Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

току-що, Just a Stranger написа:

Как урода да осъзнае уродщината си.

заради проблемът с "нормалното" за теб. Понеже и страданията... били осмислени или не - и останалите тонове от глупости.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 6 минути, _ramus_ написа:

заради проблемът с "нормалното" за теб. Понеже и страданията... били осмислени или не - и останалите тонове от глупости.

Какво разбира псето от умно и глупаво. По-важно му е да лае.

преди 23 минути, Just a Stranger написа:

Какво разбира псето от умно и глупаво.

ми кво разбира и простакът - от "умно и глупаво", ама си грухти. :) 

Простакът и от "норми" не разбира, но пък грухтенето му било "нормално".

преди 13 часа, shishmanovp861 написа:

Като иска хубава кола ще бачка на две места и ще я вземе на лизинг. А не дай да видим какво казва Будизма. Ми то това са прищевки на егото на Аза и трябва да ги елиминирам!

Тея с <хубавите коли> не работят на <две места> . Тея с хубавите коли са заслужили награда................. снощи имаше френски филм преведен като <22 куршума> , всъщност е <безсмъртен> ..................в други ден за онея с <лъскавите коли > и на половин работен ден 12 часа , ще има друг филм .............< 2 куршума> , единия Контролен...........🙃

преди 10 часа, _ramus_ написа:

ми кво разбира и простакът - от "умно и глупаво", ама си грухти. :) 

Простакът и от "норми" не разбира, но пък грухтенето му било "нормално".

И аз това питам, ти  - ПсихоПростака , псевдополуинтелигента психопат , Какво разбираш от умно и глупаво? Пуяк оскубан , заболел от пичигрип.

преди 52 минути, laplandetza написа:

И аз това питам

питаш? :)

И що някой трябва да го интересува цирка в главиците ви? И то в тема БУДИЗЪМ...

Бебчото имал проблеми със спама - точно вие сте най-големите спамъри по темите. Има раздели за общи приказки, лични дневници, лични блогове...  Да дам пример с дежурните две баби в личните блогове - дето се ядат една друга от години - ама си седят там и не замърсяват с нищо нито темите, нито разделите. Поне си знаят мястото ...

Защо въобще трябва да ме интересуват личните сънища на някого си, при това точно от хората с психични девиации, търсещи утеха, спасения или "поносимо съществуване"? Ама така им носило облекчение - а тия, дето това не ги интересува защо въобще трябва да четат и да участват в подобни лични изцеления?

Какво отношение имат останалите други хора, за да се налага да четат личното изтрещяване на някого друг - да не говорим - повече от 10 години. И то обсебващо и упорито повторение, щото него това го било интересувало... с оправданието че това щяло да донесе добро на света, другия пък - щял да направи от всеки човек бог или да прескачали по висшите сфери да спестят от излишното време в прераждания... ама бог ми каза за рая, аз съм дете и питам, вселената ми говори през моето ДНК, аз съм просветлен и не трупам карма, астралите са господарите на хората, мадхямик съм и буда е казал, че всички хора са пинокио на конци... И всеки се тупа като горила, "колко бил осъзнат" и другите не ги разбирали работите щото не били толкова осъзнати като него.

Има други места за търсене на "прегръдки", потупвания по рамото, одобрения, пляскане и прочее емоционални знаци, които са толкова нужни на няколкото психични деца, неуспели да пораснат.

Това повдига основен въпрос - че в религиите и т.н."учения" намират утеха и защита голям брой психично объркани човешки субекти. И ако става въпрос точно за будизма - точно това довежда будизма до падението. Хилядите години религиозен натиск и религиозен мистицизъм погребаха поредното ценно и рационално зърно сред огромната човешка плява. И не спира... И не спирате, деца. Нищичко не ви интересува, освен доставката на поредната си доза - никаква отговорност, нищо извън вас, след като сте изгубили и линията за разграничаване.

И сред форума е така... и играете тази лицемерна игра на "споделяния", на съпричастности... А всъщност сте по дефиниция и по естество най-съвършените егоисти. Затова е и дежурната игричка с "егото - виновно за всички злини". То затова си го дъвчите - щото така се решават някои елементарни форми на дисонанси и дава удобство.

Има маса хора, които не са като вас. Вие точно за тях помислихте ли? Какво ги интересува тия хора вашите делюзии, стремежи, утехи или спасения? И тази дежурна лицемерия със съпричастието и колко сте добри и колко помагате и как даже спасявате слабите хора, та и света и тия парадни шаради с проповеди...

Вече сте изгубили всякаква мярка - само заради свободията. Това е чудесното на форума - докъде биха стигнали точно най-активните, най-шумните, най-мотивираните - щото сачмата отвътре ги тресе и дрънка като 'цар-калакол'... И - воала!

Не съм ви длъжен с нищо че имате проблеми. Никой не ви е длъжен с каквото и да било. И ако останете сами на себе си, обсебвате всичко до което се докопате - както се случва. Децата нямат граници, психотизмите нямат граници, докато не бъдат поставени такива. Ама някой си не бил доволен - и се надига вой и оправдания като на тарикатчета с двойки - ама тоя, ама оня, ама къде е модерацията...

Ако трябваше да има модерация точно най-кресливите тук нямаше да ги има сред калдата. Щото този натиск, от толкова години... обсебва целия форум. Не е само в КАЛДАТА така - точно най-кресливите обсебват целия виртуал, където докопат, където сварят, където го привидят да им е удобно да изливат от резултатите от психичните си инфекции и болести.

преди 12 минути, _ramus_ написа:

И що някой трябва да го интересува цирка в главиците ви? И то в тема БУДИЗЪМ

Ама той палячото знае темата. Не мога да повярвам. Ама е малко нагло точно палячото, дето никога не пише по темите да предявява претенции.

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Не мога да повярвам.

Бебчо, пак изходи емоционално клишенце. Е, духовно, разбира се - винаги си духовен и възвишен, засилен за скок към висшите идеали, докато между другото си емоционалничиш като хлапак.

Допускам че владиката те харесва затова - даваш му нишан за неговото детско...

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Остана да дадеш примери за смислено и безмислено страдание.

И? като ти ги "даде " тия примери - та какво? Измислят си каквото им е възможно да си играят игрите си - какво значение имат игрите на "примери", след като са като всяка друга игра?

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

Остана да дадеш примери за смислено и безмислено страдание. Както и за осъзнато и неосъзнато.

Ве си ме помолил учтиво.

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Ве си ме помолил учтиво.

а паметник не трябва ли да ти издигне... Или да ти целуне ръка, с поклон?

Молбата как да е - писмено ли , и до кого точно да я адресира - до теб ли или до владиката? Или до ипостасите?

Ама как досега не сме зачитали това велико събитие - да си сред КАЛДАТА, да даваш примери, да посочваш пътя към духовното, да разясняваш светските низости... А и  вече сте "няколко спасителя"... и толкова алтруизъм струи от вас, каква духовна светлина.,..

Трябвало е червен килим и вселенски оркестър - още на посрещането...

преди 11 минути, _ramus_ написа:

Бебчо

Лой, лай. То като твоята наглост никъде не съм виждал. Спамърът с претенции, че другите само спамели. Долни лъжи от долен лъжец.само претенциите големи. Ама и претенциите ги приписва на другите. Жалка картинка. Кучешко самочувствие.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

а паметник не трябва ли да ти издигне... Или да ти целуне ръка, с поклон?

Молбата как да е - писмено ли , и до кого точно да я адресира - до теб ли или до владиката? Или до ипостасите?

Ако щеш. Не че псето може да построи паметник. Но пък поне в лаенето го бива. Да, лае простотии, ама то простото псе какво друго.

Правиш ли разлика между реално и нереално страдание. Да психично болен човек може да си внуши че е болен от нещо сериозно и ще умре. Да ама ходи по изследвания лекарите му казват, че му няма нищо но той продължава с внушенията си. Ама когато е реално опасността е истинска как като го осъзнаете и го пращате като безмислено? То нали всички така и така ще умрем един ден дай да пиеме и да се веселиме.

преди 4 минути, shishmanovp861 написа:

Правиш ли разлика между реално и нереално страдание. Да психично болен човек може да си внуши че е болен от нещо сериозно и ще умре. Да ама ходи по изследвания лекарите му казват, че му няма нищо но той продължава с внушенията си. Ама когато е реално опасността е истинска как като го осъзнаете и го пращате като безмислено? То нали всички така и така ще умрем един ден дай да пиеме и да се веселиме.

Правя, да. Приписваш ми разсъждения, които не са мои. 

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Долни лъжи от долен лъжец

и емоционалните клишенца се изхождат експоненциално - като пада пердето. както и горният "кучешки пример", който цитирах ( който иначе ти добре си знаел какво пишеш) сега и таз когнитивна помийка:

Както и за "страданията, дето били неосъзнати и осъзнати", сега лъжите се разделиха на "долни и горни". :lol6:

Обаче... това е емоционален "език" - на него не се търсят когнитивни и смислови връзки, а изразява емоционалното състояние на даден хлапак. И, разбира се, клиширано и народняшки - както е получено през възпитанието и усвоено в средата... И всички тия неща показват - и възпитанието и средата сред която са получени.

Елементарния битовизъм дето стои в ядрото... и да се замени с театрални показни форми на "духовност и възвишеност, заедно с изтъченост'  са само маниерни дрешки и пропадането в емоционална дупка веднага показва кой си, и откъде идваш. Точно това са точните маркери, защото са неподправени и така, както са "записани" в детството.

преди 6 минути, Just a Stranger написа:

Правя, да. Приписваш ми разсъждения, които не са мои. 

Ти казваш, че според личната нагласация в ума ги превръщаш в безмислени. А те са такива защото са нереални сами по себе си.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

емоционалните клишенца

Наричай го както искаш. Вижда се колко жалко е псето. Вижда се и модератори нама, което е втората цел на упражнението. Излиза, че тук всичко е позволено. Но защо не го обявят, а лъжат, че има правила? Доста долно и от тяхна страна.

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

Вижда се колко жалко е псето.

Вижда се и модератори нама, което е втората цел на упражнението.

Излиза, че

В когнитивната работа "не става да си ги наричам както си искам". Това става само в емоционалщините, дето сипеш за пореден път.

И така - кратък разбор какво имаме отново:

Вижда се, вижда се, излиза че... - относно когнитивен пълнеж - е отново нула, нещо прилича на "условия и извеждане", но е само моделна имитация. Емоционалният език напира отново и дори не съумяваш да го маскираш като "когнитивен", макар че това маскиране е отнело много време от възпитанието.

Заучените клишенца отново напират в папагаленето - както са записани "автоматично". Те се "отпускат" когато когнитивния план е "запушен" и това става винаги по една единствена причина... :) И когато ти пиша че ти пада пердето, а ти отговаряш "много добре знам". :)

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Модераторът Бадр много добре е наясно

разбира се, и не само той е наясно... И вече толкова години...

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Ти казваш, че според личната нагласация в ума ги превръщаш в безмислени. А те са такива защото са нереални сами по себе си.

Безсмислени са негативни изживявания, които могат да бэдат избегнати. Страданието е психична реакция на тези изживявания - болка, трудности, нереализирани желания... те се зависят от човека. Болката може да породи страдание, а може и да не породи. Да, да не страдаш, каквото и да се случи е доста висока, дори непосилна за момента летва. Но бодхисатвите са го постигнали. При тях има състрадание, но то е различно, надличностно отношение към чуждото невежество.

преди 9 минути, Just a Stranger написа:

Но бодхисатвите са го постигнали. При тях има състрадание

ааа - ти специално светил ли си им...?

Колко такива познаваш, с колко си общувал и да са ти разказвали за себе си, че да си толкова осведомен "какво има при тях и кое какво е"? Може да е така, а може и да не е...

Страданието е психична реакция на тези изживявания

това е също доста спорен казус - страданието реакция ли е, изживяване ли е, преживяване ли е. Преживяванията ли го пораждат, то ли поражда преживявания... Кое, на какво е реакция...

При тях има състрадание, но то е различно, надличностно отношение към чуждото невежество.

такааа - това е също доста спорен казус и е пример за клишетата и грешките от преводите:

Надличностно отношение към невежеството - защо тогава да се нарича "СЪ-СТРАДАНИЕ"?

преди 23 минути, shishmanovp861 написа:

Модераторът Бадр много добре е наясно,че това неговото не е Будизъм а измишльотини.

И какво от това? А в темата има и много будистки текстове, и нелоши разсъждения. Тук е форум. Претенции за ниво не би следвало да има.

преди 41 минути, shishmanovp861 написа:

Защо да са нереални. Щом човек ги осъзнава те са реални. Правиш ли разлика между реалност и действителност? Обикновено повечето не я правят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.