Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 13 минути, дръндю написа:

излиза, че е по-добре,  лайките да ги няма, ама не мисля, че ...ъ-ъ-ъ...тъй де, погледнато през моя джам, не мисля, че простотиите  ще намалеят
според мен, ливадата с лайки или не, все си е ливада
:lol6:

И двете бе ! На тъп ли се правиш ? Както "харесвам" , така и "не харесвам" , едно до друго . Не си ли го виждал в други обществени сайтове ?

Аз даже бих отишъл и по-нататък , съзнавайки , че тук ще се изреве като на умряло .

Както с точките при шофьорските книжки - когато "нехаресвам" надхвърли с определено число "харесвам" , нехаресвания да се праща за три дни в почивка , а числата му да се нулират . Автоматично - няма искам , няма не искам , ама този ми чичо , а пък оня владика.... А определеното число да бъде процент от харесванията примерно....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 3 минути, by_chechi написа:

Както с точките при шофьорските книжки - когато "нехаресвам" надхвърли с определено число "харесвам" , нехаресвания да се праща за три дни в почивка , а числата му да се нулират

тежко и горко за новобранците във форума

въх, аз ще съм един първите изхвърлени
:(

преди 21 минути, дръндю написа:

тежко и горко за новобранците във форума

въх, аз ще съм един първите изхвърлени
:(

Защо ще им е тежко ? Кой както се изявява , ще си получава каквото му се полага .

Да си мерят приказките , не да ми пращат безчет фейкометки....!

Сляп ли си да видиш , сега тук каква е "демокрация"...? Даже "началниците" вече са хвърлили пешкира....:)

Аз лично моите числа бих ги прежалил , ако всичко започне от нула....

Ако позволите да се изкажа в ... любимата ми тема :wors: Слагам си очилата, за да изглеждам по-авторитетно.

Първо, мисля, че тази тема е за промени, които да не са просто капризи, а полезни за мнозинството.

Ще обясня защо това няма да е ок с "нехаресването". Писала съм преди в едни други два форума. В единия имаше едни звездички, ама по-малко. И се даваха за конкретния профил-ник-човека. Ако имаш две звезди си не много `аресван жмульо или кифла. Ку имаш пет звезди обаче си един генерал-министър-председател така да се каже.

И съответно модератори, админи и стари кучета с по пет звезди, средно активните с по три, и новобранците и осмелили се да отговорят на някоя отворена филоложка с по две. Е, има и някакви изключения с по една звездичка. Като цяло този тип оценяване не дава никаква обективна представа за потребителя, а напротив. Има брутален сепаратизъм и косвено неуважение към голяма част от потребителите. Неприятно е.

В другия форум, имаше рейтинг, който се формираше от брой мнения и възможност да се дават "зелени репи", но имаше и "червени". Това изглежда достатъчно обективно, а и форума е тип бизнес и за сделки и там се държи на това да няма измамници. Обаче кОпона почва именно с "червените репи", защото като дадеш "червена" трябва да се "обосновеш". "обосновките" са преобладаващо ... обиди. Грозни и гнусни. Като жена няма да ви споменавам на какво съм се начела, ама непознати, дреме ми.

Накрая това за браузърите аз не го разбрах, защото мен всъщност не ме интересува кой с колко ника пише. Но тези с многото никове определено имат психологически проблем. Или пък аз имам, защото не държа да съм от нормалните.

Мисля, че нямаше нужда да се маха дневното ограничение от харесвания, даже трябва да се намали според мен. Това че имам Репутация-трепач нито ми плаща сметките за тока, нито ми купува виното. В общи линии колкото са по-прости и изчистени нещата толкова по-добре. Колкото по-малко се иска толкова повече ще показваме, че не искаме да ни се обръща внимание, щото ни е скучно.

Мир в Галактиката.

Но ще съм и откровена накрая. Не ми харесват тези тесни връзки между някои модератори. Егото им не е ок, за да изпълняват функциите на такива. Сори.

преди 56 минути, by_chechi написа:

Защо ще им е тежко ? Кой както се изявява , ще си получава каквото му се полага .

Да си мерят приказките , не да ми пращат безчет фейкометки....!

Сляп ли си да видиш , сега тук каква е "демокрация"...? Даже "началниците" вече са хвърлили пешкира....:)

:lol6:ти ... война ли искаш? Ми те ше почнат масови самоубийства, а Карабойчев ще трябва да се скрие през три галактики в четвъртата, за да не го намерят и да го обезглавят ритуално :giggle1:

преди 40 минути, Maleficient написа:

..."обосновките" са преобладаващо ... обиди.

.... Колкото по-малко се иска толкова повече ще показваме, че не искаме да ни се обръща внимание, щото ни е скучно.

.....връзки между някои модератори.

Никаква нужда няма от "обосновки" - и обосновките си получават "ряпите" .

Въпросът не е в искането (Лакомията) - без искане няма живот ! Въпросът е в ограничаването , защото искането няма граници ! Това "по-малко се иска" , може някак странно да прозвучи на незапознатите , но е форма на Будизъм - щастие в нищета .

Като му се нулират автоматично точките , нека тогава да дойде акъли да раздава - не му е това работата като модератор ! Иначе може - и той е човек също . (евентуално техническите манипулации се друго нещо)

Иначе мир в Галактиката няма - закон на Всемирната Ентропия ! Равновесието следва да се поддържа и умножава , умножавайки градивното срещу саморазрушението !

Светът се крепи на Магия !  :)

Аз по принцип с теб нямам конфликт и не желая да имам, но възможно ли е да приемеш, че ... желанието ти е недостатъчно обмислено.

Предвид вече създадените "лагери" "племена""бази", както ти харесва.

Ще ти дам пример без да намесвам новите даже. Имаме отбор Черешка и отбор Ягодка. Пенчо и Генчо от Черешка не харесват Мончо от Ягодка. Мончо е с -2, а Мончо може само по 1-ин минус да им даде. Така ясно ли е?

Все пак има "боклук" (това е твоя дума) за това спор няма. Но това мисля, че трябва да бъде ангажимент на модераторите, да трият и да блокират, който се дъни. Колкото и да не му увира боклукчивия пълнеж на боклука, няма как да се впечатли от нехаресването на някой. Даже ще стане по-арогантен. Така естествено леко и само го отнасят самите модератори, но пък са защитени потребителите, които мълчаливо не си го харесват и прескачат боклука...

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 15 минути, Maleficient написа:

Опитай да разбереш предлаганата от мен система - тя се саморегулира и е в стационарно равновесие ! Параметрите могат да се доуточнават в практиката , но първоначално до 100 гласа "+-" примерно да е "божествено защитена"....От там нататък всеки да му мисли какво ще пише....така самият екип ще има по-малко работа за "укротяване на опърничавите"...

И за да не се обидиш евентуално (а също и други незапознати) , организацията на системата и настройките е работа за специалисти....

преди 5 минути, by_chechi написа:

Опитай да разбереш предлаганата от мен система - тя се саморегулира и е в стационарно равновесие ! Параметрите могат да се доуточнават в практиката , но първоначално до 100 гласа "+-" примерно да е "божествено защитена"....

И за да не се обидиш евентуално (а също и други незапознати) , това е работа за специалисти....

Интересно желание. Пренебрежение и зле прикрита надменност.

Няма нужда да разбирам нищо. Промените така или иначе не зависят от мен. Отбелязах своето мнение за "оценяването" на непознати от непознати.

преди 7 минути, by_chechi написа:

това е работа за специалисти....

Топлотехници може би. 

Само те знаят за обективната истина и ентропията. Мен ако ме питаш, ако въведат хейтването, само като прочета думата ентропия и съм забил як ХЕЙТ

преди 46 минути, Maleficient написа:

.. желанието ти е недостатъчно обмислено....

Моето не е желание , а е предложение за система към екипа , която система може да очисти сайта от боклук , а евентуално ще облекчи и работа на екипа . Естествено е тогава , да е недостатъчно обмислено от различни гледни точки - нямам нищо против това определение .

Който може - да помага за общото благо ! :)

Иначе нямаше да е предложение.......а готова стока за продаване примерно ! :)

Иначе що се отнася до моите желания - владея си ги . Ти твоите владееш ли ? :)

В Фейсбук има много тролове и много фалшиви профили, който се лаикват един друг коментарите - интереса клати феса. В Калдата форум има профили с над 3 000 коментара, с над 8 000 коментара, с над 60 000 коментара. Също така има коментари с двойно и тройно лайквани с хиляди и десетки хиляди. Как се пишат 3 000 коментари за две години с двоен брой лайквания. Сега троловете искат да въведът нова система на оценяване с харесване и не харесване и да изхвърлят нормалните потребители от форума. Моето скромно мнение, е че най- големите тролове пледират, Да не храните троловете. Троловете по- стар навик обвиняват нормалните потребители в свойте грехове. Нещо, като Българската народна поговорка: Крадеца вика- Дръжте крадеца.

Нека всички пишещи в Windows раздела да коментират дали са с легален лицензионен Windows и коя версия използват.  Давам идеята някой потребител да пусне темата, колко потребители на Калдата форум използват легален Windows и коя версия. Ако се окаже, че над 95 % от потребителите на Калдата форум ползват нелегален обработен с вируси Windows, както и друг обработен с вредоносен код софтуер. То изхождайки от последното изречение предлагам да се закрие Windows подфорума в Калдата форум, а за другите софтуерни подфоруми автори на теми или автори на питане за проблеми да ни уведомяват задължително в темите дали програмите им с проблеми са били обработвани или инжектирани с вредоносен или допълнителен код.

Отговарям на mkfs.ext4. В Форумите за вируси на Калдата форум потребителите на Windows се оплакват от вируси, защото използват нелегален Windows, както и нелегален софтуер за него, като инжектират вредоносен код във вече първоначално преработения код на софтуера, който използват. Както и посещават неподходящи сайтове или отварят неподходящи съобщения и / или файлове.

Ако над 90% от потребителите на Калдата форум ползват преработен нелегално платен софтуер или платени операционни системи, то ПРЕДЛАГАМ Windows подфорума на Калдата форум да се закрие поради подпомагането на разпространението на нелегален и незаконен софтуер, както и поради липса на достатъчно специалисти в Калдата на ниво инжектиран код.

Аз съм с Ubuntu Unity 16 преработено от мен на  Ubuntu Matе, защото само под Убунту ми тръгва звука и принтера, както и има повече софтуер в софтуерният център.

Пусни анкета в цялото БГ интернет пространство за уиндоуса и програмите! И как разбра че е инжектиран вредоносен код? От антивирус фалшове или?

преди 18 часа, kalansuv написа:

Мога ли да предложа под броя мнения на всеки потребител, калдата форум да определя автоматично операционната система на компютъра от който пише потребител и да го изписва под харесвания и мнения. Има такава опция в Българският националистически форум. Там видях такова нещо.

То остана да се пръкне и IP, e- mail, физически адрес!!!!:no-no:

преди 2 часа, kalansuv написа:

.....

Аз само добродушно ще се посмея , пък ти се консултирай със специалистите от сайта , а и не само , на кой и защо му се пълни компютъра с вируси и други вредоносни продукти....

Мога и съвет от неспециалист да ти дам :

Първо виж себе си къде и за какво в Нет-а си вреш носа .

А после си виж доставчика . ......ако имаш грижи , съмнителна му е работата...Защото моята антивирусна за цяла година я е хванала 5-6 вируса , я не а компютъра си работи като часовник...

Трето - когато си Win , виж си с какво си защитил системата . На последък май и Linux не е спасение....

И още - ползвай Chrome за браузър - те сами се грижат за чистотата ......че да не им се подпали чергата....да те шпионират , какво да ти шпионират - скъсаните цървули . Пък ако си с финансови операции , тогава ще имаш пари за лицензиран софтуер.....

Най-често обаче причината е в ползването на компрометирани , "подобрени" OS-и - 8-ци , 10-ки колкото искаш и на килограм , а не защото не били с купени лицензи... . Аз лично от 2009 г съм на "лицензиран" Win7 Enterprise и нямам никакви оплаквания...

Дойде пролетта и някои хора изкукуригаха в тая тема.

Продължавайте де, забавно е да Ви чета. :D

преди 6 часа, kalansuv написа:

Нека всички пишещи в Windows раздела да коментират дали са с легален лицензионен Windows и коя версия използват.  Давам идеята някой потребител да пусне темата, колко потребители на Калдата форум използват легален Windows и коя версия. Ако се окаже, че над 95 % от потребителите на Калдата форум ползват нелегален обработен с вируси Windows, както и друг обработен с вредоносен код софтуер. То изхождайки от последното изречение предлагам да се закрие Windows подфорума в Калдата форум, а за другите софтуерни подфоруми автори на теми или автори на питане за проблеми да ни уведомяват задължително в темите дали програмите им с проблеми са били обработвани или инжектирани с вредоносен или допълнителен код.

Отговарям на mkfs.ext4. В Форумите за вируси на Калдата форум потребителите на Windows се оплакват от вируси, защото използват нелегален Windows, както и нелегален софтуер за него, като инжектират вредоносен код във вече първоначално преработения код на софтуера, който използват. Както и посещават неподходящи сайтове или отварят неподходящи съобщения и / или файлове.

Ако над 90% от потребителите на Калдата форум ползват преработен нелегално платен софтуер или платени операционни системи, то ПРЕДЛАГАМ Windows подфорума на Калдата форум да се закрие поради подпомагането на разпространението на нелегален и незаконен софтуер, както и поради липса на достатъчно специалисти в Калдата на ниво инжектиран код.

Аз съм с Ubuntu Unity 16 преработено от мен на  Ubuntu Matе, защото само под Убунту ми тръгва звука и принтера, както и има повече софтуер в софтуерният център.

Явно скоро в теб са инжектирали нещо непроверено и резултата е налице..............използваш един куп термини без да ти е ясно значението им,повтаряш едни клишета до втръсване и..........те така.Интересно е да обясниш и как се променя и инжектира това и онова на една система със затворен код.

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Явно скоро в теб са инжектирали нещо непроверено и резултата е налице..............използваш един куп термини без да ти е ясно значението им,повтаряш едни клишета до втръсване и..........те така.Интересно е да обясниш и как се променя и инжектира това и онова на една система със затворен код.

Windows Genuine Validation ти казва, че ти е хакнат , пиратски и незаконен Windows-а, а не аз. Дай снимка на Windows-a  си от екрана.

преди 18 минути, kalansuv написа:

Windows Genuine Validation ти казва, че ти е хакнат , пиратски и незаконен Windows-а, а не аз. Дай снимка на Windows-a  си от екрана.

Ето ти за диагностика;)

Екранна_снимка_(9).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Не ми трябва нищо. Аз казвам истината. bitcoin generator for free  е вирус.

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

бисерите са в друга тема, а тази е: "Какво бихте променили в Kaldata.com?"

преди 14 минути, kalansuv написа:

Екранната снимка беше над 3мб и досега не ми даваше да я кача,та я редактирах........

преди 17 минути, kalansuv написа:

Ето ти още една за диагностика..........

Екранна снимка (11).png

Къде се дяна,Шерлок?Не каза играла ли е инжекцията или не и дали мога да пиша във форума?

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Снимката не се отваря.

Бих променил цените във евро на обявите.  До колкото знам  във България официалната парична единица   е лев. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.