Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будизъм /за....../

Featured Replies

преди 1 минута, _ramus_ написа:

налудността ти пречи да видиш какво е заглавието на тази тема и непрекъснатия флуд и спам, които изхождаш в нея.

Никой не се интересува от твоите фиксации и "основности". Колко време вече не забеляза въобще че нямаш сред никого резонанс, тук. Но за забелязването се искат очи... а обсесията те ползва за да си нагласяш колко си важен, колко си "основен" и кои са важните работи сред тая вселена... Твоята вселена е това - само твоята вселена. От нея толкова живо се интересуват само психиатри и терапевти. И при положение че обсесията се изчекне прекалено. Иначе - стигаш до виртуалните характерни изтрещявания.

Кой се интересува от твоята психична патология и психиятричната ти история на заболяването. Работа на Диспансере.

Прости човече- основна тема в разговора с нашия приятел-събеседник, а не нещо в болната ти глава.

Бил съм важен?..................... няма аз и съм Нищо, но съм материален все ще съм тук и  това има последствия.............. малки, незабелижими, за някои големи, за други никакви ................

Моята Борба е миг от войната на онези преди мен и тези след.......... ти имаш ли <отбор> или си само жалка прашинка?

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 518,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А, като започнат да пускат само ваксинирани да пишат и в раздела за мистика и езотерика, проблемът ще се оправи. Тогава ще си все сред нормални хора. Иначе няма да мирясаш, докато не изгониш и не опра

• Śūnyatā
    Śūnyatā

Ако можете поне малко да осъзнаете емоциите си в момента на тяхното възникване, вие ограничавате тяхната активност и те стават подобни на тийнейджъри, които са под надзора на бдителен възпитател. Вие

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

Добре дошла ! Къде беше като те нямаше ?

Публикувани изображения

преди 1 минута, laplandetza написа:

Моята Борба е миг от войната на онези преди мен и тези след.......... ти имаш ли <отбор> или си само жалка прашинка?

твоята борба... е просто диагноза и симптоми. Твои някакви "проблеми" - пак са заради същото.

Само ти изглежда че "водиш сериозен разговор", с някого - както сте няколкото фантазно-изтрещели нарциси, си водите някакви "разговори", поредните. То и затова сте тук - защото илюзията че "разговаряте" и колко са "важни тия разговори" да стигне до рефлексия колко сте важни самите фантазьори. 

Възрастовия елемент тук става все по-настойчив... но няма мърдане...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Чудесното в случая е, че никога няма дори да допуснеш да схванеш какви поредни глупости си изписал

Отнеси го към себе си. Ти дори и не забеляза какъв гаф допусна в цитираното. Щото си много адекватен.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

...

тц, нямаМЕ проблем. По време на кризи ти се променя изказът и формата, и нарастване на истеричността, настойчивостта... И като не минава номера прерастват в настоявания, в циклични повторения на основния рефрен.

Хахах , психично болния анализира лекаря си.............ще се получи интересно и забавно. Не е тайна, че много от психиатрите имат ..........<психични отклоненеия> и точно поради това е интересното, обекта на терапия да бъде повлияван с <техника> когато се поставя в положение на <анализатор> и <лечител>  Безценно, тов е подобно на случаите в <психично разтройство> когато Леки,пропаднали жени си изграждат защитни образи на Добри Достойни Съпруги и така се транслират там в  разстроената нова личност, че  и за специалист ще трудно да вземе решени какво да прави.................... може би е по-добре леката жена да съществува в Праведния Образ- по-добре ако примерно е семейна- за децата.

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Ти дори и не забеляза какъв гаф

:) дали "не забелязах"... ? Но мина време ( към 2 часа) и доста писане след това и реших че няма смисъл да се връщам. Каквото, за когото беше написано, ще си го прочете. Всъщност - е все едно.

Докато измислям какъв вариант да избера за изравняване на кривата етажна плоча, под ламинат... стават и пропуски. :) Не се е свършила вселената с това, нито е особено важно - грешките, пропуските, успехите или правилното...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

твоята борба... е просто диагноза и симптоми. Твои някакви "проблеми" - пак са заради същото.

Само ти изглежда че "водиш сериозен разговор", с някого - както сте няколкото фантазно-изтрещели нарциси, си водите някакви "разговори", поредните. То и затова сте тук - защото илюзията че "разговаряте" и колко са "важни тия разговори" да стигне до рефлексия колко сте важни самите фантазьори. 

Възрастовия елемент тук става все по-настойчив... но няма мърдане...

Хахах, нарциси викаш............ е при теб е очевадно изразено нарцистино разтройство.

Продължавай да диагностицираш и лекуваш.............😀

преди 12 минути, laplandetza написа:

очевадно

:) разписвай си фантазиите, гарантирано ти олеква. Като ти олекне - мирясваш, до новата криза, изблик до истерясване. Но всичко е "някъде в лапланция", на дедовите ви географии.

преди 12 минути, laplandetza написа:

викаш

тц, не викам, а само пиша. Ти - също, докато фантазираш как си сред някакво множество пред които ти си ... в някаква си роля.

Нарцис - разбира се. Съвсем характерно си е поведението и на трима ви, а и в този вид го проявяват най-често фрустрирани мъже. Отгоре на всичкото - толкова ви личи и как всеки си го списва сам толкова характерно, че чак показно.

Комбинацията между комплексар, с изнесени толкова нарцистични характеристики, е любопитна. А сред форума е толкова добре представена от мъжки и женски автор на ник. За мен това е изключителна възможност, да са на едно място, с толкова добре поднесени разкрития, и свойствено хем толкова да имат сходство, хем и въобще да не успяха да се понесат. При положение че сигналите на самката веднага бяха налице и си ги списа... Но възрастовия елемент си казва думата. Тя, "самката" така си кара по инерция - даже и в собствена затворена група... :)

:) разписвай си фантазиите, гарантирано ти олеква. Като ти олекне - мирясваш, до новата криза, изблик до истерясване. Но всичко е "някъде в лапланция", на дедовите ви географии.

Интересно за колегите психиатри, значи ти психичноболния  си влезал в ролята на учил-недоучил <психолог> със среднопрофесионално образование  и за да съществуваш изобщо в тая <патологична личност> изникваш като гъба по всички теми и форуми, до където се докопаш за да Покажеш пред Света своята илюзорна компетентност, начетеност, знание и <психологична мъдрост>...................... не е проблем, но лощото, че имаш тенденция към <логорейност> и задръстваш теми  и п-речиш на <разговора> мебду хората, постове с много писано и разбиа се в стил на психичноболен човек............., почти като Трактата за Кламера и още такива подобни изписани от истински , съществували пациенти на психиатрии и  събрани като архив. Някои от по-ноео време са снели, преснели <заветите> оствени от такива пациенти по форуми и интернет паланки............... по спомен в дир-а има такива и в доста други.

преди 8 минути, laplandetza написа:

имаш тенденция към <логорейност> и задръстваш теми  и п-речиш на <разговора> мебду хората, постове с много писано и разбиа се в стил на психичноболен човек............

Мдааа - та...между другото - другата нарцистична геройка също е с много характерни особености в изказа и правописа (както е и извадката). В нейния вариант е преди всичко в главни букви, самостоятелни абзаци и разкъсани връзки между тях... (които са свързани само някъде в главата й). Другото сходство е "обръщението" към "другите", към народа, с парадния рефрен за "специалност" и вселенска принадлежност и мисия, претенциите за "вселенските истини?... Съвсем по симптоматиката, която веднага се намесва в когнитивните процеси, когато се потъва в криза. 

Това е един от маркерите, затова е в ролята на симптом. Разговорно, на живо - е същото, макар че някои се владеят по-добре. Всъщност това е от степента на увреждането и девиациите от него.

• Автор
преди 2 часа, _ramus_ написа:

... а ти вече няма накъде да преживяваш разочарования ...

Очарованието води до привързване и вкопчване. Посредством осъзнаването и раз-очарованието човек може да стане безпристрастен, тоест свободен от магията на заблудите, които ни се представят за трайна реалност и ни подтикват да реагираме агресивно.

Поздравления че написа пост в който не се стремиш да унижаваш. Какво разрешение на "проблемите" които описваш, предлага съвременната психология?

преди 34 минути, _ramus_ написа:

Мдааа - та...между другото - другата нарцистична геройка също е с много характерни особености в изказа и правописа (както е и извадката). В нейния вариант е преди всичко в главни букви, самостоятелни абзаци и разкъсани връзки между тях... (които са свързани само някъде в главата й). Другото сходство е "обръщението" към "другите", към народа, с парадния рефрен за "специалност" и вселенска принадлежност и мисия, претенциите за "вселенските истини?... Съвсем по симптоматиката, която веднага се намесва в когнитивните процеси, когато се потъва в криза. 

Това е един от маркерите, затова е в ролята на симптом. Разговорно, на живо - е същото, макар че някои се владеят по-добре. Всъщност това е от степента на увреждането и девиациите от него.

Хубаво, приемаме и се съгласяваме, че си прав. Каквити девиации, проблема е сериозен, аз съм психозен и на лечение.

Да видим можеш ли да мислиш , прост <житейски казус> 

Аз съм създал заедно с риятели НПО с тенденция към нещо по голямо и  предмета на дейност ни е да разпространим, наложим в редиците на световните елити Идеите, Целите на Универсалния Материализъм ( У.М. ). Ние сме само 10-на човека, Как според теб трябва да действаме за придвижване на У.М.  къмто  Ядрото около което ще заработи един Бъдещ Нов Ред. Какви са според теб логичните стъпки, които  да сторим, каква Стратегия да градим?.

Проста логична задача към теб , дай своето решение...........

преди 11 минути, laplandetza написа:

Да видим можеш ли да мислиш , прост <житейски казус> 

Аз съм създал заедно с риятели НПО с тенденция към нещо по голямо и  предмета на дейност ни е да разпространим, наложим в редиците на световните елити Идеите, Целите на Универсалния Материализъм ( У.М. ). Ние сме само 10-на човека, Как според теб трябва да действаме за придвижване на У.М.  къмто  Ядрото около което ще заработи един Бъдещ Нов Ред. Какви са според теб логичните стъпки, които  да сторим, каква Стратегия да градим?.

Проста логична задача към теб , дай своето решение...........

Хайде бе , Рамуса, в тази задача е <пълно> с психология, основно е психологическа- да влияеш на хора. Имаш ли предложения?

И към другите, какво предлагате, как би действал някой практикуващ <будистки практики> по този Проблем?, не се приема отговор , че за будиста това е <загуба на време> отклоняване от пътя и подобни........ приемете го като Ексистенциално Задължение- Отгоеори или Умри !😀

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Какво разрешение на "проблемите" които описваш, предлага съвременната психология?

съвременната психология... не предлага каквото и да е. Познанието - за едни може да е решение, за други да е проблем... В чисто личен план... ми донесе огромни промени. Някои от тях си признавам че не бях готов, защото ме изненадаха с остротата на нуждата да избирам посоката на живота си... и се съпротивлявах дълго време, докато се подготвя.

Изключително е тънък момента относно ПОЗНАНИЕТО. И то - заради ролята, значението и механиката на самозаблудата. Това е едно от най-сложните... "тайнства" - едновременно открито и същесвременно прикрито за автора си от дирижиращите и управляващи процеси. Това го поставя в изключително особена роля - скрито за собствените ежедневни очи, които именно са целта за която да бъдат скрити и невидими... 

Самозаблудата идва заради нуждата от нея. Вярването - е част от механизмите на самозаблудата. Вникването в тия механизми, в динамиката им, сред множеството от обуславяния... не е по възможностите на мнозина, поради съпротивите. Това е нужно да се преодолее, но не чрез сила, не чрез напън или "трябване".

Целеполагането и стремежите престават да бъдат адекватни като генератори на деятелност и избор на вектор...  и при достатъчна зрялост, постепенно самоотпадат, като се заменят с други механизми... И ми е само смешно и жалко, когато некомпетентни и неопитни виртуални "мижитурки" се опитват да се вживяват в заучени клишенца, като "това с Желанието"... А си нямат дори основни понятия, няма и как да имат докато си живуркат сред измислиците си.

Не съм паднал дотолкова че да предлагам рецепти, защото не съм популист и това не ме интересува. Няма как да са налични "общи решения" и това би го извел всеки, който достатъчно надълбоко се е потопил в познанието по тия казуси. Дълбочината на вникване е пропорционална на степента на когнитивно развитие. А то... не може да се каже че е "масово явление", като е по-скоро обратното.

Работя и съм се потопил сред вътрешните науки от много години, всичко "започна" твърде рано и изглеждаше че е "случайно". Имаше доста несполуки поради грешки - най-често елементарни и твърде наивни. Но това е последваща переспектива. Обаче... усвоих умението да разглеждам грешките като най-добрите и показателни съветници. Това промени изцяло подходите ми и ги превърна в "итеративни" - няма да пояснявам какво значи.

И сега са налични грешки... и те са нещо като "благословия", в една толкова неизвестна "вселена"... в която се оказаха компрометирани и измамни и пътя, и посоката, и критериите, описанията, представностите... и "Тоя, на когото тия са му служили" :) Обаче... и на това се намерих нещо като "решения"... 

Та... познанието НЕ ПРЕДЛАГА РЕШЕНИЯ. С познанието всеки какво ще направи, какво ще реализира - зависи от "него". ПОЗНАНИЕТО е само инструмент... в него няма лошо или добро, трудно или лесно, бързо или бавно, правилно или грешно... Ето защо отговорността е смешно да се слага върху ПОЗНАНИЕТО, а е върху ПОЗНАВАЧА. Резултатите - са пряко зависими от същия. От него зависи усвояването на познанието, за степента на усъвършенстване на "инструмента". Но самото понятие ПОЗНАНИЕ - се основава на ПОЗНАВАЧА, а не е "някъде там, някъде извън него".

Дуалността е твърде нисък "старт", но е все пак начало. Всяко начало... е чудесно, но продължението и регулацията - е основното.

Всеки пробив сред вътрешната практика е чудесен, но основното е неговото стабилизиране - защото понякога след пробив... години минават докато въобще се "повтори", осъзнае, разгледа в дълбочина, вникне... и се подлага за следващата стъпка.... ( евентуалния следващ пробив)

Пробно, през годините на няколко пъти писах че е налице масово-достъпно четиво, което чудесно представя следите на познанието и концептуализацията, които опитни хора са направили през хилядолетията... За всички години това беше само тест че никой не чете, иначе поне щяхте да попитате.  :) Обаче - тц... за сметка на клишенцата и папагаленето на готови заемки.

Разбира се, че не е само едно четиво, но другите като него - не са толкова масово достъпни, и ролята за това е на... (някой си там)... И е пак без рецепти... или е пълна с фиктивни рецепти... - кой да каже.

Не че проблемът с "четивата" може да доведе до решения, защото четивата ги определя ЧЕТЯЩИЯ и затова толкова години пиша че зад всичко стои ЧОВЕК и без него "няма нищо".

преди 1 час, laplandetza написа:

Как според теб трябва да действаме за придвижване на У.М.

въобще не ме интересува, нито мястото тук, както и темата може да бъде за това.

Няма как да сте "логични" при положение , ако и другите са психотици. Естеството и механиката на обсесията - не оставят възможности за "логичност"... ДействаЙТЕ си, стъпвайте си логично или нелогично, друсайте се с някакви си "елити", играйте си на революции - не ме интересува с нищичко и ако проумееш въобще че маниите ти не интересуват никого, би ти било само от полза. Всъщност - може би не... то и затова е такова оакано положението.

преди 1 час, laplandetza написа:

Задължение- Отгоеори или Умри !😀

Излиза че по тия идиотизми ще си проличава кога е времето за хапченцата. Днес явно ти е време на кризи, а и други дни е имало такива. Може би нещата са стигнали дотам, че хапченцата вече не влияят толкова.

• Автор
преди 1 час, _ramus_ написа:

съвременната психология... не предлага каквото и да е. 

Щом не предлага каквото и да е, откъде идва негативното ти отношение към заблудите на другите? Аз пиша ли че си невеж и умственото ти развитие е на нивото на шест годишно дете по отношение на пожарното дело? Така и ти не би трябвало да парадираш колко си "навътре" относно термините в психологията. Все пак темата е за будизъм.

Ако човек може да изкарва пари, да се мие и да си изхвърля боклука, никой няма да го затвори в психиатрия само защото се самозаблуждава в някакъв аспект. Всеки може да се самозаблуждава и да разпространява заблудите си и ти не можеш да промениш нищо. Извън една или няколко погрешни индукции хората са си здравомислещи и разумни.

преди 49 минути, _ramus_ написа:

съвременната психология... не предлага каквото и да е. Познанието - за едни може да е решение, за други да е проблем... В чисто личен план... ми донесе огромни промени. Някои от тях си признавам че не бях готов, защото ме изненадаха с остротата на нуждата да избирам посоката на живота си... и се съпротивлявах дълго време, докато се подготвя.

Изключително е тънък момента относно ПОЗНАНИЕТО. И то - заради ролята, значението и механиката на самозаблудата. Това е едно от най-сложните... "тайнства" - едновременно открито и същесвременно прикрито за автора си от дирижиращите и управляващи процеси. Това го поставя в изключително особена роля - скрито за собствените ежедневни очи, които именно са целта за която да бъдат скрити и невидими... 

Самозаблудата идва заради нуждата от нея. Вярването - е част от механизмите на самозаблудата. Вникването в тия механизми, в динамиката им, сред множеството от обуславяния... не е по възможностите на мнозина, поради съпротивите. Това е нужно да се преодолее, но не чрез сила, не чрез напън или "трябване". Целеполагането и стремежите престават да бъдат адекватни като генератори на деятелност и избор на вектор...  и при достатъчна зрялост, постепенно самоотпадат, като се заменят с други механизми...

Не съм паднал дотолкова че да предлагам рецепти, защото не съм популист и това не ме интересува. Няма как да са налични "общи решения" и това би го извел всеки, който достатъчно надълбоко се е потопил в познанието по тия казуси. Дълбочината на вникване е пропорционална на степента на когнитивно развитие. А то... не може да се каже че е "масово явление", като е по-скоро обратното.

Работя и съм се потопил сред вътрешните науки от много години, всичко "започна" твърде рано и изглеждаше че е "случайно". Имаше доста несполуки поради грешки - най-често елементарни и твърде наивни. Но това е последваща переспектива. Обаче... усвоих умението да разглеждам грешките като най-добрите и показателни съветници. Това промени изцяло подходите ми и ги превърна в "итеративни" - няма да пояснявам какво значи ...

та... познанието НЕ ПРЕДЛАГА РЕШЕНИЯ. С познанието всеки какво ще направи, какво ще реализира - зависи от "него". ПОЗНАНИЕТО е само инструмент... в него няма лошо или добро, трудно или лесно, бързо или бавно, правилно или грешно... Ето защо отговорността е смешно да се слага върху ПОЗНАНИЕТО, а е върху ПОЗНАВАЧА. Резултатите - са пряко зависими от същия. От него зависи усвояването на познанието, за степента на усъвършенстване на "инструмента". Но самото понятие ПОЗНАНИЕ - се основава на ПОЗНАВАЧА, а не е "някъде там, някъде извън него".

Дуалността е твърде нисък "старт", но е все пак начало. Всяко начало... е чудесно, но продължението и регулацията - е основното.

Всеки пробив сред вътрешната практика е чудесен, но основното е неговото стабилизиране - защото понякога след пробив... години минават докато въобще се "повтори", осъзнае, разгледа в дълбочина, вникне... и се подлага за следващата стъпка.... ( евентуалния следващ пробив)

въобще не ме интересува, нито мястото тук, както и темата може да бъде за това.

Няма как да сте "логични" при положение , ако и другите са психотици. ДействаЙТЕ си, стъпвайте си логично или нелогично - не ме интересува с нищичко.

Първо

Психология и <медицина на функционалния мозък> не могат да Вземат решения и Няма да помогнат за това как Правилно да завършите живота си, просто защото .................Няма Правилно.

Всяко Решение , зад което стоите с воля и убеденост е <правилно> , независимо дали сте психичноболни , дали сте тъпи, глупави, заблудени, заслепени,слаби, гневни, яростни, влюбени и пр. За вас то е Правилното. Външни Субекти, Фактори могат да се намесят и с помощ на наука- медизина, психология да пробват да променят Правилните Решения, планове, желания, настройки и пр.Когато сте болни, пациенти, това е лечение, помощ, ако сте се <объркал> това може би, само може би е помощ, ако сте <лош> това е възможно <наказание> ,<сила> и пр.

Някой , нещо , някои си, някакви <неща> са с влияние да правят вашите настройки , дали основно сте вие или сте в заблуда , че сте вие......? Познанието за психовъздействие, психология и психомедицина могат да се ползват от <Дявола и Бога>........... не могат да ви Открият Пътя...........нито Будизъм и практики, нито ке да е учение, религия и <философия>. Вашият път....създава <история> и сте важни дори само заради един банков превод, една целувка, едно пиянство, един шамар, един куршум, едно решение, една смърт.........................и пр.

Второ

Не те интересувало............... няма и как, тъй като си глупав и не си научен да мислиш, липсват ти първите 50 години! Поне да имаш любопитството да пробваш, но не, ............... психарите са такива, с пилешки мозъци, с капаци  , като на сън....................

преди 11 минути, Śūnyatā написа:

откъде идва негативното ти отношение към заблудите на другите

:) Така и не прочете, разбира се. А и е само твърдение във въпросителни и реторични форми.

преди 11 минути, Śūnyatā написа:

Все пак темата е за будизъм.

И да не би да "пишеш по темата"? :) Та ти си основния спамър в нея като наливаш собствените си заблуди, и с тия оправдания и обяснения кое и какво й изглеждало на заблудата ти и как "всичко и всички са си ок"

някой сред тази тема иначе лицемерно пускаше послания колко е голям борец за "доброто", за радостта, как осъзнаването щяло да промени света...и останалите купчинки от защитни наливации, които са сред форума само и единствено да са говорители на ползите си. Иначе - надлежно и старателно прикрити зад манифестации от добрини, от съчувствия и състрадателности, хиляди заемки... и целият останал театър от имитации и лицемерия.

Ами - нямало съм да променя света, хората - не ме и интересува с ни-щич-ко. Промяната на някого не е моя работа, а негов вътрешен въпрос. За мен - е все едно.

преди 6 минути, laplandetza написа:

тъй като си глупав и не си научен да мислиш

има и вариант да ти го покажа с една чиста и духовна мантра - свити пръсти в юмрук, с вдигнат от тях среден пръст. Не че друго - понеже "си научен да мислиш" и поне първите 4 години са ти налице. Нищо че там си си останал и си бил чудесен опитен материал за военните откаченяци още навремето. Ако не са ти дали инвалидна пенсия още тогава - си се минал твърде наивно, но това не е мой проблем

преди 2 минути, _ramus_ написа:

...

Ами - нямало съм да променя света, хората - не ме и интересува с ни-щич-ко. ...

Не те интересували............. тогава какво правиш в темите, всичко тук е работа на хората..........част от хората , за какво се буташ и откриваш заблудите човешки, не е твоя работа, изчезни ако обичаш от Хорските работи !

преди 5 минути, _ramus_ написа:

....

има и вариант да ти го покажа с една чиста и духовна мантра - свити пръсти в юмрук, с вдигнат от тях среден пръст. Не че друго - понеже "си научен да мислиш" и поне първите 4 години са ти налице. Нищо че там си си останал и си бил чудесен опитен материал за военните откаченяци още навремето. Ако не са ти дали инвалидна пенсия още тогава - си се минал твърде наивно, но това не е мой проблем

Ами да, военните ме подлудиха!.............заради тях ходя по психиатри и пия шепа лекарства. Аз не знам, може и да съм опасен за обществото?............понякога ми се губят дни......ами ако един ден открия къде зарових ония гранати??.........спомних си Пловдив, май те познавам от Диспансера............помня къде живееш............................ живееш- военни-гранати.....................въздуха се <газира>.........😀

преди 6 минути, laplandetza написа:

изчезни ако обичаш

преди 10 минути, _ramus_ написа:

да ти го покажа с една чиста и духовна мантра - свити пръсти в юмрук, с вдигнат от тях среден пръст. :)

Не че друго - понеже "си научен да мислиш" и поне първите 4 години са ти налице. Нищо че там си си останал, с тия комплексарски фукни и си бил чудесен опитен материал за военните откаченяци още навремето. Ако не са ти дали инвалидна пенсия още тогава - си се минал твърде наивно, но това не е мой проблем

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Виждаш ли се? не можеш един смислен разговор да направиш , за каквото и да е. Най-вероятно нямаш семейство, нямаш развитото <чувство> , способност за семейно общуване и нормални отношения мъж-жена, Баща-Деца, нямаш нищо............... нещастни човече............потърси помощ или поне се вслушвай в дугите <нормални> около тебе.

преди 7 минути, laplandetza написа:

Не те интересували............. тогава какво правиш в темите, всичко тук е работа на хората..........част от хората , за какво се буташ и откриваш заблудите човешки, не е твоя работа, изчезни ако обичаш от Хорските работи !

Не си първия, който му обръща внимание на този и други проблеми. Той приема грешките си, но само на думи. Това неговото "не ме ингересува", разбира се е бягство. Бягство от това да си признае, че склонността да прави анализи и поставя оценки при него е зависимост. Той няма друга причина да е тук.

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Не си първия, който му обръща внимание на този и други проблеми. Той приема грешките си, но само на думи. Това неговото "не ме ингересува", разбира се е бягство. Бягство от това да си признае, че склонността да прави анализи и поставя оценки при него е зависимост. Той няма друга причина да е тук.

Да. Психичноболен изтърван по форумите................ти си срещал и други такива, поне аз - няколко.

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Той няма друга причина да е тук.

Друже, като част от самосугестиите ти ли е, или Гаутама така е написал?

Проблеми... :) душиците проблемни "посочвали проблемите"... даже и няколко, че и "не можел рамус да проведе смислен разговор".

Смислеността на заблудниците е винаги някъде сред заблудите им. Иначе нямаше да живеят сред този си контекст.

Колкото до "причините"... :) - в невежеството няма нищо 'жалко', нито е за съжаление. Но това е само от гледна точка на познанието. Невежите се фантазират относно "причините на някого си"... Душици!!!

Това че се опирате на формални групови подхвърляния - дори в това сте лицемерни.

Това че се опитвате да си намирате рефлексии един на друг - дори в това сте лицемерни, освен в използването на всеки неговото, в отговор на 'другия и другото".

Това че се опитвате да се крепите един на друг - показва немощ и сакати, които им трябват патеричките, за да куцукат, докато се преживяват на летящи вселенски дракони.

И сто хиляди психотика да са на едно място - ще се избият, а и с нищо няма да излезнат от халюцинациите си. Затова са и тия детски заигравки - привличащи се "подобния с подобни".

Друже, като част от самосугестиите ти ли е, или Гаутама така е написал?

Проблеми... :) душиците проблемни "посочвали проблемите"... даже и няколко, че и "не можел рамус да проведе смислен разговор".

Смислеността на заблудниците е винаги някъде сред заблудите им. Иначе нямаше да живеят сред този си контекст.

Колкото до "причините"... :) - в невежеството няма нищо 'жалко', нито е за съжаление. Но това е само от гледна точка на познанието. Невежите се фантазират относно "причините на някого си"... Душици!!!

Помниш ли кога ти беше последната <терапия> назначена от психиатъра?.............сигур от години си изоставен от Системата.

Отивай в <политиката> там е сборище на такива експерти като тебе, вземайте кирки и чукове и при Алйоша , заедно с трезвеника -веган пейкофф, разните дебили от добри сили и пр................. съберете се бе! идат евроизроди !😀

• Автор
преди 34 минути, _ramus_ написа:

... и целият останал театър от имитации ...

Познанието с което парадираш също е имитация. Нищо "твое" няма в него, защото и "ти" си имитация. Да, сглобката от имитации, която се появява тук под никнейма Рамус е уникална и неповторима, но какво от това. Осъзнаването, че всички феномени са имитация, открива пътя към освобождаване от всички заблуди. Понеже темата доста се разми, давам като резюме за обсъждане следното:

Лабиринтът на имитациите

Ето какво се случва. Има имитация* на живот — но няма живот. Има имитация на мислене — но няма мислене. Има имитация на чувство за “аз” — но няма “аз”. Има имитация на свобода на волята — но няма свобода на волята. Има имитация на самостоятелни действия — но няма самостоятелни действия. В крайна сметка, има имитация на съществуване — но…

Всичко около нас е имитация, самите ние сме имитация. Действителността която възприемаме е изградена от образи, копия и симулации. В този контекст осъждането и възмущението от думите и някои действия на другите са просто неуместни. Критикувайки някого, ние се гневим на отражение в огледало. Как можем да осъждаме поведението на друг, когато и ние самите сме част от този имитационен спектакъл?

Буда нарича съществата “чувстващи”, защото те притежават способността да изпитват положителни и отрицателни преживявания. Те могат да изпитват както удоволствие и щастие, така и болка и страдание. Чувстващо същество с ясен ум, което осъзнава феномените** като имитации, няма как да бъде наранено от думите на друг, защото то мигновено ги разпознава като имитации и не изпитва нито удоволствие и щастие от тях, нито болка и страдание. Те губят силата (валентността***) и властта си, която иначе може да се отрази в едно неосъзнато същество.

Възмущението е чувство на гняв, презрение и негодувание, породено от нещо, което се смята за несправедливо, неправилно или обидно. То се основава на идеята, че има някакъв “правилен” начин за функциониране на света и когато този начин е нарушен, ние трябва да се ядосаме. В свят на имитации, където всичко е само игра е невъзможно да се определи какво е “справедливо” или “несправедливо”. Нещата не се случват по някакъв предопределен план, а са просто резултат от безкрайни взаимодействия между различни имитации.

Дали човекът има оригинал или няма, няма как да знаем, но при всички положения сме копие на копието на копието и т.н. От ДНК до думите които използваме всичко е копие или копие на образ или копие на симулация. Може да се каже, че всеки човек е уникална и неповторима комбинация от имитации.

Един осъзнат човек вижда феномените точно както и неосъзнатия. Феномените се появяват пред единия точно както и пред другия, сякаш те реално съществуват и имат собствено битие. Но, за разлика от неосъзнатите същества, осъзнатите възприемат появяващите се по този начин феномени като имитации. За осъзнатия феномените не съществуват по същия начин, по който се появяват, затова той не се привързва и вкопчва в тях, нито изпитва отвращение и омраза. Например, ако на осъзнато същество се каже, че е глупак или друга обида, това няма да му направи никакво впечатление, защото ще възприеме тези думи като празни, като нямащи собствено битие, като имитации. А неосъзнатите същества ще бъдат ранени в сърцето. Най-общо казано, това което за едни е имитация, за други може да е причина за инфаркт.

Ако доведем куче до огледало, то може да лае на огледалото, мислейки, че пред него е неговият съперник за костта. Това е много смешно от гледна точка на осъзнатото същество. По същия начин, когато се привързваме към нещо или изграждаме отношения с други, ние сме подобни на това куче. Може да се каже, че се привързваме и воюваме с имитации. Всяко двойствено отношение и отъждествяване с тези имитации е подобно на това, когато кучето лае на своето отражение.

Един имитиран индивид много трудно би могъл да понесе осъзнаването, че е просто комбинация от образи, копия и симулации в имитирана реалност. Осъзнаването, че е имитация, може да го потопи в екзистенциална криза, подкопавайки чувството му за идентичност и цел. Психиката активира защитни механизми, за да се справи с шока от осъзнаването.

В един напръстник реалност се съдържа толкова много информация, че цяла галактика от човешки мозъци не може да я разбере. Мозъкът не е в състояние да осмисли този свят, затова създава прости и разбираеми имитации, които заместват истинското разбиране. Ако имитациите работят добре и човекът оцелява, той ги предава на следващото поколение.

Винаги можем да се фокусираме върху състраданието. Да съчувстваме на изгубените в лабиринта на имитациите и да им помогнем да открият пътя към осъзнаването и спокойствието. Да се стремим да изградим мостове между различните симулации вместо да се затваряме в собствените си. Винаги ще има неразбирателства, нещата никога не са перфектни. Трябва да положим усилия за да се разбираме, да си сътрудничим и така да създадем по-уважителни и хармонични отношения.

Всяко чувстващо същество е ценно, защото разполага с уникален опит от който можем да се учим. Може би и да осъзнаем, че всички сме Буди и бодхисатви.

Пиша това със цел имитацията на собствено аз да го осмисли, без никакви претенции да просвещавам другите. Ако хора с участ като моята го прочетат, те могат само да спечелят.

Ако тичаш по улиците, имитирайки че си луд, значи си луд. Ако убиеш човек, имитирайки че си зъл, ти си зъл. Кон, който имитира че е бързоходен, трябва да бъде причислен към кавалерията; човек, който имитира светия император Шун, със сигурност ще стане един от неговите хора. Дори една измамна имитация на мъдрост, ще те причисли сред мъдрите.

Йошида Кенко (1283 – 1350г.) японски писател и будистки монах

*имитация: нещо, предназначено да симулира или копира нещо друго.

**феноменът по смисъла на западната философия е всяко наблюдаемо (пряко със сетивата или с посредничеството на др. средство) събитие или факт. На изток в тази категория се включват и събитията в психичен план, като мисли, представи, чувства и емоции.

***валентност е термин, въведен в психологията от Курт Левин за обозначаване силата на привличане, привързаност (положителна валентност) или на отблъскване, отвращение (отрицателна валентност) на една или друга „област“ от психологическата среда на даден индивид.

преди 8 минути, laplandetza написа:

Отивай в <политиката>

идат евроизроди !

Тц... по-скоро виртуални са, не са 'евро'. Но пък изродията сред виртуала не е точната думичка. Те "тия" са се родили вече, тука само се разпростират достатъчно и свободно, за да стигнат дъното. Няма проблем - воала... Слабоумието чука по вратите на отминалото и "Отминалите"... докато всеки играе малкия си театър.

преди 7 минути, Śūnyatā написа:

Осъзнаването, че всички феномени са имитация, ме освобождава от всички заблуди.

да бе - така е. Хитър Петър е бил мъдрец (даже "будистки" ) - той е казал народному "клин, клинът избива, но винаги остава последния". :)

Както се пишеш с тия глупости, направо си "освободен" та дрънкаш... Така освобождаваш само "напреженията"...

Калдата - като средство за облекчения - почти като в ролята на розов сайт. ама те така - розовото не е заради сайта... Розовите където напъплят - там изхождат 'цветовете си".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.