Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 11 минути, laplandetza написа:

Ти би бил Важен

Аз съм важен за нещата които са ми важни. Написах го съвсем ясно - кое точно не разбра?

Въобще нещо освен кръгозора на твоята фикция прочете ли?

преди 11 минути, laplandetza написа:

изследваме множеството.

Но будизма не е въобще таргетиран за "множеството". Има съвсем друга насоченост - дори в някакъв смисъл 'антисоциална', вкл и "антирелигиозна".

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 20 минути, _ramus_ написа:

защо това трябва да ме интересува - да не сме на партийно събрание?

И защо да ми е важно кой какво и кого е "приел"? това са си твои проблеми, а не на будизма, нито на темата, нито са мои.

Какви проблеми на Будизма обсъждаш ти? Проблемите на темата са ти участниците. Можеш ли да викнеш други? Неможеш! Само можеш да ги изгониш.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Аз съм важен за нещата които са ми важни. Написах го съвсем ясно - кое точно не разбра?

Всичко разбрах, но ти не си важен за мен, за милиардите хора по тая планета. Вероятно си важен за много малък брой хора около теб. Когато приключиш и най-близките ти и те заминат ти си Свършил, важните ти неща потъват в Забрава, Край. Остава единственно това което си Причинил докато си дишал или непосредственно от твои действия, тези <причинно следств. лавинки>

Логично е , ако евентуално желаеш да оставиш видими Последствия , да речем оставиш нещо от своите си <модели> и след твоя край, други персони да поемат носителството,т.е. налага се да си в <стадо> , <глутница> , някакви други персони около тебе, т.е. да Не си Сам !😀, да не си Индивидуалист в материалния смисъл на понятието, трябва ти някакво <общество> около теб.

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Какви проблеми на Будизма обсъждаш ти?

в будизма няма проблеми. Проблемите винаги са в хората, не с концепциите. Затова и няма какво проблеми да обсъждам за будима.

Хората са основното за всичко, което касае човека. Затова и в тях са проблемите, относно тях са и разисквания и интереса ми.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

... Проблемите винаги са в хората, не с концепциите. Затова и няма какво проблеми да обсъждам за будима.

Хората са основното за всичко, което касае човека. Затова и в тях са проблемите, относно тях са и разисквания и интереса ми.

Не съм съгласен. Концепциите създават проблеми на хората.Когато промяната на концепцията е трудна, тогава се търсят <нелогични решения>

току-що, laplandetza написа:

Концепциите създават проблеми на хората

концепциите НЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ.

Хората проектират през концепциите свои проблеми и ги преживяват защото се опират на тях заради дефицитите си.

Всички проблеми са винаги в хората, не в концепциите.

концепциите НЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ.

Хората проектират през концепциите свои проблеми и ги преживяват защото се опират на тях заради дефицитите си.

Всички проблеми са винаги в хората, не в концепциите.

Концепции са създадени от хора за хора, в общия случай, и когато им е отминало времето създават проблеми. Така е с обществото като конструкция, отминало време на примерно Демокрация, следват сътресения, кризи докато се стигне до някакви устойчиви Промени с нови Решения, къде променена концепция, къде чисто нова такава или изменена от архива.

То Будизма и концепциите били перфектни. Нали са писани от хора бре, носителите на проблеми. Как да не създават проблеми? Колко течения има? Ей тука пет пари не дават за твоите разсъждения и ти пет пари не даваш за техния Будизъм ама искаш да излезе нещо на показ.

преди 22 минути, _ramus_ написа:

в будизма няма проблеми. Проблемите винаги са в хората, не с концепциите. Затова и няма какво проблеми да обсъждам за будима.

И ти се заиграваш тука ама не си го признаваш.

преди 35 минути, shishmanovp861 написа:

ама искаш да излезе нещо на показ.

Не - не ме интересува каквато и да е показност. Нито я търся, нито я искам. Това вече съм го преминал и израснал на твърде ранна възраст - просто съдба, не че съм го искал, нито че ми е било кеф. Така се е случило и вече отдавна не ми е интересно с нищо показността.

След като нещо няма проблеми, не означава че е перфектно и няма нужда да е такова. Перфектността е просто идеално понятие, то няма покритие в практиката. Заради това аз не го ползвам въобще, а ти си го "прочиташ" някъде в главата си.

Хората измислят концепциите, но за различни цели. Някои от таргетираните имат едни проблеми, други - други проблеми. Проблемите винаги са в хората - концепциите следват проблемите и потребностите на хората. Следователно - и търсенето на решения на проблемите.

Така, че не в концепциите е интереса ми - те са просто огледало на търсещите решения. Това не означава че не взимам предвид концепциите и не ги изучавам внимателно, но отново заради хората за които се съотнасят.

Няма ли ги хората, няма и нужда от концепции, няма и концепции.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

...

Хората измислят концепциите, но за различни цели. Някои от таргетираните имат едни проблеми, други - други проблеми. Проблемите винаги са в хората - концепциите следват измислянето на решенията на проблемите на хората.

Така, че не в концепциите е интереса ми - те са просто огледало на търсещите решения. Това не означава че не взимам предвид концепциите, но отново заради хората за които се отнасят. Няма ли ги хората, няма и нужда от концепции.

Щом хора създават <концепции> за хора, то проблемит в концепциите са човешки, да речем Правилата или Парадигмите , каквото Хора са <постановили> след разните му промени започват да имкат проблемни положения за новото Общественно Състояние или Цивилизационен конструкт.Хората не се явяват проблема, не и Хората на Своето Време, а онези техни предци наложили <Постановлението>.Задържане на промените се оказва невъзможно, следователно .........не Хората на днешния ден са Проблема или в тях е проблема.

Няма ли ги хората................ Какво?. Нима умните машини няма да имат <концепции> , нима богоподобните няма да имат <концепции> ?

преди 2 минути, laplandetza написа:

Нима умните машини няма да имат <концепции> , нима богоподобните няма да имат <концепции>

фантазиите и фикците ти не ме инитересуват. Това са си твои неща... и само твои - никой извън теб не го интересуват, защото са ти твои фантазно-производни. Ама предци, ама богоподобни, ама концепциите на ИИ - айде моля... :)

Нищо от това няма общо с будизма.

Ще кажеш ли накрая каво те интересува а не да изреждаш какво не те интересува. Ако не е заигравка присъствието ти тука даже почнаха те псуват и никого не си блокирал е ненормално. Хора които никога не си виждал и никога няма да видиш какъв е смисъла да им правиш психопортрети?

току-що, _ramus_ написа:

фантазиите и фикците ти не ме инитересуват. Това са си твои неща... и само твои. Нищо от това няма общо с будизма.

Всичко това има общо с <будизма> . Ако будизъм е променлива <конструкция> съпътстваща Човешката Цивилизация, за сега да речем успешно- има много, много будисти, то тогава това което казах е работа и на Бидизма. Без фантазия- йок будизъм!😁

преди 1 минута, shishmanovp861 написа:

Ще кажеш ли накрая каво те интересува

виж - написах достатъчно. Ти просто не четеш, а мен не ме интересува теб какво те интересува. Не съм на интервю за народен вестник...

Какъв е смисъла - за мен, не е и няма как да има "твоят смисъл". вече те попитах за ТВОЯТ СМИСЪЛ - ти по традиция не отговаряш на въпроси. така, че криеш се зад твои въпроси към други... Не че си оригинален, а и е детинско.

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

... Хора които никога не си виждал и никога няма да видиш какъв е смисъла да им правиш психопортрети?

Има смисъл, но............... за определени цели и задачи. Дали Рамуса се занимава с подобни неща?

преди 2 минути, laplandetza написа:

Без фантазия- йок будизъм

без теб - йок на твоите фантазии.

Будизма го е имало и преди теб и фантазните ти предци и богоподобни, ще го има и занапред и не се интересува с нищо от фантазиите ти.

Практиката на хората не върви с фантазии. Не че нямат място за развитието, но мярката и баланса са винаги златните решения...

Ти отдавна си изпуснал мярката и фантазиите ти вече са твоята екзистенция. А фантазиите ти - не интересуват никого друг, както и будизма. Така, че за фантазиите си си измисли някаква тема и си ги списвай, след като те напъват отвътре.

без теб - йок на твоите фантазии.

Разбира се, но такива наивници като мен са <на всеки пърсек/километър>, така че моите фантазии всъщност имат много дълъг живот.😁

преди 4 минути, laplandetza написа:

така че моите фантазии всъщност имат много дълъг живот.

да, но някъде сред фантазиите ти е "дългия им живот". С теб - си умират. Дори концепциите са преходни и тленни - както и ние, хората.

Като изгубиш границата за различаване между фантазното и действителното - ти се струват че са и много извън теб, че са навсякъде, че са истина, даже и вселенски закон. Така са и няколкото други фантазьорчета из темите.

Губенето... винаги следва потребности и те не са кой знае каква енигма. :)

да, но някъде сред фантазиите ти е "дългия им живот". С теб - си умират.

Като изгубиш границата за различаване - ти се струват че са и много извън теб, че са навсякъде. така са и няколкото други фантазьорчета из темите.

Губенето... винаги следва потребности и те не са кой знае каква енигма. :)

Персоналните фантазии умират с мен, но моите персонални фантазии са съвсем обикновенни присъщи за Всеки, т.е Универсални, поради това винаги ще се намери в подходящото време и място Някой  невзрачник да обсипе местния рамус със Своите си Фантазии и Фикции😁

Аз искам да кажеш какво те интересува да вземат да ти го дадат и да се приключва. Стига с тия елементарни защитни реакции, с това разграничаване и подчертаване и дистанциране. Нещо те привлича тука ама ти не си от тоя сорт хора. Можеш да си водиш бележки и да си градиш концепцията ама защо трябва да натякваш горе долу едно и също десет години? Какъв е тоя похват? Еднотипен.

преди 17 минути, laplandetza написа:

съвсем обикновенни присъщи за Всеки, т.е Универсални

да, да - мечтай си, вярвай си... Всеки изтрещял бленува за нещо повече от неговата собствена тленост и преходност. И без изтрещялости - това е естествено заложено у всеки човек. Но при изтрещяването става фикция, до степен на обсебване.

Това виждаме и сред няколко автори на никове.

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

Аз искам да кажеш

а мен не ме интересува какво искаш. Не съм и длъжен. За желания - пиши писмо на дядо коледа .

==========

Нещо за будизма... примерно??? Или нещо позатихна по желанията или фантазите на двама ви?

Слаб характер си. Затова е тая защита. Някъде там отстрани дистанциран да даваш оценки. Ти не си такъв ама имаш страшна нужда да си сред такива хора.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

да, да - мечтай си, вярвай си...

....

Аз мога добре тези неща да мечтая, фантазирам, спекулирам и пр. Не ме бива за работа, кекъв съм😁

Както казах Универсални фантазии и <концепции> . Е, не е за всеки , но е за всяка >цивилизация> независимо дали е биологична или не и Какво е, не е?! Универсалните Фантазии са Там............ и чакат да залеят Всеки който се е омотал в <пипалта> на Рамусоподобните😁

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Слаб характер си. Затова е тая защита. Някъде там отстрани дистанциран да даваш оценки. Ти не си такъв ама имаш страшна нужда да си сред такива хора.

Не е редно да го човъркаме в Личното , човека, явно , че има психични проблеми..................., аз се опитвам просто да говоря с него.

Неизбежно се стига до примитивизмите... И хора, които са елементарни и малословни... се фантазират на психоразбирачи.

По традиция - щото е модерно, а са тотално невежи в това.

Защо точно тия, дето са най-невежи в нещо, се напъват да го имитират?

Разбира се - нещо си относно "будизма" затихна и темата се превърна в общи приказки и мегдан двама да си побъбрят за кеф и игрички.

преди 7 минути, laplandetza написа:

аз се опитвам просто да говоря с него.

не ти се получава. И няма как - фикцията вече е изместила човешкото, интелигентното - всичко се върти само в нейната кутийка.

И... стана моделно защитно глупотевене психотиците да се дуят да ги разбират психичните работи и дори да "им е явно " кой какви проблеми имал. Естествено - те самите са си ок. :) Всеки изтрещял винаги си е ок, докато другите... те... някъде там, някъде в тях...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.